9/09/13

Vaaleanpunaisten lampaiden villaa

39 71 P9094522.JPG

Aina silloin tällöin sitä tulee harkitsevanakin kuluttajana ostaneeksi jotain, mitä ei ihan välttämättä tarvitsisi. Tai eipä kai sitä nykyihminen vaatteiden osalta juuri tarvitsekaan mitään. Ilahdutin silti hiljattain itseäni vähän hömpällä hankinnalla, mutta mikäpäs siinä, kunhan sitä tulee käytettyä. Ja on kyllä tullut! :) Tuttu myyjä Samujin liikkeestä vinkkasi jokin aika sitten minulle, että syysmallisto on ilmestynyt nyt liikkeeseen ja siellä olisi kuulemma joku ihastuttavan pörröinen vaaleanpunainen neulepusero, joka on aivan minun näköiseni. Jotenkin tuo kuvaus ei vielä saanut minua vakuuttuneeksi, mutta päätin silti käydä kurkkaamassa. Hailakan viileä vaaleanpunaisen sävy ja muhkean pörröinen olemus herättivät kyllä kiinnostusta ja päätin kokeilla neuletta ylleni epäröinnistä huolimatta. Ja kappas vain, sehän oli päälle puettuna aivan hurmaava. Jotenkin pystyin heti kuvittelemaan sen yhteen vaikka millaisten asuyhdistelmien kanssa, joten hairahdin ja kipitin kotiin tyytyväisenä Samujin paperikassi käsissäni keikkuen.

P9094526.JPG

Olen useammankin kerran vouhkannut, että lyhythihaisissa villapaidoissa ei ole mitään järkeä. Ne ovat lämpimällä säällä liian kuumia ja kylmällä ilmalla eivät taas lämmitä tarpeeksi. Ostamastani villaneuleesta on olemassa myös pitkähihainen versio, mutta kaikkien aiempien vouhotusteni ja järkisyitteni vastaisesti otin siitä huolimatta sen lyhythihaisen. Se oli vain jotenkin kivempi. Suloisempi. Niin, että tässä sitä nyt sitten ollaan. Tosin olen näinä alkusyksyn päivinä huomannut, että juuri tällaiset säät ovat täydellisiä lyhythihaisille neuleille – eivät liian lämpimiä, mutteivät liian viileitäkään. Niinpä olen siis tyytyväisenä pukenut vaaleanpunaisen muhkuneuleeni ylle jo monen monta kertaa tässä kuluneiden parin viikon aikana. Ja mahdollisille ihmettelijöille totean vain edelleen, että olen viluisa. Ja varjossa sekä tuulisina hetkinä on kylmä!

P9094529.JPG

Parasta tuossa hömpässä neuleessani on kuitenkin se, että se näyttää siltä kuin vaaleanpunaisia lampaita olisi olemassa. Ihan kuin siihen käytetty villa olisi keritty haalean pinkeistä lampaista. Toinen hyvä juttu neuleessa on se, että se muistuttaa myös hiukan hattaraa. Ja kyllä se vain on niin, että pelkkä ajatus vaaleanpunaisesta lampaasta tai höttöisestä hattarasta saa hyvälle tuulelle. Hyvän tuulen villapaita on ehdottomasti pienen sijoituksen arvoinen, siihen lopputulokseen olen tullut. :)

P9094505.JPG

PS. Jos joku ihmettelee niskalapusta pilkottavaa kokonumeroa, niin kerrottakoon, että en ole koskaan tuijotellut vaatteiden kokolappuja. Vaate on hyvä, kun se tuntuu ja näyttää hyvältä – koosta viis. Tässä puserossa suurempi koko tuntui yksinomaan hyvältä jutulta, sainpahan samaan hintaan vielä vähän muhkumman puseron. Oikeaakin kokoa olisi ollut, mutta tämä oli juuri passeli, niin miksi sitä toista edes sovittelemaan. Haluan vain tällä rohkaista kokeilemaan vaatteita kokoihin katsomatta, koska tiedän, että moni nainen turhaan arkailee ”väärän kokoisen” vaatteen sovittamista tai ostamista. Tietenkin on paljon vaatteita, joissa koolla on merkitystä, mutta aika monissa vaatteissa silti ei ole. Tämä tuli mieleeni, kun kohtasin hiljattain tytön, jonka oli tosi vaikea ostaa vaatetta, jonka kooksi oli merkitty L, koska hän ei ollut normaalisti tottunut ostamaan kyseistä kokoa. Vaate kuitenkin oli selvästi mieluisa, istui täydellisesti ja oli vieläpä alennuksessa, joten tuntui hassulta, että pelkkä kirjain kokolapussa sai hänet epäröimään niin kovasti. Eikö se ole ihan sama, mitä siellä kokolapussa lukee, jos vaate näyttää ja tuntuu hyvältä? Muulla ei ole merkitystä. :)

PPS. Neuleen alta pilkottava mekko puolestaan on -70% alelöytö tältä kesältä, Samujin mallistoa myöskin. :)

P9094509.JPGP9094517.JPG P9094515.JPGP9094512.JPG

Tags: ,

Categorised in: Muoti

39 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • wikke

  Nyt iski kateus! Tuo on niin ihana pörröpaita, olen ihaillut sitä Samujin näyteikkunassa <3 Voin kuvitella kuin hyvältä näyttää päälläsi :)

 • myview

  Aivan ihana! :)

   

 • Mapsu

  Onpa ihana,varmaan päälläkin suloisen pehmeä…

 • Mäkin tulin hyvälle tuulelle tuosta puserosta, hih! Ajatus vaaleanpunaisesta lampaasta ei voi kuin hymyilyttää. :)

 • Qjs

  Mäkin pidän lyhythihaisia neuleita hankalina, mutta yksi mulla on ja sen käyttöaikaa voi kivasti pidentää pukemalla alle kauluspaidan! Sulla varmaan menee poolopaitakin kun oot niin siro. :)

 • Vierailija

  Todellakin kuin vaalenpunaisista lampaista keritty :D Mulla ainakin käy yleensä niin, että jos ostan omaa kokoa suuremman vaatteen (koska haluan että se on pidempi tai löysempi tai jotain) nii se osoittautuu aina myöhemmin huonoksi päätökseksi, koska vaate ei sitten istu kunnolla, sillä se on tarkoitettu suuremmalle ihmiselle. Sen takia koitan aina pitäytyä omassa koossani.

 • riiri

  Hiih vaalenpunaisia lampaita!

  Itse en myöskään välitä kokolapuista juuri lainkaan ja vaikka olen XS-S-kokoinen niin löytyy vaatekaapistani lähes kaikkea aina L-kokoon asti. Tykkään eniten löysistä ja hulmuavista yläosista, joten usein juuri paidat ja mekot ovat minulla suurempaa kokoa. Myös aletangoilla tekee usein hyviä löytöjä, kun uskaltaa katsoa myös muista kuin ”omaa” kokoaan. Itse en siis todellakaan säikähdä ällää kokolapussa;)

 • Oi kuinka söpö paita! :D

 • Saaranen

  Anteeksi tyhmä kysymys mutta MIKSI kukaan katsoisi kokolappua 38 ja ihmettelisi miksi sinulla on sellainen? Tuon asian esiinnostaminen taitaa kertoa enemmän sinusta kuin lukijoistasi.

 • Eveeeeeeeeeeeeeeeee

  Mua ihmetytti myös tuo kokoasian esiin tuominen. Who cares? Mutta ihana paita joka tapauksessa! Kerrothan sitten kun käyttöä on kertynyt, vastasiko laatu hintaa?

 • iduska

  Olen aika hyvin pystynyt välttelemään Samuji-ansaa… mutta sydänhän tuota katsoessa sulaa. Ja nään mielessäni tietenkin ne vaaleanpunaiset lampaat… jotka nyt villat keventyneinä kirmaavat iloiseni niityllä, tietty :)

 • Sinisimpukka

  Niinpä. Mitä niin ihmeellistä on koossa 38 että se piti varta vasten nostaa esille? 38 on aivan tavallinen koko tavallisen kokoiselle naiselle.. Kukaan olisi ihmetellyt asiaa ilman omituista mainintaasi.

 • Tanja___

  Ihana väri ja ihanan pehmeän näköinen, mutta miksi oi miksi kaikki Samujin vaatteet ovat niin leveitä ja lyhyitä??? Materiaalit ovat noissa ihan mahtavia, mutta tällainen 175-senttinen pitkäraajainen laiheliini ei noista kyllä itselle istuvaa vaatekappaletta löydä. Vielä kun on vauva tulossa, niin tuo paita peittäisi ehkä puolikkaan kasvavasta masusta ja näyttäisi vähintäänkin koomiselta. Vai näyttääkö se kuvissa vaan erityisen lyhyeltä? Muutenhan tuo on niin mahtava, että olisin jo melkein ollut matkalla kauppaan.

 • Jenniii

  Pointti oli se, mikä tekstissä kerrottiinkin. :) Moni arkailee ”väärän koon” ostamista ja itse ostan useinkin eri kokoisia vaatteita, joten pointti tässä oli tarjota näkökulmaa juuri siihen, että se on aivan yksi lysti, mitä siinä kokolapussa lukee. Kun juuri olin itse kohdannut ihmisen, jolle oikeaa kokoa isomman vaatteen ostaminen tuntui olevan todella suuren kynnyksen takana, ajattelin tuoda tällaistakin näkökulmaa esiin. Monet parhaista alelöydöistäni ovat olleet ihan ”väärän” kokoisia ja silti palvelleet mainiosti.

  Ja käyttökokemuksia voin kertoilla sitten, kun niitä enemmän kertyy. :)

 • Jenniii

  Kylläpä täällä jaksetaan taas takertua nillittämään ihmeellisistä asioista. Tuossahan se pointti selvästi tekstissä kerrottiin. 

 • Jenniii

  Samujilla kieltämättä on paljon tällaisia lyhyempiä malleja, mutta löytyy sieltä mallistosta pidempiäkin. :) Olen nähnyt myös pitkien tyttöjen yllä Samujin vaatteita ja ihan hyvältä näyttivät. Yksi Samujin työntekijöistä esimerkiksi on entinen mallityttö, jolla vartta on varsin reilusti ja hänen päällään kyllä näyttävät hyvältä. :) Tämän paidan mallissa tuo leveys saattaa saada sen henkarilla näyttämään lyhyemmältä kuin onkaan, mutta ei silti kyllä taitaisi kunnolla riittää vauvamahan peittoon. :) Mutta nyt syksyn mallistossa oli myös ihania pitkiä neuletakkeja, joten ehkä joku sellainen voisi olla passeli?

 • Jenniii

  Ja kyllä, 38 on aivan tavallinen koko tavallisen kokoiselle naiselle. Olen täysin samaa mieltä. Joten kysynkin teiltä asiaan takertuneilta, että mistä moinen  haloo? 

 • Hertta

  Hei tuo oli sinulla viime viikon tapaamisessa! Piti huikatakin, että aivan ihastuttava, kertakaikkisen teikää, mutta sitten tuli se kiire ja niin edelleen. Suloinen on! Minulla on sama ongelma kuin edellisellä kommentoijalla, että oman kropan malliin Samujilta ei harmikseni löydy kivasti istuvia vaatteita -niin mieluusti kun olisin eräänkin mekon viime keväänä ostanut, mutta ei kun ei. Onhan noita vaatteita maailmassa, joten ihastelen muilla näitä ja itsellä muita :)

 • Onpa ihana pusero! Tajusin myös että itseltäni löytyy lankavarastosta lähes samanlaista lankaa, mutta beigenä. Taidanpa siis neuloa itselleni samanmallisen puseron. Lankakin taitaa juuri riittää tuollaiseen lyhythihaiseen versioon :)

 • Allie

  Sama vika rahikaisella, mittaa kun on yli 180 cm niin harva vaate istuu nätisti. Samujilta kokeilemani vaatteet eivät ikävä kyllä ole olleet poikkeus tähän :( Ja siihen hintaan ei enää viitsi viedä vaatetta muokattavaksi, vaan sen pitäisi olla suht koht täydellinen valmiiksi. Harmittaa monesti, mutta vaikeahan sitä on lyhyemmäksi muuttua. Tai oikeastaan muuttaa vaatteita eri kokoisiksi. Tuokin villapaita olisi niiin ihana :) minäkin siis tyydyn ihailemaan vaatteita muiden päällä :)

 • krik

  Kyllä minuakin ihmetytti tuo 38 esiin nostaminen. En itsekään välitä kokolapuista kummoisemmin. Hassua tuo oli lähinnä siksi, että 38 ei varmaan heitä kovin kauas normaalista koostasi? Jos olisit ostanut vielä useamman numeron isomman, moni olisi voinut ihmetellä asiaa. Olettaisin, että normaalisti käytät ehkä 36 kokoisia vaatteita? Tai skandinaavisilta valmistajilta kokoa 34. Älä pahastu, jos arvelut eivät mene yksiin! :)

  Mutta pakko sanoa, että itse normaalisti n. 38-kokoa käyttävänä säikähdin, kun ostin Versacen farkut koossa 42, kunnes selvisi että se on IT koko, ja vastaa suunnilleet normaalisti käyttämääni.

 • Loki

  Haloo nousi kaiken logiikan mukaan siitä, että tekstissä mainitaan kronologisesti ensin lukijoiden ihmettely ennen kuin annetaan järkeen käyvä selitys miksi koko on mitä on. Eihän siinä mitään väärää ole, mutta lukijanäkökulmasta tulee sellainen olo, että kaikki 34 kokoiset lukijat olisivat aivan shokissa, että joku näennäisen pieni ihminen olisikin oikeasti kokoa 38 ennen kuin saavat tietää, että koolla ei sinänsä ole väliä… Tietysti ihmettelijät kuuluvat kategoriaan ihmisistä, jotka katsovat kuvat ennen kuin lukevat tekstiä ja suodattavat asioita eri menetelmin mitä jotkut toiset. Jätämme heidät omaan arvoonsa, koska kyllä sellaisiakin ihmisiä tarvitaan ja väärinymmärrys on väistämätöntä, jos on sellainen ihminen. Omistin kerran tuubitopin kokoa L vaikka olen itse pienempi. Tosin ostin topin luullen sitä hameeksi ja sovitin sitä eri kohtaan ruumista mitä lienee tarkoitettu… Hyvä hame joka tapauksessa.

 • Jenniii

  Kiitos tästä. :D En tiedä toimiiko logiikkani jotenkin eri tavalla kuin monen muun, mutta en kyllä millään muotoa osannut ajatella, että joku lukisi tekstiä noin. Välillä tuntuu mahdottomalta kirjoittaa tekstiä niin, ettei joku aina takertuisi johonkin sanavalintaan tai sivulauseeseen ja tekisi siitä koko pitkän jutun isointa numeroa. Tämän jutun olennaisin juttu ei todellakaan ollut se koko, vaan ihana pörröinen neule ja sivuhuomautuksena nyt vain se, että kokeilkaa kaikkea kokoon katsomatta. Mutta niin kai se on, että jotkut haluavat nähdä asiat (tai minut) tietyllä tavalla ja vääntävät asiat haluamaansa suuntaan sitten vaikka väkisin. Ikävältä tuntuu vain se, että monesti koko postauksen olennaisin asia tuntuu noilta takertujilta menevän täysin ohi, kun jäädään junnaamaan johonkin sivuseikkaan palavalla hartaudella. 

 • wondering

  ”Tämän jutun olennaisin juttu ei todellakaan ollut se koko, vaan ihana pörröinen neule ja sivuhuomautuksena nyt vain se, että kokeilkaa kaikkea kokoon katsomatta.”

  Postauksessasi pääpainon sai kyllä se, miten _selittelit ja puolustelit_ kokovalintaasi, joka oli tuo massiivinen 38. Kyllä sitä (puolustuspuhetta) varmasti moni lukija ihmettelee, halusit tai et.

 • Evis

  Hassua, miten ihmiset nyt noin kovasti tarrasi tuohon koko asiaan. Herättipä ainakin keskustelua! :)

 • Jenniii

  No varmasti tekstissä voi nähdä puolustelua ja selittelyäkin, jos sitä haluaa siellä nähdä. Kysynpä vain, että MIKSI minun pitäisi selitellä? Joidenkin mielestä ilmeisesti tarvitsee, kun he niin hanakasti asiaa siten tulkitsevat. Se on hauskaa, miten joku aina  on tietävinään kirjoittajan ajatukset tätä itseä paremmin. ;) Ja joo, jos sivuhuomautuksena mainitusta kokopohdinnasta nousee osalle lukijoista koko monen kappaleen mittaisen tekstin olennaisin juttu, väittäisin, että se kertoo enemmän lukijoista kuin kirjoittajasta. Mutta tulkitkaa toki ihan vapaasti – täällä näyttää olevan aivan sama, mitä itse asiasta sanon, kun Sherlokit ovat jo nokkelat johtopäätöksensä vetäneet. ;)

 • Kkk

  En myöskään ymmärtänyt koon esille tuontia – minusta 38 on normikoko, ja ajattelin sinun olevan juurikin kokoskaalaa 36-38. Outo nosto :D

 • Jenniii

  Olen yleensä kokoa 34-36 mutta vaatteita minulla on haarukassa XS-XL varmaan ihan joka koosta. Mikä oli juuri se pointti, jota kovin moni täällä ei tunnu ymmärtävän. ;)

 • Jenniii

  Noniin, mahtava haloo on nyt saatu tuosta koko-huomautuksesta aikaan. Pointtini olen selittänyt – osa ymmärtää, osa ei. Ja osa ei selvästikään edes halua. Se heille suotakoon. Olisiko nyt aika päästä tästä aiheesta jo yli ja eteenpäin? :)

  En ole millään muotoa täydellinen ihminen ja joskus ilmaisen itseäni kömpelösti, vaikka keskimäärin kirjoittaminen onkin minulle ihan luonteva itseilmaisun tapa. Joskus en yksinkertaisesti kirjoitusvaiheessa hoksaa, miten väärin tekstejäni voidaan mahdollisesti tulkita – enkä toisaalta kirjoitusvaiheessa kaikkia maailman tulkintoja ja ajatusmaailmoja mitenkään edes pystyisi ottamaan huomioon. Tulkitsijoita kun lienee yhtä monta kuin lukijoita. Silti minusta on välillä hiukan huvittavaa ja hämmentävää, kuinka ihmiset jaksavat takertua tekstikokonaisuuden kannalta aivan mitättömiin sivuseikkoihin ja sivuuttaa kaiken muun (ja usein postauksen kannalta paljon olennaisemman) sisällön. Jos haluatte lukea blogiani punakynän kanssa kritisoitavaa etsien, niin toki voitte sen tehdä. Minä kuitenkin kirjoitan tätä blogia ensisijaisesti jakaakseni kivoja juttuja, ajatuksia, inspistä ja iloa kanssaihmisille, joten olisihan se ihan hauskaa, jos joka postausta ei tarvitsisi kirjoittaa salaliitoteorioiden ja täystyrmäysten pelossa. Ja vaikka aika kieli keskellä suuta kirjoitankin juttujani juuri kaikenlaisia ammattivalittajia ja mielensäpahoittajia vältelläkseni (ja nyt vielä alleviivatakseni, niin varmasti monet asiasta maininneet eivät sellaisia edes ole), ihan aina ei näemmä siitäkään huolimatta mene nappiin. Ehkä tuossa tekstipätkässäni ei olisi tarvinnut mainita oman paitani kokoa, koska se ei todellakaan ollut lisäyksen olennaisin pointti, mutta enpä osannut taas tekstiä kirjoittaessani arvata, miten jotkut haluavat sanomisiani vääntää ja kääntää.

  Ehkä olen itse lähtökohtaisesti tosi erilainen ihminen kuin monet teistä, mutta minulle luontevampaa on pitää suuni kiinni, jos minulla ei ole mitään positiivista sanottavaa. Todellisiin epäkohtiin toki puutun, mutta yllä käydyn kaltaiseen juupas-eipäs-tason väittelyyn en vain näe järkevänä käyttää aikaa. Etenkin kun tuntuu, että kriittisimpien kommenttien kirjoittajilla ei ole pienintäkään aikomusta avata silmiään muille mahdollisille tulkinnoille tai kuulla minun näkemystäni asiasta. Kaikkein vähiten rakentavaa keskustelu on silloin, kun keskustelukumppani on jo valmiiksi päättänyt mielipiteensä riippumatta siitä, mitä keskustelu tuo tullessaan. Väärinkäsitykset ovat tekstipohjaisessa viestinnässä varsin yleisiä, enkä minä vietä tuntikausia lausuntojani hioen, kun kyse on huolettomasta lifestyle-blogista. Joskus teen virheitä, joskus muutan keskustelun myötä mieltäni ja joskus ilmaisen itseäni hölmösti tai huolimattomasti ja aiheutan sitä kautta turhia väärinkäsityksiä ihan itse. Sitä jaksan kuitenkin toisinaan ihmetellä, miten moni tuntuu tietävän bloggaajan syvimmät tarkoitusperät paremmin kuin tämä itse. Teidän hämmästyttäville kyvyillenne olisi varmasti kysyntää tärkeämpienkin aiheiden parissa. :)

  Että voiskos saada jotain armoa sieltä lukijoiden suunnaltakin aina toisinaan? Pilkunviilaus on varmaan kauhean kiva harrastus, mutta tällainen naurettavuuksiin menevä vääntäminen hengessä ”tiedän kyllä, mitä OIKEASTI yritit tuolla sanoa, turha väittää muuta” on vähän rasittavaa. Rauhaa ja rakkautta! :)

 • jenjey

  Mä taas olen toista ääripäätä, 155 senttinen ja hentorakenteinen. Mulla on Samujilta kasa asusteita mutta vaatteet ikävä kyllä ovat päälläni VALTAVIA. Koon 34 mekkokin roikkuu säkkinä päälläni ja neuleen hartiat ovat liian leveät. Miksiköhän pienet koot eivät voi olla oikeasti pieniä, koska Samujilla koot menevät aika ylös asti eli pitemmille ja isommillekin ihmisille löytyy kokoja? Ymmärrän Samujin vaatteiden siluetin olevan yleisesti melko runsas, mutta sääli että vaateet näyttävät hyviltä vain niillä mallimittaisilla. Olen pienennyttänyt yhden mekon koska se oli pakko saada, mutta on turhauttavaa (ja kallista!) viedä uusi vaate heti ompelijalle.

 • Kärpäsestä härkänen

  Minustakin juuri tämä lause oli jotenkin hassusti aseteltu: ”PS. Jos joku ihmettelee niskalapusta pilkottavaa kokonumeroa, niin kerrottakoon, että en ole koskaan tuijotellut vaatteiden kokolappuja.” Itselle ei tulisi ensimmäisenä mieleen ihmetellä koon 38 vaatetta kenenkään päällä (päinvastoin, jos joku lukijasi olisi alkanut kummastelemaan kokonumeroa kommenttiboksissa, niin sellainen mielestäni vasta olisikin ollut häiritsevää pikkuasioihin takertumista :D). Itse olen hoikka ja suht. pienikokoinen, useimmiten käytän vaatekokoa 34-38, mutten kokolappuja aina lueskele vaan katson silmämääräisesti sopisiko vaatekappale päälleni. Olisin kokolappuasi ehkä saattanut ihmetellä, jos se olisi ollut XXL tai muu tällainen suurempaa kontrastia antava kuin tuo 38, joka on vain 1-2 numero isompi normaalikokoosi nähden. Juttu mikä lukijoita ehkä häiritsi/kummastutti oli oletuksesi (=”Jos joku ihmettelee…”), että meidän mielestä koossa 38 sinunkokoisen ihmisen päällä olisi jotain ihmettelemisen aihetta. Asian esille nostaminen olisi saattanut olla ymmärrettävää, jos olisit kertonut, että normaalisti käytät koko 34 tai 36. Monikaan ei meistä tiennyt, että kokosi on 34-36 (oletin, että kokosi on 36-38), niin tuo 38:n ihmetyksen aiheeksi nostaminen tuntui kummalliselta, etenkin kun se on naisilla oletettavasti yksi yleisimmistä kokonumeroista (vaatekaupassa työskentelevät tuttavat ovat joskus maininneet, että kokoja 36 ja 38 tilataan aina eniten). Ja tunnetta varmasti lisäsi se, että viittaamasi kuva, eli ainoa jossa se kokolappu näkyi, oli viimeisenä ja näkyi vasta tekstimaininnan jälkeen (jolloin ei käytännössä edes ollut mahdollisuutta ihmetellä asiaa, koska koko homma oli selitetty auki jo juuri aiemmin).

  Mutta joo, kyllähän tämä kieltämättä aika huvittavan turha keskustelun aihe on. :D

  Ja postauksen pääasiasta: haalean vaaleanpunainen hattarainen neule on aivan ihastuttava!! :)

 • Jenniii

  Onpa hassua, että siellä on noin monta tyyppiä, joille Samujin mitoitus ja mallit eivät istu. Minulle monet niistä sopivat ihan täydellisesti, vaikka en ole millään muotoa mallimittainen. Samujin vaatteet tosiaankin ovat monet vähän sellaisia väljän mallisia jo lähtökohtaisesti, joten voin kuvitella, että oikeasti pienikokoinen helposti hukkuu niihin. Mutta kaipa tässä on todettava vain se tosiasia, ettei sellaista universaalisti ihan kaikille sopivaa mitoitusta taida olla olemassakaan. :(

  Olen itsekin todennut, että joidenkin merkkien vaatteet eivät vain istu minun kropalleni, koska mitoitus ei kertakaikkiaan sovi. Sitten taas on sellaisia merkkejä kuten Samuji tai Sessùn, joiden monissa vaatteissa mitoitus osuu täsmälleen nappiin. Samujilta tällaisia täydellisesti istuvia vaatteita ovat muotoon leikatut mekot (kuten se yönsininen vetskarimekko, jota olenkin usein käyttänyt) ja Sessùnin mallistoista puolestaan löytyy meikäläisen kropalle täydellisesti istuvia korkeavyötäröisiä housuja siinä missä useimpien muiden merkkien korkeavyötäröiset mallit jäävät vyötärön kohdalta tyhjänä lepattamaan. Toisaalta Samujin vaatteista niin moni harmittelee, että ne eivät istu, että olisi kyllä kiinnostavaa kuulla kokemuksia muilta sellaisiltakin, joille ne vaatteet puolestaan sopivat!

 • Allie

  Voisikohan se osittain johtua siitä, että Samuji on nyt jotenkin ”pinnalla” ja sitä kautta ihmiset mainitsevat enemmän myös siitä, jos vaatteet eivät sovi? Vaikea nimittäin uskoa, että Samujin vaatteissa olisi kokojen puolesta enemmän pielessä kuin muilla. Lisäksi mallisto on kuitenkin niukka valtamerkkeihin verrattuna, joten sen voi ehkä helpommin teilata kokonaisuutena (tarkoitan siis vain kokojen puolesta).

  Omalla kohdalla se oli sitä perinteistä, vähän liian kapea hartialeveys, himpun liian lyhyet hihat, vyötärö turhan ylhäällä.. ei siis mitään ihmeellistä. Luin jostain joskus, että vaatteiden mittasuhteiden pitäisi muuttua jos on yli 175cm tai alle 158cm, ja kyllähän se näin tuntuisi mutulla olevan. Onneksi löytyy poikkeuksia ja myös mallistoja pitkille ja lyhyille :)

 • Vierailija

  Voi ei… Nyt kyllä taisit olla itse se, joka teki kärpäsestä härkäsen. Kommenteissa taisi olla kolme tai neljä sellaista, joissa hyvin lyhyesti oudoksuttiin tuota koon korostamista. Noissa kommenteissa oli kyllä tykkäyksiä kovasti, joten taisi olla monia muitakin joita tuo asia ihmetytti, vaikka asiasta ei sen kummempaa sotaa kommenttiboksissa todellakaan syttynyt. Kukaan ei ollut mieltään erityisesti pahoittanut, paitsi selkeästi sinä tässä loppukommentissasi.

 • Jenniii

  Oudoksuvia kommentteja oli kuusi, kun nyt laskin ja ensimmäisestä asiaa koskevasta kommentista on tykännyt 38 henkilöä. Minusta se on sen verran suuri luku, joten koin, että halusin asiaan ottaa kantaa.

 • Vierailija

  Siihen sinulla toki on oikeus, mutta kannanotto meni mielestäni ehkä hieman asian vierestä. Lisäksi se oli mielestäni ylenkatseinen, lukijoiden yläpuolelle asettuva ja täysin kohtuuttomat mittasuhteet saava.

 • Jenniii

  Kannanotto koski blogikommentointia yleisemmälläkin tasolla – ei siis vain tätä postausta. Olen saanut viime aikoina paljon muitakin kommentteja, joihin tuossa viittasin. Ja osittain juuri tätä tarkoitin: kaikkea sanomaani tulkitaan välillä kamalan kirjaimellisesti. Ylenkatseinen ei ole tarkoitukseni ollut olla, mutta tottakai se välillä ärsyttää, että lähes joka ikisestä postauksesta joku löytää jotakin nokan koputtamista. Usein tuntuu, että bloggaajana tulisi monien mielestä vain ottaa kaikki hiljaa hymyillen vastaan. Siksi halusin antaa kommentointiin myös vastanäkökulmaa. Tämä aihe on kuitenkin minun osaltani nyt käsitelty. Kommentointi ja rakentava keskustelu jatkukoon muiden aiheiden parissa. :)

 • Vierailija

  Kärjistäen voisi tietenkin sanoa, että jos lukijoiden olisi syytä olla hiljaa jos ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, niin saman luulisi koskevan myos blogin pitäjiä – myos kommenttiboksissa. Tai sitten voidaan keskustella puolin ja toisin niin hyvistä kuin huonoistakin jutuista, pipot vähän vähemmän kireällä.

 • Jenniii

  Jep, pipoa löysemmälle niin bloggaajalla kuin kommentoijillakin, niin säilyy täällä keskusteluilmapiiri mukavampana. :)

Related posts