5/08/13

Kiehtovia kaupunkimaisemia

16 69 P8052859.JPG

Saan aina silloin tällöin blogini kautta sellaisia yhteydenottoja, jotka saavat aivan erityisesti rakastamaan tätä hommaa. :) Teen blogia ensisijaisesti itselleni ja teille lukijoille, mutta pidän isona plussana myös sitä, että voin toisinaan blogin avulla jeesata esimerkiksi pieniä yrityksiä, uraansa aloittelevia tyyppejä, nuoria lahjakkaita taiteilijoita ja muita kiinnostavia sekä osaavia ihmisiä, jotka mielestäni ansaitsevat näkyvyyttä ja huomiota tekemiselleen. On kiva nostaa esille mielenkiintoisia bongauksia, joista on iloa sekä lukijoille että esiteltävälle taholle. Sain jokin aika sitten sellaisen sähköpostin, että sydämessä ihan läikähti, kun ilahduin sen sisällöstä niin kovin. Jotkut teistä saattavat muistaa, että esittelin keväällä Lokal-nimisen pienen gallerian antia ja siellä esillä ollutta nuorten taiteilijoiden ja muotoilijoiden näyttelyä. Yksi esillä olleista töistä oli vasta lukioikäisen Eetu Sihvosen upea kaupunkimaisema, joka herätti minun lisäkseni ihastusta selvästi myös teissä muissa. Sain hiljattain Eetulta viestiä, että joku blogini lukija oli tykästynyt hänen työhönsä niin kovasti, että oli käynyt ostamassa sen omakseen. <3

Olin älyttömän ilahtunut siitä, että olin onnistunut saattamaan taiteilijan ja työstä innostuneen taiteen ystävän yhteen. Mutta vielä enemmän ilahduin, kun Eetu kertoi tämän kaiken innoittaneen häntä mielettömästi oman uransa suhteen ja antaneen uskoa siihen, että ihmiset voisivat oikeasti olla kiinnostuneita hänen töistään. Oman työn myydyksi saaminen auttoi häntä alkuun oman verkkokaupan perustamisessa – ja nyt tuo Eetun ikioma verkkokauppa on siis avattu! :) Myynnissä on printtijulisteita Eetun tekemistä piirroksista varsin kohtuulliseen hintaan. Tällä hetkellä valikoima on vielä melko pieni, mutta lisää töitä on tulossa myyntiin tulevaisuudessa. Kurkatkaahan Eetun putiikkiin TÄSTÄ! Ja nuori taiteilija halusi muistaa myös teitä Pupulandian lukijoita symppiksellä tavalla, joten alekoodilla PUPULANDIA saa nyt kaikista Eetun töistä 10 euroa alennusta (tilauksen loppusummasta siis).

P8052857.JPG

Olen aivan innoissani siitä, että homma on pyörähtänyt Eetulla käyntiin tuolla tavalla. Uskon, että nuorella herralla on vielä loistava tulevaisuus edessään. :) Tyyppi oli niin iloinen tästä avusta, jota oli kauttani saanut, että halusi lahjoittaa minulle kaksi julistetta uuden verkkokauppansa valikoimasta. Valitsin kotiani koristamaan tuon hauskan kaupunkimaiseman, johon moni teistä kiinnittikin jo huomiota taannoisessa työpiste-postauksessani. Tuolloin en vielä kertonut työstä tarkemmin, mutta moni ehti jo kysellä sen perään. Eetu Sihvosen käsialaa on siis tuo kaupunkimaisema ja kyseinen juliste on myynnissä verkkokaupassa. Voi olla, että jossain vaiheessa kehystän tuon ihan seinälle, mutta toistaiseksi se piristää työnurkkaustani tuolla hyllyn päällä. Lisäksi minulle on tulossa oma nimikirjain, mutta sen saan vasta hiukan myöhemmin. Sitä innolla odottaen! :)

P7262638.JPG

Jos jotakuta kiinnostaa hiukan Eetun tausta, niin alun perin Kotkasta kotoisin oleva Eetu muutti muutama vuosi sitten Helsinkiin lukiota varten ja valmistuu nyt siis Helsingin Kuvataidelukiosta tänä syksynä. :) Eetun töiden yksityiskohtaiset kaupunkimaisemat syntyivät itse asiassa lukion ennakkotehtäviä piirtäessä, jolloin paperille piirtyi ensimmäinen tämän kaltainen kaupunkikuva hauskoine pienine detaljeineen. ”Arkkitehtuuri ja sisustus on kiinnostanut minua jo pienestä joten oli luontevaa päätyä piirtämään näitä juttuja”, hän kertoo. Jo pienenä Eetu piirsi pieniä yksityiskohtaisia kuvia, koska keskittymiskyky ei kuulemma koskaan riittänyt minkään suuremman jutun toteuttamiseen, ja nyt aikuistuttuaan hän innostui kokeilemaan laajempia kokonaisuuksia. Toisaalta nyt kun noita pienistä piperryksistä koostuvia suuria kuvia katsoo ulkopuolisen silmin, niin juuri tuo näyttää aivan erityisen keskittymistä vaativalta, joten pitkälle on tultu. :D Tulevaisuuden suunnitelmat ovat nuorella taiteilijalla vielä auki. Ulkomaille lähteminen kiinnostaisi kovasti, mutta toisaalta hän viihtyy Helsingissä mieletömän hyvin. Myös valinta valokuvauksen ja piirtämisen välillä mietityttää – toistaiseksi piirtäminen ja kuvittaminen on tuntunut tärkeämmältä, ja valokuvaus on tullut siinä sivussa. Aika siis näyttänee, mihin hän vielä päätyy. :) 

Mutta jos siis tykkäätte Eetun töistä ja haluatte tukea nuorta lahjakasta miestä, niin klikkailkaahan itsenne tuonne verkkokauppaan ja hyödyntäkää Pupulandian lukijoille tarkoitettu alekoodi PUPULANDIA, jolla saa siis 10 euroa tilauksen loppusummasta. :)

P7262636.JPG

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri, Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • annabananas

  Voi miten hyvälle mielelle tulin tästä jutusta! Lahjakas nuori taitelija.

 • C.

  Tosi kivoilta näyttäviä printtejä! Erityisesti tykästyin kirjaimiin, joista joku voisi muuttaa meidänkin kotiin jos vain joku sopiva kirjain tulee shoppiin myyntiin :)

 • SMM

  Ihan mahtavaa, pisti kovasti hymyilemään tämä juttu! :) Itse tykkään myös tukea nuoria lupauksia, joilla taidot ovat kuitenkin jo tosi huimat vaikka nöyryyttä löytyykin. Täytyykin tutustua töihin tarkemmin. Oot Jenni myös todella symppis tapaus; tämä postaus oli ihanasti kirjoitettu ja susta kyllä huokuu sellaista lämpöä ja arvostusta muita ihmisiä kohtaan, mitä ihailen syvästi. On kyllä todella mahtavaa, mitä kaikkea tämä blogi on tuonut tullessaan – ei vain sinulle mutta meille lukijoille myös :-)

 • Kkkk

  Tässä suunnittelen A-kirjaimen tilausta töölöläiselle stadi-äitille synttärilahjaksi :)

 • Eetuelmeris

  VOIH! Ihanasti kirjoitettu <3 Ja kiitos kaikesta vielä ihan superisti!

 • Blogin käyttöä parhaimmillaan! Ihana toi kaupunkimaisema! :)

 • Vierailija

  Jeee, ihana juttu ja uutinen! Ihastuin suuresti siihen Lokal-postauksen kaupunkimaisemaan, työnurkkapostauksesta muistin sen upean kuvan taas (koitin jokaisesta kuvasta tiirailla sitä) ja nyt tilasin omaksi kotiini. Happy happy! Ja kaikkea hyvää Eetulle, olet todella lahjakas!

  -Pee

 • Anpu

  Tännekin lähti pohjoiseen päin tilaukseen yksi kaupunkimaisema Helsinkiläiselle avomiehelle. Mahtavaa, että kuva tuli uudelleen esille, tykästyin samaiseen kuvaan jo aiemmassa postauksessa!

 • magdalena

  Ihania ovat, kiitos vinkistä (: E meni tilaukseen (ja tiedustelut myös muista kirjaimista) (:

 • Kiitos vinkistä :) itse tykkään myös etsiä inspiraatiota blogeista ja instagrammista joten on todella mukavaa kun bloggarit kertovat taiteilijoista tai uusista kaupoista tai hyvistä kahviloista tai kauniista elokuvista :)

 • IlonaK

  Eetun teos koristaa nykyään meidän seinäämme :)

 • Hosuli

  Jes, tämäpä hyvä uutinen! Nyt vain pitäisi tehdä valintoja… Onko koodi siis voimassa toistaiseksi vai johonkin tiettyyn päivään saakka? (Odottelen kirjainvalikoiman kasvamista.)

 • Jenniii

  Koodi on nyt voimassa ainakin toistaiseksi. Mutta jos on kirjaintoiveita, niin kannattaa varmasti niistä infota Eetulle! :)

 • minäkin!

  Kiitos vinkistä! Saman tien ostin yhden työn :)

 • maij

  Kiitos mielettömästä tästä postauksesta ja vinkistä! Laitoin itse saman tien Eetulle viestiä, että onkohan yhtä tiettyä kirjainta tulossa piakkoin mallistoon :)

 • Plop

  Jes, nyt on meikäläisellekin matkaamassa tuo Kaupunki-juliste. Ihailin sitä jo aiemminkin, joten pakkohan se oli ostoskoriin napata :)

Related posts