5/10/13

Vesi vanhin voitehista

21 61 PA035459.JPG

Ehkä olette Lilyn yläbannerista huomanneetkin, että täällä on tällä viikolla startanut yhteistyökamppis Soda Streamin kanssa. :) Myös minut haastettiin mukaan tähän vesiaiheiseen kampanjaan ja tuumasin, että kun tämän lihattoman lokakuun myötä tulee mietittyä ruoka-asioita vähän normaalia enemmän, niin tähän samaan syssyyn sopivat hyvin myös juomiseen liittyvät pohdinnat. Sain kotiin Soda Stream -laitteen ja olen sitä nyt tässä testaillut ja siinä sivussa miettinyt vedenjuontia muutenkin. 

PA035453.JPG

Minut on lapsesta asti opetettu siihen, että vesi on paras janojuoma ja loppujen lopuksi juon hyvin vähän mitään limppareita ja mehuja. Toisaalta olen aina ollut vähän huono juomaan siinä mielessä, että jotenkin vain ”unohdan” juoda. En vain hoksaa päivän mittaan juoda tarpeeksi ja äitini havahtui tähän jossain vaiheessa, kun minulla alkoi olla iltaisin omituisia päänsärkyjä. Äiti keksi kysäistä, että olenko juonut päivän aikana riittävästi vettä ja vasta silloin tajusin itsekin, että minähän en ollut juonut päivän aikana suunnilleen mitään! Pitäisi aina kuljettaa vesipulloa matkassa ja hörppiä siitä päivän mittaan, ja itse asiassa niin tuleekin usein tehtyä, jos olen liikkeellä. Jos kuitenkin istun kotona tai toimistossa, se juominen vain helposti unohtuu. 

PA035467.JPG

Olen miettinyt, että minun pitäisi kotonakin pitää työpöydällä koko ajan vesilasia, -kannua tai -pulloa, että muistaisin ajoittain hörpätä siitä. Pulloa tai kannua olen miettinyt siksi, että sen kautta olisi helppo seurata, että kuinka paljon olen juonut päivän mittaan. Nyt syksyn mittaan tulee kuin itsestään juotua vähän enemmän, koska vilukissana tykkään usein juoda teetä. Olen ajatellut sellaistakin vaihtoehtoa, että tekisi siitä juomahetkestä astetta erityisemmän – laittaisi kannuun tai vesilasiin vähän sitruunaa, limeä tai jotakin muuta raikasta makua antamaan ja/tai suihkauttaisi veden sekaan vähän hiilihappoja, niin siitä vesilasillisesta tulisi sellainen tietoinen pieni nautintohetki ja ehkä sen juomisen myös sitä kautta muistaisi paremmin. 

PA035469.JPG

Mitä veteen tulee noin yleensä, niin yleensähän kaikki julkkiskaunottaret hehkuttavat sitä, että yksi heidän kauneutensa salaisuuksista on riittävä vedenjuonti. Vesi onkin oikeastaan ihmisen hyvinvoinnin peruspilari: se poistaa kuona-aineita kropasta ja kosteuttaa kehoa sisältä käsin. Olen lukenut, että riittävä vedensaanti on esimerkiksi hyvänkuntoisten hiusten, kynsien ja ihon lähtökohta. Jos ei muuten, niin kyllähän noista kauneusväitteistäkin voi löytää motivaatiota siihen, että yrittäisi muistaa juoda riittävästi. Periaatteessa kai suositellaan, että ihminen joisi 1-2 litraa vettä päivässä, tosin siitä osa tulee luonnollisesti ruoan sekä muiden päivän aikana juotujen juomien mukana myös. Överiksi vedellä lotraamisessa ei kuitenkaan kannata mennä, sillä liika on liikaa veden kanssakin. Pahimmillaan liiallisesta veden juomisesta voi seurata vesimyrkytys, kun veren natriumpitoisuus pääsee laskemaan liian alhaiseksi. Eli kohtuus mukana vedenjuonnissakin ja muista kuunnella omaa kroppaasi. :)

PA035479.JPG

Jos nyt muutaman sanan sanon tuosta testailemastani laitteesta, niin Soda Stream itsessäänhän on tosi kätevä ja helppokäyttöinen: se ei tarvitse toimiakseen sähköä, vaan ainoastaan sellaisen hiilihapposäiliön, joka asennetaan laitteen sisälle. Hiilihapotuksen määrän voi itse päättää ja tiiviissä pullossa veden voi laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa juomahetkeä. Tykkään itse juoda paljon kuplavesiä ja kampanjan mainoslauseessa piilee minusta aika hyvä pointti: Suomessa tosiaankin on maailman puhtain pohjavesi, joten hölmöähän se on kaupasta kantaa vettä kotiin, kun maailman parasta vettä tulee suoraan keittiön hanasta. Lilyn kamppiksen kautta on nyt mahdollista voittaa Soda Stream -laite omakseen, joten käykäähän osallistumassa kisaan TÄÄLLÄ! :)

PA035501.JPG PA035462.JPG

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • katja.t

  Meillä on kotona tuo Source ja olen ollut tyytyväinen, kun ei tarvitse enää kaupasta kantaa pulloja. Joskin limppareiden juominen on välillä karannut hieman käsistä! :D 

 • Roosaaa

  Puhut ihan totta Jenni! Ja pakko sanoa, että otitpa kauniita kuvia vaikka kyseessä onkin vain vesilasi! :) Siinä taas huomaa, että olet ihanan visuaalinen tyyppi, aina sun ottamissa kuvissa silmät vain lepää! :)

  Ja itse kannan vesipulloa AINA mukana, oikeastaan naurattaakin aina, että päivä on ihan pilalla jos olen unohtanut vesipullon kotiin! :D

 • Marsu

  Sodastreamit valmistetaan palestiinalaisilta miehitetyllä maalla.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=2822943

  Lilyn viime aikaiset mainosvaihtoehdot osuvat kyllä menneet ihan uskomattoman pieleen, Sodastream ja Nestlé.

 • Nuo kuplavedet vaan tuhoaa kiilteen hampaista. :S Harmi, siksi en joka pva omaani käytä.

 • Vierailija

  Itse asiassa, maustamaton hiilihapotettu vesi ei aiheuta erityisen merkittävää kiilteen eroosiota hampaissa. Maustetut kivennäisvedet, esim. sitruunavissy, ovat taas limuun verrattavan vaarallisia hampaille. Myös esim. kahvi on kivennäisvettä happamampaa… http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11556958

 • Lorain

  Tuon linkin takana oleva kilpailuun osallistuminen ei toimi. Tai mikäli edellyttää facebooktykkäilyä, niin informointi on vajavaista. Lilyyn sellaisia terveisiä!

 • Marih

  Vertailukohta lienee tavallinen vesi eikä kahvi. Tavallinen vesi on hampaille paljon parempaa.

 • Jenniii

  Auts, tätä en tiennytkään. :/  Tuossa Nestlén kamppiksessa en ole itse ollut mukana ja olen muutenkin onnistunut missaamaan koko kampanjan, joten en tiedä siitä valitettavasti mitään. 

 • Jenniii

  Kertoisitko vähän tarkemmin, että millä tavalla osallistuminen ei toimi, niin voin välittää viestiä ylläpidon suuntaan? :)

 • Minä vain

  Itse kyllä juon paljonkin vettä päivän aikana, itse asiassa vedenjuontini on viime vuosina kasvanut. Töissäkin minulla on aina vesipullo työpöydällä; juon siitä aina, kun heikottaa / janottaa. Suosittelen!

 • kata_eric

  Mä opettelin joskus vuosi sitten juomaan kunnolla vettä, ja nyt tuntuu että en enää pärjää ilman. Siis kroppa vaan vaatii sitä niin paljon :D just yksi päivä tässä oltiin luokan kanssa aamusta iltaan opintoretkellä, ja juomapullo päätti tyhjentyä mun reppuun heti aamupäivällä. Sain vettä seuraavaksi kunnolla vasta viiden aikaan ja olo oli ihan hirveä! 

 • Lorain

  Ah, pahoitteluni. Adblock suodatti kaiken tiedon tuosta kilpailusta. Nyt toimii :)

 • Hosuli

  Niinpä. :/

 • hanne_tasteofhoney

  Arvostakaa suomalaiset sitä maailman parasta kraanavettä, kuten Jenni sanoikin! Nyt sen helppouden vasta tajuaa, kun kantaa juomavettä pulloissa kaupasta. Kraanaveteen ei täällä Usa:ssa toki kuole, mutta se maistuu aivan järjettömän pahalle!

 • Vierailija

  Kahvi sisältää parkkihappoa, joka ei aiheuta hampaan kiilteen eroosiota vaikka pH on hieman happaman puolella.

  Tärkeintä hampaiden eroosion kannalta on että hapan juoma/ruoka juodaan kerralla eikä hörppien pitkin päivää.

 • Muistattehan, että niin tee kuin kahvikin ovat diureetteja eli poistavat elimistöstä nestettä. Mitä enemmän teetä tai kahvia lipittää, sitä enemmän pitäisi juoda myös pelkkää vettä, sillä kroppa kuivuu, jos latkii paljon diureetteja.

 • Maida

  Hei! Kiitos postauksesta vedenjuonnin tärkeydestä, oikein hyvin kirjoitettu teksti ja kuvat ovat kauniita. Mutta mutta, Sodastreamista on pakko sanoa sen verran, että yritys toimii kansainvälisen lain vastaisesti miehitetyllä alueella. Tuotteisiin merkitään ”made in Israel”, vaikka tämä ei ole lainkaan totta. Yhtiö tukee tullisopimusten kautta laittomien siirtokuntien juurruttamista suoraan, joka tekee rauhanneuvotteluista, ja saati sitten siirtokuntien purkamisesta erittäin vaikeaa. Siksi on tärkeää, että näitä tuotteita ei osteta. Tiedän, että jokaisen epäeettisen tuotteen boikotoiminen on mahdotonta, mutta tässä referenssinä toimii mm. nobelistimme Martti Ahtisaari, jonka mukaan tämä on erityisen tärkeä boikotoinnin kohde. Kannattaa siis miettiä kuinka paljon tukea ja ilmaista mainostilaa Sodastreamille antaa.

 • rauha

  Kannattaa vaan muistaa, että hiilihappovesi ei ole mikään päivittäinen janojuoma. Runsaasti nautittuna tekee hallaa vatsahapoille, joita tarvitaan ruoansulatuksessa, joka taas on terveyden perusta!

 • Vierailija

  Aika turhake koko laite mielestäni. Tuota mainosmiesten tässä yhteydessä käyttämää lausetta ”Suomessa on maailman paras vesi” voisi jatkaa, että se on parasta ihan myös sellaisenaan ilman mitään happoja.

 • Jenniii

  Minusta tuo on oikeasti aika näppärä, jos pitää kuplavesistä. Tuolla logiikalla voisi ajatella, että mitä järkeä on juoda mitään muuta kuin hanavettä ylipäänsä. Jotkut tykkäävät juoda hiilihapotettuja juomia ja heille tämä on ihan kätevä laite. Jos taas ei välitä kuplista, niin sittenhän tällä ei tee mitään. Simple as that. :D

 • Todista että olet ihminen

  Olen mitannut pH-paperilla hiilihapotetun maustamattoman veden happamuuden, eikä se poikkea hanaveden happamuudesta. Molemmat ovat pH:ltaan suunnilleen neutraaleja. Kiinnostaisi tietää, mihin perustuu se, että tavallinen vesi on hampaille ”paljon parempaa”, jos molempien vesien pH on sama eikä kuplavedessä ole sokeria. En tiedä voiko kuplavedellä olla jotain negatiivisia terveysvaikutuksia, mutta makeuttamattomana se ei kyllä tuhoa hampaita yhtään sen enempää kuin hanavesikään.

Related posts