6/11/13

Pikkuputiikit esittelyssä: skandinaavista muotia myyvä Cashcow

22 74

On viikon pikkuputiikki-esittelyn paikka! :) En ole varma, tuleeko näitä esittelyitä jatkossa olemaan ihan joka viikko, mutta uutta tulee aina sitä mukaan, kun ehdin käydä seikkailemassa, tutkimassa ja löytämässä uusia kivoja liikkeitä. Tällä kertaa esittelyyn pääsee skandinaavista ja erityisesti tanskalaista muotia myyvä liike Cashcow, joka sijaitsee ihan Helsingin ytimessä Citycenter-kauppakeskuksessa (2. kerros). Jos jollekulle tuo Citycenter ei ole entuudestaan tuttu nimi, niin kyseessä on siis se Makkaratalon sisällä sijaitseva uusi kauppakeskus, jonka sisäänkäynti on siis rautatieaseman pääovia vastapäätä siellä tien toisella puolella. 

Olin kuullut tästä putiikista jo aiemminkin, koska liikkeen perustajat ovat yhden hyvän ystäväni kavereita. En ollut kuitenkaan vielä saanut aikaiseksi mennä tsekkaamaan sitä itse, joten nyt oli otollinen hetki debyyttikierrokselle tämän juttusarjan myötä. Napsin tuttuun tapaan kuvia paikan päällä, mutta Suomen syksy heitti taas visiittipäivälle maailman pimeimmän, harmaimman ja sateisimman päivän, joten kuvat ovat jälleen kerran vähän mitä ovat. Menkää siis mieluummin tutkimaan valikoimat ihan livenä! :D Pikkuinen liike on aika otollisella sijainnilla tuolla kauppakeskuksessa, mutta tuntuu, että moni ei ole vielä edes hoksannut koko Citycenteriä taannoisen remontin jäljiltä. Tila siis uudistettiin jokin aika sitten sisäpuolelta täysin ja muistuttaa nyt enemmän kauppakeskusta siinä, missä se aiemmin oli enemmänkin vain sellainen läpikulkuaula.

Cashcown valikoima on siis pääasiassa tanskalaisia merkkejä kuten Minimum, Minus ja Nümph, joilta mukaan on valittu sellaista klassisen tyylikästä ja ajatonta vaatetta. Merkit ovat sellaisia, että ainakin osalla on joitakin muitakin jälleenmyyjiä Suomessa, mutta sen verran harvassa, että nämä vaatteet eivät takuuvarmasti tule vastaan ihan joka tyypin yllä. Visiitin hetkellä valikoima näytti varsin mustavalkoiselta pienillä petroolin sävyisillä pilkahduksilla höystettynä, joten mustan, valkoisen ja harmaan ystävät varmasti pitävät tästä putiikista. :) Kiitosta annan myös vaatteiden materiaaleille, sillä tuotelappujen syynääminen paljasti, että materiaaleissa on monelta osin panostettu laatuun. Mukana on paljon luonnonmateriaaleja kuten silkkiä, villaa ja nahkaa. Silti hintataso on varsin kohtuullinen – edullisimmat paidat maksavat muutaman kympin, villaneuleet ovat hinnaltaan satasen pintaan ja takeissakin kallein taisi olla 350 euroa. Laatuun nähden siis ihan kohtuullisia hintoja. Ja tiedoksi sekin, että Cashcow on lähiaikoina avaamassa myös verkkokaupan, josta putiikin valikoima on sitten saatavilla muuallekin Suomeen. Lisäksi putiikin merkkeihin on tulossa piakkoin kiinnostavaa täydennystä, joten kannattaa seurailla uutisia esimerkiksi Facebookin kautta. 

Ja miehet huomio! Vaikka itse luonnollisesti katselen etupäässä naistenvaatteita, panin merkille sen, että erityisen loistava Cashcowssa on nimenomaan miesten valikoima. En ole monessa liikkeessä törmännyt yhtä kivoihin miestenvaatteisiin kuin täällä eli suosittelen todella lämmöllä piipahtamaan, jos kuvien miesten jutut yhtään innostavat. Ihastuin itse erityisesti tuohon suloiseen kettu-kirjoneuleeseen. <3 Osa miesten merkeistä on myös sellaisia, että niitä ei saa mistään muualta Suomessa. Mainitsemisen arvoista on myös se, että esimerkiksi KnowledgeCotton Apparelin vaatteet ovat todella korkealaatuisia ja eettisesti tuotettuja.

Haastattelin hiukan liikkeen toimitusjohtajana toimivaa Annaa putiikin synnystä ja koska minusta itsestä on aina kiva tietää vähän taustojakin, päätin jakaa tätä tarinaa putiikin taustalla teillekin. :) Anna kertoi haaveilleensa jo kymmenen vuoden ajan oman vaateliikkeen perustamisesta ja 30 vuotta täytettyään vihdoin päätti toteuttaa unelmansa. Hänellä oli jo heti valmiiksi mielessä melko tarkkaan, millaisia vaatteita hän haluaisi omassa putiikissaan myydä ja lopulliset valinnat hahmottuivat Kööpenhaminan muotiviikoilla ja ahkeralla nettisurffailulla. Painopiste oli yksinkertaisessa designissa mielenkiintoisilla yksityiskohdilla höystettynä ja yksi pääkriteereistä oli myös löytää jotakin laadullisesti keskitasoa parempaa, muttei silti hintatasoltaan hirvittävän kallista. Toiveissa oli myös pystyä tuomaan Suomeen jotakin uutta ja vähän harvinaisempaa.

PB015873.JPG

Ensimmäisenä Annaan vaikutuksen tekivät Minimum naisten ja miesten mallistoineen – Cashcow taisikin olla ensimmäisiä merkkiä Suomessa myyneistä, ainakin miesten malliston osalta. Pikkuhiljaa valikoima täydentyi muillakin tanskalaisilla ja skandinaavisilla merkeillä, mikä oli luonteva valinta, koska Anna kertoi aina pitäneensä pohjoismaisesta suunnittelusta. Hän tiivisti liikkeen idean yhteen lauseeseen näin: ”Halusimme siis tarjota jotain muuta kuin mitä suuret ketjut tarjoavat mutta kuitenkin hiukan edullisemmin kuin mitä pienet erikoisliikkeet yleensä tarjoavat.” Meikäläisen korvaan kuulostaa melkoisen toimivalta konseptilta. :) Menkäähän siis kurkkaamaan Cashcown rekit ihan livenä seuraavan kerran, kun satutte tuohon Helsingin ydinkeskustan suunnalle! Ja olisi tietysti taas kiva kuulla, että miltä vaikuttaa jutun perusteella? :)

PB015874.JPG PB015880.JPGPB015882.JPGPB015885.JPGPB015876.JPG PB015886.JPGPB015877.JPG PB015900.JPG

Pakko esitellä tämä yksi tuote vielä erikseen. Tämä naisten parkatakki on puhdasta neroutta! Yhden takin sisällä on käytännössä neljä (!) takkia. Vihreän takin alla nimittäin piilee samanvärinen, vähän bomber-tyylinen tikattu ja kevyesti topattu lyhyempi kääntötakki, jonka toinen puoli on sellaista mustaa teddykarvamaista pörrömateriaalia (samantyyppistä kuin tuossa allaolevassa kuvassa). Päällystakin alla oleva lyhyempi takki toimii siis käytännössä parkan lämmittävänä vuorina, mutta on irrallinen, joten parkaa voi käyttää myös ohuempana vuorittomana versiona ja sitä alla olevaa takkia voi käyttää myös erikseen, minkä lisäksi se on käännettävä! Eli 4 takkia: vuorillinen ja vuoriton parka, tikattu bomber sekä pörrötakki. I love this! <3

PB015891.JPG PB015892.JPG PB015902.JPGPB015894.JPGPB015915.JPGPB015901.JPG PB015897.JPGPB015895.JPG PB015898.JPG PB015899.JPG PB015903.JPG PB015904.JPG PB015906.JPG PB015908.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • SMM

  Oi, todella lupaava paikka! Itse olen parhaat löytöni ja inspiroivimmat hetkeni kokenut Kööpenhaminan reissulla, joten taikasana tanskalainen tuolta tekstin joukosta pomppasi kummasti silmille. ;) Tosi symppis postaus muutenkin! Kiitos kun jaoit tämän, täytyy ehdottomasti poiketa kun seuraavan kerran tuollapäin liikkuu.

 • cashcow

  Voi kiitos Jenni! <3 Aivan ihana kirjoitus! :)

 • ykskakskol

  Tää pikkupotiikki-juttusarja on hyvä, mutta olis kiva, että kertoisit jutuissa myös putiikkien hintatasosta. Tän putiikin tarjonta miellyttä mua, mutta jos hintataso on sellainen, ettei mihinkään ole varaa, en viitsisi mennä turhaan rekkejä ihastelemaan. Tiedän, että jotkut tykkää ihan ihastella ja hypistellä vaatteita ilman ostotarkoitusta, mutta mä shoppaan harvoin ja vakavin aikein:)

 • Birger

  Olihan tässä kerrottu..? Vai keksinköhän päästäni.

 • -L

  Oli siellä kerrottu, ei toki euron tarkkuudella, mutta noin suunnilleen hintataso on mainittu :) Muutamasta kympistä sataseen on hintaluokka tuolla..

 • ykskakskol

  Totta, löytyhän ne hinnat sieltä, ja sopii vielä mun budjettiin. Lopetan kitinän tähän:)

 • liisssa

  Oi että mitä näkymiä! Tuonne on aivan pakko päästä, ekalla bussilla Helsinkiin…

 • Juulia

  Hyvä sarja tosiaan, pikkuputiikit ansaitsevat äänen kuuluviin ja itsekin ostan vaatteet mieluummin pikkuyirtykseltä kuin isoista ketjuista. Omana toiveena esittelylle olisi Pitkän sillan pohjoispuolelta All Found. Putiikki on pieni, mutta valikoima on laadukas. Se on siinä melkein Siltasta vastapäätä. Tee retki joskus Kallioon, siellä on nykyisin hurjasti mielenkiintoisia puoteja!

 • Zel

  Kivan näköisiä tuotteita, mutta miksi antaa putiikille nimeksi cashcow? Lypsylehmä? Hämmentävää.

 • Qjs

  hei täähän vaikuttaa kivalta, kivoimmalta sun esittelemältä tähän asti. toi minimun onkin tuttu ja tykätty merkki, just köpiksestä muistan. toi baseball-henkinen bomber oli etenkin mun mieleen kuvien perusteella, pitääkin käydä tutustumassa! mutta SUN pitäis tutustua allfound storeen! ..ihan vähän mainostan kun omistaja on tuttu, mutta mahtava kauppa joka tapauksessa! ja heil on verkkokauppakin eli sopii pääkaupungin ulkopuolelta pupulandiaa seuraavillekin :)

 • Jenniii

  Joka jutussa on kerrottu suunnilleen hintataso eli missä hintahaarukassa liikutaan, myös tästä jutusta se löytyy. :)

 • Jenniii

  Hyvä, että löytyi ja sopi vielä budjettiinkin! :)

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että juttusarja on mieluinen ja kiitos vinkkauksesta! :) All Found -putiikki on itse asiassa to do -listalla jo eli siitä on tulossa kyllä juttu jossain vaiheessa. Lisääkin liikkeitä saa vinkkailla! Liikuskelen itse kovin vähän Kallion suunnalla, kun ei jotenkin ole sinne koskaan mitään asiaa, joten se on minulle vähän tutkimaton kaupunginosa, joten erityisesti Kallion kivoista putiikista tietävät, tulkaahan huikkailemaan vinkkejänne.

 • Jenniii

  Sitä pitää varmaan kysyä omistajilta. :) En tullut itse kysyneeksi liikkeessä käydessäni. Anna, jos näet tämän niin tulehan selventämään! ;)

 • Jenniii

  All Found on listallani ehdottomasti – siitä onkin jo moni vinkannut. :) Juttua siis varmasti tulevaisuudessa luvassa!

 • Qjs

  Mahtavaa! Jään odottamaan innolla. Tää juttusarja on muutenkin kiva, kaikkea hyvää noille pienille putiikeille!

 • Emilia_

  Jenniiiiii, tää juttusarja on aivan mahtava, kiitos tästä ja toivottavasti jaksat jatkaa tämän kanssa :-) Ennemmin kiikutan pennoseni tämän kaltaisiin paikkoihin kuin ketjuliikkeisiin, ja täytyy sanoa että jo nyt tullut monta uutta tuttavuutta juttujesi kautta. Eli olen ollut _aivan pihalla_ kuinka paljon kivoja pikkuputiikkeja Helsingistä löytyy, käsittämätöntä! Tämä paikka kuulostaa aivan mielettömän kivalta ja vastaa juuri sitä mitä olen tänne Helsinkiin kaivannut -ja sellainen onkin täällä jo ollut :-)

 • cashcow

  Halusin liikkeelle erottuvan ja mieleen jäävän nimen. Halusin myös, että nimellä olisi jokin tarkoitus. :) Cashcow liiketalouden terminä oli jäänyt opiskeluajoilta päähän ja kuulosti mielestäni kivalta kaupan nimenä. Termin suomennos eli lypsylehmä ei tietenkään ole kovin imarteleva, mutta se tarkoittaa kuitenkin tuotetta, ei asiakasta. Emme siis missään nimessä pidä asiakkaita lypsylehminä. :)

  Terkuin,
  Anna

 • sup

  Kävin tuolla sattumalta alkusyksystä kun etsin kaverin häihin mekkoa ja löysinkin aivan ihanan, jopa täydellisen, pitsisen pikkumustan! Nyt harmittaa että jäi ostamatta, tuli vain mieleeni kun löysin puhelimen muistista sovituskuvia eri mekoista… Tartteiskohan pikkujouluihin uutta mekkoa ;) Joka tapauksessa ihana paikka ja suosittelen!!!

 • maiamaia

  Kiitos Jenni, mahtava juttusarja, tämä kauppa vaikuttaa todella kivalta! :) Piirrän ensi kesäksi valmiiksi kartan näistä sun vinkkaamista putiikeista, ja kierrän ne kaikki, sillä vaikka täällä Amerikassa on kaikkea ihanaa ja online-kauppavalikoimaa ähkyyn saakka, itse kaipaan pikku putiikkien tunnelmaa ja rustiikkisuuta (jota toki täältäkin löytyy, jos asuu sopivilla huudeilla). Ja ylistys skandinaaviselle designille! :)

 • Amamba

  Minkä merkin tuo vihreä takki on? Näyttää hyvältä! :)

 • Jenniii

  Muistaakseni takki oli Minimumin. :)

Related posts