17/09/13

Illalliselle Minna Parikan kanssa?

26 71 minna-parikka.jpg

Helsinki Design Weekillä tapahtuu tänä vuonna vaikka mitä kiinnostavaa ja yksi uusista huipuista ohjelmanumeroista ovat muotoilijaillalliset, joiden idea on, että kuka tahansa voi päästä tunnetun designerin kanssa samaan illallispöytään nauttimaan upeista herkuista ja antoisista keskusteluista! :) Omaksi sekä teidän iloksenne HDW ehdotti minulle yhteistyötä, jossa saisin arpoa yhdelle onnekkaalle tyypille avec-kutsun Minna Parikan illallispöytään! Miltäs kuulostaa?

Muotoilijaillallisten konsepti on hauska: ”Puhetta designista ruoka suussa”. Tänä vuonna ensi kertaa järjestettävät Muotoilijaillalliset tarjoavat siis tilaisuuden puhua ruoka suussa alan tunnettujen tekijöiden kanssa heidän töistään. Ideana on, että 6-12 random-tyyppiä pääsee illalliselle Helsingin keskustassa sijaitsevaan huippuravintolaan jonkun kiinnostavan designerin kanssa. Illallisilla mukana olevia muotoilijoita ja suunnittelijoita ovat muun muassa muotoilija Stefan Lindfors, Uudenmaan läänintaiteilija ja muotoilukasvattaja Mari Savio, muotisuunnittelija Hanna Sarén, kuvanveistäjä, korutaiteilija ja professori Björn Weckström, huonekalumuotoilija Mikko Laakkonen, huonekalusuunnittelija Mikko Paakkanen, kenkäsuunnittelija Minna Parikka ja luova johtaja Teemu Suviala. Konseptin idea on, kuka tahansa voi siis ostaa tällaiselle illalliselle lipun ja päästä mukaan. Pöytään istahtaakseen ei todellakaan tarvitse olla mikään design- tai muotialan ammattilainen, vaan kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Tämä on aika mahtava tilaisuus päästä tutustumaan tunnettuihin muotoilijoihin ihan henkilökohtaisesti, kuulemaan tarinoita joita ei välttämättä haastatteluista saa lukea ja kysymään lisää. Paikalle saa siis mennä ihan ummikkonakin kuuntelemaan, fiilistelemään ja osallistumaan keskusteluun sen verran paljon tai vähän kuin itsestä hyvältä tuntuu. :) Ja kiinnostavan seuran lisäksi illalliskokemus kutkuttanee myös makuhermoja, sillä mukana tempauksessa on liuta Helsingin parhaita ruokaravintoloita. 

Lisätietoa siitä, miten mukaan pääsee, löytyy Helsinki Design Weekin nettisivuilta ja lisäksi mukana olevista suunnittelijoista löytyy lisäinfoa esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivuilta. Osa illallisista on jo ehditty järjestää, mutta aikataulun pääsette kurkkaamaan tarkemmin tuolta HDW:n sivuilta. :)

Minä sain valita designerin, jonka pöytään yksi onnekas lukija ystävänsä kanssa pääsee istahtamaan ja arvelin, että erityisen mieluisa tyyppi teille voisi olla Minna Parikka. :) Illallinen järjestetään lauantaina 21.9.2013 klo 19 Ravintola Nokassa ja koska tuo ajankohta tuleekin jo aika pian, kilpailu järjestetään varsin pikaisella tahdilla. Mikäli sinä mielisit viettää iltaa ystäväsi kera Minna Parikan sekä kiinnostavan joukon sekalaisia ihmisiä kanssa hyvästä ruoasta nauttien, kerro tämän postauksen kommenttiosiossa, miksi juuri sinun tulisi voittaa, kenet nappaisit mukaan illalliselle ja mitä haluaisit kysyä Minnalta, nyt kun siihen kerran on tilaisuus! :) Kilpailu on voimassa torstaihin 19.9.2013 klo 12 asti ja voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse. Muista siis liittää kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Onnea kisaan!

MinnaParikkaSS2013.jpg

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Todennäköisesti istuisin hiljaa suurimman osan ajasta ja vaan ihailisin kaikkea mitä Minna Parikka kertoisi. Aivan mieletön tilaisuus! Mukaan nappaisin joko jonkun blogini true Parikka-fanin tai sitten sisareni:)

 • roosakotilainen

  mä tarviin yksinkertaisesti vain lisää inspiraatiota ja ideoita mun elämään, ehkä kun kuuntelen noin mahtavan ja menestyneen ihmisen tarinoita ja juon samalla viiniä niin tietäisin taas paikkani ja ponnistaisin johonkin muualle kaupankassalta! Suoraan töistä illalliselle, check! ;)

  Mukaan ottaisin ystäväni Tiinan, joka sopii varsin hyvin mukaani seuraksi.

  rosa.kotilainen@hotmail.com

 • Nina Li

  Olisi mahtavaa päästä keskustelemaan Minnan kanssa joka on päässyt niin pitkälle urallansa ja kansainväliseksi brändiksi.Kysyisin varmaan ensin ihan peruskysymyksiä että mistä hän saa inspiraationsa suunnitelmiinsa ja ketä suunnittelijaa hän ihailee.Ottaisin mukaani parhaan ystäväni Jennin :)

 • *maria*

  Vau! Todellakin haluaisin Minna Parikan illalliselle kyselemään kuinka omaa merkkiä luotsataan, mistä hän saa itseluottamuksensa jonka uskon olevan hänen huikean menestyksensä salaisuus, tahtoisin myös tietää misyätä hän ammentaa ideansa jasuunnitteluprosessista ideasta valmiiksi jalkineeksi. Salaa haaveilen alan vaihdosta ja kaipaisin kuulla kuinka ammatissaan menestynyt ihminen kertoo työskentelystään. Mukaani ottaisin ystäväni joka opiskelee kenkäsuunnittelua.

 • thinkthank

  Ooh<3, miten innoistuinkaan pelkästä ajatuksesta !! Opiskelen arkkitehtuuria Oulussa, ja Minnan värikäs, graafinen design on aina ilahduttanut ja inspiroinut tätä väreistä ja muodoista pitävää tyttöä. Olisi mieletön tilaisuus kuulla menestyneen suunnittelijan ajatuksia ja tutustua lämpimältä vaikuttavaan persoonaan : ). Nuorena opiskelijana ajatus aivan kihelmöi; miten arvostankaan naista joka on päässyt niin ikoniseen asemaan, ja luonut täysin omanlaisiaan tuotteita. Illallisella haluaisin yllättää ihanan ystäväni: suloisen, tyylikkään ja inspiroivan tytön jota näen aivan liian harvoin, sillä asumme eri puolilla Suomea. Siinäpä olisi tapaaminen!

 • nupsi

  Kuulostaa niin hyvältä, että pakko osallistua! Opiskelen vaatetussuunnittelijaksi ja olen ihan mielettömän kiinnostunut suomalaisesta designista ja tarinoista sen takana! :)

 • elluellu

  Waude, kysyisin Minnalta hänen yrityksensä eri vaiheista ja mitä asioita hän on kokenut urallaan haastavimmiksi. Mukaan lähtisi varmasti kenkä-friikki kaverini tai ruokaa rakastava poikaystävä.

 • Meeme

  iiihana Minna! Itse vastavalmistuneena esine-muotoilijana kaipaisin todellakin jonkun gurun pyyhkäisemään omat epävarmuuteni alaa kohtaan pois, sekä kysyisin häneltä miksi juuri kenkä? Rakastan myös tarinoita ja niitä Minnalta varmasti löytyisi maailmalta! Mukaan ottaisin erään läheisen joka tarvitsee juuri nyt hyvää ruokaa ja täysin uusia ihmisiä elämäänsä <3

 • MaijuSonjaEmilia

  Minna Parikka on mielestäni mielenkiintoinen ja inspiroiva henkilö. Hänen kenkäsuunnittelunsa kiehtoo minua, ja kysyisinkin häneltä, mistä hänen ideansa kumpuavat. Kysyisin myös, mikä hänen mielestään on kaunista.
  Illalliselle pyytäisin mukaan parhaan ystäväni. <3

 • Anniin

  Oi! Juuri tänään Stockalla harhaillessani sovitin huvikseni Parikan puputossuja. Illallispöydässä istuisin varmaan vain hiljaa ihaillen ja kuunnellen. Mukaan lähtisi ehkä kenkäaddiktituttavani Johanna joka Carrien tyyliin säilyttää kenkiään uunissa :)

 • Ninkku

  Illallisella ottaisin mukaani parhaan ystäväni, sillä hän todella kaipaisi piristystä näinä aikoina ja me molemmille tulisi tarpeen inspiraatio buusti jonka Minna Parikan kaltainen menestyjä voisi meissä herättää ja saisimme vihdoin potkittua itseemme vauhtia hakemaan elämään muutosta ja uusia haasteita! Minnalta kysyisin, että mistä tai miten hän saa ideansa mahtaviin kenkiinsä.

 • Makkara

  Rakastan hyvää ruokaa, ihailen Parikan tuotteita ja haen juuri opiskelemaan designia yliopistoon! Haluaisin jutella Minnan kanssa nykydesignista ja vaikka joogasta. Mukaan ottaisin yhden parhaista ystävistäni, joka on elämässään tällä hetkellä aivan hukassa tai äänekkään sieluntoverini jonka kanssa aina kuolaamme Parikan liikkeen ikkunaa.

 • Aivan mahtava kisa, paras ikinä! Haluan osallistua tähän ehdottomasti juurikin sen takia, että yksi ystäväni on aivan hullaantunut Parikan kenkiin. Ja koska toisille ihmisille on maailman parasta järkkää yllätyksiä, olisi tässä sellaiselle oiva tilaisuus, jos voitan :)
  Puhetta Parikan kanssa varmasti riittäisi. Itse haluaisin kysyä, mistä kaikki ideat kenkiin tulevat ja onko lopputulos koskaan sellainen, mitä ihan ensin ajatteli.

 • hhhelm

  Mun kaveripiirissä Minna Parikan suunnittelua ei paljoa näy eikä kuulu ja siellä tuskin sitä osattaisiin arvostaakkaan. Illallisen myötä kyllä varmasti! Siitä pitäisin huolen! ;) En siis itsekkään omista Minnan suunnittelemia asioita.. vielä.. ;D Toisaalta kaikkea kaunista ei tarvitse omistaa, sitä voi vain ihailla ja niin se säilyy mielessä. Niinhän Nuuskamuikkunenkin sanoo! ;) Haluaisin kysyä Minna Parikalta hänen inspiraatiostaan ja varmasti mielelläni kuuntelisin hartaasti. Mukaan nappaisin siskoni tai äitini. :)

 • Olisihan se etuoikeus päästä niin mahtavan suomalaisen seuraan! Ottaisin mukaan Moumou Iinan, sillä tiedän että hän on true Parikka-fani! Siinä samalla pääsisi tutustumaan Iinaankin paremmin. :)

 • Aure

  Minna vaikuttaa kaikkien haastatteluiden ja lyhyiden juttutuokioiden (sillä naisella on hämmentävän hyvä kasvomuisti jopa satunnaisten asiakkaiden kohdalla) perusteella hirvittävän mukavalta persoonalta, jonka kanssa olisi varmasti huippuhauskaa istua iltaa hyvän ruuan parissa ja jutella designista, kengistä, muodista ja kaikesta muustakin. Mitään yhtä tiettyä kysymystä en haluaisi alkaa miettiä etukäteen, koska toivosin illan olevan leppoisan jutusteleva haastattelumaisuuden sijaan. Kyllä keskusteltavaa aina riittää mielenkiintoisten ihmisten kanssa, varisnkin silloin kun kyseessä on lempiaiheeni. Toivoisinkin voittavani koska rakastan hyvää ruokaa, viiniä, Minna Parikan kenkiä, keskusteluja hyvässä seurassa sekä tilaisuuksia heittäytyä yllätäviin tilanteisiin. Mukaan ottaisin ystäväni, joka arvostaa näitä asioita yhtä paljon kuin minä.

 • Pikku Maija Mehiläinen

  Toivoisin niin paljon pääseväni illalliselle Minna Parikan kanssa! Ihailen hänen tyyliä ja sinnikkyyttä viedä omia ajatuksia eteenpäin. Kuuntelisin mielelläni hänen ajatuksiaan suomalaisesta designelämästä, yrityksen perustamisesta ja kansainvälisistä kokemuksista. Mukaan ottaisin siskoni. Hänen kanssaan yhdessä ihastelimme Minnan Pupukenkiä Amos Anderssonilla viime talvena :) Kiitos Jenni kun järjestät tällaisia herkkuja lukijoille!

 • ReettaL

  Mikä mahdollisuus ! Minä kuulisin mielelläni Minnalta tarinoita oman tavoitteensa asettamisesta,siihen pyrkimisestä ja sen saavuttamisesta. Tai ihan vaikka miltä tuntuu kun Lady Gaga käyttää omia luomuksia.
  Mukaan ottaisin tyttöystäväni joka nauttisi joka hetkestä.

 • Katri83

  Oih ja voih, palkinto kuulostaa oikein kivalta! Haluaisin voittaa sen, jotta saisin hyvän syyn arjen irtiottoon. Olisi perusteltua jättää lapset isän hellään hoivaan ja matkata yhden parhaan ystävän kanssa inspiroitumaan yhdestä maan luovimmasta designerista.

 • No ottaisin mukaan kaverini Mintun ja lähdettäisiin ihan vain lapsivapaata viettämään ja kuulemaan Minnan jutustelua + syömään hyvin. Ilta tietenkin menisi niin, että virallisemman osuuden päätyttyä Minna kutsuisi meidät työhuoneelleen ja suunniteltaisiin yhdessä Minna Parikka for Kids mallisto kerhoreppuineen, kenkineen ja nahkakintaineen. SIt sä bloggaisit siitä ens syksynä ;)

 • riikkuli

  Valmistun ensi keväänä muotoilijaksi/vaatesuunnittelijaksi, mutta olen hyvin epävarma vielä, mihin suuntaan lähden valmistuttuani. Yrittäjyys kiinnostaa, mutta samalla se tuntuu myös hyvin pelottavalta. Tässä olisi mahtava tilaisuus päästä tutustumaan alan ammattilaiseen ja kuulemaan hänen tarinansa! Tietysti on hauska tutustua myös niihin muihin illastaviin ihmisiin ;) Mukaan ottaisin opiskelijakollegani, ja Minnalta kysyisin, onko usko omaan työhön koskaan meinannut loppua.

 • Teisa

  Minun pitäisi voittaa koska olen tavallinen tallukka ja ihailen Minna Parikkaa, ostin häihini hänen kenkänsä ja ovat aivan ihanat jalassa vaikka korkoa on 9cm enkä yleensä ihan niin korkeita kenkiä käytä. Ottaisin mukaan illalliselle jonkun ystävistäni tai jopa mieheni joka ymmärtää designin päälle :) Kysyisin hänen arjestaan ja mistä hän saa inspiraation kenkiin ja ja ja mieleen tulee paljon kysymyksiä!

 • rrroosa

  Mukaani nappaisin rakkaan ystäväni, entisen kämppikseni. Muotibloggarin ja kenkäfriikin. En usko, että ystäväni kieltäytyisi tästä illallisesta;) Itse rakastan Minna Parikan kenkiä. (tosin hinnan vuoksi en opiskelijana yksiäkään omista:< ) Olen käsityö-yrittäjä ja olisi mahtava tavata joku vähän enemmän nimeä saanut henkilö. Yksi kysymys jonka kysyisin, että millaisia alkuvaikeuksia Minnalla oli, miten hän niistä selvisi ja kuinka hän on saanut itselleen luotua asiakaskunnan.

 • Tidi

  Okei. En ole saanut unta kunnolla kahtena viimeisenä yönä, kun olen kreisi-intoillut tätä tilaisuutta ja pohdiskellut tarkkaan, mitä kirjoittaisin vakuuttaakseni olevani pahemman luokan Parikka-fani. Ei ole ketään muuta, jonka olisin todella toivonut näkeväni joskus kadulla edes vilaukselta. Poikaystävänikin tunnistaisi Minnan, sillä niin monta kertaa olen hänen kuvansa näyttänyt, koska minun on ollut pakko purkaa innostustani, kun olen hänet jostain lehdestä bongannut. Luulisi hänen samasta syystä tunnistavan muutaman paria kenkiäkin.

  Rakastan korkokenkiä ja pidän Minnan halusta tehdä kauniita, laadukkaita ja mukavia korkokenkiä. En halua käyttää korkkareita, joissa tunnen olevani niiden vanki. Hänen kengissään tuntuu kuin pääsisi eri maailmaan! Teksti ”May these shoes lead you to new adventures” sopiikin Minnan kenkiin enemmän kuin erinomaisesti. Toisinaan annan kengilleni pusuja, silittelen niitä ja sanon niitä lapsikseni (en tiedä oliko fiksu veto kertoa tätä, kohta hän ei uskalla tavata minua :D)

  Etsin valehtelematta päivittäin (joskus monta kertaa päivässä) netin myyntipalstoilta Parikoita tarkoituksenani metsästää vanhempia malleja. Fiilis, jonka koen, kun löydän kerran tai kaksi vuodessa juuri oikean mallin oikeassa koossa on sanoinkuvaamattoman hieno. En yleensä koe kateutta, mutta kun näin opiskelukaverini kaverin, joka oli Parikalla työharjoittelussa, laittaneen facebookiin yhteiskuvan itsestään ja Minnasta, olin kyllä vihreä kuin kurkku, ollen kuitenkin samalla iloinen hänen puolestaan, vaikka en häntä tunnekaan. Ai niin, ja ostin jokin aika sitten kirjepaperia (jossa on kissan kuvia) tarkoituksenani kirjoittaa Minnalle jotain mukavaa. Vielä joku päivä menen Parikoissani (luonnollisesti) inspiroivaan kahvilaan, istun latteni kanssa pöytään ja kirjoitan.

  Kysyisin ainakin, että montako paria kenkiä Minnalla on tällä hetkellä ja ehdottaisin hänelle, että hän suunnittelisi (korolliset!) kumisaapikkaat tai jotkut muut kengät, joilla voisi huoletta painella vesisateessakin. On ikävää, kun juuri tylsän harmaana päivänä ei voi laittaa niitä kenkiä, jotka juuri silloin pitäisi saada jalkaansa päivää piristämään!

  Ottaisin mukaan isäni, joka myös pitää Minnan kengistä. Meillä on melko erilainen vaatemaku, mutta kerran kun mietin, että mitkä kengät ostaisin kesätyörahoillani, hän ehdottikin yllätyksekseni Kicki-mallia vieläpä fuksian värisenä. Jopa minä ajattelin ensin niiden olevan arkikäyttöön vähän liian makeet, mutta minäpä ostin ne ja ovathan ne ihan mielettömät (samaa mieltä ovat olleet monet vastaantulijat kadulla ilmeestä päätellen), mutta ovat oikein sopivat myös arkeeni!

 • Mirtsuli

  Kuka tämän voitti?

 • Jenniii

  Voitto osui nimimerkille Aure. :) Mutta ilmoitin voitosta vain asianosaiselle sähköpostitse, kuten tekstissä mainittiinkin. 

Related posts