7/11/13

Voita leffaliput itsellesi ja kaverillesi!

113 58 veikkaus2.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Veikkaus

Olen innokas elokuvien ja dokumenttielokuvien ystävä ja täällä blogin puolellakin useaan otteeseen tehnyt yhteistyötä erilaisten leffa- ja dokumenttifestareiden kanssa. Ja silloinkin, kun taustalla ei ole ollut sen kummempaa yhteistyötä, olen kirjoitellut leffoista ja niihin liittyvistä festareista muuten vain. :) Innostukseni on huomattu, sillä jokin aika sitten Veikkaus otti minuun yhteyttä ja ehdotti elokuva-aiheista yhteistyötä. Päätimme järjestää syksyn piristykseksi leffalippuarvonnan, jossa 5 onnekasta pääsee ystävänsä kanssa elokuviin!

Jos ihmettelette Veikkauksen ja elokuvien välistä kytköstä, niin se on itse asiassa kiinteämpi kuin moni arvaisikaan, sillä käytännössä ilman veikkausvoitoista saatavia varoja Suomessa ei olisi elokuvateollisuutta. Veikkauksen tuottoja käytetään monenlaiseen hyvään ja tästä saa tänäkin vuonna muhkean osan myös kulttuuri: kotimaiselle elokuvateollisuudelle lahjoitetaan 27 miljoonaa euroa, joka jaetaan Suomen Elokuvasäätiön kautta ja muodostaa noin 30% Suomessa tehtyjen elokuvien tuotantobudjetista. Tämä tuli ainakin minulle uutena tietona ja tuli tunne, että enpä taida tietääkään, mihin kaikkeen niitä Veikkauksen tuottoja oikeasti lahjoitetaan. Tutkin asiaa sen innoittamana hiukan ja löysin lisäinfoa eli jos aihe kiinnostaa, niin linkin takaa löytyy tarkempaa tietoa veikkausvarojen käytöstä

veikkaus4.jpg

Mainitsenpa tässä yhteydessä myös Veikkaus-kortista, jonka kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt voi tilata maksutta itselleen. Kortin idea on se, että sen avulla voidaan varmistaa, että voitot ohjautuvat varmasti oikealle henkilölle, mutta lisäksi kortilla saa merkittäviä etuja ja alennuksia esimerkiksi kulttuurin ja urheilun parissa. Kortilla saa esimerkiksi alennuksia monista veikkausvoittovaroihin liittyvien kumppanien tilaisuuksista ja pääsee maksutta esim. moniin museoihin ympäri maan ja lisäksi sen avulla voi osallistua arvontoihin, joissa on aika erityisen hyviä palkintoja (hiljattain on arvottu esimerkiksi 30 Seconds to Mars -keikkamatka Dubliniin, 2 hengen matka talviolympialaisiin ja Jopo-pyöriä). Lisäksi kortilla on Veikkauksen asiakkaille jatkuvasti voimassa oleva etu, jolla kaksi henkeä pääsee yhden hinnalla kotimaisiin elokuviin aina arkitiistaisin. Kortin voi siis tilata itselleen maksutta TÄÄLTÄ

veikkaus3.jpg

Mutta nyt, kun on hiukan taustoitettu yhteistyötä ja Veikkauksen kytköksiä leffamaailmaan, niin loikataan siihen kilpailuun! :) Olen listannut tähän alle sellaisia tänä syksynä ensi-iltaan tulleita tai tulossa olevia kotimaisia elokuvia, joiden tuotantoa on tuettu veikkausvaroin ja jotka kuuluvat tuon Veikkauskortilla saatavan 2 yhden hinnalla -leffaedun piiriin. Saan arpoa viidelle onnelliselle osallistujalle kahden hengen lippupaketit elokuviin ja kisaan voitte siis osallistua kertomalla, mikä näistä elokuvista kiinnostaisi eniten ja miksi juuri se! Kisa on voimassa su 10.11.2013 klo 24 asti ja muistakaa liittää kommenttinne yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. 

veikkaus1.jpg

  Tags: , , , , ,

  Categorised in: Kulttuuri

  113 kommenttia

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • JenniJohanna

   Olin yllättynyt, kuinka monta hyvän kuuloista kotimaista elokuvaa tuosta listasta löytyikään! Monesti kotimaiset elokuvat eivät synkkyytensä vuoksi ole niin mieleeni. Betoniyö vaikutti kuitenkin ehkä mielenkiintoisimmalta!

  • marimari

   Leijonasydäntä on nyt hypetetty niin paljon, että pitäisihän se käydä katsomassa, vaikka en yleensä suomalaisten elokuvien ystävä olekaan. :)

  • pööpö

   Leijonasydäntä ovat monet suositelleet, joten sen haluaisin nähdä. Myös Mieletön elokuu vaikutti mielenkiintoiselta.:)

  • Roosaaa

   Voi että, ihanaa tällänen arvonta! Olen todella suuri suomalaisten elokuvien fani, ja mun paras ystävä on myös ja me ollaan mietitty että nyt kyllä pitäisi päästä kattomaan Leijonasydän!:) Se olisi kiva nähä! Siinä on ihania näyttelijöitä, etenkin Peter Franzen, Laura Birn ja Pamela Tola ovat lemppari näyttelijä listallani!:)

  • Myyy

   Monet sanovat, etteivät yleensä pidä suomalaisista elokuvista niiden synkkyyden takia, mutta minua jotenkin (vaikka mielestäni elämäniloinen ihminen olenkin) viehättää suomalainen melankolia elokuvissa, kirjallisuudessa ja musiikissa. Ehkä jo siksikin haluaisin listan elokuvista nähdä mieluiten Tumman veden päällä.

  • Neelia

   Leijonasydän pitäisi nähdä, ihan vaan siksi, kun siitä on puhuttu niin paljon.

  • Betoniyöstä luin juttua Hesarista hiljattain, ja se vaikutti kiinnostavalta.

  • xxsofia

   Leijonasydämen kävinkin jo katsomassa ja se oli aivan huikea, mutta kun tuo Ainoat oikeat-leffan traileri näytettiin ennen Leijonasydäntä, täytyy kyllä myöntää että vaikutti aika mahtavalta komedialta! Juuri tuollaisía komedioita sitä välillä kaipaa amerikkalaisten teinihöttöjen rinnalle :-)

  • Miirunen

   Selänne kiinnoistaisi, sillä ystävät ovat kehuneet sitä erittäin paljon. Myös Silmäterä voisi olla mielenkiintoinen, aihe suomalaiseksi elokuvaksi ihan kiehtova – ja toki kiinnostaa miten Parviainen näyttelee ilman salkkari-Annika fiboja :D

  • nooora

   Olen semmoinen tyyppi, että lähden mielelläni katsomaan elokuvaa kuin elokuvaa, mutta tällä hetkellä katsottavien listalla on ainakin tuo Leijonasydän. Tykkään Dome Karukosken tyylistä, ja elokuva on saanut paljon kiitosta, siksi se ehkä kiinnostaisi juuri nyt eniten.

  • sinisofai

   Oppipoika kuulostaa heti ensisilmäyksellä houkuttelevimmalta. Olen saaristo- ja majakkafani ja melkein puhtaasti sen takia valitsen tämän elokuvan. Juonikin kuulostaa ihan hyvältä!

   Listassa on niin paljon elokuvia, että tuli mieleen, että riittääkö näille kaikille Suomessa katsojia. Mutta luettuani kaikkien elokuvien kuvaukset, niin uskon, että kyllä suurimalle osalle löytyy. :) Ainakin kovasti toivon niin!

  • HandMadeWithLove

   Tiesin, että Veikkaus on mukana, kun elokuvia tuotetaan, mutta yllättävää oli se, että kuinka suuri rooli sillä on. Kiitos tästä tietopläjäyksestä :)

   Nyt kilpailuosioon: Ehdottomasti Isänmaallinen mies. Tätä hiihtokohua kun on riittänyt ylinkyllin, joten ehkä tämän elokuvan kautta Suomalainen hiihto saa taas hieman positiivisemman näkökulman :) Mielestäni Toivo (Martti Suosalo) kuulostaa jo niin huipputyypiltä, että tämä elokuva ei voi olla muuta kuin menestys ;) hi hih!!

   kaikenmitateenteenrakkaudella@gmail.com

  • Iisukka

   Haluaisin tarjota miehelleni irtioton arjesta ja lähteä ihan kaksin elokuviin. Leijonasydän miellyttäisi varmasti meitä molempia.

  • Hosuli

   Muistoja! En ollut tuollaisesta dokkarista en tätä listausta kuullutkaan, mutta sen katsoisin mielelläni. :)

   hosuliblogi(ät)gmail.com

  • Hosuli

   …ja typo. Muistejahan sen nimi oli.

  • sannero

   Jihuu, mahtiarvonta! Olen nimittäin suuri suomalaisten leffojen fanittaja, mutta köyhänä opiskelijana sitä harvemmin saa itseään raahattua elokuvateatterin kaliisiin puitteisiin leffoja tapittamaan. Listassa ois monta, joiden näkemin kiehtois, mutta erityisellä mielenkiinnolla menissin katsomaan ehkäpä Betoniyötä, josta en tiedä oikeastaan mitään, mutta luotan Pirkko Saision alkuperäisteokseen! :)

  • Maiai

   Betoniyö :)

  • tisti

   Silmäterä näistä ehdottomasti. Siinä nimittäin pääosassa oleva Emmi Parviainen on vanha peruskoulun luokkalainen, joten olisi mahtavaa viimeinkin päästä näkemään luokkakaverin suoriutuminen pääroolista, varsinkin kun arvostelutkin on ollut pääosin erinomaisia! Go Emmi! kristiina.aikas@gmail.com

  • lottas

   Tulipa muuten ihan uutta tietoa veikkauksesta. Luulin että Se on pelkkiä rahapelejä. Ehkä tommonen korttikin kannattaa hankkia! Noista elokuvista monikin kiinnostaa mutta ehkä eniten Silmäterä. Näin Emmi Parviaisen haastattelun Arto Nybergissä ja Se oli sen verran mielenkiintoinen ja teema myös, että olis huippua nähdä Se leffa! :)

  • Katttti

   Tumman veden päällä, koska olen kuullut siitä paljon hyvää! Aihe on kiinnostava.

  • juuliv

   Oih! Ainoat oikeat kuullostaa äääääärettömän houkuttelevalta! juhevu@utu.fi

  • eee

   Selänne leffa kiinnostaisi noista eniten :) Olisi mukava nähdä miehen tarina.

  • Emmi L.

   Toi Ainoat Oikeat-leffan traileri sai kiinnostuksen nousemaan :) Sen menisin mieluusti katsomaan!

   Emmi L.
   http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Saaruli

   Muistan nähneeni joskus elokuvateatterissa alkumainosten joukossa lyhyen pätkän, jossa kerrotaan Veikkauksen ja leffatuotannon yhteistyöstä! Henkilökohtaisesti koen kotimaisten elokuvien olevan hyvin samanlaisia ja tylsiä (johtunee pienistä piireistä, samoja näyttelijöitä, maisemia ja ohjaajia), mutta Betoniyön haluaisin nähdä. Mieletön idea tehdä mustavalkoinen elokuva kaikkien turhien erikoistehosteiden ja 3D-kikkailujen keskellä!

  • Mape

   Leijonasydän kiinnostaisi kovasti =)

    

   Selänne -elokuvaan kävin juuri hakemassa liput lauantaille. On kuulemma todella hyvä!

  • Annukkka

   Leijonasydän sillä kaveri oli käynyt sen katsomassa ja kehui todella paljon :)

  • MeiLiisa

   Listassa oli monia houkuttelevia leffoja mutta Leijonasydän kiinnostaisi eniten. Leffan aihe on mielenkiintoinen ja näyttelijät Suomen kärkikastia:)

  • Mari M.

   Betoniyön tahtoisin nähdä ja miksen myös nuo muutkin vaikka kaikki. Olen tykännyt teinistä saakka Pirkko Saision kirjoista ja kiinnostaa kovasti Pirjo Honkasalon näkemys Betoniyöstä.

  • Silmäterän aihe vaikuttaa kiinnostavalta, olisi kiva katsoa välillä myös kotimainen elokuva, missä ei näyttele ns. kotimaisen elokuvan vakionaamoja :)

  • Minua kiinnostaisi Tumman veden päällä ja Selänne. Suomalaiset elokuvat ovat aina olleet mieleeni. Etenkin viime vuosina on tullut monia todella hyviä elokuvia!

  • Hese

   Urheilusta ja varsinkin jääkiekosta pitävänä Selänne elokuva kiinnotaa eniten.

  • Oppipoika on näköjään jo tullut ensi-iltaan, näytetäänköhän sitä enää missään. Valitsen kuitenkin sen, koska se on kuvattu majakkasaarella, ja tunnelma elokuvassa on varmasti hieno.

  • Piiiii

   Tumman veden päällä!

  • risse

   Leijonasydämestä olen lukenut paljon ja kiinnostaisi myös nähdä se.

  • ninzzz

   Leijonasydän kiinnostaa eniten koska sitä ovat niin monet kaverit suositelleet :)

  • Emska

   Näin juuri Ainoat oikeat elokuvan trailerin ja mielenkiinto heräsi heti.

  • Luciferin viimeinen elämä vaikuttaa veikeältä. Ensinnäkin siksi, että Lucifer nyt vaan on ässä jätkä. Tokaksi siksi, että tuotantoyhtiö on ennenkin tehnyt hyvää shittiä.

   Mä näin Oppipojan jo Espoo Cinessä. Voin suositella sitä. Magee milijöö ja tunnelma. Eivätkä edes lapsinäyttelijät eivät olleet kamalan huonoja, mikä yleensä on suomalaisten leffojen perisynti.

  • Roseee

   Leijonasydän kiinnostaisi, mainonta tehonnut ja kaveritkin kehuneet. :)

  • ruusunmarja

   Leijonasydän on ehkäpä kiinnostavin näistä, kun siitä on kuullut niin paljon hyviä kommentteja ja mainostettukin sitä on paljon.

  • apple

   Leijonasydän kiinnostaisi nähdä, kun siitä on tässä kuullut paljon hyviä arvioita :)

  • tannttu

   Leijonasydän, Karukosken leffat kiinnostaa aina.

  • lalalaa

   Haluaisin nähdä monta näistä, mutta ehkä eniten Betoniyön. Elokuvan tarina on mielenkiintoinen.

  • Maria.S

   Leijonasydän ja Tumman veden päällä olisi sellaiset mitkä täytyisi elokuvissa nähdä. Ja kaiken lisäksi rakastan Peter Franzenia <3

  • Sintti

   Ihailemieni Pirjo Honkasalon ja Pirkko Saision yhteistyö Betoniyö olisi mahtavaa nähdä! Odotan elokuvaa todella paljon.

  • Qjs

   Aika monikin näistä kiinnostaisi esim. Saision takia Betoniyö ja poikaystävä ehkä tykkäisi Selänteestä, joka onkin pitänyt käydä katsomassa. Toi Silmäteräkin oli mielenkiintoisen oloinen. Kaikista eniten haluaisin nähdä kuitenkin tuon Leijonasydämen. Dome Karukoskella on ennenkin ollut hyviä leffoja, aihe puhuttelee ja on ajankohtainen – kaiken lisäksi kaveri juuri kehui sitä. :)

  • Kukkameri

   Mieletön elokuu kiinnostaa eniten. Hyvät näyttelijät takaavat hulvattoman menon.

  • Sarta

   Leijonasydän kiehtoo näistä eniten, vaikka listalta löytyi monta muutakin mielekästä elokuvaa.

  • Tmami

   Leijonasydän, koska isäni on kannattanut Jasper Pääkköstä Salkkari-ajoista lähtien, joten syntyessäni minulle ei annettu paljoa valinnan varaa. Ensimmäisen Saku-paitani muistaakseni sain jo kaksivuotiaana eli isäni vain kylmäverisesti päätti, että sinä kannatat Saku Salinia. En edes uskalla ajatella mitä olisi käynyt, jos olisin murrosiässä alkanut glooryhuntata esimerkiksi Kalle Laitelaa.

   Todellinen fanius alkoi minulla viisi kuusi vuotta sitten. Kuten sanoin niin Jasper Pääkkönen on ollut suosikkini jo pikkupojasta lähtien, mutta ei se ollut samanlaista kuin tänä päivänä. Kannattaminen on muuttunut rakkaudeksi ja intohimoksi. Nuoresta iästä huolimatta olen ehtinyt seurata Salkkareita kuitenkin jo aika kauan, mutta vuosi vuodelta mielenkiintoni ja rakkauteni sarjaa kohtaan vain voimistuu. Kyllä voi sanoa, että Jarper Pääkkönen on iso osa elämääni, jota ilman en osaa, enkä halua elää.

  • Eliiiina

   Oppipoika ja Luciferin viimeinen elämä ovat seuraavana katsontalistalla. Ja Isänmaallinen mies, kunhan tulee joulukuussa levitykseen. Tykkään katsoa elokuvia ja etenkin kotimaiset pitää nähdä leffateatterissa.

  • Leijonasydän kiinnostaa, koska siitä on lukenut paljon kehuja

  • essiessi

   Leijonasydäntä on viime aikoina hehkutettu niiin paljon, joten se kyllä kiinnostaisi :) Myös Selänne-leffa olisi kiva nähdä!

  • AnniKirppu

   Betoniyö ehdottomasti! Tarina on todella mielenkiintoinen ja ihanaa, että miljöönä toimii Helsinki. Osa kavereista on käyny jo kattomassa leffan ja kehuneet kovasti. Pää syy ehkä kuitenkin on se että Johannes on mun koulukaveri, niin täytyy kannattaa ja kunnioittaa kaverin uraa ja levittää sanaa :) Go Johannes ja Betoniyö!!

  • amy

   Ainoat oikeat – niin kamala kuin tuo nimi oikeastaan onkin niin traileri vei mennessään, juuri sopivan oloinen talven tunnelmaan sopiva leffa!

  • enna

   Voi, opiskelijan olisi ihana päästä leffateatteriin, omilla vähäisillä rahoilla sinne harvemmin raaskii etsiytyä.. :) Haluaisin nähdä Kekkonen tulee!:n tai Betoniyön, molempien nuoremmat näyttelijät ovat tuttujani ja olisi mahtavaa nähdä kamujen työtä.

  • ansuu

   Selänne pitäis vissiin ihan poikaystävän mieliks käydä katsomassa, ja kyllähän se oikeasti vähän itseäkin kiinnostaisi. Kerkeäis vielä sopivasti poikkiksen viedä syntymäpäiväleffaan!

  • Hipshei

   Hauska kilpailu!
   Haluaisin ehdottomasti nähdä Leijonasydän -elokuvan. Suunnitelmissa olisi mennä sitä katsomaan joka tapauksessa :)

  • Betoniyö kiinnostais!:)

  • kirsti h

   Mieletön elokuu vaikuttaa hauskan kepeältä elokuvalta, joten tuota elokuvaa mielelläni menisin katsomaan!

  • Emilia M

   Monta kiinnostavaa, Betoniyön Pirkko Saision takia ja Leijonasydän aiheensa takia, mutta myös Mieletön elokuu olisi kiva nähdä, kuulostaa hyvän mielen elokuvalta :) emirembegal (at) rocketmail.com

  • Nia Nia

   Kotimainen elokuva kiinnostaa ja innostaa aina! Mielenkiintoisimmilta vaikuttavat Lucifer sekä Ainoat oikeat.

  • Tyyni

   Selänne, sillä se on saanut mahtavat arviot!

  • TuuliSofia

   Minua kiinnostavat eniten Oppipoika ja Leijonasydän. Uskon kummankin elokuvan tarinan sekä roolisuoritusten herättävän paljon tunteita ja ajatuksia. Kummassakin elokuvassa käsitellään tärkeitä teemoja.

  • jolielaide

   Tumman veden päällä kiinnostaisi siksi, että ihastuin kyseiseen kirjaan luettuani sen. Uskon, että elokuvaversio on yhtä kaunis ja koskettava. Myös Betoniyö kiinnostaisi, koska pidän Saision kirjoitustyylistä ja olisi mielenkiintoista päästä näkemään millainen on hänen ja puolisonsa yhteisproduktio.

   jolielaide00@gmail.com

  • Sininen iltapäivä

   Valitsen näistä ehdottomasti Betoniyön, vaikuttaa visuaalisesti kiehtovalta elokuvalta.

  • suikku

   Leijonasydäntä on kehuttu sen verran, että kiinnostaisi nähdä.

  • Tuppu

   Selänne kiinnostaa lätkäfania.

  • Betoniyö on tarkoitus käydä katsomassa – tuli voittoa tahi ei. Tuo tiistaietu pitää pitää mielessä! :)

  • Jjjohanna

   Erityisesti kiinnostaa vastikään vuoden parhaaksi kotimaiseksi leffaksi tituleerattu Betoniyö. Olisi mukava käydä katsomassa avomiehen kanssa!

  • Leijonasydän on herättänyt minun kiinnostukseni, joten sen tahtoisin näistä vaihtoehdoista nähdä. Aihe on kiehtova, tahdon nähdä miten se on elokuvassa toteutettu.

  • Ainomirjam

   Haluaisin nähdä ehdottomasti eniten Leijonasydämen, jota on kehuttu jo lähes kyllästymiseen saakka;)
   aino.m.manninen@gmail.com

  • Isänmaallinen mies kiinnostaa minua kovasti ja tarkoitus olisi se mennä katsomaan, tuli voittoa tai ei. :) Pääosissa on niin hyviä näyttelijöitä mm. Pamela Tola ja Martti Suosalo. Myös suurin suosikkini suomalaisista näyttelijöistä eli Lauri Tilkanen on sivuosassa. On myös hyvin mielenkiintoista, että Arto Halonen on uskaltanut tarttua hiihtoon ja dopingiin, onhan nämä doping-asiat olleet aika monesti tapetilla.

  • Miiann

   En ole tähän mennessä ollut hirveästi suomalaisten elokuvien ystävä, mutta Leijonasydän vaikuttaa erittäin hyvältä. Olen kuullut siitä niin paljon ylistyksiä, että olisihan se mukavaa ottaa pieni irtiotto arjesta ja mennä poikaystävän kanssa leffaan :)

  • Kurre

   Leijonasydän kiinnostaa, koska monet ovat kehuneet sitä!

  • Kalevala -Uusi aika. Jokaisen suomen kielen opiskelijan/ suomen kieltä opiskelleen tulisi nähdä se, joten siksi.

  • SallaAu

   Kävin viime viikolla katsomassa Leijonasydämen ja se oli kyllä aika koskettava. Veti hiljaiseksi.

   Mutta nyt seuraava kiinnostava suomalainen leffa on Luciferin seuraava elämä, johtuen niinkin pinnallisesta syystä, että koirani nimi on Lucifer:)

  • varis

   hassua, sillä juuri pari päivää sitten katselin finnkinon sivuilta tulevaa ohjelmistoa, ja vaikken aiemmin ollut kuullut siitä lainkaan alkoi oppipoika kuvauksineen kiehtomaan minua kovin. se kuulostaa juuri sellaiselta, mistä pidän: jotain vähän taiteellisempaa tai syvällisempää ja tavalla tai toisella koskettavaa, valtavirrasta poikkeavaa. vieläpä merellisessä miljöössä! päätin, että sen menen katsomaan, ja tällä kertaa myös menen. minulla usein käy niin, että löydettyäni kiinnostavan elokuvan unohdan koko asian jo ennen ensi-iltaa ja tuurilla saatan kipittää katsomaan sen viimeisinä esitysviikkoina.

  • J.S

   Isänmaallinen mies, varmaan enimmäkseen näyttelijöiden ja tarinan takia kiinnostaa…

  • Mua kiinnostaisi noista eniten tuo Tumman veden päällä, koska olen lukenut sen jo aiemmin kirjana ja se oli todella, todella hyvä. :) Sekin siinä kiinnostaa, että siinä kuvataan pohjois-Suomea, missä itsekin asun.

  • Haiha

   Osan noista olenkin jo nähnyt, joten jäljelle jäävistä kiinnostaisi eniten Ainoa oikeat, koska en ole sentyyppisiä suomalaisia elokuvia kovasti nähnyt.

  • KS

   Rakastan suomalaisia elokuvia, joten tähän arvontaan on ihan pakko osallistua. Listalla on paljon mielenkiintoisia elokuvia, joista Selänteen olenkin jo käynyt katsomassa. Leijonasydän- elokuvan tarina vaikuttaa mielenkiintoiselta ja erilaiselta, joten se täytyy kyllä ehdottomasti nähdä.

  • Miaminttu

   Johan oli kisakysymys! Tuli paha paikka valita kahden eniten kiinnostavan leffan välillä: Leijonasydän ja Tumman veden päällä. Näin joskus Franzénin haastattelun jollain YLEn kanavalla, ja siinä hän kertoi vähän tuosta Tumman veden päällä -kirjastaan. Päätin jo tuolloin, että se on luettava! En kuitenkaan ole saanut sitä aikaiseksi vielä, mutta jonakin päivänä! Leffa olisi myös kiva nähdä, mutta vasta sitten kun kirja on luettu. Ehkäpä siis valitsen Leijonasydämen. Aihe on niin raastavan rankka ja näyttelijät taitavia, että pakkohan se olisi tsekata!

  • Fada

   Ainoat oikeat kiinnostaisi, sillä traileri vaikutti hauskalta ja mukaansatempaavalta. Plussaa vielä uusista näyttelijöistä!

  • Kesäheinä

   Haluaisin ehdottomasti nähdä Betoniyön. Pirjo Honkasalon elokuvat ovat hienoja ja persoonallisia, ja tätä elokuvaa on kovasti kehuttu.

  • Sha

   Betoniyö, koska pidän Pirkko Saision kirjoista ja haluaisin nähdä tämän elokuvaversion.

  • -SeLma-

   Listassa on kyllä monta elokuvaa, jotka haluaisin nähdä, mutta aika vaikuttava traileri oli tuossa Kalevala – Uusi aika -leffassa, joten valitsen nyt sen. :)

  • pöllö

   Näin ensituntumalta Mieletön elokuu. Tarvitsisin jotain suht kepeää fiilistä elämään tällä hetkellä.

  • liilakka

   Ainoat oikeat, koska tarinana se on kiehtova ja siinä on hyvät näyttelijät mukana.

  • Sua

   Ainoat oikeat – 27.12. :)

  • Pautsi

   Leijonasydän kiinnostaa ehkä eniten, mutta myös Silmäterä ja Selänne vaikuttavat mielenkiintoisilta ja sellaisilta, jotka halaun ehdottomasti nähdä :)

  • Ainooo

   Halyaisin nähdä Selänteen ja Leijonasydämmen! Mutta en kyllä osaa päättää kumman.. Selänteen koska fanina se on melkein velvollisuus! :D ja Leijonasydämmen, koska olen kuullut niiiin paljon kehuja ja idea kuulostaa kiinnostavalta!! :)

  • Meri L.

   Ainoat oikeat on elokuva, jonka haluaisin päästä siskoni kanssa katsomaan! Vaikuttaa hauskalta ja mielenkiinoiselta trailerin perusteella :)

  • Minnuli

   Elokuvat on niitä asioita, joissa en oikein osaa perustella, miksi joku kolahtaa tai miksi ei. Näistä listatuista kotimaisista kiinnostaa ainakin Leijonasydän ja Silmäterä. Myös Tumman veden päällä ja Oppipoika vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta en välttämättä kestäisi niitä katsoa. Ehkä katsastankin tuon Ainoat oikeat… ;)

  • Herttaliina

   Katson kotimaisia elokuvia tosi harvoin, mutta Leijonasydän kiinnostaisi, koska siitä puhutaan kaikkialla, enkä yhtään tiedä mitä kehutaan ja miksi! Olisi ihanaa päästä mieheni kanssa yhdessä leffaan, ihan kaksistaan, sillä edellisestä kerrasta tuntuu olevan ikuisuus! Itse asiassa noin vuosi, olin silloin viimeisilläni raskaana:)

  • Mimosa.

   Jos voitto minulle osuisi leffaan veisin rakkaan isosiskoni, joten hän saisi päättää elokuvan. Meikäläistä kiinnostaisi tuo Silmäterä ja uskon, että se olisi myös siskostani mielenkiintoinen.

   mimosa.mammikoura@gmail.com

  • koozah

   Noista uusista kotimaisista leffoista eniten kiinnostaa Leijonasydän, koska olen fanittanut sen ohjaajaa Dome Karukoskea jo vuosia. Mies ei ole tehnyt yhtäkään elokuvaa josta en olisi pitänyt ja esikoisensa Tyttö sinä olet tähti kuuluu mun ehdottomiin lemppareihin, olen nähnyt sen varmaan kymmenen kertaa :) Ehdottomasti täytyy siis mennä katsomaan myös tänä uusin!

  • masi

   Betoniyö kiinnostaa ehdottomasti eniten, koska se vaikuttaa sellaiselta, että se laittaisi ajatuksia liikkeelle! Rakastan elokuvia, jotka pistävät ajattelemaan! Jotenka jos arpaonni suosii, niin betoniyö olisi valintani :)

  • tuuli

   Historia kiinnostaa eli suosikkileffa olisi Kalevala, mutta kaverilla on pikkupikku rooli Elokusssa

  • mansikkamaa

   Leijonasydän on ensimmäisenä listalla ja aion mieheni  kanssa mennä sen katsastamaan. Ehdottomasti Silmäterä nähtävä myös, vaikka trailerin perusteella vaikuttaa surulliselta elokuvalta.

    

   Ilolla arvonnassa mukana ja Veikkauskorttikon jo ehdottomasti on. Vaikka tuntuu, että aika harvalla on. Ja mainitsemat mahtavat edut tosiaan Veikkauskorttiin sisältyy.

    

   tiia68@gmail.com

  • makkaa

   Betoni yö! Luin arvostelun Nyt-liitteestä muutama viikko sitten ja innostuin kovasti. Mustavalkoinen 2000-luvun suomalaiselokuva on aika harvinainen ilmestys.
   Toisaalta Domen Leijonasydän kiinnostaa myös monikulttuurisen taustani takia.

  • Nuppunen

   Tumman veden päällä kiinnostaa ehkä eniten, vaikka listalta löytyi monta muutakin varmasti katsomisen arvoista elokuvaa :)

  • Ainoat oikeat sai mun mielenkiinnon ehkä kaikista eniten, sillä trailerin värimaailma ja kuvaus oli monessa kohtaa mun mieleen!

  • Nakata

   Kyllä se olisi toi Leijonasydän, joka eniten kiinnostaa. Ihan vaan aina niin ihanan Peter Franzenin takia ;)

  • Pihlis

   Tumman veden päällä on oma suosikkini. Luin vuosi sitten tämän kirjan ja pakko sanoa, että nenäliinoja tarvittiin ja kuuleman mukaan myös elokuva on koskettava.

  • janinamaaria

   Ainoat oikeat olisi minun valintani. Näin jo aikaisemmin trailerin tästä ja herätti kyllä heti kiinnostuksen romanttisella sekasorrollaan. :D janina.ahonen@netti.fi

  • ainoooo

   Leijonasydän kiinnostaa kovasti!

  • Neandra

   Leijonasydän on pitänyt mennä jo pitkään katsomaan, mutta kiireet ovat vieneet voiton, joten se! :-)

  • jt

   Betoniyö kiinnostaa eniten, sillä olen kuullut siitä niin paljon positiivista. Olisi hauska nähdä, miten Saision romaani kääntyy elokuvaksi!

  • ingridxxxxxxxxx

   Mieletön elokuu?

  • RRR

   Varmaankin Leijonasydän, kun sitä on niin kehuttu :)

  • yummybam

   Luciferin viimeinen elämä kuulosti ihan mielettömältä! Kiva kun tulee joskus pikkusen erilaista kotimaista leffaa :–)

  • sallu

   Kiinnostaisi Leijonasydän, koska se saattaisi olla jotain vähän uudenlaista

  • Elma

   Leijonasydän, koska haluaisin katsoa hyvän suomalaisen elokuvan ja tästä olen kuullun hyviä kommentteja1

  Related posts