19/11/13

Hyvää huomenta – ja kauniita unia

7 50 lakanat1.jpg

Jos aamuni lähti eilen jähmeästi käyntiin, tänään on ollut vähintäänkin yhtä hidasta ja unenpöpperöistä. Ja siitä sainkin inspiraationi tähän aamun postaukseen! Ajatus on itse asiassa muhinut päässäni jo jonkin aikaa, mutta nyt aamun tunteina sain ryhdyttyä tuumasta toimeen. Olen aina tykännyt kovasti erilaisista petivaatteista eikä minulle ole ollenkaan yhdentekevää, millaisissa lakanoissa yöni nukun. Olen viime aikoina bongaillut niin kivoja pussilakanasettejä, että tein nyt vihdoin pikaisen kartoituksen ja inspiskollaasin tämän hetken tarjonnasta. Mikäpäs olisikaan parempaa kuin surffailla netissä etsien kivoja lakanoita, kun mieli tekisi yhä sinne vällyjen väliin. Oikeastaan voisin tehdä tätäkin postausta sieltä peiton alta – kotitoimiston etuja, nähkääs – mutta istunpa vain silti kiltisti työpöydän ääressä.

Tiedän monia, jotka nukkuvat pelkästään valkoisissa lakanoissa ja itsekin tykkään valkoisten petivaatteiden raikkaudesta ja ylellisestä hotelli-fiiliksestä. Pidän kuitenkin myös hauskoista kuvioiduista lakanoista ja erityisesti kaikenlaiset graafiset kuvioinnit ovat minun mieleeni. Nuo ykköskuvassa näkyvät liukuvärjätyt Hayn lakanat minulla onkin, kun nappasin ne viime keväänän Stockan Hulluilta Päiviltä hiukan normaalia edullisemmin matkaan. Olin haaveillut niistä jo kauan, joten tarjous tuli juuri passelisti heti uuteen kotiin muuton jälkeen. :) Seuraavana haaveissa voisivat olla jotkut raikkaan raidalliset tai veikeän pilkulliset lakanat. Innostunpa myös noista Marimekon kauniin värisistä unikoista, vaikka en yleensä kyseisen kuosin ylin ystävä olekaan. Tykkään myös tuosta mustavalkoisesta kuusikosta. Millaisissa lakanoissa sinä nukut yösi parhaiten? Ja mitkä näistä kollaasien petivaatteista olisivat itselles mieluisimmat? Saa myös vinkkailla kommenttiboksiin muista ihanista lakanaseteistä!

PSST, lakanat ovat muuten aina kiva joululahjavinkki myös! :)

Ensimmäisen kuvan tuotteet riveittäin:

Anno / Kodin1, Marimekko, Normann Copenhagen / Finnish Design Shop

Vandyck / Zalando, Hay / Finnish Design Shop, Finlayson

Marimekko, Anno / Kodin1, Hay / Finnish Design Shop

lakanat2.jpg

Kuvan tuotteet riveittäin: 

Finlayson, Anno / Kodin1, &Bros

Marimekko, Gant Home, Marimekko

EllosFinlayson, Anno / Kodin1

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kauniita settejä! Itellä on vähän jäänyt harmittamaan, etten kotiuttanut aikoinaan H&M:n mallistossa olleita mariannekarkkilakanoita. Semmoisia voisin lähteä metsästämään joulupakettiin ja viedä samalla vanhoja lakanoita Hesyn joulukeräykseen.

 • Else

  Sain tässä taannoin lahjaksi Marimekon Tasaraita-lakanat, jotka on tehty trikoosta. Voih kuinka ihana pehmeät ja mukavat nämä (juu makaan täällä juuri peiton alla=D) ovatkaan<3 Trikoolakanat vievät niin sata-nolla peruspuuvillaisia. Suosittelen kaikille!

 • Victory

  MITÄ? Nukkuuko joku oikeasti täysin valkoisissa lakanoissa? Ei ole koskaan käynyt mielessäkään, että kotona olisi valkoiset pussilakanat ja tyynyliinat! :D Aina on ollut kuviolliset, tai edes räikeän väriset. Tällä hetkellä on IKEAn fuksian väriset satiinilakanat ja kokoelmista löytyy parit muutkin IKEAn kuviolliset lakanat, sitten löytyy rock ’n’ roll tekstillä kirjailtua ja porukoilla käytin paljon myös mustia unikkolakanoita.
  Parhaiten yöni nukun satiinissa, eikä missään nimessä saa olla mitään tylsää väriä tai kuosia. Suosikkeja ovat monipuoliset kukka-, barokki ja rokokookuvioinnit (mieluiten parissa värissä) ja aina on plussaa jos ne on pinkit tai mustat :D Jännä juttu tuo pinkki, joka elää minun yöllisessä ympäristössäni. Vaikka pitkään en pystynyt käyttämään punaisten hiusteni rinnalla pinkkiä päivällä, niin se on todella pitkään ollut läsnä pussilakanoissa ja yöpuvuissa. En tiedä mistä se johtuu, mutta mitä pinkimpi, sen parempi :D Mutta alulakanan täytyy olla valkoinen. Siinä ei missään nimessä saa olla mitään kuviota ja väriä vain ihan ihan vähän. Ehkä se tuo sitä yleellisyttä, kun alulakana on siisti ja valkoinen, tai sitten se toimii kontrastina muuten räikeille pussilakanoilleni :D

 • Victory

  Nii ja tietysti kaiken järkevän ohella haaveilen Star Wars lakanoista :D

 • Minä vain

  Suurin osa oli tosi ihania! Mäkin pidän graafisista kuvioista varsinkin juuri lakanoissa, yksinkertaisuus on niissä tylsyyttä.

 • emmie

  Paljon on kauniita lakanoita ja usein puuvillasatiini on mun suosikki. Mullakaan ei ole koskaan ollut valkoista, vaan yleensä yksivärisiä ja tummia. Suuri vääryys on kuitenkin että vain harva malli sisältää parivuoteen pussilakanaa.

Related posts