11/09/13

Lilyn asukuvaviikko starttaa tänään!

7 72 paivanasutkooste.jpg

Hei ajattelinpa minäkin vinkata, että tänään starttaa Lilyn asukuvaviikko, jonka ideana on, että jokainen rekisteröitynyt lilyläinen haastetaan lisäämään asukuvia omaan blogiinsa. :) Ja kivointahan tässä on, että noiden asukuvien joukosta muutamat valikoidut helmet pääsevät Trendi-lehden sivuille! Joka päivä seuraavan viikon ajan ei tarvitse asukuvia postailla, mutta jos inspiraatio iskee, niin mukaan vain! :) Tässä tarkempia ohjeita:

Toimi näin:

 1) Kerro Lilyn toimituksen blogissa TÄMÄN JUTUN kommenttikentässä, että olet mukana Asukuvaviikon haasteessa.

2) Nappaa kuva päivän asustasi. Postaa kuva blogiisi ja kerro siitä vapaamuotoisesti. Merkitse postauksesi Avainsanat-kentässä hashtagilla #teetrendia: näin se listautuu myös Tee Trendiä -sivulle, jonne kokoamme lehden tekemiseen liittyviä juttuja.

3) Viikon varrella nostamme kuvianne esiin toimituksen blogissa. Myöhemmin parhaat palat päätyvät Trendi-lehteen.

Tuli tästä muuten mieleen, että oletteko huomanneet, että täällä Lilyssä voi myös kommentteihin liittää halutessaan kuvia? :) Jos omaa blogia ei täällä Lilyn puolella ole, niin uskaltaako joku heittäytyä mukaan varjo-asukuvaviikkoon lisäämällä kuvansa tämän minun postaukseni kommenttiboksiin?

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Elsa E

  Kiva idea, päivän asuista saa aina parasta inspiraatiota! Pitää ehkä kerätä rohkeutta laittaa omakin kuvani tänne…

 • pöö

  Miten kuvaoikeuksien kanssa? Mitäpä, jos lehteen tai blogiin päätyvä kuva loukkaa jotakuta? Onko trendi silloin vastuussa?

  Ilmaiseksi lehteen materiaalia, ja julkisuuden haluiset ihmiset iloisiksi.

  Okei, ymmärrän kyllä, että lehtitalot yrittävät osallistaa lukijoita, jotta lehtiä yhä ostettaisiin. Lisäksi minustakin on inspiroivaa katsoa katumuotikuvia. Mutta Trendi ja Lilyhän taitavat ottaa kaikki oikeudet näihinkin blogeihin lisätyistä kuvista. Ilmainen kuva- ja juttupankki tämä sivusto.

 • Jenniii

  Kuvaoikeuksista kannattaa kysellä tarkemmin toimitukselta. :) Mutta en nyt näe, että tässä mitenkään kamalalla tavalla ketään riistettäisiin, jos haasteeseen osallistuvilla on tiedossa jo lähtökohtaisesti, että kuvia saatetaan käyttää myös lehdessä ja haasteeseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Toisin sanoen, ilmoittautumalla mukaan haasteeseen, antaa myös käyttöoikeuden kuviin lehden sivuilla. Pidän tässä kohtaa myös hyvin pienenä riskiä siitä, että kuva loukkaisi ketään, jos kyse on ihmisten omista itseään esittävistä asukuvista. Kuka siitä mahtaisi loukkaantua?

  Trendi ja Lily eivät omista oikeuksia bloggaajiensa kuviin tai muihinkaan sisältöihin, vaan kaikki tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla. Sopimus-bloggaajien kuvia joskus käytetään lehdessä ”noston” tyylisesti, jolloin kuvan yhteydessä ohjataan liikennettä blogiin, mutta ei Trendillä ole oikeutta eikä pyrkimystä käyttää Lilyssä julkaistuja kuvia irroitettuna asiayhteydestään muiden juttujensa yhteydessä. Ja tästäkin on ilman muuta bloggaajien sopimuksissa sovittu. Vähän nyt tuntuu taas, että kärpäsestä yritetään tehdä härkästä. :) On toki hyvä, että näistä tekijänoikeusasioista keskustellaan, koska monet suuret lehtitalot polkevat toimittajien ja kuvaajien oikeuksia. Minusta tämä on kuitenkin melkoisen kaukana siitä.

 • Luru

  On se kyllä jännä, että tällainenkin hauska kamppis, josta itse on ihan innoissaan inspiroituen toisten asuista ja jännittäessä että mahtavatkohan omat olla lehtikelpoisia, voi toisen silmin olla kamalaa riistoa ja bloggaajien hyväksikäyttöä… ähh.

  Syksyisen pörröinen hali vaan kaikille. Kukaan ei pakota osallistumaan ja todennäköisesti ne jotka #teetrendia-hashtagin postaukseensa nakuttavat tekevät sen täysin tietoisina (osa, kuten minä jopa varsin halukkaina) siitä että saattavat lehden sivuille päätyä. <3

 • Hahana

  Jos järjestät varjo-asukuvaviikon, voiko tähän kuvansa postanneet päästä vaikka johonkin sinun postaukseesi? Olisi aika hauska idea, että keräisit vaikka eniten sinua inspiroineet kuvat omaan postaukseen, niin että ei-bloggaavatkin pääsisivät vähän kuin omaan julkaisuunsa. :)

 • Jenniii

  Hei tämähän on loistoidea. :) Muualla kuin Lilyssä bloggaavat sekä blogittomat voivat siis lisäillä asukuviaan tänne ja mikäli jotakin oikein inspiroivaa tulee kuvien joukossa vastaan, voisin harkita, josko sitten jopa tekisin aiheesta omaa erillistä postausta. :) Pitää nyt ensin kuitenkin katsoa, innostuuko kukaan postailemaan kuvia! :D

 • Toimitus

  Hei! Kysymme aina etukäteen luvan julkaistavien kuvien käyttämiseen lehdessä Lilyn bloggaajilta ja kaikki ovat suostuneet kuviensa käyttämiseen ilomielin ja ottaneet sen kunnia-asianaan. Kuvia ei koskaan käytetä kuvittamaan mitä tahansa juttua, vaan aina sellaisiin artikkeleihin, joissa viitataan kyseiseen blogiin. Bloggaajista on kokemuksiemme mukaan ilo päästä lehden sivuille ja meistä toimituksessa on tietysti hienoa esitellä yhteisömme kasvoja.

Related posts