30/07/13

Kahvilahelmi Kalevankadulla

15 73 P7262494.JPG

Ystäväni Cindy on intoillut työtilojensa naapurissa startanneesta kahvilasta niin paljon, että minunkin piti lopulta mennä tsekkaamaan se. Nyt olen ehtinyt käydä suloisessa pikku-kahvilassa jo muutamaan otteeseen ja menen takuuvarmasti vielä uudelleenkin. Helsingissä Kalevankatu 17:ssa sijaitseva Kuppi ja Muffini on nimittäin aivan poikkeuksellisen suloinen kahvila, jossa kaikki leivonnaiset tehdään itse paikan päällä ja ison plussan paikka saa vielä siitä, että leivonnaiset tehdään aina tuoreista raaka-aineista eikä niissä käytetä lainkaan lisäaineita. :) 

P7262487.JPG

Kahvilan nimestä päätellen sen oman leipomon bravuuri ovat suussasulavat cupcaket ja muffinit, joita en ole itsekään voinut vastustaa vielä yhdelläkään visiitillä. Erityisesti tykkään siitä, että makuyhdistelmissä on perinteisempien makuelämysten ohella käytetty vähän luovuutta – esimerkiksi mansikka-toffee-cupcake saa aikamoisen kivaa potkua taikinaan lisätystä inkivääristä. Cindy on lähikahvilaansa niin ihastunut, että taitaa käydä siellä nykyään joka päivä ellei jopa useita kertoja päivässä. Hän tosin taitaa useimmiten keskittyä terveellisempiin antimiin kuten aamupuuroon ja lounastarjontaan. ;) Tosin kyllä viime kerralla ostimme pari muffinssiakin Cindyn loman alkajaisia juhlistaaksemme. Mutta siis aivan supersuloinen pieni kahvila ja nuo antimet ovat todellakin maistamisen arvoisia eli suosittelen piipahtamaan, jos satutte kulmille. :) Tällaiset helmet ovat harvassa!

P7262488.JPGP7262489.JPGP7262484.JPG P7262490.JPG P7262491.JPG P7262493.JPG

Tags: , ,

Categorised in: Yleinen

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vierailija

  Toi on ihana paikka! Olen käynyt siellä muutaman kerran ja siellä on hyvät smoothiet :)

 • Pirre

  Vaikuttaa ihanalta! Herkuista tuli mieleen, miten onnistui sinun sipsilakkosi? Oletko jatkanut samalla linjalla? T. toinen suola-addikti.

 • Kimmo

  Kiitos muistutuksesta! Tästä jo joku makealle perso ystävä olikin tiedottanut, mutta on toistaiseksi unohtunut kokeilla.

 • Tyyne

  Oi, vaikuttaa ihanalta paikalta! Testiin :)

 • n.i.a

  Koko raskausaikana en ole himoinnut mitään niin kovasti kuin Kuppi&Muffinin porkkana-inkivääri-omenamehua! Harkitsen jopa mehulingon hankintaa jotta saisin samaa aikaiseksi kotona..

 • Café

  Hienoa, uusi tasokas kahvila. Näkemyksesi harvinaisesta helmestä oli hymyilyttävän hauska :). Kyllähän Helsingistä kahviloita löytyy, esim. iki-ihanat Sis. Deli ja Brklyn Bakery. Poikkea myös Espalle! Porvoo on mainio kahvilakaupunki (piipahdin muuten tänään iltapäiväkahvilla Café Cabriolessa) ja esim. Lohjalta löytyy omat helmensä :).

 • Jenniii

  Pitääpä siis testata myös smoothie! ;)

 • Jenniii

  Sipsilakko päättyi jo jouluna ja jonkin aikaa sen jälkeen oli helppo olla syömättä, mutta nykyään popsin kyllä silloin tällöin. Ehkä vähän turhan useinkin. Minulle todennäköisesti toimisi tässä asiassa ainoastaan totaalikieltäytyminen. :D

 • Jenniii

  No olipas hyvä, että tuli muistutettua. :) Kävinkin itse eilen oman postaukseni innoittamana uudelleen. :D

 • Jenniii

  Suosittelen! Tosi kiva ja sympaattinen paikka. :)

 • Jenniii

  Sitäpä en olekaan vielä kokeillut – pitänee testata. ;)

 • Jenniii

  No eihän tässä toki siitä ole kyse, että paikka sympaattisuudessaan olisi jotenkin ainoa laatuaan. Mutta kyllä niitä persoonattomia ketjukahviloita tai muuten vain ei-niin-kivoja on huomattavasti enemmän kuin niitä oikeasti tosi kivoja. Omiin suosikkeihin kuuluvat esimerkiksi Fleuriste, The Exhibitionists ja juuri tuo Brooklyn Bakery (ja Cafe), tosin viimeksi mainittu on vähän sivussa omilta reiteiltä, niin ei tule niin usein käytyä. Jäi kiinnostamaan, että mikä paikka Espalla on mielestäsi visiitin arvoinen?

 • Ihanalta näyttää tämä paikka, kiitos vinkistä! :) Kahvihirmu kiittää!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Silli

  Jeij, huomenna houkuttelen kaverini tuonne. Aina mietitään, että minne mentäis ja päädytään joko Sokokselle, Stockalle tai johonkin ketjuun. Tää vaikuttaa namilta ja pyörivän samassa hintaluokassa, joten ei voida edes kalleudesta moittia ;)

  Ps. Kiitos edelliselle joka muistutti sipseistä :D

 • Lora

  Kiva kun näin ihana paikka saa täällä blogimaailmassakin huomiota.

  Muistan kun näin loppukeväästä mainoslappusen avattavasta kahvilasta käydessäni Cindyllä hoidossa. Vihdoinkin kesän kynnyksellä odotus palkittiin ja sen jälkeen tuolla on tullut käytyä ja testattua ihania cupcakeseja, täytettyjä leipiä (brie ja lohi leivät ovat huippuhyviä), smoothiea sekä lohisalaattia lounaalla.

  Paikka on lämminhenkinen ja kutsuva, sisustus niin hurmaava :) Piste i:n päälle on ystävällinen palvelu – joka kerta :)

Related posts