Juhannusherkuttelua
6 57
Pahoittelen jo ennakkoon, että läiskäisen nyt blogiin kasan ihania ruokakuvia. Hakekaa aamupalaa äkkiä ennen kuin selailette pidemmälle! :D Minua hemmoteltiin viikonlopun mökkireissulla niin herkullisilla sapuskoilla, että oli pakko ikuistaa muutamat kuviin asti ja jakaa teillekin. Sain juhannuksena niin paljon kokkausinspiraatiota, että vaikka täällä uudessa kodissa on yksinään tullut laitettua varsin vähän ruokaa, nyt kyllä monta ruoanlaittoideaa muhii takaraivossa.

Viikonlopun kokkina toimi paremmin sisustusarkkitehtina tunnettu Kaisa Blomstedt, joka sattuu olemaan ystäväni Lauran täti. :) Itse asiassa Kaisa taitaa olla alansa tunnetuimpia nimiä Suomessa nimenomaan sisustusarkkitehtuurin saralla, joten ehkäpä osa teistäkin tuntee hänen työnsä. Lomalla hänestä kuoriutui kuitenkin erinomainen kokki ja sain herkutella koko juhannuksen niin, että napa vain naukui. Naureskelin, että tunsin oikeastaan ensimmäisen kerran koko viikonloppuna nälkää vasta sunnnuntaina juuri ennen lounasta – niin hyvillä ruoilla siellä meikäläistä pidettiin. :)

Osa viikonlopun herkuista ehti kadota parempiin suihin nopeammin, kuin kaivoin kamerani esiin, mutta muutamat ihanuudet ehdin kuitenkin ikuistaa kuviin. Juhannuspäivän herkkuillalliseksi meille tarjoiltiin karamellisoituja fenkoleita ja endiivejä sekä ranskalaista kananpoikaa – ja jokaiselle oli siis varattu tuollainen ihan kokonainen yrttimarinoitu kananpoika. :) Tuosta ateriasta tuli muutenkin sellainen keski-eurooppalainen fiilis, koska muistan esimerkiksi Belgiassa asuessani syöneeni useammankin kerran endiivejä, mutta Suomessa niihin törmää varsin harvoin. Joka tapauksessa, herkkua oli!

Sunnuntain lounaaksi Kaisa oli valmistanut graafilohta, parsaa, perunasalaatin uusista perunoista sekä sardelli-focacciaa. Kalaa syömättömänä jätin graavilohet väliin ja nautin pöydän muista antimista. Focacciastakin saatiin leikattua minulle useampi kalaton pala ja ai, että se oli hyvää! Ostan todella vähän leipää kotiin, joten nyt sain tuosta inspiraation alkaa tehdä sitä itse. Nam.

Viikonlopun kruunasi ystäväni Lauran tekemä pavlova, josta tulikin sitten enemmänkin ”Eton mess”, kun muhkean kokoinen marenki ei mahtunut tuohon suunniteltuun jälkkärimaljaan. Jos pavlovan idea ei siis ole jollekulle tuttu, se on siis ikään kuin kakku, jonka pohjana toimii marenki ja päällä on kermavaahtoa ja marjoja. Eton mess on vähän samantyyppinen jälkiruoka, mutta siinä marenki on murennettu palasiksi ja kokonaisuus on vähän ”sekaisempi” versio pavlovasta – sisältö on kuitenkin jotakuinkin sama. Meidän versiomme oli vähän välimuoto molemmista. En yleensä ole mikään suuri kermavaahdon ystävä, mutta tähän jälkkäriin rakastuin kyllä täysin. Olen jo suunnitellut pavlovan tai Eton messin tekemistä kotonakin. Ja pakko sanoa, että Lauran itse tekemä marenki oli tuhat kertaa parempaa kuin mikään kaupasta ostettuna maistamani. Ohjeita ja kuvia luvassa, kunhan saan itse ryhdyttyä tuohon puuhaan! :)














Tags: I love food, Ruoka & juoma
Categorised in: Yleinen