14/11/13

Kirppishaukan onnenpäivä

28 56 PB136377.JPG

En ole tullut tosi pitkään aikaan kunnolla käyneeksi kirpputorilla, muuten kuin itse myymässä. Nyt kuitenkin muutama viikko sitten kävin piipahtamassa ja heti tärppäsi! Kirpparikiertely on vähän sellaista kärsivällisyyttä ja malttia vaativaa puuhaa – ainakin täällä Helsingissä tuntuu, että niin moni muukin metsästää kirpputoreilta aarteita, että kiertelemässä pitäisi olla vähän väliä, jotta sieltä jotain erityistä löytäisi. Ja suurimmalla osalla kierroksista vetää vesiperän. Eikä se kyllä sinänsä edes haittaa, koska monesti niiden mystisten kamppeiden tonkiminen on jo elämys sinänsä. :D Minulla ei vain jotenkin ole ollut pitkään aikaan samalla tavoin aikaa lähteä seikkailemaan kirpputoreille ajan kanssa kuten joskus aiemmin. Joskus näemmä riittää yksittäinen täsmäiskukin, sillä nyt viimeksi tein niin mahtavan löydön. :)

PB136407.JPG

Olen jo pitkään tuumaillut, että vaatekaapissani on simppelin valkoisen villapuseron kokoinen aukko. Harkitsin sitä Samujin valkoista palmikkoneulepuseroa tämän syksyn mallistosta, mutta se taisi juuri silloin olla loppuunmyyty, kun menin sitä liikkeeseen katsastamaan. Myöhemmin puseroa tuli myyntiin uusi erä, mutta olin jo siinä vaiheessa ehtinyt hankkia sen ruskean palmikkovillatakin. En ole kuitenkaan etsiskellyt sitä valkoista villapaitaa mitenkään kovin aktiivisesti – olen vain luottanut siihen, että jossain vaiheessa Se Oikea tulee vastaan. Ja mitäpä kohtasinkaan kirpputorin rekissä: aivan ihanan muhkean, todella paksusta langasta neulotun villapuseron, jonka hintalappu näytti vain 10 euroa. Hämmennys oli vieläkin suurempi, kun tulin vilkaisseeksi niskalapusta merkin: Chloé. Tuli fiilis, että mahtoikohan myyjä tietää, mitä oli myymässä – no minun onneni se! :)

PB136398.JPG

Pusero näytti ostohetkellä siltä, että se oli pientä vaatehuoltoa vailla. Neuloksen pintaan oli kertynyt jonkin verran nyppyä ja luonnonvalkoisessa värissä näkyi muutama hailakka pikku-tahra. Tuumin mielessäni, että uskoisin pienillä huoltotoimilla voivani elvyttää paidasta kuin uuden. Kotona käsittelin puseron ensin nypynpoistajalla aivan kauttaaltaan ja sen jälkeen ryhdyin tahranpoistoon. Kostutin vedellä kaikki löytämäni pienet tahrat ja hieroin niihin sappisaippuaa reilusti ja sen jälkeen laitoin pyykkikoneeseen villanpesuainetta ja kytkin päälle muun muassa villavaatteille tarkoitetun käsinpesuohjelman. Laskin vielä lämpötilaa hiukan ja vähensin linkouksen kierrokset pienimmälle mahdolliselle asetukselle. Ja sitten pusero koneeseen pyörimään ja jännittämään sormet ristissä, miten kävisi. :) Sieltä se tuli koneesta samankokoisena kuin oli sinne sujahtanutkin ja kaikki näkyvät tahrat olivat poissa! Sitten vain levitin puseron telineelle pyyhkeen päälle kuivumaan. Ja kyllä se muuten kuivuikin pitkään ja hartaasti! Villaneulos on niin paksua, että täydelliseen kuivumiseen meni neljä päivää. :D Mutta nyt on kuulkaas meikätytöllä ihana Chloén villapusero, eikä takuulla tänä talvena palella. 

Minkälaisia huippuja kirppislöytöjä te ollette tehneet viime aikoina? :)

PB136374.JPG PB136392.JPG

Photos: Wikke / Luukku

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

28 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Eeva Kolu

  MIELETÖN löytö! Mulla on ollut koko syksyn valkoinen neulepoolo haussa – vielä ei ole tärpännyt edes perinteisissä kaupoissa.

 • Vierailija

  Mistälöytyi? Tuntuu ettei Valtterin jälkeen osaa enää käydä kirppareilla, mikä on sääli.

 • Jenniii

  Kaivarin Kanuuna oli aarteen löytöpaikka. :) Siellä kyllä keskimäärin voikin tehdä vähän parempia löytöjä, joskin hinnat ovat usein vähän peruskirpparia kovemmat.

 • Jenniii

  Kiitos! Pakko kyllä yhtyä mielipiteeseen. :) Ja onnea sen täydellisen neulepoolon metsästykseen – kyllä se vielä jossain tulee vastaan, uskon niin!

 • kataa

  Ihana löytö! :) Täällä toinen kirppishaukka, satuin kirpparille kiertelemään kun muuan rouva täytti pöytäänsä… Ja mukaan lähti Chanelin mokkakengät ja pehmoinen kashmirhuivi 14 eurolla!

 • Vivi

  Aivan ihana neule, Kanuuna on kyllä ihan paras! Itse löysin sieltä elokuussa kahdet käyttämättömät nahkakengät Vagabondilta ja Max&Co:lta ! :)

 • SallaH

  Aivan upea löytö! Onko muita vinkkejä hyvistä kirppiksistä?

 • katja.t

  Ihana ja näyttääkin aivan kuin uudelta! :)

 • tiia_

  Huippulöytö! Mä bongasin tänään kahdella eurolla upean 1960-luvun kamelinkarva/villakangastakin. :) 

 • tiia_

  Ai niin, piti vielä mainita, että mäkin olen nähnyt tosi usein Kaivarin Kanuunassa designer-vaatteita huippuhalvalla, Dries Van Notenia ja Stella McCartneya yms… ja lähes poikkeuksetta ne vaatteet on tosi likaisia. Tulee mieleen, että eikö ihmiset osaa huoltaa enää vaatteitaan, vaan myyvät ne eteenpäin kun eivät jaksa viedä pesulaan tms.! :D

 • Vierailija

  ohhoh, nyt iski pieni kateus. Kaunein asusi, uskaltaisin melkein väittää:) Simppeli

 • Pöllis

  Heii, tämän postauksen inspiroimani kipitin läheiselle kirppiksille ja tein löytöjä kolmin kappalein! Fredriksonin musta karvahattu talveksi, jo piiiiiitkään etsimäni paljettipaita ja kaunis kynttilänjalka. Yhteensä 7 euroa. :) Olinkin jo ehtinyt pelästyä mihin kadotin hyvän kirppisonneni haha!

 • Vierailija

  No nyt tekis melkein mieli kysyä, että mistä hinnasta myyt tuon mulle… :D Oon ihan liian kauan etsinyt tuollaista paitaa!

 • I-ha-na! Huomenna ja ylihuomenna on muuten Helsingin Fidoissa -50%. ;) Mulla on tänä vuonna ollut mahtava tuuri kirppiksillä, vaikka en ole mitenkään rutiininomaisesti niitä päässyt kiertelemäänkään. APC:n t-paita eurolla, Acnen käyttämättömät täydellisesti istuvat pillifarkut vitosella (Fida!) ja Acnen musta lierihattu neljällä eurolla. Vaikka löydöt on tehty alkuvuodesta, nousee hymy vielä lähes päivittäin huulille noita pukiessa.

 • Minä vain

  Voi, miten ihana!

 • Tosi hyvä löytö, näyttää kivalta! :)

 • wikke

  hihii, se oli kyllä huippulöytö ja näyttää sun päällä ihanalta <3 onneks mä olin sun mukana, ois muuten saattanut jäädä sulta tuo rekkiin! Pitää mennä kirpparoimaan taas joku päivä yhdessä :)

 • Siirixyz

  Tuo on niiiiin kaunis sinun ylläsi, voi herranpieksut. Tuo pehmeä valkoinen on todellakin sinun värisi. Onneksi olkoon (paitsi itse löydöstä myös) onnistuneesta huolto-operaatiosta. Eikö muuten tulekin ihan erilainen tunne, kun löytää ja vielä ”pelastaa” jotakin kaunista kuin jos vain ostaisi uutta? Voin vain kuvitella, miten hyvä tunne sinut valtaa aina kun puet tuon puseron :)

 • Todella upea löytö, onneksi olkoon! Kivaa tulevaa viikonloppua :)

 • Voi vitsit, mikä löytö ja ihan uuden veroiseksi oot sen ainakin kuvien perusteella saanut puunattua! Omat ”kirppislöydöt” kyllä kalpenee tuon rinnalla, oon kade :D

 • Jo

  Upea pusero, onnittelut löydöstä! Kirppislöydöistä tulee usein paljon upeampi fiilis kuin kaupasta ostetuista tuotteista, ikinä ei tiedä mitä löytää. Itse olen löytänyt esim. Célinen 80-luvun nahkaisen iltalaukun (1,5€), Burberryn silkkihuivin (2€) ja Tapio Wirkkalan Briljant-laseja euron kipale. Eikä sillä merkillä aina väliä: kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyy usein parhaat nahka-, villa- ja puutuotteet jotka eivät ole brändeiltä.

 • .Tiia

  Itse kannatan kierrätystä ja kirpputori onkin yksi parhaimpia keksintöjä sen asian suhteen. Mutta siltikään en itse pysty tekemään hankintoja kirpparilta. Yksi syy on varmasti se, että äitini on todella aktiivinen kirpputoreilla kävijä, ja etenkin lapsena, kun vaatteet jäivät pieniksi suurin piirtein kuukauden välein, hän teki suurimman osan vaatehankinnoistani juuri kirpputoreilta. Lapsenahan tuo asia ei merkinnyt mitään, mutta muistan teini-iässä sen olleen jopa hieman noloa, jos joku päälläni ollut vaate oli ostettu kirpparilta. Pelkäsin, että luokkakaverit leimaavat minut köyhäksi, jos saisivat tietää. Onneksi vanhemmiten tuon asian suhteen on tullut viisaammaksi, ja tiedostan, että kirppareilta voi tehdä todella hyviä ja laadukkaita löytöjä, kuten vaikkapa tuo sinun villapaitasi :). Mutta se miksi en itse sieltä mitään osta (tai muutenkaan käytä käytettyjä vaatteita) on se, että omalla tavallaan minua ällöttää ajatus siitä, että pitäisin päälläni jotain, mikä on ollut ties minkälaisessa käytössä aiemmin. Pesukone kyllä puhdistaa jne., mutta silti se on vain se inhottava tunne, joka itselläni olisi, jos käyttäisin käytettyjä vaatteita. Ainoastaan lähimmiltä ystäviltäni voisin kuvitella ostavani heidän vanhoja vaatteitaan, mutta sitäkään ei kyllä oikeastaan tule harrastettua :). Mielipide asia siis :).

 • jonda

  Ihan mahtava löytö! Itse löysin juuri pari vkoa sitten suomalaisvalmisteiset nahkaiset saappaat 3 eurolla :) Oon ihan onnessani niistä, ovat vielä niin hyväkuntoisetkin. Mitä kirppiksiä muuten kierrät Helsingissä? Jos ois joitain mitä lisätä omalle kierrokselle :)

 • tuiq

  Hei! Minua kiinnostaisi kovasti tietää, mikä tuo nypynpoistaja on ja voisikohan se tehota villakangastakkiin? Minulla on aivan ihana villakangastakki, jota mielelläni käyttäisin vielä tulevinakin talvina, jos saisin jollain ilveellä vähän siistittyä sen ulkonäköä. Olin jo suunnitellut uuden takin ostoa, kunnes luin tästä nypynpoistajasta ja kiinnostuin asiasta! :)

 • .Tiia

  En tiedä millaista nypynpoistajaa Jenni on käyttänyt, mutta itselläni on Clas Ohlsonilta ostettu nypynpoistaja (löytyy täältä), ja se on ainakin ihan toimiva vekotin :). Olen saanut sen avulla monta nyppyistä neuletta takaisin uudenveroisiksi :). Hintakaan ei ole paha, jos haluaa ostaa sen ihan vain vaikkapa testikäyttöön.

 • Jenniii

  Minulla on OBH Nordican nypynpoistaja, jonka hinta ei sekään muistaakseni ole mikään kovin huima. Tsekkasin netistä, että ainakin Gigantin sivuilla hinta näytti olevan 10 euroa. Ja itse olen kyllä ollut tosi tyytyväinen. :)

 • tuiq

  Kiitos paljon vinkeistä Tiia ja Jenni! Ei ole kyllä kallis sijoitus, jos sillä saa vaatteelle lisää käyttöikää! Suuntana tänään Clas Ohlson siis. :)

 • miiajohanna

  Ah! Ihana! Oon kade <3

Related posts