19/11/13

Vastauksia lukijoiden kysymyksiin, osa 1

3 45

Tein joskus pari kuukautta sitten kysymyspostauksen, jossa te saitte kysellä minulta, mitä mieleen juolahtaa, ja sitten hitsi vie unohdin tyystin vastata niihin kysymyksiin! :D Aluksi oli niin hoppua, etten ehtinyt koskaan oikein syventyä asiaan ja sitten koko asia lopulta unohtui. Nyt olen kuitenkin urakoinut ja vastaillut kysymyksiinne, joten vihdoin ja viimein olisi näitä vastauksia luvassa. Pahoitteluni aivan liian pitkäksi venähtänestä odotuksesta! Lahosta päästä kärsii koko blogi, ja sen lukijatkin siinä sivussa. ;)

Tein jo aiemmin pari ihan tietyille kysymyksille ja aiheille omistettua postausta esittämienne kysymysten pohjalta, koska koin, että aihepiiri oli liian laaja lyhyille vastauksille ja tosi monia tuntuivat kiinnostavan samat asiat. Opiskeluistani, työstäni ja siitä, miten olen päätynyt tekemään tätä blogihommaa työkseni, voitte lukea kahdesta aiemmin tekemästäni postauksesta. Koska kysymyksiä tuli tuohon kysymyspostaukseen paljon, niin tuumasin, että jaottelen vastauksia hiukan aihepiirien mukaan omiin postauksiinsa, niin niistä ei tule ihan niin massiivisia. Joillekin aiheille omistan varmaan vielä ihan omatkin postauksensa myöhemmin, mutta nyt loppuviikosta saatte muutaman erän näitä vastauksia esittämiinne kysymyksiin. Ensimmäisessä erässä on mukana blogiin, pukeutumiseen ja vaatteisiin liittyviä kysymyksiä. 

Olen lukenut blogiasi varmasti parin vuoden ajan. Olen miettinyt, miten päädyit nimeen Pupulandia, ja onko nimellä joku merkitys? Miten se kuvastaa blogiasi?

Tämä onkin sellainen kysymys, johon saan vastailla paljon. En oikein tiedä, mistä tuo nimi päähäni putkahti aikoinaan, mutta jotain tekemistä taisi olla nuoruusvuosien nimimerkillä, joka syntyi vähän hassusti ja kulki sitten vuosia mukana monissa yhteyksissä. Taisin olla yläasteen alkuvaiheessa, kun sähköposti oli jokseenkin uusi ja jännä juttu (kyllä nuoret lukijani, olen elänyt lapsuuteni ennen internetiä, haha). Lähettelimme koulukaverini kanssa toisillemme sähköpostia ja hän alkoi jostain syystä yhtäkkiä allekirjoittaa viestinsä ”Miia the Duck”. Vastasin sitten hänelle nimellä ”Jenni the Bunny”, ja siitä se jotenkin jäi matkaan. Alkuun monesti vähän nolostelin blogini omituista nimeä, mutta sittemmin se on minusta ollut aika hauskakin valinta: jää selvästi ihmisten mieleen ja erottuu joukosta, eikä rajaa sisältöä millään tavalla. Minusta siinä on myös hauska ajatus, että blogini on ihan omanlaisensa maailma tai valtakunta. :)

Miksi aloit blogata?

Aloitin blogini keväällä 2007, kun olin opiskelijavaihdossa Brysselissä ja kaipasin suomenkieltä. Olen aina ollut kiinnostunut tyylistä ja muodista ja löysin jotenkin puolivahingossa netissä surffaillessani suomalaiset muotiblogit. Innostuin heti ajatuksesta, mutta kypsyttelin asiaa muutaman viikon, kunnes aloitin sitten omani. Oli kiva päästä jakamaan mietteitä muiden samanhenkisten tyyppien kanssa, koska kaverit eivät aina tuntuneet ihan ymmärtävän kaikkia muoti- ja tyylihömpötyksiäni. Tuntui, että pää pursuili heti postausideoita – ja taitaa pursuilla vieläkin. :) Blogin ensimmäiset postaukset ovat yhä luettavissa blogin arkistoissa, haha. 

Mua kiinnostaisi tietää, miten näin suosittuna bloggarina suhtaudut blogin tuomaan julkisuuteen (sen hyviin ja huonoihin puoliin)? Entä miten läheisesi suhtautuvat tähän julkisuuteen ja ylipäätään bloggaamiseen?

En oikein vieläkään osaa ajatella, että blogi varsinaisesti toisi mitään kovin suurta julkisuutta. Toki sitä on tietoinen, että moni saattaa tunnistaa tuolla kadulla, mutta ei se juurikaan näy arjessani mitenkään. Olen aina ollut blogissani melko vaitelias yksityisasioistani ja henkilökohtaisesta elämästäni, vaikka nopeasti ajateltuna blogin kautta saattaakin syntyä kuva, että lukijat tietäisivät minusta paljon. Olen toki täällä oma itseni, mutta varsinkin ystäviltä tulee monesti kommenttia, että he jaksavat hämmästellä, miten vähän blogini loppujen lopuksi minusta ja elämästäni paljastaakaan. Joskus rajanveto on vaikeaa, että mitä kertoa ja mitä ei, mutta useimmiten päätöksenteko noissa jutuissa tulee aika luonnostaan. Läheiseni suhtautuvat blogiin pääasiassa myönteisesti, mutta monet heistä eivät halua olla mitenkään esillä blogissa ja se on minusta täysin ymmärrettävää. Olen joskus nähnyt lukijoiden ihmettelevän, että eikö bloggaajilla muka ole muita kavereita kuin bloggaajia, mutta useimmiten kyse on vain siitä, että monet blogimaailman ulkopuoliset ystävät eivät vain välitä näkyä blogissa.

Ja sitte, että tunnetko itseäs julkkikseks koskaan kun kävelet kadulla? Vastaa rehellisesti ;).

No en kyllä tunne. :D Joskus on tilanteita, joissa huomaa, että moni tunnistaa, mutta ei välttämättä sano mitään. Se saattaa tuntua hassulta, mutta en kyllä todellakaan tunne itseäni miksikään julkkikseksi. :)

Käytkö koskaan lukemassa lukijoidesi blogeja?

Käyn satunnaisesti klikkailemassa lukijoidenkin blogeja, mutta luen tosi vähän blogeja ylipäänsä tällä hetkellä. :/ Tuntuu, että valitettavasti se tuppaa menemään niin, että mitä aktiivisemmin omaa blogiaan kirjoittaa, sitä vähemmän on aikaa seurata muiden juttuja. 

Mitkä blogit luet jokapäivä? Luetko muita kuin tyyli- ja muotiblogeja? Listaa vaikka lemppareitasi eri kategorioista (jos vaikka itsekin löytäisi lisää luettavaa, haha).

En taida lukea mitään blogia säännöllisesti joka päivä. Oikeastaan voisin tehdä tästä jonkun ihan oman juttunsa jossain välissä, koska pitää oikein miettiä, että mitäs kaikkea sinne lukulistalle kuuluukaan. :D

Suosittelit pari vuotta sitten (?) blogia, jonka pitäjällä on samankaltainen vaatemaku sun kanssa. Vai oliko peräti joku lukijoista vinkannut sulle blogista…? No kuitenkin; muistaakseni blogi on ulkomainen ja sen tytön tyyli on semmonen leikkisä ja boheemi (ja paljon hattuja sisältävä :D) Teit sen bloggarin tyylin pohjalta inspiraatioasun, jossa olit sitonut silkkinauhan paidankauluksiin rusetiksi. Mikä ihme se blogi mahtoi olla? Osaisitko auttaa? :)

Nyt pitää oikein miettiä, että kukakohan se olisi ollut. Olisiko voinut olla Le Blog de Betty tai ehkäpä sittenkin Steffy’s Pros and Cons?

Miten reagoit kun lukijat tulee puhumaan sulle irl?

Yleensä nuo tilanteet ovat yllättäviä mutta mukavia. Joskus saatan olla vähän pöllähtänyt, mutta aina saa tulla juttelemaan. :)

Voisitko kenties myös tulevaisuudessa pitkästä aikaa toteuttaa videopostauksen? Niitä on ikävä! Olet erittäin luonteva kameran edessä/radiossa, ja juttujasi on mukavaa kuunnella.

Voi miten kiva kuulla, kiitos! Itse asiassa voi olla, että videojuttuja on tulevaisuudessa tulossa enemmänkin, mutta kerron sitten asiasta lisää, jos suunnitelmat etenevät. ;)

Kiva kun voi kysellä. :) Vinkkisi (dos and donts) blogin aloittamista harkitseville? Vaikuttaa siltä, että monet bloggaajat ystäystyvät keskenään, mutta tapahtuuko samaa lukijoiden kanssa tai oletko tutustunut paremmin kehenkään lukijaasi (joko blogin kautta tai sattumalta)…?

Tämäkin on melkeinpä sellainen kysymys, jolle voisi omistaa kokonaan oman postauksensa! Lukijoiden kanssa ystävystymistä tapahtuu harvemmin, mutta on minulla sellaisiakin kavereita, jotka ovat ensin lukeneet blogiani ja tutustuneet minuun vasta myöhemmin. 

Hei Jenni! Kiitos ihanasta blogistasi. Olen lukenut sitä ainakin neljä vuotta, ajoista jolloin asukuvissa näkyi taustalla ruskea liinavaatekaappi ja oikealla puolella punainen divaanisohva ;) Blogissasi parasta lienee se, ettet ole tehnyt siitä millään tapaa liian kaupallista, vaan esittelet tavallista elämää iloineen ja suruineen. Saat kuitenkin varmasti paljon kutsuja eri tilaisuuksiin ja kasapäin näytteitä jne. Oletko tehnyt tietoisen päätöksen olla postaamatta näistä ja miksi? Mielestäni valinta on joka tapauksessa todella onnistunut, kiitokset siitä! Kun itse on opiskelijana melko rahaton, ei aina kiinnosta tulla lukemaan bloggareiden hehkutusta upeista saamistaan lahjoista ja muista. En sanoisi sen olevan kateuttakaan, vaan yksinkertaisesti mielummin luen tavallisesta elämästä ja sitä sulostuttavista pikkujutuista :)

Kiva saada tällaista palautetta, kiitos! :) Minulla on aina ollut tietoinen linja blogissani, että julkaisen vain sellaisia juttuja, joiden takana voin aidosti seistä. Haluan myös säilyttää tasapainon oman ja kaupallisen sisällön välillä – tosin pyrin aina löytämään kaupallisiinkin postauksiin sellaista näkökulmaa, että yksikään postaus ei olisi pelkkää kaupallista asiaa. Toki blogissa näkyy usein se, että nykyään saan paljon juttuja tätä kautta, mutta toivon, että kenenkään ei sen takia tarvitse tuntea kateutta. :)

Postaustoiveena tyylisi kulmakivet! Miten aina onnistut näyttämään samalla ihanan tyttömäiseltä, seksikkäältä ja uskottavalta?

Apua, kiitos! :D En ole kyllä itse koskaan osannut ajatella, että olisin erityisen seksikäs tai uskottava, mutta kivaa, jos joku muu näin ajattelee. Otetaan tuo juttutoive harkintaan!

Mua kiinnostaisi myös tyylisi kulmakivien erittely. :) …ja olisko sulla antaa jotain vinkkejä oman tyylin löytämiseen/vahvistamiseen?

En tiedä, osaanko edes nimetä oman tyylini kulmakiviä, mutta voisin yrittää ja tehdä siitä ihan oman postauksensa. Oman tyylin löytämisessä itselläni on auttanut parhaiten ihan vain se, että olen rohkeasti kokeillut vähän kaikenlaista. Kaikkia asukokonaisuuksia en enää laittaisi päälle, mutta onpahan tullut itselle selväksi, että mistä pidän ja mistä en. Toisaalta on se makukin vuosien varrella varmasti jonkin verran muuttunut. Viimeisten parin-kolmen vuoden aikana on tuntunut siltä, että olen vihdoin jotenkin löytänyt kunnolla sen oman tyylini. Katselen myös paljon muiden tyylejä ja seurailen katumuotisivustoja. Yritän usein kiinnostavia tyylejä bongatessani miettiä, että miksi juuri tuo tyyli kiehtoo minua ja mikä siinä viehättää. Sitten saatan kokeilla samantyyppisiä juttuja omassakin pukeutumisessa ja löytää itse uusia ideoita tyyliini. :)

Lisäksi minua kiinnostaisi miten ja miten usein hankkiudut eroon vaatteista, joita et käytä tai jotka ovat jo tarpeeksi palvelleet? Lahjoitatko eteenpäin vai myytkö kirppiksellä? Onko sinulla vaatteista luopumiseen jokin filosofia, esim. että jos vaatetta ei ole viimeisen vuoden aikan käyttänyt, on sen aika lähteä? Ja vielä; teetkö virheostoksia ja miten toimit niiden kanssa?

Yleensä myyn käyttämättömäksi jääneet tai itselleni muuten syystä tai toisesta sopimattomat vaatteet kirpputorilla. Joskus myös lahjoitan vaatteita keräyslaatikoihin tai muihin keräyksiin. Olen aika huono luopumaan vaatteistani, koska teen hankintoja harkiten, enkä laukkaa viimeisimpien trendien perässä orjallisesti. Näin ollen tavaraa menee kiertoonkin melko rajallisesti. Yleensä filosofiani kiertoon laittamisen suhteen on sellainen, että jos pariin vuoteen vaatetta ei ole tullut käytettyä, se saa mennä. Tämä ei kuitenkaan päde aina – jotkut vaatteet päätyvät kiertoon nopeammin ja toiset saattavat odottaa montakin vuotta kaapissa sitä oikeaa hetkeä. Teen virheostoksia nykyään melko harvoin, mutta jos sellainen sattuu kohdalle, niin yleensä kierrätän sen sitten kirpparilla, ellen tule toisiin ajatuksiin jo ennen kuin palautusaika on umpeutunut.

Muistan sinun hankkineen Vivianne Westwoodin Melissalle suunnittelemat ihanat kumpparit. Mutta en muista nähneeni niitä kertaakaan asukuvissa?! :)

Kyllä, muistat oikein! Kengät ovat kyllä ahkerassa käytössä, mutta niiden näkymättömyyteen asukuvissa on aika käytännöllinen syy. ;) Asukuvia nimittäin harvemmin tulee otettua sateisina päivinä, eikä kumppareita oikeastaan tule käytettyä muulloin kuin sadesäällä.

Esitinkin tämän toiveen jo joskus aikaisemmin: kun olet neuleita rakastava tyttö ja syksy lähestyy, jaksaisitko tehdä joskus postauksen neuleista: erilaisista ihanista neulemalleista ja neulemateriaaleista ja niiden huollosta? Itselläni ainakin tuottaa vaikeuksia löytää hyviä ja laadukkaita neuleita ja pitää niitä hyvässä kunnossa. Lisäksi jumitan aina vaan samanmallisissa neuletakeissa. Täällä siis tulisi tuollainen postaus tarpeeseenkin ja näytät olevan aika ekspertti neuleiden kanssa :)

Ehdinkin tällaisen postauksen pintapuolisesti jo raapustaa kokoon, eli kurkkaahan TÄÄLTÄ. :)

Mikä oli se punainen lämmin talvitakki, jonka hankit viime tai sitä edellisenä talvena? Merkki taisi olla Fjällräven, mutta mikä malli?

Punaista talvitakkia minulla ei ole, joten sekoitatkohan minut johonkin toiseen? Sellaisen Acnen muhkean mustan untuvatakin kyllä ostin pari vuotta sitten. Tarkoitatkohan sitä?

Mistä olet hankkinut vaaterekkisi? Se on kaunis ja oma asuntoni kaipaisi rekkiä.

Vaaterekki on exäni itse tekemä ja sen teko-ohjeet itse asiassa löytyvät blogistani TÄÄLTÄ.

Olet postannut välillä askartelu- ja tuunausideoita lukijoille. Oletko itse askarrellut, ommellut tai tuunannut esim. vaatteita? Entä tehnyt muita sisustusjuttuja tai käsitöitä itse? Olisi kiva, jos voisit esitellä niitä blogissasi :)

Taidan olla noiden tuunaus- ja käsityöprojektien suhteen vähän sellainen, että tykkään ideoida ja fiilistellä, mutta harvoin saan ryhdyttyä oikeasti toimeen. :D Kovin paljon esiteltävää ei siis ole, valitettavasti! Toivottavasti saisin joskus jotain aikaiseksikin… ;)

P1010684.JPG

Postauksia syksyn muotiin liittyen olisi ainakin kiva lukea. Itse esim. tuskailen (joka vuosi ;)), miten tällainen vaalea ja vaaleisiin sävyihin mieltynyt voisi saada syksyn tunnelmaa omaan pukeutumiseeni.

Nyt en olekaan vielä tehnyt kauheasti syksyisiä muotijuttuja, mutta pidetään tämä toive mielessä. Yksi helppo tapa tuoda tummia ja syksyisiä sävyjä vaalean pukeutumisen mausteeksi ovat asusteet. Viinipunainen, tummanvihreä tai yönsininen huivi, pipo tai laukku tuovat kauniisti syksyistä fiilistä vaaleampaakin asuun. Myös luumunsävyinen huulipuna toimii ihanasti vaaleiden ja raikkaiden sävyjen rinnalla ja tuo heti syksyisiä vivahteita ilmeeseen. :)

Mua kiinnostaisi tietää, miten vaate/laukku/kenkäsäilytyksesi on organisoitu? Omistat kuitenkin paljon erilaisia vaatteita, kenkiä, takkeja, laukkuja jne. ja asut kaksiossa – miten saat kaikki mahtumaan? :) Itse asun myös kaksiossa ja minusta tuntuu, ettei vaatteet ja erityisesti kengät, mahdu mihinkään järkevästi.

No kyllä minulla melkoisia säilytyshaasteita onkin! Asuntoni on siitä kuitenkin näppärä, että täällä on melko hyvin säilytystilaa näin pieneksi asunnoksi. Makuuhuoneessa on lattiasta kattoon ulottuva kolmen oven levyinen vaatekaappi, jossa on kahdessa tasossa tangot ja yksi osio on kokonaan sellaista korisysteemiä. Lisäksi tänne on eteiseen asennettu ihan katonrajaan aika huomaamattomasti sellainen lisähylly, jonne olen ostanut koreja ja niissä säilytän esimerkiksi huiveja ja pipoja, yms. Eteisessä minulla on sellainen todella iso seinään upotettu vanha komero tai vaihtoehtoisesti sitä voisi kutsua melkein minikokoiseksi vaatehuoneeksi. Sinne mahtuu siis paljon tavaraa ja tuon komeron yläpuolella on vielä sellainen vanhoille taloille tyypillinen yläkaappi, joka ulottuu tosi syvälle. Lisäksi minulla on makuuhuoneessa vaaterekki, jossa on esillä kauneimpia vaatteita ja olen myös hyödyntänyt sängyn alle jäävän tilan ja minulla on siellä viisi sängynaluslaatikkoa. Eteisessä minulla on pieni kenkäkaappi sekä kenkäteline ja siellä suuren vaatekomeron sisällä toinen suurempi kenkäteline sekä sellainen vaatetangosta roikkuva kankainen kenkälokerikko. 

Tästäkin aiheesta voisi itse asiassa tehdä jonkun postauksen, koska veikkaan, että moni painiskelee samanlaisten tilaongelmien kanssa liian vähien säilytystilojen kanssa. Mutta tuollaisilla aika pienilläkin ratkaisuilla voi tehdä paljon. :) Osa kauniista kengistä minulla on esillä eri puolilla asuntoa ja nyt olen esimerkiksi talven varalle pakannut kesävaatteet ja kesäkengät pariin pahvilaatikkoon ja tunkenut ne makuuhuoneen kaappiin säilöön siksi aikaa, kun niitä ei tarvitse.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • miukum

  voi jenni!
  mistä ovat nuo ihanat kupariset henkarit? kaipaisin sellaisia niin kovin…

 • Jenniii

  Nuo henkarit ovat tanskalaisen designmerkki Hayn ja olen ostanut ne helsinkiläisestä sisustusputiikki Pinosta Fredrikinkadulta. :)

 • JonnaK

  Juttu vaatteiden, kenkien ja asusteiden organisoinnista olisi erittäin kiinnostava varmasti monelle! Mulla on vaatekaappi aina hetkessä aivan kaaoksessa ja tuntuu ettei koskaan löydy mitään kivaa päälle pantavaa. Tähän vaikuttaa tietysti organisoinnin puutteen lisäksi myös se etten ole ehkä vielä kuitenkaan löytänyt sitä omaa tyyliä. Valitettavasti ehkä vain 20% vaatekaappini sisällöstä tuntuu tällä hetkellä omalta…

Related posts