25/11/13

Maanantai-ilta Ólafur Arnaldsin seurassa

20 61 olafur-arnalds1.jpg

Olen tänään menossa kuuntelemaan Helsingin Savoy-teatteriin rakkaan ystäväni Annan kanssa islantilaismuusikkoa nimeltä Ólafur Arnalds. Kiitos lukijoille, jotka aikanaan vinkkasitte tästä upeasta artistista Nils Frahm -fiilistelyitteni yhteydessä. :) Nils Frahmin minulle esitellyt kaverini mainitsi tuolloin myös Ólafur Arnaldsista, mutta en ollut vielä ehtinyt tutustua hänen musiikkiinsa, kunnes lukijoiltakin tuli niin painokkaita suosituksia, että piti heti ottaa tyyppi kuuntelulistalle. Ihastuin heti ja sattuipa niin mainiosti, että vielä samana päivänä bongasin uutisen siitä, että herra on tulossa Helsinkiin konsertoimaan. Veikkaan, että nämä kaksi herkästi liikuttuvaa tunteilijaa saavat varata mukaansa ison paketin nessuja. :D Mutta jos Nils Frahm ja Ludovico Einaudi tai islantilaisten artistien musiikki noin yleensä ovat sytyttäneet, niin tsekatkaapas myös Ólafur Arnalds! Itse tykkään ihan erityisesti noista kappaleista, joissa on mukana vierailevana laulajana myös Arnor Dan, mutta mielettömän hienoja ovat myös ihan nuo instrumentaalikappaleet.

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

20 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • _J_

  En tiedä miten tänne ajauduin, mutta kiitos vinkistä! Takarivistä löytyi vielä paikkoja.

 • Hosuli

  Kiitos tästä! Nuo biisit sopivat täydellisesti tähän rauhallisen iltapäivään. Near Light on lempparini. Ois todellakin nessut tarpeen, jos isossa, hyvällä äänentoistotekniikalla varustetussa salissa sen kuulisin. Sniiif.

 • LK

  Kiitos Jenni! Sinun kauttasi olen löytänyt monia ihania biisejä. Puolestani voisin suositella näitä kahta, jos eivät ole jo tuttuja :)

  Choir of Young Believers – Hollow Talk
  http://www.youtube.com/watch?v=3g-xwkJOAxA

  Sharon von Etten – Serpents
  http://www.youtube.com/watch?v=znApO8xOszo

 • Elak

  Hei, toivottavasti tykkäsit keikasta, itse ainakin pidin äärettömästi! : )

 • Julia Juliska

  Ihanaa musaa, kiitos tästä!

 • Jenniii

  Oli ehdottomasti elämäni koskettavin keikka. <3 Huh.

 • Vierailija

  Moi Jenni,
  luin vasta viimeisimpiä vastauksiasi lukioiden kysymyksiin. Olen melko pitkään lukenut blogiasi ja oli pakko kommentoida, että vastauksesi uskontokysymykseen yllätti! En tarkoita millään lailla arvostella vastaustasi tai ajatuksiasi asiasta. Sinusta muodostamani kuvan perusteella olisin vaan odottanut toisenlaista vastausta, hassua :).

 • Jenniii

  Onpa jännä kuulla! Millaista vastausta olisit ennemmin sitten odottanut? :)

 • enna

  Toivottavasti tykkäsit keikasta, itseltäni meni koko ilta palautuessa tavalliseen maailmaan… :–)Varoittelin vielä ennen keikkaa seuralaistani, että saattaisin spontaanisti hypätä pystyyn ja kosia Ólafuria – ihan aiheellinen varoitus, se lakupiippujuttu oli maailman hellyttävin!

 • Jenniii

  Keikka oli ihan uskomaton. Uskallan jopa sanoa, että se oli elämäni hienoin konserttielämys. Ja lakupiiput herättivät sympatioita – olenhan itsekin intohimoinen lakupiippufani. ;) Mutta siis aivan kertakaikkisen mieletön kokemus, tätä varmasti tulen muistelemaan vielä pitkään. <3

 • Vierailija

  Yllätti lähinnä, että esitit niin selkeästi olevasi ateismiin kallellaan. Pidän sua kuitenkin ”syvällisenä” tyyppinä, pohdiskelijana jne. niin en olisi odottanut, että niin selkeästi kallistut ajattelemaan niin. Toisaalta kuulostan varmaan itse nyt tosi rajottuneelta; en kuitenkaan tarkoita ettei ateisti voisi olla syvällinen :).

 • Jenniii

  Kuten sanoin omassa alkuperäisessä vastauksessani uskonto-kysymykseen, niin olen periaatteessa agnostikko, sillä ateistihan tavallaan aktiivisesti uskoo, että jumalaa tai mitään korkeampaa voimaa EI misään nimessä ole olemassa. Pidän periaatteessa sitä mahdollisena mutta en todennäköisenä. Minulle tämä on aina ollut jotenkin täysin luonnollinen sisäinen tie ajatella näin, vaikka olen toki rippileirin ja muun esimerkiksi koulussa saadun uskontoon liittyvän kasvatuksen myötä miettinyt omaa kantaani. Koin kuitenkin voimakkaasti esimerkiksi jo rippikouluiässä, että en pysty henkilökohtaisesti samaistumaan kristinuskoon (vaikka toki sanomassa on paljon hyvääkin). Tunsin todella valheelliseksi opetella ulkoa kristillisiä litanioita ja rukouksia, koska en uskonut näihin asioihin tippaakaan. Siksi kirkosta eroaminen oli lopulta hyvin luonteva valinta minulle – en halua kuulua kirkkoon vain tavan vuoksi.

  En jotenkin koskaan ole osannut ajatella, etteikö myös ei-hengellinen ihminen voisi olla syvällinen tai pohdiskella asioita kovastikin, ja vaikka viestissäsi tällaisen ajatuksen tyrmäätkin, niin ehkä siitä silti jäi vähän sellainen kaiku. :) Hassu ajatus tuollainen minusta. Elämässä on paljon muutakin pohdiskeltavaa kuin nuo uskon asiat ja itse olen aina kokenut ne todella etäisiksi omasta maailmankatsomuksestani. Mutta alleviivattakoon nyt vielä varmuuden vuoksi, että tosiaankin suon muille mielihyvin heidän oman vakaumuksensa enkä arvota ihmisiä sen mukaan, mihin he uskovat tai eivät usko. Uskonto (tai oikeammin usko) jos mikä on minusta äärettömän henkilökohtainen asia. Saattaisin silti kokea haastavaksi esimerkiksi parisuhteen ihmisen kanssa, jolla olisi kovin erilainen vakaumus omaani nähden, ainakin jos vakaumus olisi kovin tärkeässä roolissa tämän ihmisen elämässä.

 • Oi, mäkin olin siellä!! Ollaan poikaystävän kanssa ootettu keikkaa kuin kuuta nousevaa ja kyllä kannatti rynnätä lippuja ostamaan. Keikka oli munkin paras konserttielämys ikinä!! Sen jälkeen oli jotenkin puhdistunut olo, niinkuin poikaystäväni sanoi: yhtä uudistavaa kuin rentoutuskellunta :)

  Terkkuja! Oli niin kiva tavata pikkujouluissa.

 • Vierailija

  Moni ei perusta uskonnosta, kirkossa käymisestä, litanioista jne. mutta uskoo silti johonki, miksi ikinä sitä kutsuukin kukin…Niin siltä pohjalta vaan oli sun vastaus yllättävä. Yllättyneisyys kertoi tietysti vain muodostamastani kuvasta sinusta, josta en ollut edes täysin tietoinen aikaisemmin. Sikäli se oli minusta mielenkiintoista. Ja kun olet itsekin sivunnut tuota, että mitä tuot itsestäsi blogin kautta esiin, ja miten paljon toisaalta silti et, niin ajattelin että ehkä assosiaationi jakaminen voisi voisi jollain tasolla olla kiintoisaa sinustakin…

 • Vierailija

  Tässä vaan motiiviani yritän selventää :). Ja toki on elämä moniulotteinen kokonaisuus kuten kuvasit.

 • Jenniii

  Juu, siis oli ilman muuta kiinnostavaa! :) Kiitos, että jaoit miettessi. On hauskaa kuulla, millaisia mielikuvia siellä ruudun toisella puolen syntyy meikäläisestä näiden juttujeni pohjalta. Ja se, millaiseksi olit minut ajatuksissasi mieltänyt, ei missään nimessä ollut negatiivinen juttu. Toivottavasti vain todellisuus ei ollut pettymys. :D

 • Vierailija

  Ei suinkaan pettymys :). Kiva oppia näkemään näitä omia mielikuvia ihmisistä ja asioista.

 • AnneKata

  Moi Jenni,

  Kuuntelen tässä Spotifystä sellaista ruotsalaista söpöystä kuin Jonathan Johansson, oletko jo tutustunut? Löysin hänet aivan sattumalta, ja rakastuin häneen kauniiseen ja melodiseen musiikkiinsa välittömästä, ja suosittelen sitä myös sinulle! Ei häntä voi tietysti Olafuriin verrata, mutta kuitenkin ;)

  Tulit mieleeni, koska selasin samaan aikaan Facea, ja näin kirjoituksesi newsfeedissä, ja olen joskus aikasemminkin suositellut sinulle jotain – musamakumme tuntuvat kohtaavan! Testaa esimerkiksi Klagomuren-albumia: spotify:album:2mFZrgI2gmZs7HKji0It1g

 • AnneKata

  Jahas, olisi pitänyt hieman googlettaa ennen suositusten antoa, sinullahan näkyykin olevan kyseinen herra jo aiemmilla soittolistoillasi, däääm :D

 • Ri

  Oletkohan jo törmännyt Pharrell Williamsin 24 musavideoon Happy? :D

  http://24hoursofhappy.com/

  Nerokasta sanon minä!! Lisäksi biisi on vielä ihan uskomattoman tarttuva ja hauska. Tästä ei voi olla tulematta hyvälle tuulelle!! Ja hyvää tuulta tarvitaan näin kaamosaikana.

  24 tuntiin mahtuu monenmoista esiintyjää ja tanssijaa ja vinkkaanpa vielä, että Steve Carell ja Kelly Osbornekin ovat saaneet oman valokeilansa 360 esityksen joukosta.

  Omat suosikkini taitavat olla super cool pikkupoika klo 9.48 am ja taiturimaiset miekkoset klo 2.20 pm. Suosittelen!!!!!!!! :D

Related posts