24/08/13

Matto tekee kodin

17 56 P8234155.JPG

Toivottavasti ette ole jo ihan kyllästyneitä näihin sisustuslöpinöihini, sillä loppua ei näytä tulevan! Huomaan, että minulla kiinnostukset menevät helposti vähän sykleissä ja tällä hetkellä päässä pyörivät lähinnä kotiin ja sisustukseen liittyvät teeman – muoti ja pukeutuminen ei niinkään. Kyllä niihi muoti-aiheisiinkin vielä tartutaan, mutta juuri nyt tuntuu vain luontevammalta kirjoittaa sisustusjuttuja. Kaipa siihen vaikuttaa tämä pesänrakennus-vaihe täällä kotonakin. :)

P8234138.JPG

Kiitos vielä älyttömästi kaikille mielipiteensä ja kokemuksensa jakaneille olohuoneen matto -postaukseen liittyen. Tuntui heti varmemmalta tehdä päätöstä, kun oli tukena muidenkin kokemuksia. Naureskelin myös kommentteja lukiessani, että tuo Annon Pandora-matto taitaa olla tällä hetkellä suomalaiskodeissa melkoinen hitti, sillä niin monella tuo sama matto vaikuttaisi olevan. Samoin myös aika monella bloggaajalla, sillä lisää kollegoita ilmoittautui kommenttiboksissa kyseisen maton onnelliseksi omistajaksi. Kenties tässä on seuraava ”blogi-matto” sen Ikean mustavalkoraidallisen Stockholmin seuraajaksi. ;) Suurkiitos vielä ihan erikseen myös sille lukijalle, joka tiesi vinkata, että Kodin1:ssä oli eiliseen asti tarjous, jonka ansiosta kaikki matot olivat -30%. Se tieto vauhditti kummasti tuumasta toimeen tarttumista ja kävinkin eilen tsekkailemassa mattoja Kaisaniemen liikkeessä paikan päällä. 

P8234141.JPG

Maton kaltaisen hankinnan tekeminen tuntuu aina ilman sovitusta vähän hankalalta, koska ei voi olla täysin varma, että sopiiko se matto oikeasti sitten siihen tilaan, mihin sitä on kaavaillut. Siksi olikin helpotus kuulla, että tuotteella oli 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Eli myyntikuntoisen maton olisi saanut palauttaa, jos se ei olisi ollenkaan sopinut tänne. Päätin siis ottaa riskin, hyödyntää tarjouksen ja ostaa maton kotiin. Mietin vielä pitkään värin kanssa, sillä olin alun perin ajatellut, että mustavalkoisen maton kontrasti voisi olla liian raju. Mutta lopulta päädyin sitten kuitenkin juuri siihen, koska mustavalkoinen nyt vain on sellainen helppo klassikkovalinta. Yleensä pidän harmaasta, mutta tässä matossa se ei ollut minun juttuni. Myös keltainen väri oli kaunis ja sitä hetken harkitsinkin, mutta tulin siihen tulokseen, että se saattaisi hallita olohuoneen värimaailmaa liiaksi ja viedä sitä liian lämpimään suuntaan siinä missä tavoitteeni on ollut nimenomaan hiukan viilentää sitä. Lämpimän hunajan sävyinen parketti on tuntunut kaipaavan seurakseen jotakin vaaleaa ja raikasta. Mustavalkoisessa matossa on nyt kuitenkin kivasti myös vähän särmää, jotta kämpästä ei tule liian valkoinen

P8234165.JPG

Kotiin päästyäni levitin maton lattialle ja en voinut olla hymyilemättä: se on ihan TÄYDELLINEN! :) Minulla oli koko ajan ollut täällä olkkarissa edelleen sellainen epämääräisen keskeneräinen olo, vaikka sohva ja työpiste ovat jo löytäneet paikkansa ja muutenkin tavarat ovat pikkuhiljaa alkaneet asettua. Uskomatonta kyllä, tuo matto teki tästä huoneesta ”valmiin”. Toki kaikenlaista pientä laittamista tässä on yhä, mutta kun laitoin maton lattialle, koko huoneen fiilis muuttui välittömästi – asunnon sijaan tästä tuli koti. <3 

P8234146.JPG

Olen supertyytyväinen hankintaan siis! Villamatto tuntuu jalkojen alla mukavalta, kääntömahdollisuudella saa halutessaan olohuoneen ilmeeseen vaihtelua ja hinta oli jo lähtökohtaisesti edullinen, mutta alennuksen jälkeen budjettiini paremmin kuin sopiva. :) Jos joku muu kiinnostui tuosta Pandora-matosta, niin lukijoiden kokemuksia siitä voi lukea tuolta aiemmasta postauksesta ja lisätietoa löytyy NetAnttilan sivuilta. Mattoa myydään siis käsittääkseni Kodin1:ssä, Anttilassa ja NetAnttilassa. Vaikka tuo Kodin1:n tarjous ehti jo päättyä, niin myös NetAnttilassa on ollut alennuskampanja (jonka päättymispäivää en nyt muista), jonka ansiosta alennuskoodilla NAAVAUS61 saa loppusummasta pois -20%. :) En tiedä nyt tosiaan, mihin asti tuo tarjous on voimassa, mutta voihan sitä ainakin vielä kokeilla, onnistuuko tuolla koodilla alennuksen saaminen.

Lisää kuvia olkkarista on luvassa pian, mutta miltäs vaikuttaa tähän mennessä? Ja oletteko yhtä vakuuttuneita tästä matosta kuin minä? :)

P8234166.JPG

Tags:

Categorised in: Koti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maria S.

  Toimii! Mikään ei kyllä voita kivan maton tuntua paljaiden varpaiden alla. :) Uuteen asuntoon muuttaessamme avomieheni viimeinkin kertoi, ettei hän hirveästi tykkää matoista ylipäätään ja toivoi siis mahdollisimman vähän mattoja uuteen asuntoon. Meillä on tällä hetkellä 84m2:n asunnossa kolme oikeaa mattoa, ja yllättävän hyvin olen tähän sopeutunut! Asiaa auttaa suuresti juurikin olohuoneen suurehko villamatto. :)

 • annette

  En osta mitään sisustus hankintaa ilman kotisovitusta tai palautusoikeutta. Vepsäläiseltä tosin nihkeästi antavat sovitukseen.. ( ainakaan täällä ei ole kun mallikappaleet ja tuotteilla ihan hirvee toimitusaika) mutta pakko on nähdä livenä paikallaan matot , lamput ym ennen kun tekee ison ostoksen.

 • -tara-

  Mulla oli tuo matto ostoslistalla ja kiitos sille joka vinkkasi tänne blogiin Kodin ykkösen alennukset. Matto matkalla kotiin nyt :)

 • Mirri

  Mukava kuulla, että alevinkistäni oli apua muillekin :)

 • annnnna

  Ihana matto! Mua jäi vain huolestuttamaan toi sun patteri ja lehtikasa kohta kodissas. Ei kauheen turvallista. Toivottavasti ei käy mitään. (:

 • Jenniii

  Mitä siinä voisi käydä, kun kyseessä on tuollainen vanha vesipatteri? :) Sähköpatterin kohdalla olisin huolissani. Tällä hetkellä patteri ei edes ole lämmin, joten syytä huoleen.

 • annnnna

  Hyvä sitten! ;)

 • Vierailija

  Oi oi oi…mistä tuo ihanan pinkki tyyny, huoneesi väriläiskä?

 • Jenniii

  Pinkki tyyny on Marimekon. :)

 • Jenniii

  Jäin oikein miettimään tätä, mutta tulin siihen tulokseen, ettei kai tuosta mitään vaaraa voi olla? Noiden vanhojen pattereiden päällähän kuivatellaan sukkiakin. Jos joku kuitenkin tietää, että tuossa piilee jokin vaara, niin kertokoon! :D

 • Mirri

  Vesipatteriahan tuo on – ei vaaraa. (terveisin blogia lukeva pelastusalan ammattilainen) Ainoa vaara, minkä keksin on, että patteri alkaa vuotaa ja huolella valitut lehdet kastuvat ja sekin on jo kaukaahaettua. :)

 • Roosajuliaa

  Aivan ihana matto! Mun mielestä toi matto sopii ihan älyttömän hyvin vielä ton valkosen sohvan kanssa! :) Täydellinen valinta Jenni! :)

 • neaaaaaa

  Ja jos jotain haittaa, niin lämmitys menee osittain hukkaan, koska menee vain lehtikasaan. (:

 • Antsa

  Ajattelin vaan mainita että tuo alennuskoodi on voimassa vain 28.8. asti! :)

 • Jenniii

  Kiitos vinkkauksesta! :)

 • Niin meillähän on myös tämä matto. :D

Related posts