2/12/13

Löytöjä Taikin joulumyyjäisistä

36 84 PC016638.JPG

Yksi jokavuotisista omista jouluperinteistäni on käydä Taideteollisen korkeakoulun joulumyyjäisissä. Yleensä olen vinkannut niistä täällä blogin puolellakin, mutta tänä vuonna myyjäiset pääsivät yllättämään, sillä minulta oli jäänyt tyystin huomaamatta, että ne olivat jo viime viikonloppuna. Näin ollen jäi teitä muistuttelematta tapahtumasta, koska huomasin itsekin tapahtuman ajankohdan vasta sunnuntai-aamuna, kun myyjäisten viimeinen päivä jo käynnistyi. Sunnuntaille ei ollut vielä kamalasti ohjelmaa, joten menin sitten piipahtamaan myyjäisissä viime tingassa. Tänä vuonna palasin kotiin tyhjin käsin, mutta nappasin silti iloksenne ja inspiraatioksenne valokuvia kiinnostavista jutuista, joita tapahtumasta bongasin. :)

PC016630.JPG

Kaikki tällaiset myyjäiset ovat aina aika kivoja paikkoja etsiskellä persoonallisia joululahjoja läheisille, mutta tosiaan tällä kertaa en nyt löytänyt mitään sopivaa. Mitenkäs te muut? Hankitteko joululahjoja? Ja jos kyllä, niin joko on lahjat ostettu vai vasta suunnitteilla? Vai tunnustautuuko joku yhtä viime tipan ihmiseksi kuin yksi kavereistani, jonka virallinen jouluperinne on käydä aina ostamassa kaikki lahjat vasta aattoaamuna Stockmannilta? :D Itse en moiseen hurjapäisyyteen kyllä pystyisi, vaikka monesti vähän viime minuutin ihminen olenkin, haha.

PC016633.JPGPC016631.JPG PC016634.JPGPC016632.JPG PC016637.JPG PC016639.JPG PC016640.JPG PC016641.JPG PC016642.JPG PC016644.JPGPC016643.JPG PC016645.JPG PC016646.JPG PC016647.JPG PC016648.JPG PC016649.JPG PC016650.JPG PC016651.JPG PC016652.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Muoti

36 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ai miten kauniit kuvat sullakin. Kotiutin tuolta mm. nuita ensimmäisen kuvat koristuksia, olivat kerrassaan ihania!

 • Lottas

  Harmi kun menivät tältä vuodelta sivusuun.. Tosi kauniita esineitä ! :)

 • Vierailija

  Kivoja löytöjä mutta pitää huomauttaa että TaiKia ei ole ollut moneen vuoteen, joten sitä nimeä on syytä olla käyttämättä puhuttaessa nykyisestä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta

 • Jenniii

  No kamoon, puhekielessä kaikki puhuvat edelleen Taikin joulumyyjäisistä, joten tuntuisi minusta aikamoisen kankealta puhua Aalto-yliopiston taiteiden ja suunittelun korkeakoulun joulumyyjäisistä. :D Tilannetajua, jookos? :)

 • Emma

  Oooooi en pystynyt katsomaan noita kuvia tarkkaan, pää meinas räjähtää! Siis mielihyvästä.

  Seitsemännen kuvan simppeli seinäkalenteri – muistatko yhtään, kenen tekemä se oli? Oon nimittäin etsinyt samankaltaista työhuoneelleni. Myös muiden kuin Jennin vinkit aiheesta ja aiheen vierestä otetaan suurkiitoksin ja kumarruksin vastaan!

 • Jenniii

  Voi kiitos! :) Joo, etenkin nuo joulukoristeet ovat aivan ihania! Nyt vähän jäin miettimään näitä omia kuvia katsellessani, että olisiko sittenkin pitänyt ostaa pari lasista joulupalloa…. :P

 • Jenniii

  Minullakin oli tosi lähellä, etteivät jääneet koko myyjäiset välistä, koska tosiaan bongasin koko tapahtuman aivan viime tingassa tänä vuonna. Onneksi nämä tulevat joka vuosi uudelleen ja ennen joulua on vielä muitakin ihania joulumyyjäisiä.

 • Jenniii

  Haha, älä nyt sentään räjähdä! Itseäkin jäi nyt kuvia katsellessa muutama ihanuus mietityttämään, että olisiko sittenkin pitänyt… Harmi kyllä en tullut ottaneeksi tuon kalenterin tekijöiden nimeä ylös, mutta tietäisikö joku lukijoista?

 • tiukuu

  No voihan nyt. Useista vuosista en ehkä lähtisi puhumaan, kun nimi vaihtui 2012.. :) Mun on monena vuotena pitänyt mennä käymään, mutta tänäkin vuonna olin vuodepotilaana koko viikonlopun. :( Ehkä ensi vuonna!

 • Emma

  K I I T O S

 • Jenniii

  Mahtavaa! Tiesin, että Pupulandian armaisiin lukijoihin voidaan luottaa. <3

 • Emma

  No niimmäki! :)

 • Tiina-K.

  Virallinen nimi nykyisin taitanee olla TOKYOn joulumyyjäiset, mutta mitä pienistä, TaiKin myyjäisistä mäkin taisin puhua :) TOKYO ry on toisin sanoen Aalto-yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun ylioppilaat. ”TOKYOn joulumyyjäiset” tosin taipuu puhekieleen yhtä hyvin kuin TaiKin myyjäisetkin, joten ehkä yritän jatkossa käyttää tätä virallisempaa nimeä :)

 • Jenniii

  Joo, se taitaakin olla se myyjäisten virallinen nimi. Monille ei kuitenkaan tuo opiskelijajärjestön nimi ole tuttu, joten Taikin myyjäisistä puhuttaessa ainakin ihmiset tietävät, mitkä kekkerit ovat kyseessä. ;)

 • minna

  Itse pääsin ensimmäistä kertaa tuonne paikalle tänä vuonna. Ehkä omat odotukset olivat vähän liiankin korkealla tapahtuman suhteen, sellainen ”tämä on pakko saada!” -tunne jäi puuttumaan… Muutamia pikkujuttuja kuitenkin löytyi, esimerkiksi noita ensimmäisen kuvan joulukoristeita ostin pari. :)

 • Vierailija

  Vitsit, tahtoisin nähdä enemmän. Mitä nuo keramiikkajutut on? Onko näitä muualla myynnissä?

 • Jenniii

  Se taitaa olla aina vähän vuodesta kiinni, että millaisia aarteita sieltä löytyy vai löytyykö. :) Tänä vuonna en itsekään ostanut mitään, tosin nyt kuvia katsellessa nuo ihanat lasiset ja posliiniset joulupallot vähän jäivät kaivelemaan…

 • Jenniii

  Mitäköhän tarkoitat keramiikkajutuilla? Kuvissa on ainakin keraamisia koruja, joulupalloja ja astioita. :) Nämä ovat siis oppilastöitä, joten missään muualla niitä ei yleensä varsinaisesti ole myynnissä, mutta ehkäpä kuulemme näistä tulevaisuuden nimistä vielä. ;)

 • wikke

  Heh, mä sorruin heti alussa ostamaan yhden isomman jutun niin sit loppukierroksen tyydyin vaan katselemaan kauniita esineitä ja töitä ;) 

 • Minnn

  Mahtaako Jenni tai joku lukijoista tietää kenen käsialaa tuo kaunis serigrafiavedos on?

 • paju

  Sanna Turusen :-)

 • Laura_ei

  Ensi perjantaina ja lauantaina on tiedossa myös Ornamon joulumyyjäiset Senaatintorin kupeessa Valkoisessa Salissa. Sieltä tekee usein mahtilöytöjä Taikin (ts. Tokyon) myyjäisten lisäksi!

 • Minnn

  Kiitos! :-)

 • riiri

  Entäs kenen tekemiä ovat nuo keraamiset riipukset? Saakohan niitä muualta ostettua?:)

 • Vierailija

  Ovatko ne kenties kynttilänjalkoja? Mutta on tuossa jotain muutakin…

 • Jenniii

  Ai niitä siis tarkoitettiin! Siinä oli tosiaan ainakin kynttilänjalkoja, mutta noista muista esineistä en oikeastaan tiedä mitä ne ovat. Ehkä vain koristeita? Ihania joka tapauksessa. :)

 • Jenniii

  Tarkoitat varmaan noita kristallin muotoisia posliiniriipuksia? :) Ne ovat kaverini Tero Kuitusen käsialaa. Tero on nykyään mukana &Bros-nimisessä kollektiivissa, joten laitahan heille sähköpostia kysäise jälleenmyyjistä. :) http://home.andbros.fi/

 • Kiitos ihanista kuvista kauneista tuotteista Jenni!

  Munkin pitää vähän mainostaa, että Taikin Joulumyyjäisten pikkusisko, eli Näkyn (Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Porin yksikön ainejärjestö) Joulumyyjäiset on ens viikonloppuna Porissa. Eli jos joku on Porin suunnilla, niin kannattaa tulla tsekkaamaan Saikulle lauantaina! Lisää informaatiota FB:ssä ☞ https://www.facebook.com/events/116334868561008/

 • lik

  Hei tietääkö kukaan kenen valmistamia noi lasiset ja keraamiset joulupallot on? Kuvassa käyntikortti just rajautuu pois, eihän Jenni sulla ole kuvaa missä näkysi?:)
  Himottaisi tollasia hankkia kotiin, kun en muovisista niin välitä:)

 • lik

  Hei tietääkö kukaan kenen valmistamia noi lasiset ja keraamiset joulupallot on? Kuvassa käyntikortti just rajautuu pois, eihän Jenni sulla ole kuvaa missä näkysi?:)
  Himottaisi tollasia hankkia kotiin, kun en muovisista niin välitä:)

 • Jenniii

  Loistovinkki, kiitos! :)

 • Laura_ei

  Olisikohan ollut Katri Pankasalo??

 • Km

  Lasipalloja voi tilailla osoitteesta: katri-maria . pankasalo (at) aalto.fi
  Mutta jos täksi jouluksi niitä haluaa, kannattaa tilata nopeasti ;)

 • irist

  tietäiskö kukaan kenen toi ’call me frank’ kortti/kuva on? olis niin hyvä mun poikakaverille mut en löytänyt tota facebook tapahtumaa selaamallakaan :(

 • Bananana

  Se on ihanan Anna Aleksandra Salmen! http://annasalmi.tumblr.com/

 • annasalmi

  Hei,

  mulla löytyy noita ”frankie”- julisteita vielä jemmasta. Laita mailia jos kiinnostaa ostaa viime hetken joululahja! anna.a.salmi@aalto.fi (10ekpl ja koko on A3)
  huh mikä mainostus, sori! Hurjan hauska löytää omia juttuja täältä internetin syövereistä, kiitos Jenni :)

  terkuin
  Anna

Related posts