3/07/13

Palmuja ja pastellivärejä

15 64 P6290443.JPG

Joskus nuorempana minulla oli aika useinkin tapana tsekkailla vaatekaupoissa myös lastenosastojen tarjonta, koska olen sen verran pienikokoinen, että teinimallistojen suurimmat koot yleensä sopivat minulle. Esimerkiksi H&M:llä ja monessa muussa liikkeessä suurimmat lasten senttikoot ulottuvat 164-170 cm asti. Jotenkin tämä tapa tsekkailla myös lasten valikoimaa on vuosien varrella unohtunut ja mikä aarreaitta minulle aukesikaan, kun myyjän vinkkauksesta eksyin kurkkaamaan H&M:n lastenosastoa. :D Nykyään lastenvaatteet ovat usein hyvin samankaltaisia kuin aikuistenkin mallit, mutta hinnat saattavat silti olla vähän edullisemmat. Toki malleissa, yksityiskohdissa ja kuvioinneissa voi olla eroja, mutta se on yleensä vain positiivinen asia – saapahan vähän erilaista kuin useimmilla muilla.

Tällä kertaa bongasin lastenosastolta ihan mahtavan kokouimapuvun! Olen monena vuonna ihastellut We Are Handsomen hauskoja valokuvaprintti-uikkareita ja muita vastaavia ja samaan aikaan vähän haaveillut kokouimapuvusta muutenkin, joskaan en ihan tiedä, missä tilanteessa sellaista kannattaisi käyttää – ehkä uidessa? Joka tapauksessa bongasin H&M:n lastenosastolta nyt niin hauskan uimapuvun, että ostin sen omaksi. Jos ei muuten, niin takuuvarmasti tämä piristää satunnaisia uimahalli- tai Stadikka-reissujani huomattavasti. ;)

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lottasylvia

  Ihana! Minulla, melkein 18-vuotiaalla, on sama tapa ja kaverit aina ennen nauroivat tälle. No eipähän naura enää kun teen kaikista parhaat löydöt lastenosastolta, varsinkin zaran lastenosastolta, joista monet mallit ovat lähes identtisiä naisten vaatteiden kanssa – paljon edullisempia vain:)

 • riiri

  Täällä toinen pienikokoinen ja lastenosastoiden tutkija:) Juuri kesän alussa ostin juoksutrikoot Stadiumista lasteosastolta ja tätä ennen ainakin tuulipuvun, selvää säästöä!

 • 178cm

  Puolet mun vaatteista on lasten osastolta vaikka olenki aika pitkä. Lapset on nykyää aika pulleita :D

 • annemi

  Aivan ihana uikkari! ostin ensimmäisen kokouikkarin yli 15 vuoteen tänä vuonna, mutta koska tuollaisia ihania ei ollut vielä valikoimissa silloin niin päädyin perinteiseen mustaan :)

 • nettanen

  Hieno! Ainoa mikä mietityttää, on se, että lasten vartalo on kuitenkin aika eri mallinen kuin aikuisella naisella, vaikka pitkä lapsi olisikin kyseessä. Se ei haittaa varmaankaan esim t-paidan kanssa, mutta mites uikkari? Kun on lantiota, vyötäröä, peppuakin ehkä ja rinnat – mahtuvatko nekin pikkutyttöjen uikkariin nätisti? Kokeilitko uikkaria jo päälle? :)

 • Jenniii

  Kokeilin päälle! Normaalisti minulle menisi varmaan 164-senttinen vaate, mutta tässä otin 170cm lasten koon. Itse olen lantiolta melko muodokas, mutta varsin pienirintainen ja muuten siro, joten usein kroppa ei tule esteeksi lastenvaatteidenkaan kohdalla. Tosin kyllä varmasti monilla 170-sentin mittaan hujahtaneilla tytöilläkin jo jonkinlaisia muotoja on, joten eihän noita isoimpia kokoja ihan lapsen vartalolle olekaan suunniteltu, vaan enemmänkin kasvuikäisen teinin – olettaisin. :) Mutta joo, jos on kovin naisellinen kroppa, niin osa lastenvaatteista ei varmastikaan noista syistä istu.

 • Liv

  Täällä kanssa yksi pienikokoinen lastenvaateshoppailija! Sieltä tekee kyllä tosi kivoja löytöjä ja mä niin odotan aikaa kun tyttö kasvaa vauvaosastolta ulos ja voidaan ostaa samanlaisia vaatteita ;);)

 • Mahtavaa! Itsekin tsekkailen lastenosastoja, olenhan vain 155cm pitkä. : D Kyllä sieltä vaan voi tehdä aika huippuja löytöjä.

 • mietiskelijä

  aika mahtavaa!! mutta yks juttu tuli heti ekaks mieleen… kun tuossa ei rintojen kohdalla ole toppauksia niin näkyykö läpi/tuleeko jotain kohoumia… :D

 • Jenniii

  Ei kai missään normaaliuikkareissa ole rintojen kohdalla mitään toppauksia? :) Ei tuosta ainakaan kuivana näy läpi, mutta tietysti jos kovasti palelee, niin se varmaankin näkyy kohoumina. :D

 • spring_95

  Oi onpa mahtava! :) Mäkin aina ennen shoppailin lastenosastolla, mutta viime aikoina vähän jäänyt… pitääkin tehdä paluu!

 • Rymdtant

  Samaa mietin kun kuvaa katson, siis lähinnä sitä että nännit varmaan näkyvät kivasti (heh) kankaan läpi jos tulee vilponen olo. Monissa naisten uikkareissa on kangasta useampi kerros juuri rintojen kohdalta, ei siis välttämättä mitään toppauksia, mutta vähän paksumpi kerros kangasta kuitenkin. Näin ainakin kahdessa kolmesta omista uikkareissa :) (Twilfit on, Asos on, Speedo ei ole)

 • Meikäläänenkin tunnustautuu intohimoiseksi lastenvaateshoppailijaksi :-) Tuota puolisoa (ja jep, muitakin) jaksaa aina naurattaa, kun ostelen niin itselleni kuin tuolle pienokaisellemmekin lastenosastolta :-D Sinänsä sääli, että nykyisin lastenvaatteet tuntuvat matkivan aikuisien vaatteita (lasten kun kuuluisi olla lapsia), mutta ihan kukkaroystävällistä tälläiselle sirolle aikuiselle naiselle -sieltä kun tekee välillä todellisia löytöjä, jotka sinänsä ovat uniikkeja ”aikuisten maailmassa” :-)

  Ja tuolla kun pohditte naisen muotojen yhteensopivuutta lastenvaatteiden kanssa, niin itse olen tälläinen siro 32/34-kokoinen kera tiimalasin (=rinnat löytyy, vyötärö äärimmäisen kapea ja lantio samaa senttiluokkaa rintojeni kanssa + tanssiminen/muutoinkin treenailu pienestä pitäen on pitänyt huolta siitä, ettei se alakroppakaan muodoton ole ;-)) niin useimmiten vaate kuin vaate istuu myös lastenosastoltakin koosta 140cm ylöspäin (huom: moon kylläkin vain 153cm pitkäkin) :-)

 • FFFifi

  Mun kokemuksen mukaan ongelma on lähinnä siinä, että vaate on aikuisen vaatteeksi hassusti leikattu, esim. kaula-aukot ovat usein pienempiä ja siksi pöljän näköisiä tai niissä on jokin ”lapsellinen” muotoilu, kuten rypytys rinnan yläpuolella (singoallako se on..?). Mutta hyvin ne yleensä mahtuu vaikka olen 167 senttiä ja noin kokoa 36, että ei tarvitse olla edes erityisen pieni.

 • Tunnustan saman probleeman, mutta onneksi tuo ”vika” on tullut ainakin itselläni vastaan loppujen lopuksi aika harvoissa vaatekappaleissa, ja sen sijasta on löytynyt enemmistö niitä sopiviakin :-)
  Enkä minäkään mitenkään erityisen pieni ole, vaan ihan normaali siro nainen eli kaikki vaan rohkiasti koluamaan sitä lastenosastoakin! :-)

Related posts