8/09/13

Hylätty huvipuisto Berliinissä

13 57

Tämä taitaa tällä erää olla nyt viimeinen Berliini-postaus viimekertaiselta reissultani, jonka minulle sponssasi Tjäreborg. Olen kuitenkin pian menossa kaupunkiin uudelleen, joten eiköhän siltä tulevaltakin matkalta löydy jotakin kirjoiteltavaa ja vinkkailtavaa. :) Halusin nyt tällä viime kertaisella Berliinin matkalla tehdä vähän jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja niinpä nappasin lukijan vinkistä vaarin ja suuntasin Spreeparkissa sijaitsevaan hylättyyn huvipuistoon. Ison metsikön keskellä sijaitseva huvipuisto on metroverkoston varrella, joskin vähän sivummalla niin, ettei välttämättä näy ilmaiskarttojen lehdillä. Kovin vaikeaa sinne ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi löytää, kun netistä oli tsekannut etukäteen tarkemmat kulkuohjeet ja metsän laidalta löytyi myös karttakyltti, josta huvipuiston paikka näkyi myös. Suunnistin itse paikalle päiväsaikaan ja voisinkin suositella, että jos suuntavaisto ei ole se vahvin puoli, niin ei ehkä kannata lähteä hämärällä seikkailemaan, vaikka uskon, että kokemuksesta saisi jännittävyydessään enemmän irti illalla. :)

P8183973.JPG

Nykyään hylätyssä huvipuistossa järjestetään ainakin viikonloppuisin ihan opastettuja kiertueita ja alueella kiertää myös sellainen huvipuiston oma juna, jonka rata kulkee alueen ympäri. Periaatteessa alueelle ei siis saisi mennä maksamatta, mutta huomasin, ettemme todellakaan olleet ainoita, jotka yrittivät livahtaa sisään maksamatta. Joku lukija sanoi, että huvipuiston alueella kiertelee myös vartijoita, mutta ainakaan päivällä valvontaa ei sen kummemmin tuntunut olevan. Jos käsitin oikein, niin noita opastettuja kierroksia paikan päällä on vain viikonloppuisin, joten mikäli mielii tutkia aluetta rauhassa, niin kannattanee suunnata paikalle arkena. Vaikka olihan siinäkin jännityksensä, kun piileskeli jonkun hylätyn mökkerön sisällä sitä ohjattua ryhmää oppaineen. :D

P8183983bw.jpg

Käytännössä alue on siis sellainen ränsistynyt huvipuiston jäänne, jossa on yhä osa laitteista jäljellä. Etenkin tuulessa pyörivä ja karmivalla tavalla kitisevä maailmanpyörä on melko hyytävän oloinen, mutta päivällä visiitti ei ollut liian jännä minun kaltaiselleni pelkurillekaan. :D Lahonneet ja hylätyt talot, sotketut huvipuiston lavasteet, ränsistyneet laitteet ja rikkinäiset ikkunat kyllä luovat tunnelmaa, eikä jää epäselväksi, että paikka on ollut koskemattomana pitkään. Jos siis haluat kokea jotakin ihan erilaista Berliinin matkallasi, niin tässä on ainakin yksi vaihtoehto. :)

P8183976.JPG

PS. Joku lukija varoitteli, että vartijat saattaisivat jopa takavarikoida kameroita, mutta varoituksen todenperäisyydestä en osaa sanoa mitään. Ainakin noin viikonloppuna meininki vaikutti melko harmittomalta, vaikka toki piileskely toi kierrokseen vähän lisäjännitystä. Toisaalta, oli siellä salaa kylässä myös esimerkiksi joku saksalaisäiti lapsineen, joten ei se nyt ihan kauhean vaaralliselta touhulta vaikuttanut. ;) Arkena voi tietysti olla, että aluetta vartioidaan eri tavoin, kun ohjattua ohjelmaa ei ole. Mutta että omalla vastuulla siis! :)

TRANSLATION: There is quite a cool place in Berlin. I sneaked into this abandoned amusement park that is located in Spreepark. You can get there by metro and I can warmly recommend this strange place if you are looking for something totally different to do. :)

P8183975bw.jpgP8183991.JPGP8183978bw.jpg P8183993.JPGP8184007.JPG P8184001bw.jpgP8184008.JPGP8183987bw.jpg
P8184012.JPG
P8183988bw.jpg
P8183989.JPG
P8183995bw.jpg
P8184017.JPG
P8184020bw.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Matkat

13 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hui, tuonne tahdon! Olen lukenut paikasta, mutta en ole koskaan Berliinissä ollessani sitä muistanut. Seuraavalla kerralla varmasti muistan ja tutustun. Karmivan jännää, mulle ainakin jo päiväsaikaan. ;)

 • Mielettömiä kuvia. Hylätyt huvipuistot ovat karmivia, mutta samalla jotenkin kiehtovia. En tosin tiedä uskaltaisinko itse tuonne ollenkaan, pelästyisin varmaan jokaista ääntä :D

 • Lin

  Haha, mahtavat kuvat! :-D

 • Hui! Hieman creepyä mutta samalla todella kiehtovan näköinen paikka! Pimeällä en tuonne kyllä uskaltaisi jalallani astua, mutta päiväsaikaankin kokemus on varmasti todella vaikuttava. :)

 • Tosi mahtavia kuvia Jenni! Oon kyllä niin nössö, että varmaan saisin hjärtslagin, jos yrittäisin moista extreme-vierailua toteuttaa. Haha! Mutta siis hienoa, että sinä sentään uskalsit! Kuvat ovat todella spookylla tavalla vaikuttavia.

 • handy

  Toinen upea vaihtoehto on Beelitz-Heilstätten noin tunnin junamatkan päässä Berliinissä. Se on noin 50 rakennuksen hylätty sairaalakompleksi useamman kilometrin alueella, todella tunnelmallinen paikka. Tällä hetkellä sekin on ilmeisesti parhaiten säilyneiltä osin vartioitu, mutta ei läheskään koko alueelta. Kävin itse siellä viime keväänä, maailmansotien jälkeen hylätty paikka henki omaa historiaansa.

 • Sirje

  Jos joku kaipaa oikeasti karmivaa kokemusta hylätyssä huvipuistossa, niin nokka kohti New Orleansia ja sen Six Flagsia. Pelottavin ja vaikuttavin matkaelämykseni todennäköisesti ikinä.

  Kirjoitin hupiretkestä joskus vanhaan matkablogiini:

  http://taallaaamulla.wordpress.com/2011/04/28/666-flags-why-did-you-abandon-me/

 • -T-

  Mahtavia kuvia! Itse kävin Spreeparkissa ”kiltisti” opastetulla kierroksella – jonka sisällöstä tosin meni ruosteisen saksan ansiosta noin 90% ohi… Käynnistä on jo 3-4 vuotta aikaa, ja opaskierrokset oli vasta hiljattain aloitettu. Loppupuolella joukkoon lyöttäytyi – ilmeisesti ainakin vielä silloin alueella asuntovaunussaan majaillut – puiston entinen omistaja (jolla on kohtuullisen värikäs menneisyys huumebisneksineen kaikkineen), joka tarttui kierroksen päätteeksi itse puistojunan ohjaimiin ja vei koko porukan ajelulle. Leppoisan oloinen heppu, ei olisi moiseksi kriminaaliksi heti arvannut ;)

  Beelitz-Heilstätten -visiitti on myös ollut to-do -listalla, jokohan sen seuraavalla Berliinin-reissulla saisi aikaiseksi toteuttaa…

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! Tämäkin kuulostaa upealta. :)

 • ida22

  Aikas creepyä… Tuolla vois kuvata kauhuleffan :D Vähän kyllä ihmettelen miks tollanen paikka on hylätty?

 • Tuo kaatunut dino x)
  Olisi kyllä mielenkiintoinen paikka visiteerata. Jotenkin surullinen, mutta samalla karmiva. Hienoja kuvia!

 • box

  Tein saman kuin sinä; livahdin sieltä aidan raosta alueelle. Otettiin miljoona valokuvaa ystävän kanssa, mutta kun tuli poislähdön aika varovaisuus hellitti ja vartija bongasi meidät. Kamera oli esillä, joten herra käski poistaa kamerasta kaikki puistossa otetut valokuvat. Onneksi ei sentään takavarikoinut kameraa…vähän kyllä harmitti.

 • Jenniii

  VOI EIIII! Noin voi siis käydä? :/ Harmin paikka, että jouduit poistamaan kuvat, mutta onneksi ei sentään kameraa viety. Kannattanee siis olla varovainen – tämä muillekin tiedoksi!

Related posts