30/10/13

Pikkuputiikit esittelyssä: Sofinah

7 61 sofinah1.jpg

Pikkuputiikkeja esittelevä juttusarja jatkuu! Olen joskus aiemminkin käynyt Sofinah-putiikissa, mutta kirjoitettuani aikomuksestani ryhtyä kirjoittamaan pienistä liikkeistä, sain useita viestejä niiden omistajilta ja kutsuja käymään – ja yksi näistä oli Sofinah. Ensimmäinen visiittini liikkeeseen oli jättänyt mielen uteliaaksi, joten tartuin kutsuun ja menin käymään uudelleen. Sofinah sijaitsee Helsingin Punavuoressa Uudenmaankadulla, mutta sillä on myös nettisivuillaan verkkokauppa, joten valikoima on saatavilla minne tahansa Suomessa (ja ulkomaillekin).

PA236144.JPG

Sofinahin kantava ajatus on alusta asti tuoda suomalaisten saataville merkityksellistä muotia: kaikki liikkeen tuotteet on yksitellen valikoitu mallistoista mukaan liikkeeseen ja jokaisen brändin taustat tutkitaan huolella. Tässä liikkeessä voit siit shoppailla puhtaalla omatunnolla, sillä eettisyys ja vastuullisuus ovat Sofinahin tärkeimpiä kriteereitä liikkeessä myytäviä merkkejä valitessa. Sofinahin tytöt pyrkivätkin jatkuvasti löytämään ihan uusia kiinnostavia brändejä, joita ei ole välttämättä muuten lainkaan tarjolla Suomessa. Toinen iso plussa on, että tässä putiikissa vaatteiden laatuun, materiaaleihin ja leikkauksiin kiinnitetään erityistä huomiota. Liikkeessä ei toitoteta tai tuputeta näitä arvoja, mutta on ikään kuin bonus, että kauniit ja huolella valikoidut vaatteet ovat vielä kaupan päälle eettisesti tuotettuja ja laadukkaita. 

PA236137.JPG

Tällä hetkellä Sofinahissa myytäviä merkkejä ovat esimerkiksi Camilla Mikama, Zoe Karssen, The Local Firm, AiAYU, Iheart, AJ117 Project ja Coatpeople. Suurin osa näistä oli minulle entuudestaan tuntemattomia, mutta suosittelen tutustumaan. :) Yksi kiinnostavimmista merkeistä on ehdottomasti AiAYU, joka käyttää materiaalinaan materiaalinaan pääasiassa vaatebisneksessä vielä melko tuntematonta mutta ominaisuuksiltaan loistavaa laaman villaa. Bolivialaisia käsityöläisiä tukeva firma on niin mielenkiintoinen tapaus, että taidan omistaa sille vielä ihan oman postauksensa! Vaatteiden lisäksi Sofinahissa myydään myös asusteita kuten esimerkiksi laukkuja, kenkiä, koruja, aurinkolaseja ja kosmetiikkaa. Tuotteiden hintahaarukka alkaa vaatteissa noin 50 eurosta ja lähtee siitä ylöspäin, asusteissa hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä muutamaan sataseen. 

Kuvat ovat taas vähän mitä ovat, koska valaistus on usein liikkeissä melko haasteellinen ja kyseisenä päivänä oli vielä kaiken huipuksi superharmaata ja pimeää. Saatte silti kuvista edes vähän ideaa, että mitä on tiedossa. Lämmöllä kuitenkin suosittelen piipahtamaan paikan päällä ihan itse – kaiken kaikkiaan aivan ihana putiikki! :)

PA236159.JPGsofinah2.jpg PA236138.JPG PA236143.JPGPA236149.JPGPA236139.JPG PA236151.JPGPA236141.JPG PA236146.JPG PA236150.JPG PA236156.JPG PA236157.JPG PA236158.JPG PA236160.JPG PA236162.JPG PA236163.JPG PA236165.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Laajemmat kuvat liikkeestä: Sofinah

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • lottas

  Heti tuli Sellanen olo että pitäis päästä hypistelemään. Noi sormukset etenkin on tosi söpöjä!

 • iidaåbo

  Oi kuinka ihania tuotteita! Iskin silmäni tuohon t-paitaan, jossa on chihuahua silmälasit päässä. Sen haluaisin kotiuttaa! Valitettavasti verkkokaupassa ei paitaa ollut, ehkä pitää siis seuraavalla Helsingin reissulla käydä paikan päällä. :)

 • AnnikaW

  Kiitos Jenni ihanasta esittelystä Sofinah shopistamme. Pieni lisäys: Ihana putiikki ei ole mitään ilman ihania asiakkaita!! Kiitos kuuluu siis myös heille. Iidalle Turkuun terkkuja, että silmälasipäinen sööttis lisättiin äsken nettikauppaamme :)

 • Hosuli

  Jes, kivaa! Eettisyyteen ja ekologisuuteen panostavat liikkeet ansaitsee huomiota. :) Minäkin olen kerran piipahtanut Sofinahissa, hauska valikoima heillä. Seuraavalla Helsingin-reissulla sitten taas.

 • Oi vitsi miten ihania juttuja. Mun on tehnyt mieli tosi kauan jo piipahtaa paikan päällä hypistelemässä, mutta käyn niin harvoin tai kiireessä Helsingissä. Täytyypä mennä kurkkaamaan nettisivuja.

  Ihana kun esittelet näitä pieniä liikkeitä!

 • iidaåbo

  Jes! Pitääkin heti kurkata, kiitos! :)

 • Ihana blogikirjoitus! Taas yksi hyvä syy tutustua Helsingin Designkortteliin, joka on monille paikallisillekin vieras konsepti!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Related posts