3/07/13

Haaveissa muotitoimittajan ura?

4 54 designschoolyt2s5430.jpg

Hei tyypit, ajattelin vinkata teille, että viime keväänä toimintansa startanneen Helsinki Design Schoolin hakuaika on nyt taas käynnissä. Syy, miksi erityisesti haluan tästä mainita, on se, että tein itse opetusdebyyttini HDS:n Muotitoimittajakurssilla viime keväänä blogeihin ja nettikirjoittamiseen liittyen. Vaikka etukäteen jännitti kovasti heittäytyä opettajan rooliin, oli tuo opetuspäivä yksi kivoimmista duunikeikoistani koskaan. Luokan täydeltä upeita, lahjakkaita ja motivoituneita oppilaita ja tuntui välittömästi siltä, että olin siellä luokan edessä kuin kala vedessä. Erityisen mahtavaa oli saada opiskelijoilta myönteistä palautetta ja siellä oli sellaisia tyyppejä mukana, että uskon heistä monesta oikeasti vielä tulevan vaikka mitä!

Kaiken kaikkiaan oppilaat vaikuttivat olevan kurssiin todella tyytyväisiä ja mitä olen sivusta seurannut kaikkea heidän näkemäänsä, tekemäänsä ja kokemaansa, niin uskallan väittää, että HDS on oikeasti käyttänyt kurssisuunnitelmien tekoon tovin jos toisenkin. Koulussa on tarjolla myös muita kursseja ja opinto-ohjelmia, ja ne kannattaa tsekata suoraan Helsinki Design Schoolin sivuilta. :) Vinkkaan kuitenkin teille vielä ihan mahtavasta kisasta, jonka Lily järjestää yhdessä HDS:n kanssa. Palkintona kisassa on nimittäin paikka Muotitoimittaja-kurssilla. Jos kiinnostuit, niin lue alta lisää:

Lily ja Helsinki Design School järjestävät yhteistyössä kilpailun, jonka palkintona on

Helsinki Design Schoolin Muotitoimittaja-kurssi!

Kurssin aikana perehdytään muotitoimittajan työhön sanomalehdissä, aikakauslehdissä, televisiossa sekä verkossa. Kurssilla harjoitellaan laadukkaiden muotipalstojen koostamista, syvennytään tulevien trendien ennustamiseen, käydään läpi tyylisuuntauksia ja tutustutaan muodin ilmiöihin. Kurssi järjestetään 23.8.2013 – 23.11.2013. Lisätietoa täältä.

Osallistu näin:

Toteuta safariteemainen muotipalsta ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@helsinkidesignschool.fi.

 • Lähetettävän tiedoston koko saa olla enintään 5 megatavua (5 mt).
 • Kilpailuun voi osallistua vain yhden kerran / osallistuja.
 • Kilpailun osallistujan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
 • Kilpailun vastausaika on 27.6.2013 – 14.7.2013.

Kurssin arvo on 950 euroa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Osallistumisohjeet löydät kokonaisuudessaan täältä.

Kuva Helsinki Design Schoolin Muotitoimittaja-kurssin tuotos

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anikka

  Hmm.
  Ajattelen kaikkia niitä nuoria tyttöressukoita jotka kantavat 950 euroa kurssille suurin haavein.
  Vaikka kurssi olisi kuinka hyvä ja antoisa ja ihana etc., niin kaikki eivät voi työllistyä. Kaikki eivät voi olla stylistejä, muotitoimittajia, ja mitä niitä nyt on.

 • Jenniii

  Minä puolestani ajattelen, että tässä kohtaa aliarvioit nuorten ihmisten ymmärrystä. :) Eiköhän se nyt ole kenelle tahansa ihan selvää, että kurssin käyminen ei tietenkään takaa työllistymistä, kuten ei mikään muukaan koulutus. Eikä missään sellaista väitetäkään. :) Mutta jos tuollaisesta urasta haaveilee ja edellytyksiä alalle on, niin tästä kurssilta voi saada hyviä eväitä jatkoa ajatellen.

  Muotitoimittajan töitä on tarjolla äärimmäisen harvalle, mutta se pitäisi mielestäni kyllä jokaisen alasta haaveilevan ymmärtää ihan itse. Ja joissakin tapauksissa voi jopa olla, että kun ymmärtää, mitä muotitoimittajan työ käytännön tasolla on (esimerkiksi tällaisen kurssin kautta), se ei vastaakaan niitä unelmia ja haavekuvia. :) Tai toteaa itse siellä muiden alasta kiinnostuneiden keskellä, että ehkä ne omat edellytykset eivät loppupeleissä riitä tekemään kyseisestä hommasta ammattia. Minusta on ihan positiivista, että tällaista kurssia tarjotaan, sillä kiinnostuneita kyllä on. Ja kun sisältö vielä on laadukasta ja opettajina alalla oikeasti työskenteleviä ihmisiä, uskaltaisin väittää, että rahat eivät mene hukkaan, vaikka loppujen lopuksi päätyisikin jollekin muulle uralle. 

 • Niina S.

  Aika sikamainen hinta kurssilla – varsinkin tässä ilmaisen koulutuksen maassa…

 • Niina S.

  Oli pakko tsekata, mitä tuolla rahalla lopulta saa, ja siis kurssiinhan kuuluu vain kahdeksan lähiopetuspäivää – muuten kurssi suoritetaan etäopiskeluna.

Related posts