16/10/13

Sipsilakko!

41 59 insta7.png

Kaikki blogiani pidempään seuranneet tietävät, että olen ihan fanaattinen sipsien syöjä. Moni jaksaa ihmetellä tätä addiktiotani, mutta onpa matkan varrella muutamia kohtalotovereitakin ilmottautunut. Minulla on hyvin vähän mitään paheita: en juo kahvia, en välitä suklaasta, karkkiakin syön todella harvoin, tupakkaan en koske enkä käytä alkoholiakaan juuri laisinkaan. Sipsit ovat siis oikeastaan ainoa varsinainen paheeni (ja dippi). Viime talvena Lilou’s Crush -blogista tuttu ystäväiseni Hertta haastoi minut sipsilakkoon kanssaan. Hän on yksi niistä harvoista tuntemistani herkuttelijoista, jotka suhtautuvat sipseihin yhtä suurella intohimolla kuin minä. :D Olimme sipsilakossa (ja Hertta muutenkin herkkulakossa) lokakuulta jouluun asti ja nyt olen ainakin omalta osaltani päättänyt tehdä saman tempun tänäkin vuonna. Tietysti haastan teidät muutkin mukaan oman heikkoutenne osalta! Kuka on mukana ja mikä on paheesi? :)

insta10.png

Huomasin viime vuonna sipsilakkoiluni aikana aika mielenkiintoisen jutun. Ensimmäiset kolme viikkoa olivat oikeasti sellaiset, että ajoittain oli vaikeaa olla ilman. Jossain vaiheessa sitten niiden ensimmäisten viikkojen jäätyä taakse tilanne yhtäkkiä vain muuttui. En kertakaikkiaan vain tuntenut enää sellaista himoa ja tarvetta syödä sipsejä. Se vain lakkasi. Loppujen lopuksi ei siis vain enää tehnyt mitenkään mieli sipsejä, kun oli tarpeeksi kauan ollut syömättä. Ja tämä johti jopa siihen, että periaattessa jatkoin lakkoani vielä noin kuukauden pidempään, koska en vain nähnyt järkevänä ostaa jotakin, mitä ei erityisemmin edes himoitse. Lopulta sitten päätin sitten kerran vain hankkia sipsejä, kun se taas oli sallittua ja sen jälkeen homma taas vähän repesi käsistä. Tuntuu, että turvallisinta olisi pysyä kokonaan erossa, niin sitten ei tekisi edes mieli. Mutta jos siis syön niitä, se himo ikään kuin kasvaa eksponentiaalisesti. :D

insta9.png

Nyt viime aikoina on tuntunut siltä, että sipsejä on taas tullut popsittua enemmän kuin tarpeeksi ja syksyn pimenevät ja kylmenevät illat ovat aivan omiaan erilaisten herkkuhimojen kehittelylle. Niinpä tosiaan haastoin nyt itseni uuteen sipsilakkoon, joka tällä kertaa kestää vuoden loppuun asti. Vertaistukea saatetaan kaivata! ;) Ehdin jo julkistaa tiedon sipsilakostani Pupulandian Facebookissa ja Twitterissä maanantaina ja joku blogin lukija siteerasi Twitter-kommentissaan erittäin osuvasti tv:n dieettikuningatarta Jutta Gustafsbergiä, joka on kuulemma todennut, ettei ole koskaan kuullut kenenkään syöneen vain yhtä sipsiä. Touché! Kun sipsipussille antaa pikkusormen, se vie koko käden. :P

Eli kuka uskaltautuu messiin? Ja mikä on oma paheesi, josta kieltäydyt loppuvuodeksi? (Ja nyt olisi syytä edes muutaman ilmoittautua, etten lakkoile täällä ihan yksin!)

insta8.png

Kuvat: Pupulandia Instagram

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

41 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • v-e-m

  Minulla ei ole samanlaista himoa sipseihin, mutta olen löytänyt siihen myös syyn! En syö enää natriumglutamaattia ja siitä syystä ei tule myöskään ostettua sipsejä joissa sitä on. Minulla on siis lupa ostaa maustamattomia sipsejä, mutta niihinpä ei tulekaan samanlaista himoa! Avattu pussi voi säilyä kaapissa oikeasti kuukausia! 

   

   

 • Sandras

  Ei liity asiaan nyt ollenkaan, mutta mitä balettiharrastuksellesi kuuluu tätä nykyä? Olisi kiva kuulla siitä lisää, kun ilmeisesti Fitin blogisikaan ei enää päivity? :)

 • Tua

  Täällä ollaan karkkilakossa! Karkki on ehdottomasti harvoista paheistani pahin ja nyt olenkin ilman loka-marraskuun. Jouluun asti se ei sentään kestä, suklaajoulukalenteria nyt ei vaan voi pannaan laittaa.. ;> Kaksi ekaa viikkoa ovat menneet ihmeen hyvin, ei ole tehnyt oikeastaan edes tiukkaa! Ehkä alkusysäyksen lakolle antanut hammashygienistikäynti on vielä sen verran kirkkaana mielessä…

 • Blue Peony

  Minulle kävi samoin, kun olin kerran suklaalakossa vuoden. Löin vetoa kaverin kanssa, ja panoksena oli magnumpullo samppanjaa, joten pitihän se veto voittaa ;-). Mutta enää ei tee mielikään, ja ainoa himotukseni on oikeastaan nykyisin avocado. Siitä en ole suunnitellut luopuvani, vaikka ahminkin jopa kaksi pussillista miniavocadoja viikossa…

 • Täällä on myös eräs joka syö noita sipsejä vähän turhankin usein. Karkkia en toisaalta enää juurikaan syö sillä onnistuin vieroittamaan itseni niistä, mutta sipsien kohdalla en ole vielä onnistunut, joten olen ehdottomasti mukana.

 • Täällä alkaa myös ensi viikon maanantaina sipsi&karkkilakko. Päätöksen tein jo pari viikkoa sitten, että kun syysloma loppuu, niin lakko alkaa! Viime vuonna lakkoilin pienissä pätkissä syyskuun alusta tämän vuoden huhtikuuhun ja tosiaan, kun hetken on herkkuja ilman, ei niitä tee enää edes mieli. Paras motivaattori oli, että vaikka sallin lakkoni aikana kaikkia muita herkkuja kohtuudella, paitsi näitä sipsejä ja karkkeja, paino tippui parisen kiloa. Nyt kesän herkkuttelut ovat tuoneet kilot takaisin ja vaikka tyytyväinen kroppaani olenkin, niin silti tekee taas mieli jättää sipsit ja karkkit kauppojen hyllyille. Nyt kun on tullut syötyä ainakin sipsipussi per viikko. Tosin viime vuoden lakon ansiosta määrät ovat vähentyneet jo huomattavasti, eli todella uskon, että näillä lakoilla on merkitystä syöntitottumuksiin. Pienen poikkeuksen lakkooni tälläkin kertaa sallin, eli jos joku muu tarjoaa karkkeja esim. kyläpaikoissa niin silloin saa syödä. Mutta itse ei saa ostaa. Lakko kestäköön tällä kertaa taas sinne jouluun, sillä joulusuklaat ovat vain pakollisia herkkuja :)

 • Seedd

  Paheenani ovat erityisesti omatekoinen pulla ja suklaa sekä myös suolainen ja rasvainen ruoka, paitsi sipseistä en ole juuri ikinä välittänyt, mutta nyt alan näyttämään niillekin vihreää valoa :D Lisäksi juon kahvia, mutta en sitä paheeksi kyllä laske

  :http://yle.fi/uutiset/kahvitauko_tekee_hyvaa_-_nain_kahvi_vaikuttaa_terveyteesi/6817447.

  Toki liiallinen kofeiinin saanti on liikaa, mutta kofeiinittomalla kahvilla on kutakuinkin samat terveysedut :)

 • riksu_

  Hihi, nyt oli Jutta väärässä ;)
  Huvitti toi kommentti, mä nimittäin just pari päivää sitten söin nimenomaan yhden sipsin :D Poikaystävä himoitsee niitä, mutta itselle ne on aika neutraali käsite: niinpä maistoin yhden. Ja siihen jäi :)
  Mun ”paheet” on suklaassa ja siitä olin itsekin juuri syyskuun lakossa. Sitä en pysty vain yhtä palaa syömään ;)

 • Itsekin olen huomannut tuon saman, jos jotain herkkua ei vähään aikaan syö, ei sitä tee mielikään. Olin alkusyksystä kuukauden herkkulakossa, joten en viitsisi uudestaan lakkoilla. Toisaalta lakon jälkeen söin herkkuja sen kuukaudenkin edestä :D
  Tsemppiä sipsilakkoon!

 • Iina Isleta

  Mullakin on sipsilakko menossa! Tosin mun lakko tarkoittaa sitä, että saan syödä sipsejä (ja ihan parasta hot chili dippiä) kerran viikossa… Mä rakastan sipsejä ja ikinä en voisi luopua niistä noin pitkäksi aikaa :D Tsemppiä sulle kuitenkin lakkoon :)

 • Ide

  Apua, mä en tiedä pystynkö tähän :D mun pahe on ehdottomasti suklaa, mutta olen ollut elokuusta saakka karkki- ja suklaalakossa. Samalla olen vähentänyt muun herkuttelun (sipsit toinen pahe) vain viikonloppuihin. Olen onnistunut unohtamaan suklaan aika hyvin, mutta nyt parina viime viikkona suklaanhimo on palannut kahta kauheampana. Niimpä pelkään, että lakko saattaa kärsiä tulevan syysloman aikana… :D Mutta yritän skarpata joulukuun alkuun saakka, kuten oli tarkoitus! Äitinikin kun aikoo olla karkkilakossa jouluun saakka ja en haluaisi olla se heikko meistä :DD Tsemppiä sulle lakkoiluun! :)

 • Millimetri

  Täälläkin on sipsihimoinen immeinen… Tosin nykyään ei himo ole ollut pitkiin aikoihin enää kova. En tiedä mikä lie tullut?? Mutta kun ne on kuitenkin niin rasvaisen hyviä. Olen ollut useampaan otteeseen muutaman kuukaudenkin ilman sipsejä ja karkkejakin. Joskus sitten kun sortuu, niin kierre on taas päällä, että useasti olisi pakko vetää naamaan näitä. Nyt sitten olen taas aloittamassa samaa, että ei mitään herkutuksia ennen joulua. Tosin, kai nyt jtn itsetehtyä voi joskus ottaa…

  Suurinta herkkuani ovat olleet aina Taffelin juustosnacksit, mutta ne eivät ole olleet pitkiin aikoihin yhtä hyviä kuin joskus aikanaan. Onko joku muu huomannut samaa? Ennen ne oli isompia ja juustonmakuakin oli reippaammin, myös pehmeämpiäkin olivat. Olen pettynyt.

 • MinttuNörtti

  Mulla on jo menossa perinteinen herkkulakko elokuun alusta joulukuun alkuun. Mä olen sen verran nössö, että mulla on ollut vähän vuosittain vaihtelevilla säännöillä bilepykälä, joka sallii esim. synttärikakun syönnin juhlissa. Tänä vuonna bilepykälää on rajoitettu viiteen juhlaan, koska viime vuonna käytin sitä vähän liian herkästi.

  Mutta joo, mukana ollaan. Loppukirihän tässä jo kohta alkaa. :)

 • Epo

  Itsellä vähän sama noitten sipsien kanssa. Pidin pari viikkoa lakkoa, kunnes repsahdin. Lakko kuitenkin ehkä muutti vähän tilannetta, nykyisin en syö sipsiä välttämättä ihan niin paljon kuin aiemmin. Ja voin jättää dipinkin kesken :D ei ole pakko vetää ihan övereitä sipseistä sitten aina.

 • Epo

  Ainiin se jäi sanomatta. Itse olen ollut sipsilakossa ilman dippilakkoa, se on paljon helpompaa! Dippiä kurkkuviilien kanssa syödessäni tajusin, että riippuvuuteni kohde saattaakin olla dippi eikä sipsi. Dippilakkoon kyllä en ole ryhtymässä.

 • Littlesunshine

  Minä olen samanlainen sipsihiiri.
  Se himo kasvaa ja kasvaa vaan jos jatkaa. Voisin kanssa lopettaa.. en tiedä. APUA.

 • BabyBlueBird

  Itsekin olen taistellut ajoittaista sipsihimoa vastaan siten, että sallin itselleni dipin ja vihannekset. Onkin tullut huomattua juuri tuo sama asia, eli nimenomaan se dippi taitaa olla minunkin heikkous eivätkä suinkaan ne sipsit. Vaikka toki niistäkin pidän.

 • Vierailija

  Alkoipa tehdä mieli sipsejä! Nyt tiedänkin millä herkuttelen perjantaina. :-D Eli ei, en valitettavasti ole mukana. Osaan onneksi pitää oman mässäilyni kohtuuden rajoissa ilman lakkoiluakin.

  Kannattaa kokeilla sipsien sijaan uunissa paahdettuja juureksia, ovat makoisia sekä dipin kanssa että ilman. Ja nopeita tehdä! Tsemppiä lakkoon! :-)

 • emmylou

  Ei vitsi ihanaa että on muitakin sipsihiiriä! Oon kyllä itekin huomannut tuon, että jos niitä on syömättä jonkun aikaa, niin ei tee enää mieli! Repsahdus on kuitenkin vaan yhden sipsin päässä…

  Muitakin paheita kyllä löytyy, kuten esimerkiksi liiallinen kahvin juominen. Alkoholiakin menee turhan paljon, syytän kuitenkin vielä toistaiseksi opiskelijakulttuuria. Tupakasta vieroituin ihan vahingossa, en oikeastaan edes huomannut sitä (tosin en ikinä ollutkaan mikään 2 toppaa päivässä – tervakeuhko). Onneksi.

 • Kiiku

  Luen itseni sipsihiiriin, vaikka ostankin niitä lähinnä juhliin tarjottavaksi. Arkioloissa/kotona sipsejä tulee syötyä harvoin, ehkä 5 kertaa vuodessa, silloin tosin iso sipsipussi kuluu 1-2 illassa.. Suklaasta en pidä enkä karkkiakaan ole vuosiin syönyt. Syön kyllä muita herkkuja vaihtelevalla innokkuudella, yleensä vähintään viikonloppuisin, enkä siitä aio luopua niin kauan kun terveydellisiä esteitä asiaan liittyen ei ilmene. Näin hienon kannustuksen myötä liityn myös tähän sipsilakkoon! Vihaan meinaan sitä morkkista, joka tulee aina, kun juhlissa ahmii sipsikulhoa tyhjäksi kaksin käsin ja vieressä muut syövät sivistyneesti max kourallisen koko illan aikana…

 • paju

  Täällä yksi osallistuja lisää! En tunne sipseihin tai muihin suolaisiin herkkuihin yhtä kovaa himoa kuin makeaan, mutta viimeisten kuukausien aikana on tullut ahmittua molempia sopivalla tasapainolla… :-D 

 • Aion myös osallistua sipsilakkoon! En itseasiassa edes pidä niistä, mutta kukapa sitä vaan yhden sipsin söisi..hmmh! Suosittelin myös että kokeilet itse tehdä sipsejä, ne vasta hyviä onkin. Ja aivan ihania muuten nämä tämän postauksen kuvat :)

  (Lisäsin blogisi muuten oman blogini suosikkeihin koska se on niin paras)

 • Hitsi miten voin samaistua! Kun karkkia on tarjolla, niin muutaman namin jälkeen tulee jo selkeä stoppi, sama leivonnaisissa, en varmaan ikinä ole ahmaissut kokonaista pullaa tai kakkupalaa. Mutta sipsit… Voih sipsit… Niitä tekee aina mieli ja jos niitä saa, niin helposti menee koko pussillinen rouskuttaessa. Jännä sinänsä, kun joskus mietin, että noh mikä on se juttu niissä sipseissä joka niin maistuu hyvältä? Mutta, en pysty nimeämään yhtäkään ainesosaa tai tiettyä makua, joka maistuisi super herkulliselta…! Siinäpä se onkin, kun valmistajat koukuttavat meidät sipseihin erilaisilla aromivahventeilla yms… :/ Se on vaan niin vaikeaa pyristellä vastaan!

  Toivotan kuitenkin tsemppiä lakkoon!:) Itse en tällaiseen välttämättä pystyisi, mutta jos olet jo aikaisemmin onnistunut, niin luulenpa, että taistelet taas loppuun asti!:-)

 • Minä vain

  Pidän aina silloin tällöin herkkulakkoja, viimeksi syyskuussa. En silti hirveästi syö herkkuja. Jos syön, karkkia enimmäkseen. Suklaata en syö kuin jouluna, ja sipsejä vieläkin harvemmin.

  Olen alkanut tehdä niin, että jos alkaa ihan hirveästi tehdä mieli jotain herkkua, ostan kaupasta viinirypäleitä, ja syön niitä. Ne ihan oikeasti vievät makeanhimon!

 • Nellyssi

  Joskus vuosia sitten söin jonkin verran daimia, sitten totesin että olen ”allerginen” sille, joten se jäi siltä istumalta. Muutaman kerran olen päättänyt olevani allerginen jollekin, niin pystyn olemaan syömättä. Koska miksi syödä jotain, mille on allerginen? :D

 • Oon kerran yrittänyt olla herkkulakossa marraskuun alusta jouluaattoon asti, mutta ei vain onnistunut :D Joka pikkujouluissa oli joku piparkakku tai konvehti tarjolla.

  Nyt aion kuitenkin yrittää uudestaan, mutta vähän hienosäätämällä. Suolaiset herkut, kuten juuri sipsit ym, on pannassa, samoin suuri herkkuni chilipähkinät! Myös irtokarkit, makeat kuorrutetut pähkinät, keksit, leivokset ym pikkunamit aion jättää pois. Suklaa ja lakut sallin rajoitetuin määrin, ja joululeivonnaiset ja jälkiruoat samoin, kunhan en osta/tee niitä itse. Katsotaan miten onnistuu ja tsemppiä sulle sipsilakkoon!

 • Minni.

  Täällä yksi sokerihiiri, jonka paheena on erityisesti karkki ja suklaa. Yritän, että tiputan karkit pois kokonaan tästä jouluun asti. Suklaata en pysty syömään kerralla yhä paljon kuin karkkia, niin toivon, että sen jättämällä sokerin määrä vähenee huomattavasti. Katsotaan kuinka käy. :D

  Tsemppiä lakkoon! :)

 • Jmn

  http://www.kemikaalicocktail.fi/2013/02/addiktio-lehtikaalisipsit/

  Ehkä tiedätkin tämän herkun jo, mutta siis omg kuinka mahtava korvike sipseille! Nyt viimeistään testaamaan :)

 • Jessii

  Itselläni on myös sipseihin himo. En myöskään polta tupakkaa, en juo kahvia, käytän alkoholia harvoin ja karkkia ja suklaata syön todella vähän, niin täytyyhän sitä joku pahe olla. Olen yrittänyt vähentää syömistä, joskus meni iso pussi viikonloppuisin, mutta nyt syön vain niitä minipusseja. Joskus kokeilin niitä ”terveellisempiä ” juuressipsejä, mutta ne alkoivat maistua puulta. Myös tikkuvihanneksia ja ruisleipätikkuja on tullut kokeiltua, mutta niissä on niin kova työ, kun sen sipsipussin saa vain repäisyllä auki. Usein vaihtelen makuja, mutta olen huomannut ettei juustonaksut ole enää samanlaisia. Olen miettinyt lakkoa, mutta millä korvaan sipsit? Ja en ehkä pysty ihan kuin muutaman viikon.

 • Kimmellys

  Hei,

  Tuollaiselta innokkaalta sipsitäreltä pitää kysyä, että mitkä
  sipsit kolahtavat kovaa ja mitkä jätät suosiolla hyllyyn?

 • Rouskis

  Hauska kuulla että joku toinenkin on samassa ikeessä! :) Olen hoikka, kuntoilen hyvin vähän, ja ikääkin kuitenkin yhtä paljon kuin sinulla. Ihmiset siis eivät millään voi käsittää sipsinsyömistäni ja sitä, ettei se tunnu juuri kerääntyvän kehooni. Voisin syödä kulhollisen joka päivä! Aamupalaksi, pitkin päivää, illalla, mmmm.. :) Minun osaltani on ollut jo vuosia käytössä ns. sipsilakko, joka on kyllin haastava minulle: Saan syödä sipsiä vain perjantai-iltaisin. Ah perjantai-iltoja!! :) :) Mutta sen ihmeempään sipsilakkoon minulla ei ole edes motivaatiota! Voisin pakottaa itseni, mutten halua :) Pitäähän ihmisellä joitain iloja olla? Muuten syön terveellisesti ja kevyesti enkä edes tykkää rasvaisesta ruuasta enkä kauheasti makeastakaan. Ja sitä patsi omaatuntoaan voi myös vähän huiputtaa muutamin pikku keinoin, kuten esim: Oletko huomannut, että Estrellan sipseissä on paaaaaljon vähemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin Taffeleissa? ;)

 • Napura

  Täällä myös ihan älytön sipsisyöppö! Kaverit ihmettelee usein että eikö mulle tule paha olo kun voin syödä niitä niin paljon? No ei tule! Mutta jos nyt olisi lakon paikka. Voisin itselleni asettaa sellaisen lakon että en saa itse ostaa sipsejä, mutta jos niitä on tarjolla jossain muualla kuin kotona, niin voin muutaman siitä ottaa. Koska jos on kylässä ym ym ym, niin niitä sipsejä ei kehtaa ottaa enempää kuin ne pari hassua. Joten jos tämä auttaisi. Voisinpa asettaa toisenkin lakon itselleni. Nimittäin karkit. Juuri sain tyhjäksi viikon keittiössä pyörineen karkkipussin, joten jos nyt olisi aika lopettaa. Ja miten pitkään ajattelin lakkoilla? Jos alkuun hyvä tavoite olisi vuoden loppuun, mutta sitten voisin jatkaa sitä kunnes jääkiekko alkaa olympialaisten yhteydessä helmikuussa. ;)

 • Jenniii

  Hahaa, innokas sipsitär! :D Mikä mahtava nimitys! No periaatteessa minulle maistuvat ihan kaikki sipsit, mutta omia lemppareita ovat Terran (?) Mediterranian-maustetut juureslastut, Estrellan Barbequet (tzatziki- tai valkosipulidipin kera) sekä Kartanon perunalastut (American-dipin kera). Namm! :D Mutta kyllä syön onnellisena oikeastaan mitä vain sipsejä. Juustonaksut eivät ole lemppareita, mutta niihinkin tulee silloin tällöin poikkeuksellisesti himo. Mitkäs ovat omat lempparisi?

 • Veemäinen

  Sipsit ovat kyllä ihan parhaita, mutta koen ettei niiden käyttö ole itseltäni koskaan riistäytynyt käsistä . Paljon olisi sellaista mitä voisi vähentää, niin kuin kaikkia makeita herkkuja, alkoholia ja kahvia, mutta en ole valmis niistä täysin luopumaan. Sen sijaan ryhdyn pizzalakkoon yhdessä poikaystäväni kanssa (ja kirjoitan ’pizza’, suosittakoon kielitoimisto mitä tahansa :P ) ja syön seuraavan kerran pizzaa uuden vuoden kunniaksi :)

 • katja.t

  Herkkulakko on menossa vähintään jouluun asti, kun tulee aina ostettua jotain hyvää kotiin. Lakko sallii kyllä sen että kylässä voi syödä jotain. :) Kohta kaksi viikkoa on takana eikä ole onneksi tehnyt edes kovin tiukkaa! 

 • Heippa minäpä voisin alottaa karkkilakon kanssas en oo erityisemmin koskaan varsinaista karkkilakkoa pitänyt, mutta nyt voisin yrittää! :) (suklaasta en kuitenkaan luovu!!) :D

 • Vendaval

  Nyt menee kyllä vähän yli ymmärryksen. Jos sipsit todellakin ovat ainut paheesi, niin miksi pitää lakkoilla? Toki jos niillä korvaa aterioita tai jos useampi pussi menee päivässä, niin sitten voi ehkä rajoittaa, mutta ei kai niin pahasta tilanteesta ole sentään kyse? En väitá, että sipsit, varsinkaan glutamaatti-suola-transrasva-combot olisivat kenellekkään hyväksi, mutta jos muuten on elämäntavat kunnossa ja muuten syö tervellisesti ja liikkuu, niin ei kai ne sipsit niin kamalia ole? Ja voihan niiäkin tehdä vaikka itse ja tehdä terveellisiä versioita, esim oliiviöljyssä ja vähässä suolassa ja tehdä vaikka vähärasvaisesta yogurtista itse se tzatsiki, jos pelkäät rasvaa ja suolaa.. t. Pahetar :)

 • Jenniii

  Minusta nimenomaan tuntuu, että herkuttelu on mennyt vähän överiksi viime aikoina. Ja siitä ei ole tullut hyvä olo. Viime vuotisen kokeilun jälkeen oli kiva tunne, ettei ollut sellaista ”pakottavaa tarvetta” syödä niitä hetken lakkoilun jälkeen. On ihan hauskaa välillä haastaa itsensä ja koska ruokailutapani kaipaisivat mielestäni pientä terveellisyys-buustia (esim. enemmän tuoreita kasviksia), totesin että tällä tavoin voisin yrittää lisätä myös vihanneksia ja muuta terveellisempää naposteltavaa ruokavalioon, kun korvaisi ne iltojen sipsiherkuttelut jollakin terveellisemmällä. En ole koskaan ollut ruoan suhteen mikään terveysfanaatikko tai fanaatikko minkään muunkaan ruokaan liittyvän suhteen, mutta ei se sipsien jatkuva puputtaminen millään muotoa erityisen terveellistä tai tarpeellista ole. Huomaan, että omalla kohdallani niitä tulee helposti syötyä vähän turhankin usein, joten tällä tavoin nyt laitan hommaa kontrolliin, koska tuntuu, että tässä asiassa tepsii parhaiten tällainen kaikki tai ei mitään -meininki. 

  Eihän tämä tarkoita sitä, että eläisin jollakin askeettisen terveellisellä ruokavaliolla jokaista suupalaani tarkkaillen – ei minusta ikinä olisi sellaiseen enkä pidä sellaista edes järkevänä tai tarpeellisena. Mutta terveellisemminkin voisi syödä kuin minä nyt, joten se tuskin on pahitteeksi, jos vähän miettii omia ruokailutottumuksiaan ja hetkeksi jättää ylimääräisen paheen sivuun. Varmasti tulen herkuttelemaan dipeillä esimerkiksi sitten vihannesten kera ja kokeilemaan esimerkiksi niitä kaalisipsejä, joista moni on tuntunut viime aikoina intoilevan. :)

 • Mrl

  Aloitin sunnuntaina sokerilakon (en syö mitään, missä on lisättyä sokeria enkä myöskään kuivattuja hedelmiä), koska olen jo pitkään kokenut olevani sokeririippuvainen. Minulla siihen pätee juurikin tuo yhden sipsin sääntö – jos alan herkutella, en millään voi lopettaa.

  Olen aloittanut sokerilakon jo monta kertaa, mutta aina se on kaatunut kolmantena päivänä. Tällä kertaa sain motivaatiota Hesarin viime viikon torstaina ilmestyneestä sokerilakkoartikkelista ja olen onnistunut jo viisi päivää, eikä ole edes kovin vaikeaa. Tavoite on olla vähintään tuo kolme viikkoa syömättä, mutta miksei jouluunkin asti. :)

 • Sophia1

  Sama juttu sipsien kanssa, ja olen jäljittänyt sipsihimoni suolan tarpeeseen: minulla on alhainen verenpaine, joten himoitsen enemmän suolaista kuin makeaa, ja sipsit on siihen paras ja nopein keino. Myös muu suolainen, kuten ihana ravintolaruoka kävisi, mutta eihän sitä jokaiseen suolahimoon suuntaa ravintolaan. Sipsilakkoilen myös nykyään säännöllisesti. Sallin itselleni sipsit uudenvuodenaattona, vappuna, juhannuksena ja kesällä lomamatkoilla. Muuten täysin lakossa, ja toimii. Saatan nykyään jopa kävellä vanhasta tottumuksesta sipsihyllylle, mutta jättää sipsit silti ostamatta ilman mitään vaikeutta. Lakko näkyy parempana ihon kuntona ja rasvaprosentin laskuna eli sanoisin tuohon edeltävään kommenttiin, että kyllä, joskus pahe on niin suuri, että kannattaa lakkoilla. :)

 • sissu

  iltanapostelu (ei mitään väliä mitä… keitän jopa puuroa illalla, jos muuta ei ole.9 toinen on hampurilaiset. rakastan rakastan rakastan… tuosta paheesta ei ollut ennen mitään vakavia seurauksia, mutta 30v täytettyäni huomasin, että vyötäröllä sekin näkyy. eli messissä ollaan.

Related posts