18/10/13

Hella & Herkku

18 41 PA186033.JPG

Olen aina viihtynyt täällä Helsingissä vähän sellaisissa mummojen kaupunginosissa. ;) Ensin asuin Etelä-Haagassa, jossa minun lisäkseni tuntui asuvan pääasiassa vanhuksia ja lapsiperheitä. Sitten muutin Eiraan, joka puolestaan oli sellainen hienostomummojen tyyssija. Nykyään olen asunut nyt pari vuotta Etu-Töölössä, joka sekin on mummeleita täynnä. Ja minusta se on ihanaa! Tykkään tästä rauhallisesta tunnelmasta, vanhoista kauniista kivitaloista ja siitä, että vaikka olen kivenheiton päässä Helsingin ydinkeskustasta, kotikadulleni ei kuulu juuri laisinkaan liikenteen ääniä tai muutakaan melua. Eräs ystäväni totesi hieman hämmästellen jonakin arki-iltana kotitaloni lähistöllä, että ”Täällä Töölössä kyllä tuntuu vähän siltä kuin olisi joka päivä sunnuntai.” :D Se voi sitten ihmisestä riippuen olla hyvä tai huono asia. Minua vain nauratti, koska se oli niin osuvasti sanottu.

PA186025.JPG

Niin paljon kuin Töölöä rakastankin, olen välillä miettinyt, että onhan täällä tosiaan melkoisen rauhallista. Ehkä toisinaan vähän liiankin. Kaikenlaisten kahviloiden ja putiikkien osalta ainakin nämä minun kotinurkkani ovat olleet vähän sellaisessa kuolleessa kulmassa, vaikka ihmisiä tässä paljon liikuskeleekin. Museokadun Anton & Anton, The Exhibitionists, Kahvila Morocco ja Petri’s Chocolate Room tuovat vähän eloa näille kulmille, mutta toivottaisin ilolla Museokadulle lisääkin kivoja paikkoja, joissa pistäytyä. On vähän sääli, että monet loistavista liiketiloista ovat toimistokäytössä. Siksi ilahduin kovasti, kun joskus aikaa sitten bongasin siitä ravintola KuuKuun vierestä tyhjän liiketilan, jonka ikkunaan oli laitettu lupaavan oloinen lappunen: tilaan avattaisiin lokakuussa Hella & Herkku -nimeä kantava puoti. Sen jälkeen olen tirkistellyt uteliaana sisään joka kerta ohi kulkiessani, kunnes tänään huomasin, että putiikki oli avattu! Tietenkin menin heti sisään tutkimaan, että mikäs se tämä on…

PA186024.JPG

Pääsin juuri eilen puhumasta pikkuputiikkien puolesta ja ajattelin tekstiä kirjoittaessani lähinnä vaate- ja sisustusputiikkeja, mutta kun tämä kyseinen putiikki tuli vastaan, niin tuumasin, että miksipä ei tätä putiikkisarjaa voisi aloittaa ruoankin parista. :) Hella & Herkku on vähän sellainen spessumpi ruokaputiikki, jossa myydään myös keramiikka-astioita ja keittiötekstiilejä. Ruokavalikoima näytti olevan sellaista välimerellistä: erilaisia italialaisia pastoja, ylellisiä herkkusäilykkeitä, kahveja, teetä, suklaata, yms. Yksi erityisesti esteetikon silmään pistänyt asia oli, että lähes kaikki ruokapakkaukset olivat aivan poikkeuksellisen kauniita. Noita voisi hankkia ihan vain keittiön kaunistukseksi, vaikka valikoima on kuulemma ensisijaisesti valittu silti makujen perusteella. Plussaa antaisin myös siitä, että tuotteet tulevat kuulemma pääasiassa pientuottajilta. Ihan arkiostoksille tuollainen erikoisputiikki on hiukan kallis, mutta veikkaan, että moni Anton & Antonissa pistäytyvä saattaisi hyvinkin olla kiinnostunut poikkeamaan myös parinkymmenen metrin päässä sijaitsevassa Hella & Herkussa. Jos ei itselle raaski säännöllisesti tällaisia ostaa, niin erikoistilanteiden varalta joka tapauksessa ihan loistoputiikki ja nämä ovat myös ihania lahjaideoita vaikka tuparilahjaksi tai kulinaristiystävälle (tai esteetikolle) muuten vain. :) Tiedoksi omille ystävilleni, että tuliaisiksi saa koska vain tuoda tuollaisen lintu-kuvioidun oliiviöljy-pönikän tai Joe’s-teetä, joka on huikean hienoissa paketeissa ja saanut pari ruokamaailman palkintoakin. 

Että käydään nyt näissä ihanissa pikkupuodeissa, niin pysyvät pystyssä! :)

PA186019.JPG PA186032.JPGPA186018.JPGPA186022.JPG PA186037.JPGPA186036.JPGPA186029.JPG PA186030.JPG PA186021.JPG PA186023.JPG PA186039.JPG

Tags: ,

Categorised in: Yleinen

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Roosaaa

  Kävin tänään juuri äitini kanssa ensimmäistä kertaa kahvila Moroccossa ja sen jälkeen poikkesimme myös ensimmäistä kertaa Anton & Antonissa :)

  Pakko on kyllä käydä seuraavalla kerralla tsekkaamassa tämä ihanalta vaikuttava putiikki. :)
  Ja totta, kaikki näyttää erittäin kauniilta!

 • Oi, että! Ihana! Mitä herkkuja… Pitää pistää kaupan nimi mieleen.

 • Waude <3 Näyttää Ihanalta putiikilta :P Rakastan Pastaa , Suklaata -

 • Pikkupuutiikit ovat parhaita <3 Asun itse Tukholmassa alueella josta löytyy juustokauppa ja leipäkauppa ja myös kauppa ainoastaan suklaapalloille! Niiden välistä löytyy 2ndhand kauppoja ja muutama kalliimpi vaatekauppa ja monenmonta olutbaaria. Ihan parasta.

 • Ihanalta kyllä näyttää! Täytyypä poiketa. Voiko kaupassa myös nauttia kupillisesta kahvia? Tai saako sieltä maistiaisia?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Vierailija

  Siis mä en kyllä ymmärrä, miten joku voi kritisoida Töölöä, tai mitään muutakaan osaa Helsingin kantakaupungissa, liian hiljaiseksi? :D Asun itse Krunassa, josta kuulee myös kommentteja, että ihana paikka mutta ei siellä kyllä mitään tapahdu. Miten niin ei? Missä päin Helsinkiä sitten tapahtuu jatkuvasti jotain, missä nämä menoa ja meininkiä arvostavat haluaisivat asua?

 • nettariini

  Itse olen asunut krunikassa myös ja pidin toki alueesta sijainnin puolesta ja kaunistahan siellä oli myös, sitä ei käy kiistäminen. Mutta esimerkiksi tunnelmaltaan omaan mieleeni kallio sopii huomattavasti paremmin. Sielläkin on kaunista, mutta myös sitä elämää eli ”menoa ja meininkiä”. :)

 • Jenniii

  Kahvista en ole varma, mutta ainakin suklaasta ja kekseistä oli tarjolla maistiaisia. :)

 • Jenniii

  Eihän tässä varsinaisesti mistään kritiikistä ollut ja eiköhän tekstistä käynyt selvästi ilmi, että rakastan Töölöä. Enhän täällä muuten asuisikaan. :) Tämä on joiltakin osin ollut vähän palvelujen puolesta hiljainen kaupunginosa, koska kuten tuossa tekstissä sanoinkin, jostain syystä monet katutason liiketilat ainakin Museokadulla ovat päätyneet toimistokäyttöön. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että meininki on elävöitymässä ja koko ajan tänne avautuu uusia putiikkeja ja kahviloita, joten se tuo mukavaa eloa kotikulmieni kaduille. Tuo kritiikki oli siis kyllä tekstin seassa ihan omaa tulkintaasi, eikä vastaa sitä näkemystä, mikä minulla tästä paikasta on. Minähän nautin tästä rauhasta. :) Aiemmin tilanne kuitenkin oli se, että esimerkiksi kivat kahvilat loistivat poissaolollaan (ainakin juuri siitä nurkasta katsottuna, jossa itse asun), jolloin oli pakotettu lähtemään kotikulmilta kauemmas, mikäli halusi istahtaa viihtyisään ja oman tyyliseen paikkaan hetkeksi alas. The Exhibitionists korjasi tuon tilanteen ja huomaa, että sille on ollut tilausta, koska kahvila on jatkuvasti täynnä. :)

  Ja vastauksena kysymykseesi: en haluaisi asua missään muualla. Täällä on just hyvä – niinhän kerroin jo postauksessa. :)

 • Jenniii

  Tässä kyllä huomaa hyvin, miten asuinpaikatkin ovat makuasioita. Minulle Kalliossa taas olisi ihan liikaa ”menoa ja meininkiä”, enkä usko että viihtyisin siellä yhtä hyvin kuin vaikka nyt täällä Töölössä. :)

 • Vierailija

  Ihmettelyni ei siis ollut tarkoitettu sinulle, Jenni, vaan lähinnä kommentiksi ystäväsi tokaisuun Töölön ainaisesta sunnuntaitunnelmasta :) Tekstistä kyllä välittyy se, että tykkäät Töölöstä, enkä sitä toisin ymmärtänytkään. Hämmästelen vain yleisesti, miten joku voi pitää esim. just Töölöä liian hiljaisena.

 • Jenniii

  Luulen, että se on todella paljon riippuvaista siitä, missä täällä Töölössä elelee ja liikuskelee. Esimerkiksi juuri nämä minun kotini lähinurkat ovat oikeasti niin hiljaisia, että en ihmettele tuota kaverini kommenttia ollenkaan. On ihan eri asia asua vaikkapa Töölöntorin kulmilla tai Runeberginkadun varrella kuin jollakin pienemmällä sivukadulla esimerkiksi tuolla Temppeliaukion kirkon takana. :)

 • Vierailija

  Makuasioita toki, mutta itse tykkään Krunassa just siitä, ettei kuppiloita ole joka kadulla (joskin niitäkin on ihan sopivasti). Toisaalta koko kantakaupunki on lähes kävelymatkan päässä, joten ”menoa ja meininkiä” voi hakea joka suunnalta.

 • Vierailija

  Joo varmasti, mutta Temppeliaukion kirkkokin on tosi lähellä esim. just Runeberginkatua, Fredaa ja Museokatua, joilta löytyy jos jonkinlaista kuppilaa ja putiikkia :)

 • Jenniii

  Aivan, se on makuasia. :) Minulle kotona työskentelevänä on plussaa, että jos kesken päivän haluaa poiketa jonnekin pienelle tauolle, voi oikeasti tehdä vaikka sellaisen puolen tunnin pysähdyksen lähinurkilla eikä tarvitse lähteä viihtyisään kahvilaan kauemmas. Kauemmas lähtiessä kävelyyn menee helposti suuntaansa 15-20 minuuttia, ja silloin se taukokin venyy auttamatta aiottua pidemmäksi. Siksi minusta on mukavaa, että korttelin tai parin päästä löytyy myös viihtyisiä ja oman tyylisiä paikkoja, joissa pistäytyä.

 • Jenniii

  Kyllä vain, mutta tuolla kirkon ympärillä on paljon myös sellaisia tosi rauhallisia katuja, joille poiketessa en ihmettele kommentteja ainaisesta sunnuntaitunnelmasta. :) Ihan tässä minun lähelläni ei ole kovin montaa kahvilaa ja siksi olenkin iloinen, että tuo Museokatu pikkuhiljaa elävöityy entisestään. Toki on suhteellista, mikä on lähellä ja mikä on kaukana – kaikkihan tässä on lähellä. :D Mutta minusta on mukavaa, että viihtyisään lähikahvilaan ei tarvitse kävellä 10-15 minuutin sijaan kuin 2. ;)

 • Apua miten ihana kauppa! Ehdottomasti muistilistalle seuraavaa helsingin reissua varten! :)

 • Luca

  Yrittäjä ei maksa ostamiaan tuotteita. Ilmeisesti meitä on useampi odottamassa rahoja.
  https://www.protestilista.com/?yritys=hella+%26+herkku&kaupunki=#

Related posts