15/09/13

Design Marketin satoa

16 62 P9144854.JPG

Kävin eilen katsastamassa Kaapelitehtaalla järjestettävän Design Marketin tarjonnan. Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma kokoaa siis yhteen sekä pienet että suuret designalan yritykset ja löytöjä voi tehdä sieltä varsin edullisestikin. Tapahtuma tuntuu kasvavan vuosi vuodelta ja yhä enemmän mukana on myös muotialan brändejä. Eilen suunnatessamme paikalle jo heti vähän klo 11 jälkeen, Kaapelihalli oli niin täynnä ja tukossa ihmisistä, että siellä oli suorastaan vaikea liikkua. Uskon, että pahin ruuhka ajoittui jo eiliselle, mutta varmasti tänäänkin on odotettavissa paljon väkeä. Olen itse tosiaan tehnyt tapahtumasta oikeastaan joka vuosi hyviä löytöjä, enkä palannut tyhjin käsin kotiin tälläkään kertaa. Esittelen kuitenkin löytöni vähän myöhemmin, kun olen saanut napattua niistä ensin kuvia. Tähän postaukseen kokosin eilen räpsimiäni kuvia Kaapelitehtaan väentungoksessa. Moni vinkkaamisen arvoinen juttu jäi kyllä kuvaamatta, kun siellä ryysiksessä oli vain mahdotonta saada kuvaa otettua, mutta on tässäkin jo aika liuta kivoja bongauksia. Ja tosiaan, Design Market on vielä auki tänään, joten sinne vain, jos suinkin ehditte. :) Muistakaa myös 2OR+BYYATin muotinäytös klo 13 Ravintola Hima & Salissa!

P9144834.JPG

Ihastuin täysin Marjo Haikosen Pulu Designin suloisiin koruihin. Kaapelitehtaalta löytöjä saattaa tehdä hiukan normaalia edullisemmin, mutta Pulu Designilla on myös verkkokauppa, jossa myydään paitsi koruja, myös kaikkea muuta kiinnostavaa :)

P9144835.JPG P9144837.JPG

Kierrätys-teema näkyi monissa pöydissä. Nämä valaisimet on tehty vanhoista peltipurkeista ja tynnyreistä. :)

P9144838.JPG
P9144839.JPG

Huomio kaikki valokirjaimesta haaveilleet, täältä niitä löytyy kasapäin!

P9144840.JPG

Muotoilija Nick Fraserin putkenpätkistä tehdyt kynttilänjalat ovat aika huikeita. Tuollaisen kelpuuttaisin omaankin kotiini. :)

P9144843.JPG

Minna Parikka -fanien kenkätaivas. ;)

P9144852.JPG

Arto Halmetojan kauniit puuesineet ja jakkarat ihastuttavat viimeistellyllä käsityöllään ja kauneudellaan. Minulla on hauska historia Arton kanssa, sillä olin hänen lastensa luotto-lapsenvahti  joskus reilu 10 vuotta sitten. :) Hassua ajatella, että nyt nekin pallerot ovat jo lukiossa. :D

P9144849.JPG

My O Myn pöydästä löytyivät aika hemmetin päheät Tsumori Chisaton glitterkengät!

P9144858.JPG

Tämä ruusumeri koostuu itse asiassa hiuspannoista. 

P9144859.JPG

Kaverini Tero Kuitunen tekee tällaisia ihania posliinitimantteja. :) Tero on myös nykyään mukana design-kollektiivissa nimeltä &Bros, joka tekee kaikenlaisia hauskoja ja luovia kodin esineitä. :)

P9144860.JPG P9144861.JPG

Palonin pöydässä näkyi paljon hauskoja asusteita kuten nämä nahkaiset irtokaulukset. :)

P9144862.JPG

Alkoholistin aakkostaulut? :D

P9144863.JPG P9144864.JPG

Jouko Kärkkäinen tekee jakkaroita kiinnostavista kierrätysmateriaaleista – ihastuin näihin aivan täysin! Yllä oleva jakkara on tehty vanhoista vanerisista taiteenkuljetuslaatikoista ja alla oleva jakkara puolestaa entisistä keittiönkaapeista. Näitä voisin joskus haluta omaksikin, jos joskus on suurempi kämppä. 

P9144865.JPG P9144866.JPG P9144867.JPG

Johtoin johdot piristävät kotia – eikä nurkissa pyöriviä jatkojohtojakaan tarvitse enää piilotella. :)

P9144869.JPG

Olen monen monituiset kerrat ihastellut Vaja Designin suloisia posliinipurnukoita ja -kannuja. Niin kauniita! Näkyypä tuossa kulmassa vähän myös Nämä Designin hauskaa tarjotinta. Suosittelen tsekkaamaan nekin!

P9144870.JPG

Turvakengät? ;) My O Myn pöydästä löytyvät nämäkin. 

P9144871.JPG

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • ida11

  Voi kuinka paljon ihania tavaroita tuolla on :) Harmi, etten itse pääse käymään tuolla… Paras juttu oli ”I am currently without a husband” -pussukka :D

 • Tuolla on kyllä aina hauska käydä ja sieltä tuli tehtyä myös löytöjä. Kuvissa näkyikin monta tuttua tavaraa, joita ihastelin myös. Hyvä koonti!

 • Eveliina.K

  Muistatko kenen tekemiä on nuo pussukat, joissa on hauskoja tekstejä?

 • Jenniii

  En muista, mutta voin tsekata tänään, kun menen piipahtamaan siellä 2OR+BYYATin näytöksessä. :)

 • Mrs. K.

  Ihania juttuja!

 • AURAE

  Voi olla kovin ylpeä suomalaisista suunnittelijoista :)
  Osaatko sanoa kenen tuo paperinen karttapallo on? Ihastuttava!
  Vuosia ollut täydellinen karttapallo haussa, mutta tuohan voisi olla hauska kompromissi.

 • Jenniii

  Samoja tunnelmia oli kyllä minullakin, kun tuolla kiertelin. :) Valitettavasti en tullut tsekanneeksi karttapallon alkuperää, mutta osaisiko joku lukijoista vastata tähän? 

 • Hanna-Katariina

  Hei! Kyseinen maapallo on Drill Designin tuotoksia. Design Marketilla näitä myytiin Commonin kojulla. Heidän japanilaiseen muotoiluun keskittynyt liikkeensä löytyy Viiskulmasta ja näemmä ovat avanneet verkkokaupankin! Upeita juttuja, kerrassaan.

 • Jenniii

  Jes! Arvasin, että lukijoilta löytyy tietoa. Kiitos! :)

 • liby

  Moikka Jenni muistatko minkä merkin kukkahiuspannat ovat??

 • Jenniii

  Merkki näyttää olevan tuossa kuvassa näkyvässä tuotelapussa Antia. Kokeilepa googlailla? :)

 • Jenniii

  Selvitin asiaa tänään! Pussukat ovat New Yorkista käsin työskentelevän Pamela Barskyn käsialaa ja suomalainen jälleenmyyjä kertoi tämän olevan vain tällainen yksittäinen erä, joka oli myynnissä tuolla Design Marketissa. Pamela Barskyn tuotteita myydään kai myös jossakin jenkki-verkkokaupassa, mutta postikulut voivat nousta melko suuriksi, jos niin kaukaa tilaa. Design Marketin jälleenmyyjä otti yhteystietoni talteen ja lupasi ilmoitella, mikäli näitä tulee uudelleen Suomessa myyntiin jossakin. Voin sitten infota blogissa vaikka asiasta! :)

 • Paula O

  Heips! Noiden tosi mageiden tölkkilamppujen isipappa on hollantilainen helsinkiläistynyt ja superlahjakas suunnittelija Willem Heeffer, jolla on muutakin nastaa varastossa – kannattaa tsiigata sivut ja ostaa omansa pois ennen kuin hinnat hipovat pilviä – vinks. http://www.willemheeffer.nl/

 • Oi, rakastuin noihin posliinitimantteihin!

 • Kukkapannat ovat minun käsialaa. ANTIA oli kaverin kanssa Design Marketille vartavasti järkätty pop up konsepti/shoppi. Kaikki pannat meni, mutta joulun paikkeilla taas ehkä uudestaan!:)

 • testipossu

  Pamela Barsky myy näköjään pussukoitaan omassakin kaupassaan :)

  https://www.etsy.com/shop/pamelabarskyshop

Related posts