10/07/13

Kaupungin paras kasvisburgeri

27 52 P6260342.JPG

Lilyn Trendi-palstan puolella käytiin joskus keväällä keskustelua Suomen parhaista burgereista ja ilmeisesti pitää matkustaa synnyinsijoilleni Ouluun, sillä niin moni väitti sieltä löytyvän maailman parhaat hampurilaiset. Koska ei nyt kuitenkaan ole Oulun reissuja tiedossa, niin olen tyytynyt kartoittamaan oman kotikaupunkini Helsingin purilaistarjontaa. En ole virallisesti kasvissyöjä, mutta syön silti pääosin kasvisruokaa ja tykkään erityisesti kasvisburgereista, joten arvostan aina, kun jostakin saa oikein hyviä kasvishampurilaisia. Mihinkään erityisen kattaviin tutkimuksiin en ole vielä täydellistä kasvishampurilaista metsästäessäni ryhtynyt, mutta yksi erinomaisen hyvä vaihtoehto on silti jo löytynyt. Oikeastaan tämä löytöni on ollut niin mainio, etten ole kokenut kovin tarpeelliseksi edes etsiä muita. Kyseessä on nimittäin ravintola Torin kasvishampurilainen, jonka välissä on muun muassa avokadoa sekä lisukkeina aiolia (nam!) ja ihania maalaisranskiksia. <3 Viimeksi eilen kävin herkuttelemassa tuolla taivaallisella annoksella - tällä kertaa tosin punavuorelaisen Torin sisarravintolassa Alppitorissa Kalliossa. 

Vielä toistaiseksi en ole Torin kasvispurilaisen voittanutta löytänyt, mutta laittakaahan muutkin kasvishampurilaisten ystävät vinkkinne jakoon, jos tulee mieleen joitakin erityisen hyviä hampurilaispaikkoja! :)

Tags: , ,

Categorised in: Yleinen

27 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • ida365

  Oioii, tuolla Alppitorilla mäkin oon syönyt tuon samaisen kasvisburgerin ja ai vitsit oli muuten herkkua! 

 • ReaMarlena

  Morrison’s Grillin Vegetarian-Halloumi Burger vie kielen mennessään! Fiksut lisukkeet, valtava annos ja hinta vain 14,50 euroa. Kerran olen erehtynyt maistamaan ja aina pitää uudestaan päästä herkuttelemaan.

 • Vege

  Ihan uteliaisuudesta, miksi et ole sitten kuitenkaan päätynyt ryhtymään täysin kasvissyöjäksi? :)

 • Jenniii

  Minulla ei ole tässä taustalla mitään periaatteellisia syitä, vaikka toki pidän sitä isona plussana, että kasvisruoka on eettinen ja ekologinen valinta. Pidän kuitenkin myös lihasta ja syön sitä mielelläni joskus (varsin harvoin tosin), joten en näe mitään syytä, miksi minun pitäisi kieltää se itseltäni kokonaan. En oikein usko missään asiassa sellaiseen absolutismiin, etenkään jos en voi perustella sitä itselleni millään järkevästi. :)

 • Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä seuraavalla Suomen reissulla testaamassa tuo, Norjasta en ole vielä löytänyt maistuvia kasvisburgereita joten burgerit maistuvat kotimaanmatkoilla. :)

 • Shoegal79

  Fannyn kasvisburgeri (taitaa olla vakilounastarjonnassa) on mun mielestä aivan loistava. Siinä ei kyllä taida olla varsinaisesti kasvispihviä, vaan munakoisoa ja halloumia, mutta todella loistava annos. Ja ranskalaisetkin on erityishyvät :)

 • Ninan verkkareissa

  Tjaah, ainakin pari viikkoa sitten siinä oli kasvispihvi. Ei halloumia eikä munakoisoa. Ei mikään erityinen lätty, en lähtisi hehkuttelemaan.

 • namnam

  Vegemesta on erittäin jees. Mutta jos pitaleipäkin kelpaa, niin erittäin lämpimästi suosittelen kaikille fafasin pitaleipiä, on niin herkkunam että järki lähtee. Ja kaveriksi kannattaa ostaa bataattiranskalaiset, tosin jonkun toisen kanssa puoliksi koska ei niitä yksin jaksa kyllä syödä mitenkään.

 • Jenniii

  Fafas on testattu ja erinomaiseksi todettu! :) Muuten myös tuolta Alppitorista saa aivan jumalaisen hyviä falafelejä – maistoin kaverin lautaselta eilen. Vegemesta on myös jees, mutta perunan rakastajalle on miinus, ettei mukana tule automaattisesti ranskiksia. :D

 • Jenniii

  Myös Morrison’s on tullut tsekattua ja oli kyllä ihan kelpo burgeri (ja annos ei todellakaan lopu kesken). Torin kasvispurilaista se ei kuitenkaan meikäläisen rankingia voittanut. :)

 • Jenniii

  Joskus tuli itsekin syötyä noita Fannyn kasvisburgereita, kun olin töissä siinä lähellä, mutta omalla ranking-listalla kyseinen purilainen ei kyllä pääse kärkisijoille. Käyhän kokeilemassa tuo Torin burgeri ja kerro mielipiteesi siitä! :)

 • Shoegal79

  Voi että, makuja on siis monia :) Mulla on saattanut vaikuttaa työpaikkaruokalan karmiva einestarjonta siihen, että tuo Fannyn annos on jäänyt mieleen niin hyvänä :D Nyt en ihan lähiaikoina olekaan sitä syönyt, koska en enää ole siinä vieressä töissä… Torin burgeria täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa!

 • Janskuuu

  Kitch! Aivan ihana papupihvi ja superhyvät lohkoperunat. Kannattaa ehdottomasti testata!

 • Jenniii

  Eikun hei, olen muuten testannut tämänkin! Plussaa tzatziki-kastikkeesta. ;) Tuossa Kitchin burgerissa oli omalla kokeilukerrallani niin kova sämpylä, että sitä ei saanut veitsellä leikattua!

 • tiukuna

  Satuin juuri eilen syömään hyvän kasvisburgerin Kiilassa. Välissä oli muun muassa ihanaa grillattua ananasta ja grillattua mozzarellaa. Lisukkeena bataattiranskalaiset, jotka olivat tietenkin aika tuhteja, mutta kerrankos sitä :)

 • Jenniii

  Ananas ei ole oma lemppari, mutta ehkä tuokin pitää joskus testata. :) Kuulostaa nimittäin muuten tosi hyvältä!

 • Nata - White Trash Disease

  Mä olin vähä pettyny torin kasvispurilaiseen. Se oli iha hyvä, mut ei mielestäni mikään täyspotti. Pihvi oli einespihvi vissiin? Tuona päivänä oli kyl aika paljon jengii tuolla ja mun perunatkin tuli väärin. Täytyy käydä joku muu kerta ja antaa uus mahis! :)

 • Kokomon kasvispurilainen! Aina valitsen sen listalta, koska muuten on vaara pettyä annokseen. Portobello- sienet, ai että :) Mutta pitää kyllä käydä testailemassa noita muitakin paikkoja. Tässähän tulee nälkä, vaikka just äsken söin :D

 • P

  Laitan paljon kasvisruokaa kotona ja yhdessä vaiheessa innostuin helposta ja nopeasta ateriavaihtoehdosta. Kaapissa olevia kasviksia ohuina siivuina pannulle (kesäkurpitsaa, palsternakkaa, mutta mikä tahansa toimii), mieluisia mausteita mukaan, pari palaa vaaleahkoa leipää myös pannulle tai paahtimeen. Sitte se hommeli kootan leipien väliin ja mukaan juustoa ym. mitä löytyy. Nopea kotiburgeri siis, joka toimii erityisesti sillon kun on liian laiska laittamaan ”oikeeta ateriaa”, keittämään riisiä tms.

 • Laura P...

  Olin viime viikolla liikenteessä siskoni ja tämän 2,5-vuotiaan poikansa kanssa. Piti löytää keskustasta mahdollisimman lapsiystävällinen ravintola (ja mahdollisimman läheltä), joten päädyimme Memphisiin. Aikaisemmin samassa paikassa syöneenä, odotukseni eivät olleet korkealla. Kokeilin kuitenkin paikan vegeburgeria ja yllätyin todella positiivisesti. Pihvi oli normi soijapihvi, mutta lisukkeet ja soosit nostivat annoksen kyllä oman vegeburgerilistan kärkipäähän. Perunat taisivat kyllä olla jotain valmiita, mutta niitä en arvostele, koska ne jäävät muutenkin miltei aina syömättä..

  Mutta jos Memphisiin joskus eksyy, uskaltanen suositella heidän (tämän hetken listan) vegeburgeria. Voi toki olla, että kokille oli sattunut hyvä päivä ja tähdet olivat puolellani, noista ketjusafkoista kun ei ikinä tiedä

  Ja toi Torin on versio on muuten aivan ässä!

 • aiski

  Motelletin punajuuri-vuohenjuustoburgeri vei kyllä kielen mennessään! Oli älyttömän maukasta. :) Motelletin keittiö taitaa nyt heinäkuun olla kiinni, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Muutenkin paikan ruuat ovat yllättäneet positiivisesti.

 • Sofie_

  Tämä ei ole kyllä kasvisburgeri, mutta Street Gastron Vegeleipä on ihan paras. Rakastan lihaa kaikissa muodoissa, mutta tässä tulee aina valittua vegen, vaikka possu, nauta y.m. leivät ovat myöskin hyviä. Leipä on tosi raikas ja ”vegelätty” taitaa olla tehty papumössöstä. Suosittelen!
  (Huom! paikasta saa myös ranskalaisia jos ottaa ateriana!)

 • Vierailija

  Oulun Kauppurista pakko sanoa kokoaikaisena kasvissyöänä sen verran, että paikan kasvishampurilaisen takia ei kyllä missään tapauksessa kannata matkustaa Ouluun asti, pihvi on ihan karmea, mutta ne lihaisat versiot taitavatkin olla syy paikan suosioon :)

 • Fortesque

  Kallion Sävelen vegeburgerit on olleet omasta mielestäni tähän asti parhaita. Tarjolla on burgeri joko tofulla tai vuohenjuustolla ja molempien lisukkeina tulee sekä maalaisranskikset että aiolia. Sellainen huomio tosin, että nää annokset tulee sitten sellaisella tarjottimen kokoisella lautasella, eli ovat todella isoja. Samasta paikasta saa myös aivan törkeän hyvää vuohenjuustosalaattia, jota kehotan myös maistamaan, jos haluaa jotain vähän kevyempää. :)

  http://kallionsavel.fi/

 • emmylou

  Alppitori on entisen kämppäni alakerrassa, joten siitä on muodostunut kantapaikkani, vaikka nykyään asustankin Hakaniemeä. Se on pakko sanoa, että Alppitorissa annosten maku vaihtelee todella paljon eri käyntikerroilla (esim. välillä sienirisotto on taivaallista, välillä vetistä höttöä). Itsekin petyin tuohon vegeburgeriin, pitäisi vissiin kokeilla uudestaan tai käydä vilkaisemassa Torin burgeri :)

 • Manski

  Alppilalaisen Weeruskan kasvisburgeri on paras testaamani! Mahtava punajuuripohjainen pihvi ja annos ei lopu kesken. Ranskikset kuuluu mukaan. :)

 • JuliaJuliska

  Kitchin kasvishampurilainen nyt ja ikuisesti, aamen! Pihvissä on kunnolla papua (vs. raastepihvit) ja kaikki kastikkeet on itse tehtyjä. Lisäksi tuttavallinen ja ystävällinen palvelu.

Related posts