27/11/13

Laukku-gallup

149 101 P5025358.JPG

Olen tehnyt tänä syksynä pienimuotoista yhteistyötä kotimaisen Lumi-laukkubrändin kanssa, jota olen suosinut jo vuosia laukkuhankinnoissani. :) Idea tähän laukkuaiheiseen gallupiin lähti siitä, kun vinkkasin eilen, että syysmalliston lempparilaukkuni on nyt tullut myyntiin Lumin verkkokauppaan ja lukija kertoi vetäisseensä aamukahvinsa väärään kurkkuun laukun hinnan tsekattuaan. Tuo järkytystä aiheuttanut summa oli 349 euroa. Itse voisin ihan hyvin kuvitella maksavani laadukkaasta nahkalaukusta 200-400 euroa, joten hämmennyin, että tuo summa tuntui jostakusta niin pöyristyttävältä. Laukun hinta on kuitenkin vielä kovin kaukana varsinaisten designer-laukkujen hinnoista. Itse en omista toistaiseksi ainoatakaan varsinaista designer-laukkua, mutta esimerkiksi suomalaisten suunnittelijoiden kuten Lumin ja 2OR+BYYATin nahkalaukkuja minulla on useita. Niistä monet olen tosin ostanut esimerkiksi erilaisista design-alan tapahtumista ja myyjäisistä huomattavasti normaalihintaa edullisemmin ja muutamia olen saanut myös blogini kautta lahjaksi.

P9059730.JPG

Jäin pohtimaan tätä hinta-asiaa… Satasella tai hiukan allekin voi nahkalaukun löytää, mutta halpaketjujen edullisimpia nahkalaukkuja ja esimerkiksi Lumin laukkuja tutkineena sanoisin, että on aika helppo huomata, mistä nuo erot hinnassa tulevat. Tästä päästään jälleen siihen hinta-keskusteluun, että laatua harvoin saa sillä kaikkein alimmas hilatulla hinnalla, vaikka hinta yksin ei olekaan mikään laadun tae. Eron vaikkapa 100 euron ja 300 euron laukun välillä voi yleensä huomata esimerkiksi ompeleissa, yksityiskohdissa, viimeistelyissä ja kiinnityksissä sekä tietysti jo ihan sen nahan laadussa. Korkealaatuinen nahka myös ikääntyy kauniisti, joten parhaimmillaan nahkalaukku voi todella jopa parantua vanhetessaan. Huolellisesti tehty työ ja laadukas materiaali maksaa, niin se vain on. Puhumattakaan siitä, jos ryhdytään tarkastelemaan eettisiä ja ekologisia näkökulmia. Se on sitten minusta enemmänkin nimenomaan maku- ja valintakysymys, mihin haluaa rahaansa käyttää.

P1010684.JPG

Aihe poiki pientä keskustelua postauksen kommenttiboksissa ja laukun hinnasta alun perin kauhistunut lukija totesi, että olisipa kiinnostavaa kuulla gallup-tuloksia siitä, minkä hintaisia laukkuja ihmisten olalla keikkuu. No en viitsi lähteä tuonne syyssateeseen kadulle ihmisiä ahdistelemaan, mutta kysyn sen sijaan teiltä! Laitetaan siis ilmoille laukku-gallup, jossa pääsette kertomaan laukuistanne. :) Vastailkaa siis kommenttiboksin puolella vaikka näihin kysymyksiin ja saa tarinoida aiheesta muutenkin, jos ajatuksia herää:

1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

P1013978.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

149 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • CougarWoman

  1. Tällä hetkellä Guessin musta hobo-laukku, mahtuu kätevästi jopa A4-nivaska sisälle. Hyvä työlaukku. Olisikohan jotain 150-200 euroa kustantanut.

  2. Aviomies iski juuri 30. vaatekoukun vaatekaapin seinälle (miehen mielestä siinä on 29 koukkua liikaa), eli 30. laukku tuli hankittua parisen viikkoa sitten. 

  3. Guessia tai Oililya (?) ei vissiin lasketa :D Eli en omista. Himoitsen CK:n ruskeaa salkkutyyppistä laukkua…

  4. Hyvälaatuisesta ja edustavasta, muodikkaasta nahkalaukusta voisin maksaa just sen nelisensataakin. Nyt laukkuhintahaitari on viiden dollarin Betty Boob-biletysväskystä johonkin 250 euron laukkuun (oisko kanssa Guessin).

   

 • EmiliaMaria
  Oma nahkainen laukku on merkitön, ja siksi maksoi himpan alle satasen kolmisen vuotta sitten. Paksua nahkaa ja kestänyt käyttöä juuri niinkuin pitääkin. Ei repsota ompeleet eikä ole kahvat venyneet. 
   
  En himoitse desingerlaukkuja, riittää että on kivan näköinen, aitoa nahkaa ja sopivan hintainen. Yli kolmea sataa euroa en käsilaukusta maksaisi, kaksisataakin on sellainen raja että pitäisi olla kyllä todella ihana ja mieleinen että viitsisin pulittaa. 
 • minna

  Lempilaukkuni on Italiasta ostettu musta, nahkainen ja iso, ehkä aavistuksen Samujin Tori-laukku mielessä ostettu, vaikkei se täysin saman mallinen olekaan. Laukku maksoi 100€ ja on tosiaan tehty Italiassa, nahka on pehmeää, mutta paksua, vetoketjut ovat kestävän oloisia ja saumat siistejä.

  Omistan suunnilleen kymmenkunta laukkua ja lisäksi kangaskasseja kasoittain. Isompia laukkuja on neljä (musta nahkalaukku, ruskea iso vintagelaukku, Marimekon olkalaukku, Fjällräven-reppu), pikkulaukkuja ehkä kuusi-seitsemän, joista ainakin kolme on Marimekolta.

  En omista designer-laukkuja, enkä niistä haaveile. Mulberryn Bayswateria tai klassiko-Chanelia en pistäisi pahakseni, mutta en mitenkään aktiivisesti suunnittele sellaisten hankkimista.

  Suomessa tehdystä reilunkokoisesta laukusta voisin maksaa ehkä 200-300€. Siinä on minulle sellainen kipuraja, että en usko enää saavani rahalla parempaa laatua, vaan pelkkää ”ilmaa”. Kallein laukkuni oli vajaat parisataa maksanut muovinen Guess, joka kesti lukioaikana ehkä pari vuotta käyttöä, kunnes levisi.

 • B

  Kallein laukkuni on 2008 -60% alennuksella ostamani Lancelin laukku, jonka ovh oli n. 800€.

  Lempilaukkuni on jo kaksi vuotta ollut Amsterdamista löytämäni nahkainen vintage olkalaukku 35€.
  Toiseksi eniten olen jo pitkään käyttänyt viininpunaista pientä olkalaukkua, joka on kai nahkaa ja maksoi Fidalla 3,50€.

  En haaveile design-laukuista tai muustakaan materiasta. Tärkeintä on, että tuote on siisti ja minulle sopiva. Luin juuri Caitlin Moranin kirjan Naisena olemisen taito ja siinä on hauska kommentti liittyen siihen miten monet naiset puolustelevat kalliita laukku ostoksiaan kuvailemalla niitä ”sijoituksiksi”. ”Ja sitten he heittävät ”sijoituksensa” paskaisille baarin lattioille!”

 • Pirkko

  Ihan liian vähän laukkuja :(
  oisko niitä nyt tasan 3 kpl eikä yhtäkään nahkaista.
  Nahkaiset ovat niin tavattoman kalliita ettei raaski ostaa.
  En omista designer-laukkua haaveilen kylläkin.
  Elämässähän pitää olla haaveita.
  Kallein laukkuni muistaakseni jotain 40-50 e seutuun en muista kun hankinnasta on liian kauan aikaa.

  Olisihan se jos omistaisi ihan aito nahkaisen desinger-laukun !

 • Vierailija

  haha, mä oon niin surkee, mutta tosiaan kallein laukkuni on varmastikin maksanut alle 30 euroa. Ostan lähes kaikki vatteeni ja laukkuni kirpputorilta ja aloin just laskeskella, ettei koko vaatekertani varmastikaan maksa edes 400 euroa.
  1. Lempilaukkuni on Varsovan kaduilta ostettu ruskea nahkalaukku. Aivan ihana ja viitisen vuotta vanha. Ja mahksanut alle 20 euroa.
  2. Laukkuja omistan: Lacosten reppu, pieni juhlalaukku, tuo nahkalaukku, kangaslaukku ja matkalaukku. Aika vähän naiseksi. Mutta kaikki mitä tarvitsen.
  3. En ja en. Näen, että kirpparilaukut, ihmisten hylkäämät laukut, jotka usein vielä on hyväkuntoisia ja usein merkkituotteita, mutta harvoin desing-laukkuja, on minulle aivan riittäviä ja usein juuri ihan suloisesti hiukan kuluneita ja varmasti tyylikkäitä.
  4. vastattu jo.

 • LindaT

  Minulla on neljä arvokkaampaa laukkua, tosin ei lähellekään unelmalaukkujen hinnoissa vielä, mutta kauniita ovat. :) DKNY:n pienestä laukusta maksoin lentokentällä 150 euroa. Laukku on aivan suosikki kaupungilla ja illanvietossakin. Kaksi suurempaa laukkua, jotka eniten arkikäytössäni ovat maksaneet n. 250 ja 350 euroa. Mielestäni aivan kohtuullisen hintaisia laadukkaita laukkuja. Lisäksi omistan yhden kauniin, jonka ostin 70% alennuksella ja hintaa jäi 100 euroa. Haaveilen kalliimmista laukuista, mutta olen huono säästämään tuollaisiin kohteisiin, joten tarpeeksi en ole kait vielä haaveillut. :P Jos kohdalle tulisi erittäin kaunis ja superupea laukku olisin varmasti valmis maksamaan laukusta 1000 euroa. Ehkä enemmänkin, jos valioyksilö. :)

 • Marsu

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lemppari on uusin, Filippa K:n työlaukku (musta Alice briefcase). Ovh 300 euroa, ostin n. 130 eurolla 2nd handina (laukku tosin oli uusi).

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Omistan ehkä kymmenisen, kuukausittaisessa käytössä on 5 (jos en laske matkalaukkuja).

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  Omistan yhden Mulberryn laukun (M-kokoinen Mabel), jonka ostin ensimmäisestä oikeasta palkastani (haha, isommasta nykypalkasta ei tulisi mieleenkään tehdä laukkuostoksia, nuorempana sitä oli jotenkin eri prioriteetit) . Laukku ei juuri nyt oikein istu tyyliini tai ole funktionaalinen, koska se on vähän liian pieni. Laukku oli kuitenkin lemppari kauan, ja sen aika tulee vielä. Ehkä tuo ostos kuitenkin opetti ettei minun ainakaan kannata ”sijoittaa” laukkuihin (naurettava ajatus). Klassinenkin laukku saattaa olla väärän tyylinen ja käyttöön väärän kokoinen hetken kuluttua. Keskihintaiset laukut kuten vaikka Marc by Marc Jacobs ovat enemmän  juttujani. Jos tienaisin lähempänä Keva-johdon tasoa voisi tuntua ok-idealta hankkia Céline-hintaluokan laukku. IMO todella kallis laukku näin keskituloisen ihmisen käytössä viestisi vääriä asioita (haha: ’tyhmä’, ’pyrkyri’, ’mainonnan uhri’, ’maksuhäiriö’). Vintagena voisin hankkia jonkun kivan laukun vielä joskus, mutta kaikkien laukkujeni on oltava käytössä koko ajan. Ei mitään tarvetta ”omistaa” omistamisen vuoksi. Monen muotibloggarin varustautuminen vaikuttaa valmistautumiselta johonkin uhkaavaan laukkulamaan.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

   

  Olen valmis maksamaan ehkä 1000 euroa. Okei, tuntuu niin typerältä edes kirjoittaa tuota maailmassa missä jengillä ei ole rahaa syödä (!!!). Joten ehkä 500 euroa riittää. t. kohtuullinen. Tämän verran olen valmis maksamaan ehkä kerran elämässä. Arkilaukusta 200 – 400 euroa on hyvä hinta.

 • Hosuli

  1. Lempilaukkuni taitaa tällä hetkellä olla Baggun reppu (http://hosuli.blogspot.fi/2012/10/reppu-reppunen.html) – sitä ainakin käytän eniten. :) Muita lemppareita ovat äitini vanha pikkulaukku ja Tampereen Yesterdaysta ostettu ruskea nahkalaukku. Molemmat näkyvät täällä: http://hosuli.blogspot.fi/2011/09/ihanat-vintagelaukut.html

  2. Varmaankin 10-20, jos rinkat ja muut isommatkin lasketaan.

  3. En omista. En haaveile mistään Chanel-/Vuitton-tyyppisistä laukuista ollenkaan. Sen sijaan Lumi ja vastaavat merkit kiinnostavat kovasti.

  4. 100-200 voisin maksaa hyvinkin, ehkä jopa 300. Se taitaa olla jo aika lailla kipuraja. Olisikohan kallein maksanut noin satasen tai vähän vähemmän? Rinkoista olen maksanut paljon enemmänkin, mutta ne eivät taida kuulua tähän kategoriaan. :) Jos laukku on tyylikäs, eettisesti ja ekologisesti valmistettu ja kestävä, niin korkeampi hinta ei haittaa.

 • 1. Michael Michael Korsin musta pieni olkalaukku kultaisilla yksityiskohdilla. Sain laukun lahjaksi, mutta luulisin hinnan olevan 100-200e välissä.

  2. 6

  3. 4 kpl. Olen henkeen ja vereen laukkuihminen ja haaveilen kovasti mm. Philip Limin Pashlista :-)

  4. 700-800e, jos saa kerrytettyä säästöön juuri sitä varten. muistaakseni n. 250e.

  5. Laukku on asuste, jota ihminen käyttää melkein päivittäin, siksi näen tärkeänä satsata laatuun. Mitä laadukkaampi, sen kauemmin se sinua palvelee.

 • maiu

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lempilaukkuni on 7 euroa UFFilla maksanut salkku, joka kulkee kätevästi olalla kuin myös rivasta kannettuna. Ahtaa itseensä pienen ekosysteemin verran tavaraa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Pikkulaukkuja 5-7kpl, isoja a4-lehtiön mahduttavia ehkä viitisen.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  En omista, enkä haaveile. Haaveilen tosin laadukkaan laukun hankkimisesta, mutta mikään laukku ei ole iskenyt ulkonäön ja toiminnallisuuden kanssa yksiin sen vertaa tähän mennessä, että olisin tehnyt monen sadan euron hankintaa.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Omistan yhden satasen nahkalaukun ja se on kallein kaikista. Täydelliset ominaisuudet omaavasta laukusta olisin valmis maksamaan eeehkä 300e, sen tulisi siis olla kooltaan suuri. Ei mikään iltalaukku. Toisaalta vaikea ajatella, mikä tilanne todella olisi, koska sellaista laukkua en ole vielä nähnyt. Nirsoko, kyllä. :D

  Toiset kerää kameraobjektiiveja, toiset säästää asuntoon ja toiset ostaa designerlaukkuja. Kukin tyylillään, sanon ma!

 • Esskos

  Mulla on tällä hetkellä kaksikin lempilaukkua, joita käytän vaihdellen päivittäin. Molemmat on olleet käytössä jo parisen vuotta. Toinen on konjakin värinen Marimekon mini matkuri nahkaisena ja toinen on musta Marc by Marc Jacobsin Classic Q Lil ukita bag. Jacobsin laukku on ostettu ulkomaan reissulta ja hinta oli hieman alle 400€ ja Marmekon veska oli n. 200€, kun sai kantis-alennuksen. Keskimäärin mulla on varmaan n. 30 laukkua ja kyllä niistä suurin osa on nahkaisia. Muutamia kankaisiakin löytyy, mutta nekin taitaa olla sitten Marimekon. En oikein nykyään enää halua ostaa keinonahkaisia, kun yleensä niiden pinta kuluu niin nopeasti huonoksi. Itselläni menee hinnan suhteen kipuraja varmaan n. 500€ paikkeilla, mutta sen hintasen laukun ostoa tulee kyllä harkittua jos pidempää. Olen kyllä myös haaveillu Mulberryn bayswaterista tai alexasta, mutta toisaalta sen rahasumman voi käyttää paljon muuhunkin, joten on jäänyt toistaiseksi hankinta tekemättä. Niin ja niissä toi mun kipuraja kyllä menee jo reippaasti ylikin :) Täytyy vielä todeta, että kyllä toi Lumin laukku myös houkuttelis ;)

 • outonen

  1) Lempilaukkuni on joko 2orbyyatin Bowie laukku (EUR 100, kun oli näytemalli ja kaupassa vastaava EUR 225) tai juuri joululahjaksi itselleni ostamani Lumin Tomi small messenger bag (noin EUR 250)tuossa samaisessa punaisessa värissä. Yatin laukku on monikäyttöinen, vetää työläppärin olematta liian iso ja tyhjänäkin on hyvän näköinen, materiaali on lisäksi todella laadukasta! Lumin laukku oli saatava värinsä ja ihanan mallin vuoksi, muttei ole vielä käytössä testattu. Uskoisin kuitenkin, että värinsä ansiosta piristää asun kuin asun, joten käyttöä sille tulee varmasti.

  2. Noin 15-20. Näistä suurin osa on vanhoja ja huonolaatuisia, joita en ole raaskinut heittää pois (tunnearvo yms.). Tällä hetkellä käytössä on kaksi marimekon laukkua, yksi Rils, yksi diesel, yksi 2orbyyat ja kaksi Lumia. Näillä pärjään käytännössä hyvin pitkälle, koska joukossa on kaksi juhlakäyttöön soveltuvaa laukkuakin.

  3. En omista ja en oikeastaan edes haaveile, vaikka rakastankin laukkuja. Itse lasken designer-laukuiksi sellaiset +500 euroa maksavat laukut.

  4. Kallein laukkuni on nimenomaisesti tuo Lumin laukku ja siinä mentiin jo äärirajoilla. Ilman 10% alennusta en olisi varmaan raaskinut hankkia, vaikka varaa olisikin kalliimpaan.

 • darling

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – Tällä hetkellä lempilaukkuni on Coach-merkkinen pikkuinen nahkalaukku, jonka ostin muutama kuukausi sitten Etsystä noin 40 eurolla. Laukku on ihana, mutta koska käyn nykyisin hyvin vähän muualla kuin luennoilla, ei sille ole tullut kauheasti käyttöä. :( Toinen lempilaukkuni on musta Fjällräven Kånken, jota käytän päivittäin sekä sen Mini-versio. Haaveilen tällä hetkellä mustasta nahkalaukusta, jota voisin pitää myös koululaukkuna: Kånken on ihana, mutta siitä on tullut kolmessa vuodessa vähän kulahtaneen ja resuisen näköinen + saman laukun käyttäminen joka päivä ei ole kauhean mukavaa. Muita isompia laukkuja kuin Kånken en siis omista.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  -Omistan kaksi Kånkenia, ison ja pienen, yhden Marimekon laukun (joka on osoittautunut epäkäytännölliseksi!), kaksi A4-kokoista ”satchel”-laukkua sekä kolme pikkulaukkua, jotka on kaikki ostettu käytettynä. Osan pienemmistä laukuista voisin surutta myydä pois.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  -Lasketaanko Marimekko tähän mukaan…? Tällä hetkellä haaveilen Lumin mustasta Hanna U Tote -nahkalaukusta.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  -Olen opiskelija, joten kipuraja menee varmaan siinä 100euron paikkeilla. Toisaalta, jos rahaa olisi enemmänkin, voisin maksaa hyvästä nahkalaukusta sen 150-200 euroa. Lahjaksi tietenkin voisin pyytää kalliimpaakin. ;)

 • Eleanora

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  -Berliinistä paikallista UFFin tyylisestä liikkeestä ostettu satulalaukun mallinen nahkalaukku, joka on todella paksua nahkaa ja johon on poltettu kuvioita. Uskoisin sen olevan 70-80-luvulta. Maksoin siitä 35€.
  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  -Neljä laukkua: Fjällis, em. satulalaukku, Lumin iltalaukku, Cambridge Satchelin salkku
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista enkä haaveile.
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  -Voisin kuvitella maksavani 500€. Kallein laukkuni on Lumin, jonka sain alesta n. 150 eurolla. Hintahaarukka vaihtelee 35-150€

 • SH

  1. Yksittäistä lempilaukkua ei ole, mutta Lumin laukut ovat suosikkejani tällä hetkellä, joita olen ostanut yhtä lukuunottamatta huomattavasti ovh:ta edullisemmin alennusmyynnistä, designmarkkinoilta ja messuilta. Useimmiten mukana on pienehkö Jasmin-laukku (n. 70e muistaakseni..), johon mahtuu kännykkä, lompakko ja avaimet. Lisäksi mukana joutuu aina kantamaan isompaa kassia, esim. GG&L:n nyloninen harmaan-beige yleiskassi, joka on tyyliltään niin simppeli, että sopii yksiin ihan mihinkä tahansa tyyliin. Kulkee käsikynkässä tai pitkällä remmillä crossina.

  2. Toivottavasti alle 30. En taida uskaltaa edes laskea. Kaikkia kyllä käytän, sillä vaihdan laukkua miltei päivittäin. Sisustavarat kulkevat muutamassa bag-in-bag-pussissa, jolloin laukun vaihto sujuu noin neljässä sekunnissa :) Ne, mitkä eivät ole muutamaan vuoteen olleet käytössä, lähtevät secondhandina eteenpäin.

  3. En haaveile, sillä jotenkin minusta tuntuu, että niissä ei ole mitään lisäarvoa.

  4. Maksaisin kyllä ilman kyyneliä, mutta pidemmällä harkinta-ajalla n. 400 e nahkalaukusta. Sen kalliimpia en edes himoitse. Ilmeisesti minulla on käsilaukkuhimosta huolimatta jonkinasteinen kohtuullisuusasetus tuolla jossain selkärangassa. Kalleimmat laukkuni (saatuja yhteistyösopimuksen kautta) taitavat olla n. 500 e. Ostetuista kallein n. 380e.

  5. Tällä hetkellä minulla on vielä kolme laukkua, mitkä olen jo pidemmän aikaa sitten listannut puuttuviin: 1) Jokin isompi herkullinen camel/cognac-värinen nahkalaukku 2) Hyvin vaalea, miltei ihonvärinen nahkalaukku, joka voi olla ehkäpä erikoisemmankin mallinen, mutta silti klassinen ja ns. trenditön 3) Musta, jonkinmoinen maailman simppelein nahkainen pienehkö laukku,joka menee crossbodyna arjessa ja clutchina juhlassa. Nuo kaikki kolme löydän kyllä Luminkin mallistosta tällä hetkellä, mutta en pidä hankinnoissa kiirettä.

 • 1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Alexander Wangin harmaa Kirsten-laukku. Ostin sen käytettynä, jolloin maksoin siitä 250 euroa, alunperin sen hinta on ollut n. 1100 euroa. Vaikka kauan siitä haaveilin ja sen ostoa mietin, en millään olisi pystynyt ainakaan tänhetkisillä tuloilla maksamaan siitä sitä yli tonnia. Tietty asia voisi olla eri, jos minulla olisi säännöllinen kuukausipalkka jne.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Vakkaristi käytössä olevia varmaankin alle 10.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Se Alexander Wang. Välillä haaveilen (Wangista haaveilin 3 vuotta) ja esimerkiksi Celinen mini luggage tote on tällä unelmalistalla, mutten taida siitä henkisesti kyetä maksamaan ikinä niin paljoa, vaikka tulisikin tilanne, että olisi rahaa. Mieluummin laitan aina rahat ihaniin matkoihin ja kokemuksiin :)

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Kallein laukkuni tähän mennessä on maksanut varmaankin jotain 350 euron paikkeilla. Kauan sitä mietin ja hinta hirvitti, mutta en ole kyllä toistaiseksi katunut ja laukku on ollut minulla jo kaksi vuotta :) Olisin varmaan valmis maksamaan sinne 500 asti, jos laukku olisi ihan täydellinen. Oon vähän laukkunirso, joten täydellisiä harvoin tulee vastaan…

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Oon suosinut laukuissani myös pikkumerkkejä Englannista ja Suomesta ja multakin löytyy 2OR+BYYATilta se pieni musta laukku, jossa on ne vetskarilliset taskut ulkopuolella. Oliko sen nimi nyt Strap bag? Anyway, olen vähän pettynyt sen laatuun, multa on ainakin lähtenyt nahka murenemaan ja pahasti sieltä hihnan kiinnikkeiden alta – onko sulla käynyt samoin sen saman laukun kanssa? En ole mielestäni käyttänyt laukkua edes mitenkän erityisen paljoa tai ikinä edes änkenyt sitä täyteen. Täytyis varmaan laittaa palautetta ja kysäistä tosta asiasta itse merkiltä.

 • hyppis

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukku lienee Mulberryn Bayswater tai ainakin se useimmiten keikkuu kädessä arkisin. Kyseinen laukku täyttää itselle tärkeitä vaatimuksia hyvälle työlaukulle (siistin ja laadukkaan näköinen, sisään mahtuu kannettavan lisäksi myös muistiinpanovälineet). Hinta noin 1 000 eur.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  noin 5 kpl

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Pari Mulberrya ja Longchampia kaapista löytyy, jos nämä designer-laukuiksi lasketaan. Toki muutama kaunokainen lisää ei haittaisi, kuten vaikkapa Celine tai Bottega Veneta.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Vaikea sanoa tarkkaa rajaa, mutta kipuraja menee varmasti jossain 1 500 eur paikkeilla. Kallein laukku lienee ollut hinnaltaan noin 1 000 eur.

  Jokseenkin vaatteiden ja asusteiden hinnoilla kauhistelu tylsistyttää. Se mikä on soveliasta ja mikä ei lienee isoksi osaksi kulttuurisidonnaista: on paljon hyväksyttävämpää ostaa 1 500 eur taulutelevisio kuin 1 500 eur laukku/takki/koru. Kukaan ei myöskään työpaikalla kauhistele 600 e maksanutta uutta puhelinta (jonka käyttöikä nykypäivänä lienee kuitenkin vain muutaman vuoden), mutta suut kannattaa pitää supussa vastaavan hintaisesta laukusta..

 • parisvenla

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on säkkimäinen musta mokkanahkalaukku, jossa on hihnoina kullanväriset ketjut, maksoi muistaakseni 120e Haussmannin Mangossa Pariisissa. Se on tarpeeksi iso koululaukuksi ja tuntuu sopivan useimpien vaateyhdistelmien kanssa. Toisaalta laukku painaa jo yksinään ”hirveästi” eli ei toisaalta ole mitään ihan hepposta tekoa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan muistaakseni noin 10 laukkua, joita käytän.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, enkä haaveile, yksinkertaisesti siitä syystä että 22-vuotiaalla opiskelijalla ei ole moisiin varaa, eikä mulle isi eikä kukaan mukaan mitään satojen eurojen laukkuja kyllä ostele. Toisessa elämänvaiheessa (jossa rahaa jää vuokranmaksun jälkeen käteen enemmän kuin 200e) voisin kuvitella ostavani designer-laukun, en tosin koskaan vain sen merkin ja ”status-arvon” (lol) takia, vaan jos satun tosissaan tykkäämään siitä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein laukkuni on maksanut nimenomaan sen 120e ja se on tällä hetkellä ehdoton maksimihinta itselleni nahkalaukusta, tai tietysti mistään laukusta ylipäätään. Sitten joskus kun on enemmän rahaa käytössä, voisin kuvitella laittavani laukkuun maksimissaan noin tonnin, mutta sen oiskin sit pakko olla sellanen, jota käytän joka päivä, eikä esim. mikään pikkuinen iltalaukku.

 • JennL

  Kallein laukkuni on Longchampin liikkeestä muutama vuosi sitten ostettu nahkalaukku ja se maksoi silloin 459 euroa. Se oli hurjan kallis lahja itselleni jota makselinkin hyvän tovin luottokorttilaskun muodossa. Mutta pakko sanoa, että sitä laukkua olen käyttänyt nyt kolme vuotta joka ikinen päivä, eikä mistään arvaisi kuinka paljon käyttöä se on jo nähnyt, eli laatu todella on kohdallaan laukussa!
  Nykyisin en enää maksaisi laukusta niin paljon, silloin oli parempi elämäntilanne ja kulutuskin eri luokkaa. Mutta olen silti onnellinen, että panostin silloin, sillä se panostus on kerrankin osunut kohdalleen :)

 • 1. Lempparilaukku on tote-mallinen Zaran nahkalaukku, joka maksoi muistaakseni 120€. Tykkään siitä koska se on niin yksinkertainen ja sen voi siten yhdistää monella tavalla.

  2. Hahah, naurattaa tämä vastaus, mutta KAKSI! Juurikin tuon zaran laukun ja yhden pienen clutchin. Lisäksi mulla on kyllä kankainen reppu, mutta voiko sen laskea laukuksi?

  3. Kuten jo vamaan selväksi tuli, en omista desinger laukkua. En oikein osaa päättää mitä mieltä sellaisesta olen, välillä ihastelen jotain niistä, välillä jotkin niistä saavat aikaan yökötysreaktion. Laukussa se merkki ei ole mulle pääasia, vaan laatu ja se, että tykkään siitä. Joissakin desinger laukuissa nuo molemmat kyllä täyttyvät ja voisin sellaisen ihan mielelläni ottaa, mutta en kuitenkaan erityisemmin haaveile niistä.

  4. Olisin valmis maksamaan 300€, mutta ehkäpä jos sellaisen desinger laukun joskus tulevaisuudessa päädyn ostamaan, voisin maksaa enemmän. Opiskelijabudjetilla ei niitä kuitenkaan ihan vielä ostella. :)

 • 1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  – Tällä hetkellä ehdottomasti eniten käyttöä saava laukkuni on ruskea tekonahkainen Monkin laukku, kirpputorilta päätähuimaavaan hintaan 8€. Koko on reilu, kassi rennon oloinen ja siinä on pitkä crossover hihna. Passeli arkeen eikä tosiaan haittaa vaikka hajoaisi, koska hinta. Mutta ei ole näyttänyt mitään hajoamisen merkkejä kovasta käytöstä huolimatta.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  – Kymmenisen laukkua kaikki mukaan luettuna

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  – En omista, en tosiaankaan haaveile. Mutta toki laadusta minäkin tykkään, jos esim. tuon Monkin veskan saisi muutettua aitonahkaiseksi niin olisihan se kiva.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  – En osaa sanoa. Olen niin kirppis- ja second hand-ihminen henkeen ja vereen, etten ehkä kykenisi tuhlaamaan kovin sievoisia summia laukkuun. Mieluummin sitten koen vaikka kalliimpia elämyksiä esimerkiksi matkailun muodossa se tekonahkalaukku olallani keikkuen :). Kallein laukku koko tähänastisesta 30+ v. elämästäni on maksanut alle sata euroa (tosin ei hajuakaan mikä se on ollut, tiedän vaan, että nuorempana käytin enemmän rahaa asusteisiin kuin nykyään).

 • riiri

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on kai suurikokoinen Piecesin konjakkin laukku, joka maksoi n.120e.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan ehkä 10 laukkua, joista valtaosa on pikkulaukkuja.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, enkä oikeastaan edes haaveile. Tottakai joku laadukas ja ihana designer-laukku olisi ihana, mutta ajatus tonnien laukusta tuntuu pähkähullulta. Haaveilen nyt lähinnä eräästä LUMIn laukusta, mutta senkin reilun 300e hinta tuntuu hullulta, kun laukku ei ole edes Suomessa valmistettu.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Työssäkäyvälle opiskelijalle 120e Piecesin laukkukin oli kova pala, jonka ostamista pohdin varmaan kaksi vuotta. Olen todella nirso laukkujen (ja oikeastaan kaikkien muidenkin ostosten) suhteen, joten tuotteen pitää olla t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n, jotta se ostan. Tällä hetkellä kipurahani nahkalaukussa menee 150-200e, mutta sellaista laukkua ei ole vielä tullut vastaan, jonka olisin huolinut. Myöhemmin työskennellässäni kokopäiväisesti uskon kipurajan menevän 200-300e, eikä todellaan yhtään enempää.

 • emmuliininen

  1. Varmaankin ihan tuo jokapäivä yliolan, Seppälästä ostettu n. 2vuotta sitten, maksoi 30€. Tekonahkaa.

  2. Yksi arkilaukku, 3 laukkua joita en koskaan käytä(nissä on kaikissa joku ”vika”) ja 3 iltalaukkua.

  3. En omista. Jos 2nd handina löytäisin hyvän, pelkästä siitä että se on joku luikkari en maksa. Haaveilen ihan muista asioista kuin laukuista :-D

  4. Max. 100€. Mut saa olla sit kyl ”se oikea”

 • Victory

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  No jos ajattelee lempilaukkuani käyttömäärältään, niin minulla on kaksi tekonahkalaukkua, joita käytän hirveän paljon. Toinen oli jonkun äitin tilaaman lehden tilaajalahja ja se on koululaukku käytössä lähes päivittäin ja on muutenkin ottanut eniten käytetyn laukun paikan, edellisen suosikkini vuoren revettyä totaalisesti. (Kyseinen laukku oli siis myös hyvin aidon tuntuinen tekonahkalaukku, jonka hintaa en tiedä, mutta veikkaan Aasia hintojen perusteella seilaavan max 10e) Toinen suosikkilaukku on baarilaukkuni, 15e maksanut soma, pieni laukku, jossa kulkee lompakko ja puhelin yms. baarissa tarpeellista. Aivan ihana pikkunen.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Nyt on omistuksessa 8 laukkua, joista kahta käytän todella harvoin niiden epäkäytännöllisen pienuutensa takia.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista. En sinäänsä arvosta laukkuja niiden merkin, vaan toimivuutensa takia. Tietysti olisihan se hienoa omistaa laadukkaana käsityönä tehty designer laukku, mutta toisaalta parhaat laukkuni ovat merkittömiä alle 20e laukkuja, jotka toimivat tarkoituksessaan ja näyttävät hyviltä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Öö.. en osaa sanoa. Olen sinäänsä aika pihi toisinaan. En usko, että uskaltaisin tai haluaisin käyttää yli 100e laukkuun, sillä teen ylipäätänsäkkin harvoin yli 100e ostoksia.

 • Vilmaaa

  1. Lempilaukkuni on Massimo duttista parisen vuotta sitten ostettu pieni olkalaukku. Maksoi muistaakseni noin 150e.
  2. viisi kappaletta
  3. pari kappaletta. Olisi kiva jos olisi joku vielä.
  4. Kallein laukkuni on maksanut tähän asti 480e. Voisin maksaa noin 700 euroa täydellisestä laukusta.

 • Susula

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on Mangosta ostettu pieni nahkainen olkalaukku, joka maksoi alessa n. 45 euroa. Laukku on loistava arkikäytössä, sillä pienestä koostansa huolimatta siihen mahtuu kaikki tarpeellinen: puhelin, lompakko, avaimet, hiusharja ja pari huulikiiltoa. Muita lempilaukkujani ovat Mulberryn Large Lily ja Charlie.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Äkkiä laskettuna minulla on 8 laukkua. Olen kaiketi enemmän kenkä- kuin laukkutyttö.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Designer-laukun voi määritellä monella tapaa, mutta lasken minulla olevan pari designer-laukkua Mulberrylta. Vastaavasti minulla on myös budjettiversioita esim. Zarasta ja Mangosta, jotka ovat aivan yhtä mieleisiä. Haaveilen toki uusista designer-laukuista, mutta en kuitenkaan ns. vakavissani. Tällä hetkellä käytän rahani mieluummin matkailuun kuin uuteen laukkuun.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Summa, jonka olen valmis sijoittamaan laukkuun, vaihtelee jonkin verran. Minulla on ylempänä mainitsemani Mangon hyvin edullinen nahkalaukku (alle 50 euroa) ja yhtä lailla Mulberryn Large Lily, joka maksoi viime talven alennusmyyntien aikaan n. 600 euroa. Se lienee siis tämänhetkinen kipurajani. Usein laukkuhankintani ovat pitkän haaveilun ja mietinnän tuloksia, ja siksi useamman sadan euron sijoitus laukkuun ei kirpaise niin paljon. Tällöin tiedän laukusta olevan minulle iloa useaksi vuodeksi.

 • sonjaaaa

  1. Lempilaukku on Alexander Wangin Kirsten. Ostettu Ebaystä ihan uutena, maksoi ehkä n. 400-500€ muistaakseni. Normaalihinta taitaa olla n. 900€.

  2. Laukkuja on joskus nuorempana shoppailuhulluna ostettua järjettömät määrät (kymmeniä), mutta suurin osa on jo myyty kirppiksellä tai muualla. Tällä hetkellä on neljä laukkua (muutamia ehkä vielä jossain varastoissa sen lisäksi pyörii): kaksi ”kalliimpaa” arkilaukkua, yksi halpislaukku (käytössä esim. ulkomailla, jos ei uskalla ottaa toisia laukkuja mukaan) ja sitten yksi juhlalaukku.

  3. Ehkä kaksi kappaletta Alexander Wangejä lasketaan jo tähän kategoriaan, vaikka toki kalliimpiakin brändi/IT-laukkuja löytyy. Näistä kahdesta olin jo monta vuotta haaveillut ja tilaisuuden tullen sitten Ebaystä ostin. Haaveilen monistakin laukuista, mutta ehkä vain pari olisi sellaisia mitkä oikeasti voisin nyt harkita ostavani.

  4. Voisin maksaa jopa nelinumeroisen summan, jos laukku on todella sellainen jota olet monta vuotta halunnut. Kuitenkin laukkuun säästäminen on tässä elämänvaiheessa hieman outo asia. Jos ja kun valmistuisi ja olisi vakituinen työpaikka, voisi tilanne olla toinen. Kallein laukku maksoi tuon n. 400-500€ (tarkkaa ei nyt muista), ostettu tosin Ebaystä.

  5. Juuri muuttanut omaan asuntoon Helsingissä, joten ei tällä hetkellä ole varaa mihinkään älyttömän kalliisiin laukkuhankintoihin. Myös jo omistamani laukut ovat todellakin sellaisia, mistä olet haaveillut enkä ole vuodenkaan käytön jälkeen kyllästynyt vaan lähinnä päin vastoin. Molemmat kalliimmat laukut ovat todella oman tyylisiäni. Myös laadun ero on huima verrattuna ketjuliikkeistä ostettuihin laukkuihin. Vuoden käytön jälkeen ei ole huomattavissa minkäänlaisia kulutusjälkiä (paitsi uudet farkut olivat värjänneet vaaleaa mokkapintaa, nyyh), vaan laukku on kuin uusi (kyseessä Wangin Kirsten). En myöskään enää ostaisi heräteostoksena ketjuliikkeestä laukkua, vaan siitä on tullut harkitumpi ostos, jota miettii (ja, jota varten täytyy vielä mahdollisesti säästää..) jopa vuosikaudet. Eli siinä mielessä ehkä ostoskäyttäytyminen jossain vaiheessa muuttunut.

 • aN-nA

  1. Mulberryn Alexa n.980€.

  2. 10

  3. Omistan Mulberryn Alexan sekä yhden kirjekuorilaukun, (lisäksi Longchampin nahkaisen Roseaun. )Haaveilen kyllä, vaikka tällä hetkellä mitään ehdotonta suosikkia tai säästökohdetta ei olekaan.

  4. N. 1200€ olisin valmis maksamaan. Riippuen toki elämäntilanteesta, siitä kuinka pitkän ajan laukkuun olen säästänyt ym. Kallein on ollut tuoAlexa eli n. 980€.

 • miltseri

  Hei mahtavaa! Luin ihan saman kirjan ja helpotuin, kun totesin, etten tartte superkallista laukkua :) 

 • Haukka

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Ihan mielettömän hankala valita yhtä suosikkilaukkua.. Yksi niistä on kuitenkin varmasti mustista nahkapaloista tehty virtaviivainen käsilaukku, jonne mahtuu kokonsa puolesta hyvin läppäri ja pari kirjaa. Sain laukun mummoltani ja se on varmasti ainakin 40 vuotta vanha.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan noin 25 laukkua.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, enkä ole niihin tähän mennessä niin paljon perehtynyt, että voisin niistä haaveilla. Laatu tottakai houkuttaa, mutta näkyvä, kaikkien (vähintään trenditietoisten) tietämä brändi ei niinkään.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Lumin ja Pigeonin laukkujen ostamista olen harkinnut useasti eli sellainen 350€ olisi vielä ihan sopiva hinta laukusta. Ehkä hieman enemmänkin, jos olisin ihan myyty. Tähän mennessä olen selvinnyt vähällä. Kallein laukkuni on Marimekon iso kirjekuorilaukku, joka maksoi noin 100 €. Tai oikeastaan tuon hintaluokan laukkuja minulla on useita, kaikki matalampien hintatasojen maiden suutariliikkeistä osteittuja.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Tämä oli mielenkiintoinen gallup. Gallup ohjasi miettimään omia laukkujani: en ollut koskaan tajunnut, miten halvalla olen onnistunut löytämään kaikki laukkuni. Monet ovat vuosia vanhoja ja silti viikoittaisessa käytössä. Toisia taas tulee käytettyä harvemmin, mutta ne ilahduttavat mieltä kunniapaikoillaan aina vaatehuoneeseen astellessa.
  Laajemminkin hinta-laatu asioista on aina mielenkiintoista seurata keskustelua. On opettavaista huomata, että kaikille taloudellinen tilanne ei ole pääsyy olla ostamatta hinnakkaampia merkkejä vaan esimerkiksi periaate: laukku on vain esine, jolla kuskataan tavaroita ja X euroa siihen panostettuna riittää.

 • Victory

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  No jos ajattelee lempilaukkuani käyttömäärältään, niin minulla on kaksi tekonahkalaukkua, joita käytän hirveän paljon. Toinen oli jonkun äitin tilaaman lehden tilaajalahja ja se on koululaukku käytössä lähes päivittäin ja on muutenkin ottanut eniten käytetyn laukun paikan, edellisen suosikkini vuoren revettyä totaalisesti. (Kyseinen laukku oli siis myös hyvin aidon tuntuinen tekonahkalaukku, jonka hintaa en tiedä, mutta veikkaan Aasia hintojen perusteella seilaavan max 10e) Toinen suosikkilaukku on baarilaukkuni, 15e maksanut soma, pieni laukku, jossa kulkee lompakko ja puhelin yms. baarissa tarpeellista. Aivan ihana pikkunen.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Nyt on omistuksessa 8 laukkua, joista kahta käytän todella harvoin niiden epäkäytännöllisen pienuutensa takia.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista. En sinäänsä arvosta laukkuja niiden merkin, vaan toimivuutensa takia. Tietysti olisihan se hienoa omistaa laadukkaana käsityönä tehty designer laukku, mutta toisaalta parhaat laukkuni ovat merkittömiä alle 20e laukkuja, jotka toimivat tarkoituksessaan ja näyttävät hyviltä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Öö.. en osaa sanoa. Olen sinäänsä aika pihi toisinaan. En usko, että uskaltaisin tai haluaisin käyttää yli 100e laukkuun, sillä teen ylipäätänsäkkin harvoin yli 100e ostoksia.

 • Emilia M

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lempilaukkuni taitaa olla se, jota käytän eniten :) Eli Mexxin tummanruskea nahkalaukku, jonka ostin Etelä-Ranskasta vaihdossa ollessani kymmenisen vuotta sitten. Juuri sopivan kokoinen, että menee käsilaukusta, mutta mappi mahtuu sisälle, malliltaan niin yksinkertainen, ettei siihen kyllästy, laadukasta ja kauniisti ikääntyvää nahkaa. Ja saa vielä napakasti vetoketjulla suljettua ja kainaloon puristettua, joka reissatessa on ihan mukava ominaisuus.

  Ihastelin laukkua Mexxin myymälässä, mutta hinta tuntui niin kalliilta, etten raaskinut (en muista enää tarkkaan, toista sataa se oli, mikä silloisessa opiskelijabudjetissa oli päätähuimaava summa). Sitten löysin sen ilokseni alennusmyynnistä, olisinkohan 70 euroa siitä lopuksi maksanut. Kannattava sijoitus.

   

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Monta! Pitäisi karsia! Rinkka, matkalaukku, reppu, pari ns. viikonloppulaukkua, äidiltä ja mummolta perittyjä pikkulaukkuja, kangaskasseja, kesäisiä korilaukkuja, muutama kestävämpi kangaslaukku (Marimekko, Kipling), muutama laadukas nahkalaukku. En uskalla laskea, varmasti yli kolmekymmentä.

   

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  Huuto.netistä ostettu Sonia Rykielin raidallinen samettilaukku ehkä lasketaan. Maksoi neljäkymppiä. Myyjät hymyilevät aina tosi leveästi, kun käytän tätä kaupungilla :) Haaveilen kyllä jostain upeasta, nahkaisesta, kauniisti ikääntyvästä laatulaukusta, mutta en ikinä kehtaisi käyttää laukkua, joka huutaa hintaansa kilometrin päähän. Esim. Mulberryn laukut ovat upeita, mutta kohtuuttoman kalliita.

  Kun on nähnyt oikeaa köyhyyttä, ei enää kehtaa tuhlata samalla tavalla, vaikka varaa olisikin. Mielihalu kauneuteen ei silti poistu.

   

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Aion ostaa jonkun laadukkaan nahkalaukun, kun tulee aika palkita itseni valmistumisesta :) Olen seuraillut näitä laukkujen hintoja ja olen siinä käsityksessä, että juuri jollain 200-400 eurolla saa jo kauniita ja kestäviä laukkuja. Yli neljääsataa en missään tapauksessa maksaisi, sekin on jo valtava summa.

  Kallein laukkuni taisi olla Marc O’Polon olkalaukku (100e), jonka olkahihna alkoi parin kuukauden käytön jälkeen irrota. Palautin laukun ja sain kuulla, että olkahihna ei ollutkaan nahkaa, vain laukkuosuus oli. Tarkkana pitää siis olla!

 • emmimagdalena

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lempilaukkuni on Lumin Brandon (värissä Mustard), jonka päätin vihdoin hankkia kouluun pääsyn johdosta itselleni. Laukun valmistaminenkin kun lopetetaan. Brandon maksoi 375e.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Hmm, laukkuja taitaa olla tällä hetkellä n. 20, mutta tarkoitus olisi laittaa ainakin puolet kiertoon, koska aktiivisessa käytössä on n. 10 laukkua.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  Omistan tädiltäni vintagena saadun Louis Vuittonin Speedy 30, Ted Bakerin clutchin sekä kaksi Michael Korsin wristlettiä. Suomalaisista merkeistä omistan tuon Lumin lisäksi 2OR+BYYATin nahkalaukun. En haaveile designer-laukusta. Tärkempää minulle on tarve, ulkonäkö ja kestävyys. Niin, että laukun voisi antaa esim. perintönä. Olen esimerkiksi harkinnut myyväni LV:ni, koska se ei sovi tyyliini.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Olisin valmis maksamaan tarpeeseen tulevasta täydellisestä laukusta säästämisen jälkeen hyvässä rahatilanteessa ehkäpä n. 500e, mutta tällä hetkellä tuo Lumin laukun hinta oli aika ehdoton raja ja mietin sitä todella pitkään. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen (: Mielestäni hyvän laukun voi löytää kuitenkin todella huokeaankin hintaan esim. italialaisilta toreilta ja pikkuputiikeista.

 • Meeeri

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – Kaunein laukkuni on ehdottomasti Minna Parikan musta Ginger-clutch, jonka ostin käytettynä 160 eurolla. Tälle laukulle vaan tulee aika harvoin käyttöä, kun pidän sitä lähinnä juhlissa. Muun ajan se kaunistaakin hyllyä olohuoneessa :)

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  – Omistan neljä käsilaukkua; tuon yllämainitun Gingerin, mustan Cambridge Satchel Companyn pienehkön salkun ja juuri itselleni synttärilahjaksi ostamani MICHAEL Michael Korsin Selma -laukun, jota käytän opiskeluissa, sinne mahtuu juuri sopivasti läppäri ja A4-paperit. Lisäksi minulla on suuri punainen Marimekon laukku (mallia en juuri nyt muista), joka toimii viikonloppukassina ja jota aiemmin käytin myös koulussa. Näiden lisäksi on yksi treenikassi jonne mahtuu enemmän tavaraa esim. lapsuudenkotiin reissatessa :)

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  – No jos Kors ja Parikka lasketaan, niin sitten on kaksi :) Molemmat ovat pitkän haaveilun jälkeen tarpeeseen ostettuja; minulla ei ole muita juhlalaukkuja, ja musta Kors sopii pukeutumiseeni punaista Marimekkoa paremmin. Pitkän olkahihnan vuoksi se on myös mukavampi kantaa.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  – Korsini maksoi 350 euroa. Ilman säästöjä minulla ei olisi ollut siihen näin opiskelijana varaa. Haaveilen Alexander Wangin large Emile -laukusta, joka maksaa uutena tonnin verran, mutta en tiedä, raaskinko sitä koskaan ostaa. Käytettynäkin niiden hinta on liikkunut 500 euron paikkeilla…

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  – Omalla kohdallani kalliita laukkuhankintoja on ollut helppo perustella tarpeella; jos ei yksinkertaisesti ole YHTÄKÄÄN juhlalaukkua, niin sitten helpommin laittaa isomman summan, jotta saa yhden kunnollisen laukun. Tarpeella perustelu ei mielestäni toimi enää siinä vaiheessa, kun ”jemmoista puuttuu yksi pinkki laukku kullanvärisillä metalleilla”… Toisaalta mun pukeutuminen on muutenkin sillä mustavalkoharmaalla linjalla, niin laukutkin on helppo ostaa, mikään väri ei riitele keskenään :) Ainut ”ongelma” on ollut löytää laukut juuri sopivan värisillä metalliyksityiskohdilla, kultaisista en välitä eikä minulla ole mitään niihin sopivia korujakaan. Tuota Korsiakin sain metsästää kauan, että löysin sen hopeisilla yksityiskohdilla; nyt se sopii hyvin myös bikernahkatakin vetoketjujen ja nappien kanssa.

 • rrrrr

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  lontoosta ostettu vintagenahkalaukkum siinä on monta taskua ja juuri sopivasti tilaa melkein mihin vaan tilanteeseen :) maksoi muistaakseni 20£?

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  kymmenisen

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  en, en — mielummin jotain uniikkia kuin perus LV….

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  – nahkalaukuista kallein on tuo 20£. isommasta ja pakkosaada -laukusta maksaisin ainakin tällä hetkellä korkeintaan 50e – nahkalaukkuja tuohon hintaan tosin taitaa tulla vastaan vain siellä kirppiksillä ja vintageputiikeissa :–) aivan ehdoton kipuraja on kuitenkin 100e, sekin vain jos olisi kunnon tulot. en ikimaailmassa laittaisi laukkuun monta satasta, se tuntuisi vähän tuhlaukselta. ehkä jonkun todella mieleisen voisi reippaalla satasella ostaa (mutta onkohan mikään niin mieleistä?).

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  jotenkin laukut on kuitenkin sellainen asia mistä en maksa kovin mielelläni, kun kivoja ja näppäriä hippalaukkuja löytyy parilla eurolla kirppikseltä. laukut on kuitenkin kivoja ja esimerkiksi nuo Lumin yksilöt näyttää tosi mukavilta :) on sitä tässä elon aikana tullut hankittua ties minkälaista veskaa enkä osaa käytä edes kovin aktiivisesti (varsinkaan niitä pieniä hippaveskoja – mutta totuushan on että kun tilaisuus tulee niin onhan siellä pikkulaukku oltava), tuntuisi aika hassulta hassata sellaiseen kauheasti rahaa.

 • Napura

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Tällä hetkellä oma lempparilaukku taitaa olla alkusyksystä Accessorizesta hankittu käsilaukku. Laukku taisi alessa maksaa noin 30€.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Hmmmm…. Varmaan tuolta kaapista löytyy semmoset 5 laukkua joita käytän enemmän ja vähemmän, mutta sitten on vielä 2 ns. iltalaukkua, joihin tosiaan mahtuu vaan (slimmi) lompakko ja puhelin.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, mutta kivaahan se olisi jos noitakin omistaisi.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Tähän mennessä kallein laukku on maksanut noin 50€, mutta ehkä siitä nahkalaukusta voisi pulittaa noin satasen verran.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Tähän on nyt pakko avata noita vastauksia vähän enemmän. Eli siis sinänsä itselläni ei ole mitään sitä vastaan että liikkeiden hyllyt ovat täynnä ihania laukkuja joiden hinta kohoaa jo useisiin satoihin. Mutta, omalla lähihoitajan palkalla ei noihin ole varaa. Ja omassa työssä perhetyöntekijänä käytännöllisyys on valtti, joten en senkään vuoksi raaski ostaa älyttömän kallista aitoa nahkaa olevaa laukkua, kun kärryttelen tuolla ulkona säällä kuin säällä. Joten jos ulkona tulee räntää, niin välillä siellä ollaan kolme tuntia putkeen, ja silloin ei tule ensimmäisenä mieleen ottaa mukaan sitä 400€ laukkua. Toki tällaista laukkua voi käyttää työajan ulkopuolella, mutta itse olen ihminen jolla on lähestulkoon koko maallinen omaisuus mukana, ja sen siirtäminen jatkuvasti laukusta toiseen ottaa hermoon.

 • 1.Tämän hetken ehdoton suosikkilaukkuni on vaaleanharmaan American Retro, jonka ostin Yooxin alesta 130 €:lla, ovh. taisi olla 350 €.

  2. Laukkuja löytyy kymmenkunta.

  3. Omistanhan minä paha maineisen gesigner-laukun ja haaveilenkin sellaisesta.

  4. Jos olisi rahaa, olisin valmis maksamaan unelmalaukkustani Saint Laurentin Shopperista sen 1290 €. Tällä hetkellä realistinen hinta on kuitenkin n. 500 €. Kallein laukkuni on maksanu n. 600 €.

 • Hahana

  1. Lempilaukkuni on ehdottomasti musta Lumin Nelli-laukku, jonka hintaa en tiedä, sillä sain sen synttärilahjaksi poikaystävältäni. Tietenkin osaan arvioida hinnan suurinpiirtein Lumin sivuja ja näyteikkunoita kuolanneena, mutta ihan tarkkaa summaa en haluakaan tietää.

  2. Omistan ehkä viisi käsilaukkua, joita tulee käytettyä oikeasti. Koululaukkuna toi
  mii juurikin tämä musta Nelli ja lisäksi kangaskassi, johon suuremmat ja painavammat kirjat laitan. Tietenkin voisi olla fiksumpaa ostaa reppu, mutta laukku on niin tyylikäs ja ihana, että mieluummin kannan sinne mahtumattomat kirjat sitten erikseen.

  3. Lumin laukkuja eikai lasketa design-laukuiksi, joten en. Olen pitkään katsellut Michael Korsin laukkuja, niissä on kivaa tuntua, ja ehkä vaihtelun vuoksi kangas-nahkayhdistelmä voisi olla laukkuarsenaaliin muutenkin kiva lisä. Toisaalta, nahka kestää. En varsinaisesti halua ”merkkilaukkua”, mutta mainoksissa ja kaupoissa pyörivät Michael Korsin laukut ovat saaneet vain huomioni. :D Tärkeämpää on, ett laukku miellyttää omaa silmää ja sopii tyyliin.

  4. Tämänhetkiseen opiskelijabudjettiin 400e on kipuraja. Poikaystävälle ostin Lumin nahkalaukun syntymäpäivälahjaksi noin 300 eurolla, ja kun olen nähnyt kuinka kestävä se on, niin kyllä sen verran voi hyvin maksaa hyvästä nahkalaukusta.

  5. Laukkuihin pätee sama kuin kenkiin ja muihinkin vaatteisiin ainakin minulla,että kalliimmasta myös huolehtii paremmin ja ehkä se siksikin kestää käytössä paremmin. Halvemman laukun kulumia ei jaksa hoitaa suoja-aineilla ja sitten ne menee yhä huonommaksi. Eli minusta laukku voi todellakin olla sijoitus, kunhan siitä pitää huolta eikä heitä sinne baarin lattialle. ;)

 • Tuulie

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  – Asoksen musta laukku kiristysnauhoilla ja pitkällä olkaimella. Materiaali on mustaa mokkaa ja nahkaa. Maksoi muistaakseni 70 €. 

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  -Okeita laukkuja (en laske nuoruuden surkeita tekonahkavirheitä) omistan 6. Nahkalaukuista kaksi ovat isoäidin perua ja pari hyvin edullisesti uutena ostettua. Lisäksi pari kangaslaukkua. 

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  – En omista, enkä haaveile. Kyllähän Mulberryn laukut esim. silmääni miellyttävät, mutta en vain tarvitse sellaista. 

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  – Kallein laukkuni on ollut alle satasen. Tässä elämäntilanteessa (vastavalmistunut, osa-aikatyöllistetty) voisin käyttää laukkuun reilun satasen. Ehkä 150 eurossa menisi kipuraja. 

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  – Hyvä tosiaan maksaa niin kuin sanoit, mutta jossain menee raja ja hintaan ilmaantuu paljon ilmaa ja designerlisä. 

   

 • ulkonäkö

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukun täytyy ennen kaikkea näyttää hyvältä. Mulle materiaali tulee siinä tapauksessa ehkä kakkosena. Tämän hetken lempilaukkuni on tosin itse virkkaamani Molla Mills -juhlalaukku, josta tuli paksummalla langalla hieman isompi, kuin ohjeessa. Olen saanut paljon kehuja laukusta ja hinta oli varmaankin kympin luokkaa. Lankavalintana oli tosin pahamaineinen akryyli, jonka vasta kotona tulin huomanneeksi… No, ehkä laukku vielä hetken on nukaton :D

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Kyllä niitä varmaan 15 on. H&M-laatua, äidiltä perittyjä ja muutama vielä oudompi…

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En tiedä voiko Kånkenia tai Marimekon perus olkalaukkua laskea designer-laukuksi… Vastaus on siis luultavasti en. Louis Vuittonin muutamat laukut ovat olleet haaveissa jo kauan, mutta jos sellaisen hankkisin, niin en uskaltaisi käyttää ollenkaan! Ettei kukaan vie tai etten itse hävitä sitä :D

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Mulle sopiva hinta, esim Ted Bakerin tai Tiger of Swedenin laukuista olisi varmaankin 300€. Kallein laukkuni on varmaan ollut pinkki matkalaukkuni, joka maksoi 200€. Käsi- tai arkilaukuista kallein on maksanut varmaan 70€.

 • Outis

  1. Lempilaukkuni on joko Marc by Marc Jacobsin pieni musta ”lintulaukku”, johon mahtuu vain lompakko ja kännykkä tai musta isompi olkalaukku, joka on merkiltään Romygold (nevöhööd brändi, mutta laukku on aivan ihana!!). Tuo Romygoldin kassi tuli Century21:ssa vastaan viime Nycin reissulla niin pakko se oli ostaa omaksi. Eipä ole kaduttanut! Marc by Marc Jacobs pikkulaukku maksoi muistaakseni noin 250e, isomman laukun hintaa en muista, koska hinta oli dollareissa, en usko että se maksoi kuitenkaan yli 200e.

  2. Minulla on neljä isompaa nahkaista olkalaukkua ja kaksi nahkaista pikkulaukkua + yksi pieni clutch laukku, sekin nahkaa.

  3. Molemmat pikkulaukkuni ovat ns. ”designer kamaa”, toinen Marc by Marc Jacobs ja toinen Michael Kors. En haaveile designerlaukuista sen kummemmin tai säästä jotain tiettyä laukkuhankintaa varten. Nämä kaksi laukkua olen ostanut, koska ovat niiden ulkonäkö on miellyttänyt silmää.

  4. Nahkalaukusta voisin maksaa max. 500e, tähän mennessä kallein laukkuni taitaa olla tuo Marc by Marc Jacobsin pikkulaukku 250e.

  5. Ennen olin paljon kiinnostuneempi brändeistä, nykyään ostan sen laukun joka miellyttää silmääni eniten huolimatta siitä, onko se joku merkkilaukku vai ei. Varsinkin ulkomailta on mielestäni kiva ostaa laukkuja ja muuta käyttötavaraa (lompakko tms.), joka säilyy pitkään. Näin ne muistuttavat aina ko. lomasta ja toimivat ns. matkamuistoina.

   

   

 • iidaester

  1. Lempilaukkuni on Sandqvistin Roald-reppu, joka maksoi alessa 109e (normaalisti 159e). Sain repun lahjaksi pari vuotta sitten, on edelleen melkein päivittäisessä käytössä. 

  2. Hahaa. Opiskelijana omistan tasan tuon Sandqvistin sekä pari nahkaista pikkulaukkua, kirpparilta molemmat. Ja lisäksi niitä iänikuisia kangaskasseja. 

  3. Mulberryn Alexan kelpuuttaisin kaappiini ihan koska vaan. Mutta oikeastaan haluaisin tällä hetkellä Herschelin perusrepun sekä & Other Storiesilta mustan olkalaukun, joka on osittain nahkaa, osittain kangasta. 

  4. Nahkalaukusta olisin valmis maksamaan 200e, periaatteessa, vaan tuskin tulen maksamaan lähivuosina, opiskelija kun olen. En erityisemmin kaipaile fiinejä laukkuja enkä myöskään koe, että halpisversioihin kannattaisi rahaa laittaa. 

 • PaulaT

  Mulla on aktiivisessa käytössä tällä hetkellä 4-6 laukkua. Kallein niistä on Mulberryn Alexa, jonka ostin alesta ja maksoin siitä 1050€. Lisäksi design-laukkuja on Alexander Wangin Kirsten tote, LV:n neverfull, ja pari ei-niin-designiä. Viimeiseksi ostin 2or+byyatin laukun ja haluaisin ko. merkiltä pari muutakin :) haaveilen jatkuvasti jostain merkkilaukusta, kauiten haaveissa ollut ehkä Balenciaga. Myös Chanelin 2.55 aioin joskus vielä kotiuttaa. Myös 3.1 Phillip Limin Pashli hivelee esteettista silmääni :) …no tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin :D

 • MinttuNörtti

  1. Marimekon se peruksista peruksin Ratian läppälaukku pinkkiraidallisena. Se taisi maksaa 60e, koska ostin sen ystävämyynnistä.

  2. Lasketaanko jumppakassit? Ei varmaan… Sanotaan, että 20, niin en varmaan kamalasti valehtele.

  3. En. Ja en. Haaveilen jostain ”hyvästä ja onnellisen lehmän nahasta tehdystä laukusta”. En siis mistään konkreettisesta yksilöstä.

  4. 300€? En siis just nyt, mutta joskus. Tähän mennessä kallein laukku taitaa olla joku Marimekon kangaslaukuista. Olisikohan joku niistä ollut jopa yli satasen. Mulla on ongelma noiden nahkalaukkujen kanssa, kun en syökään kuin onnellisia grass feed lehmiä. Ja laukuista en tiiä, miten ne lemmut ovat eläneet. 

  5. Mainitsit tuossa eettisyyden ja ekologisuuden, mikä sai mut kiinnostumaan ja hyökkäämään Lumin sivuille. Siellä puhuttiin intialaisten työläisten hyvistä oloista, mutta ei sanaakaan lehmien oloista. Onkohan sulla Lumin kanssa enemmän puuhastelleena mitään hajua siitä, saavatko noi nahkansa muodille uhraavat lehmät jolkotella paljonkin ulkona? Suomessa lihakarjalle tiedän minimiulkoiluajan olevan 3kk vuodessa, mutta nahkateollisuudesta on pirun vaikeaa löytää tietoa. Kaikki brassailevat vain työntekijöiden hyvillä oloilla. Summa summarium: mulla on enimmäkseen kivoja kangaslaukkuja, koska olen minimoinut nahkaostokseni ja keskittänyt sen kenkiin. Olisi ihanaa tietää joku laukkumerkki, jonka lehmät ja lampaat ovat saaneet katsella aurinkoa teuraaksi menoon asti. Jatkanpa googlailua.

 • Tuulie

  (Hmm. Pakko vielä korjata näin älyttömän olennainen asia, kuin että ei osa-aikatyöllistetty, vaan osa-aikatyössäkäyvä ;D) 

 • Karoliina A

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Mun lempilaukku on Michael Korsin Selma Tote, jonka ostin itselleni tulevaksi valmistujaislahjaksi – nyt on siis motivaatiota kirjoittaa gradua, kun laukku odottaa kaapissa käyttöä! Äitini toi laukun Jenkeistä ja se maksoi n.290 € (389 $).

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Minulla on n. 30-40 laukkua, mutta aktiivisessa käytössä vain hyvin harva niistä. Nuorempana tuli osteltua paljon laukkuja, jotka pitäisi laittaa kiertoon kun en niitä enää käytä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Tuo Michael Korsin laukku on ainoa eikä sekään niin designer, sitten omistan myös 4 Longchampin laukkua, mutta en tiedä lasketaanko niitä designer-laukuiksi. Ja haaveilen monestakin laukusta, esim. Mulberryn monesta eri mallista ja Givenchyn Antigona-laukusta. Onneksi haaveilu on ilmaista! :)

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Tässä elämäntilanteessa 500 euroa olisi maksimi, vaikka minulla rahaa olisikin laittaa enemmän – jotenkin en itse pystyisi laittamaan laukkuun tuhansia euroja, vaikka ne ihania ovatkin! Minut on kasvatettu järkevään rahankäyttöön. ;) Ja kallein laukku on tosiaan ollut sen n. 300 €.

 • alrightpet

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  *Kauhean vaikea valita, mutta ehkäpä Clarksista hankittu musta olkalaukku, jossa on pilkullinen vuorikangas ja tarpeeksi monta lokeroa ja taskua. Lempparin siitä taitaa kuitenkin loppupeleissä tehdä se, että se oli syntymäpäivälahja äidiltä. Hintaa sillä oli euroissa vajaa yhdeksänkymppiä.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  *Hmm, reppu, Marimekon the olkalaukku, epämääräinen rykelmä kangaskasseja, noin viisi clutch-kokoista ja varmaan samanverran isompia olkalaukkuja. Eli onhan noita, ja yritän käyttääkin ainakin nuita viimeksimainittuja melko tasapuolisesti.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  *En, enkä kyllä sellaisista haaveilekaan, ainakaan tietääkseni. :D Jos joku haluaa lahjoittaa mulle kauniin Mulberryn tms, en pistäisi vastaan, mutta omalla rahalla en designer-laukkua hankkisi. 

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  *Suurin osa laukuistani on second handia, joko kirppislöytöjä tai sitten äidin/sukulaisten peruja tai lahjoja, kuten ensimmäisessä kysymyksessä mainitsemani. Kallein itse ostamani laukku maksoi muistaakseni 35 puntaa outlet-kaupasta, sen alkuperäinen hinta lienee pyörinyt noin sadan punnan kieppeillä. Lumin laukusta olen itse asiassa haaveillut, enkä vähiten sen takia, että heidän tuotteensa ovat käsittääkseni melko eettisissä olosuhteissa valmistettuja, ja niiden ulkonäkö miellyttää silmääni suuresti. Toistaiseksi en ole kuitenkaan pystynyt priorisoimaan, tai oikeuttamaan, sellaisen hankkimista.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  *Tästähän oli puhetta sun kommenttiboksissa muistaakseni jo vaatteiden eettisyys -keskustelun merkeissä, mutta valitettavasti meidän kaikkien kyky käsittää, mitä laadukkaan nahkalaukun valmistaminen Euroopassa maksaa on hämärtynyt halpaketjujen, yms myötä. Täytyy kuitenkin myös muistaa, että kaikille tuo lähemmäs 350 euron maksaminen laukusta ei koskaan ole mahdollista, ja nahka materiaalina on kuitenkin luontoystävällisempää, ainakin ymmärtääkseni, kuin tekonahka (jos nyt ei oteta lukuun argumentteja nahkatuotannon oikeellisuudesta), jos puhutaan pitkän aikavälin käyttöasteesta ja kierrätettävyydestä. Tuo edellinen lause tahtoo sanoa siis, että nahkalaukku, oli se mistä vaan peräisin, on enemmän rahojen väärti kuin tekonahka. 

   

  Kiitos Jenni sinulle, kun nostat mielenkiintoisia ja tärkeitä aiheita esille, erehtyy tällainen kankeakielinen ulkosuomalainenkin kommentoimaan. :D  

 • Vierailija

  1. Minulla on kaksi lempilaukkua, yksi minikokoinen ja yksi isompi, johon mahtuu kaikki tarvittava kun olen liikenteessä aamusta iltaan. Molemmat ovat mustia, aitoa nahkaa ja niissä on jotakin erikoista, joka ei kuitenkaan rajoita vaatevalintojani oli tilaisuus sitten millainen tahansa. Pienempi on maksanut 160€ ja isompi 400€. Olen ehdottomasti valmis panostamaan ajattomaan muotoiluun.

  2. Omistan n. 20 laukkua, joista puolet on kirppareilta hankittuja.

  3. En omista yhtään oikeaa designer-laukkua, koska haluan tukea pienempiä valmistajia. En varsinaisesti myöskään haaveile sellaisten omistamisesta sillä ostan mieluummin jotakin erikoista kuin trendikästä.

  4. Olen valmis maksamaan max. 1500 € laukusta josta todella pidän. Vaatisin tällöin laukulta aika paljon; sen tulisi sopia todella moneen tarpeeseen ja olla erittäin laadukas. Kallein laukkuni tähän mennessä on maksanut 400 €, olen todennut että siinä hintaluokassa on budjetilleni sopivin hinta-laatu-suhde.

  5. Viimeisen kuvan vaalean beige Lumi-laukku on upea! Onkohan sitä vielä saatavilla?

 • merimakkara

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni tällä hetkellä on varmaan Pull&Bearista ostamani feikki nahka shopperi. Kapistus on halpa, muistaakseni n. 20€, mutta sinne mahtu koko omaisuuteni koulukirjoista yökyläkamoihin. :)

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  En ole koskaan laskenut, mutta aika monta. Noin 30?

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Minulla on Lumin se muovikassin muotoa matkiva nahkalaukku XL kokoisena ja äidin vanha vintage Mulberry. Haaveilen toki. Perustaisin mielelläni Chanel perheen ja laajentaisin Lumi ja Mulberry kokoelmaani. Haluaisin kanssa Marimekon nahkaisen matkurin..

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Jos rahaa olisi, olisin valmis maksamaan mitä vain. Tällä hetkellä budjettini taipuu vain Lumin hintaisiin designer kasseihin, vaikka toki ovat nämäkin harvinaisuuksia.

 • Veera-

  Lempilaukkuni on DKNY-merkiltä ja olen saanut sen lahjaksi. Hinta noin 200e. Tämä on myös arvokkain laukkuni.

  Omistan 5 laukkua.

  En omista designer laukkua.

  Olisin valmis maksamaan laukusta max 300e. Itse ostamani kalleimman laukun hinta on ollut 100e.

 • paulahelena

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Ihan semmonen lemppari tällä hetkellä puuttuu paitsi onhan mulla toi reppukaunotar, jonka blogissakin aikoinaan esittelin! vajaat 200e maksoi se.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Tällä hetkellä on vissiin 6 käyttölaukkua, sit tietysti lisäks joitain treenikasseja ja muita nyssäköitä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  En mä mitään semmosia chaneleita, musta ne on poikkeuksetta aika rumiakin yleensä. Sen sijaan jotkut pienempien merkkien laatulaukut ja vaikkapa kotimainen design kiehtoo kyllä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  500e olis mulla varmaan kipuraja, riippuu laukun koosta ja käyttöasteesta. Jostain harvoin käytettävästä juhlalaukusta maksimi olis varmaankin 100-200e. tähän mennessä kallein on varmaankin just toi reppu.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  mulle laukut on vähän niinku ulkovaatteet ja kengät, niitä riittää suunnilleen yks per käyttötarkoitus ja käytän yleensä edellisen loppuun ennen uuden hankkimista. siks voin hyvin panostaa niihin vähän enemmän. tosin oon ostanu suurimman osan laukuistani sillon ku ei vielä oo ollu mahdollisuutta panostaa samalla tavalla, joten ne ei oo ihan täydellisiä muttei myöskään vielä niin loppuunkäytettyjä että raaskisin ostaa uusia :D

 • sinisimpukka

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Marimekon luumunvärinen Kaksoset-laukku, 279 euroa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Aktiivisessa käytössä olevia on suunnilleen 4-5

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En, en haaveile, ainakaan realistisesti :) toki osaan nimetä joitakin kauniita luksuslaukkuja joista pidän, mutta ei ole ainakaan tässä elämäntilanteessa ajankohtaista suunnitella sellaisen ostoa.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kipuraja voisi olla se 300 euroa. Kallein on tuo Marimekon Kaksoset joka oli 279 euroa. Lisäksi minulla on toinenkin nahkainen Marimekon laukku Minimatkuri, jonka ostin alennuksesta, senkin oikea hinta on 229 euroa

 • Eleena

  En ole yhtään laukkufriikki, käytössä on tällä hetkellä ehkä seitsemän laukkua. Lempilaukkuni olen saanut lahjaksi, se maksoi silloin n. 200e. Laukku on laadukas, tilava, mukava olalla ja sopii kaikkiin asuihin. Maksan mielelläni laadusta ja mieluiten ostan käsintehtyjä nahkalaukkuja esim. ulkomaanmatkoilta tai kirpputoreilta. Voisin maksaa laukusta 200-300 e, mutta sen pitäisi olla sitten kyllä täydellinen. En investoisi designer-laukkuun, koska en halua maksaa merkistä. Jos luksuslaukku kuitenkin tipahtaisi eteeni, voisin toki käyttää sitä, jos se olisi tarpeeksi neutraali, eikä huutaisi merkin nimeä :)

 • AprilMay

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on viikko sitten hankitun Chanelin Classic Flapin lisäksi Miu Miun mokkainen Bow bag. Flap maksoi hiukan yli 3000 euroa ja Miu Miun hankin Napin alennusmyynnistä hiukan yli 600 eurolla.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Laskujeni mukaan 17 kpl, matka- tai kangaskasseja en laske tähän mukaan.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Kyllä omistan, edellä mainittujen Chanelin ja Miu Miun lisäksi kaksi Louis Vuittonia, viisi Mulberrya, YSL:n, kaksi Alexander Wangia ja Michael Korsin laukun. Vaikka Pashli miellyttääkin silmääni, alkaa laukkukokoelmani nyt olla täynnä, hankkittuani vihdoin ikuisuusunelmani.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein laukkuni on maksanut sen himpun verran päälle 3000 euroa, enkä sen enempää olisi valmis laukusta maksamaan.

 • TainaK

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lumin oranssi Silja Hip Bag, käytössä joka päivä! 169e, josta tuli 10% tai 15% ale, en muista kumpi.
  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan tasan 5 laukkua. Lumin Siljan (169e) ja Venlan (89e) nimettömät/en muista merkkiä nahkaiset ruskeat laukut Barcelonasta (110e) ja Berliinin KaDeWeltä (189e). Lisäksi yksi pieni, musta vintagehenkinen, itsetehty lahjaksi saatu juhlalaukku. Kaikki ovat eri kokoisia ja eri värisiäkin.
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En haaveile Lumin ja Samujin laukkuja suuremmista design-laukuista. Toisaalta merkillä ei ole itselleni hirveästi väliä, kunhan pidän merkin imagosta, hinnasta ja laadusta. Laatu on tärkein tekijä ja se, että hinnasta huolimatta itselleni jää pitkäksi aikaa hyvä mieli hankinnasta. Olen kuitenkin aikamoinen Suomi-design -tyttö, joten kotimaiset merkit vetoavat.
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  100-400e. Kallein on ollut tuon 189e. En usko, että hintahaitari nousisi vaikka palkka olisi suuri, voittaisin lotossa yms.
  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Uskon muutamaan hyvään ja toimivaan laukkuun, vaihtelen laukkua tarkoituksen mukaan. Itselläni laukkujen vähyys kertoo siitä, että tiedän, mistä pidän ja minkä tyylisiä laukkuja käytän. Virheostoksia on tullut tehtyä aikaisemmin, mutta nykyään laukun ostaessani tiedän, että se on oikeasti mitä tarvitsen ja käytän. Silloin kun omistin enemmän laukkuja, en erityisemmin ollut kiintynyt yhteenkään ja halusin aina jonkun uuden. Harvoin nykyään ostan laukkua ilman, että olen pohtinut sen hankkimista ja käynyt katsomassakin laukkua useampaan kertaan, mittaillut omia tarpeitani ja muita laukkujani. Esimerkiksi tuon Silja Hip Bagin käyttäminen päivittäin on yhtä hienoa kuin ensimmäisellä kerrallakin:)

 • Vierailija

  1. Lempilaukkuni on jo noin vuoden ajan ollut Marimekon Ladybear, sillä se on käytännöllinen; vetää sisäänsä koko tavaramäärän, jota töihin ja töissä on mukanaan kannettava, eikä itsessään paina kamalasti ja ihmeellistä kyllä, tavarat eivät huku sen uumeniin. Mutta ennenkaikkea laukku myös miellyttää silmääni, pidän marimekkofiiliksestä ja isoksi laukuksi se on simppeli. Reilun satasen maksoi.

  2. Äkkiseltään laskettuna aktiivisessa käytössäni on kymmenisen laukkua, lisäksi kaapeista löytyy viitisen kappaletta sellaisia joita käytän harvemmin, mutten syystä tai toisesta ole luopunut.

  3. En omista, enkä oikeastaan haaveilekaan. Kuvissa silmääni pistävät usein logot ja omituiset blingbling-yksityiskohdat, enkä ole koskaan käynyt niitä hypistelemässä, joten laatukaan ei ole vakuuttanut vielä.

  4. Vaikka kaikki omat nahkalaukkuni taitavat olla kirppislöytöjä, voisin maksaa nahkalaukusta sen 300e, mutta silloin laukun olisi oltava arkilaukku, sellainen superkäytännöllinen ja kaunis, jota tulee käytettyä paljon.

 • Emilia M

  Tuosta tuli mieleen, että näitä olen netissä ihaillut vaan en vielä hankkinut:

  http://www.grandsahara.com/Home.html

 • Emilia M

  Tuli vielä mieleen, että laukkuhaaveilussa mun pitää aina välillä palauttaa itseni pilvistä maan pinnalle, ts. muistuttaa itseäni siitä, millaisia olosuhteita laukun pitää mun käytössä kestää. Ei kannata tuhlata tonnin laukkuun, jos tykkää pyöräillä ulkona säällä kuin säällä… Ehkä jos olisin vain autolla kulkeva hienostolady, mutta kun tykkään pyöräilystä!

  Ja sitten se, että laukku on myös sellainen esine, mikä voidaan varastaa. Todennäköisemmin kuin esim. housut.

 • Mindeka

  Joka päivä olalla keikkuu Filippa K:n pikkuinen nahkalaukku, joka oli noin 150-170€ ja arviolta viisi vuotta vanha sijoitus. Omistan kahdeksan laukkua (pienimmästä isoimpaan):

  1. Filippa K:n pikkulaukku (n.150€)
  2. Designer’s Remix- clutch (muistaakseni tasan 100€)
  3. Diorin Vintage -clutch (second hand, n.150€)
  4. LV Speedy (n. 5000SEK)
  5. Filippa K -salkku/weekend bag (muistaakseni 340€)
  6. LV olkalaukku  (second hand, n.300€)
  7. Mulberry Vintage -salkku/weekend bag (second hand, en muista hintaa)
  8. Longchamp iso weekend bag (lahja exältä, en tiedä hintaa)

  Ja lisää en tarvitse, enkä aio ostaakaan. Tällä pitäisi pärjätä vuosia, kuten tähänkin asti ;) Jos olisin aikoinani tiennyt, miten LV yleistyy Hgin katukuvassa, oman liikkeen myötä (tuolloin sitä ei osattu vielä haaveillakaan), en olisi Speedyä ostanut, ainakaan uutena. Tuolla se nimittäin lepäilee kaapissa, kuten myös suurimman osan vuodesta. Nykyisin siis.

 • Wipsu

  1. Lempilaukkuni on Minna Parikan mokkainen joutsenlaukku. Muistelen ostaneeni sen alehintaan n. 100 eurolla.

  2. Laukkuja löytyy kokonainen kaapillinen, arviolta 45–50 kpl. Osa on nahkaisia osa ei, osa merkkilaukkuja osa ei. Tällä erää designlaukkuja edustavat lähinnä muutama Parikan laukku, samoin Ted Bakerilta useakin, ja Hanna Sarenia löytyy myös. Loput ovat hieman tuntemattomampia ja suoraa yksittäisiltä designereilta ostettuja tai ketjuliikekamaa. Myös useita Guessin laukkuja on ajautunut mukaan matkan varrella, mutta en oikeastaan pidä niistä enää. Mieluummin ostan kalliin nahkalaukun, kuin ylihinnoitellun umpimuovilaukun.

  3. En omista high-fashion designerbagejä, mutta unelma omasta kiiltonahka-Vuittonista elää.

  4. Kallein laukkuni on Parikan Corona, joka maksoi taannoin reilut 400 euroa. En osta laukkuja heräteostona, mutta maksan mielelläni suomalaisesta suunnittelusta ja laadusta. Laukku on kuitenkin sellainen asuste, jonka kanssa eletään parhaimmillaan jopa vuosikymmeniä.

  5. Minusta on tullut vuosien varrella nirsompi laukkujen suhteen. Edellytän laukkuostokseen rakkautta ensisilmäyksellä. Laukku joka ei tosissaan herätä tunteita, ei ole myöskään minua varten. Vaadin myös parempaa laatua kuin aiemmin, mikä tietysti näkyy myös laukkujen hinnoissa.

 • Neelia

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on Marimekon musta nahkainen Mini matkuri. Se maksoi 229 €. Laukku on hyvä kantaa olalla ja sinne mahtuu kaikki lomakosta, kalenterista, työpapereista, meikeistä ja eväistä lähtien. Olen nyt käyttänyt sitä hyvin uskollisesti lähes 2 vuotta, ja vähitellen huomaan kaipaavani jotain uutta.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Minulla on tietääkseni alle 10 laukkua… Ja Fjällrävenin reppu, jossa erillinen läppäritasku.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista varsinaista designer-laukkua, enkä välttämättä sellaista kaipaakaan. Chanel kelpaisi aina. :)

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein laukkuni on tuo Marimekon Mini matkuri, 229€. Olisin tällä hetkellä valmis maksamaan laatulaukusta korkeintaan 300€.

 • Nii

  1. Ihan perus Marimekon olkalaukku. En kyllä muista mitä maksoin siitä, mitä ne nyt maksaa, satasen pintaan?

  2. Pikaisesti laskettuna kymmenkunta. Aktiivisessa käytössä on mahtavat kolme plus muutama kangaskassi.

  3. En, enkä oikeastaan haaveilekaan.

  4. Kallein laukkuni on pieni sisnalaukku (poronnahka), maksoi parisataa euroa. Isosta sisnalaukusta voisin maksaa reilusti enemmänkin, jos vain olisi varaa ja sattuisi nätti kohdalle. :) Mutta nahkalaukusta voisin maksaa ehkä 200 euroa enimmillään… oikeastaan ainoat laukut/reput mitä ylipäätään haluaisin löytyy sieltä Marimekon mallistosta. :D Mun tyyli on tosi simppeli ja ehkä aavistuksen sporttinen, joten en tosiaankaan näe itselläni jotain superkallista nahkalaukkua.

  5. Vaikka miten on harrastus ja säästäis ja olis nättejä ja laadukkaita jnejnejne, mutta en vain yksinkertaisesti käsitä että miten joku voi maksaa yli 500 euroa laukusta. En vain ymmärrä. Eihän se multa ole pois enkä ole kateellinen enkä mitään muutakaan, mutta en vaan tajua.

 • jennie_
  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on tällä hetkellä Michael Korsin Hamilton tote mustana, hopeisilla yksityiskohdilla. Ostin sen itselleni palkinnoksi, kun sain keväällä opintoni päätökseen. Tilasin laukun Briteistä ja hintaa sille taisi tulla kotiin kannettuna n. 350 e.
   
  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  En ole itseasiassa laskenut laukkujeni määrää. Veikkaisin jotain 10 ja 20 väliltä. Tosin tällä hetkellä aktiivisessa käytössä on vain kaksi laukkua.
   
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Jos Michael Kors  ja Furla lasketaan, niin kyllä, muuten en. Haaveilen LV:n Almasta, vaikka muuten en ko. merkin laukuista pidäkään.
   
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Laadukkaasta, suhteellisen ajattomasta nahkalaukusta olen valmis maksamaan suhteellisen paljonkin, jos olen varma, että laukun malli on sellainen, että en siihen nopeasti kyllästy. Vaihtoehtoisesti, jos laukulla on hyvä jälleenmyyntiarvo, niin voin ostaa kalliin laukun, vaikka en olisi satavarma etten siihen kyllästy. Voin kuvitella, että maksaisin mieleisestä laukusta yli 1000 e, mutta tällä hetkellä taloudellinen tilanteeni ei anna mahdollisuutta edes laittaa laukkua varten säästöön rahaa. Kallein laukkuni maksoin n. 350 e.
 • Vierailija

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  * Lempilaukkuni/eniten käytetty laukkuni on Mulberry-merkkinen olkalaukku. Nyt hinta taitaa olla 1000 euroa. Maksoin siitä vähän käytettynä aikanaan vajaat 600 euroa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  * Omistan tuon mustan Mulberryn lisäksi yhden ruskean Longchampin (nahkaa) sekä kaksi keinonahkaista laukkua (toinen on iltalaukku ja toinen sellainen ”heitä vaikka lattialle” -laukku. Eli lukema on neljä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Jos Mulberry lasketaan sellaiseksi, kyllä omistan. Nyt haaveilen eräästä Chloén laukusta, mutta haluan säästää hinnan etukäteen ja miettiä samalla, onko laukku varmasti hyvä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  * Kipukynnys on varmasti 1000 euroa. Vastauksen 1 laukku on se kaikkein kallein – ainakin toistaiseksi. :-)

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  * Kukin taaplaa tyylillään. Elektroniikkaan ja vaikka uuteen autoon, jonka arvo laskee tuhansia heti autokaupasta lähtiessä, voi etenkin miesten mielestä sijoittaa tai pikemmin käyttää rahojaan, mutta laukkujen hankintaa paheksutaan. Täytyy tosin tunnustaa, että minunkin piti perustella omaani itselleni jonkin aikaa. Lopulta ostin sen tasavuosien kunniaksi.

  Olen ollut jo työelämässä pitkään ja ansaitsen ihan hyvin. Ihan joka vuosi en halua/voi ostaa uutta laukkua ja harkitsen hankintoja pitkään, mutta silloin tällöin on ihana hankkia kunnon laukku, vaikka en sitä sijoitukseksi sanoisi.

  Minun rajani laukkujen hinnan lisäksi kulkee siinä, etten koskaan ostaisi kallista laukkua, jota täytyisi varoa, esim. sitä, että vaatteet värjäisivät herkän laukun nahan. Vaatteisiinkin sovellan sitä, että ostan mieluummin laatua vähän kuin halpaa paljon. Sama pätee laukkuihin. MUTTA ymmärrän kyllä, että kaikille ei kalliiden laukkujen ostaminen ole mahdollista tai vaikka se olisikin, ei se kaikkia kiinnosta.

 • takkku

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut? Lempilaukku on varmaankin mummin vanha pikkulaukku, se tuppaa ainakin tätä nykyä roikkua usein miten olalla, ehkä juuri pienen koonsa takia :D Se on mummini joskus vuosikymmeniä sitten ostanut eli en osaa hintaa kertoa, mutta erittäin laadukas. Three bags lukee ainakin sisävuorissa, nopeasti googlettamalla se bongasin sen olleen suomalainen merkki, joka on mennyt jo konkurssiin. Kai? :D Mutta monta vuotta laukkua jo itse käyttäneenä ja mummi varmasti sitä pitkään myös, ei laukussa näy pahemmin käyttö.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin? Omistan 6 isompaa nahkaista laukkua, yhden isomman tehonahkaisen ja pieniä taitaa olla jotain kymmenen huitakkeilla. Niistä ainakin kaksi on tekonahkaista, muut taitaa olla ihan nahkaa.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista? En omista yhtään designer-laukkua, mutta pitkään on kyllä ollut haaveissa, vaikka erittäin tyytyväinen olen tämän hetkisiinkin. Nuorempana halusin kovasti MiuMiuta, mutta tällä hetkellä ei ole mitään erityistä haavelista, mikä on ihan hyvä ! Ne eivät ihan opiskelijabudjettiin sovellu :D

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Olen kyllä ollut onnekas kun mummini on tosiaan panostanut aikanaan (ja edelleen) nahkaisiin laukkuihin. Melkein aina aloitan laukkumetsästyksen mummin kaapista, sinne aina ilmestyy muutama uutuus ja käyttötarpeen muuttuessa osasta vanhemmistakin tulee todella hyviä ja tarpeellisia. Esim tänä syksynä yliopiston aloittaessa kaipasin laukkua mihin tietokone mahtuisi ja mummin kaapista löytyi täydellinen musta nahkasalkku. Kalleimmat laukkini, jotka olen itse ostanut, ovat Massimo Dutin muistaakseni 125puntaa maksanut mustanahkalaukku ja viime kesänä Roomasta burgundin punaisen upeuden löytyneen 129,90 hintaan. Mutta allekirjoitan kyllä kun sanot että 300euron laukut ovat varmasti parempia; omani ovat todella kauniita, mutta pehmeänahkaisina menettäneet muotonsa jo. Mutta juuri sellaisina niistä juuri pidän, jämäkkää en etsinytkään. Myös MDn laukun olen kertaalleen jo käyttänyt suutarilla kun hihnan pideke hajosi ja sen kultainen sulkija mekanismi on jo väriltään vähän kulunut. Tällä hetkellä en enempää laukkuja koe tarvitsevani (tai sitten se on vain opiskelijatilin omatunto), mutta varmasti joskus hamassa tulevaisuudessa voisin kuvitella maksavani unelmalaukusta 1000e. Ehkä kuitenkin mielummin 500e, kalleimmat kenkänikin ovat 360euroa maksaneet.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa! Ja jatkaakseni oikeastaan edellistä, niin itse tein päätöksen lukion jälkeen, että nyt on aika ostaa laadukkaita tuotteita. Töitä saatuani ja varojen kertyessä se tuntui järkevältä eikä niin pahalta laittaa upeaan tavaraan 200euroa, tuli myös matkustettua paljon. Hetkittäin mietin nyt opiskelijana että olisihan sitä jotain voinut säästää enemmänkin, mutta tiedän että ne ovat tehneet arjestani helpomman ja eipähän nyt ole tarvetta ostaa mitään, kun on jo kaikki. Edelleen myös nautin äärettömän paljon Minna Parikoiden jalkaan laittamisesta, ne saavat kehuja joka kerta. Mutta niinkuin sanottu, olen suuressa kiitollisuuden velassa mummilleni, joka jakaa mielellään pojantyttärelleen käyttöön tavaroita joita ei itse enää tarvitse. Eivät nekään ole mitään desing-tuotteita, suurin osa ulkomailta tuotuja tai kotimaisilta tuottajilta ostettuja perusmalleja omalla twistillään. (:

 • Loki

  Lempilaukkuni on isäni tekemä. Suomalaista perinnekäsityötä ja ikuinen takuu. What more can I ask? Mulla on muutamia mutta isi on vähän laiska korjailemaan, joten vien mallikappaleita mukanani aina kotona käydessäni. Hehe. Toinen lemppari on kirppikseltä ostettu italialainen kameralaukku, vintagea. Ruskeaa nahkaa, täydellinen malli. Maksoin 20 euroa eikä laukku ole moksiskaan viiden vuoden sateista minulla kuinka monta vuotta lieneekään keikkunut jonkun toisen olalla.

  Omistan nelisen laukkua, joista yksi on reppu ja kahta mallia kierrätän isäni mielentilojen mukaan.

  En omista designerlaukkuja enkä oikein haaveilekaan sellaisista ellen sitten vintageversioista. Suostuisin maksamaan 100 euroa pitkin hampain, mutta tuskinpa kuitenkaan koskaan tulen tekemään niin. Odottelen aina etsyn alennusmyyntejä… ”Uusia” laukkuja ei tee mieli. Mieluiten jo elämää nähneitä, mutta hyvin säilyneitä.

  Mun mielestä 350 euroa laukusta on paljon. Paitsi jos ei omista yhtään laukkua ja haluaa panostaa yhteen hyvään eikä sitten ala haikailla muiden laukkujen perään heti kun on sen yhden saanut hommattua vaan käyttää kallista laukkuaan kunnes se viidenkymmenen (sadan?) vuoden päästä on niin lahonnut että oksat pois. Se minua rassaa näissä designerlaukkujen ostoissa, että heti kun laukkuun panostaja saa kuolaamansa laukun, on jo seuraava tähtäimessä. Ja sitten taas seuraava ja sitten seuraava ja kuinka ollakaan sitten niitä laukkuja on ja vanhimpia pitää alkaa myydä pois. Joten mikä on se perustelu että kestävään (designer? kestävä ja designerlaukku eivät välttämättä ole synonyymejä) laukkuun tulee panostaa, jos laukun kestävyyttä ei katso loppuun asti vaan laukut lähtevät kiertoon jo ennen kuin samanlainen henkkamaukan laukku ehtisi mennä huonoksi?

 • B

  ”Sen sijaan että ajaisimme itsemme hulluuden partaalle yrittäessämme löytää tien läpi tavaralabyrintin, aloin miettiä, eikö olisi helpompi vain kiivetä pois labyrintistä? Ekoelämän temppu ei ollutkaan välttämättä toisenlaisten tuotteiden valitseminen. Sen sijaan ainakin tuhlaavaisille Yhdysvaltain ja Länsi-Euroopan kansalaisille kyse voisi olla siitä, että valitsee vähemmän tuotteita.”

  ”Onnellisuuspsykologit olivat saaneet selville, että siinä missä uuden kännykän, auton tai talon saaminen antoi meille kyllä annoksen mielihyvää, se ei kestänyt.Jos halusimme kokea samanonnellisuuden piikin, meidän oli saatava uusi annos – taas uusi puhelin tai auto.
  Kallonkutistajat saivat selville, etä onnellisimmat ihmiset eivät eläneet tuossa kehässä. Sen sijaan he olivat kohottaneet perusmielialaansa tavalla, joka ei vaatinut jatkuvasti uusia annoksia tavaraa.”

  Otteet Colin Beavanin kirjasta No impact man eli Ekovuosi Manhattanilla. Suosittelen lainaamaan kirjastosta ja lukemaan sen sijaan että mennään sinne Lumin verkkokauppaan ;)

 • -Aino-

  1. Marc by Marc Jacobsin musta pikkulaukku. Noin 300€ muistaakseni maksoi, en muista tarkalleen. Ostin reilu vuosi sitten ja lähes päivittäisessä käytössä siitä asti. On se vaan nätti ja kätevä! :)

  2. Omistan 5 laukkua. kaksi iltalaukkua, yksi pieni arkilaukku, yksi isompi koululaukku ja yksi iso viikonloppumatkustuslaukku. Omasta mielestäni täydellinen määrä. Olen todella harkitsevainen laukkujen ostaja, haluan ostaa vain viimeisteltyjä ja kauniita laukkuja.

  3. Marc by Marc Jacobs, DKNY, Michael Kors. Monta olen ostanut Jenkeistä missä ne on edullisempia kuin Suomessa. En haaveile design laukuista, mutta olen tosi tarkka laadusta, laukun yksityiskohdista ja nahan tunnusta. 100€ laukulla ja 400€ laukulla on mielestäni todellakin suuri ero, enkä ole löytänyt itseäni miellyttävää laukkua halvemmalla, vaikka olen todellakin etsinyt. Ostaisin kyllä mielelläni halvemmalla jos samantuntuista laatua ja viimeistelyä saisi.

  4. Olisin valmis maksamaan laukusta 600 euroa. Tähän mennessä kallein laukkuni on maksanut vajaa 400€. Ja olen siis opiskelija, eli joudun todellakin säästämään haluamiini laukkuihin kuukausikaupalla.

 • lykk

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Musta tekonahkalaukku kantokahvoilla ja olkahihnalla. Maksoi 3 euroa kirpparilla. Lemppari, koska sopii kaiken kanssa. Tunnearvoltaan tärkein sen sijaan isoisoäidin peruja oleva nahkapalalaukku, sitä en juurikaan tosin raaski käyttää.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Varmaan suunnilleen 5. Käytän enemmän kangaskasseja.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, enkä juuri haaveile. Hirvittäisi oikeastaan laittaa niin paljon rahaa laukkuun.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  50 euroa varmaan, opiskelijabudjettini suuntautuu tärkeämpiin asioihin. Kallein laukkuni on juurikin maksanut tuon 50 euroa monta vuotta sitten, myin sen juuri 5 eurolla.

 • Ipana

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – Niitä on monia, mutta nyt syksyllä on tullut paljon käytettyä itse kierrätysmateriaaleista ompelemani olkalaukku, kangaslaukku siis kyseessä. Ulkonäön lisäksi keskityin todella miettimään laukun kokoa ja taskuratkaisuja, joten ehkä siksikin on suosikki kun on niin toimiva. Ompelin laukun sisälle neljä eri kokoista, parilla eri sulkemistekniikalla olevaa taskua, kuitenkin asetellen ne niin, että laukku on sisältäkin ”nätti”. Taidan olla hiukan ylpeä luomuksestani ;)

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  – Ulkomuistista sanoisin noin 8.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  – En omista, en haaveile.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  – En pidä nahasta materiaalina. Erityisen miellyttävän nahkalaukun voisin ehkä dyykata mukaani. Kallein laukkuni on maksanut ehkä 2 euroa kirpputorilla.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  – Kuten varmaan kävi ilmi ; ostan laukkuni käytettyinä/dyykkaan/saan ystäviltä/teen itse. En tiedä kuinka kauan ihmiset haluavat laukkujensa kestävän ja kuinka monta vuotta todellisuudessa niitä käyttäisivät (trendit tulee ja menee, maku kehittyy). Käytettyinä hommaamani laukut ovat kestäneet vuosia minulla ja oletettavasti ovat sitä ennen palvelleet jotakuta toista. Ja kyse on ihan merkittömistä laukuista.

 • nupsi

  1. Lempilaukkuni on äidiltä saatu. Luulisin, että hintaa on ollut parisen kymppiä. Se vain kestää ja näyttää hyvältä!

  2. ehkä 5

  3. En omista, mutta haaveilen joo! :D

  4. Luulisin että alle 250e. Kallein on juurikin Lumin Jenni -laukku, johon olen kyllä Todella pettynyt. :( Saumat ei kestä, taskut purkaantuu ja nahka on venynyt, vaikka odotin silti niin hintavalta laukulta enemmän. Harmi, Lumin laukut olisivat niin kauniita, mutta juurikin tuon huonon kestävyyden takia taisi se jäädä viimeiseksi laukuksi heiltä.. :/

  5. Joskus halvemmat laukut voivat yllättää! Ja aito nahka ei takaa sitä että laukku olisi ”hyvä”.

 • JenniH

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lempilaukkuni on Mulberryn Alexa. Olen ostanut sen second handina noin 525 euron hintaan.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Omistan reilun tusinan laukkuja. Niistä puolet ovat merkkilaukkuja. Bilekassit ovat pieniä ja halpoja löytöjä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  Omistan designer-laukkuja ja haaveilen sellaisista. Tosin vanhemmiten laukut eivät enää ole se ykkösasia. Maailmassa on muutakin. Mieluisammaksi vaihtoehdoksi on tullut säästää rahojani rahastoihin tuottamaan pitkällä aikavälillä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Näillä tuloilla 1500e, mutta olen ostanut kaikki designer-laukkuni käytettyinä noin puoleen hintaan alkuperäisestä. Kallein laukkuni on maksanut 525e.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  Kommentoin siksi, että minua hieman ärsyttää se, että puolustat Lumin hinnoittelua. Et ole tässä aivan puolueeton näiden korruptiolahjojen takia.

 • viivi k

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – hmm lempilaukkuni on varmaan…..Kirpputorilta löydetty musta iso tekonahkainen hapsulaukku. Merkkiä en tiedä ja se maksoi muistaakseni 5e

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  – yli 40
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  – en omista en yhtäkään, joskus haaveilen Lv:n neverfullista tai Mulberryn Alexasta, mutta tuskin koskaan olisin valmis niin paljon laukkuun laittamaan
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  – kallein laukku on varmaan ollut ehkä 30-35e olen tosi pihi ja ostan paljon kirpputoreilta. Tyylini on myös vaihteleva joten tykkään että valinnan varaa on. Luultavasti aitonahkaista en ostaisin uutena koska hinta kirpaisisi liikaa, laukusta kipukynnys menee 50e

 • Jenniii

  Jos laukku ei ole kestänyt odotetulla tavalla, niin siitä kannattaa ehdottomasti reklamoida! Ei noin arvokkaan laukun kuuluisi mennä noin nopeasti huonoksi ja esimerkiksi nuo purkautuvat saumat kielivät valmistusvirheestä. Reklamoinnillehan ei ole aikarajaa, joten nyt vain Lumille viestiä asiasta! 

 • Jenniii

  Hassua, että tuo ärsyttää. En puhunut kommentissani mitenkään erityisesti Lumin laukuista, vaan ihan laukkujen hinnoista noin yleensä. Mutta mitä tulee nimenomaan Lumiin, niin olen ostanut merkin laukkuja useita myös omalla rahalla, joten en oikein ymmärrä, miksi asia sinua ärsyttää. 

 • Annamm

  1. Tällä hetkellä käytössä lempparina vasta ostettu selected femmen nahkalaukku joka taisi kustantaa 140€!
  2. Isompia nahkaisia löytyy kaksi, molemmat sen 140 luokaa, nahkainen satchel companyn salkku n 100€, kaksi kånkenia, varmaan yli kymmenen kangaskassia, kymmenisen pikkulaukkua ja paaaaljon ”höpölaukkuja” :D jos kaikki pussukat lasketaan nii varmaa sinne yli kolmeenkymmeneen kassiin menee..
  3. En omista, kyllä chanelin 2.55 kelpais.. sitten kun olen iso ja rikas!
  4. Kipuraja taitaa mennä siinä 250 eurossa.. Jos ei nyt mietitä tämän hetkistä rahatilannetta jolla ei nahkalaukkuja paljo ostella :D
  5. Suomessa tehdystä maksaisin ehkä mielelläni enemmän kuin jostai suuren maailman luksus laukusta joka tietyllä tavalla kuitenkin on sitä sarjatuotantoa..

 • Jenniii

  Tuossa viimeisessä kappaleessa oli minusta todella kiinnostava pointti! Miksi juuri kalliin laukun ostamista pitää perustella, vaikka monia muita kalliita ylellisyystavaroita ei?

 • Jenniii

  Harmillista, että tuon 2OR+BYYATin laukkusi kanssa on käynyt noin – itse en ole omassani huomannut mitään ongelmia, vaikka olen käyttänyt laukkua tosi ahkerasti (ja kröhöm, ehkä tunkenut sitä välillä vähän liian täyteenkin). Suosittelen ehdottomasti aina tällaisissa tapauksissa olemaan yhteydessä valmistajaan, koska laukussa voi olla oikeasti jokin valmistusvirhe!

 • siiirpa

  Hyvä idea tämä gallup!

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – Toinen lempparini on pieni, mutta johon mahtuu kaikki tarvittava. Ostettu eräästä kenkäkaupasta ja maksoi 50€. Toinen suosikki on Vilan hapsuclutch ollut käytössä jo pari vuotta välillä rajussakin käytössä ja silti näyttää tosi hyvältä eikä ole mitään kulumia. Hintaa oli ehkä noin 30€
  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  – ehkä noin 20 mutta niistä ehkä puolet on vanhoja ja rikkinäisiä
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  – en omista designer-laukkuja, mutta haaveilen kyllä! Haluaisin joskus pystyä ostamaan muutaman täydellisen laukun ja käyttää niitä suunnilleen lopun elämää.
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  – tällä hetkellä köyhänä opiskelijana en voisi maksaa montaa sataa euroa laukusta, mutta joskus hyvin tienaavana voisin maksaa maksimissaan 1000€. Yli tonnin laukku pitäisi olla jokin maailman täydellisin ja hyvä laatuisin, että alkaisin säästää niin paljon. Mutta riippu tietty jos kohdalle osuis vaikka lottovoitto niin miksei silloin voisi maksaa enemmänkin :D

 • iiii

  En osaa nimetä yhtä ainoata lempilaukkua, vaan oikeastaan pidän kaikista käytössä olevista laukuistani yhtä paljon, ja olenhan ne harkiten hankkinutkin. Näihin lukeutuu Mulberryn Oversized Alexa (1300€), DKNY:n tuplavetoketjullinen laukku (n. 300€), Guessin ja Hilfigerin kankaiset (pienemmät kuin edellämainitut) laukut (molemmat n. 30$ USA:sta aikoinaan) sekä H&M:n pieni olkalaukku tekonahkasta (alle 20 €). Muuten omistan kaikki matkalaukut mukaan laskettuna vajaa 10 laukkua.

  Nahkalaukusta olisin valmis maksamaan enintään ehkä 1700€ ja silloin sen tulisikin olla aivan täydellinen. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tarvetta uudelle/uusille laukuille, vaikka niitä onkin kiva silmäillä nettikaupoissa jne.

 • Ume

  1. Lempilaukkuni taitaa olla parin kympin pieni vaalea nahkalaukku Stockalta.

  2. Omistan ehkä 3-4 laukkua, mutten käytä niistä kuin kahta ja niitäkin juhlissa. Käytän reppua.

  3. En.

  4. Nahkalaukusta voisin maksaa ehkä 100 euroa, mutta saisi olla aika ihmeellinen laukkukin sitten.

 • Nipsuu

  Olipas mielenkiintoista lukea muidenkin vastauksia :).

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Hmm, minulla on kaksi lempparia, toinen italiasta ostettu musta satschel joka sopii asuun kuin asuun, ja toinen viherä Lumi, joka taas on kiva piristys asuun kuin asuun :). Nahkalaukut ovat Italiassa naurettavan halpoja, joten sen muistaakseni 70 eurolla. Lumin mallikappaleen ostin kesällä jostain blogitapahtumasta, ja se oli 150 ja se onkin kallein laukkuni.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Taitaa olla 6 arkilaukkua ja muutama iltalaukku. Kaikki arkilaukkuni ovat keskenään hyvin erilaisia, ja käytän niitä usein. Osa sopii tosin paremmin kesään ja osa talveen. Nämä käyttölaukut olen pyrkinyt ostamaan laadukkaina ja taitavat olla melkein kaikki nahkaa. Iltalaukuissa en ole vielä malttanut siirtyä kalliimpiin, niiden kun ei tarvitse kestää niin paljon. Sitten muuten muistin vielä pari laukkua, jotka ovat harvemmassa käytössä, mutta jotenkin en vaan saa myytyä niitä. Kuitenkin alle 15 taitaa luku jäädä. (Ja nyt järkytyin näitä kaikkia muistellessani. Olisin luullut luvun olleen alle 10, ja sillä määrälläkin tulisi jo mielestäni pärjätä!)

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista, enkä ainakaan vielä halua. Tällä hetkellä opiskelen, joten tuolle rahamäärälle löydän huomattavasti mieluisampiakin kohteita. Periaatteessa voisin joskus ehkä sellaisen ostaa, mutta siihen hintaan vaatisin jo sellaista täydellisyyttä, että en usko tulevan vastaan :D.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Mmm, tällä hetkellä kipuraja on ollut 200 e opiskeluvaiheen rahatilanteen vuoksi, mutta kunhan työelämään pääsen voisin hyvin kuvitella käyttäväni 500 euroa?

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  En saa ostaa enää yhtäkään laukkua :D. Paitsi että olen jo vuoden verran haaveillut ruskeasta isommasta arkilaukusta, joka kokoelmasta puuttuu. Ehkäpä teen jonkin kivan löydön? :)

 • Vierailija

  Olen erittäin nirso laukkujen suhteen enkä himoitse erityisemmin designer laukkuja, kotimainen suunnittelu on enemmän minun makuuni. Ostin Hamiltonin vuosi sitten työlaukuksi ja se onkin ainoa kallis laukku, jonka omistan. 400 euroa on kipuraja laukusta ja silloinkin laukulta vaaditaan suurempi ja oikea koko, väri, materiaalin laadukkuutta, klassisuutta ja yksinkertaisuutta pienellä sillä jollain maustettuna. Minulla on 7 laukkua, joista suosikkini on ollut Marimekon olkalaukku. Se on keikkunut olalla 10 vuotta haalistumatta, muotoaan menettämättä ja voisin sanoa melkein uutta vastaavana. Se on kestänyt lukion, festarit ja yliopiston, joten suosikki on paikkansa ansainnut.

 • LiK

  1. Mun lempilaukku on Tukholmasta kirppikseltä löydetty strutsinnahkainen, vanha käsilaukku. Hintaa sillä oli pari kymppiä (euroissa), mulle yksi löydöistä paras! Nahka on todella laadukasta, samoin laukun työstöt. Ikää kuitenkin vähintään 60 vuotta, luultavasti enemmän:)
  2. 10-15.
  3. En varsinaisesti, olen kyllä saanut ahkerasti lainata äidin vanhaa Mulberryä. Mutta kyllä haaveissa on designer-laukut. Monien designer-laukkujen ulkonäkö on omaan silmääni kauniinpi, kuin edullisemmissa. Usein edullisemmissa laukuissa on liikaa näkyviä taskuja ja muuta ylimääräistä härpäkettä ulkopinnalla, josta en pidä. Viimeistelty ulkonäkö on aika tärkeää itselle. Olisi ihana saada Chanelin 2.55 (vintaget kaikkein herkullisimpia:)) tai Hermesin Kelly. Nyt haaveissa on kohtuullisemman hintainen Bayswater vaaleanpunaisena.
  4. En näkisi ongelmaa maksaa laukusta 20 000. En tosin mistään arkilaukusta, sitten saisi olla keräilyn piikkiin menevä laukku. Ja hyvin ”special”. Ei sellaiseen olisi nyt varaa, eikä varmaan tulevaisuudessakaan, mutta sitä suuremmaksi menevät summat kuulostavat jo hulluilta. :D (kuten varmaan monelle toi 20 000…) Käyttölaukussa kipuraja n. 6000 paikkeilla.
  5. Nykyisin, kun desingner-laukut on tulleet helpommin kaikkien saataville, kannattaa panostaa oman tyylinsä löytämiseen. Ei ole ikinä järkevää ostaa designer-laukkua, jos sen hankinnan perustelee ”it”-juttuna tai HYVÄNÄ (rahallisena)sijoituksena. Jos haluat sijoittaa rahaa, tee se pankissa. Laukun arvo tippuu samanlailla, kuin auton, tosin ei ihan yhtä nopeasti. Vaikka nyt vanhoista laukuista saa suhteellisen hyvää hintaa, ei esim. 10 vuotta sitten asiat olleet samoin. Ne on pisaroita meressä ne laukut, joista on mahdollista saada takaisin edes puolet ostohinnasta. Sen takia on todella tärkeää sijoittaa sellaiseen laukkuun, joka tuottaa iloa vielä vuosien päästä. Ei laukkua tarvitse käyttää jatkuvasti, se voi välillä olla vuosiakin tauolla, mutta silti saa sut hymyilemään ja tuntemaan itsesi tärkeäksi (näin pitäsi olla myös minkä tahansa muun tavaran kanssa). Tai voihan laukkua käyttää päivittäin siihen saakka, kunnes se hajoaa, mutta kunhan välität siitä!
  Laukun täytyy olla myös itselle ajaton, väliäkö sillä vaikka se olisi neonvärejäkirkuvapunkpläjäys, jos se on sun tyyliä.:)

 • Marissa

  Lempilaukkuni on Zaran nahkalaukku (ovh. 130e), jonka ostin tosin käytettynä puoleen hintaan alkuperäisestä.

  Omistan 10 laukkua: 4 nahkaista ja 5 keinonahkaista. Keinonahkaisista olisi tarkoitus päästä jossain vaiheessa eroon ja ostaa 2-3 laadukasta nahkalaukkua tilalle. Pärjäisin loistavasti 5-7 laukulla.

  En omista designer-laukkuja. Haaveilen Rebecca Minkoffin parista laukusta, mutta en ole varma lasketaanko niitä varsinaisesti designer-laukuiksi niiden edullisen hinnan (n. 150-250e) vuoksi.

  Valmistuttuani olisin valmis maksamaan nahkalaukusta useamman satasen, ehkä kipurajana n. 700e.

  Tähän mennessä kallein laukkuni on maksanut 200e.

 • emmylou

  Päätin jo pari vuotta sitten että alan säästää kunnon käyttöä kestävää ja kaunista nahkalaukkua varten, kunhan löydän sen täydellisen jonka tahdon! Nyt bongasin tuon postauksen alimman laukun, ja ihastuin ensisilmäyksellä! Jenni tietäisitkö mistä tuon ihanuuden löytäisi?

  Kallein laukkuni taitaa tällä hetkellä olla Marimekon upea reppu, sain sen alennuksesta 90 eurolla (ovh 120 euroa). Seuraavana tuleekin lempilaukkuni, Ril’sin pikkuinen nahkainen olkalaukku, 70 euroa. Sen ainoa vika on, etten voi käyttää sitä joka päivä, koska se on niin pieni. Arkilaukkuna minulla toimii Piecesin halpa musta olkalaukku, jonka ostin koska se miellytti silmää, ja tarvitsin äkkiä mustan kaikkeen sopivan laukun, johon saan mahtumaan mm. luentomateriaalit.

 • sannamaija

  Minun lempilaukullani on tarina: àitini osti Hietalahden kirpputorilta parikymmentà vuotta sitten Harri Syrjàsen tekemàn mustan ison nahkaisen olkalaukun, jonka solki oli hajalla. Laatutietoisena naisena àiti vei laukun sen tekijàlle korjautettavaksi ja kàytti sità yli kymmenen vuotta. Kun sitten vihdoin sain sen àidiltà pitkàn suostuttelun jàlkeen itselleni, kàytin sità melkein toiset kymmenen vuotta, kunnes siihen tuli reikà.
  Marssin laukku kainalossa Harri Syrjàsen pajaan ja teetin uuden samanlaisen, pienià yksityiskohtia muutellen, nahkana tàllà kertaa ihana pehmeà (ja eettinen) poronnahka. Se on olallani heilunut nyt ainakin kolme vuotta. Maksoi 350€, mutta on ollut joka sentin arvoinen!

 • vraa

  1. Lempilaukkuni on Tukholmasta Second Läder 118 -kaupasta ostettu käytetty vintagelaukku 60-luvulta. Se maksoi 450 kr eli noin 50 e. Toinen lempilaukkuni maksoi 3 e salolaisella kirpputorilla. Se on kotimainen vintagenahkalaukku, joka ostohetkellä oli täysin uudenveroisessa kunnossa. Jälkimmäistä käytän eniten arkena.

  2. Noin 20.

  3. En haaveile. Ensinnäkään en uskaltaisi ikinä käyttää mitään tonnin laukkua, koska pelkäisin pilaavani sen sateessa/baarissa tms tai että joku varastaisi sen. Toisekseen pidän suht rennoista laukuista enkä ole törmännyt silmääni miellyttäviin laukkuihin luksusmerkeillä. Kolmanneksi en haluaisi tukea varsinkaan suuria yrityksiä. Vaikka laukku olisikin hyvin tehty, hintaan sisältyy myös suuri brändilisä.

  4. Kallein on ensimmäisessä kohdassa mainitsemani 50 e laukku. Opiskelijana tällä hetkellä hintarajani on hyvin alhainen, ehkä 30 euroa :p Ehkä joskus työssäkäyvänä voisin maksaa maailman ihanimmasta laukusta 150 euroa. Suurempi summa jostakin laukusta tuntuu itsestäni jotenkin kovin pinnalliselta – se on kuitenkin vain laukku, vaikka laukuista pidänkin ja olen ehdottomasti enemmän laukku- kuin kenkäihminen. Kalliit asiat vievät omalla kohdallani nautintoa pois enemmän kuin tuovat, sillä koen hyvin harvan asian olevan täysin korkean hintansa väärti. Tosin, köyhänä opiskelijana kaikki ”turha” rahanmeno ahdistaa :D

 • MariaKanadassa

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Minulla ei taida tällä hetkellä olla lempilaukkua. Viime aikoina olen pitänyt Aldon kangaslaukkua nahkayksityiskohdilla (en ole kyllä aivan varma onko aitoa nahkaa). Ostin sen alennuksesta ja maksoin siitä ehkä 30 euroa. Tulipalon sattuessa pelastaisin ennemmin kuitenkin jomman kumman äitini vanhoista laukuista niiden tunnearvon vuoksi.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Arvioisin, että n. 20-30. Minulla on aika monta vintagepikkulaukkua, joihin olen kovinkin tykästynyt. Harmittavasti pikkulaukuille minulla tämän hetkisessä elämässä ole juurikaan käyttöä. Mutta nehän eivät vie edes paljoa tilaa, eikös niin? Näiden lisäksi minulla on pari Marimekon laukkua, se perinteinen ja tällä hetkellä hyvin muodikas Kånken sekä sekalainen kokoelma hieman edullisempia mutta silmääni miellyttäviä laukkuja. Laitoin kirpparikasaan jo pari pikkulaukkua nyt jo varmaan kymmenen vuoden takaa, mutta ajattelin tehdä vielä vähän rankemman katsauksen laukkukokoelmaani. Tekee mieli hankkiutua kaikesta turhasta eroon!

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En. En haaveile vakavissani designerlaukuista, vaikka niitä joskus netissä kuolaankin. Voisin kuvitella ostavani ennemmin suomalaista designia kuin Vuittonia, yms.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Oikean laukun tullessa vastaan voisin kuvitella maksavani nahkalaukusta ehkä 300 euroa. Kallein laukkuni taitaa olla Espritin tekonahkalaukku, joka maksoi muistaakseni 70 euroa.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Tällä hetkellä minusta tuntuu, että ostan vähän kaikessa ennemmin laatua kuin halpaa. Ennen ostin kirppareilta vaikka ties mitä kenkiä ja laukkuja ja niitä oli nurkat täynnä, mutta nykyään harkitsen vakavammin jonkun ostoa. Viimeisin laukkuhankintani taisi olla kirpparilta pieni vihreä nahkalaukku viime talvena.

 • MinttuNörtti

  Hei kiitti! Itse en vielä löytänyt tuota, vaikka tovin postailun jälkeen googlailinkin. Menee bookmarkseihin!

 • Vierailija

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Minulla on kaksi nahkaista laukkua, joita käytän päivittäin. Toinen on Marimekon musta nahkainen Matkuri (se pienempi malli), jonka ostin käytettynä ehkä 50 eurolla. Toinen taas on Mulberryn konjakinvärinen oversized Alexa, jonka sain lahjaksi muutama vuosi sitten.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Kangaskasseja ehkä 5, nahkalaukkuja 4, joista ylläolevien lisäksi salkku ja se sama 2 or + by Yatin vetskaripikkulaukku (ihan mahtava!:D). En nyt laskenut tähän mitään rinkkoja sun muita.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Mulberryn laukku on, ja ehkä nuo ylläolevatkin voitaisiin laskea designer-kategoriaan, vaikka itse en ehkä niitä sellaisiksi mielläkään :)

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Paha kysymys… Mulberryni oli turkasen kallis, mutta sain sen lahjaksi. Itselläni ei niin kalliiseen laukkuun olisi varaa. Toki haaveilen laukuista, joiden hintahaarukka pyörii välillä 1000-2000 euroa, mutta en todellakaan olisi todellisuudessa valmis maksamaan niin paljon laukusta ainakaan tällä hetkellä. Ehkä 500-600 euroa olisi kipuraja, tosin sekin tuntuu kalliilta.

  Olisin todella iloinen, jos jostain löytyisi hintahaarukalla 100-300 euroa oikeasti laadukkaita ja tyylikkäitä laukkuja! Lumin suunnittelu ei oikein istu omaan makuuni, ja esimerkiksi Marc by Marc Jacobsin tai Michael Korsin tyyppiset merkit ovat mielestäni usein hintaansa nähden todella huonolaatuisia. Olen yhden Michael Korsin laukun omistanut joskus, ja laatu oli mielestäni ihan järkyttävän huono. Sen sijaan Marimekon veska on yllättänyt laadullaan. Olen käyttänyt sitä ties missä kurakeleissä ja kerran sinne kaatui kokonainen vesipullo, mutta silti mitään käytön jälkiä ei oikeastaan ole. Ja sen hankin vielä kaiken lisäksi käytettynä!:D

 • hako

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Tällä hetkellä käytän eniten Elloksen laukkua, joka on sellainen musta ja nahkainen ja malliltaan rennohkon salkkumainen. Alkuperäinen hinta oli muistaakseni jonkun satasen tai vähän reilu, mutta sain tän alennuksesta puoleen hintaan. Käytännöllinen veska, mutta kyllä tästä huomaa, ettei se hirveän laadukas ole.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Jos kaikki lasketaan (rinkka, reppu, matkalaukut yms.), niin todennäköisesti reilu kymmenen. Ehkä 15 on aika lähellä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  En omista. Joitakin designer -laukkuja tulee kyllä kuolattua, mutta hinta on niissä niin iso, etten taida koskaan raatsia sellaista ostaa. Enkä kyl tiedä uskaltaisinko jotain tonnin arvoista veskaa käyttääkään. :D

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Voisin kuvitella maksavani nahkalaukusta parisen sataa. Ehkä enemmänkin, mut se vaatis kyllä aika paljon harkintaa. Rinkka lienee toistaiseksi kallein hankinta. En tosin muista enää paljonko siitä maksoin. Ostin sen markka-aikaan kolmen kuukauden reppureissailua varten ja muistan vaan, että hinta kirpaisi aika kovaa. :D

 • Laura Raninen

  Mukavaa, että jollain on hyviäkin kokemuksia Lumin laukuista. Itsekin pidän heidän mallistoistaan valtavasti, mutta ensimmäisen Lumi-laukkuni kanssa ilmenneiden ongemien (laukku on käyttökelvoton alle vuoden ikäisenä, sillä valittu lampaannahkamateriaali on jokapäiviseen käyttöön liian herkkä. Tällainen  laukku minulle kuitenkin Lumin omassa erikoisliikkeessä liikkeessä myytiin kerrottuani mihin tarpeeseen laukkua haen) jälkeen en merkkiä enää halua suosia.

  Siksipä neuvon muitakin ”suomalaista laatua ja designia” suosivia perehtymään mm. materiaaleihin itsenäisesti ennen laukun ostoa, sillä henkilökunta ei selvästikään ole vielä riittävän kolutettua.

  Tästä gallupiin:

  1. Tällä hetkellä ei ole lempilaukkua.

  2. 3 laukkua. Tuon käyttökelvottoman Lumin, Longchampin nahkalaukun ja Marimekon pienen Pasi-olkalaukun

  3. Tuon edellämainitun Longchampin. En kuitenkaan ole merkkien perään, mutta hyvää laatua on ketjuliikkeistä haastava löytää. Toki teettämistäkin voisi kokeilla!

  4. olisin valmis maksamaan 400e. (Tuon Longchampini ostin outletista alle 300 eurolla, jos jokub ihmettelee kattohintaani)

  5. Taisin sanoa aluksi jo vähän liikaakin, mutta en toivo kenellekään pennosensa sijoittaneelle samaa kohtaloa.

 • juulimaa

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  Lempilaukkuni on toissakesänä Roomasta ostamani nahkalaukku, joka maksoi n. 90 euroa. Laukku on käsin tehty ja hyvälaatuista nahkaa, joten oli kyllä todellinen löytö :) Se on sopivan kokoinen arkikäyttöön; siihen mahtuu kansiot ja kalenterit + kaikkea, mitä laukussa tavallisen päivän aikana tarvitsee kantaa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  Nahkalaukkuja mulla on 6, joista 4 on kirpparilöytöjä, 1 tuo uutena ostamani lempilaukku ja yksi mummilta saatu :) Suosin laukuissa ehdottomasti secondhandia; laadukkaat nahkalaukut pysyvät pitkään hyvinä! Lisäksi omistan läjäpäin kangaskasseja, marimekon kankaisen weekendbagin ja kånken-repun.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  En. Nuo Lumin laukut ovat kyllä ihania, mutta tällä hetkellä ei ole tarvetta ostaa uutta laukkua. Lempilaukkuni on kyllä superlaadukas, käsintehty ja kaunis, niin eikö sekin ole tavallaan desingnia? :) Miten se määritellään?

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  Tuo 90 euroa on korkein hinta, mitä olen laukusta tähän mennessä maksanut. Ymmärrän kyllä myös, että laadukkaasta kotimaisesta laukusta voi maksaa 300 euroa, mutta siinä menisi varmasti kipuraja. Tällä hetkellä ei ole mitään tarvetta ostaa uutta laukkua, joten vaikea sanoa.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  Suosittelen secondhand-laukkuhankintoja kaikille lämpimästi! Kirppareilla, uffeilla ja huuto.netissä on paljon kauniita vanhoja nahkalaukkuja myynnissä. Itse tykkään kauniisti kuluneesta nahkasta – ja usein nuo käyttöä jo valmiiksi kauan kestäneet pysyvät kauniina vielä pitkään.

 • MK-fan

  1.Lempilaukkuja on useita: Iso musta Michael Korsin nahkainen laukku (360 €) ja DKNY:n iso sininen, kankainen laukku (n. 220 €), Ralph Laurenin pikkulaukku (hintaa en muista), Longchampin nahkainen pieni olkalaukku (oli alelaukku, muistaakseni 200 € tienoilla) ja Lumi-laukut.

  2. Laukkuja on ehkä n. 25.

  3. Haaveilen jatkuvasti designer-laukuista :) Kolme Michael Korsia löytyy, pari DKNY:tä, pari Longchampin laukkua, joista toinen nahkainen, yksi Ralph Lauren. Guesseja on varmaan 10 (mutta niitä ei lasketa) ja Lumi-laukkuja pari (mutta niitäkään ei näköjään lasketa, vaikka ovat I H A N I A)

  4. Jos olisi vähän enemmän rahaa, painelisin suoraan Louis Vuittonin kauppaan Espalle. Eli laukku saa maksaa aika paljon :)

 • perusjuttuja

  Ihan alkuun mun henk koht mielipide Lumin laukuista. Ne ovat superkauniita, mutta laatu, viimeistely ja kestävyys ei mielestäni ole aivan sitä mitä odottaisin. Minulla on arkikäytössänsä Furlan laukku ja pari Mulberryn laukkua joista Bayswater on lempilaukkuni, koska se sopii töihin hyvin ja sinne mahtuu työpaperit ja pikkuläppärikin tarvittaessa. Suosin laukkuja, missä merkki ei huuda ulospäin (ei siis Vuittonia), mitkä ovat ajattomia, kestäviä ja hyvistä materiaaleista tehtyjä. Mun puolesta laukku saa maksaa tonnin päällekin max. kaksi tonnia jos on hyvä ja mieluisa. Designer-laukkuja taitaa olla kaapissa 4, eikä merkki itsessään ole minulle tae hyvästä laukusta eli kun laatukriteerit täytyy on aivan sama mikä merkki on kyseessä.

 • Vierailija

  1. Suosikkilaukkuni on musta Marc Jacobsin Natasha, jonka sain mieheltäni 30v lahjaksi. Laukun hinta taisi olla vähän reilut 300 euroa taxfreessä ulkomailla.

  2. Omistan tuon Marc Jacobsin, treenikassin sekä mustan ja beigen asokselta aikoinaan ostetun halpis pikkulaukun. Lisäksi kaapista löytyy se perus Marimekon läppälaukku, jota olen käyttänyt koululaukkuna lukion alusta saakka. Nyt sillä ei ole juurikaan käyttöä, koska en enää opiskele, mutta en raaski laittaa laukkua kiertoonkaan. Ja onhan se kätevä festarilaukkuna kesällä. Kaikki muut vanhat laukut, joilla ei ole ollut käyttöä olen myynyt/myymässä kirpparilla tai antanut eteenpäin. Lisäksi pari kangaskassia ja yksi rantakassi.

  3. Jos Marc Jacobs lasketaan, niin sitten omistan. Haaveilen joskus kaukaisessa tulevaisuudessa vintage-Chanelista. Ostoslistalla on myös siisti pikkulaukku kulahtaneiden vanhojen tilalle, ja harkitsen parhaillaan Rebecca Minkoffin Mini Macin tai vastaavan monikäyttöisen pikkulaukun hankkimista, jos saan kirppismyynnistä tarpeeksi tuottoa.

  4. Olisin valmis maksamaan laukusta ehkä maksimissaan reilut 500 euroa. Jotenkin hirvittää monen tonnin laukut, koska olen juuri se rähmäkäpälä joka kaataa punaviinit päälleen tai jää kiinni teräviin räystäiden kulmiin, enkä ehkä kestäisi jos omalla sähellykselläni tuhoaisin jotain, mihin olen käyttänyt niin paljon rahaa. Toisaalta tiedostan, että laatu maksaa, ja olen kyllä valmis investoimaan hyvännäköiseen ja kestävään laukkuun. Esim. Marc Jacobsiani olen käyttänyt joka päivä sen jälkeen kun sen sain, ja iloitsen joka aamu kun saan lähteä laukun kanssa töihin :)

  5. Kommentteja lukiessa aloin ihmetellä, että miten joillakin on kymmeniä laukkuja, ja erityisesti useita merkkilaukkuja? Miten niitä kaikkia ehtii käyttää? Itse olen aina ollut se tyyppi, jolla on tasan yksi, tai ihan maksimissaan kaksi, laukkua per käyttötarkoitus. Eli tyyliin yksi arkilaukku, yksi koululaukku, yksi bilelaukku, yksi treenikassi. Ja jos ostan kalliin laukun, haluan olla siihen niin ihastunut, etten käytä muita laukkuja ollenkaan :)

 • Mari T

  1. Lempi laukkuni on Liebeskindin pieni, musta nahkalaukku, jossa on yksi pitkä hihna ja kolme vetoketjulla suljettavaa osiota. Se maksoi n. 125 euroa.

  2. 6

  3. Kaksi, Jerome Dreyfussin laukun ja Acnen laukun, jos ko. merkkien laukut lasketaan designer-laukuiksi. Haaveilen, Celinestä!

  4. Hmm, no ainakin Celinen verran. Useamman nollan verran olisin valmis maksamaan! Jerome Dreyfussin laukkuni maksoi n. 670 euroa.

 • R-vierailija

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  – Vaikea valita lempparia, kun niitä on niin monta. :D Muutama erilainen nahkalaukku. Yhden ostin huuto.netistä hintaan 70€ ja se on joku merkitön, mutta todella laadukas ja tarpeisiini sopiva laukku. Yksi lemppareistani on Italian matkalta ostettu 100€ maksanut laukku, joka on vuosien käytön jälkeen vieläkin täysin naarmuton ja oikeastaan kuin uusi. Yksi on Peter Kaiserin Brenda-laukku. Merkki ei ollut minulle millään tavalla tuttu (taitaakin olla enemmän tunnettu kengistään), mutta törmäsin laukkuun sattumalta jossain nettikaupassa. Alkuperäinen hinta oli lähemmäs 300€, joten olin jo päättänyt, että noin kallista laukkua en osta. Kävin kuitenkin sitä välillä nettikaupassa ihailemassa. :D Kerran laukku sattuikin olemaan tuntuvassa alessa ja sain sen alle 200€, joten silloin oli pakko tarttua tilaisuuteen ja tilata tuo laukku itselle. Ja se on kyllä ollut todella kaunis ja laadukas laukku.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  – Piti käydä ihan laskemassa. Kaapeista löytyi 7 nahkalaukkua (osa on ihan parin euron kirppariostoksia), pari hajoilemassa olevaa tosi vanhaa keinonahkalaukkua ja muutama kangaskassi. Eli oisko yhteensä ehkä noin 15..?
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  – Jossain vaiheessa ihastelin kovasti Hermesin Birkin -laukkua ja joitakin Mulberryn laukkuja, mutta nyt kun olen löytänyt aivan yhtä ihania laukkuja halvemmalla, en enää edes haaveile designer-laukuista. Ja aiemminkin ihastelu oli lähinnä sellaista kaukaista kaihoamista :D en koskaan tosissani ole ajatellut ostavani sellaisia, vaikka työssäkäyvänä sellaisiin olisi joskus periaatteessa ollut varaakin.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  – Kallein laukkuni on ollut joko tuo Peter Kaiserin Brenda tai sitten Marimekon nahkainen minimatkuri. Molemmat olivat muistaakseni hieman päälle 200€, tarkkaa summaa en muista. Ja kipurajani menee kyllä jossain tuossa 250 eurossa. Sen enempää en laukusta ole valmis maksamaan.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  – Tällä hetkellä lähinnä harmittaa se, että kun olen äitiysvapaalla, niin arkilaukkuun pitäisi saada mahtumaan kaikki vauvan tavaratkin. En jaksa raahata mukanani useampaa kassia (siis esim. jotain hoitolaukkua ja omaa laukkua), joten ainoa tarpeisiini sopiva laukku onkin tällä hetkellä tuo Marimekon minimatkuri. Siihen mahtuu sekä omat että vauvan tavarat. Kiva kassi sekin on, mutta harmittaa ne kaikki muut ihanat laukkuni, jotka joutuvat hyllyllä odottelemaan vuoroaan. :D Hah, tekstistäni taitaa huomata, että olen melkoinen laukkuhullu. :D

 • Muro

  Lempilaukun paikasta kamppailee eniten käytetty Marimekon nahkainen mini-matkuri ja Lumin Sofia Clutch, molemat luokkaa 150-250e muistaakseni. Luulen, että tuo mini-matkuri on samalla myös kallein laukkuni.

  Laukkuja on kaapeissa varmaan n. 20 kpl, ja silti käytän jatkuvasti samoja noin viittä-kuutta laukkua, ehkä pari kertaa vuodessa etsien jonkun muun esille. Pitäisi raaskia tehdä karsintaa…

  Jos osaisin päättää mihin designer-laukkuun sijoittaisin rahani, omistaisin varmasti jonkun… mutta tällä hetkellä en. Heti kun vastaan kävelee se täydellinen laukku, niin se hankitaan kyllä! (Täydellinen laukku ei myöskään ole liian painava, mihin on usean laukun kohdalla homma kaatunut.)

  Nää sun Lumi-aiheiset postaukset ei kyllä lainkaan auta siinä, että jalat on kulkemassa kohti Senaatintoria miettimään mikä uusi laukku pääsisi kotiin.. :) Kesästä asti olen nyt miettinyt minkä kotiutan, ja päätös alkaa olla kohta valmis -> enää pitää päättää väri!

 • Audrey

  Kiinnostava gallup!

  1. Lemppari on Asoksen alennusmyynnistä tilattu, hyvin 60-lukulaisen näköinen, musta nahkalaukku. Taisi maksaa vajaat 60 euroa, ja ostosta on n. vuosi. Toinen lemppari on pieni, musta, hapsukoristeinen nahkalaukku, joka löytyi keväällä 30 eurolla Nizzan vanhankaupungin pikkukojusta.

  2. Omistan alle 10 laukkua, jos muutamaa ostoksiin tarkoitettua kangaskassia ei lasketa. :) En taida olla kovin laukkuihminen…

  3. En oikeastaan haaveile designer-laukuista. Ainoat mieleen tulevat ovat Parikat: Minna Parikan Dripin tai Maxinen ottaisin kyllä koska vain, ne ovat niiiiiiiin herkkuja. :D

  4. Olen opiskelija, joten käytännössä kalliisiin laukkuihin ei ole varaa. Kipurajani olisi kuitenkin sellainen 150-200 euroa, mutta laukun pitäisi kyllä olla jo jotain TODELLA spesiaalia. :D

 • Anonyymi

  1. Lempparini on Acnen musta nahkalaukku, jonka olkahihna on paksua metalliketjua. Laukku maksoi muistaakseni 300 euroa.

  2. Mulla on kolme laukkua, enkä tarvitse tai halua yhtään laukkua lisää. Hih. Yksi on pieni, toinen on keskikokoinen ja kolmas on suuri.

  3. Jos Acnen, Whyredin ja Marimekon nahkalaukut lasketaan merkkituotteiksi, omistan kolme meikkilaukkua.

  4. Tonni on hintakattoni, mutten enää tarvitse lisää laukkuja. Whyredin laukku maksoi 500 euroa.

 • Graces

  Marc by Marc Jacobs, ei Marc Jacobs.

 • Rosey

  1. Ei ole lempilaukkua, mutta vain yhtä käytän. Joskus etsin sille kivampaa korvaajaa, mutta samantasoista ei ole tullut vastaan (riittävästi taskuja ja lokeroita). En muista hintaa, mutta alle 100 € se oli.

  2. Laukkuja on alta 20, siinä on reput, matkalaukut, iltalaukut eli kaikki. Lisäksi kangaskasseja. Säilytän saamiani postikortteja tms. muistoja niissä laukuissa, joita en enää käytä.

  3. En omista designer-laukkua enkä haaveile. Tietty logo ei tuo mitään lisäarvoa. Laukun pitää olla sellainen, että sen kanssa uskaltaa elää. Se on minulle vain käyttötavara tärkeämpien tavaroiden kuten avainten, lompsan jne. kuljettamiseen.

  4. En ajattele, että laukun pitäisi olla nimenomaan nahkaa. Oleellisempaa on, että se on toimiva ja todennäköisesti kestävä. Kallein on varmaan ollut vanha ja vieläkin hyvä matkalaukku, hintaa en enää muista. Hyvä arkilaukku pitäisi irrota mieluummin alle 100 €, ihan max 150 €. Sen enempi tuntuisi jo, että laukkua pitää säilyttää pumpulissa eikä siinä voi kanniskella kirjoja, vesipulloa tai muuta päivittäistarpeellista.

 • JohannaT

  Lempilaukkuni on Longchampin musta messenger, maksoi Pariisissa n. 220 € kolmisen vuotta sitten. En juuri muita käytäkään, tämä on niin kätevä arjessa lasten kanssa.

  Nahkalaukkuja on eri sateenkaaren väreissä nyt n. 12-15, kangaskassit ym. päälle. Näistä aktiivikäytössä kolme, kesällä vaihtelen laukkuja useammin kun pukeutuminenkin on värikkäämpää.

  Jos Mulberry lasketaan designer-laukuksi, sitten on yksi. Haaveilla toki voi, esim. juhlalaukuksi voisin hankkia hintavamman laukun.

  Tuo ainokainen Mulberryni on tietysti ollut kallein. Se on kuitenkin lahja puolisoltani, joten en sitä laske tähän. Kallein ”omalla rahallani” ostamani laukku taitaa olla joku Lumin laukku n. 250 €. Kipuraha juhlalaukun kohdalla voisi olla n. 700 €. Arkilaukut hankin halvemmalla, mielellään alle 200 eurolla ja usein alennusmyynneistä.

  Tykkään ostaa laukkuja ulkomailta ”matkamuistoksi”. Niissä on vaan se huono puoli, ettei niitä tee mieli kierrättää juuri siksi kun niihin mieltää siihen matkaan liittyviä muistoja ;)

  Vastaathan Jenni itsekin näihin kysymyksiin (ellet ole niin jo tehnyt, en jaksanut lukea kaikkia kommentteja…)

 • suviliini

  1. Millainen on lempilaukkusi?
  Mulla on monta lempilaukkua, vaihtelen usein laukkuja. Mm. Lemppareita on muutama Guessin laukku (Jenkeistä kotiin kannettu) hinta on ollut varmaan alle 100$. Nykistä jostain outletista bongattu satulalaukku max 60 $.. ja kirppikseltä olen bongaillut monia rakkauksia. Kaikke alle 20e. ?2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan varmasti yli 30 laukkua, monissa on tunnearvoa niin en voi heittää pois.
  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Haaveilen, usein. Olen kuitenkin niin pihi etten voisi laittaa vuokran verran rahaa haisemaan laukkuun. Joskus vielä aion!
  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Hmm. Oikeasti laadukkaasti ja sydämmentykytyksiä aiheuttavasta 400e. Mutta silloin sen pitäisi oikeasti olla sellainen ikuisuus-laukku.
  Kallein laukkuni on 300euron italialainen nahkalaukku jonka sain lahjaksi työharjoittelun päättymisestä. (Kuinka niin täydelliset pomot! ♥)
  Malli on kyllä tätä nykyään vähän ’last season’, mutta varmasti se vielä löytää paikkansa mun käsivarrella joku päivä. Toinen kallis oli Guessin iso musta olkalaukku jonka sain exältä lahjaksi. Hinta ollut varmasti n.200e pintaan.

  Yksi asia minua ihmetetyttää.. miksi guessit ovat niin ylihinnoiteltuja Suomessa? Laatu ei nimittäin kohtaa Suomen hintoja. Laukut ovat perus henkkamaukka laatua, mutta hinta on Suomessa useita satasia.

 • maijja

  Minä omistan vain muutaman laukun ja kaikki olen ostanut kirpputorilta. Lempilaukkuni on aitoa nahkaa ja ostin sen kirppikseltä 2 eurolla!! En haaveile design-laukuista. Laatu kyllä kiinnostaa.

 • lusene

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  -Minulla on kaksi lempilaukkua. Toinen on Asokselta parilla kympillä ostettu ruskea tekonahkalaukku ja toinen Cambridge Satchel Companyn pieni punainen nahkalaukku, joka maksaa uutena n. sata euroa. Itse tosin ostin sen halvemmalla huuto.netistä.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Suunnilleen kymmenen. Suurin osa on pienehköjä käsilaukkuja tai iltalaukkuja.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  -En omista enkä ole niistä kiinnostunut.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  -Paha mennä sanomaan, mutta kyllä tuota Cambridge-satcheliakin piti jo aika paljon miettiä. Onneksi löysin halvemmalla. Olen opiskelija enkä siis varsinaisesti rahoissani, joten ei tekisi mieli maksaa laukusta ainakaan paljon enempää kuin 100 euroa.

 • Vierailija

  1. Lempilaukkuni on tällä hetkellä kirppikseltä löytämäni musta käsilaukku. Maksoin siitä 5 euroa, mutta koska olkahihna oli mennyt haperoksi, teetätin siihen uuden suutarilla noin 20 eurolla (väliin mainos: Viipurinkadun suutari ’Rebel Leather’ oli tosi hyvä kokemus!). Yhteensä hintaa laukulle tuli siis 25 euroa.
  2. Omistan neljä nahkaista käsilaukkua ja lisäksi pari reppua, mitä käytän aktiivisesti. Tämän lisäksi yksi kangaskassi on niin nätti, että käytän sitä välillä ”käsilaukkuna”.
  3. En omista yhtään ”design”-laukkua – suurin osa on kirpparilta ostettuja ja reput Fjällräveniltä. Haaveilen ostavani juurikin Lumilta kunnon tilavan nahkaisen käsilaukun, sitten kun siihen on varaa.
  4. Olen valmis maksamaan kunnon nahkalaukusta noin 300 euroa, jos se on laadukas ja kestävästi (eettisesti ja ympäristön kannalta) tehty. Toistaiseksi minulla ei ole ollut tähän varaa. Kallein laukkuni on maksanut noin 60 euroa.

 • nnoora

  1. Lempilaukkuni on vaaleanruskea vanha Friitalan nahkainen olkalaukku. Maksoi kirpputorilla muutama vuosi sitten 5 euroa.

  2. Omistan noin 10-20 laukkua jos reput lasketaan mukaan. Suurin osa kirpputorilöytöjä.

  3. En omista, enkä haaveile.

  4. Olisin valmis maksamaan 100-300 euroa ajattomasta ja kestävästä nahkalaukusta. Kallein laukkuni taitaa olla Marimekon Arkkitehti, tosin sain sen joululahjaksi muutama vuosi sitten.

 • jepuuu

  1. Minulla ei ole lempilaukkua. Käytän vain sitä yhtä minkä omistan.

  2. Omistan yhden laukun, se on jo vähän hajalla, niin voisin varmaan pian uuden ostaa.

  3. En omista designer-laukkuja. Haaveilen jostain kivasta laukusta, mutta en ole vielä jaksanut etsiä. Ehkä lumi-laukku?

  4. En oikeen tiedä, riippuu rahatilanteesta. Kallein laukkuni on maksanut 75e.

  5. Laukku on aika hauska sana.

 • adele

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on kirppikseltä löytynyt musta pieni olkalaukku, jossa on ihan sairaan hienot kullanväriset somisteet, laukku on kuin koru! Otan sen mukaan joka juhliin, ei voi mitään, muut iltalaukut ei näytä miltään sen rinnalla :D Kirppistavaraksi oli aika kallis, noin 30 e, mutta se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Käytännöllisin ja siksi arkisin useimmiten mukana kulkeva on Longchampin Le Pliage kokomustana, vähän tylsä mutta ah niin käytännöllinen.. Sen hinta taitaa olla vähän yli satasen.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Aika monta! Laukkuja pitää olla niin moneen käyttötarkoitukseen ;) arkilaukkuja, iltalaukkuja, rennompia ja töihin sopivia. Sanoisin että yhteensä mulla on laukkuja noin 30.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En vielä, mutta jahka valmistun ja pääsen ”oikeisiin töihin” niin designer-laukku on ostoslistalla! Nyt käytän vähät rahani mieluummin esimerkiksi matkustamiseen ja hyvään ruokaan. Haaveilen, samalla se on minulle tietynlainen statussymboli mutta myös laatu ratkaisee.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Olisin valmis maksamaan korkealaatuisesta ja ajattomasta nahkalaukusta jopa 1000 euroa, tällä hetkellä siihen ei tosin ole varaa. Tosin tämä vaatisi jo jotain muitakin takeita laadusta kuin korkean hinnan! Ja nimenomaan sellaisesta laukusta, joka olisi käytössä lähes päivittäin, en mistään silloin tällöin käytettävästä pikkulaukusta. Tähän mennessä kallein taitaa olla tuo Longchamp.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Laukkuihin pätee sama totuus kuin moneen muuhunkin: köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Ainakin omalla kohdallani olen huomannut että jos laukkuun panostaa edes vähän enemmän rahaa kuin perus seppälä/h&m -osastoon, se myös kestää pidempään. Erityisesti suomalaisista tuotteista olen valmis maksamaan ekstraa.

 • Heidi F.

  Lempilaukkuni ykköskriteerinä ollut, että ohut A4-mappi on mahduttava laukkuun muun pienemmän tavaran ohella. Laukun oltava vetoketjulla suljettava sekä olan yli menevällä hihnalla varustettu, kädet vapaana efektin saavuttamiseksi. Lempilaukkuni hintalappu näytti tuolloin hieman alle 900 €.

  Omistan 9 huolella valittua laukkua; työ-satchel, arki-satchel, tote bag, shopper bag, clutch, siro olkalaukku, weekender, iltalaukku, lentolaukku.

  Minulla oikeastaan on vain designer-laukkuja. Ajattomia niin tyyliltään kuin väriltään, kuinka tylsää. Haaveilen toki uusista tulokkaista, mutta peruslaukku-kokoelmani ollessa jo kasassa en koe aiheelliseksi hankkia uutta vain designer-kokoelmaa kartuttaakseni.

  Nahkalaukusta olisin valmis maksamaan nykyisellään enintään 4 000 €. Kallein ostamani laukku oli n. 2 500 €. Laukkuja rakastan, mutta jossain menee realiteetin raja. Laukku itselleni on väline ja asuste helpottamaan rutiineja tilanteiden mukaan. Tässäkin arvostan käsityötä ja laatua, ajatonta designia, missä hinta on oikeutettu. Muotitalojen kausivillityksistä en innostu.

  Vaikka laukuillani on ollut hintaa, olen huomannut, että käytän niitä yhtä huolettomasti kuin joskus opiskeluaikoina 30 € laukkua. Ainoa laukku mihin en tuhansia euroja laittaisi on matkalaukku, joka kulkee lentokoneen ruumassa. Lentolaukku matkustamoon puolestaan asia toinen.

 • Auriel

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Marc bu Marc Jacobsin too hot to handle tote maksoi 409 euroa. Laukku ei ole mitenkään ihmeellinen, vaan melko tavanomainen ja siksi niin käytännöllinen. Nahka on kivan pehmeää ja paksua ja yksityiskohdat ovat hopeanväriset (mikä on yllättävän harvinaista ja itselleni ehdoton vaatimus). Ainoa miinus on hopeanvärin kuluminen niin, että kupari paljastuu alta, mikä on tämän hintaluokan laukussa vähän heikkoa. Toisaalta laukku on jo toista vuotta jokapäivä olalla.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Ehkä 15 laukkua. Osa on kankaisia eikä käsilaukkumaisia ollenkaan.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En tiedä mihin designer-laukun raja vedetään. En haaveile vuittoneista tai chaneleista.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Kallein laukkuni maksoi 409 euroa ja tällä hetkellä se on kyllä jo kipurajalla.

  Eniten kaipaisin laukulta käytännöllistä kauneutta, kestävyyttä ja laatua. Tuntuu tyhmältä, että nykypäivän shoppailukulttuurin myötä myös kalliimmat usean sadan nahkalaukut kuluvat käytössä parissa vuodessa rumaan kuntoon, varsinkin metalliosiltaan. En halua aina uutta, vaan harvoja, mutta sitäkin uskollisempia laukkuja.

 • sunnuntaimood

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Luulen että lempparilaukkuni on musta nahkainen swedish hasbeens, kangaskallimallinen hyvin simppeli laukku. Se sopii kaiken kanssa. Ja on nahkaa, mikä on aika ehdotonta minulle. Maksoi muistaakseni about 100€, mutta en ole ihan varma. En ehkä käytä sitä kuitenkaan useiten, koska usein tarvitsen enemmän tavaraa kantaa mukanani, ja kangaskassimalli ei ole paras yksittäisten pikkuesineiden kanssa. Lemppariarvon se saa kuitenkin ulkonäön, laadun, ja myönnetään myös merkin takia. Tykkään Swedish hasbeens tuotteista, ja brändin moraaleista.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  about 15, + muutama kirpparikasassa.. Voisin luopua useammastakin, mutta tällä hetkellä ei ole varaa ostaa tilalle parempia :)

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  2 Furlan laukkua, lasketaanko design laukuksi.. Toisen ostin ekasta oikeasta palkasta kun asuin vielä kotona ja toisen käytettynä. Haaveilen kunnon laadukkaista laukuista, jossa ihanan pehmeä nahka ja tyylikäs ulkomuoto + kestävät sisävuoret.. Mulla on tunnetusti kallis maku, niin joo, design laukku kelpaisi :D

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein laukku oli varmaan tuo eka Furla, mutta sekin oli aika pieni ja vaan 270€ about.

  Olisin valmis maksamaan varmaan aika helposti 400-600€, jos ja kun on sellainen rahatilanne, mikä sen sallisi. En hirveästi koe tarvetta alkaa säästämään jotain unelmalaukkua varten, jos tarvitsisin uuden laukun, niin ostan sillä hetkellä sellaisen mistä tykkään ja ehkä oon pidempään miettinyt. Säästäminen on tylsää ja hidasta. Kovin paljoa yli 600€ laukusta ei varmaan tule tapahtumaan, en ehkä usko siihen että sen kallimmalla saisi enää suurestikaan parempaa laatua. Paitsi jos joskus tulee tilaisuus ostaa klassikko Chanel niin se voisi olla poikkeus, mistä olisin valmis jo enemmänkin maksamaan, nimenkin takia.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Suunnitelmana on valmistumisen jälkeen ostaa uusi laadukas nahkalaukku. En ole varmaan kolmeen vuoteen ostanut mitään laukkuja, ei ole tarvetta ollut, mutta silloin alkaa olemaan varaa ja on hyvä palkita itsensä. Lumi on pyörinyt mielessä tai Marc Jacobs tai See by Chloe. Laadukkaita kaikki, mutta ei vielä mitään överihintaisia.

 • Lollo

  1. Lempilaukkuni on n. 14€:lla tänä syksynä ostamani pieni punainen sydämmen muotoinen olkalaukku. Tai sitten monta vuotta sitten Lontoosta 7£:lla ostamani pikkuinen olkalaukku (Mulberry laukkujen henkinen). :)

  2. Liian monta… yli kymmenen ainakin! :D

  3. En omista, mutta haluaisin joskus jos on rahaa panostaa laadukkaaseen ja ajattomaan laukkuun.

  4. Parisataa. Kallein laukkuni on tainnut maksaa jotain 30€.

  5. Hyvä postaus tämä laukku juttu ja olen samaa mieltä kanssasi! :)

 • hheidi
  1. Lempilaukku on kulloinkin käytössä oleva laukku. Käytän vain yhtä laukkua arkisin kerrallaan joko siihen asti että se menee rikki tai kyllästyn. Tällä hetkellä se on Cittarista (:D) vajaa vuosi sitte ostettu laukku. Hinta oli 20€.
   
  2. Oliskohan noita 7..?
   
  3. En omista enkä juuri haaveile. Jos joku sellaisen mulle ostaisi, käyttäisin laukkua ehdottomasti, mutta tällä hetkellä pekkabasic riittää mulle ihan jo rahatilanteenkin takia. No ehkä joku Chanel on salainen haave. :)
   
  4. Juuri nyt voisin maksaa max. 100€. Kallein omistamani on ollu varmaan 50€ arvoinen.
   
  5. Oon ehdottomasti enemmän kenkäihminen. Vaikka laukkuja on käytössä vain yksi ja sekin markettituote, kenkiä oon keränny enemmän ja niiden vaihtelu onnistuu kyllä. Tosin en mä kalliita kenkiään omista, mut olen valmis laittamaan niihin enemmän rahaa.
 • annisou

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on Marimekon kankaasta äitini ompelema tukeva kangaslaukku. Kangaspalan hinta oli kympi tai pari.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Alle kymmenen.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Enpä taida. Yksi siistimpi ja laadukkaampi pikkulaukku on haaveissa, mutta varsinaisesti designeriä en kaipaile.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein laukku on maksanut ehkä 70e. Kattorajana voisin sanoa 200e.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Nyt kun ajatuksella lähdin laukkujani ajattelemaan huomasin, että valtaosa niistä on hankittu kirpputoreilta tai äidin kaapeista. Hyvän laukun löytäminen on hankalaa kun tarvitsisin oikeastaan tarpeeksi tilavan jotta 13tuuman kannettavani mahtuu mukaan, mutta arvostan myös ergonomista ajattelua. Nättikin vielä pitäisi olla.

 • spring_95

  1. Tällä hetkellä lempilaukkuni on melko pieni musta tekonahkainen laukku, jossa on kultaisia yksityiskohtia <3

  2. Asun vielä kotona, joten laukkuja tulee käytettyä vähän ristiin… Mutta ihan ihkaomia laukkuja (joita muut perheen naiset EI saa ilman lupaa lainata :D) on ihan vain muutama; kolmea, neljää käytän, joista yhtä ainoaa aktiivisesti (syy: mulla on koulureppu, niin laukulle ei ole niin paljon käyttöä haha :D)

  3. En omista, enkä oikeastaan haaveile. Brändiä tärkeämpää on monikäyttöisyys :)

  4. Vaikeaa sanoa, kun ei ole säännöllisiä tuloja käytettävissä, mutta uskon että yli sata euroa voisin kuitenkin maksaa. Vähän nololta tuntuu sanoa, mutta kallein laukkuni maksoi 50 euroa :D #opiskelijabudjetti

 • Trillu

  1. Lempi laukkuni on Marimekon Minicarrier joka maksoi vissiin 115e

  2. n. 5 jotka ovat aktiivisesti käytössä, muutamia erikoislaukkuja ja vanhoja kulahtaneita löytyy.

  3. Jos Marimekko lasketaa designer-laukuksi niin omistan, muuten en, enkä haaveile

  4. Kallein laukkuni on tuo Minicarrier, en ole vertaillut nahkalaukkujen hintoja, mutta koska käytän yhteensä kaikkiin vaate-kenkä-asuste-hankintoihin n. 300e vuodessa, en todella olisi valmis hassaamaan sitä kaikkea yhteen laukkuun (minicarrierkin oli lahja)

  5. Veikkaan että joskus kun tienaan kuussa enemmän kuin 900e (opiskelija + osa-aikatyö), käytän rahani johonkin yhteen kivaa ja monikäyttöiseen laukkuun joka sekin maksaa alle 150e eikä sen välttämättä tarvitse olla nahkaa

 • annaS

  1) Lempilaukkuni on tällä hetkellä Ted Bakerin musta, pehmeää nahkaa oleva lääkärinlaukun mallinen laukku. Maksoi netistä tilattuna 200e, Suomesta ostettuna olisi maksanut 350e.

  2) Omistan lukuisia laukkuja (olen huono laittamaan vanhoja kiertoon – jos vaikka joskus vielä käyttäisin!), mutta ahkerassa käytössä on kolme olkalaukkua (musta, harmaa ja konjakinruskea), yksi musta iltalaukku/clutch ja iso Longchampin weekend-bag.

  3) En omista designer-laukkua. Ja haaveilen moisesta kyllä, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen näihin.

  4) Kallein laukkuni on maksanut parin sadan euron kieppeillä. Olisin valmis maksamaan paljonkin – jos se olisi täydellinen. Tällä hetkellä tuntuu että pari tonnia voisin maksaa, jos olisin täysin varma, että kyseessä on elämäni laukku.

  5) Kiitos ihanasta blogista ja mielenkiintoisen keskustelun herättämisestä! Pakko mennä nyt lukemaan muut jätetyt kommentit. :)

 • eibeigeä

  Vaikka itse en laukkuun paljoa rahaa laittaisikaan, en silti ihmettele, tai vielä vähemmän tuomitse, jos joku niin tekee. Itse olen valmis laittamaan suuria summia laadukkaisiin taidetarvikkeisiin, eikä se ole minulle sen kummallisempaa kuin jollekkin toiselle laadukkaasta laukusta maksaminen.

  Täytyy kyllä myöntää, että olen vähän joskus kummastellut kun joku on esitellyt monen tonnin laukkuaan, että mikä siinä oikeasti maksaa ja voiko olla NIIN suurta eroa laadussa. Mutta koska en laukuista mitään ymmärrä, ja jollekkin laukut ovat harrastus ja intohimo, niin mikäpä siinä (kunhan niiden takia ei velkaannu).

  Toki jos halvemmalla samanlaatuista saisi niin olisi typerää olla ostamatta, mutta yleensä se ei valitettavasti kaikissa tuotteissa onnistu. 

 • sinituulia

  1. Lempilaukkuni on ehdottomsti toissa keväänä itselleni synttärilahjaksi ostama Ted Bakerin kirkkaan keltainen shopper bag, jonka sisällä on irroitettava keltainen kiiltonahkainen vetoketjupussukka, jota voi käyttää clutchina. Maksoin siitä 189€. Rakastan Ted Bakerin tyttömäisiä ja värikkäitä tuotteita! Jos hinta-laatusuhdetta arvioisi tämän laukun kohdalla todella kriittisesti, sanoisin että hintaa voisi ehkä hieman pudottaa, sillä ompeleiden langat ovat joistakin kohtaa alkaneet hapsottamaan, vaikka varsinaista ompeleen purkautumista en olekaan havainnut.

  2. Minulla on noin 5-6 isompaa arkilaukkua sekä pari pientä clutchia iltamenoihin. Olen aina ollut hieman nirso laukkujen suhteen. Tämä koskee sekä yleistä ulkonäköä, että laatua. Haluan, että laukkuni on ryhdikäs, eikä mikään valuva pussukka, jonka huonosti kiinnitetty vuori jää aina kiireessä vetoketjunväliin :D Ja vaikka olenkin opiskelija (vielä ihan pienen hetken!) niin olen mielummin säästänyt laukkua varten hetken, ja ostanut sitten vähän laadukkaamman.

  3. En varsinaisesti haaveile designer- laukuista. Mainitsemani Ted Bakerin laukun lisäksi minulta löytyy yksi Burberryn laukku. Tällähetkellä haaveilen laadukkaasta nahkaisesta peruslaukusta. Ja okei, ihan vähän Marimekon nahkaisesta olkalaukusta ja Marja Kurjen tämän syksyn mallistossa olevasta violetista nahkaclutchista.

  4. Hmm…ehkä laittaisin hintakatoksi 400 tai 450 euroa, mutta tuossa hintalapussa maksetaan mielestäni jo brändistä, ei pelkästään laadusta, sillä uskon että laadukkaan nahkalaukun saa edullisemminkin. Kallein laukkuni on aikeisemmin mainitsemani Burberry, joka maksoi muistaakseni 398€ ja ostin sen itselleni ylioppilaslahjaksi lahjaksi saamillani rahoilla.

 • Noora9

  1. Lempilaukkuni (ja kallein laukkuni) on Alexander Wangin, ja maksoi about 800€. Olihan tuo kallis, mutta ostan mielummin muutaman hyvän kuin monta sinne päin/ halpisketjujen höttöä. Toinen ”designerlaukkuni” on Marc Jacobsin pieni laukku joka oli 300 € pintaan.

  2. Omistan n.10 laukkua mukaan lukien edellämainitut. Osa on kirpputorilta, yksi Tiger of sweden, yksi mummuni vanha ja pari vanhaa ketjuliikkeiden nahkalaukkua (ja sen kyllä huomaa, sangat irtoaa jne).

  Olisin valmis maksamaan melko suuriakin summia laukusta. Olen aika nirso laukkujen suhteen joten en osta niitä usein. En koe tarvitsevani niitä kovin montaa, joten tästä syystä voisin laittaa parikin tonnia laukkuun. Olettaen, että se olisi ”ikuinen” ja minulla olisi siihen varaa. Etenkin Célinen luggage pyörii mielessä haaveena.

 • hannakoo

  1. Lempparilaukku on simppeli, musta ja aitoa nahkaa, suht ohut hihna ja kultainen solki, muuten ei mitään koriteluja. Vetää sisäänsä juuri sopivasti tavaraa ja sopii kaikkien vaatteiden kanssa. Ostin kirpulta muistaakseni seitsemällä eurolla.

  2. Omistan viisi laukkua, joista oikeastaan kolmea käytän.

  3. En. Mulberryn Alexa olis aika jees, mutta en usko koskaan olevani sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, että laittaisin tonnin mieluummin laukkuun kuin esim. matkustamiseen tai ruokaan.

  4. Hmm, hankala kysymys koska periaatteessa en mielelläni ostaisi nahkaa kaupasta eettisistä syistä. Kirpputorilta nahkalaukun voisin ostaa ehkä 150 eurolla jos kyseessä olisi jokin todella spesiaali, kestävä ja monikäyttöinen tapaus. Kallein laukkuni on maksanut sen seitsemän euroa.

 • .Tiia

  1. Tällä hetkellä lempilaukkuni on uusin laukkuhankintani (Michael Michael Korsin Hamilton Tote). Ostin laukun reissusta, ja koska ostin sen tax freena, jäi se hinnaltaan hieman Suomen hintaa edullisemmaksi. Maksoin siitä noin 45 000 jeniä, eli reilu 300 euroa.

  2. Nykyään olen tullut kaiken kuluttamisen suhteen laatutietoisemmaksi, joten suurimman osan vanhoista laukuistani olen laittanut kiertoon. Tästä johtuen minulla on aktiivikäytössä kolme laukkua. Näiden lisäksi minulla on vielä säästettynä kaksi laukkua, jotka tosin aion varmasti jossain vaiheessa myydä eteenpäin.

  3. Ainut designer-laukkuni on juurikin tuo MK, tosin en miellä sitä samalla tapaa designer-laukuksi kuin vaikkapa Prada, Louis Vuitton yms. Laukkutyttönä haaveilen toki siitä omasta oikeasta designer-laukusta, mutta sen hankkimisen suhteen minulla ei ole mikään kiire.

  4. Tähänkin vastaan, että tuo uusin hankintani on tähän mennessä ollut kallein laukkuni. Tällä hetkellä budjettini on sellainen, että hetken säästettyäni raaskin laittaa juurikin tuollaisen 300 euron suuruisen summan laadukkaaseen nahkalaukkuun. Jos jossain vaiheessa varallisuus kohenee, niin uskon, että pystyisin siinö tapauksessa sijoittamaan myös laukkuun hieman enemmän. Maksimirajani on kuitenkin 800-1000 euroa, riippuen kuinka ihanasta ja laadukkaasta laukusta on kyse.

  5. Ennen olen ollut kaikenlaisen kuluttamisen (lähinnä juuri vaatteiden, kenkien ja laukkujen) suhteen melko hulvatonkin, ja edullinen hinta on painanut vaakakupissa laatua enemmän. Tämän vuoden alkupuolella minulle tuli kuitenkin totaalinen morkkis ja yökötys kaikkea yletöntä ja turhaa shoppailua kohtaan, ja tuo tunne on pysynyt. Nykyään kiinnitänkin huomioni tuotteen laatuun, niin materiaalien kuin viimeistelynkin suhteen. Tämä on johtanut siihen, että vaikka shoppailen nykyään harvemmin, niin shoppailusta tulee jälkikäteen hyvä mieli, sillä tiedän, että ostamani tuote pysyy käyttökelpoisena vuosia. Ja jos jostain syystä johonkin tuotteeseen kyllästyn, on laadukas tuote aina helpompi myydä pois, ja saada siitä vielä kohtalaisen hyvä hintakin.

 • NinaO

  Luen blogiasi säännöllisesti, mutta kommentoin nyt ensimmäistä kertaa. Olen pohtinut tänä syksynä samaa aihetta, joten pakko kommentoida. Todella mielenkiintoiseen aiheeseen tartuit. :)

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  En oikeastaan voi sanoa löytäneeni lempilaukkuani vielä. Uskon, että lempilaukun löytyminen vaatisi vähän isompaan rahallista investointia kuin mitä tähän saakka olen ollut valmis sijoittamaan laukkuun. Laukkuni ovat olleet noin sadan euron arvoisia.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan noin viisi laukkua, laitan nopeasti eteenpäin ystäville tai kirpputorille laukut, joita en käytä.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  En omista desinger-laukkua, enkä ole ihan varma haluanko sellaisen. Olen vain todennut, että sadalla eurolla ei löydä nahkalaukkua, joka olisi tehty huolella ja kestäisi aikaa. Haluan laadukkaan laukun, tietysti sen tulee näyttää hyvältä, olla käytännöllinen ja nerokas kooltaan, mutta sen merkillä tai suunnittelijalla ei ole merkitystä mulle.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Tähän mennessä kallein laukkuni on maksanut 300 euroa ja olin kyllä ollut tyytyväinen ostokseeni. Laukku on melko iso shopperi, joka lähtee olalle vain erityisinä päivinä, kun tavaraa tulee kuljetettua enemmän mukana. Olisin valmis maksamaan ehkä 500 euroa laukusta, mutta tuolloin sen pitäisi olla se täydellinen arkilaukku, johon mahtuu työvälineeni (ipad ja kalenteri) ja joka näyttäisi silti sirolta ja laadukkaalta. Sen tulisi myös kestää käytössä, joten vaikka ihastuisi toiseen laukkuun muutaman vuoden päästä, voisin silti ottaa sen uudelleen käyttöön jossain vaiheessa. Ulkonäön pitäisi olla siis myös melko simppeli ja klassinen. En halua myöskään, että se näyttää jo kaukaa kalliilta.

 • millis

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Alexander Wangin Donna-laukku, jonka ostin vähän käytettynä 500 eurolla ja Tiger of Swedenin laukku, hinta noin 390 euroa.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan 6 laukkua, varmaankin pärjäisin 4-5 laukulla.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Luetaanko tuo Wang niihin? Tällä hetkellä en haaveile mistään laukusta, koska olen tyytyväinen nykytilanteeseen.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Kallein oli tuo Wangin laukku, ja 500 eurossa menee kipuraja.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!
  Muutama henkilö oli kommentoinut osuvasti laukkujen käyttöönottoa ja ostamista. Osta laukku käyttöösi ja vertaile eri malleja, materiaaleja ja värejä ennen ostamista. Älä osta laukkua pelkän merkin takia, vain tiettyjen vaatteiden kanssa käytettäväksi tai hyllyssä säilytettäväksi. Olipa laukun hinta mikä tahansa, laukun ostaminen ei ole sijoitus, se on hankinta. Toisaalta älä koskaan kuuntele toisten mielipiteitä rahankäytöstäsi, osta se Chanel, jos siltä tuntuu. Niin ne miehetkin ostavat autoja ja telkkareita. :)

 • Iidaiida

  1. Lempilaukkuni on pieni ruskea laukku, jonka hankin edelliseltä Budapestin reissulta. Maksoi varmaan jotain viisikymmentä euroa.

  2. Omistan kaksi käsilaukkua ja yhden koululaukun. Siis kolme. :D Enkä tarvitse yhtään enempää! Kun joku menee rikki niin ostan uuden. Olen kasvanut perheessä, jossa ei juuri koskaan ollut ylimääräistä rahaa laittaa vaatteisiin, kenkiin tai mihinkään ns. turhaan, vaan sain juuri sen mitä tarvitsin. Mielestäni kolmesataa euroa on aika naurettava hinta laukusta.

  3. En omista designer-laukkuja enkä juuri haaveile niistä. Tietenkin olisi mukava ostella hintavia laukkuja jos kukkaro antaisi myöten. Opiskelijabudjetti kuitenkin naukuu jo yhdestä puserosta.

  4. Vaikea sanoa, paljonko olisin valmis maksamaan. Ehkä sata euroa, jos se olisi oikein ihana. :D Tulevaisuudessa ehkä enemmän, jos rahallinen tilanne muuttuu.

  5. Ymmärrän tämän rahalla kunnon laatua -ajatuksen ja tavallaan kannatan sitä. Toki ostaisin niitä satojen eurojen laukkuja jos voisin. (Ja kenkiä, ah!) Tällä hetkellä ja oikeastaan aina on kuitenkin ollut sellainen tilanne että sellaisen summan tuhlaaminen yhteen ainoaan laukkuun tuntuu todella absurdilta. En voisi kuvitella olevani niin vastuuton. Ehkä olen konservatiivinen tai pihi, mutta. :D Tämä on vain minun mielipiteeni.

 • Ei-niin-tyypillinen muotiblogin lukija

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?

  – Lempilaukku vaihtelee, tällä hetkellä se on jättikokoinen, pelkistetty musta laukku, jonne mahtuu mitä vain. Se on jonkinlaista pehmeää tekonahkaa, ja aikanaan ostettu Seppälästä. Pidän siitä niin paljon, että vetoketjun rikkoutuessa kävin vaihdattamassa siihen suutarilla uuden, vaikka vaihto maksoi ehkä puolet laukun alkuperäisestä hinnasta.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?

  – Noin 10 kappaletta.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?

  – En omista, enkä ikinä voisi käyttää niin paljon rahaa laukkuun, vaan törsäisin sen mieluummin vaikkapa matkusteluun tai harrastusvälineisiin. En harrasta muotia, mutta ymmärrän, että moni tekee niin ja haluaa siksi käyttää siihen rahaa.

  Jos omistaisin kalliin ja hienon merkkilaukun, en ikinä uskaltaisi käyttää sitä missään, sillä olen käsittämättömän huolimaton laukkujeni kanssa: jätän ne lojumaan yleisillä paikoilla lattialle, jossa ne likaantuvat jne.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?

  – Hyvään nahkalaukkuun voisin käyttää jonkun 60 euroa, mutta vasta opiskelijabudjetista eroon päästyäni. Tähän mennessä kallein laukkuni on maksanut 30 euroa.

  5. Sana vapaa eli jos herää muita ajatuksia, niin antakaa palaa!

  – Tykkään todella paljon kauniista laukuista, ja bongailenkin niitä aina kirpputoreilta. En kuitenkaan ole valmis panostamaan niihin rahallisesti, enkä usko, että suhtautumiseni muuttuu kokopäiväisesti työelämään siirtyessäni.

 • MadamWhite

  1. Mulberryn Bayswater, se maksoi muistaakseni noin 1000 euroa. Olin haaveillut siitä jo vuosia ja päättänyt hankkia sen itselleni valmistujaislahjaksi. Sain sen sitten kuitenkin vanhemmiltani valmistujaislahjaksi, mutta olisin kyllä ostanut sen muutenkin. Se on niin monikäyttöinen ja tyylikäs, että on minulla käytännössä päivittäisessä käytössä. Nyt laukku on 2,5 vanha ja kestänyt erinomaisesti.

  2. Mulla on 5-7 laukkua, joista aktiivisessa käytössä noin 3-4. Bayswater on sellainen peruslaukkuni ja sitten pienempi olan yliheitettävä nahkainen Longchamp sellainen arkilaukku. Pienempiä juhlalaukkuja on aktiivikäytössä 3 kpl.

  3. Se Bayswater.

  4. Hyvän nahkalaukun saa koosta riippuen mielestäni noin 150-250 euroa, siitä ylöspäin laukussa maksaa yleensä myös merkki. En minä nyt joka vuosi laukkuja ostele, joten kyllä olen valmis keskimäärin 300 euroa laukusta maksamaan. Heppoisista juhlalaukuista en sitten välttämättä niin paljon.

  Mun motto on aina ollut ”vähemmän, mutta parempaa”. Panostan klassisiin aikaa kestäviin tavaroihin ihan noin muutenkin. En halua pistää rahaa heppoisiin tuotteisiin ja tuon myös mielelläni laadukasta kotimaista työtä. Esimerkiksi rakkaimpia laukkujani on huomenlahjaksi saamani First Crushin Rita-laukku, minulle customoituna. Kotimaista kekseliästä muotoilua. Minusta hinnan pitää myös korreloida laatua ja olen kuullut, että jotkut designer laukut hinnastaan huolimatta eivät kestä. Mulberryyni olen ollut tyytyväinen, mutta pelkästä merkistä en siis maksaisi maltaita.

   

 • VLMA

  1. Konjakin värinen nahkalaukku kultaisilla yksityiskohdilla. Laukku on ostettu pari vuotta takaperin Biancosta ja hintaa sillä oli n. 150€.

  2. Jos pikkulaukkuja ei lasketa niin tällä hetkellä omistan oikeastaan vaan kaksi laukkua, tuo aiemmin mainittu sekä myöskin Biancosta vuosi sitten ostettu musta vähän pikkuisempi yksilö.

  3.En omista enkä haaveile.

  4. Kallein nahkalaukkuni on tuo ykköskyssärissä ilmennyt 150€ -laukku. Opiskelijabudjetilla 300€ alkaisi varmaankin olemaan kipukynnys, mutta olen vakuuttunut siitä, että nahkalaukku on sijoitus ja varmasti myöhemmin olisin valmis maksamaan enemmän ennen kaikkea juuri laadukkuudesta.

  5. Olen ollut tyytyväinen näihin pariin yksilöön, jotka omistan, mutta siitä laadukkuudesta… Toki kun joka päivä käyttää jompaa kumpaa, laukut on kokenut kaikenlaista. Nyt toisesta alkaa vetoketjut vetelemään viimeisiä ja erityisesti konjakinvärinen laukku on haalistunut PALJON. Kun kyse on 110€-150€ laukuista, ovat ne kuitenkin palvelleet hyvin.

 • Anonyymi lukija

  Tuo viimeinen kappale on niin totta. Itse en maksaisi ikinä puhelimesta tuollaisia summia, mutta laukusta voisin pulittaakin. Kuitenkin juuri kalliin puhelimen hankinta on paljon hyväksyttävämpää. Mikä on aika kummallista. Ostin hetki sitten 300 € maksaneen takin ja ystäväni kauhistui ettei ikinä raaskisi hankkia niin kallista takkia. Jälkeenpäin tulin ajatelleeksi, etten itse puolestani hankkisi niin kallista puhelinta kuin hänellä on.

 • suhmura

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut?
  Lempilaukkuni on uusin laukkuni, Chloen Marcie Crossbody Whiskey, joka maksoi 875€.
  Se on osoittautunut todella käytännölliseksi pitkän olkahihnansa vuoksi. Lisäksi se on mielestäni oikein kaunis ja laadukas.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin?
  Omistan 6 laukkua:
  – mustan Balenciagan city -laukun, jonka ostin hyväkuntoisena käytettynä huuto.netistä muistaakseni 380€ hintaan.
  – ruskean Mulberryn Bayswater -laukun ostin muutama vuosi sitten Lontoosta Heathrowin lentokentältä, se maksoi muistaakseni 600-700€.
  – Chloen Marcie Crossbody on ostettu Helsingin Nina’s myymälästä hintaan 875€.
  – Zaran musta nahkalaukku, jossa on metalliketjuja olkahihnoina (hinta noin 80€).
  – Zarasta ostettu metallipintainen juhlalaukku (hinta noin 50€)
  – Musta virkattu second hand -juhlalaukku (hinta oli muistaakseni 25€)

  Näiden lisäksi omistan Rimowan matkalaukun, Haglöfsin rinkan, Arc’teryxin (urheilu)repun ja ison Zarasta ostetun nahkaisen ns. weekend -kassin.

  Zaran musta nahkalaukku ja metallipintainen juhlalaukku ovat jääneet melko vähäiselle käytölle. Ne ovat osoittautuneet minun tarpeisiini hieman epäkäytännöllisiksi, joten myyn ne varmaankin kirpparilla.
  Tarvitsen vain harvoin juhlalaukkua, joten sellaisesta en ole valmis maksamaan niin paljon kuin arjessa runsaasti käyttämistäni laukuista.

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista?
  Joo, omistan 3 kpl.
  Ensimmäinen designer -laukkuni oli tuo Balenciagan laukku, josta haaveilin useamman vuoden. Kun se tuli huuto.netissä vastaan noin 7 vuotta sitten huomattavasti normaalihintaa huokeammalla, ostin sen.
  Myös Mulberryn Bayswaterista haaveilin pari vuotta, ja ostin sen työmatkaltani lentokentältä Mulberryn myymälästä, jossa hinta oli hieman edullisempi. Säästin rahat tähän laukkuun muutamien työmatkojen päivärahoista.
  Uusin hankinta on Chloen laukku, josta haaveilin noin vuoden, ja sain sen lahjaksi mieheltäni.
  Kaikki kolme designer -laukkuni sopivat hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin ja ne ovat ahkerassa käytössä.
  Tällä hetkellä en oikeastaan haaveile mistään designer -laukusta, pärjään hyvin niillä, mitä minulla on. Ihailen kyllä esimerkiksi Celinen ja Chanelin laukkuja.
  Harkitsen kalliita designer -laukkuhankintoja todella pitkään ja ostan sellaisen vain, jos tiedän tulevani käyttämään sitä paljon. Uuden hankinnan täytyy myös ominaisuuksiltaan olla jotain sellaista, mitä jo omistamillani laukuilla ei ole.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut?
  Varmaankin noin 1000€ olisi yläraja. Kallein on ollut tuo Chloen Marcie Crossbody.

 • Lempilaukkuni on Weekdayn kangaskassi sen perusteella, että sitä tulee käytettyä arjessa eniten. Omasta mielestäni omistan melko vähän laukkuja, noin 10 kappaletta – niistä noin puolet on designer veskoja, joista kallein reilut 600 euroa.

  Ihana hyvän mielen blogi sulla kauniine kuvineen :)

 • Pesunalle

  Tämä on itseasiassa aika ajankohtainen asia, sillä olen miettinyt viime aikoina tätä asiaa aika paljon. :D

  1. Minulla ei tällä hetkellä taida olla lempilaukkua. Entinen lempilaukkuni on Guessin lähes 170€ arvoinen laukku (ostettu melkein kokonaan lahjakortilla), joka on keinonahkaa. Totesin että viimeinen keinonahkalaukku jonka ostan. Yksi merkki ”Guess”-logosta irti vuoden jälkeen ja kantokahvat täysin rotansyömän näköiset. :D Harmittaa, että lahjakortti oli liikkeeseen jossa myytiin lähinnä Guessia ja keinonahkahirvityksiä…

  2. Monta! :D Suurin osa on teinivuosilta ja loput ovat kirpputorilta ostettuja. Minulla taitaa olla alle viisi laukkua jotka olen ostanut uutena. :D

  3. En omista. Mutta haluaisin. Lähinnä juuri sen takia, että ajattelen niiden olevan laadukkaampia, toki myös sen takia että ovat järisyttävän kauniita. Mutta eivät nekään taida aina laadukkaita olla. :D

  4. No kallein laukkuni on juurikin tuo mainittu Guessin laukku, mutta se oli ostettu lahjakortilla. Muuten kallein laukkuni on tainnut olla 60€ urheilulaukusta? :D Olen aina rakastanut kenkiä ja ostanut ennemmin niitä, mutta nyt olen alkanut innostumaan myös laukuille – tai pikemminkin laadukkaille laukuille kiitos tuon edellä mainitun rotansyömän näköisen hirvityksen. :D Tällä hetkellä en olisi valmis maksamaan laukusta paljoakaan, juurikin ehkä tuon 60€, koska elän opintotuella.

  5. Salaa haaveilen ostavani seuraavaksi jonkun ihanan nahkaisen laukun. Mutta ne ovat aika kalliita, ainakin opiskelijalle. Mutta yhtään keinonahkalaukkua en enää osta, sen olen päättänyt. Niihin pettyy aina. :D Ehkä tähän voisi soveltaa että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa ja koittaa vain säästää siihen nahkalaukkuun? :D

  Ymmärrän miksi joku pitää tuota yli 300€ hintaista laukkua kalliina. Se on pöyristyttävän kallis, jos suhteuttaa siihen millä minun tällä hetkellä pitää elää. :D Mutta jos ajattelee sitä, että laukku on laadukas (ainakin oletan näin), kaunis ja aitoa nahkaa sekä sen lisäksi siinä maksaa se suomalainen suunnittelu ja merkin brändi, niin ei se järkyttävän hintainen ole. Itselläni ei olisi varaa, mutta onneksi joillakin onnekkailla on! :D

 • Vierailija

  Ainiin, mikäli tarvitsisin uuden nahkalaukun uskoisin kipukynnyksen olevan maksimissaan 800 euron luokkaa. Silloinkin kyseessä tulisi olla laadukas designer tuote, mitä olisin ehtinyt haaveilla pitkään ja säästää sitä varten usemman kuukauden ajan.

 • esprit

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut? Marc by Marc Jacobsin Classic Q Natasha. Alekoodin kanssa laukulle jäi hintaan n. 270e.

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin? Ehkä 10-20?

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista? Omistan kaksi Marc by Marc Jacobsin laukkua, ne riittävät tällä hetkellä.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Kallein laukkuni on maksanut 270e, olisin valmis maksamaan hyvästä nahkalaukusta max. 300-400e.

   

 • Lempilaukkuni on vuosia sitten syntymäpäivälahjaksi saatu musta nahkainen Furla, jossa on ikäänkuin kolme erillistä osastoa. A4:t ja läppärikin mahtuu laukkuun, eikä se kuitenkaan näytä niin isolta. Muistaakseni maksoi 420 e.

  Furlan lisäksi minulla on Longchampin kiiltonahkainen ”lääkärinlaukku” (kaverini keksimä termi ko. laukulle :D), Guessin ja Longchampin pienenpienet käsilaukut ja kaksi muuta pientä juhlalaukkua.

  Tosiaan, minulla ei ole enää juurikaan käsilaukkuja, kun olen myynyt pois kaikki muut, kun nuo omistamani kalliimmat laukut on niin monipuolisia, ettei muita tarvikaan :D Lähes tulkoon käytän ainoastaan kahta laukkua arjessa: yleensä talvisin Furlaa ja kesäisin kiiltonahkaista Longchampin ”lääkärinlaukkua”, jonka ostin Tukholmasta -50% (oliskohan ovh ollut n. 350 e) useita vuosia sitten. Joskus kaupassa näkee jonkun ihanan laukun, mutta olen kyllä niin tyytyväinen noihin nykyisiini, ettei tule ostettua :) Voisin kuvitella käyttäväni laukkuun helposti 500 e, etenkin, kun olen huomannut kuinka pitkäaikaisia ”sijoituksia” nuo kaksi kalliimpaa laukkuani ovat olleet. Furla on pysynyt aivan kuin uutena, vaikka on jo yli 5 vuotta vanha ja ollut siis jatkuvasti lähes jokapäiväisessä käytössä vähintään 6 kk vuodesta. Nahkan pinta on vain yhdestä kohdasta naarmuuntunut (hemmetin polkupyörä :P). Jos joskus saan (tyttö)lapsen, niin laukun voi varmasti lahjoittaa hänelle perintönä, sillä uskon, että se kestää aikaa hyvin.

 • nipanapa

  Minulta ei löydy ”oikeaa” laukkua laisinkaan. Lähimmäksi pääsee Baggun kierrätyspuuvillasta tehty kassi. Lempparilaukkuni on kuitenki (tää on vähän nolo :D) Alkon musta kangaskassi. Kääntämällä sen ns. väärinpäin logo jää piiloon sisäpuolelle ja se kestää hyvin kun on vähän paksumpaa matskua. Hintaakin huimat pari euroa.

  Yleensä oon valmis maksamaan laadusta, mut laukuissa se mun kipuraja menee kyl jossain 100 euron kohdalla, 120 euroa on varmaan se ihan maksimi. En vaan usko että lopulta mikään laukku ois niin ihana että maksaisin siitä monta sataa. Enkä halua maksaa edes ihan kivasta lähemmäs satasta, kun on noi ihan kivat kolmen euron kangaskassit…

  Kallein ostamani laukku on se Marimekon perusolkalaukku, mutta senkin olen lahjoittanut äidilleni käyttöön kun ei se sitten myöhemmin enää ollutkaan niin kiva.

  Ei tää laukuttomuus mikään tietoinen valinta ole. Oon monta vuotta yrittänyt etsiä jotain kaunista ja simppeliä, mut ei vaan oo löytynyt. Jos onkin niin tekonahkaisena enkä halua sellaista, muutama pikkulaukku löytyy ja niistä on se ”nahka” alkanut halkeilemaan tosi pian käytössä. Haluun vaan tavaroita jotka kestää monta vuotta, ettei tarvii taas aloittaa samaa hakurumbaa moneks vuodeksi.

  Välillä hienommissa tilaisuuksissa tietysti hävettää toi säkki, mut äkkiä se unohtuu kun on kivaa. Ehkä vielä joskus tulee päivä kun löytyy kaunis laukku mulle sopivaan hintaan.

 • PipsaP

  1. Millainen on lempilaukkusi? Kuinka paljon se on maksanut? Tällä hetkellä lempparein on Burberryn iso tote.. mallia en tiedä. Maksoi n.450€

  2. Kuinka monta laukkua omistat keskimäärin? 8

  3. Omistatko designer-laukkuja? Haaveiletko sellaisista? En omista muita kuin design-laukkuja. Panostan kerralla sellaiseen, jonka voin vielä jonain päivänä antaa tyttärelleni.

  4. Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Paljonko tähän mennessä kallein laukkusi on maksanut? Olisin valmis jopa useita tuhansia, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Tällä hetkellä kipuraja menee noin 1000 eurossa tai vähän alle.

 • Ainanahkaa

  Lempilaukkuni on Rizzosta alesta ostettu ruskea nahkalaukku, joka maksoi 50% alessa satasen. Se on paksua nahkaa ja kestänyt lähes päivittäistä käyttöä jo 6 vuotta.

  Omistan kai parikymmentä laukkua? Muutamaa satiinista/paljettista juhlalaukkua ja paria kanvaslaukkua lukuunottamatta kaikki laukkuni ovat nahkaa. Käytänkin laukkujani vuosia, enkä ostele uusia kovin usein. En omista yhtään todella kallista laukkua, mutta toisaalta omistan vain yhden alle 50 e maksaneen laukun, koska melkein kaikki ovat nahkaa.

  Haaveilen designer-laukuista, ja varmasti sellaisen jossain vaiheessa hankin, vuoden parin sisään. Lähitulevaisuudessa tuskin yli 2000 e laukusta maksan, 1000 helposti kylläkin. Pradaa ja Balenciagaa ensimmäisenä ostoslistalla.

  Kallein laukkuni taitaa olla Longchampin viikonloppulaukku, jos se nyt lasketaan. Maksoi 200 e ja on kestänyt sekin about joka reissulla mukana jo 5 vuotta. Hyvästä nahkalaukusta voin maksaa helposti 200 ja jos se on täydellinen niin 500. Ja no toki sinne 2000 asti designerlaukusta. Olen tosin kova metsästämään löytöjä aleista ja reissuilta.

  En tiedä perustelisinko designer laukun ostoa sillä että se on sijoitus, lähinnä kai sillä että haluan jonkun tietyn laukun? Mielestäni jo 200 riittää kohtuulaadukkaan laukun hankkimiseen jos vähän metsästää.

 • Ainanahkaa

  Niin ja oon siis 24 v. töissäkäyvä opiskelija, tarkoistus siirtyä työelämään ja valmistuakin kahden vuoden sisään. Selventääkseni omaa tilannettani, onhan itsellänikin kai tavallaan opiskelijabudjetti kun opiskelija olen enkä kokopäivä työssä.
  Meinasin ensin etten vastaa tähän, mutta luin muitten vastauksia ja ajattelin kontribuoida oman näkemykseni ja vaikuttaa siten tutkimustuloksiin :D

 • wuuh

  1. Tällä hetkellä sellainen lempiarkilaukku olisi etsinnän alla! Mutta suosikkini on nyt pieni ruskea laukku kirpputorilta. Taisin maksaa sittä 4e, ja muistan miettineeni silloin viitsinkö ostaa noin ”kallista” :D Onneksi ostin! Laukku on jo melko vanha varmasti, mutta ikääntynyt tosiaan kauniisti.

  2. Villi veikkaus 7-10

  3. En ja oikeastaan en.. En ole vielä nähnyt oman tyylistäni design-laukkua.

  4. Olen hirveän nirso, enkä tykkää maksaa oikeastaan mistään paljoa :P Luultavasti 100e olisi ehdoton maksimi. Ja kallein itse ostama laukku on hennesiltä ja maksoi 24,95e. Muistan miettineeni monta päivää voinko maksaa noin ”paljon” laukusta :D Mutta sain äidiltäni joululahjaksi marimekon laukun, joten se on muuten kallein laukkuni.

  5. Tätä asiaa pohtiessa, huomasin hyvin kuinka vähän haluaisin laittaa rahaa laukkuun. Ja myös nirsoilevani paljon :D Mutta Lumin laukut ovat aina mielyttäneet silmääni ja se voisi hyvinkin olla sellainen haaveiden luksus laukku :)

 • AiLaMaMi

  Mulla oli lukiossa nahkainen olkalaukku, joka maksoi 1000mk ja se oli silloin iso raha, kun keräsin ne itse. Nykyisin mun kallein on reilu 300€ Arvoinen Three Bags-nahkalaukku. Pari Guessiä löytyy, mutta niihin en enää sotkeudu, aitoa nahkaa tästä lähin ja nyt justiin arvon Marc Jacobsin uuden hobon ja NKNY: ihanan harmaan olkalaukun välillä. Tekis mieli ottaa molemmat ja niin taidan tehdä. Musta jopa toi reilu 400€ ei on paha hinta kunnon nahkalaukusta. Mutta mun nahkatakkiin on Bossin pehmosta nappaa ja nahkasaappaitakaan en just alle 300€ ostele. Ja en ole rikas. En edes töissä, vaan neljän pienen lapsen kotiäiti, jonka mies yksin elättää perhettään. Mutta kotoa opin, että ”köyhällä” ei ole varaa ostaa halpaa, pitää tehdä valintoja. Noita Guessin halpiksia saa uusia jokatoinen vuosi, ei mitään järkeä. Ja saappaat mun käytöllä kestää 5-10vuotta, kun on kunnolliset.

 • Leea

  1. Lempilaukkuni vaihtuu sopivin väliajoin, mutta tällä hetkellä ehdoton suosikkini on https://vonbaer.fi/tuote/seduction-naisten-salkku-laukut/ hintaa laukulla oli tuo 259 euroa.

  2. Yritän pitää määrät minimissä, mutta kyllä noita näyttää kiertävän se noin 20 kpl jatkuvasti. Laitan vanhemmat kiertoon, kun huomaan etten enää käytä tai krhm.. ole koskaan käyttänyt.

  3. En tiedä onko tuo lempilaukkuni varsinaisesti designer, mutta en ole oikein brändien perässä. Käytännöllisyys ja kestävyys tärkeimmät seikat itselle.

  4. En osaa sanoa ylärajaa, kai se muutaman sadan luokassa menee. Kallein laukku on toistaiseksi ollut semmoiset 400 euroa.

  5. Ei nyt tule muuta mieleen tähän hätään. :)

 • Hilkka

  Omistan noin kymmenen laukkua. Niistä viisi on mulberryn ja muut sekalaisia. Kallein laukkuni on maksanut noin tonnin. Käytän laukkuja pitkään ja hoidan hyvin. Muutaman laukun lahjoitin Zonta ry:lle laukkupörssiin viime keväänä, laukut myytiin Pörssitalossa pidetyssä huutokaupassa ja tuotto meni tyttöjen koulutukseen. Lempilaukkuni on Mulberryn mokkainen Kelly-tyylinen laukku.

 • Mariaaaaa

  Tää on mielenkiintoinen aihe, sillä itsellä vähän pomppinut mielipiteet laukkujen suhteen.

  1. Ehdoton lemppari on Fulran mini metropolis värissä Acero, maksoi muuistaakseni 190€ (ovh oli silloin 245€) alennuksessa, mieheni osti sen mulle synttärilahjaksi 2016 jos en ihan väärin muista. Se on ollut ylivoimaisesti eniten käytössä :)
  Itse ostamani lempparilaukku on tällä hetkellä juuri vintagena osettu, suomessa tehty Friitalan nahkalaukku, siitä maksoin 45€ (sain isoäidiltä joululahjaksi rahaa ja käytin osan siitä tähän) ja sen kunto on tosi jees!

  2. Tällä hetkellä omistan kaksi, Furlan tuon mini metropoliksen sekä Friitalan. Ostin nettikirpparilta juuri Marimekon nahkaisen shopperin ja harkitsen vielä, että hennonko pitää sen :) se oli 79,90€ mikä on mulle paljon.

  3. Olen omistanut Michael Korssia mutta kyllästyin tosi nopeesti niihin ja myin pois. Louis Vuittonia olen myös omistanut useamman, mutta ne ei tuntuneet yhtään omalta, joten myin nekin pois.

  Tällä hetkellä en haaveile suuresti mistään, koska tuntuu tyhmältä laittaa asusteeseen useita satasia, kun samalla hinnalla saa uusittua kirpparilla vaatekaapin kolmeen kertaan..

  4. Riippuu merkistä, missä tehty, milloin tehty, kuka tehnyt, kuinka laadukas materiaali. 50-100€ on semmonen ehdoton raja. Sen enempää en suostu maksamaan (siksi kierränkin kirpputoreja).
  Paljonko olisit valmis maksamaan nahkalaukusta? Mun kallein laukku on ollut v.2016 1350€ Luikan Pochette Metis muistaakseni, ja se kerta opettikin mut siihen, että ikinä en saa ostaa tolla hinnalla (oli tosi hyvä rahatilanne silloin ja nautin luksuksesta) laukkua. Ennemmin lähden etelään :D

  5. Mielestäni tärkeintä laukussa on laatu. Siitä haluan maksaa!:)

Related posts