20/06/13

Ihanaa juhannusta!

14 67 erin-axtell2.jpg

Olen aina inhonnut kaikenlaisia pakollisia juhlapyhiä monestakin syystä. Niihin liittyy usein kamalasti odotuksia ja valitettavan usein vastassa on ollut vain pettymyksiä. Toinen hankaluus liittyy siihen aiheeseen, jota täällä Pupulandian puolella ruodittiin muutamia viikkoja sitten: ystävyyssuhteisiin. Minulla on monia hyviä ystäviä, mutta en ole oikein koskaan ollut osa mitään yhtä yhtenäistä kaveriporukkaa. Etenkin juhannus on sellainen kaveriporukoiden tai pariskuntien juhla – karataan porukalla jonnekin mökille. Pariskunnat puolestaan suuntaavat kahdestaan tai pariskuntaporukalla mökkeilemään tai esimerkiksi sukuloimaan. Tällainen porukkaan kuulumaton sinkkutyttö jää siinä yhtälössä usein vähän tyhjän päälle. Olenkin viettänyt monet juhannukset vanhempieni kanssa ja samaa suunnittelin myös tänä vuonna. Ilokseni tarjoutui kuitenkin toinenkin mahdollisuus, kun ystäväni spontaanisti kysyi, haluaisinko lähteä hänen ja hänen perheensä kanssa heidän mökilleen. Spontaanista ehdotuksesta innostuneena suostuin mukaan kuokkimaan heidän perhejuhannukseensa. ;) 

Jo eilen aamulla sain kaveriltani intoilevan tekstiviestin, jossa hän pursuili ideoita, mitä kaikkea voisimmekaan mökillä touhuta. Otetaan ihania kesäkuvia, tehdään kukkaseppeleitä, syödään kesäherkkuja, saunotaan ja tehdään kauneushoitoja, kerätään kukkia tyynyn alle, nautitaan auringosta, käydään metsäkävelyillä, luetaan kirjoja ja ehkäpä innostutaan jopa piipahtamaan juhannustansseissa. Ensimmäistä kertaa elämässäni odotan juhannusta innolla! <3 Nyt kiiruhdan pakkaamaan viimeisetkin tavarani ja hurautan pian mökkitunnelmiin. Todennäköisesti kuulette minusta seuraavan kerran siis vasta juhannuksen jälkeen. Ihanaa viikonloppua juhannusta kaikille! :)

Kuva: ERIN AXTELL BY CHRIS CRAYMER IN FIORI DI CAMPO | VANITY FAIR ITALY

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihanaa juhannusta sullekin! :)

 • Ihanaa juhannusta myös sinulle! :)

  Jaan kokemuksesti juhannus- ja muista juhlista. Sinkkutyttö joutuu aina ihmettelemään minne matka käy. Tällä kertaa lähden itse sukuloimaan, mikä on mielestäni juhannuksena ihanaa. Saa rentoilla ja mökkeillä. Ei siihen sen kummempia tarvita. :)

 • Smn

  Sinulla on selvästikin tiedossa hurmaavan ihana juhannus!

 • Anni_

  Ihanaa, spontaania juhannusta sinullekin! Juhlapyhiin liittyy kyllä paljon paineita ja turhia odotuksia ja tollaset yllätysreissut on yleensä niitä parhaita :)

 • Nöpö

  Jes, kerrankin joku kiteytti mun ajatukset juhannuksesta! Ja sama fiilis on esim. uudesta vuodesta. Mulla on sama tilanne, että olen ollut pitkään sinkkuna ja meillä ei ole koskaan ollut mitään kovin isoa yhtenäistä kaveriporukkaa. Tänä vuonna, niinkuin aikaisempinakin, ollaan parin hyvän kaverin kanssa kaupungissa viettämässä juhannusta. Yksi kaverini, jopa sääli minua, kun joudun viettämään juhannuksen kaupungissa. Mun mielestä on aivan sama missä juhannuksensa viettää! Mukavaa juhannusta sulle ja kaikille, olitte sitten kaupungissa tai mökillä! :)

 • Johanna--

  Komppaan edellistä täysin, täällä myös yksi kohtalotoveri. Hirveät paineet aina, että täytyy olla huippuhauskaa. Homma on kuitenkin niin, että kaikkilla ei ole kesämökkiä, mihin juhannuksena mentäisiin eikä tiivistä kaveriporukkaa, jonka kanssa juhlapyhät juhlittaisiin. Se on kurja juttu, että asetetaan paineita toisille. Miedän kaikkien pitäisi olla enemmän ymmärtäväisiä toisiamme kohtaan :) Minun suurin osa kavereista alkaa olemaan perheellisiä, joten ovat tietysti omissa porukoissaan juhlapyhät perheidensä kanssa. Mun osalta jussi menee tällä(kin) kertaa töissä, joten eipähän tarvii miettiä kummempaa. Mut tosissaan voihan juhannusta viettää kaupungissakin ihan hyvin. Meitäkin on varmasti useampi kuin tiedämmekään, jotka kokevat samoin. Mut nautitaan kaikki kesästä ja valosta oltiin sitten missä hyvänsä :)

 • jepu

  Ihanan rehellisesti kirjotettu :) Mullekkin juhannus on aikuisiällä aiheuttanut hiukka ahistusta kun ei ole sitä kesämökkiä, missä voi viettää juhannuksen niin kuin se monien mielestä oikeaoppisesti kuuluisi viettää.. Onneks on kuitenkin paljon kavereita (joilla myöskään ei ole mökkiä), niin voidaan aina yhdessä tehdä jotain.

 • juulimaa

  Musta on aina tuntunut, että olen yksin juhannuspaineitteni kanssa ja että KAIKILLA muilla on joku kaveriporukka tai kutsuja satelee mökeille useilta suunnilta. Välillä olen tuntenut itseni tuppautujaksi, kun olen kysellyt kavereilta suunnitelmia ja minut on kutsuttu mukaan. Tänä vuonna olen jutellut asiasta joidenkin kavereiden kanssa ja yllättäen huomannut, että päinvastoin melkein kaikki ovat kokeneet samanlaisia paineita juhlapyhien suhteen. Mökkeily kavereiden kanssa on ihanaa, mutta tänä vuonna vietetään juhannus kavereiden kanssa kaupungissa pienellä porukalla. Voihan sitä mökkeillä muulloinkin.

 • Hannae

  Hyvää juhannusta sinulle! Ostin muuten nimikkohuulipunasi ja se on paras huulipuna mitä minulla on ollut! Koralli on suosikkivärejäni meikissä muutenkin :)

 • Juhannustaikoja

  Tiedän tarkalleen mitä tarkoitat tuolla ystävyyjutulla, sillä myös itselläni kaverit koostuvat useammasta piiristä, eivätkä oikeastaan tunne toisiaan. Tuntuu juuri myös, että jokaisella on vielä eri piiri, johon kuuluu vanhoja lapsuudeystäviä, poikakaverin ystäviä jne. Juhannus, vappu, uusi vuosi – kaikki juuri tällaisia juhlia. Komppaan muita kommentoijia – mielestäni juhannusta voi viettää missä vaan. Oman juhannustunteeni tekevät Suomen kaunis luonto koivuineen, kukkineen ja hyttysineen. Näistä voi nauttia myös kaupungissa. Asun itse maalla, joten siksikin mökkeily ei ole minulle hirveän tärkeä juttu. ;) Mahtavaa juhannusta ja loppukesää!

 • P

  Noni, ompa pakko nyt kommentoida. Oma kokemukseni näistä ”pakollisista” on saman suuntainen kuin sinun. Nyt kerrankin olen suhtautunut täysin paineettomasti, vailla minkäänlaista huolta siitä onko juhannussuunnitelmia vai ei. (Varmaan iän mukanaan tuoma saavutus tai jotain, olen 31v.) Puolikuntosena aloin jo nauttia ajatuksesta, etten tee mitään ja pötköttelen kotona. No nyt on sitten tullut jo neljä (!) kutsua. Viimeisimmän kohdalla taivuin ja lähden kohta kyläilemään.

 • Inhel S

  Pakko miunkin kommentoida, koska nuo olivat aivan kuin omia ajatuksiani. Juuri tuollaisia ongelmia miullakin on yhtenäisen kaveriporukan puuttumisen takia ollut. Siksi tulinkin nytkin synnyinkotiini maalle äidin ja isän luo. Toivottavasti siulla on ollut ihana juhannus!

 • Jessii

  Sama juttu minulla, ei ole yhtenäistä kaveriporukkaa ja kaikilla kavereilla on ne puolisot tai perheet. En ole moneen vuoteen viettänyt vappua tai uutta vuotta, koska sinkkuna on vaikea mitään viettää. Joulut ja juhannukset olen viettänyt oman perheeni kanssa. Kohta alkaa kesäloma ja olen miettinyt, että mitä sitä voisi tehdä, uskaltaako yksin lähteä maailmalle.

 • Sarah

  Sama juttu täälläkin :)
  Jo teini-ikäisenä olin vähän ulkona kaikista kaveriporukoista. Parhaimpien ystävien kanssa olemme asuneet hyvin kaukana toisista, samoin myös perheen kanssa. Jonkun sateisen juhannuksen olen ollut omassa seurassa kaupungissa ja katsonut leffoja. Toisinaan olen omasta halusta ollut töissä. Kaikkia juhannuksia en edes muista. Pikkuhiljaa olen osannut rentoutua näiden juhlien kanssa ja nyt kolmikymppisenä ne ei aiheuta enää lainkaan päänvaivaa. Ennemmin haluan, että jokapäiväinen elämäni on ihanaa ja arvokasta, kuin että varmasti juuri tuona yhtenä juhlapäivänä on hauskaa ja olen parhaassa seurassa. Sen sijaan rakastan tehdä jokaisesta päivästä juhlan ja elämisen arvoisen. Niin ja yllättäen kun olen lopettanut asiasta huolehtimasta, niin kaikki onkin järjestynyt itsestään ja tästäkin juhannuksesta tuli todella ihana.

Related posts