8/11/13

Perjantain piristykset

3 108 PB086076.JPG

Kokosin juuri tämän viikon alussa yhteen lukijoiden vinkkejä pienistä arjen hemmottelujutuista ja hyvää mieltä tuovista teoista, ja päätin toteuttaa muutaman niistä tänään. :) Ostin nimittäin kotiin sympaattisen syksyisen kukkakimpun ja katoin itselleni nätisti lounaan, vaikka söinkin vain yksin täällä kotona. Ei siihen loppujen lopuksi kovin paljon tarvita: laittaa vain ruoan kivasti esille vaikkapa johonkin kulhoon, kattaa pöydän servetteineen ja asettelee ruoan lautaselle astetta kauniimmin. Ja kylläpä tuli hyvä mieli noin pienestä jutusta, vaikka salaatti katosikin parempiin suihin hetkessä lautaselta. 

PB086085.JPG

Kukkien osalta päätin tänään ostaa jotakin vähän erilaista. Luottokukkakauppani on minusta siitä kiva putiikki, että siellä on usein kaikenlaista vähän erikoisempaa, mitä ei ihan joka kukkakaupasta löydy. Tänään kokosin tuollaisen luonnonläheisen ja itse poimitun näköisen kimpun eukalyptuksen oksista (Eucalyptus Populus) ja jännittävän punaisista vahakukista. Rennosti rönsyilevä ja huolettoman näköinen kimppu näyttää tosiaankin siltä kuin olisin vain itse katkonut maljakkoon jostain puskasta pari oksaa. Ei aina tarvitse olla niin viimeisteltyä. :) Kukkien lisäksi minua piristi myös ihanan kukkakauppiaani pakettiin liimaama hassu pikku-tarra. Ilo todellakin löytyy pienistä asioista. 

PB086072.JPG

Jos jotakuta muuten kiinnostaa, mitä tähän helppoon lempparisalaattiini kuuluu, niin jaetaanpa sekin. :) Mukana on kaupan valmista salaattisekoitusta (esim. rucolaa ja babypinaattia) ja kirsikkatomaatteja (jotka itse asiassa jo keskenään muodostavat mainion perussalaatin), avokadoa, marinoitua salaattijuustoa ja cashewpähkinöitä. Sekaan lorautan yleensä vähän oliiviöljyä ja rouhin päälle pippuria ja suolaa, joiden kombosta syntyy jo ihana salaatinkastike. Joskus lorautan sekaan myös balsamicoa, mutta sitä ei välttämättä edes tarvita. Jos sinulla ei ole tapana lisätä salaattiin öljyä, suolaa ja pippuria, niin kokeilepa joskus – tekee ihmeitä! :)

PB086083.JPGPB086080.JPG PB086089.JPGPB086081.JPG PB086108.JPG PB086113.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Minä vain

    Tuli jotenkin ihana olo näitä kuvia katsellessa. :)

  • Voi oot kyllä niin oikeassa!! Normaalisti olen meidän perheessä se, joka on aina ”pakottamassa” servettejä ja kaunista kattausta ihan tavalliseen arki-illalliseen. Mutta esimerkiksi tänään… Karkki ja Peetu ovat omissa menoissaan, joten olen yksin kotona. Illalliseksi söin riisiä, lihapullia ja tomaatttikastiketta. Kuullostaa aika randomilta, mutta Peetu on tehnyt sekä tomaattikastikkeen että lihapullat itse – from the scratch!

    Ja minä söin kaiken samalla dataillessani… Auts!

  • maikku67

    Kaunista, salaatti ja kimppu sopivat hienosti yhteen :)

Related posts