5/08/13

Kuinka puhdistaa valkoiset Converset?

27 72 P1018015.JPG

Tykkään älyttömästi valkoisista Converseista ja omistankin sellaisia parit, mutta valkoisten canvas-kenkien kanssa on aina se ongelma, että miten saada ne pysymään valkoisina. Itse olen käyttänyt valkoisia tossujani vain harkiten välttääkseni ylimääräisiä tuhruja ja tahroja, mutta kyllähän niissä käytön jäljet silti näkyvät. Olen aiemmin kuullut, että Conversejakin voi pestä pyykkikoneessa, mutta jotkut ovat varoitelleet, että kenkien liimaukset saattavat kärsiä konepesusta. Olen tuumannut, että kaipa se silti on kokeilemisen arvoista, jos toinen vaihtoehto on heittää likaiset kengät suoraan roskiin. Kaverini vinkkasi kuitenkin nyt tällaisesta vähän edistyneemmästä ohjeesta valkoisten kangaskenkien puhdistamiseen. Ohje kuulemma toimii niin hyvin, että kengistä oli tullut kuin uudet! Uskoisin siis, että on ehdottomasti ainakin testaamisen arvoinen juttu. :) Tähänkin niksiin sisältyy konepesu, mutta vähän muutakin. Kurkatkaa video alta! Ja kuulen mielelläni, toimiko! :)

PS. Näköjään videon näkymisessä on taas ongelmia, joten jos video ei näy postauksessa, niin kurkatkaahan se TÄÄLTÄ!

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

27 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anni_K

  Nyt on pakko kommentoida kun osui niin kohdalle, justiinsa nimittäin eilen pesin itse omat valkoiset conssit pesukoneessa ja pelosta huolimatta lopputulos oli hyvä! 40 astetta ja hienopesuohjelma. Nyt ovat (melkein) kuin uudet!

 • laisa

  Minä oon aina pessy conssit niin että lämpimään ämpäriin pyykinpesuaineen kanssa likoamaan määrittelemättömäksi ajaksi ja sitten hankaa ”taikasienen” avulla puhtaiksi. Sitten vaan huuhtelu ja kuivumaan! Puhtaat on aina tullu, eikä oo useista pesuista kärsineet.

 • Olen kokeillut sekä käsin hinkkausta ettö pyykinpesukonetta valkoisiin converseihin ja täytyy kyllä sanoa että parempi lopputulos tuli ihan käsipelillä pestessä. Hieman samaa kaavaa noudatin mitä tuossa videossa mutta hieman vielä yksinkertaisempaa eli kynsiharja + pesujauhetta + armotonta hinkkausta + huuhtelu + kuivatus auringossa = mainiot kirkkaat popot.

 • Pesukoneeseen vain! Ensin pientä esipesua käsin ja sitten märkänä pesukoneeseen. Itse laitan pehmikkeeksi joitakin riepuja, jotka pesen vielä uudelleen.

  Olin joskus heittämässä sinisiä conssejani jo roskikseen, mutta päätin tehdä niille kloriittipesun. Niistä tuli samalla kivan väriset. :-) Todistus siitä, että ne kestävät mitä tahansa.

 • Hosuli

  Hei tämäpä hyödyllinen vinkki! Videon tekijän mukaan toimii myös Tomseihin ja kaikkiin kangaskenkiin ylipäätään, jes. Minulla onkin reissussa rähjääntynyt pari odottomassa pesua.

 • ihmesientä olen itse käyttänyt

 • kamikaze

  Kyllä koneessa puhdasta tulee, mutta kengät kutistuvat. Muutamat converset olen saanut käyttökelvottomiksi.

 • Jenniii

  Pesulämpötilalla on varmasti vaikutusta. :) Tässä ohjeessa neuvottiin pesemään kylmässä vedessä, ellen väärin ymmärtänyt. Eli varmaan 30 asteen ohjelma?

 • Jemmu

  En tiedä miten tennareissa, mutta valkoiset adidakset minä sain puhtaaksi universal stonella. SIllä lähtee melkein mikä vain puhtaaksi :)

 • Marsu

  Pesupussissa kerran kuussa, 40 astetta, ei ongelmia. Kutistuminen on aika mahdottomuus jos kengässä on kumipohja :) Mutta kannattaa toki venytellä / suoristaa kosteana.

 • Sminka

  Moi,
  Vieläkö Tuula tekee kynsiä Tampereella? Yritin löytää hänen tietojaan, kun haen BioSculpture-tekijää Tampereelta, mutten onnistunut löytämään.

 • L.Emilia

  Kärjen kumiosasta lähtee myös liat irti hammastahnalla hankaamalla.

 • p

  En tiedä onko joidenkin mainitsemassa ihmesienessä samasta asiasta kyse, mutta kenkäkaupoissahan tyrkytetään nukyään kangaskenkien yhteydessä mukaan jokusen euron hintaista pientä ”kiveä”, jolla siis ihan kuiviltaan voi kenkiä putsailla. Omia valkoisiani en ole vielä niin likasiksi saanut, että olisin ehtinyt ”kiveä” itse testata, mutta ainakin yksi myyjä vakuutteli, että toimii. Toimisikohan sitten kuitenkin parhaiten tasasin väliajoin käytettynä, ei varmaan kovasti pinttyneitä likoja poista? Nilsonilta siis se mötikän sain, siis ostin.

 • Mirja H

  Nuo kengät! Ah! On pitänyt jo aiemmin kysyä milloin ostit ne, sillä googlettaminen ja amazon sekä ebay eivät auta minua löytämään samanlaisia… Paitsi miesten versiona ja turkooseina… Ihanat mutta size 12 on vähän liian iso. :D

 • Aba

  Pesukoneesssa pesen itse villaohjelmalla.Ohjelma on hellävarainen,ei pyöri ympyrää vaan ainoastaan heijaa eestaas ja puhtaaksi on tullut,linkous pois kokonaan tai ainakin minimiin.

 • Sanph

  Meitsi pesee ihan pesukoneessa 40 astetta, pikapesuohjelmalla, pesuaineessa hieman valkaisuainetta ilmeisesti (perus pyykinpesujauhe). Liimaukset ei ole kärsinyt useastakaan pesusta ja hyvinkin valkoisina on kengät tullut koneesta. Eikä tosiaan mitään kutistumista ole havaittavissa (onko se edes mahdollista kumipohjalla). Videon hammasharjahinkkaus näytti mielestäni turhan vaivalloiselta, tai siis kun paremman lopputuloksen olen saanut ihan pelkällä pesukoneella, ilman esivalmisteluja.

 • Funderful

  MirjaH jos tarkoitat noita punahilkkakenkiä, niin niitä myytiin Stockalla 2007 tai 2008 ja vain naisten koossa.

 • minnapinna

  Tääki on aika bueno!

  Woly White Liquid 75 ml

  White Liquid on valkoisten kenkien pelastaja. Nestemäinen koostumus on helppo levittää ja erittäin tehokas värikoostumus peittää pahatkin kolhut piiloon.

  Tuote sopii kaikille valkoisille materiaaleille, kuten nahoille, tekstiilille ja jopa synteettisen pinnan värjäämiseen.

 • Sadako

  Ei kesätossuja kuulu pestä ;)
  http://kedsareallright.tumblr.com/

 • Tee

  Tuli tässä samalla mieleen vinkki jota voi käyttää tennareiden kumiosien putsaamiseen. Suihkuta kosteussuojasprayta kumiosiin reilusti ja pyyhi lika paperilla pois. Sain vinkin kenkäkaupasta, toimii hyvin varsinkin nahkaisten tennareiden putsaukseen!

 • Jenniii

  Kyllä Tuula tekee edelleen kynsiä. :) Hei laitahan minulle sähköpostia, niin lähetän sinulle Tuulan yhteystiedot!

 • Taija

  Sattuipa hyvään saumaan tämä postaus, sillä itsekin olen miettinyt juuri viimeiset pari päivää valkoisten conssien pesua. Eniten mua mietityttää tässä se, että jääkö pesukoneeseen kuminen haju kengistä. Mulla nimittäin eräät pyyhkeet on haisseet kumiselle pitkänkin aikaa ja mietin voiko johtua siitä, että olin aiemmin pessyt koneessa kengät. Onko muilla ollut tätä ongelmaa vai johtuukohan tuo hajuongelma jostain muusta (muuta järkevää selitystä en tuolle haisulle ole keksinyt)? Uskaltautuisinkohan pesemään vielä koneessa…?

 • kamikaze

  Kannattaa pestä kylmässä vedessä. Pesin 30 tai 40 asteen ohjelmalla ja kyllä ne kutistuivat. Muutama oli sitä mieltä, että kumi ei näin voi tehdä. En tiedä mitä tapahtui, mutta ne todella pääsivät kutistumaan. Ärsyttävää..

 • kamikaze

  Kannattaa pestä kylmässä vedessä. Pesin 30 tai 40 asteen ohjelmalla ja kyllä ne kutistuivat. Muutama oli sitä mieltä, että kumi ei näin voi tehdä. En tiedä mitä tapahtui, mutta ne todella pääsivät kutistumaan. Ärsyttävää..

 • kamikaze

  tulipahan ainakin asia selväksi (tuplat).. :)

 • Sanph

  Itselläni ei ainakaan consseista ole jäänyt hajua. Joistain kengistä mieto haju..

 • Reettam

  Pyöräytäpä koneessasi 90 asteen pesuohjelma, sillä lähtee koneesta hajut ja sakkaumat :) Kuuma pesu tekee hyvää myös esim. valkoisille puuvillalakanoille, joten ne voi heittää koneeseen vaikka samalla.

Related posts