17/10/13

Pikkuputiikkien puolesta

32 44 P8072896.JPG

Sami Sykkö kirjoitti hiljattain NYT-liitteen sivuille varsin kiinnostavan artikkelin siitä, kuinka Suomen kaupungeissa keskustat uhkaavat autioitua, kun pienet putiikit lopettavat toimintansa yksi toisensa jälkeen. Syynä tähän on Sykön näkemyksen mukaan shoppailun siirtyminen niin voimakkaasti verkkoon, että pienille putiikeille ei enää riitä asiakkaita. Tilanteeseen voivat osaltaan vaikuttaa sekä asiakkaat että kauppiaat, mutta varmasti kukaan meistä ei toivoisi tuollaisen skenaarion toteutuvan. Suosittelen, että lukaisette Sami Sykön kirjoituksen, siinä on paljon mielenkiintoisia ajatuksia, hyviä pointteja ja ihan konkreettisia ratkaisuehdotuksiakin tällaisen kehityksen pysäyttämiseksi. 

Olen itse monesti miettinyt, miten sääli on nähdä kivojen pikkuputiikkien avaavan ovensa ja sitten sulkevan ne lopullisesti usein ihan liian pian. Voi toki olla, että joissakin tapauksissa kysyntä ja tarjonta eivät vain kohtaa tai liikkeen konseptissa jokin mättää, mutta aika usein uskon kysymyksessä olevan vain sen, että asiakas ja liike eivät yksinkertaisesti löydä toisiaan. Pienillä putiikeilla ei ole suuria markkinointibudjetteja ja liikkeet jäävät helposti huomaamatta potentiaalisiltakin asiakkailta. Ja niinpä olen miettinyt, että voisin aina kivoihin pikkuliikkeisiin törmätessäni tehdä tänne blogin puolelle jotain juttua. :) Veikkaan nimittäin, että sellaiset putiikit, joista itse innostun, voisivat olla teidänkin mieleenne. Olen tällaisia juttuja tehnyt joskus ennenkin, mutta voisin taas aktivoitua siinä asiassa. Olen itse asiassa hiljattain bongannutkin pari uutta houkuttelevan oloista liikettä. Mitäs tuumaatte, olisiko tällaiselle teillä kiinnostusta? :)

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kiinnostaa! Tee ihmeessä postauksia! :D

 • SallaH

  Kyllä, olen tällä viikolla juuri selaillut nettiä pohtien mistä kaikkialta metsästäisin ennestään itselleni tuntemattomia pikkuputiikkeja ja tekisin joku kaunis päivä kivan excursion niitä kierrellen Helsinkiin.

 • Lorelai

  Tulisi kuin tilauksesta!

 • Hemmuli

  Kyllä kiinnostaa. Itse kun en kantakaupungissa asu, niin ei tule juurikaan sattumalta törmättyä kivoihin pikkukauppoihin ja mahdollinen asiakassuhde jää syntymättä.

 • saaruliini

  Aivan mahtava idea!! Rakastan pieniä putiikkeja ja sitä yrittäjyyttä!! Taistellaan sitä vastaan, että ne eivät kuole sukupuuttoon. Pienissä putiikeissa kun on mahdollista saada henkilökohtaisempaa palvelua, kuin isoissa, hehtaari kaupoissa tai nettikaupoissa.

 • Emppulia

  Voi, kyllä! Ja Helsingin lisäksi myös vinkit pikkuputiikeista Pariisissa! Tuntuu jotenkin, etten koskaan saa otetta siitä kaupungista. Lontoossa ei ole mikään ongelma löytää ihaniin pikkuputiikkeihin, mutta Pariisi on kohdallani toivoton tapaus. Viimeksi vuosi sitten vieraillessani siellä olin varta vasten ottanut mukaan suomalaisesta naistenlehdestä lehtileikkeen, jossa vinkattiin hyviä putiikkeja. Löytäessäni oikeaan osoitteeseen koko alue oli muuttunut punaisten lyhtyjen alueeksi! Eipä paljon tehty löytöjä.

 • Riihimäki on tästä malliesimerkki, keskusta totaalisen kuollut. Täällä se tosin johtuu siitä, että keskustan kehittäminen on unohdettu kokonaan ja on satsattu kahteen suureen kauppakeskukseen ja niiden liiketiloihin, jossa toisessa sijaitsee Prisma ja toisessa Citymarket. Ongelma alkaa olla vaan se, että ei näin pienessä jopa noiden kauppakeskuksien liiketiloja on tyhjillään.

  Itseäni kiinnostaisi lukea pienistä putiikeista!

 • Emilia M

  Kiva idea Jenni! :) Kaikkea hyvää!

 • StiinaG

  Ehdottomasti, hyvä idea! Ja suosittelen piipahtamaan Janssi& Minssi liikkeessä Eerikinkadulla, mikäli se ei vielä ollut listallasi :)

 • Laura Pollari

  Kiva idea, ehdottomasti toteutukseen!

  Sykön artikkelissa oli pari ihan varteenotettavaa ideaa, mutta siinä ei mielestäni selitetty suurinta ja tärkeintä syytä itsenäisten yrittäjien kadolle: halpisketjuliikkeitä. Niistä artikkelissa ei mainittu mitään, vaikka ne vievät pienyrittäjien markkinoita kaikista rankimmalla kädellä.

  Väittäisin, että nettiostaminen on nykyisen ketjuliikelevikin rinnalla yhä marginaalinen ilmiö, jos puhutaan oikeasti koko Suomen mittakaavassa, eikä vain kapeahkon pääkaupunkilaisjoukon kulutusvalinnoista. Suurin osa jengistähän ostaa pienemmillä paikkakunnilla kamppeensa edelleenkin supermarketeista ja anttiloista (aivan samasta syystä maailman suurin vaatevalmistaja on Wal-Mart!)

  Poljetuilla ketjuliikehinnoilla on harvinaisen selkeä syys-seuraussuhde putiikkien suosion vähenemiseen: jos kuluttaja on totutettu maksamaan trenssistä 49.90 euroa ketjuliikkeessä, on täysin luonnollista, että pari sataa (tai enemmän) vastaavassa tuotteesta putiikissa tuntuu kuluttajasta kovalta hinnalta. Ei tarvitse mennä kuin parikymmentä vuotta taaksepäin, ja tilanne oli aivan eri.

  Jos siis aivan oikeasti haluaa pitää pienyrittäjät elossa, on kuluttajan äänestettävä sekä klikkaamatta jättämisellään että jaloillaan. Siihen löytyy aivan looginen syy, että nyky-Suomesta löytyy yli 40 (!) H&M:ää.

  Me bloggaajat voimme näyttää hyvää esimerkkiä myös vaikkapa jättämällä kirjoittamatta ketjuliikkeen X seuraavan kesän kenkä/vaate/sukkamallistosta ja sen sijaan kertoa vaihtoehtoisista kulutustavoista ja -paikoista. Oli se vaikka sitten oman kaupungin itsenäinen vaateyrittäjä.

  Uskallan nimittäin väittää, että niiden tulevaisuudessa ”tyhjyyttään ammottavien” liiketilojen paikalle löytyy aika nopeasti uusi vuokralainen, ja todennäköistä on, että sieltä saa t-paitoja vitosella.

 • Blue Peony

  Tuota ketjuliikkeiden merkitystä ja niiden jatkuvaa uusien mallistojen syöttötahtia olen miettinyt minäkin. Meneepä minne vain Suomessa ja ulkomailla, ne ovat parhailla liikepaikoilla. Toinen ikävä juttu tällaisen jo kolmenkympin rajapyykin ohittaneen naisihmisen kannalta on se, että Suomesta tuntuu olevan todella vaikea löytää klassisia, naisellisia vaatteita. Olen ihmetelllyt, onko teinien ostovoima todella niin valtava, että vain heille markkinoiminen kannattaa, vai uusivatko ihmiset oikeasti vaatekaappinsa joka sesongin mukaan, kun kaupoissa on enimmäkseen huonolaatuisia, teinihenkisiä vaatteita, joissa asiantuntijatehtävissä työskentelevä ei oikein voi töihin mennä (monilla aloilla kun pukeutuminen kuuluu mielikuvamarkkinointiin eikä oikein voi antaa kuvaa, että juu, kyllä minä olen ihan osaava ja pätevä, vaikka käytänkin tällaista neonväristä, pääkallokuvioista onepieceä…). Lisäksi suurinta osaa malleista ei todellakaan ole tehty ihan normaalin muotoiselle, lyhyehkölle naiselle. Parhaat löytöni olen tehnyt pikkuputiikeista Helsingissä sekä pienistä tanskalaisista ja ruotsalaisista nettikaupoista, joissa on hyvä palvelu ja laaja valikoima. Erään ruotsalaisen nettikaupan pitäjän kanssa asiakkuussuhteesta on kasvanut jopa ystävyys.

  Olen itse yhä enemmän pyrkinyt pohtimaan sitä ketjua, joka vaatteen takana on. Suurin osa suosimistani valmistajista ompeluttaa vaatteet EU:ssa, ja se on silloin mielestäni selvää, ettei hyvää, kestävää paitaa saa vitosella. Nykyään tuntuu lähinnä siltä, että jotain todella ikävää on taustalla, jos lähtöhinta on naurettavan alhainen. Joten ehdottomasti kiinnostavat pikkuputiikkien esittelyt! Erityisen kiinnostunut olisin kotimaista muotia myyvistä liikkeistä. Bongasin Jenni blogistasi jo Month of Sundaysin, ja seuraava vaatehankintani tulee olemaan ko. merkiltä. Kaverini ihmetteli minulle aika ikävään sävyyn innoissani merkistä kertoessani, että miksi maksaisin noin paljon ”perusvaatteesta”. Totesin siihen, että perusvaatteet, joita usein käyttää, ovat mielestäni juuri ne, joihin kannattaa panostaa. Hyvälaatuinen kestää aikaa. Viime viikolla olin edustustilaisuudessa kuusi vuotta vanha mekko päällä. Mekko on ollut kovassa käytössä, mutta yhä se on kuin uusi. Ja tältä kaveriltani lähtee puolestaan melkein kuukausittain kirppikselle perusketjuliikkeiden vaatteita, joita hän ei ole edes käyttänyt kertaakaan. Nii-in. Mikä sitten tulee kalliiksi ja kenelle, en osaa sanoa…

 • Jenniii

  Tämä on kyllä yksi hyvä ja realistinen näkökulma, joka ei tullut tosiaan esille Sykön kirjoituksessa. Ketjuliikkeet todellakin syövät pienten putiikkien leipää. Nykypäivän kuluttajat ovat kasvaneet sisälle ketjuliikkeiden runsaaseen valikoimaan ja edulliseen hintaan, jonka rinnalla pienet putiikit tuntuvat varmasti monen silmissä pöyristyttävän kalliilta. Ehkä elän jossain Helsinki-kuplassa, mutta toisaalta minusta vaikuttaisi siltä, että yhä useammat kuluttajat arvostavat hankinnoissaan myös muuta kuin hintaa ja tekevät valintojaan monipuolisemmin perustein. Itse hankin edelleen joskus vaatteita ketjuliikkeistä, mutta pääasiassa asioin nykyään pienemmissä putiikeissa ja suomalaisten suunnittelijoiden liikkeissä. Ja blogin puolella tuon esille molempia vaihtoehtoja, mutta painotan myös teksteissäni laatua ja harkintaa vaateostoksilla.

 • Liv

  Todella kiinnostaa! Ihan jo lähinnä siksi, ettei ktjuliikkeiden vaatteet tyyliltään ole mun juttu. Henkkamaukasta hakee ihan mielellään perustoppeja halvalla, mutta muuta sieltä ei sitten löydäkään (paitsi lapselle. Jesta miten ihania vaatteita niillä on pienille lapsille!). Eikä ole moneen vuoteen löytynyt (no joku satunnainen neule tottakai). Sama homma Seppälän yms kanssa 

  Siks toiseksi mä miellän pienet putiikit hyvin kalliiksi. Enkä edes usein uskaltaudu sisään vaikka ikkunassa jotain tosi ihanaa olisikin. Jotenkin miellän ettei niitä ole suunnattu tällaiselle 24-vuotiaalle yh-äidille. Vaikka siis miksi muka ei? :) 

 • Kyynikko minussa

  No sen verran kovasti nuo ketjuliikkeet mainostavat Hesarissa, että eiköhän sillä rahavirralla tukita Sami Sykönkin arvosteleva suu….

 • Minäkin haluaisin tukea pieniä putiikkeja ja ostaa laatua ketjuliikkeiden huonolaatuisten tuotteiden sijaan, mutta minulla on sama juttu sen suhteen, etten vähätuloisena opiskelijana edes uskallaudu katselemaan hintavamman näköisiin liikkeisiin, edes alennusmyyntien aikaan. Mieluummin sitten etsin netistä niitä laadukkaampia tuotteita hyvillä alennuksilla, silloin ei tule sitä tunnetta, että osittain henkkamaukkaan pukeutuneena olisi väärässä paikassa. Tosin yhtälö opiskelija + kalliimman vaatteen ostaminen vaatii usein myös osamaksua, joten senkin takia tulee turvauduttua nettiin.

 • Jenniii

  Onhan se niinkin, että useimmiten pienet putiikit ovat kalliimpia kuin ketjuliikkeet. Se nyt vain on fakta, että jos tuotanto ei tapahdu halpatuotannon maissa, hintoja ei voida pitää yhtä alhaalla. Tosin hinta ei todellakaan ole mikään tae siitä, että tuotanto olisi tipan vertaa ekologisempaa tai eettisempää. Mutta sanotaan näin, että ekologista ja eettistä ei takuuvarmasti kuitenkaan saa ketjuliikkeiden hinnoin. Itse asiassa tästä aiheesta on tulossa piakkoin juttua ihan erikseen. :)

  Mutta ymmärrän siis hyvin näkökulmasi, koska olen itsekin ollut opiskelija ja vähätuloinen. Herroiksi en elele nykyäänkään, mutta yritän ostaa harkiten ja ennemmin hankin nykyään vähän harvemmin ja vähän parempaa. Tiedostan kuitenkin, että monilla ei yksinkertaisesti ole siihen mahdollisuutta edes säästämällä. Mutta haluan kyllä rohkaista sinua astumaan sisään pieniinkin putiikkeihin! Eivät kaikki niistä ole erityisen kalliita ja etenkin alennusmyyntien aikaan niistä voi tehdä oikeasti todella hyviä edullisia löytöjä. Yksi plussa on ilman muuta myös se, että valikoima on persoonallisempaa ja ihan joka jampalla ei sitten tule se sama vaate vastaan. :)

 • Jenniii

  Minusta tuntuu, että tosi monilla on tämä sama pelko. Jotenkin tuntuu, että siellä pienissä liikkeissä on koko ajan myyjän valvovan silmän alla ja helposti pelätään, että katsooko se nyt minua nenänvarttaan pitkin, jos en ole tarpeeksi ”hienon” oloinen. Huihai tuollaisille mietteille! Sinne sisään vain – sehän on myös sen putiikin käyntikortti, että miten siellä potentiaalisia asiakkaita kohdellaan. Ja jos jostain syystä sinua ei kohdeltaisikaan potentiaalisena asiakkaana, se on liikkeen häpeä, ei sinun. Tällaistakin joskus siis kuulee, mutta itse en ole moista kohdannut koskaan. Rohkeasti sisään vain, katselu ei mitään maksa ja eivät kaikki pienemmätkään putiikit mitään överikalliita ole. Ja ei se myyjä päällepäin sinun vaatteistasi näe, mistä ne on ostettu. :) Pää pystyssä sisään vain ja pois turhat ujostelut!

  Netissä on varmasti monenlaisia etuja, joiden ansiosta shoppailu siellä tuntuu helpommalta, mutta turha niihin pikkuliikkeisiinkään astumista on arastella. Eihän sieltä joka kerta varakkaampikaan osta mitään. :)

 • tiia_

  Pikkuputiikkiesittelyt olisivat kyllä tervetullutta luettavaa! Ja jos saan, niin käytän tässä röyhkeästi tilaisuutta hyväkseni ja mainostan isosiskoni Frida marina-nimistä tunnelmallista second hand-putiikkia. Se sijaitsee Kalliossa Kaarlenkatu 10:ssä. :) https://www.facebook.com/pages/Frida-marina/463910240295995

 • tiia_

  Tuo Helsinki-kupla onkin aika mielenkiintoinen ilmiö! Suuremmissa kaupungeissa on tosiaan mahdollisuuksia tukea pieniä putiikkeja, mutta ”täällä maalla” on tarjolla vain ja ainoastaan halpaketjurättejä. Erityisen surullista tämä on siksi, että minunkin pikkupaikkakunnallani on ollut iso määrä vaatevalmistajia aikoinaan, eli vanhaa Suomi-designia on tehty täällä, ja monessa muussakin maalaispitäjässä. Toisin on nykyään, vaatetehtaat on purettu aikaa sitten, kun suomalainen vaatevalmistus lopetettiin lähes yhdessä yössä. Konkreettisille vaateostoksille minun pitää ajaa vähintään puoli tuntia autolla, ja tarjonta on sittenkin lähinnä Seppälää ja Tokmannia. :( Eli minulle nettiostamisen mahdollisuus on suorastaan henkireikä, koska se on täällä ainoa tapa löytää hyvälaatuisia vaatteita, ellen sitten matkusta montaa tuntia Helsinkiin tai Tampereelle… Onneksi täältä sentään löytää huippuvintagea pikkurahalla! :)

 • el-lah

  Ehdottomasti kiinnostaa juttu pikkuputiikeista, miksei samalla hyvistä vintage-liikkeistäkin. Itse olen löytänyt viime aikoina Kalliosta monia pikkuputiikkeja, joiden olemassaolosta en edes tiennyt aiemmin, vaikka asuinkin samoilla hoodeilla. Puskaradio on ollut tehokkain tiedonlähde. Yksi syy siihen, että asiakkaita ei riitä on siis sekin, etteivät ihmiset tiedä näistä putiikeista. Aiemmassa kommentissa mainittu Frida Marina on yksi kivoimmista second hand-liikkeistä, mutta kuulisin mielelläni uusistakin paikoista. Oma kulutuskäyttäytymiseni on muuttunut vieläkin enemmän siihen suuntaan, että ostan laadukasta ja mielellään Euroopassa valmistettuja vaatteita tai second handia, joka on laadukasta (ei siis mitään ketjuliikkeiden second handia). Etsin juuri taannoin uusia nahkakenkiä talveksi ja täytyy sanoa, että Helsingin kenkäkaupoissa valikoima ei ole järin suuri, joten ostin nettikaupasta. Netissä on hyvä valikoima ja usein hyviä alennuksia, joten ei ole mikään ihme, että nettikaupat ovat niin suosittuja. Komppaan Laura de Lillen Lauraa, ja olen samaa mieltä siitä, että ketjuliikkeet syövät varmasti asiakkaita. Niin monissa blogeissa on aina juttuja milloin mistäkin yhteistyömallistoista ja muusta, joten kiva, jos sinä kirjoitat vaihtoehtoisemmista liikkeistä :).

 • Blue Peony

  Kyllä minäkin muistan opiskeluajat, kun rahaa ei ollut vaateostoksiin eikä juuri muuhunkaan. Ja ymmärrän hyvin, että budjetti rajoittaa. Toisaalta tuttavapiirissäni on paljon pienyrittäjiä, ja olen nähnyt, millaista on yrittäjän arki. Myös jutut massamuodin eettisyydestä mietityttävät, ja siksi koen, että koska minulla nyt on mahdollisuus tukea edes jossain määrin pienyrittäjiä ja eettisempää kuluttamista, se on tavallaan eettinen velvollisuuteni tässä elämäntilanteessa, kun taloudellinen tilanteeni on parempi kuin opiskeluaikoina. Toivottavasti onnistuin selittämään, mitä tarkoitan ilman, että kuulostan hurskastelijalta… Yritän siis vain omalta osaltani omien mahdollisuuksieni puitteissa vaikuttaa siihen, että tuotteen valmistaja ja myyjä saisivat oikeudenmukaisen palkkion työstään ja tulisivat sillä toimeen, ja ettei maailma hukkuisi turhaan tavaraan.

 • Jenniii

  Minulla on vähän samanlainen filosofia. :) Että nykyään, kun minulla on taloudellisesti mahdollista panostaa toisinaan vähän enemmän, niin mielelläni teen sen. Varmasti tulen kirjoitelemaan jatkossakin joskus myös ketjuliikkeiden uutisista ja valikoimista, mutta olen pyrkinyt jo pitkään tuomaan blogissani esille myös pieniä yrittäjiä, suomalaisia suunnittelijoita, järkevää kulutuskäyttäytymistä, kierrätystä, yms. En halua itse olla absoluuttisen ehdoton näissä jutuissa, mutta mielelläni tuon esille erityisesti tätä pikkuputiikki-näkökulmaa, koska itse arvostan pienyrittäjiä kovasti.

 • HeidiM

  Ehdottomasti olisi kiva kuulla suosituksia pikkuputiikeista! :) Olen asunut Helsingissä noin vuoden ja muodostanut jo omat suosikkini, mutta välillä tuntuu, että en osaa etsiä uusia liikkeitä, vaikka vaihtelu virkistäisikin.

  Joku kommentoi tuossa ylempänä saaneensa ystävältään palautetta ”kalliin” perusvaatteen ostamisesta. Omassa ystäväpiirissänikin on tyyppejä, joille joutuu selittelemään ostoksiaan, jos ne on tehty jostain muualta kuin ketjuliikkeistä. ”Miten sulla on varaa? Tuollaisen paidanhan saa halvemmalla Henkka Maukalta!” Ymmärrän, että kaikilla ei ole varaa ostaa niitä kalleimpia tuotteita, mutta suosittelen käymään näissä pikkuputiikeissa juuri alennusmyyntien aikaan. Olen itsekin tällä hetkellä pienituloinen opiskelija, mutta siitä huolimatta olen tehnyt hienoja löytöjä kalliimmista kaupoista. :) Kehottaisin myös kaikkia tutustumaan omaan makuunsa ja määrittämään oman tyylinsä. Ei jokaiseen trendivillitykseen tarvitse lähteä mukaan, eikä jokaista uusinta vaatetta tarvitse ostaa. Kun oma tyyli on tiedossa, voi ostaa vaatteita, joissa tietää viihtyvänsä pitkään ja tällöin voi panostaa yhteen tai kahteen ostokseen hieman enemmän rahaa.

  Mutta siis putiikkiesittelyjä kehiin! :)

 • Jenniii

  Blue Peony, olen törmännyt monesti samaan, että ihmiset kauhistelevat juuri näiden suomalaisten merkkien hintoja. Olen itsekin toisinaan saanut osakseni melkoisia silmien pyörittelyitä, vaikka suurin osa nykyisistä ystävistäni taitaa suhtautua näihin juttuihin melko neutraalisti. Minusta on kiva tukea suomalaista yrittäjää ja hankkia jotakin vähän erityisempää, jota ei ole jokaisella vastaantulijalla. Arvostan laatua ja olen samaa mieltä siinä, että juuri niitä perusvaatteitahan usein käytämme kaikkein eniten – miksi siis juuri niihin ei panostaisi? Minulla on vaatekaapissa paljon sellaisia helmiä, jotka ovat olleet käytössä jo vuosia, esimerkiksi trenssini on palvellut jo suunnilleen 10 vuotta, vaikka ostohetkellä kirpaisikin ja pilkullinen kirpparilöytömekkonikin on tainnut olla käytössä jo viitisen vuotta. :) Minä en todellakaan tajua tuota meininkiä, että ostetaan ihan hysteerisesti uutta ja kärrätään valtavia kasoja vaatteita käyttämättöminä tai lähes käyttämättöminä kirpputorille. Äärettömän ajattelematonta toimintaa! Virheostoksia tekee varmasti jokainen joskus, mutta tuollainen meininki kuulostaa jo enemmänkin siltä, että ihmisellä on jonkinlainen shoppailuongelma. Ja siinäkin olet ihan oikeassa, että pidemmällä tähtäimellä tuo tulee varmasti kalliimmaksi kuin se, että ostaisi harkiten ja laadukkaampaa.

 • kippis

  Muakin kiinnostais todella paljon lukea pikkuputiikeista!

  En oo pitkään aikaan löytäny ketjuliikkeistä sellaisia oikeasti silmää miellyttäviä naistenvaatteita, jotka olis samaan aikaan laadukkaita ja monikäyttöisiä. Haluaisin siis ehdottomasti vähän vinkkejä pienemmistä, persoonallisista liikkeistä, koska itselläni ei oo tällä hetkellä juuri mitään hajua, että mistä sellaisia löytyy.

  Oma tyylini on tällä hetkellä aika androgyyni, ja olen tottunut ostamaan ainakin kaikki perusvaatteet miesten puolelta. Tuntuu, että ne ovat aavistuksen kestävämpiä kuin naisille tehdyt, mutta voi olla että vain kuvittelen. Olen kuitenkin 19-vuotias (poika)tyttö, ja näytän melkein samalta kuin 15-vuotias pikkuveljeni. Osaisitko suositella liikkeitä, joista löytyisi tyylikkäitä ja laadukkaita, mutta silti yksinkertaisia vaatteita, joilla voisin alkaa muokkaamaan tyyliäni hieman naisellisempaan suuntaan? Mitään tosi fiiniä neitiä musta tuskin koskaan tulee, mutta olen vähän kyllästynyt näyttämään teinipojalta.

 • amm

  Täytyy myöntää, että tulee nykyään tosi harvoin ostettua vaatteita pikkuliikkeistä. Ja juuri siitä syystä, että mielestäni netistä löytyy kivempi valikoima ja samaa laatua edullisemmin. En myöskään itse anna kauhean paljon arvoa palvelulle, tykkään miettiä ja vertailla itsekseni ja tiedän itse aika paljon materiaaleista ym. Oon vähän yksinostelija luonnostaan, eikä sen tarvitse olla sosiaalinen tapahtuma. :) Oikeastaan nykyään en edes huvikseen käy katselemassa pikkuliikkeissä, sitä tein kyllä aiemmin.

  Mulle kelpaisi saada katukuvaan lisää second hand puoteja! Käytettyä kun on kivempi ostaa livenä kuin netistä. Se tukisi yrittäjyyttä ja olisi samalla ekologista.

 • Katjahenriikka

  Mä olen löytänyt aivan ihanan lelukaupan Helsingistä Yrjönkadulta Tingeling. Itse löysin sen yhden blogin kautta , että kyllä blogikirjoituksilla on ”valtaa”. Nykyään tuo liike on ”luottoliikkeeni” ostaessani niin omalle kuin muidenkin lapsille leluja. Hinnat toki ovat aivan eri luokkaa kuin Prismassa mutta ei muovikrääsää vaan kestäviä puuleluja (lähinnä).

 • tuulis

  Samaa mieltä kuin Jenni, ihan turha pelätä, että olisit pienessä putiikissa jotenkin ei-toivottu. Ihan jo siitä syystä, että pienellä putiikilla luultavasti erittäin harvoin on varaa menettää yhtäkään mahdollista asiakasta. Pienet vaateputiikit tuskin olisivat joukkokadon partaalla, jos ala olisi sellainen rahasampo että yrittäjillä olisi varaa valikoida asiakkaitaan tai tuomita pelkän ulkonäön perusteella onko tämä mahdollinen asiakas vai ei.

  Pidän itse pientä vaateliikettä Helsingissä, ja ei todellakaan tulisi ikinä mieleenikään kohdella jotain kävijää yhtään erilailla kuin toistakaan. Ja hyvä niin, koska välillä se maksava asiakas onkin joku ihan muunlainen kuluttaja, kuin ehkä voisi kuvitella. Myyn pääosin suomalaisten ja pohjoismaisten nuorten/nuorehkojen merkkien tuotteita, ja asiakkaina minulla on ollut monelaista tyyppiä hipsteristä ”perus”tallaajan kautta mummoihin :)

  Eli rohkeasti vaan putiikkeihin käymään!

 • Olen miettinyt juuri samaa. Pikkuputiikkeja on niin vaikea löytää! Sitten kun niitä löytyy, olen aina niin iloinen. Liikeiden esittelypostaukset on niin kivoja. Tee ihmeessä!

  http://ilo-costumeparty.blogspot.fi/

 • mimimaisie

  Jee, jee, ihanaa!! Mahtava idea, hyvä Jenni!

 • Minä vain

  Tee vain, kunhan ne pikkuputiikit tai ainakin osa niistä sijaitsevat muualla kuin Helsingissä.. Jotkut kun käyvät siellä ehkä kerran 10 vuodessa..

 • stila

  Itse en shoppaile pikkuliikkeissä ainoastaan sen takia että ne ovat hieman kaalliimpia kuin isommat ketjut. Minulla siis ei ole varaa ostaa niistä, jos olisi ostaisin kyllä :)

Related posts