11/12/13

Löytöjä vuodelle 2014

18 95 PC106976.JPG

Kalenteri on saatu lahjaksi Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoilta

Nyt alkaa jo kovaa kyytiä koittaa se aika vuodesta, kun uusi vuosikalenteri on ajankohtainen hankinta. Kuulun itse niihin analogisiin ihmisiin, jotka mieluiten merkkaavat menonsa muistiin ihan fyysiseen almanakkaan kännykän sijaan. Käytännössä puhelimen kalenteritoiminto on minulle täysin hyödytön, sillä haluan mieluummin kirjata asiat ylös paperille. Siirryin joitakin vuosia sitten lukuvuosikalenterista näihin kalenterivuoden mukaan meneviin kalentereihin ja nyt olisi siis korkea aika hommata uusi, koska vanhasta loppuvat sivut ja päivät kesken. Kaikissa kalentereissa pitäisi olla muuten vähintään pari viikkoa ylimääräistä siirtymäkautta sekä alussa että lopussa, koska monesti jo ennen uuden hankkimista olisi sinne seuraavan vuoden puolelle jotakin merkintöjä mielessä tiedossa ja muistettavana.

PC106978.JPG

Nykyään tykkään kaikkein eniten sellaisista kalentereista, joissa on yhdelle päivälle varattuna aina kokonainen pystysarake, koska en vain muuten saa merkintöjäni mahtumaan, mutta jos tämä ei ole ehdoton kriteeri kalenterin valinnassa niin yksi ihana vaihtoehto on Lahden muotoiluinstituutin kalenteri, jonka muutamana aiempana vuotena olenkin ostanut omakseni. Näissä Muotsikan kalentereissa on aina jotakin hauskaa ja uutta ideaa sekä taiteellista näkökulmaa mukana. Olen tykännyt siitä ajatuksesta, että kalenterilehtien välissäkin voi olla valokuvataidetta, runoja tai jotakin muuta piristävää. On myös kivaa tukea opiskelijoita persoonallisen kalenterin avulla. 

PC106982.JPG

Tänä vuonna Muotsikan tyypit lähettivät minulle kalenterin lahjana, kaunis kiitos sinne suunnalle! :) Kansien välissä on jälleen ilahduttava paketti nuorten ihmisten luovuutta, tällä kertaa sekä kuvien että sanojen muodossa. Löytö-nimeä kantava kalenteri on toisen vuosikurssin opiskelijoiden kokoama ja tänä vuonna siihen on kuvattu ihmisiä ja heille tärkeitä asioita – osa konkreettisia, osa abstraktimpia, mutta kaikki keskenään kovin erilaisia. Jos joku innostui tästä hauskasta ja kauniista kalenterista, niin kerrottakoon, että sen voi tilata omakseen 25 euron hintaan TÄÄLTÄ. :) Lisäinfoa kalenterista voi löytää myös sen FB-sivuilta tai siitä tehdystä fiilistelyvideosta. Joko teillä muilla on ensi vuoden kalenteri hankittuna vai vieläkö etsitte sitä täydellistä? Vai onko joukossa sellaisiakin, jotka eivät paperikalentereita käytä laisinkaan? 

PC106975.JPGPC106974.JPG PC106979.JPG PC106981.JPG PC106984.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Kulttuuri, Muoti

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Annamm

  Hei! Piti vissiin oll ajoku linkki tuossa fiilistelyvideo kohdassa? Mulla ei ainakaan toiminut :)

 • Jenniii

  Ääks, en tajua miksi tuo linkki ei toimi. Kokeilin vielä uudelleen lisätä sen, mutta jostain syystä ei siltikään pelitä. Outoa! Mutta tässä siis tuo video. :)

   

   

 • Mimimaisie

  Tilasin Australiasta suloisen Frankie Magazinen kalenterin sen ihanan kukkakuvituksen vuoksi. Odotin kalenterin saapumista maapallon toiselta puolelta tovin, mutta kun se tipahti postilaatikosta, oli ilo valtaisa.

 • Jenniii

  Tilasin itse samaisen kalenterin viime vuonna. Mietin, että pitäisikö hankkia se ensi vuodeksikin, koska se on vain niin suloinen! <3

 • Outi

  Kalentereista puheen ollen…Viime vuonna vinkkasit jostain toisesta blogista josta pystyi tulostamaan seinäkalenterin. Olisiko sulla vinkkiä, löytyisikö jostain vuodelle 2014 printtaa itse -kalenteri. Se viime vuotinen oli nimittäin todella suloinen, kalenteri on ilostuttanut läpi vuoden työpisteen seinällä.

 • Jenniii

  Suoraan ei tule mieleen, mutta laitetaanpa korvan taakse ja lupaan vinkkailla, jos löytyy kivoja! :)

 • .Tiia

  Itse en voisi kuvitellakaan eläväni ilman paperista kalenteria! Koska olen siis pienimuotoinen kalenterifriikki, olen hankkinut ensi vuodelle jo kolme! kalenteria ;). Yksi tosin pääsee pelkästään päiväkirjakäyttöön, mutta niiden kahden muun välillä en ole vielä osannut tehdä päätöstä, että kumpi sitten kulkee aktiivisemmin käsilaukussa mukana :).

 • .Tiia

  Yksinkertaisen ja simppelin seinäkalenterin printtaaminen onnistuu ainakin Valkoinen Harmaja -blogista :).

 • emmie

  Tilasin myös Frankie magazinen kalenterin viime vuodeksi ja täksi vuodeksi myös, pidin siitä niin kovasti! Ja hauskaa, että vaikka kalenterin tyyli on edelleen sama, se on sopivan erilainen kuin viimevuotinen – jopa hienompi. Kiitos siis kun mainitsit tuosta viime vuonna, siitä on minulle iloa nyt jo toiseksi vuodeksi! :)

 • minniem

  Minulla oli kolme vuotta peräkkäin suloinen tsekkiläinen Myyrä -kalenteri. Tälle vuodelle en löytänyt sellaista laukkuun sopivaa enää mistään, joten tyytyminen oli Moleskine mustaan pikkukalenteriin.

 • Vierailija

  Sievä, itse en kuitenkaan pidä tällaisista ns. taidekalentereista, omani pitää olla mahdollisimman pelkistetty mutta myös taata tilaa merkinnöille. Täysin kuvaton valkoisilla siisteillä sivuilla ja mustilla nahkakansilla on ihanne! Väliin ei ylimääräistä täyttämään kun kalenteri pullistelee kuitenkin sitä sun tätä lippulappusta. Saan itse tehdä kaiken luovan (ja ei niin luovan…) työn :D

 • Hansiainen

  Itse en ole käyttänyt paperista kalenteria enää pariin vuoteen, vaikka ne hirmu kauniita ovatkin. Töissä joudun käyttämään Outlookin kalenteria, joten on iisimpää vaan synkata se kännykän kanssa kuin kirjoittaa kaikki merkinnät useaan kalenteriin. Kauniin kalenterin tarvetta tyydytän sitten erilaisilla muistivihoilla.

 • Jaana123

  Tältä sivustolta löytyi kalenteri viime vuonna: http://www.eatdrinkchic.com/page.cfm/freebies
  Vielä ei ole näkynyt vuodelle 2014, sormet ristissä, että sellainen sinne vielä ilmestyisi!

 • Vierailija

  Anteeksi kun tää mun kommentti ei nyt liity mitenkään postauksen aiheeseen, enkä tiedä mitä mieltä oot edes tällaisista ”hei näytät siltä ja siltä” -kommenteista, mutta satuin vain maanantaina katselemaan areenasta Neiti Marplea ja siinä yhdestä näyttelijästä tuli heti mieleeni ihana Pupulandian Jenni! Ajattelin että vois hyvin olla sun äiti tai joku täti :D Ilmeisesti oli aika paljon kiinni tosta leffamaskeerauksesta, ei googlen kuvahaun antamat tulokset olleet ihan yhtä vakuuttavia, mut tässä screencäppi leffasta jossa mun mielestä yhdennäköisyys on suuri: http://31.media.tumblr.com/tumblr_lmcijqRkVx1qh2v46o1_500.png Kyseessä siis näyttelijätär Greta Scacchi.

 • Jenniii

  Tiedätkö mitä! Et ole ensimmäinen, joka sanoo näin tuosta samasta näyttelijättärestä. :) Luulen, että se on tuo silmien muoto, joka erityisesti herättää yhdennäköisyys-viboja. :)

 • J_T

  Onko niitä ystäväsi suunnittelemia/tekemiä kalentereita enää myynnissä missään? Muistan hämärästi, että Porvoo liittyi jotenkin tähän asiaan? :)

 • Jenniii

  Ensi vuodelle tulee uusi kalenteri ja siitäkin on tulossa vielä postaus! Malta siis vielä hetki. :)

 • iiris@tate

  Mun mielestä suloisin seinäkalenteri on tämä Kanelimaan http://www.taitaentehty.fi/product/515/seinakalenteri-2014-aamut-paivat-illat-yot vaikka oon kyllä vähän jäävi sanomaan, kun on myynnissä tuolla omassa kaupassa :) Tuo Löytö näyttää myös tosi kivalta ja hauska kun ovat tehneet myös videon kalenterista!

Related posts