2/10/13

Oman elämänsä remppamies

25 57 PA015374.JPG

Yksi asia, joka minua tässä aika hyvällä mallilla olevassa asunnossani on minut yhä häirinnyt, ovat kattovalaisimet. En ole vieläkään saanut omia lamppujani kattoon ja tällä hetkellä mennään vuokraisännän valaisimilla, jotka kyllä hoitavat hommansa pimenevissä illoissa ihan mallikkaasti, mutteivät ehkä tyylillisesti ole ihan sitä, mitä itse valitsisin. :) Olohuoneeseen ja makkariin minulla on jo olemassa valaisimet, jotka kiikkuvat vielä edellisen kodin katossa, kunnes saan apua niiden asennukseen, mutta sitä odotellessa päätin tarttua toimeen ja hoitaa eteiseen kivan lampun. Eteisen pyöreä lasipallo oli ihan mukava sekin, mutta jostain syystä siitä paloi pari kertaa ihan lyhyen ajan sisään lamppu, vaikka olin ostanut ihan ohjeistuksen mukaisen. Koska kupu pitää joka kerta ruuvata meisselillä irti lampun vaihtoa varten, meikäläisellä meni hermo ja päätin hankkia myös eteiseen ihan oman ja itse valitun valaisimen.

PA015376.JPG

Olin aluksi ajatellut eteiseen sellaista samantyyppistä simppeliä suurta hehkulamppua kuin edellisessäkin kodissa oli eteisen lamppuna, mutta sitten bongasin Clas Ohlsonilta uuden hauskan lampun, jossa siis se hehkulamppu on sellainen samanlainen jättikoko, mutta sen ympärillä on industrial-henkinen metallikehikko. Lisäksi Clas Ohlsonille näytti tulleen myös myyntiin sellaisia värikkäitä kangaspäällysteisiä johtoja, joten päätin, että noista elementeistä syntyisi uusi eteisen valaisin. :) Valitsin valkoisen kehikon ja turkoosin piuhan, tosin johto näyttää jotain syystä kuvissa enemmän petroolinsiniseltä, vaikka onkin livenä sellainen vihertävä turkoosi. Ja jos tässä postauksessa nyt vaikuttaa siltä, että hiukan hehkutan Clas Ohlsonia, niin kyllä muuten hehkutankin. Ja vieläpä ihan pyyteettömän vapaaehtoisesti – se on vain ihan huippu kauppa ja sieltä tuntuu löytyvän ihan kaikkea, mitä pieni ihminen milloinkin tarvitsee. :D Jos joku nyt tästä lampusta kiinnostui, niin tuo kehikko on TÄMÄ ja johto TÄMÄ

No lamppu oli sitten hankittu ja enää oli määrä saada se viriteltyä kattoon. Tuumasin, ettei voi olla kovin monimutkainen homma ja ryhdyin toimeen ihan itse. No ei se ihan hetkessä hoitunut, koska johto oli liian pitkä ja sitä piti leikata ja purkaa ja ties mitä. Sitten taas kun olin laittamassa sitä kattoon (pääkytkin suljettuna!), huomasinkin, että katossa on sellainen minipistoke, kun johdon päässä taas oli sokeripala. Ja eikun takaisin kauppaan ja ostamaan sellaista irrallista minitöpseliä ja virittelemään sitä sokeripalan yhteyteen. Ei varmasti kovin kummoinen homma monelle, mutta hitto vie olin ylpeä, kun lamppu vihdoin killui katossa ja syttyi. Wohoo! Että nyt on meikällä uusi eteisen lamppu ja hyvin toimii – ja ihan ite asensin. Independent woman, vol. X. ;)

PA015378.JPG

Tags: ,

Categorised in: Koti

25 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Way to go! Ja hyvältä näyttää :)

 • Eeppistä matskuu! Hyvä hyvä..

 • Taina

  Nätti! Aikalailla tosin näyttää siltä Design House Stockholmin lampulta jota halajan (http://www.designhousestockholm.com/collection/lighting/worklamp.html). En tiedä onks se sitten hyvä vai huono, mutta toi vois olla hyvä halvempi vaihtoehto :)

 • Olga

  Mulla niin ärsyttää pyytää aina miehiä asentamaan lamput kattoon (koska tahtoo tehdä kaiken itte!), niin onko jossain sellaisen asennusopas for dummies? Vai ihanko näppituntumalla aloit näitä sähkötöitä tehdä? ;)

 • modernekohome

  Hyvähyvä! Ja söpöltä näyttää!

 • Gnie

  Mikä yhteensattuma – olen jo pari viikkoa suunnitellut tekeväni tismalleen samanlaisen, mutten vielä ole ehtinyt sinne Clas Ohlsonille, jonka nettikaupasta olin nuo samat tarvikkeet bongannut! Värin olin suunnitellut toiseksi, keittiööni sopivaksi, mutta joka tapauksessa aivan hullu olo, kun nenän eteen paukahtaa jotain sellaista, jota on itse ideoinut ja pyöritellyt vain omassa päässään :D

 • Katih

  Clas Ohlson on tosiaan mainio kauppa. Luulin aluksi, että se on joku tylsä mutteriputiikki, mutta nykyään olen ihan myyty. :o)

 • katja.t

  Ihana! Alkoi itseäkin houkuttaa eteiseen samanlainen lamppu.. :)

 • Rusinasopuli

  Tosi kiva valaisin! Vaikka ei ihan täydellisesti omaan makuuni istukaan niin sinulle kyllä sopii tosi hyvin.

  Tiedustelisin, että milloin on tulossa ”miten minusta tuli ammattibloggaaja”-postaus vol 2? Olen odotellut sitä jo vaikka kuinka kauan, mutta ei vieläkään kuulu. Ensimmäinen osa oli mukavaa luettavaa ja janoan jatkoa!

 • Jenniii

  Kiitos! :) No hitto vie, minulla on ollut niin kiirettä, etten ole vielä ehtinyt rustata sitä kakkososaa. Tuollainen juttu vaatii hiukan syventymistä, että ehtii istahtaa useammaksi tunniksi kirjoittamaan ja nyt on ollut noita reissuja ja työkiireitä, eikä ole vielä kerennyt. Mutta yritän saada sen PIAN kirjoitettua. :) Malttakaa vielä hetki!

 • C.

  Hih, meiltä löytyy eteisestä sama valaisin, tosin mustalla johdolla ja mustalla keikoilla :) Ihanan pirteä on kyllä sinun värikäs versiosi :)

 • Jenniii

  Haa, kiitos! :D Oli aika voittajaolo!

 • Jenniii

  Hahah, tiedätte hei kelle soittaa, jos tarvitsette sähköasentajaa! ;)

 • Jenniii

  Hahaa, no niinpä näyttääkin. Liekö Clas juuri tuosta inspiroitunut? ;) Tuollaiset industrial-henkiset työmaavalaisimet tosin ovat olleet aikamoinen hitti muutenkin viime vuosina, mutta kieltämättä noissa on reilusti samaa näköä. Tämän version hinta tosiaankaan ei päätä kyllä huimaa. :)

 • Jenniii

  Minulla on vähän sama fiilis, vaikka olen kyllä moneen juttuun joutunut miehistä apua muuton yhteydessä ja sen jälkeen pyytämään. Mutta tämä oli sellainen homma, josta kuvittelin pystyväni selviytymään itsekin. Ja näköjään oikeassa olin! ;) Ei tuohon kovin kummoisia taitoja onneksi tarvittu, vähän maalaisjärkeä, pikainen googlettelu ja MUISTA SAMMUTTAA SE PÄÄKYTKIN TAI SULAKE ennen kuin asennat yhtään mitään! :) Olen tainnut joskus nähdä, kun joku isä tai joku exä on jonkun samantyyppisen asennushomman hoitanut ja sitä muistellen sitten virittelin itse. ;)

 • Jenniii

  Jeeee, kiitos! :)

 • Jenniii

  Haa, no sepäs sattui! Great minds, ja sillee… ;) Näin parin päivän kokemuksella voin suositella – ihan hyvä lamppu! :D

 • Jenniii

  Jooo! Sieltä löytyy ihan kaikkea – niitä muttereitakin tarvittaessa. ;)

 • Jenniii

  Tämä on kyllä kiva, eikä todellakaan kallis! :)

 • Jenniii

  Hyvän valinnan olette tehneet. ;) Mustakin on kivan näköisen, mutta meikäläisen kotiin sopi paremmin tuo valkoinen! :)

 • Oi oi oi aivan ihana!!

 • Jenniii

  Kiitos Mikko! :) Ja tosiaan ei ollut kallis. :D

 • MinttuNörtti

  Jee! Hyvä independent woman!

  Mä muutin pari kuukautta takaperin miehen kanssa yhteen ja jouduin myös ruuvailemaan samanlaisia irtopistokkeita sokeripalojen tilalle. En edes kysynyt mieheltä, että haluaako hän äijäillä, koska MINTTU ITTE! Tosin minä se meillä pora kädessäkin heiluin, kun piti saada taulut seinälle…

 • Ka

  Haha, mulla oli ihan sama :D ”Eieiei älä koske, minä teen!” Ja sitten esittelen kaikille vierailijoille polleana sitä asentamaani lamppua..

 • Mitä kaikkea tuohon lamppuun siis tarvitsee ja mitkä osat myydään erikseen? Ilmeisesti pitää ostaa tuollainen iso hehkulamppu, johto ja kehikko, jos ymmärsin oikein? :)

Related posts