12/08/13

Lights and music

8 55 P8103271.JPG

Nyt on tämänvuotinen Flow Festival ohi ja juhlittu. Täytyy sanoa, että minulla oli ehkä kivoin Flow koskaan ja siitä käy paljolti kiittäminen maailman parasta festariseuralaista Lauraa. Tässä se todettiin, että festarit ovat ihmisen parasta aikaa – silloin, kun niitä vietetään oikeassa seurassa. :) Eilen illalla kamera pysyi pääosin laukussa, mutta sain sen kaivettua esille muutamaa otosta varten. Minulla on kuitenkin vielä julkaisematta iso liuta kuvia myös lauantailta, joten tässä on nyt kuvasatoa siis sekä lauantailta että sunnuntailta. :)

P8113477.JPG

Tänä vuonna koin Flowssa myös monta musiikillisesti aivan mieletöntä elämystä. Potin räjäytti eilen Bat For Lashes, jonka upeutta sanat eivät riitä kuvailemaan. Eniten koko festareilla odottamani artisti onnistui ylittämään odotukset joka tasolla niin huimasti, että olen lähes sanaton. Kaverini totesi eilen illalla Facebook-statuksessaan, että jos luulitte Alicia Keysin osaavan laulaa, niin toivottavasti kuulitte Bat For Lashesin Natasha Khanin esiintyvän. Ja arvioi lopputuloksen jälkimmäisen hyväksi 6-0 sekä laulutaitojen että sympaattisen karisman puolesta. Toivottavasti en saa fanaattisimpien Alicia-fanien vihoja niskaani tästä näkemyksestä, mutta joudun kyllä molemmat keikat nähneinä kallistumaan samaan suuntaan. Toki nämä kaksi edustavat täysin eri genrejä ja Alicia Keys on yksi maailman lahjakkaimmista laulajista ja musiikintekijöistä, mutta Natasha Khanin laulu ja karisma osuivat kyllä suoraan sieluun. Siinä missä Alicia on vain NIIN iso stara ja hänestä tietyllä tavalla tuli sellainen olo, että esitys vedettiin niin varmalla otteella ja rutiinilla, että siitä oli vaikea löytää sellaista inhimillistä kosketuspintaa, Natasha Khan oli jotenkin niin aidosti läsnä

Olin jostain syystä ajatellut, että Bat For Lashes on todennäköisesti yksi niistä artisteista, jotka on kiva nähdä livenä, mutta joita kuitenkin sitten mieluummin kuuntelee levyversiona kotona hyvistä kaiuttimista. Se ennakko-oletus todistettiin saman tien vääräksi. En tiedä miksi kuvittelin, ettei Natasha Khanin ääni välttämättä olisi parhaimmillaan live-tilanteessa, mutta en voinut kuin nöyrtyä todellisuuden edessä ja todeta olleeni TÄYSIN väärässä. Siinä esiintyi edessämme nainen, joka on ehkä yksi parhaista laulajista, mitä olen koskaan eläissäni kuullut. Ja veti koko shown niin puhtaasti, niin tunteella ja niin yleisön edessä eläytyen. Siitä esityksestä oikeasti välittyi tunne. <3 Uskaltaisin väittää, että ehkä paras eläissäni näkemäni keikka. Ja sori hehkutus, oli vain pakko! :D

P8103295.JPG

Muita omien lemppareiden joukkoon nousseita artisteja viikonlopun aikana olivat Moderat, Grimes (joka oli myös livenä ihan huikea – yhden naisen bileet siellä lavalla!), Cat Power, My Bloody Valentine, Beach House, Kraftverk, DJPP All Stars (siitä tosin ehdin valitettavasti nähdä vain osan) ja tietysti se Alicia Keys, joka veti todellakin ihan uskomattoman hienon shown, vaikka omalla kohdalla Bat For Lashes kiilasikin kirkkaasti ohi. :) Ja olihan se Nick Cavekin aivan älyttömän kova. Kuten tuosta listasta päätellä saattaa, niin päädyin loppujen lopuksi katsomaan aika monia artisteja toisin kuin monena vuonna aikaisemmin. Oli oikeastaan aika kivaa, että nyt tuli keskityttyä enemmän siihen olennaiseen, tai no, mitä se nyt kullekin siellä sitten on. ;)

Tänään on sellainen tunne, että arki tuli liian äkkiä ja ulkona sataa kaatamalla vettä. Mutta niin kai se aina menee. Hyvää maanantaita ja parempaa loppuviikkoa! ;)

P8103274.JPGP8103344.JPGP8103273.JPG P8103306.JPG P8103338.JPG P8103350.JPG P8103348.JPG P8103360.JPG P8103365.JPG P8103371.JPGP8103363.JPG P8103376.JPG P8103384.JPG P8103388.JPG P8103413.JPG P8103417.JPG P8103423.JPG P8113479.JPG

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Musiikki

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • mb

  Hyvin pääsee tunnelmaan ja paikan päälle näistä sun kuvista. Toi vika kuva on jotenki ihan huippu. :D

 • jenniferie

  Oi Natasha! Ihan tippa linssissä meikäläinen kuuntelemassa :–D Oli niin tajuttoman hyvä! 

 • SMM

  Huh, mulle tuli kylmätväreet jo ihan tän postauksen lukemisesta! Eli voin vaan kuvitella millaisia fiiliksiä itse keikka aiheutti :). Joskus on ihan mahtavaa (tai oikeastaan aina), kun lähtee ilman ennakko-odotuksia ja joku asia yllättääkin aivan täysin – mieluiten siis sillä positiivisella tavalla. :)

 • Rimpula

  Itsekin olisin halunnut päästä käymään Flow festareilla, mutta eipä tänä vuonna päässyt..
  Mahtavaa, että tunnelma oli niin hyvä ! ja festarit muutenkin niin onnistuneet ! :)

 • U

  Samaa mieltä Bat for Lashesista. Aivan mieletön ääni ja ihana energia. Huomasi, että Natasha Khanilla oli yhtä kivaa lavalla kuin meillä yleisössä. :)

 • Marim

  Aivan täysin samaa mieltä Bat For Lashesista ja Natasha Khanista. Itsellänihän keväällä BFL:n ilmaantuminen Flown esiintyjäkaartiin sinetöi sen, että paikalle on PAKKO päästä vaikka oltiin sitä avomiehen kanssa suunniteltu jo aiemmin. Nyt sitten mentiin jo Godspeed You! Black Emperorin keikan päätyttyä tunniksi venaamaan lavan eteen jotta on varmasti ne parhaat mahdolliset paikat BFL:n kokemiseen ja oli kyllä todellakin sen arvoista. Yhden livetaltioinnin olin aiemmin nähnyt, mutta siinä Natasha ei ollut läheskään niin puhelias ja eloisa mitä eilen joten yllätyin vielä positiivisesti. Kyllä oli itku monta kertaa lähellä, koska tuon keikan kokeminen eturivistä oli vaan jotain niin upeaa, että ei sanat riitä :) Pahoittelut myös tästä hehkutuksesta ja ylisanoista, mutta en mahda itselleni mitään :D Olen vaan vieläkin ihan totaalisen fiiliksissä eilisen jäljiltä. Näin sut muuten festarialueella sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta en tohtinut tulla häiritsemään, kun en ole täällä blogissakaan juuri kommentoinut vaikka useamman vuoden jo olen lukenutkin :)

 • &sara

  Hienoa että sinunkin flow oli oikein onnistunut. Ja odoteltavaa syksyyn: Washed out tulee keikalle tavastialle lokakuussa. On jäänyt mieleen että joskus olet maininnut pitäväsi heistä :)

 • ennl_

  Bat For Lashes oli ilmiöimäinen. Olin aivan haltioissani keikan aikana ja pitkään sen jälkeen! Mikä ääni ja eläytyminen! Ehdottomasti sunnuntain paras esitys ja yksi parhaista näkemistäni keikoista. Oi ihana Flow 2013!

Related posts