19/09/13

Berlin calling!

6 58 berlin-art-and-design-posters-Solvita-Marriott.jpg

Kerroinkin jokin aika sitten, että tämä tyttö ottaa TAAS nokan kohti Berliiniä – tällä kertaa Lufthansan taide-aiheisen kampanjan tiimoilta. Moni vaikutti olevan innovatiivisesta kampanjaideasta tosi innoissaan, mutta joko lemppariteos oli jo myyty tai reissun ajankohta ei sopinut kalenteriin. Laittakaahan siis postauksen kommentiosioon tai suoraan Lufthansalle palautetta, että loistoidea, niin ehkä tuollaisia samantyyppisiä taidetempauksia järjestetään vielä uudelleenkin. :) 

Huomenna on siis aika hypätä lentokoneeseen ja hurauttaa Berliiniin viikonlopuksi. Tällä kertaa en majoitu hotellissa, vaan yösijan tarjoaa joillekin ehkä blogimaailmastakin tuttu ystäväni Anna-Maria, joka tosin juuri reissun aikaan on itsekin matkoilla muualla. Nyt pääsen siis varmasti testailemaan niitä viime reissuvinkkeinä kehumianne aamiaisia ja brunsseja. :) Oikeastaan tämä kyseinen matka on vähän sellainen Berliini-reunion, sillä lähden matkaan ystäväni Annan kanssa, jonka kanssa olimme Berliinissä vuosi sitten kesällä myös. Tuolla reissulla kävimme tsekkaamassa monta valokuvanäyttelyä: Helmut Newton -museon (joka on aivan mieletön, suosittelen!), Diane Arbusin näyttelyn sekä raflaavista kuvistaan ja aiheistaan tunnetun Larry Clarkin näyttelyn. Koska tämän reissun teemana on oikeastaan tuon Lufthansan kamppiksen myötä taide, tuumasimme, että voisimme tuon reissuun sisältyvän galleriavisiitin lisäksi tsekata muutaman muunkin kiinnostavan taide- tai valokuvanäyttelyn. Eli nyt kyselen taas teiltä vinkkejä! Mitä kiinnostavia taide- tai valokuvanäyttelyitä suosittelisitte Berliinissä juuri nyt? :)

Kuva: Solvita Marriot / Creative Roots

Tags: , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Matkat

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • hannaelina

  No nythän täällä on siis meneillään Berlin Art Week. http://www.berlinartweek.de/de/berlin-art-week.html. Auguststrassella kävin tiistaina avajaisissa ja oli kiva meininki. Osa näyttelyistä oli ihan jees, toiset taas vähän sillee, että no jaa, meitsikin osais tehä ton… Mut eiköhän tuolta Art Weekin ohjelmistosta jotain kivaa löydy :) Auguststrassella (löytyy myös Potsdamer Strasselta) on myös yks ihan todella kiva kirja-/lehtikauppa nimeltä Do you read me? http://www.doyoureadme.de/ Kantsii poiketa jos siellä päin liikut. Niitä lehtiä ja kirjoja olis voinut haalia ihan vaan niiden mahtavien kansidesignien takia! :D Valikoimasta löytyy muun muassa sun tykkäämä Frankie, joka tosin oli ainakin tiistaina loppuunmyyty… :/

  Lisäksi voisin vinkata Glasgow Weekendistä (http://www.britishcouncil.de/files/2013/07/glasgow_weekend.pdf), jossa esim. perjantaina soittaa Franz Ferdinand. Saattaa olla jopa ilmaiskonsertti, mutta en ole ihan varma.

  Mukavaa Berliini-viikonloppua! :)

  http://www.lily.fi/blogit/joie

 • Jenniii

  Oi oi oi! Mahtavaa, kiitos! :) Do you read me? onkin tuttu ja itse asiassa sieltä juuri löysin Frankien ensi kertaa silloin reilu vuosi sitten. Mutta nyt Frankie tulee tilauksena kotiin, joten ei haittaa, vaikka ei liikkeessä olisikaan. :) Mutta siis suurkiitos loistovinkeistä!

 • MariK

  Ihana tuo kuva! Osaatko muuten vinkata Helsingistä jonkun kaupan, joka myisi kivoja suurikokoisia sisustusjulisteita? :) Seinäni ovat olleet jo vuoden tyhjillään, kun opiskelijabudjetilla ei vielä ihan oikeita tauluja ostella.

  Mahtavaa Berliiniä!

 • Elsis

  Lienee makuasia, että lasketaanko käyttöesine-design taiteeksi. Meillä oli mieheni kanssa hauskaa vuonna 2009, kun extempore keksimme vierailla Museum der Dingessa (A Museum of Things) Kreutzbergissä. Siellä on kaikkia arkisia käyttöesineitä ja niiden pakkauksia eri vuosikymmeniltä – myös muita kuin saksalaisia.

  Oli tosi hauskaa muistella: ”Ai niin, mullakin oli tuollainen lastenhammasharja” ”Voi ei, tuollaisen minäkin ostin Ikeasta, kun muutin pois kotoa.” ”Musta tuli luokan coolein hetkeksi, koska olin eka, jolla oli Sonyn CD-walkman.” Suosittelen hauskaa aikamatkaa esineiden parissa. Me törmäsimme myös muutamiin suomalaisiin asioihin siellä. Suosittelen piipahtamaan.

  Huom. Vuonna 2009 museon sisäänkäynti oli aika huomaamattomasti (ja rappukäytävän kautta), joten kuljimme kadulla siitä ensin ohi. Voi olla, että ovat lisänneet opasteita sittemmin. 

 • Vierailija

  Käykäähän Aunt Bennyssä brunssilla!

 • Vierailija

  Nykytaidetta esittäviä gallerioita löydät tältä sivustolta: http://www.index-berlin.de/‎
  Paperisia versioita INDEXistä jaetaan gallerioissa ja museoissa.

Related posts