Avokadon makuinen aamu
23 57
Ai että, tänä maanantaiaamuna olisi kyllä nukuttanut huolella. Myönnän, että nukuinkin hiukan normaalia pidempään ja teki hyvää. :) Koska viikko lähti käyntiin hiukan tahmeasti, päätin hemmotella itseäni astetta herkummalla aamupalalla. Ostin viikonloppuna tuoreita marjoja, joten ensimmäisenä hotkaisin parempiin suihin annoksen luonnonjogurttia marjojen kera. Sen lisäksi tein itselleni voileipiä, joiden päälle viipaloin kokonaisen avokadon. Päälle vielä vähän rouhittua mustapippuria ja merisuolaa, ja NAM!
Avokado on viime aikoina ollut paljon mediassa ja kaipa siitä on Safkaa-kirjan ansiosta tullut jo jonkinlainen kansallisruoka. ;) Omalla ruokalistallani avokado on melko tuore tulokas. Olen jo pitkään lukenut, kuinka se on terveellistä ja hyvää ravintoa, mutta minulle on avokado-noviisina ollut vähän epäselvää, että mitä kaikkea siitä oikeastaan voi avokadopastan, guacamolen ja salaatin lisukkeen lisäksi tehdä. Tämän leivänpäällys-idean bongasin ihanasta Aamukahvilla-blogista maidottoman testiviikon aikana ja päädyin kokeilemaan itsekin. Toimii! :) Ihan sellaisenaan avokado ei minulle välttämättä maistu, että lusikoisin suoraan kuoresta kuten jotkut tapaavat tehdä. Mutta jakakaahan siis omia avokado-vinkkejänne, että mihin kaikkeen itse niitä käytätte? :)

PS. Viime viikolla netissä kiersi vinkkijuttu avokadon pikakypsytykseen ja kieltämättä tämä kyseinen kaveri onkin aika oikukas luonteeltaan. Itse suhtaudun skeptisesti pikakypsytys-vinkkiin, mutta kertokaahan miten toimii, jos olette kokeilleet. Varsinaisen nerouden äärelle päästään kuitenkin TÄSSÄ The Man Repellerin jutussa, jossa oikukkaat avokadot rinnastetaan ihmissuhteisiin. Linkkasin jutun jo aikaa sitten Pupulandian Facebook-sivulle ja Twitteriin, mutta pakkohan se on ottaa esille vielä uudelleen, kun avokadoista kerran on puhe. ;)
Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia
Tags: höpötyksiä, I love food, Ruoka & juoma
Categorised in: Elämä