13/10/13

Syysiltojen tunnelmointia Ludovico Einaudin sävelin

13 44 ludovico-einaudi.jpg

Tutustuin hiljattain ystäväni vinkkauksesta ihan mielettömään muusikkoon nimeltä Ludovico Einaudi ja herran klassinen pianomusiikki pienillä ambient-henkisillä viboilla (ja höystettynä lempparisoittimellani sellolla) kolahti niin täysillä, että tämä piti todellakin laittaa jakoon teillekin. :) Todella kaunista, melankolista ja ilahduttavalla tavalla omanlaistaan musiikkia, joka sopii aivan täydellisesti pimeiden syysiltojen fiiliksiin (levynkansien ruskavärejä myöten). Jos esimerkiksi Nils Frahm ja The Cinematic Orchestra ovat miellyttäneet omaa korvaa, niin tämä on teille ihan must. Hillittömän hienoa musiikkia! Ja jos nyt tästä innostutte, niin tiedoksi myös, että Ludovico Einaudi sattuu ihan piakkoin olemaan tulossa konsertoimaan Helsinkiin! Hänellä on nimittäin keikka Kulttuuritalolla 1.11.2013 eli sinne vain sitten tunnelmoimaan tätä ihanaa musiikkia ihan livenä. Lippujen hinta on hiukan suolainen, mutta veikkaan, että on silti hintansa arvoinen elämys. Itse en valitettavasti pääse tuona päivänä mukaan, mutta menkää te ja nauttikaa minunkin puolestani. :)

Tags: , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ohituskaistalla

  Kiitos keikkavinkistä! Tämä on aivan jäätävä artisti ja ollut soittolistojeni kärjessä vuosia – etenkin puhtaasti piano -painotteinen materiaali.

  Oma suosikkini on Divenire.

 • Jenniii

  Oi, tämä on se mieletön biisi, joka on sen ”If money was no object” -videon taustalla. En ollutkaan vielä hoksannut, että tämäkin on Einaudin tuotantoa. Kiitos vastavinkkauksesta – aivan mieletön muusikko ja kappale. <3

 • Nikolai

  Bongasin herran aikoinaan This is England-leffan soundtrackilta ja siitä asti kuulunut lemppareihin. Suosittelen keikkaa varsinkin, jos jouset on mukana. Aivan alyttömän hienoa.

 • Carmabella

  Itse olen Ludovicoa kuunnellut jo jokusen vuoden, ihan mieletön muusikko! Jos olet katsonut tämän suht uuden Intouchables-elokuvan, niin sen soundtrackina on Einaudin Fly-kappale. :) Oma ikisuosikki on Nuvole Biance. Ihan vahingossa viime viikolla törmäsin tuohon tietoon, että herra konsertoi Helsingissä ensi kuussa. Lippujen hinnan kyllä maksaisin vaikka suolaisiahan ne ovatkin, mutta kun päälle lisää vielä matkustus-, yöpymis- ja ruokakulut, niin ei taida kukkaro nyt revetä millään. :/ Olisi kyllä ihan mieletöntä päästä kuuntelemaan tuota herraa, kun häntä niin monta vuotta olen fanittanut!

 • Kiitos musiikkivinkistä, minulle täysin uusi ja tuntematon muusikko. Aivan mielettömän ihanaa musiikkia! Pianomusiikin ystävänä tämä pääsi heti Spotifyn soittolistalle. Ja melkein pakko kyllä ostaa lippu konserttiin :)
  -outi

 • Anniak

  Olin Ludovicon konsertissa täällä Belgiassa jokunen kuukausi sitten työkaverin suosituksesta ja ihastuin kyllä ihan täysin! Todella unenomaista meininkiä, varsinkin kun meidän paikat oli salin piippuhyllyllä ja ihana lämpö ja hämäryys vei ihan toisiin maailmoihin. :) eli suosittelen!

 • E-Jossu

  Hih! Sama tyyppi konsertoi marraskuussa myös täällä saarella ja olemme miehen kanssa sinne menossa. Oma suosikkini on Le Onde niminen kappale jota kuuntelin jo 2007 kun kirjoitin esseitä ja luin tentteihin. Sittemmin mieskin on tykästynyt ja 8v päivämme kunniaksi pistämme hieman parempaa päälle ja lähdemme kuuntelemaan ludovicoa.

 • Ohituskaistalla

  Kyllä! Tämä taiteilija ja kappale ovat antaneet minulle uuden merkityksen fraaseille sielua ylentävä / mieltä nostattava.

  Tuo toisessa viestissä mainittu Le Onde on myös erityisen hieno teos.

 • spring_95

  Harrastan itse pianon soittoa, ja silloin kun vielä soitin klassista musiikkia enemmänkin (kävin tunneilla), niin mieleeni jäi erityisesti tämä Le Onde, joka oli ystäväni soittoläksynä. Ah, täytyykin taas kaivaa niitä klassisiakin nuotteja esiin vaihteeksi!

 • Nuppunen

  Kiitos vinkistä! Suosittelit joskus Crimson Wingin soundtrackia, ja siitä lähtien se on ollut ylivoimaisin tunnelmointimusiikkini :) Täytyy tutustua paremmin myös Einaudin musiikkiin, ainakin tuo ’maistiainen’ oli upea!

 • Hosuli

  Ooooo! Tulee mieleen Philip Glass. Ihanaa. Kiitos.

 • Ravenwaves

  KOLAHTI! <3

 • deejay01

  tosi kaunista! aina kolahtaa kaunis musiikki.Olen itse jo 20 vuotta rakastanut Andreas Vollenweiderin musiikkia
  ( soittaa elektroonista harppua,tosi kaunista, ja kattava tuotanto). Kannattaa tutustua jos ei vielä ole eksynyt polullesi, esim youtubesta-> Hirzel Andreas Vollenweider

Related posts