1/07/13

Festarineitsyt hyppää tuntemattomaan

32 74 hbz-coachella-street-style-041213-07-lgn.jpg

Olen aina todennut, etten ole tipan vertaa festarityyppiä. Olen käynyt kerran yhden yön verran festareilla joskus 10 vuotta sitten ja silloinkin melkolailla puolipakotettuna silloisen poikaystäväni toimesta. Kuuntelen kyllä intohimoisesti musiikkia ja nautin hyvistä keikoista, mutta jotenkin festareilla yhdistyy niin monta asiaa, jotka eivät suuremmin inspiroi: känniset ihmiset, arvaamattomat sääolosuhteet (kylmää, märkää, mutaista?), epämääräiset majoitusolosuhteet (eli teltassa sään ja kaikkien muidenkin luonnonilmiöiden sekä muun festarikansan armoilla), järjetön ihmispaljous joka puolella, yöt läpeensä jatkuva mekkala, puutteelliset peseytymismahdollisuudet, liian vähäiset yöunet ja kaikki muukin mitä festarielämään nyt olennaisesti kuuluu. 

hbz-coachella-street-style-041213-05-lgn.jpg

Meikäläisen tyyppisiä festareita ovat enemmänkin sellaiset siistit kaupunkitilaisuudet kuten Flow, josta voi tulla kätevästi kotiin suihkuun ja yöksi nukkumaan. Pori Jazz voisi myös olla minun heiniäni. Eli jos Flowta ei lasketa, festarikokemukseni rajoittuu todellakin siihen yhteen yöhön joskus kymmenen vuotta sitten, ja siitäkin jäi vähän fiilis, että no eipä ollut ehkä minun juttuni. :D En ehkä voi tuon yhden yön festarielämyksen ja Flow-visiittieni takia kutsua itseäni ihan festarineitsyeksi, mutta kyllä ainakin kovin lähellä sitä ollaan. Eikö neitsyydestäkin sanota, että kymmenessä vuodessa sitä umpeutuu uudelleen, jos pidättäytyy? Olen uusneitsyt? :D

hbz-coachella-street-style-041213-09-lgn.jpg

Kaiken edellä mainitsemani huomioon ottaen onkin aika mielenkiintoista, että loppuviikosta otan nokan kohti ROSKILDEA! Homman nimi on siis se, että jokin aika sitten Sonylta otettiin minuun yhteyttä ja kysäistiin, että haluaisinko napata kaverin matkaan ja lähteä Roskildeen festareille. Festariangstaaja mietti asiaa hetken ja totesi, että ei tuollaisesta tilaisuudesta voi kieltäytyä. Yhdet maailman legendaarisimmista festareista, mahtavia bändejä, matkassa ihana ystäväni Laura,  potentiaalisia hassuja kohtaamisia, inspiroivia elämyksiä, niin ja sanoinko jo, että mahtavia bändejä? Myönnän, että menen festareille siinä määrin musiikin perässä, että en olisi ehkä lähtenyt matkaan, ellei esiintyjälistassa olisi ollut niin kovia nimiä. Itseäni kiinnostavat erityisesti The National, Sigur Rós ja Efterklang sekä viime viikon uusi tuttavuuteni Postiljonen. Ja onpa siellä sellaisiakin pikku-artisteja kuten Metallica ja Rihanna… Pitää ehkä tässä tämän viikon aikana vielä tsekkailla muitakin uusia tuttavuuksia esiintyjälistasta. 

hbz-coachella-street-style-041313-HM12-lgn.jpg

Tutkaillessani Roskilden nettisivuja huomasin, että ilmeisesti siellä on perinteisen musiikkitarjonnan lisäksi myös jotakin taide-juttuja ja designia, joten katsotaan, pääsisinkö festarihumun keskeltä tutkimaan niitäkin. Kaiken kaikkiaan tuumasin, että Roskilden kaltainen jättifestari on jo sen luokan elämys, että on se oikeasti kokeilun arvoista päästä kokemaan tuo kaikki ihan livenä. Onpahan sitten kerrottavaa jälkipolville! Näin ollen melkein-festarineitsyt uskaltautuu siis uhmaamaan ummehtuneita (?) käsityksiään festarielämästä ja heittäytyy virran vietäväksi. Hauskaa tilanteessa on se, että myös ystäväni Laura on varsin kokematon festarikävijä, joten odotan mielenkiinnolla, että mitäköhän tästä seuraa… 

hbz-coachella-street-style-041313-LeighLezarkLACOSTE-lgn.jpg

Nyt mietin lähinnä hiukan hämmentyneenä, että mitäköhän kaikkea sinne festareille kannattaa ottaa mukaan ja mihin kaikkeen mahdolliseen olisi syytä varautua? Arvoisat kokeneemmat festari-ihmiset, nyt olisi oikea hetki jakaa viisauttanne! :D Laura on jo valmistautunut koitokseen tilaamalla netistä uudet hienot kumisaappaat ja lähettelemällä minulle sähköpostiin artikkeleita, joissa kerrotaan, mitä ainakaan EI kannata festareilla tehdä. Haaveet sellaisesta Kate Moss -henkisestä festarieleganssista voi siis ainakin unohtaa jo suosiolla ennen reissua. ;) Mukaan kannattanee ottaa lähinnä lämmintä ja vedenpitävää? Varmaan tuollaiseen matkaan kannattaa lähteä mahdollisimman pienin matkatavaroin. Olen myös henkisesti varautunut siihen, että kaikkien maailmankaikkeuden todennäköisyyksien lakien mukaan koko reissun ajan sataa kaatamalla ja festarialue on yhtä mutavelliä. Kumpparit lienevät järkevimmät jalkineet, mutta ehkä sinne toivorikkaana olisi kiva ottaa myös jotkut muut kengät. Jotkut halvimmat mahdolliset tennarit, jotka voi sitten festareiden jälkeen heittää suosiolla vain roskiin? Ja mietin myös sellaista, että jos siellä sataa kaatamalla, niin tuleeko se vesi väistämättä telttaan sisään? Apua. :D Luojan kiitos teltta odottaa meitä kuitenkin jo valmiiksi pystytettynä, joten sitä ei tarvitse murehtia, että saammeko yösijaamme kasaan.

Mutta että niin… Jakakaa viisauttanne ja kertokaa parhaat vinkkinne, festaritietäjät! Kaltaiselleni noviisille kaikki käytännön neuvot ovat hyödyksi. :) Millaisia festarityyppejä te muut muuten olette: intohimoisia festarikävijöitä, yhtä kokemattomia kuin minä vai jotain siltä väliltä? Kiitos jo etukäteen kaikille festariguruille opastuksesta. :D

hbz-coachella-street-style-041313-LACOSTEparty8-lgn.jpg hbz-coachella-street-style-041313-SheaMarieLacoste-lgn.jpg hbz-Coachella-street-style-041513-03-lgn.jpg

Jutun kuvituksena Harper’s Bazaarin sivuilta napsittuja kuvia tyyleistä, jollaisista kaikkien festarioppaiden mukaan voi siis vain haaveilla eikä missään nimessä kannata kuvitella toteuttavansa. :D Kuvat: Craig Arend / Harpers Bazaar

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti, Musiikki

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lissuli

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Varmasti mukava reissu. Niin ja kysymykseen: korvatulppia ;) Ja suunnitelma miten lataa kännykän akun. Nykyään on tainnut alkaa olemaan saatavilla kännykänlatausmokkuloita jopa Suomessa, niin eiköhän maailmallakin :)

 • Jenniii

  Apua, jo tämän ensimmäisen kommentin luettuani tuli fiilis, että mitä kaikkea EN ole tässä festarihöyryämiseni keskellä osannut ja hoksannut ajatella. Korvatulppia, TIETENKIN! Sanon tosissani, että nämä kaikki neuvot tulevat tarpeeseen. :D Ja hyvä pointti myös tuo kännykän latausjuttu, minulla taitaakin olla sellainen mokkula jossain, joten pääseepä nyt sitten heti testiin! Kiitos näistä. <3

 • Leena L

  Mä ottaisin ennemminkin uhrattavat tennarit kuin saappaat. Saappaissa on huono hyppiä, tennarit on mukavammat jalassa. Ja ei niitä tarvi pois heittää, aina tulee eteen tapahtumia, joissa kuraiset tennarit tulee tarpeeseen :) Ja paljon ohuita vaatteita kerrospukeutumiseen, jotka vie mahdollisimman vähän tilaa laukussa. Ja yleensä vesi ei tuu teltasta läpi paitsi jos siihen teltan seinään koskee sisältä. Jostain syystä tästä kosketuskohdasta alkaa vuotaa läpi, eli ei kannata rääppiä. Paljon kosteuspyyhkeitä mukaan ja ehkä vessanpaperia, koska ainakin Suomen festareilla paperi usein loppuu bajamajoista :/ Hauskaa reissua, on varmasti mahtava elämys!

 • S.

  Kannattaa varautua äärimmäisyyksiin: yöt ovat kylmiä ja aamulla teltassa (jos nyt sellaisessa yöpyy) voi olla 5cm vettä rankkasateiden jäljiltä. Päivällä saattaa paistaa huumaavan kuuma helle ilman tuulenvirettä. Joten mukaan rinkkaan ainakin lämmintä, vedenpitävää, märkänäkin lämmittävää, nopeasti kuivuvaa. Sitten on tärkeää olla pään suojaa (farkkulippis ehdottomasti), kevyttä ja ilmavaa aurinkosuojaa olkapäille ja ihan koko kropalle. Kumppareiden lisäksi ainkin yhdet takuuvarmat kengät, joiden päällä pystyy pahimmissakin rakoissa (no niitä rakkolaastareita tietysti) käppäilemään (pitkiä matkoja, vaikkei enää millään jaksaisi). Se kokoajan mukana kulkeva reppu/laukku kannattaa olla sellainen, jonka menetys ei kirpaise liikaa. Joskus on kaverilta lähtenyt ruuhkassa reppu selästä, eikä reppua sen koommin nähty.
  Kiva festari, jonne voi ottaa huvikseen vaikka askelmittarin mukaan ja hämmästellä vielä joulunakin sitä kilometrien määrää, joka tuli tallattua.
  Ainiin, ja ne korvatulpat, ihan vaan varmuuden vuoksi :)

 • Harvoin festareilla minäkin, mutta

  En tiedä Roskildesta, mutta itse varaan aina festareille juomapullon korkin tai pari. Joo-o, luit oikein. Joillain festareilla/keikoilla kun käy ostamassa vesipullon, se myydään sinulle ilman korkkia, jotta siitä ei saa heittoasetta. Mutta kun repusta löytyy korkki, saa pullon kiinnikin:)

  Ja oman kokemukseni mukaan festareille voi pukeutua ihan niinkuin tykkää. Yleensä tyylejä löytyy ihan laidasta laitaan.

 • Hepsis

  Jännää, miten samastuin sinuun monissa asioissa, mutta tämä on poikkeus. Festarit ovat olleet minulle jokakesäinen perinne jo 10 vuoden ajan! :) Minulle festarit ovat aina näyttäytyneet ihanina, ajattomina kesäpäivinä, jolloin heittäytyy arjesta irti. Olen intohimoinen musatyyppi, joten monet festaripäivät on tullut juostua musiikin perässä lavalta toiselle. :D Mutta silti sellainen kiireetön kesäfiilis on ollut läsnä. :) Olen aina yöpynyt tuttavien luona tai hotellissa, joten perinteinen telttamajoitus on kokematta. Juuri siksikö tällainen hienohelma on viihtynyt festareilla? :D

  Jos vesisadetta ei ole luvattu, niin ehdottomat festarijalkineet ovat conssit tai muut tennarit! Jalat kiittävät ja kumartavat. Kertissadetakki messiin joka tapauksessa tai kunnollinen sadeviitta, jos sadetta on luvattu enemmän. Minigrip-pussi kännykälle ja lompsalle sateen yllättäessä. Pienehkö laukku olalle tai reppu selkään! Iltaa varten pitkähihainen ja ehkä huivikin mukaan. Käsidesi on myös aika kätsy. Roskilde kuulostaa aika hc:ltä jopa kokeneelle festarikävijälle, mutta tsemppiä ja hyvää festarimieltä messiin! :)

 • Vierailija

  Samaisista syistä en itse käy festareilla paitsi Pori Jazz ym kaupunkifestarit. Korvatulppia jaellaan paikan päällä joten siitä ei huolta. Roskildeen ehdottomasti kumisaappaat, 2xkertakäyttösadeasu vai mikä nyt onkaan ja kuivat vaihtovaatteet johonkin vedenpiävään pussiin, laukkuun tai mitä nyt keksitkään. Ja muista, että Roskildessa SATAA aina ja on ihan helvetisti MUTAA (lue; liukasta eli kaadut sinne liejuun satavarmasti). Mutta ennen kaikkea nauti mahtavasta elämyksestä!

 • iids

  Aika villinä festarihaina ja Roskildessa useamman kerran pyörineenä luulen, että pidät lopulta reissusta. Roskilde on todella huippu ja ekologisia arvoja painottava festari, jossa jokaisessa kojussa on jo lähtökohtaisesti vegeruokaa, kierrätys toimii ja kännykän saa ladattua polkemalla pyörää. Myös leirintäkamppeet ja festarivaatteet voi festarin lopuksi antaa hyväntekeväisyyteen, ihan huippua. Roskildessa halutaan ylläpitää myös vanhojen hyvien hippiaikojen lämmintä ja toisia ihmisiä rakastavaa ilmapiiriä, joka todella erottaa tämän jättimäisen festarin monista muista festareista maailmassa. Roskildessa hymyillään ja jutellaan muille ihmisille, joten kannattaa todella tutustua kivoihin skandinaaveihin (ja ne miehet on ihan poskettoman komeita!… ja naiset tietenkin aivan ihanan terveellisen kauniita).

  Mutta on pakko sanoa, että Suomen festareiden leirintäalueiden lievä suttuisuus ei ole mitään verrattuna Roskilden perusleirintäalueen vikojen päivien kaatopaikkamaisen maailmanlopun tunnelmaan – kaikesta ekologisuudesta huolimatta. Tosin kai Sony teistä sen verran pitää huolta, ettette nyt ihan keskelle sitä kaaosta joudu… ja muistaakseni valmiiksi pystytetyt teltat ovat ihan omassa osiossaan, mahdollisesti jopa hienoisilla vip-viboilla. Mikäli silti telttanne seinämiin alkaa ilmestyä tageja ja kusta, kalppikaa suorilta Silent & Clean -nimiseen osioon. Vaikka kynnykseni sikailulle on todella korkea, haluan edes jossain määrin inhimilliset olosuhteet asumiselle ja olenkin aina majoittunut kyseiselle siistimmälle alueelle (on sielläkin kuitenkin bileitä, ei huolta!).

  Itse olen ainakin Roskildessa käyttänyt eniten jonkinlaisia maiharityyppisiä kenkiä, mutta tietenkin sateella kumpparit toimivat parhaiten. Vaatteiksi kannattaa koota kerroksia. Monet Roskilden festarivieraat suosivat pohjoismaalaiseen tyyliin funktionaalisia ja laadukkaita vermeitä kuten Fjällräven tai Haglöfs, mutta trendikkäämpään tyyliinkin pukeutuvia pukeutujia voi bongata.

  Musiikkikattaus on mielestäni vähän notkahtanut näin vuosien varrella, mutta jättimäisten bändien sijasta kannattaa todellakin tutustua kaikenlaisiin kojuihin, projekteihin, taide- ja designjuttuihin, leffoihin ja ihan tuntemattomiin marginaalibändeihin. Hyvällä tavalla hipsterimpääkin porukkaa löytyy Roskildesta, kannattaa pitää silmät auki. Joka tapauksessa, toivotan sinulle hienoa festarireissua ja kehotan tutustumaan niihin ihmisiin :)

 • Vierailija

  Kaikenlaisia pienikokoisia hygieniajuttuja (kosteuspyyhkeitä, meikinpoistoliinoja, käsidesiä, sitä vessapaperia, minipeili jne) koska ainakin mulla festarimuistoissa päällimmäisenä on hygieniaällötys :D Lörötennareita suosittelen minäkin ja isoja huiveja. Likaiselle iholle on inhottavaa levittää aurinkorasvaa joten huiveilla saa ihon suojattua.
  Vettä kannattaa hankkia aina kun sitä jostain bongaa. Pää kannattaa suojata auringolta. Paras paikka katsoa keikat on miksauskopin luona (äänentasot on ihanteelliset), maksaa kannattaa käteisellä ja bändipaitojen ostamatta jättäminen jää aina harmittamaan. Älä juo festarialkoholia mutta maistele kaikkia festariruokia. Leave your ego at the door (Thom Yorkea lainatakseni).

 • AnnaAusseista

  Komppaan tätä kommenttia, Roskilde on to-del-la hyvin järkätty ja sapuska on suorastaan eri planeetalta suomalaisiin festarikojuihin nähden. Myös suihkuja oli leirinnässä, niin kylmää ilmaiseksi kuin kuumaa muutamalla Tanskan rahalla, että hygieniakin on iha hyvissä kantimissa.
  Roskildesta sen verran, että jos siellä sataa, niin siellä on mutaa. Paljon. Festarit ovat pellolla. Joten kenkiä kannattaa miettiä. Jos roudaat kumpparit, niin todennäköisesti ei sada lainkaan :)
  Ja koska ollaan Tanskassa niin suomalaiset alkoholilainsäädännön urpoilut eivät päde, eikä kaljakarsinoihin tarvitse mennä koska koko festarialue on anniskelualuetta. Jee! Ja se alue on massiivinen. Jos haluaa nähdä kaksi bändiä jotka ovat täysin eri puolilla aluetta, kannattaa varata kunnolla aikaa ihan vain pelkästään kävelyyn.
  Roskilde on parhuutta, hyvää festaria!

 • manteli**

  Roskilde on mahtava, sillä on hyvä korkata festarineitsyys :) Omista reissuista on jo n. 15 vuotta aikaa, mutta edelleen muistelen näitä kesän kohokohtia lämmöllä. Roskilde on Iso, ihmisiä on paljon, välimatkat ovat pitkiä, tapahtumaa on koko ajan ihan laidasta laitaan (jopa silloin vuosia sitten aamun olisi halutessaan voinut aloittaa ohjatulla aerobicillä jos halusi). Musiikin lisäksi nähtävää on paljon ja ruoka+juomatarjonta on ihan laidasta laitaan. Valintoja esiintujien välillä on pakko tehdä, kaikkea ei vain yksinkertaisesti pysty näkemään. Roskilde on päivällä koko perheen festari, jossa näkee lapsista vanhoihin ihmisiin (muistelisin, että 65 -> vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi). Ja tietenkin esiintyjät ovat aina ihan huiput. Junalla pääsee Roskilden kaupunkiin tai vaikka Köpikseen kätevästi, jos jostain syystä on pakko päästä alueelta pois. Varaa mukaan hyvät kengät sillä kävelyä tulee ja paljon. Kumpparit on hyvä varuste jos sataa (myös muovipussit korkeavartisten maihareiden sisällä ajaa asian hätätapauksessa ;)), sadetakkikin on hyvä varata. Päiviä kestäneiden sateiden jälkeen alue saattaa olla yhtä mutavelliä (googlaappas huviksesi kuvahaulla Roskilde 2007 , siinä vähän osviittaa, mitä se sadesäällä voi pahimmillaan olla. Itselläni mutaroskildekokemus on vuodelta 1997…) Lämmintä kylmien öiden ja teltassa nukkumisen varalle. Meillä aikoinaan suuremman porukan kanssa oli useamman teltan leiri, jossa retkikeittimet sun muut mukavuudet. Itse koin Roskilden turvalliseksi, mukavaksi festariksi, josta puuttui suomifestareiden känniörvellys. Vaikka festarit taitaa olla minun osalta (ns.kaupunkifestareita lukuunottamatta) ohi, niin uskon, että vielä joku vuosi tulee Roskildeen lähettyä, vaikkakin telttayöt saattaa vaihtua hotelliöiksi ja päivän bussissa istuminen lentomatkaksi. Mahtavaa reissua, toivottavasti säät on suotuistat!

 • Emma H.

  Mun festarineitsyys tulee menemään viikonloppuna Ruisrockissa.. Jännitystä reissuun tuovat ainakin teltta (kyllä..) ja sääolosuhteet, mutta ollaan päätetty ottaa reissun motoksi ”elämä kantaa”. Kunhan on kyydit sinne ja takaisin niin eiköhän siellä se kolme päivää selvitä, haha:D

 • Markka

  Kokemusta on vaan Suomen festareilta, niiltä sitäkin enemmän!
  Ensimmäinen ehdoton on vessapaperi. Aina lopussa, kanna aina vähän omaa paperia mukana. Ja käsidesiä, harvemmin on pesumahdollisuutta vessojen lähistöllä. Kuivashampoo pelastaa myös paljon aamuisin.
  Paras ase festareilla on rento meininki. Ei kannata hermostua pienistä, ei aina isoistakaan jutuista. Aikataulut pissii ainakin jossain vaiheessa eli niistäkään ei pidä liiaksi stressata. Nauti! Katsele ihmisiä ja menoa bändien lisäksi.

 • iids

  Roskildessa vessapaperit otetaan bajamajojen, naisten pisuaarien (mahtavia!!!) sun muiden käymälöiden ulkopuolella olevasta isoista rullista, ei lopu varmasti kesken.

 • linpu

  Pikakommenttina suosittelen ottamaan mukaan jätesäkkejä! Niistä on oikeasti moneksi, mutta erityisesti suosittelisin laittamaan reput ja muut sen sisälle! Jos sattuu sadekeli niin mikään ei harmita niin paljoa kuin se, että kaikki tavarat ja vaihtovaatteet on litimärkinä. :D Ja komppaan myös aiempaa kommenttia, että vedenpitävä pussi rahoja, puhelimia ja muita tärkeitä juttuja varten. :>

 • KooltheGäng

  Älä ota mukaan mitään sellaista, jonka katoaminen tai varastetuksi joutuminen saisi enemmänkin kuin kyyneleet silmiin. Kännykkä on must mutta kaikki muu kallis tai tunnearvoltaan edes tärkeä kotiin. Ja kengille saatat joutua sanomaan hyvästi jos olosuhteet ovat kovin mutaiset! Lämmintä ja vedenkestävää mukaan, vaatetta saa aina pois mutta ei lisää päälle jos sitä ei ole mukana. Roskilde on aina vaikuttanut mahtavalta, toivon että sinulla ja ystävälläsi on parasta aikaa!

 • juulimaa

  Kuulostaa kivalta reissulta! Itse olen myöskin enemmän siistit kaupunkifestarit (=flow) -tyyppiä kuin kunnon festarirällääjä, mutta parhaimmillaan festareilla on mahtavan riippumaton ja vapaa fiilis ja paljon hyviä bändejä.

  Kengiksi ottaisin sinuna mukaan kumpparit ja kevyet kangastennarit. Kangastennarithan voi reissun jälkeen pestä pesukoneessa, jolloin ne ovat taas ihan hyvässä kunnossa. Fjällrävenin Kånken on minulla toiminut aina reissureppuna ja sekin on kätevä siitä, että sen voi heittää pesukoneeseen festareiden jälkeen. Muta, pöly ja hiekka lähtee onneksi pesussa pois :)

 • P

  Niin sulonen juttu taas! Multa et neuvoja saa, sillä kuulun todellakin samaan kategoriaan :). Yhtään ei oikeastaan nappaa ajatus hengailusta festareilla…samoista syistä, mitä jo totesit :). Tokihan pienessä sievässä ei pikkujutut niin rassaisi ja unen saamisestakaan ei tarvitsisi huolehtia kun lopulta sammuisi johonkin, mutta kun en kännääkkään… Mutta mahtava tilaisuus, jota en varmasti itsekään jättäisi käyttämättä!

 • Bette

  Omasta kokemuksestani jos otat rinkan mukaaan, niin laita rinkan sisään ensin jätesäkki ja sitte vasta sinne sisään kaikki tavarat ja vaatteet. Näin pysyy vaatteet vielä kuivina vaikka rinkka kastuisi! Lisäksi kun pystytätte telttaa, katsokaa että väliseinä ei osu teltan seinään ollenkaan. Näin vettä ei tule teltan sisään! Ja pieni lukko telttoihin, jotta jos jotain tavaraa pitää jättää sinne niin ei ainakaan helpolla pääse sisään. Myös yöksi suosittelen laittamaan lukkoa. Valitettavasti tämmösiä yövarkaita löytyy myös, jotka pöllivät telttojen sisältä tavaraa vaikka siellä sisällä nukkuisi ihmisiä!

  Lisäksi muista ottaa paljon kasvojenpuhdistuspyyhkeitä, intiimipyyhkeitä jne!!

 • Bette

  Niin ja jos tulette viettämään aikaa teltassa, muistakaa ostaa jotain pientä syötävää mukaan jos nälkä yllättää yhtäkkiä. Esim. riisikakkuja, säilytyspurkeissa olevia ruokia jotka saa auki ilman avajaa jne! Käsidesi on myös hyvä olla!

 • Vierailija

  Roskildessa on perinteisesti liikkunut valitettavan paljon varkaita, joten älä jätä telttaan mitään arvokasta. Viime vuonna ystävältäni varastettiin päivän aikana teltasta hyvälaatuinen rinkka sisältöineen, joten kannattaa miettiä aika tarkkaan, mihin tavaransa pakkaa ja mitä haluaa ottaa mukaan. Tästä huolimatta aivan ihana festari ja ihanaa juhlakansaa. Nauti!

 • Mahdatkohan jo tietää kuka se toinen suomalainen bloggaaja on, joka lähtee kans festareille hihi;))

 • CherryJ

  Tulee varmasti ihanan ikimuistoinen festarireissu. :) Festarit kuuluu kesään! Omien kokemusten perusteella suosittelen mukaan ehdottomasti sellaiset korvatuplat, jotka itselle on sopivimmat. Käsidesi tai puhdistusliinat tulee aina tarpeeseen sekä muutama paketti nenäliinoja. :) Puhtaudesta on hyvä pitää huolta. Festarikassiksi on hyvä valita mukava ja riittävän tilava kassi/reppu jota on mukava kantaa ja johon mahtuu lämmintä vaatetta mukaan. Kenkiin kannattaa satsata että ottaa riittävän mukavat jotka eivät aiheuta ikäviä rakkoja jalkaan. Tennarit on varsin kevyet ja mukavat. En kuitenkaan suosittele niitä parhaimpia. :D Säätiedotus on hyvä kurkata ennen kuin suuntaa fiilistelemään musaa. Tarpeen mukaan mukaan sadetakki ja aurinkorasvaa. Myös se vesipullo kannattaa kiikuttaa messissä ja muutama korkki, sillä se saatetaan ottaa jemmaan portilla, kun alueelle suuntaa. Lopuksi vielä, mahdollisimman vähän arvotavaraa messiin, kaikki ylimääräinen kannattaa karsia pois. Sitten vain iloisin mielin festaroimaan. :))

 • S -vierailija

  Olin miehen kanssa toissa kesänä UK:ssa download festareilla ja voin sanoa, että nuo ulkomaiden festarit on jotain aivan muuta kuin suomen versiot. Tuola downloadissa oli esimerkiksi camppingissä ihan oma tivoli festarialueen tivolin LISÄKSI. Kävellä saa varmaan paljon myös tuola, sillä sekä festari, että camping alueilla on sen verran kokoa, että ei ihan siinä provinssista tutulla 10 minuutilla kuljeta edestakaisin :D. Mutta Ehdottomasti sulla on edessä yksi elämäsi elämyksistä! Kannattaa tutkia paljon sääennustuksia ja erityisesti sitä miten lämpötila tippuu yön aikana. Vaikka makuupussissa lukisi, että on kesäkäyttöön, ei tarkoita että sillä selviää. Selviö varmaan (toivottavasti) on myös se että käteistä pitää varata mukaan. Alueella ei välttämättä nostopistettä ole ollenkaan ja jos on, siitä voi helposti mennä 5€ maksu. Se minne kaikki rahansa kätkee on taas uusi asia pohdittavaksi, jotkut tekee kätköjä jokapuolelle vaatteita/tavaroita ja osa kuljettaa koko pottia tyynen rauhallisesti alushousuissa. Nam. Festarihintaluokka oli ainakin UK:ssa osittain miltei kaksinkertainen muuhun yleiseen hintatasoon alueella, festarikansalta riistetään viimeisetkin pennit herkästi.
  Sateen sattuessa nuo kumpparit (ja villasukat!) ovat ehdottomat ja muuta kroppaa varten joko sadetakki tai viitta, ne sateenvarjot keikalla estävät muiden näkymät ja pahimmillaan/parhaillaan sokaisevat sinut tai naapurin.
  Camppingissä on hyvä tutustua naapureihin, niin he vähän todennäköisemmin pitävät myös teidän telttaa silmällä kun ette paikalla ole, eikä varkaita niin helposti käy. Sama tietenkin toisinpäin :DJa legendanhan mukaan camppingissä vasta on parhaat bileet, eli vaikka naapurit juhlii niin kärsivällisyyttä. Hiljaisuutta pyytämällä harvoin on ainakaan itse saanut positiivista tulosta :D.

  Paljon hyvää mieltä ja festari meininkiä reissuun mukaan! Pidä hauskaa!!

 • birger

  Taskulamppu on ehdoton. Se roikkumaan teltan kattoon ja paljon asioita on pelastettu. :D

  Itselläni ei ole koskaan varastettu siellä teltasta mitään, mutta kannattaa varmaan silti laittaa ”ovet lukkoon”.

  Aiemmin jossain kommentissa sanottiin, että jos Roskildessa sataa, riittää myös mutaa. Ehdottomasti kannattaa ottaa ne kumpparit mukaan.

  Parasta Roskildessa on tunnelma, ihmiset ja leirintäalueen pippalot. Hyvää reissua!

 • Liina-Maija

  Olin kesällä 2011 Leeds Festivalissa. Suomen festareihin tottuneena olin napannut kumpparit mukaan vähän pitkin hampain, mutta ne pelastivat paljon! Koko viikonlopun satoi ja sadeponchosta huolimatta vaatteet olivat lapaluihin asti kuraiset jo ensimmäisen päivän jälkeen. Muista ottaa myös polvisukkia kumppareiden pariksi! Edessäsi on kyllä varmasti huikea elämys, joten nappaa matkaan myös kertiskamera, koska ainakin omista reissukuvista parhaat tuli juurikin semmoisella napsaistua. Ja se on vielä sanottava, että näin juurikin The Nationalin Leedsissä, ja oi, oli yksi ikimuistoisimpia hetkiä elämäni aikana, kun sai laulaa sydämensä kyllyydestä it takes an ocean not to break! : — ) Huikean hauskaa Roskildea siule!

 • Aggi

  Ah, Roskilde! Olin siellä joka vuosi 2005-2011, mutta viime ja tänä kesänä ei ollut/ole harmillisesti aikaa moiseen, yhyy. Kaikki nuo ‘festaripelkosi’ ovat aika pieniä juttuja kuitenkin ja kannattaa vaan valmistautua ottamaan about sata kertaa tavallista rentsimmin kaikesta, niin hommat sujuu loistavasti.

 • Nipa2

  En nyt mitenkään halua pelotella, mutta tuli vaan mieleen että täällä Sveitsissä oli viime viikonloppuna St. Gallenissa festarit ja mutaa oli ollut puoleen reiteen asti.. Mutta kaikillaoli ilmeisesti kuitenkin ollut hauskaa!

 • shh

  Meillä on aina kaikilla festarireissuilla ollut ehdottomana matkatavarana pressu – iso pressu maksaa ehkä n. 5-8€ ja sitä käyttää niin ”piknikvilttinä” leirinnässä kuin tarvittaessa teltan lisäsadesuojana (teillä varmaan on ihan laadukas teltta sinne järkättynä, mutta noiden meidän harrastamien 15 euron telttojen kanssa tullut monesti todella tarpeeseen, jos ei ole halunnut herätä märästä teltasta.).

  Tarpeeksi lämmintä kerrospukeutumiseen soveltuvaa vaatetta (ja tottakai myös se optimistinen kesämekko) ehdottomasti mukaan, menee muuten helposti ne vähäisetki yöunitunnit täristessä, jos yöstä tulee kylmä. Oon itse sen verran mukavuudenhaluiseksi alkanut nyt tämän ja viime vuoden aikana, että oon jopa alkanut kuljettamaan pientä taittotuolia mukana – tuntuu aivan luksukselta istua leirinnässä muuallakin kuin maassa, kun siellä kuitenkin viettää ainakin itse niin paljon aikaa. Ja varvastossut on itselle myös ehdottomat! Ne saa nopeasti jalkaan esim. vessareissuille, eivät vie paljoa tilaa rinkassa ja ne jalassa on huomattavasti mukavempi käydä suihkussa, ne lattiat kun on aikasten mutaisessa kunnossa useimmiten.

  Itselle nuo sun mainitsemat festareiden huonot puolet on just se homman ydin, tuntuu jotenkin ihanalta olla muutama päivä hyvällä omallatunnolla ryönäinen ja olla ylipäänsä välittämättä niin paljon ja vaan nauttia kavereiden ja uusien tuttavuuksien seurasta :) Tuntee jotenkin elävänsä. Mitä nyt siitä sateesta ja kylmyydestä en ihan hirveästi välitä minäkään ;)

 • Toinen uusneitsyt

  Olen lukenut blogiasi vuosikaudet, ja vaikka se kuuluu lempparikolmikkooni, en ole koskaan kommentoinut mitään – en vaan ole kommentoijatyyppiä :) Nyt on kuitenkin pakko, sillä täsmälleen samassa tilanteessa kuin sinä, tosin festareille ei kutsunut Sony, vaan tanskalainen poikaystäväni ja hänen kaksikymmentä kaveriaan, joiden kanssa vietän pitkän festariviikonlopun.

  Minuakaan ei ole koskaan telttaelämä, muta ja bajamajat hirveästi vetäneet puoleensa, mutta ajattelin nyt näin kolmenkymmenen ikävuoden alkaessa häämöttää vihdoin avartaa ajatusmaailmaani. Ja mikäs festariuusneitsyyden rikkomiseen parempi paikka kuin tanskalaisten rakastama Roskilde, joka on kuuluisa mahtavasta ilmapiiristä ja ”hyggestä”. Joten satoi tai paistoi, varmasti edessä on ikimuistoinen kokemus, kunhan mukana on kumisaappaat ja iloinen mieli!

 • hedya

  Itse olen aina pakannut festareille aivan liikaa vaatteita. Sitä jumittuu ekan päivän jälkeen muutamaan vaatekappaleeseen, ainoastaan sukat ja alusvaatteet vaihtuu! Tietenkin jos ei kastu/likaannu, silloin tietenkin menee vaatekerta vaihtoon. Mutta aina on tullut enemmän käyttämättömiä vaatteita takaisin kuin käytettyjä. Joten kannattaa miettiä tarkkaan mitä oikeasti tarvitsee!

 • Täältä löytyy ihan festarikohtaisestikin hyviä vinkkejä festaripukeutumiseen liittyen. Blogi on päivätty parin vuoden takaa, mutta ihan käypää kamaa, sillä tuolla on paljon sellasia ihan käyttökelposia huomionarvosia niksejä.

  http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/kumppareitajakorvatulppia/

Related posts