6/11/13

Kauniita yksityiskohtia ystävän kotona

14 96 PB035957.JPG

Olen tässä hiljattain tutustunut paremmin suloiseen bloggaajakollegaani Wikkeen asukuvatreffiemme myötä ja on ollut hauska huomata, miten olemme tässä kuin vaivihkaa viimeisen kuukauden aikana ystävystyneet. :) Pääsin sunnuntaina käymään ensimmäistä kertaa Wiken luona kylässä, kun hän kutsui minut sunnuntaibrunssille ja en ole vieläkään meinannut päästä yli siitä, miten kaunis koti hänellä on! Puitteet ovat asunnossa sisustamiselle ihanteelliset: 1800-luvun lopulla rakennettu upea vanha talo korkeine huoneineen ja leveine ikkunalautoineen, kiva pohja, uudet kauniit pinnat, kuultovalkoinen lautalattia, pelkistetty avokeittiö, paljon avaraa tilaa ja useita ikkunoita, joista tulvii huoneisiin ruhtinaallisesti valoa. Kyllä se vain niin on, että tuollaisessa kämpässä käydessä tulee aina ikävä niitä edellisen asunnon valkoisia lattioita, koska ne tuovat sisälle niin valtavan paljon valoa. Onneksi saa aina välillä käydä tällaisessa kodissa ihan vain kylässä tunnelmoimassa ja fiilistelemässä sitä täydellistä valoa. ;) Kuvissa asunnosta näkyy vain pieniä maistiaispaloja ja yksityiskohtia, mutta juuri nuo pienet ratkaisut ovat minusta erityisen inspiroivia, koska niitä voi kuka tahansa toteuttaa omassa kodissaan puitteista riipumatta. Kiitos vielä Wikke, että sain luvan napsia kuvia!

PB035959.JPG

Hallitseva värimaailma tässä asunnossa on harmoninen ja vaalea, pääasiassa valkoista ja vaaleanpunaista. Vaaleanpunainen on itse asiassa sisustuksessa todella kaunis väri, kunhan sitä käyttää nimenomaan mausteena eikä kuorruta koko asuntoa prinsessafiiliksellä. Vaaleanpunainen väri näkyy Wiken kotona pienissä yksityiskohdissa, kuten yksittäisissä tavaroissa, esille nostetuissa vaatteissa, Aalto-jakkarassa, Wiken itsensä maalaamassa (!) taulussa, kynttilöissä ja muissa pikkujutuissa sekä hauskana pilkahduksena hyllykön sisäpinnoilla – väri ei juuri näy kuvassa, mutta tuon pienen hyllykön sisäpinnat on siis maalattu vaaleanpunaisiksi. Ihan loistoidea! :) Tässä asunnossa näkyvät harkitut pienet yksityiskohdat ja asukkaiden oma kädenjälki. Esimerkiksi tuo kaunis raakapuinen ruokapöytä on tehty itse Ikean pukkijaloista ja raakalaudasta, ja kokonaishinnaksi muodostui huikeat 40 euroa. Tämä koti onkin minusta mainio osoitus siitä, ettei kauniiseen sisustamiseen tarvita välttämättä valtavan suurta budjettia, vaan asunnon persoonallinen mutta yhtenäinen ilme muodostuu minimalistisesta otteesta, pienellä viitseliäisyydellä itse toteutetuista tuunaus-ideoista, huolella valituista vintage-löydöistä sekä muutamista harkituista design-esineistä.

PB035971.JPG

Tässä asunnossa yksi positiivisella tavalla silmäänpistävimmistä asioista on sen siisti ja pelkistetty ilme. Tila toki itsessään on jo vaikuttava ja reilun kokoinen asunto sallii mahdollisuuden jättää reilusti ilmaa tavaroiden ympärille, mutta nurkissa ei pyöri turhaa tavaraa ja esille nostetut esineet on selvästi valittu rakkaudella. Tätä kämppää katsellessa tuli välittömästi olo, että vähemmän on todellakin enemmän. Wikke sanoi heränneensä ja tuskastuneensa tavarapaljouteen edellisessä asunnossaan ja kertoi päättäneensä tuolloin, että seuraavassa muutossa tavaraa karsittaisiin reilusti. Ratkaisu on selvästi ollut onnistunut ja minussakin heräsi välittömästi halu ryhtyä katselemaan omaa kotiani vähän minimalistisemmalla silmällä. Ei ihan helppo tehtävä, kun perusluonne on hamsteri. ;) Mutta ehkä saan nyt tästä inspistä miettiä joitakin juttuja uusiksi. Oli myös hauskaa huomata, että Wikellä ja minulla on selvästi samanlaisia sisustusmieltymyksiä värimaailman lisäksi, sillä bongasin kämpästä esimerkiksi useita sisustuslemppareihini kuuluvan Hayn kalusteita ja esineitä. Mutta mitenkäs on, ihastuitteko yhtä palavasti kuin minä? ;)

PB035967.JPG PB035963.JPGPB035961.JPGPB036004.JPG PB036001.JPG PB036000.JPGPB035962.JPGPB035966.JPGPB035969.JPG PB036002.JPG PB035999.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Blue Peony

  Koti on niin makuasia, ja tärkeintä mielestäni on, että kokee kotinsa olevan itsensä näköinen ja oloinen. Hienoja vaaleita ja minimalistisia sisustuksia on minusta kiva katsella, mutta en haluaisi asua sellaisessa asunnossa. Pidän itse voimakkaista väreistä ja meillä on kotona mm. paljon punaista ja oranssia. Meidän tyylimme vain on sellainen ja vuosien saatossa sellaiseksi muotoutunut. Huonekalutkin ovat enemmän perittyjä tai käytettyinä hankittuja kuin hienoa designia. Esineitä ei sinänsä ole paljon, mutta meillä on valtavasti kirjoja ja ne vievät toki tilaa ja ovat melko hallitsevia. Monen monituiset kerrat olen kyllä nähnyt ns. hienoissa asunnoissa asuvien tuttujeni katselevan meillä arvostellen ympärilleen, ja tuntuu vähän ikävältä, ettei osata arvostaa muiden tyyliä yhtään, vaikka ei siitä pitäisikään :-(. Meille tuskin koskaan tulee pastelleja tai puhtaanvalkoisia seiniä, mutta emme mekään katsele nokkaamme pitkin niitä, jotka pitävät niistä…

 • Jenniii

  Ilman muuta sisustus on makuasia. :) Ihastelen myös monen muun näköisiä sisustusratkaisuja, vaikka en kaikkia niistä voisi kuvitellakaan omassa kodissani. En usko, että minunkaan kotini tulee koskaan näyttämään ns. sisustuslehtikodilta jo senkään puolesta, että olen vähän sellainen hamsteri luonteeltani, mutta inspiroiduinpa kuitenkin Wiken minimalistisemmasta otteesta sisustamiseen. Hän kertoi, että tuntuukin jotenkin vapauttavammalta omistaa vähän vähemmän. 

  Sitä en ymmärrä laisinkaan, miksi muut katselisivat toisten sisustusratkaisuja nenänvarttaan pitkin. Nyt on ”muodikasta” tällainen valkoinen ja pelkistetty tyyli, mutta muutaman vuoden päästä trendeissä voivat puhaltaa ihan muut tuulet. Monille muutenkin kodissa tärkeämpää on se kotoisa tunnelma ja fiilis kuin se, sopiiko kaikki täydellisen harmonisesti yhteen. Itse tykkään vaaleista pinnoista siksi, että ne tuovat asuntoon valoa, mutta tiedän yhtä lailla ihmisiä, jotka rakastavat voimakkaita värejä ja hämyisen kodikasta tunnelmaa. Makuja on niin monia ja onneksi jokainen voi tehdä omasta kodistaan juuri sellaisen, missä itse viihtyy. :)

 • Tiinakaisa

  On kyllä nättiä kuin hattarakaupassa! :)

 • Hosuli

  Vaaleanpunainen on kyllä tosi kiva tehosteväri. Söpö jakkara ja kaunis taulu.

 • Vierailija

  Ikävää, jos olet kokenut tuttujesi arvostelevan sisustustasi! Oletko ihan varma, ettei kyse ole vain omasta asenteestasi ja siitä, että itse pidät heidän asuntojaan hienoina ja omaasi vähän vaatimattomampana, vaikka kodissasi viihdytkin? Ehkä mulla on poikkeuksellisen kivoja tuttuja, mutta en kyllä itse voisi kuvitellakaan, että joku arvostelisi kotiani. Ja toisin päin, vierailen itse mielelläni monenlaisissa kodeissa, vaikkeivat ne omaan tyylitajuun aivan sopisikaan.

 • Sanph

  Kirjoittelin juuri äsken valmiiksi postauksen tavaratunnesiteistä ja siitä kuinka haluaisin olla minimalisti, mutta kun en ole (hamsteri täällä hei). Tämän asunnon detsku-kuvista sain kyllä lisää puhtia ruveta raivaamaan turhia esineitä pois. Ainakin pois heittämisen sijaan voisin laittaa tavaraa johonkin laatikoihin jos/kun ko. tavaroita ei tarvitse koko ajan pitää esillä. Kyllähän se vain niin on, kun tavaroiden ympärillä on ilmaa ja rauhaa, on mielikin rauhallisempi.

 • wikke

  Ihanasti olet kuvaillut meidän kotia <3 Tervetuloa uudelleen kylään millon vain muru!

   

  Täytyy kyllä sanoa, että tämän asunnon ihan loistavat säilytysratkaisut auttavat vähän tuossa minimalistisuuden illuusion saavuttamisessa ;) Vaikka paljosta tavarasta luovuttiin muuton yhteydessä, niin sitä on edelleen paljon, mutta se on hyvin säilöttynä kaappeihin, varastoon jne. Myös nuo Hay:n kauniit boxit hankin piilottamaan kaikenlaista ajelehtivaa sälää. 

 • Blue Peony

  Ikävä kyllä ei ole kysymys minun asenteestani… Arvostelevan katseen ikävä kyllä tunnistaa, samoin sen, että joku jää pitkäksi aikaa tuijottamaan kulunutta sohvaasi nenä nurpalla. Muutaman kerran on käynyt sellainenkin ikävä juttu, että olen omin korvin kuullut, miten kotiani on arvosteltu. Tämä on tapahtunut juhlissa, kun arvostelija on puhunut hälyn ylitse vähän kovemmalla äänellä tajuamatta, että olen muutaman metrin päässä kuulemassa :-(. No, sen jälkeen en ole kyseisiin tyyppeihin sen enempää yhteyttä pitänyt kuin on ollut pakko. Mutta se vain on niin, että esim. velipojan tyttöystävän kanssa on pakko olla tekemisissä ainakin jonkin verran. Mutta kukin tekee omat valintansa – ostan mieluummin lentoliput kuin sen uuden sohvan :-).

 • Cosy home

  Onpa ihanan näköistä, jotenkin niin kauniin rauhallista ja seesteistä. Mä haaveilen kanssa niiiiin vaaleista lautalattioista ja oon päättänyt, että se toive vielä joskus toteutuu. :) Tykkään niin paljon väreistä, että ne pääsisivät mielestäni vaan niin kivasti oikeuksiinsa vaaleammalla pohjalla. Kauniita kuvia oot Jenni ottanut!

  Saija / Cosy home

 • Jenniii

  Onpa todella ikävä kuulla! Erityisen harmillista on, jos kyseessä on ihminen, jota et voi karsia ulos tuttavapiiristäsi – tuollaista scheissea kun ei kenenkään tarvitsisi joutua kuulemaan tai sietämään. Yritä vain jättää asia omaan arvoonsa, enemmänhän kommentoijan tölväisyt kertovat hänestä itsestään kuin sinusta. Ymmärrän silti, että harmittaa. Ja siinä olet tismalleen oikeassa, että ihmisillä on eri kiinnostuksia ja intohimoja, eikä sisustus varmaan ole suurimmalle osalle ihmisistä mitenkään prioriteettiasemassa. Joku hifistelee ruokaa, joku seuraa muotia, joku panostaa kotiinsa, joku urheiluun ja joku vaikka puutarhanhoitoon tai matkusteluun kuten sinä. En ymmärrä, miksi muiden valintoja tarvitsisi arvottaa ja onneksi ympärille on sattunut sellaisia ihmisiä, jotka eivät arvostele ja arvioi läheisiään tuollaisten asioiden perusteella. 

 • Ihanan näköistä ! :)

 • JulesA

  Wikke, mistä tuo ihana vaate”rekki” on? Aivan upea! Tuollaisen kun saisi:)

 • Vierailija

  Seesteinen koti, ja todella kauniita kuvia! Sattuma – meilläkin on Marimekon Oiva-lautanen päätynyt uusiokäyttöön kynttilänalusena, kun tuollainen vastaavankokoinen palanen irtosi pesukoneessa.

 • Kiki de Lep

  Wau. Tykkään! Iskin silmäni tohon vaatekaappiin, jossa on sekä laatikoita että ovia. Saisitkohan urkittua mistähän se on hankittu? Meidän työhuone ois vailla just tollaista. :)

Related posts