12/11/13

Camilla Mikama SS14 -mallisto ensiesittelyssä!

9 78 CamillaMikama_ss2014_01.jpg

Olen seurannut mielenkiinnolla suunnittelija Camilla Mikaman uraa jo vuosia ja ihaillut hänen omaperäistä kädenjälkeään. Löytyypä kaapista yksi hänen luomuksensakin, joka heti ensi kertaa päälle päästyään tuli aikanaan kuvatuksi Hel Looks -sivustollekin. Itse pidän Camillan suunnittelussa erityisesti luovasta otteesta suunnitteluun ja arvostan sitä, että eettinen ja ekologinen arvomaailma näkyvät mallistoissa. Vaatteet valmistetaan lähituotantona Suomessa tai Baltiassa ja materiaalivalinnat tukevat kestävää kehitystä. Joku saattaakin muistaa Camillan muutaman vuoden takaisen malliston hauskat punosmekot, jotka oli valmistettu trikooteollisuuden ylijäämäkuteista virkkaamalla. Törmäsin suunnittelijaan viime viikolla pressipäivässä ja hän tarjosi minulle aika kivaa spessujuttua. Saan nimittäin esitellä Camilla Mikaman ensi kevään malliston ihan ensimmäisenä yleisölle. :) Malliston lookbookia ei siis ole julkistettu vielä missään ennen tätä postausta. Olkaapa siis hyvät, tässä eksklusiivinen kurkistus tulevan kevään antiin!

CamillaMikama_ss2014_12 (1).jpg

Kevät-kesä 2014 -mallisto kantaa nimeä Usnea ja sen tiimoilta Camilla Mikama tekee ihan uuden aluevaltauksen myös printtisuunnittelijana. Malliston silkkimekoissa ja -huiveissa näkyvä graafinen printtikuvio on suunnittelijan itsensä kehittelemä ja saanut inspiraationsa suomalaisen metsän puista ja naavasta. Materiaaleina mallistossa on käytetty pääasiassa silkkiä, viskoosia ja pellavaa, ja värimaailma on tällä kertaa pelkistettyä mustaa, valkoista, vaaleaa harmaata, hentoa persikkaa ja sinistä, printtikuoseilla höystettynä. Camillan suunnittelussa punaisena lankana on usein muunneltavuus ja monikäyttöisyys ja tätäkin mallistoa on tehty siitä näkökulmasta, että samat vaatteet voisivat käydä sekä toimistoon että vapaa-ajalle, arkeen ja juhlaan. Itse voisin kelpuuttaa noista ylleni melkein kaikki! Mitäs te tykkäätte?

CamillaMikama_ss2014_02.jpg CamillaMikama_ss2014_03.jpg CamillaMikama_ss2014_05.jpg CamillaMikama_ss2014_07.jpgCamillaMikama_ss2014_18.jpgCamillaMikama_ss2014_04.jpg CamillaMikama_ss2014_08.jpg CamillaMikama_ss2014_09.jpg CamillaMikama_ss2014_10.jpg CamillaMikama_ss2014_11.jpg CamillaMikama_ss2014_14.jpg CamillaMikama_ss2014_15.jpg CamillaMikama_ss2014_16.jpg CamillaMikama_ss2014_17.jpg

Photography by Sebastian Johansson

Model: Anniina / Brand Model Management

Styling by Camilla Mikama

Make-up and hair by Marii Sadrak / Marii Sadrak Make-up & Hair

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Henriikka S.

  VOU! UPEAA. Vaikka olenkin aika yllättynyt minimalistisuudesta ja mustavalkoisuudesta, niin on kyllä mieletön mallisto.

 • Hosuli

  Samaa mieltä Henriikan kanssa. Yllättävän monta ”oi tuon haluan!” -vaatetta näissä kuvissa. Erityisesti mekot ovat tosi kauniita ja leikkaukseltaan imartelevan näköisiä. Myös vaaleanharmaat housut kelpaisivat.

 • Lorain

  Ihanaa, että on käytetty normaalikokoista mallia! Kiinnitti oikein positiivisesti huomion.

 • Qjs

  Olinkin missannut tuon sinun HelLooks-kokonaisuuden, siinäpä vasta upea mekko! Mikset ole sitä enää pitänyt?! Näissä kuvissa itse mekoilta huomioni vei tuo upea malli ja etenkin erittäin fresh meikki, täytyypä pistää kokeiluun! Alun housutyyli oli enemmän mieleeni, ehkä odotin enemmän tuon HelLooks-mekkosi tyylistä graafisuutta :)

 • lottas

  kiinnitin samaan huomiota!:) eiks tää nainen ollu siina cheekin timantit on ikuisia-videollakin?

 • Jenniii

  Olen kyllä mekkoa käyttänyt, mutta se ei ole vain päätynyt blogissa uudelleen kuviin. :) Tykkäsin itse näistä lookbook-kuvista juuri mallivalinnan, meikin ja stailauksen osalta ihan älyttömästi, ja itse asiassa ihastuin mallistoonkin kovasti. Minusta on ihan positiivista, että suunnittelija on uudistanut tyyliään jo useita kertoja vuosien varrella, mutta tokihan tästäkin mallistosta graafisuutta löytyy, vaikkei ehkä juuri noin selkeästi kuvioiden kautta kuin siinä minun vanhassa mekossani. Upea suunnittelija joka tapauksessa ja ehkäpä pitää nyt pukea tuo mekkokin taas johonkin asukuvaan pitkästä aikaa jossain vaiheessa! :)

 • AnnikaL

  Mahtava mallisto, oli pakko tehdä kuva omasta lempparista :D 

  http://www.lily.fi/blogit/pencils-and-ponytails/my-mikama

 • Jenniii

  Wau, ihan mieletön! :) Olet tosi taitava!

 • tuulituu

  Vau! Upeita vaatteita! Lähes kaikki kelpaisivat kaappiini. Pitääkin laittaa tää mallisto muistiin, mielelläni jonkun näistä itselleni hankkisin.

Related posts