3/09/13

Bomber on uusi biker

15 81 LDN Street 170342.jpg

Syyskuun uuntuore Trendi tupsahtaa tänään tilaajien postiluukusta ja tämän kuun Tyylihaukka-palstalla inspiroidutaan bombereista, joita olen ehtinytkin fiilistellä blogin puolella jo muutamaan otteeseen aiemminkin. Mutta koska syksyn näytöslavoilla bomberit jatkavat voittokulkuaan, uskallan ennustaa, että bomberista saattaa hyvinkin tulla biker-takkien kaltainen hitti. Niinpä kokosin vähän tähän postaukseen inspistä erilaisista bomber-tyyleistä (erityisesti varsity-takkeja), joista saa hauskaa ideaa, miten takkia voi itsekin yhdistellä eri vaatteisiin! Kurkatkaa vielä printtilehden puolelta omat henkilökohtaiset suosikkityylini ja parit täsmävinkit. :)

LDN 3PS STR 17210.jpg

En tiedä, pitääkö otsikon väite paikkaansa, mutta näin voisi hyvin olla. :) Se jää nähtäväksi! Muistatteko joitakin vuosia sitten, kun biker-malliset takit tulivat ryminällä kauppojen hyllyille ja katukuvaan, ensin nahkaisena ja sitten myös kaikissa muissa mahdollisissa materiaaleissa? Pillifarkkujen kaltaisen kestosuosikin asemaan jämähtänyt biker on pitkään ollut vailla varsinaista kilpailijaa tai vaihtoehtoa, kunnes viime talvena suosioon pompsahti 90-luvun pahamaineinen suosikkitakki pilotti. Jos joku olisi sanonut minulle kaksi vuotta sitten, että tulen käyttämään pilottitakkia, olisin varmaan ensin nauranut kovaan ääneen ja sitten kiistänyt väitteen lauseella, joka olisi saattanut sisältää surullisenkuuluisat sanat ”ei koskaan”. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, useampi pilottimallinen pusakka eteisen naulakossa roikkumassa ja huutelemassa, että pilotti on uusi biker. ;)

"Milano

Pahimpia 90-lukutraumoja kärsineiden ja skinien villeimmin kansoittamissa kunnissa eläneiden voi olla vaikea päästä tähän bomber-trendiin sisälle, mutta minusta trendien kierrättäminen on paitsi hauskaa, myös ihan virkistävää. Trendin myötä takilta leikataan ehkä se kielteissävytteinen leima, jonka se on vuosien varrella niskaansa tiettyjen alakulttuurien edustajien suosimana saanut. Nykyinen trendihän sisältää perinteisten pilottien ohella myös jenkkisarjoista tutut varsity jacketit ja lisäksi tätä nykyä bomber tulee mitä moninaisimmissa kuoseissa, joten halutessaan trendiä voi toteuttaa vähän hillitymminkin kuin vetämällä päälleen sen ihan perus-pilotin. :) Joko olette syttyneet tälle bomber-trendille vai vieläkö 90-luvun muistot istuvat liian tiukasti?

LDN 2PS STR 17432.jpgLDN 2A STR 17304.jpg LDN Street 170023.jpg LONW14 01PS 324.JPG LONW14 01PS 647.JPG LONW14 04 AS423.JPG Milano Street 173561.JPG Milano Street 173606.JPG NY 7A STR 17471.jpg NY Street 174675.JPG Paris Street 176558.JPGNYCW14 06AS 359.jpgNYCW14 08AS 665.jpg Paris Street 176617.JPG

Kuvat: Antoni Ruiz Aragó / Estrop

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sara K

  Heippa Jenni, kiitos kivasta postauksesta! Jäin miettimään otsikkoa… muoti ja sosiaaliset ilmiöt eivät toimi ihan noin yksioikoisesti.

  Bomber on kiva ja hitti, mutta bomber on trendi. Biker on klassikko, ja käytämme biker-takkeja vielä silloinkin, kun olemme kyllästyneet bombereihin. 

  Iloa uuteen viikkoon!

 • Jenniii

  Minä en ihan täysin usko tähänkään, etteikö myös uusia klassikoita voisi syntyä. :) Sinänsähän myöskään bomber ei ole mikään uusi trendi, vaan ollut olemassa jo pitkään. Icons of Men’s Style -kirja voisi olla kiinnostavaa luettavaa myös sinulle, jos et ole vielä tutustunut. :) On toki vaatekappaleita, joiden voi sanoa saaneen klassikon aseman, kuten esimerkiksi trenssi, pikkumusta tai vaikka nyt sitten sinun nimeämäsi biker – johon tosin itse olen vuosia jatkuneen trendin jäljiltä jo hiukan kyllästynyt.

  Otsikko oli kirjoitettu ei-kovin-vakavassa hengessä eikä sitä niin vakavasti kannata ottaakan. :) Itse kuitenkin ajattelen, ettei ole mistään ylhäältä käsin määriteltävissä ja ennustettavissa, mikä vaate saavuttaa klassikon aseman ja mikä ei – käytäntöhän sen osoittaa. Joka tapauksessa, voit hyvin olla oikeassa, että bomber jää ainoastaan hetkelliseksi villitykseksi tässä maailman hetkessä, mutta sen juuret juontavat kyllä pitkälle historiaan, joten sinänsä kyseessä on klassikko, vaikkei se ehkä trenssin kaltaista klassikkoleimaa olekaan kunniakseen saanut. :)

  Kivaa viikkoa myös sinne suunnalle!

 • Jenniii

  Piti vielä lisätä tähän, että moni ennusti varmasti pillifarkkujenkin olevan vain hetkellinen villitys monenlaisten farkkutrendien ja -mallien joukossa, mutta nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että ne ovat saavuttaneet tietynlaisen klassikkoaseman, jota eivät uudet farkkumaailman trendit horjuta. Eli kyllä näitä uusiakin klassikoita syntyy silloin tällöin. :)

 • Sara K

  Joo, ilman muuta uusia klassikoita syntyy koko ajan, eihän tässä siitä ollut kyse :)

  Ja kyllä, useimmat pinnalle nousevat trendit on kaivettu esiin jostain historiasta ja tulkittu uudelleen. Armeija- ja työasujen uudet tulkinnat ovat suosittuja, koska työvaatteet on usein suunniteltu käytännöllisiksi ja kestäviksi…

  Kiinnitin huomioni otsikkoon, jossa rinnastettiin bomber uudeksi bikeriksi. Rinnastus oli minusta vähän hassu. Ei muuta :)

 • Hem Buggah

  Eiiiii! Pitikö tämäkin vielä nähdä??! *huitoo pois flashbackeja oranssivuorisista, säkkimäisistä jättipiloteista*

 • Laura P...

  Olen tässä asiassa aika samoilla linjoilla Jennin kanssa.

  Kaikki jutussa ja sen synnyttämässä keskustelussa mainitut takit ovat alkujaan olleet työ/”utility” vaatteita, joista on historian saatossa tullut myös muodikkaita vaatekappeleita. Kiitos monessa yhteydessä kuuluu populaarikulttuurille. Sekä bikerit että bomberit ovat nousseet yleisön suosioon populaarikulttuurin saattelemina, samoin kuin muuten skinny jeansitkin.

  Joten miksi bomber ei voisi olla samankaltainen klassikko kuin bikerkin? Molemmat vaatekappaleet toistuvat muodin kiertokulussa tasaisin väliajoin ja molemmilla on myös pitkät perinteet muodin ulkopuolella. Bikerin muotiyhteydet toki ulottuvat historiassa pidemmälle, mutta kuten Jenni totesi, ainahan syntyy myös niitä uusia klassikoita.

  Mielenkiintoinen keskustelunavaus Jenniltä! Kiitos siitä!!

 • Jenniii

  Juu, lähinnä leikittelin ajatuksella, vaikka otsikossa muotoilinkin asian ehkä vähän raflaavasti. Mutta mielestäni tässä keskustelussa näkyy hyvin myös se, että on eroja siinä, mitkä vaatekappaleet kunkin tulkitsijan mielessä ovat ansainneet varsinaisen klassikkoaseman. Minun asteikollano esimerkiksi trenssi on todellinen klassikko, biker taas ehkä juuri viimeisimmän trendikierroksen jäljiltä ns. uusi klassikko kuten vaikkapa pillifarkutkin. Molemmat ovat ehtineet nousta muodin kiertokulussa pinnalle jo useampaan otteeseen ja nyt ovat viimein saavuttaneet jo tietynlaisen klassikkoaseman. Näin minä asian näen. :)

 • siiri10

  Mitään ysärifiilistä en ole kokenutkaan noiden uusien bomber-takkien vyöryä katsellessa, koska ne ovat kuitenkin hienostuneemman muotoisia (ja tietty -kuosisia). En silti lämpene niille nyt tai myöhemminkään, koska tuo kaulusmalli ei sovi kasvonpiirteisiini eikä varsinkaan hartialinjaani. Eikä muuten sovi kaikille noille kuvien naisillekaan, mutta tärkeintä on tietysti olla muodikas :)

 • Itse erottaisin nämä varsitytakit ja bomberit toisistaan. Varsity-takki (tai kuten ysärillä sanottiin myös baseball-takiksi) on istuvampi, ryhdikkäämpi, perinteisimmillään miehusta villahuopaa ja hihat nahkaa. Bomberi (tai pilottitakki) on muodoltaan pyöreämpi, pöyhkeämpi ja päällysmateriaaliltaan tiivistä nailonia. Minulla oli kasiluokalla (95-96) musta pilottitakki, olivat silloin isosti muodissa. Tuolloin niitä käyttivät skinien lisäksi myös punkkarit ja silloin elettiin suomipunkin toista aaltoa. Omani ei ollut Alphan (joka oli silloin the one and only), vaan trendiversio Stockan STC-mallistosta. Pöyhkeä takki oli toki lämmin (ainakin villapaidan kanssa), mutta se oli myös selästä jotenkin liian lyhyt, hihat olivat tönköt eikä helman pussimainen muotokaan ollut kovin imarteleva. Muistan edelleen miltä pilotti tuntui päällä ja tästä syystä en haikaile sen perään mitenkään. Lisäksi pilottitakki on yhtä ryhdikäs kuin makuupussi, näidenkin kuvien bomberit näyttävät minusta ryhdittömiltä ja lässähtäneiltä, vaikka tykkäänkin ajatuksesta, että nykypilotteja koristaa jokin nätti kuosi.
  Varsity-takin taas voisin ottaa mieluusti, miellän sen jotenkin mukavan reipashenkisenä, vaikka toki sekin on pitkäselkäiselle todennäköisesti vähän liian lyhyt…
  … joka tapauksessa nämä nyt ovat kuitenkin makuasioita, yks tykkää toisesta jne. Itse en lämpene läheskään kaikelle ysärimuotilämmittelyille muutenkaan, lähinnä varmaan siksi etten kokenut mitään erityistä pukeutumisen iloa niissä rytkyissä silloinkaan. Ehkä seuraavaksi näemme öljykangastakkeja (se haju ei lähtenyt enää koskaan pois, kun takki pääsi kastumaan vähän liikaa) tai kahisevia kansitakkeja vakosamettikauluksin :D

 • Vierailija

  Ei noissa mitään vikaa ole, mutta ei ole tullut itselle halua hankkia.

  Ryhdistä puheen ollen hiljattain. Milloin huonossa ryhdissä poseeraamisesta on tullut muotia? Ei nyt tämän postauksen kuvissa ollut kuin muutamalla, mutta olen viime aikoina kiinnittänyt asiaan huomiota, asian tärkeydelle oman selkävaivan kautta heränneenä.

 • Takissa ei ole periaatteessa mitään vikaa ja kuten kuvista näkyy, sopii asuun kuin asuun :)

 • Pyhpah

  Natsivibat tulee, ei voi mitään! En ikinä pukisi bomberia.

 • Kurre

  Harmittaa, kun Trendin ilmestyminen ei ole koskaan yllätys. Ehdin aina lukea sen täältä aamulla matkalla töihin tai matkalla töistä kotiin.

 • Jenniii

  Ikävää, jos todellakin koet noin? Eihän minun blogissani olevat jutut vie mitään pois itse lehden sisällöstä, vaan tuovat nimenomaan siihen lisäsisältöä. Nämä jutut ovat toimituksen kanssa sovittu käytäntö ja koska lehteen painetaan juttujen suorat linkit, olen pyrkinyt siihen, että ne olisivat ulkona sillä hetkellä, kun lukijat saavat printtilehden käsiinsä. Trendin kansi julkaistaan myös Facebookissa ennen varsinaista ilmestymispäivää ja siitäkin näkyy otsikkotasolla moni juttu, mitä tulossa olevassa lehdessä on luvassa – en ihan käsitä, miten tämä poikkeaa siitä?

 • Kurre

  Tietysti lehti on ihan yhtä hyvä vaikka näkisinkin kannen ja otsikot etukäteen. :) Kyse oli vain siitä iloisesta yllätyksen tunteesta kun uusi lehti kolahtaa postiluukusta. Niin, ettei ole mitään hajua siitä että lehti tulee tai on tullut tänään. :) Mutta tietysti ymmärrän, jos teillä on sopimukset ja haluat että kaikki tieto on tarjolla heti silloin kun lehti on mahdollista ostaa. Ehkä jätän vain Bloglovinin päivittämisen vähemmälle kuun alussa! :D

Related posts