26/06/13

Arkistojen kätköistä

12 60 fede11.jpg.jpg

Surffailin tuossa aikani kuluksi ympäri internetiä ja tein yllättävän löydön. Bongasin itsestäni pari vuotta sitten otetut kuvat Designyoutrustin sivuilta – pari vuotta myöhässä kylläkin, koska kuvat oli julkaistu myös siellä lähes kaksi vuotta sitten. Koska blogiarkistot ovat edelleen ulottumattomissamme (toivon mukaan heinäkuussa jo jälleen selailtavissa), ajattelin, että olisi hauska tehdä pieni tällainen aikamatka parin vuoden taakse. Osa teistä ei varmastikaan ole ollut Pupulandian matkassa vielä tuolloin, joten kaivelin arkistojeni kätköistä nuo kuvat, joihin tänään törmäsin. Kuvat liittyvät muutama vuosi sitten vielä Indiedaysin aikoina toteutettuun Marimekko-kampanjaan, jota varten pyysin valokuvaaja-ystävääni ottamaan minusta kuvia. Oli kiehtovaa huomata, miten erilaiselta aina hymykuvissa nähty meikäläinen näytti vakavana. Vähän kuin olisi nähnyt itsekin itsensä ihan uusin silmin.

fede5.jpg.jpeg

Kuvien takana on argentiinalaissyntyinen, mutta Aasian kautta Suomeen lopulta kotiutunut valokuvaaja Federico Cabrera, johon ystävystyin muutama vuosi sitten. Aistin kyllä jo kohdatessamme, että meillä oli ihan erityinen yhteys, mutta enpä olisi tuolloin arvannut, millaisiin seikkailuihin vielä yhdessä päätyisimme. Perustimme nimittäin vajaa vuosi ensitapaamisestamme REVS Magazinen, joka varmaan teille osalle onkin jo tuttu. Enää en ole projektin aktiivisimmassa tiimissä mukana, mutta REVS porskuttaa upeasti jo maailmalla liki 30 maan myyntitiskeillä. :)

fede10.jpg.jpeg

Mitä näihin kuviin tulee, niin muistan tuon kuvauspäivän todella hyvin. Minulla on aina ollut tosi vahva luottamus Federicon näkemykseen ja annoin hänelle kuvien suhteen täysin vapaat kädet. Koska minut on yleensä totuttu näkemään valokuvissa hymyilevänä, Fede halusi tällä kertaa kokeilla jotakin ihan erilaista. Oli todella vaikeaa pitää kasvot peruslukemilla eikä hymynhäivettäkään saanut olla suupielessä. Tuntui välillä kuin olisin ollut muovailuvahaa kuvanveistäjän käsissä, kun valokuvaaja konkreettisesti asetteli minua haluamiinsa asentoihin. :) Hassua, että näistäkin kuvista on jo pari vuotta aikaa!

fede1.jpg.jpeg fede2.jpg.jpeg fede3.jpg.jpeg fede4.jpg.jpg fede6.jpg.jpeg fede8.jpg.jpeg fede7.jpg.jpeg fede9.jpg.jpeg

Kuvat: Federico Cabrera

Tags: ,

Categorised in: Muoti

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts