25/06/13

Juhannusherkuttelua

6 57 P6220120.JPG

Pahoittelen jo ennakkoon, että läiskäisen nyt blogiin kasan ihania ruokakuvia. Hakekaa aamupalaa äkkiä ennen kuin selailette pidemmälle! :D Minua hemmoteltiin viikonlopun mökkireissulla niin herkullisilla sapuskoilla, että oli pakko ikuistaa muutamat kuviin asti ja jakaa teillekin. Sain juhannuksena niin paljon kokkausinspiraatiota, että vaikka täällä uudessa kodissa on yksinään tullut laitettua varsin vähän ruokaa, nyt kyllä monta ruoanlaittoideaa muhii takaraivossa.

P6220124.JPG

Viikonlopun kokkina toimi paremmin sisustusarkkitehtina tunnettu Kaisa Blomstedt, joka sattuu olemaan ystäväni Lauran täti. :) Itse asiassa Kaisa taitaa olla alansa tunnetuimpia nimiä Suomessa nimenomaan sisustusarkkitehtuurin saralla, joten ehkäpä osa teistäkin tuntee hänen työnsä. Lomalla hänestä kuoriutui kuitenkin erinomainen kokki ja sain herkutella koko juhannuksen niin, että napa vain naukui. Naureskelin, että tunsin oikeastaan ensimmäisen kerran koko viikonloppuna nälkää vasta sunnnuntaina juuri ennen lounasta – niin hyvillä ruoilla siellä meikäläistä pidettiin. :)

P6220121.JPG

Osa viikonlopun herkuista ehti kadota parempiin suihin nopeammin, kuin kaivoin kamerani esiin, mutta muutamat ihanuudet ehdin kuitenkin ikuistaa kuviin. Juhannuspäivän herkkuillalliseksi meille tarjoiltiin karamellisoituja fenkoleita ja endiivejä sekä ranskalaista kananpoikaa – ja jokaiselle oli siis varattu tuollainen ihan kokonainen yrttimarinoitu kananpoika. :) Tuosta ateriasta tuli muutenkin sellainen keski-eurooppalainen fiilis, koska muistan esimerkiksi Belgiassa asuessani syöneeni useammankin kerran endiivejä, mutta Suomessa niihin törmää varsin harvoin. Joka tapauksessa, herkkua oli!

P6220133.JPG

Sunnuntain lounaaksi Kaisa oli valmistanut graafilohta, parsaa, perunasalaatin uusista perunoista sekä sardelli-focacciaa. Kalaa syömättömänä jätin graavilohet väliin ja nautin pöydän muista antimista. Focacciastakin saatiin leikattua minulle useampi kalaton pala ja ai, että se oli hyvää! Ostan todella vähän leipää kotiin, joten nyt sain tuosta inspiraation alkaa tehdä sitä itse. Nam. 

P6230183.JPG

Viikonlopun kruunasi ystäväni Lauran tekemä pavlova, josta tulikin sitten enemmänkin ”Eton mess”, kun muhkean kokoinen marenki ei mahtunut tuohon suunniteltuun jälkkärimaljaan. Jos pavlovan idea ei siis ole jollekulle tuttu, se on siis ikään kuin kakku, jonka pohjana toimii marenki ja päällä on kermavaahtoa ja marjoja. Eton mess on vähän samantyyppinen jälkiruoka, mutta siinä marenki on murennettu palasiksi ja kokonaisuus on vähän ”sekaisempi” versio pavlovasta – sisältö on kuitenkin jotakuinkin sama. Meidän versiomme oli vähän välimuoto molemmista. En yleensä ole mikään suuri kermavaahdon ystävä, mutta tähän jälkkäriin rakastuin kyllä täysin. Olen jo suunnitellut pavlovan tai Eton messin tekemistä kotonakin. Ja pakko sanoa, että Lauran itse tekemä marenki oli tuhat kertaa parempaa kuin mikään kaupasta ostettuna maistamani. Ohjeita ja kuvia luvassa, kunhan saan itse ryhdyttyä tuohon puuhaan! :)

P6230192.JPG P6220123.JPG P6220129.JPG P6220130.JPG P6230184.JPG P6230185.JPG P6230186.JPG P6230188.JPG P6230191.JPG P6230200.JPG P6230203.JPG P6230209.JPG P6230213.JPG P6230214.JPG

Tags: ,

Categorised in: Yleinen

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Elina

  Joo, kuola valuu täällä jo! ;) Nam millä herkuilla teitä on hemmoteltu! Hyvä ruoka on kyllä itsellekin niin tärkeä osa juhannuksen tai oikeastaan minkä tahansa vaan tärkeän päivän juhlintaa. :)

 • Vierailija

  Hei, ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin, miksi et syö kalaa? Allergikkona et varmaankaan söisi focacciaa, jossa on ollut kalaa.. Ihanan näköisiä kuvia! Juhlapyhäherkuttelu on kyllä monen loman kohokohta. :)

 • Jenniii

  Joo, ruoka on aina ollut minulle suuri nautinto ja ehdottomasti osa juhlaa kuin juhlaa. Ja arjessakin saa minusta herkutella. :) Mutta erityisen ihanaa kyllä on, kun joku muu kokkaa ihanat herkut suoraan nenän eteen kuten nyt juhannuksena. <3

 • Jenniii

  Kiitos! :) En oikein tiedä, mistä tuo kammoni kalaa ja äyriäisiä kohtaan juontaa juurensa, mutta äidin mukaan olen lapsesta lähtien määrätietoisesti vain kieltäytynyt syömästä mitään mereneläviä. Olen aina maistanut sen, mitä on ollut pakko maistaa, mutta jotenkin kala ja äyriäiset eivät vain mene alas. Äiti totesi jossain vaiheessa, ettei voi pakottaa minua syömään jotakin, mitä kohtaan minulla on niin voimakas sisäinen vastustus, että lakkasi tuputtamasta väkisin. Hänen teoriansa on, että olen todellisuudessa allerginen, mutta sitä ei vain ole koskaan testattu. En oikeastaan tiedä, mikä on sitten totuus. Mutta käytännösä en siis ole koskaan syönyt kalaa tai äyriäisiä niiden lapsuuden maistiaispalojen jälkeen.

  Tuossa focacciassa oli kohtia, joita kala ei laisinkaan ollut koskettanut, koska palaset oli vain aseteltu tuohon leivän päälle ja minulle saatiin siitä leikattua kohtia, tuosta reunoilta, joissa kalaa ei ollut siinä ihan lähellä ollut. :) Olen monille muillekin asioille vähän allerginen, siis sillä tavalla, että saan lievän allergisen reaktion, mutta mitään hengenvaarallisia allergioita minulla ei ole. Lievästi olen allerginen ainakin persikalle, aprikoosille, päärynälle, kiiville, hasselpähkinälle, saksanpähkinälle ja kurpitsansiemenille. Mikään noista ei ainakaan pienessä määrin nautittuna ole minulle hengenvaarallista, mutta saattaa aiheuttaa ikävän tuntuisia oireita.

 • Oih, onpa ihanan näköisiä ruokia! Focacciaa on pitänyt leipoa kotona jo vaikka kuinka kauan, mutta nyt aion kyllä ryhtyä hommiin, tuo on niin herkun näköistä! Nam.

 • kisu

  Wau mitkä ruuat ja itse kokki on varmastikin inspiroivaa seuraa :-) Hienoja sisustuksia ja upea tyyppi!

Related posts