15/06/13

Oiva tuli kotiin! <3

81 91 P6157599.JPG

Voi kuulkaa, kyllä tätä hetkeä on odotettu! Nimittäin sain vihdoin uuden sohvani kotiin. :) Vatvoin itse ensin pienen ikuisuuden sohvavalintani kanssa, koska olin saanut todellisen pakkomielteen kotimaisen Valantin Oiva-sohvasta, mutta sen hinta tuntui omalle budjetilleni himpun verran liian kovalta. Päädyttyäni lopulta siihen lopputulokseen, että olisin valmis sijoittamaan Oivaan, kun mikään muu sohva ei vain tuntunut yhtä mieluisalta, ryhdyin pohtimaan värivalintaa. Mietin pitkään valkoisen ja vaaleanharmaan välillä, ja ehdin siinä välissä kysyä kokemuksia ja mielipiteitä blogin lukijoiltakin. Fakta kuitenkin on, että olen haaveillut nimenomaan valkoisesta sohvasta ja juuri sellainen tuntui sopivan tähän asuntoon täydellisesti. Muiden valkoisten sohvien omistajien rohkaisemana päätin, että jos ei yksinasuva lapseton ja lemmikitön sinkkunainen voi ostaa valkoista sohvaa, niin kuka sitten voi? Ja annoin palaa! Kävipä vielä niin mahtavasti, että kun soittelin tilaus-asioiden viimeisistä yksityiskohdista Valantille, he tuumasivat, että ihastukseni Oivaan on tuonut heille jo niin monta kyselyä sohvasta, että he halusivat tarjota minulle loppuhinnasta pienen alennuksen. Voisiko enää paremmin sattua, kun juuri se hinta oli tämän hetken päätöksenteossa se suurin epäröintiä aiheuttava seikka. Eli iso kiitos Valantille tästä eleestä. :)

P6157589.JPG

Mutta tosiaan, eilen se sohva nyt sitten saapui kotiin kannettuna – sääliksi kävi miehiä, jotka roudasivat mööpeliä rappusia pitkin kuudenteen kerrokseen. :D Onneksi tämä Oivaseni on sentään melko kevytrakenteinen. Painavampiakin sohvia varmasti olisi! Olen tässä vähän varovasti nyt tututunut uuteen tulokkaaseen ja ehdin jo eilen illalla pistää olohuoneen sisustusta moneen kertaan uusiksi miettiessäni, että mikä on se oikea sohvan paikka. Kokeilin kaikki vaihtoehdot, joita olin miettinyt ja kuten tyypillistä, se ensimmäinen ja intuitiolla oikealta tuntunut oli vain paras. :) Mutta eipähän tarvitse nyt arvuutella, kun on muutkin vaihtoehdot testattu. Sohvan löydettyä oman paikkansa, testailin vielä eri vaihtoehtoja työpöydän paikaksi, mutta siinä asiassa en vielä päässyt mihinkään ratkaisuun, koska potentiaalisia vaihtoehtoja on useampi. Mutta teki takuuvarmasti haballe hyvää hiissata tuota täyteen ahdettua kirjahyllyä kämpän puolelta toiselle. ;)

P6157583.JPG

Ja pakko sanoa, että nyt kun tämä Oiva nököttää tässä paikoillaan ja kirjoittelen tätäkin postausta uudella sohvallani istuskellen, en kadu sohvavalintaani tai sen arkaa väriä tippaakaan. Toki valkoisen sohvan kanssa pitää nyt hiukan varoa tummempaa väriä enemmän, mutta kun ei syö sotkevia ruokia sohvan päällä, suojaa kankaan tarvittaessa viltillä ja käsittelee sohvan jollakin suoja-aineella, niin uskoisin selviytyväni. :) Voin muuten kertoa, että 2,5 kuukautta ilman sohvaa tuntui melkoisen pitkältä ajalta. Kun vieraita on käynyt kylässä, ovat olleet istumapaikkavaihtoehtoina hivenen epämukavat ja kovat keittiön tuolit, lattia, olohuoneen yksi nojatuoli (josta on voitu sitten tapella, että kumman pylly on niistä kovista alustoista kipeämpi, haha) sekä makuuhuoneessa sänky. On se vaan niin mukavaa, että on olohuoneessa tällainen rentoutumispaikka. Huomasin nimittäin, että ilman sohvaa vietin oikeastaan kaiken aikani makuuhuoneessa juuri siitä syystä, että sellaista kivaa oleiluun sopivaa paikkaa ei olohuoneessa kertakaikkiaan ollut. Nyt tulee siis sohvan myötä hyödynnettyä tätä koko asunnon tilaakin paljon paremmin.

P6157597.JPG

Sohvan saavuttua saan nyt myös vihdoin tosiaan mietittyä muiden kalusteiden ja taulujen paikat – ja pääsen vihdoin tästä keskeneräisyydestä eteenpäin. Onhan se hiukan ahdistanut, että puolet kämpästä on vielä ollut ihan vaiheessa, kun jotenkin itse haluaisi jo saada tavarat paikoilleen. Että jeeeeee, me so happy! Ja luvassa on pian lisää kotikuvia, kun saan vihdoin olohuonetta valmiimmaksi.

PS. Nuo taulut ja kello eivät välttämättä nyt ole vielä lopullisilla paikoillaan – kunhan tökkäisin ne tuohon seinälle, kun siinä sattui olemaan valmiiksi taulukoukut. :)
P6157602.JPG P4024097.JPG P6157600.JPG P6157604.JPG P6157613.JPG P6157605.JPG

Tags: ,

Categorised in: Koti

81 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • emmien

  Oi että ihanalta näyttää! Olen niin iloinen puolestasi. :)
  Hei vinkkinä vielä, että kokeileppa laittaa sohva reilusti irti seinästä. Itselläni sohvan ja seinän välissä on ainakin 30cm (ja sohvanpäädyn ja seinän välillä n50cm), ellei enemmänkin, niin sohva on edukseen enemmän eikä nurkkaan piilotetun näköinen :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Arvelinkin, että joku taas puuttuu tuohon seinän viereiseen sijaintiin. Tällä hetkellä sohva on irti seinästä noin 20cm, eikä enempää juuri voi ollakaan, koska toisella puolella tulee vastaan sitten ruokapöytä ja tuolit, joille ei jää riittävästi tilaa, jos sohvaa siirtää. Tämä on näitä pienten asuntojen haasteita, että neliöitä ja senttejä ei vain valitettavasti aina riitä ihan kaikkeen. :(

 • Jenniii

  Tajusin juuri, että taisitkin tarkoittaa tuota takaseinää. :) Kamalan paljon sohvaa ei voi siirtää seinästä irti pienessä tilassa ja noin paljon irti seinästä siirrettynä se näyttää ainakin tässä tilassa vain omituiselta. Mutta kokeilin irrottaa seinää takaseinästä 10-15cm ja se kyllä toimii. :) Eli kiitos vinkistä!

 • emmien

  Joo, juurikin sitä takaseinää tarkoitin. kummasti niillä muutamalla kymmenellä sentillä on iso vaikutus, eikö totta! :)
  Itse ennen 23neliön miniyksiössä asuneena tiedän, että pienien tilojen sisustaminen on välillä todella haasteellista ja vaatii kärsivällisyyttä. Mutta kun on selvät ajatukset siitä mitä haluaa, se helpottaa jo paljon. Sinulla tuntuu mielikuva lopputuloksesta olevan selkeästi jo olemassa ja ilolla seuraan sisustuksen valmistusta :)

 • Kentauria

  Nyt on pakko kommentoida. Osa varmaan osasi odottaakin, että tulet joko saamaan a. sohvan ilmaiseksi tai b. selvällä hinnan alennuksella. Sen verran asiaa ja sohvan hintaa pyöriteltiin blogissa, että ikävä kyllä se alkoi jo vaikuttaa tarkoitushakuselta. Voi että kun oisit kertonut saaneesi hinnan alennustarjouksen, mutta kieltäytyneesi tästä. Muissakin blogeissa on ollut tarkoitusperät hieman epäselvät, jos blogisti kertoo rakastavansa kukkia ja toivookin saavansa kukkasponsorin itselleen. Jep, asiasta kerrotaan rehellisesti ääneen, mutta minulle ainakin jää vähän huono maku suuhun. Enivei, sohva on nätti ja tarvinnee ympärilleen hieman tilaa, että pääsee oikeuksiinsa. Onnistunut ’ostos’! :) Ja kiitos hyvästä ja aktiivisesta blogista.

 • Jenniii

  Ikävää, jos koet noin. Minulle sohva oli taloudellisesti todella iso hankinta tässä elämänvaiheessa, joten omasta mielestäni on täysin luonnollista ja ymmärrettävää, että halusin pohtia asiaa monelta kantilta ja tutkia vaihtoehtoja huolella ennen päätöksentekoa. Mikäpä olisi parempi ja luontevampi kanava tähän kuin oma blogi, jossa sisustusaiheet ovat esillä ja vinkkejään jakamassa monituhatpäinen lukijakunta. Olisihan sieltä lukijoiden vinkeistä voinut hyvinkin pompata esille jokin muu, edullisempi vaihtoehto ja siksikin kyselin asiasta.

  Toisen postauksen aiheesta tein siinä vaiheessa, kun olin jo tehnyt päätöksen hankkia tämän kyseisen sohvan, mutta kaipasin lukijoiden kokemuksia sekä tukea halulleni hankkia se valkoisessa värissä. Kommenteissa sainkin paljon näkemyksiä puolesta ja vastaan, ja ne auttoivat värin valinnassa. Olin jo tehnyt ostopäätökseni, kun tätä alennusta minulle tarjottiin, joten mikään ei olisi velvoittanut minua kertomaan asiasta. Koska olen kuitenkin valinnut olla läpinäkyvä ja rehellinen näistä jutuista blogissani, halusin mainita myös tuon saamani alennuksen. Siksi tuntuu erityisen ikävältä, että minua ikään kuin ”rangaistaan” avoimuudestani ja siitä, että kunnioituksestani lukijoita kohtaan kerron tämänkin asian, vaikka mikään ei siihen velvoittaisi. Uudesta sohvasta ja kotini sisustuksesta olisin tehnyt juttua joka tapauksessa, tuli alennusta tai ei – aivan kuten edellisenkin kodin sohvasta, jolloin mitään etuja en hankintaan saanut.

  Minusta ehdotus siitä, että olisin kieltäytynyt tarjotusta alennuksesta on täysin absurdi. Kuka hullu kieltäytyisi ostamasta halvemmalla hinnalla tuotetta, jonka on joka tapauksessa ollut hankkimassa? En tiedä sinusta, mutta minulla ei todellakaan ole niin paljon rahaa, että olisi varaa kieltäytyä tällaisesta. Ei sillä, että se blogin lukijoille kuuluisi, mutta eron myötä tapahtunut muuttoni nosti elinkustannuksiani todella merkittävästi ja joudun oikeasti miettimään aika tarkkaan hankintojani tällä hetkellä – ainakin huomattavasti tarkemmin kuin aiemmin. Ja edusta huolimatta sohvan hinta on edelleenkin sen verran korkea, että se kirpaisee kovasti budjetissani. En aio eritellä alennuksen suuruutta täällä, mutta hintaa sohvalle jäi silti lähes 2000 euroa, joten minusta lainausmerkit sanan ”ostaa” ympärillä ovat tarpeettomat. Olen pahoillani, mutta välillä te lukijat olette minusta melko kohtuuttomia. Voitko itse sanoa, että olisit minun asemassani kieltäytynyt alennuksesta?

 • Mimosa.

  Oli ihan pakko tulla kommentoimaan. Ensinnäkin Jenni toivottavasti et nyt loukkaantunut tuosta edellisestä kommentista. Uskoisin, että sen kirjoittaja on vain peruskateellinen suomalainen.

  Blogisi on ollut yksi ensimmäisistä blogeista, joita olen alkanut seuraamaan. Olen alusta alkaen pitänyt siitä, että kerrot suoraa kaikki yhteistyö yms. jutut. Olet myös ihanan positiivinen kirjoittaja. Blogissasi ei ole koskaan tarvinnut jäädä miettimään, että oliko tämä joku mainos vai ei.

  En voikkaan käsittää, että joku tulee heittämään jonkin noin typerän kommentin. Kaikki jotka ovat lukeneet blogiasi pidempään kyllä ymmärtävät miksi pohdiskelit sohvaa useampaan otteeseen. Ja on ihan normaalia pohdiskella kalliin ostoksen tekemistä blogissaan, niin tekevät muutkin. En voisi ikinä kuvitella, että tarkoituksella pyörittelisit jotain asiaa blogissasi alennusten toivossa. Se ei vain vaikuta sinun tapaiseltasi.

  Aurinkoista kesää Jenni! Muista, että maailmaan mahtuu aina niitä, jotka ovat kateellisia toisille. Muistakaamme kaikki, että toisen onnellisuus ei ole minulta pois. Toivon, että jatkossakin voin lueskella blogistasi sisustuspohdintojasi. Jatka samaa malliin! :)

   

 • Jepjep

  En ymmärrä, eikö koskaan voi kommentoida mitään ilman, että on kateellinen? En ole kateellinen siitä, että joku ostaa valkoisen sohvan, mutta vähintäänkin tympääntynyt siitä miten kovasti tätä kyseistä alennusta aiemmissa postauksissa kalasteltiin. On jollain lailla lukioiden aliarvioimista, että luullaan ettei tälläistä muka tekstin seasta huomata. Pidän blogistasi, ei sillä, mutta en epäile hetkekään ettetkö olisi kyennyt tekemään esim. väripäätöstä ihan itsekin.

 • veerras

  Ompas kaunis sohva! Itse ostin syksyllä uuteen asuntooni valkoisen sohvan, ja vaikka minulla on kissa, on sohva pysynyt täysin valkoisena :) suihkutin sen reilusti suoja-aineella heti kun sohvan sain ja olen vältellyt sohvalla istumista sinisissä tai muissa väriä päästävissä farkuissa :) tahran tahraa ei ole miltei vuoden jälkeen ilmestynyt! :)

 • Jenniii

  Eli käytännössä syytät minua valehtelusta? Kylläpä on kyyninen asenne sinulla. Olen oman kantani selittänyt jo tuossa yllä ja jos et halua sitä uskoa, niin sillepä en mahda mitään. Tuolla sinun logiikallasi oikeastaan kaikki jotakin asiaa ihastelevat ja intoilevat postaukset ovat jonkin hyödyn kalastelua, ja se on minusta melko surullinen katsantokanta elämään noin yleisesti ottaen. Ja totta puhuen se kertoo mielestäni enemmän sinusta kuin minusta.

  Ja kyllä, sain todella paljon hyviä vinkkejä, näkökulmia ja perusteluita värivalintaan sekä puolesta että vastaan, ja niistä oli iso apu päätöksenteossa. Kaipasin ennen kaikkea myönteisiä käytännön kokemuksia valkoisesta väristä, koska usein sitä niin moni kauhistellen karsastaa. Ja niitä myös sain ja ohessa liudan hyviä vinkkejä, joiden avulla pitää sohva puhtaana ja valkoisena. Sainpahan siinä sivussa myös hyvää keskustelua aikaan, sillä kantaa aiheeseen taidettiin muistaakseni ottaa liki 50 kommentin voimin. Mutta jos haluat välttämättä uskoa salaliittoteorioihin, niin ihan vapaasti! :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Onpa kiva kuulla, että oma sohvasi on pysynyt hyvässä kunnossa! Ostitko sen suojasuihkeen ihan sieltä huonekaluliikkeestä vai mistä sellaista kannattaisi katsella? Pitänee käsitellä omakin sohva sellaisella mahdollisimman pian. Olen kyllä nyt jo uskaltautunut istumaan tässä, vaikka en vielä olekaan suihkinut suoja-aineita. :)

 • Maria Morri

  Mä en ymmärrä, voiko koskaan bloggaaja hehkuttaa tai pyöritellä mitään ilman, että kärkkyy alennuksia ja valehtelee lukijoilleen eurojenkiilto silmissään?

 • Vierailija

  Hei! Mistä olet hommannut nuo sympaattiset pehmohahmot? Sisarentyttärelle olisi kiva ostaa lahjaksi jotain bulkkipehmoista poikkeavaa :)

 • Jenniii

  Söpöläiset ovat brittisuunnittelija Donna Wilsonin käsialaa. :) Joitakin pehmoista on ainakin joskus myyty Helsingissä My o My -liikkeessä Erottajalla (se sisäpihan putiikki), mutta Donna Wilsonin verkkokaupasta niitä saa varmuudella: http://www.donnawilson.com/

 • satunnainen vierailija

  ”Mä en ymmärrä, voiko koskaan bloggaaja hehkuttaa tai pyöritellä mitään ilman, että kärkkyy alennuksia ja valehtelee lukijoilleen eurojenkiilto silmissään?”

  Aikamoinen kommentti! En ole kyllä seurannut tätä sohva-juttua mitenkään, joten enpä kommentoi sitä mitenkään. Varmasti tosin voi joillain bloggareilla olla hinnanalennukset mielessä esim. jotain vaatepostausta tehdessä, mistäpä niitä tietää aina mikä on se syy. Jotenkin en kyllä itse jonkin aikaa blogiasi lukeneena uskoisi että olisit jauhanut sohvasta vain saadakseksi alennusta.
  Sellaisen huomion kyllä haluaisin sanoa, mistä varmasti itse olet hyvin tietoinen, että tällä blogilla (ja tietty muillakin tunnetuilla blogeilla) on kyllä vaikutusta, sitä ei voine kieltää. Esimerkiks luin jost tota Koo-kenkä blogia ja rupesin heti miettimään et minkäslaisia sandaaleja niillä on kun oon vähän nyt kesäks ettiny sellasia. Ois muuten ihan mielenkiintoista tietää et miltä tuntuu olla jonkinlainen mielipidevaikuttaja? Ootko huomannut että sillä olis jotain vaikutusta sun elämäään? Tai kyllä sillä varmasti ainakin jonkinlaista on ollut :). Lähinnä tuli tässä mieleen et tuntuuko jotenkin erikoiselta pohtia esim. sohvan hankintaa julkisesti netissä joidenkin periaatteesa random tyyppien kanssa? Vai tuntuko esim. aluks oudolta/nyt on tottunut vai miten? Tuli vaan mieleen tämmöstä, ei oo pakko sen kummemin vastata, itelle blogit on vaan aika uus asia niin sillä lailla mielenkiinnosta kysyin :).

 • Tutta

  Minunkin mielestä nuo Kentaurian kommentit kertoo paljon enemmän hänen omasta sielun elämästään, kuin Jennin.

  Ennen kuin itse ostin oman valkoisen sohvani, pohdin värivalintaa monien eri ystävien ja tuntemattomienkin kanssa. Halusin nimenomaan kuulla, että millainen ennuste minulla on saada se pysymään valkoisena. Siksipä minustakin on täysin luonnollista Jennin kysyä neuvoja blogissa, jossa sentään vastauksia saa laajalta joukolta ihmisiä, joilla asiasta voi olla kokemustakin!

 • Maria Morri

  Niin siis selvennykseksi, oma pointtini oli vastata aikaisemmalle kommentoijalle, joka kysyi ”En ymmärrä, eikö koskaan voi kommentoida mitään ilman, että on kateellinen? ” vastaavalla tavalla ja osoittaa, että jos kateuskortin väläyttely tuntuu kummalliselta ja turhauttavalta, niin aika kummalliselta ja turhauttavalta vastaavasti tuntuu bloggaajasta se, että hänen oletetaan hehkuttavan asioita vain saadakseen jotain itselleen, ei mistään muusta syystä. :) Ja tosiaan vieläpä valehtelevan lukijoilleen motiiveistaan. Oon siis itsekin bloggaaja (ja kans saanut näistä kommenteista oman osani): http://www.heijastuspinta.fi :)

 • Sophiee

  Suojasuihkeita saa huonekalukaupoista ja esim. Stockalla on ainakin ennen myyty Softcaren huonekalu- ja mattosuoja-aineita.

  Tuohon ”kohuun” viitaten totean vain, että tuskinpa tuokaan kommentoija olisi alennuksesta kieltäytynyt. Ei kai kukaan ole niin hölmö. ;) Sitä paitsi: jossain blogeissa sitä alennusten kalastelua ehkä onkin, mutta kyllä se sitten paistaa rivien välistä aika räikeästi. Itse joskus mietin isojen ostosten kohdalla, että voi kun olisi blogi, niin voisi kysyä monilta vinkkejä ja helpottaa siten omaa valintaa – vinkkejä tuntemattomilta erityisesti, kun tuttujen mielipiteisiin ei aina voi luottaa. Joten mikä mahtava väylä siihen blogi onkaan! :)

 • Armi

  Hyvältä näyttää!

  Voi olla, että pidät nojatuolista tuollaisena kuin se on, mutta tekee mieli kuitenkin heittää vinkki varmuudeksi: puujalkojen naarmut saa pois pyyhkäisemällä öljyllä (esim. keittiöstä löytyvällä ruokaöljyllä) tai raaputtamalla puuta pähkinällä. :)

 • sofiaf

  Hei Jenni! Kiva kun olet tyytyväinen valintaan. Nautit nyt vaan täysillä siinä löhöilystä. Mieli teki repiä sohva paketista jo liikkeessä, mutta kiva että sen näkee nyt näin ihan oikeasti ;) Se näyttää ihanalta tuota lattiaa vasten- valkoinen oli ihan oikea valinta!

 • LTL-Anna

  Kivasti sulla tuollai vähän sävy-sävyyn nuo kirjat tuolla hyllyssä :) Minun todellakin pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja hankkia meille kirjahylly, on nimittäin kirjat olleet pinottuna makuhuoneen lattialla ja vuoden päivät O_o

  Ja hieno on sohva! :)

 • kisu

  Minusta kaikki tällainen on juuri sitä harmaata aluetta, joka liittyy blogeihin, mainostamiseen ja yhteistyökuvioihin. Näistähän on alettu keskustella laajemminkin, ja asialle haetaan joitakin linjauksia. Se mikä on oikeasti tarkoitushakuista tms. taas on sitten hankalampi arvioida, varmasti joskus bloggarin itsensäkään.

  Oletan, että iso osa lukijoistasi on fiksuja ihmisiä, joten minusta on aivan luonnollista, että terveen kriittistäkin asennetta tähän liittyy. Suurin osa näistä yhteistyökuvosista sujuu kuitenkin niin yltiöpositiivisissa (ah ja voihh! :-) merkeissä, että pieni tasapainotuskin lienee tarpeen. Vai eikö blogeja saisi lukea tai kommentoida kuin täysin samanmieliset ihmiset? Itsekin seurailen jonkin verran blogiasi, vaikka iso osa postauksia (ne asukuvat kaikista eri kulmista! ;-) ei minua kiinnostakaan, ja meillä on hyvin erilainen maku. Blogisi on kuitenkin monipuolinen, olet mukavalla tavalla avoin, näet kirjoitustesi eteen vaivaa, kirjoitat kivasti ja selvästikin arvostat lukijoitasi. Samalla tietysti asetat tämän kaiken, ja ison osan elämästäsikin, myös kaikenlaisille mielipiteille alttiiksi. Varsinkin nykyisessä elämäntilanteessasi se on rohkeaa. (Tiedän sillä olen kokenut pitkälti samanlaista, ja vieläpä juuri samaan aikaan.)

  Tokihan Valanti sai tässä mukavaa blogijulkisuutta ja olen ehkä hieman yllättynyt, jos saamasi etu tuli sinulle totaalisena yllätyksenä. Valannin kalusteista ja palvelusta minulla ei sinänsä ole kuin erittäin hyvää sanottavaa, olen itsekin niitä aiemmin hankkinut. Suomessa valmistettuun laatutyöhön satsaaminen kannattaa aina, vaikka hinnat toki kirpaisevatkin.

  Blogin pitäminen näin kokonaisvaltaisesti on haasteellista, mutta toisaalta myös ainakin jossain määrin ansaintatapa (en tiedä mikä tilanne sinun kohdallasi on). Ja työssähän suurin osa meistä saa eri suunnista jonkin palautetta, josta osa on positiivista, osa ns. korjaavaa – ja osa aiheesta, osa aiheetta. Näiden kanssa pitää vaan elää ja suhtautua :-)

 • Lizzz

  Hitsit, että rakastan sisustustyyliäsi!!:) Juuri tuollaisesta tyylistä unelmoin itsekkin….;)

  Ja vielä sen verran, että: jos joku esim. vaatekaupassa työskentelevä henkilö saa alennuksia työnsä takia, niin niistä tuskin kieltäydytään tai niitä tuskin ihmetellään, niin eikö Jennikin saa saada työnsä puolesta alennuksia?? Saavathan jotkut töistä myös esim. liikunta/kulttuuriseteleitä, joka mielestäni on samantyyppinen juttu kuin kyseinen sohvaalennus….

 • Jenniii

  Hei kiitos hyvästä vinkistä! Tuoli on kierrätyskeskuslöytö, joten voi olla, että jalat olivat melko kolhiintuneet jo hankintahetkellä, mutta varmasti lukuisat muutot ovat myös jättäneet niihin jälkensä. Pitääpä siis kokeilla tuota öljykikkaa! :)

 • Jenniii

  Mahtavaa kuulla mielipiteitä myös sieltä suunnalta! :) Nautin kyllä löhöilystä joka solullani ja tuntu heti kuin asunto olisi kasvanut puolella, kun sain toisen oleiluhuoneen makuuhuoneen rinnalle – ihanaa! Ja olen samaa mieltä, että valkoinen oli juuri nappivalinta tähän asuntoon. :)

 • Jenniii

  Joo, päätin kerrankin organisoida kirjat hyllyyn jotenkin perinteistä hauskemmalla tavalla. :) Oma kirjahylly on löytynyt antiikkikaupasta joskus edulliseen hintaan.

 • Kentauri

  Hei taas. Sanottakoon tähän alkuun, että en ole kirjoittanut muilla nimimerkeillä kommentteja tähän keskusteluun. Ymmärrän toki, että sohvan hankinta on taloudellisesti kenelle tahansa iso päätös ja alennus on jokaiselle tervetullut. Mutta ajatuksena on, kenelle sitä alennusta tarjotaan. Tarjotaanko sitä suositulle bloggajalle, joka tahtomattaankin mainostaa tuotetta blogissaan vai tavalliselle matti meikäläiselle. Ja kuka ja missä asemassa oleva sen hyväksyy. Nyt en tarkoita tällä sinua Jenni, mutta ihan yleisellä tasolla voi miettiä, että missä menee raja lahjojen ja alennusten saannissa? Milloin ylitetään nk. hyvän maun raja? Onko se 100 e, 500 e, 2000 e vai 5000e? Saako muutkin meikäläiset saman alennuksen, vaikka emme bloggaa? Täytyykö isommissa hankinnoissa ottaa huomioon oma asemansa ja vaikutusmahdollisuutensa bloggaajana?Ja eihän kukaan kieltäydy alennuksesta, mutta onko näissä alennuksissa kyse ajatuksesta, jota tavallinen tallaaja vieroksuu. Milloin puhutaan lahjuksista, milloin alennuksista? Ymmärtääkseni tietyille ammattikunnille on säännöt tavaroiden vastaanottamisesta. Ja tällä en nyt Jenni tarkoita sinun sohvaostosta, kyse on laajemmasta ilmiöstä. Ja sori, sana ostos sitaateissa oli turhaa, maksoit suurimmaksi osaksi sen itse, pahoittelen. Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että olisin kieltäytynyt alennuksesta. Mietin sitä jo ensimmäisen sohvapostauksesi jälkeen, että kuinkahan käy ja kuinka itse menettelisin. Totta kai halvempi sohva houkuttaisi, mutta olisinko kehdannut ottaa sitä vastaan? Vaikea sanoa jälkikäteen, että en varmasti olisi ottanut. Olemme vain ihmisiä. Ja mitä tulee kohtuuttomuuteen, niin ehkä bloggaaajilta vain vaaditaan enemmän. Täytyy tiedostaa oma vaikutuksensa ja asemansa julkisuuden henkilönä. Ja rangaistuksesta ei ole kyse, pahoittelen jos se siltä tuntuu. Tämä on vain yksi kommentti monien joukossa, osa on tsemppaavaa, osa hyväksyvää, osa pahoittelee ja osa kritisoi. Ei tähän maailma kaadu.

 • Jenniii

  Tämä on juuri sellaista vähän harmaata aluetta, jonka kohdalla on vielä vaikeampi määritellä, että kuuluuko alennuksesta tai saadusta edusta kertoa. Jos bloggaaja on esimerkiksi jo kassalla ja myyjä haluaa antaa hänelle vaatekappaleesta alennuksen siinä vaiheessa, voidaan sanoa, ettei se ole vaikuttanut ostopäätökseen millään tavalla. Jos vaatekappale on ollut aikeissa esitellä blogissa vaikka päivän asuna joka tapauksessa, niin tuntuu toisaalta hölmöltä, että yhtäkkiä siitä tulisikin kaupallisen yhteistyön väline. Joissakin tapauksessa alennuksia annetaan vaikka juuri siitä syystä, että brändi on huomannut bloggaajan tuovan heille pyyteettömästi hyvää näkyvyyttä ja he haluavat jollakin tavalla osoittaa kiitollisuutensa asiasta. Siksi minusta on vähän nurinkurista, että tilanne kääntyy bloggaajaa vastaan siinä kohtaa, jos hän hyötyykin jostain yllättäen jollakin tavalla. Tässä kyseisessä tilanteessa en olisi ollut oikeastaan velvoitettu edes mainitsemaan alennuksesta ja mainitsematta jättämällä olisin varmasti päässyt helpommalla. Halusin kuitenkin olla avoin ja kertoa asiasta, ja juuri siksi tuntuukin ikävältä, että avoimuuteni käännetään minua vastaan.

  Tarkoitushakuinen etujen kerjääminen blogin kautta voi todellakin olla silmiinpistävää ja takuulla ärsyttävääkin lukijan näkökulmasta. Mutta nykyään minusta tuntuu siltä, että osa lukijoista on niin herkkänä kaikkien yhteistyökuvioiden kanssa, että epäilyksen aiheita nähdään sielläkin, missä niitä ei ole. Toisaalta, mitä pahaa siinäkään on, vaikka bloggaaja itse neuvottelisikin itselleen joitakin etuja, jos esimerkiksi tietää haluavansa jonkun tuotteen ja kirjoittavansa siitä, sai alennusta tai ei? Sehän on win-win-tilanne molemmille osapuolille ja siinä kohtaa yhteistyötaho vain päättää, haluaako ”kiittää” bloggaajaa alennuksen tai edun muodossa saamastaan näkyvyydestä vai ei. Eikö voisi jopa ajatella, että näissä tilanteissa hehkutus on ikään kuin varmemmin aitoa kuin mainostajan suunnalta ehdotetussa yhteistyössä. Toki itse lähden siitä oletuksesta, että arviot tuotteista ovat aina aitoja ja rehellisiä. Olen itse jonkin aiemman postauksen yhteydessä todennut, että käytän mieluummin blogini palstatilaa sellaisiin juttuihin, joista oikeasti pidän. Ja olen perunut sovittujakin yhteistyöjuttuja siitä syystä, että tuote ei ole vastannut odouksiani tai kriteereitäni. Varmasti lukijoiden joukossa on aina sellaisia tyyppejä, jotka haluaisivat lukea bloggaajan lyttäävän jonkun tuotteen tai kritisoivan tuotteita avoimesti, mutta minua ei kiinnosta kirjoittaa sellaista blogia. Poikkeuksena voisin toki tehdä sellaisen jutun, jos kokisin, että minua on asiakkaana tai kuluttajan viilattu pahasti linssiin tai kohdeltu asiakaspalvelun puolelta huonosti. 

  En täysin ymmärrä, mikä ensimmäisen kommentoijan ongelma tässä asiassa oikein oli? Se, että hänelle jäi jostakin syystä asiasta ”huono maku” siitä, että otin minulle tarjotun alennuksen vastaan? Omasta mielestäni kahden postauksen tekeminen ja pohdinta monen tonnin arvoisen hankinnan kohdalla on ihan perusteltua – ehkä se jollekulle muulle on pikkuraha, mutta minulle se on todella iso. Ja sain postauksien avulla juuri niitä vinkkejä, jaettuja kokemuksia ja ajatuksia, joita lähdin postaukset tekemällä hakemaankin. Mitä tulee tuohon saatuun alennukseen, niin toki on aina mahdollista, että joku brändi ilahtuu siinä määrin saamastaa huomiosta, että haluaa jollakin tavalla osoittaa kiitollisuutensa. Olen kuitenkin saanut todeta, että sitä ei todellakaan voi etukäteen ennustaa. Jotkut brändit eivät ole kiinnostuneita blogiyhteistöistä edes silloin, kun niille sitä suoraan ehdottaa. On siis mahdotonta sanoa, milloin kirjoittaminen jostakin aiheesta voi poikia bloggaajalle jotakin hyötyä. Se minulle on yhä hämärän peitossa, miksi bloggaaja ei saisi hyötyä blogistaan tällä tavoin? Itse en myönnä tarkoitushakuisesti kirjoittaneeni blogiini kuin kerran, mikä tapahtui vuonna 2009, jolloin blogiyhteistyöt eivät olleet vielä kovin yleisiä. Kirjoitin puoliksi vitsillä, että haluaisikohan joku järkkärikamerabrändi sponsoroida minua, koska olin niin tympääntynyt pokkariini eikä opiskelijabudjetissa ollut tilaa järkkärin ostamiselle. En olisi kuuna päivänä arvannut, että joku voisi reagoida heittooni ja ällistys olikin suuri, kun sain pian postauksen julkaisemisen jälkeen viestiä järkkärikameramerkiltä, joka halusi tarjota kameran käyttööni. Tuo oli ehkä ensimmäisiä hetkiä, kun tajusin, että blogillani taitaa oikeastikin olla aika laaja lukijakunta ja jonkinlaista vaikutusvaltaa. Nykyään tilanne on tietenkin ihan toinen, mutta en ole ainakaan tietoisesti ”kerjännyt” blogissani yhtään mitään. Toisaalta minusta myös bloggaaja voi olla aloitteellinen osapuoli yhteistyössä, eikä siinä minusta ole mitään väärää tai pahaa kuten tuolla yllä totesin. 

  Blogini henkeen on alusta alkaen kuulunut intoilu ja inspiroituminen trendeistä, ideoista, tapahtumista ja yksittäisistä tuotteistakin. Tuntuu oikeasti aika ikävältä, jos lukijat vahtaavat tekstejäni nykyään noin kriittisin silmin, että kaikkea epäillään laskelmoiduksi. Minä en vain ole sellainen ihminen. Palautetta saa antaa ja onhan tässäkin onnistuttu herättämään ihan mielenkiintoista keskustelua, mutta en täysin vieläkään ymmärrä, miksi lukijalle jäi saamastani alennuksesta niin huono fiilis ja miten asia olisi ollut ”parempi”, jos olisin kieltäytynyt alennuksesta? Mitä haittaa siitä on lukijalle, jos bloggaaja saa haluamansa tuotteen edullisempaan hintaan? Ymmärrän, että se voi herättää jonkun lukijan ajatuksissa epäilyksen, olisiko asiasta kirjoitettu blogiin ilman saatua etua, mutta jos tilanne on kuten yllä kuvasin, miten se alennus muuttaa kokonaisuutta millään tavalla?

 • Jenniii

  Toki blogi on varmasti usein syynä bloggaajan saamien alennusten taustalla, mutta yhtälailla alennuksia saavat varmasti monet muutkin ihmiset monin erilaisin perustein. Maailma ei ole siinä mielessä tasa-arvoinen, että kaikilla ei todellakaan ole tässä mielessä samoja mahdollisuuksia. Joku viittasi Facebookin puolella tästä aiheesta käytävässä keskustelussa työpaikkoihin ja suhteiden merkitykseen niiden saannissa. Sekin on monen mielestä epäreilua, että työpaikan saanti voi olla taitojen lisäksi henkilökohtaisen suhdeverkoston ansiota. Alennuksia annetaan julkkiksille, poliitikoille, sukulaisille, tuttaville ja milloin kenellekin – ei sekään ole tasa-arvoista, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta samoihin etuihin. Bloggaaja ei ole samassa asemassa kuin Matti Meikäläinen, se on fakta. Mutta bloggaaja on silti normaali ihminen, joka joutuu elättämään itsensä, maksamaan vuokransa ja tekemään hankintoja itselleen. Varmasti se tuntuu ristiriitaiselta, mutta jos saadut etuudet tuodaan avoimesti esille, mitä haittaa siitä on kenellekään?

  Kiitos tarkennuksistasi ja hyvästä lisäpohdinnasta – tämä tosiaankin on varsin kiinnostava harmaa alue blogimarkkinoinnin saralla. On välillä bloggaajana todella turhauttavaa lukea kommentteja, joissa jatkuvasti kritisoidaan jotakin ja epäillään jostakin, kun itse on niin avoin ja tuo kaikenlaiset yhteistyöt ja muut reilusti esille silloinkin, kun sitä ei välttämättä edes edellytettäisi lakipykälien puitteissa. Tällaisia aihepiirejä käsittelevässä blogissa sitä ei oikeastaan voi välttää, että jotakin tulee aina mainostettua – joko tahattomasti tai tahallaan. Muotia ei voi irroittaa kaupallisuudesta eikä monia muitakaan ”naistenlehti-aiheita”. Olen todennut sen niin kymmenet kerrat, että on vain helpointa listata päivän asu -postauksiin suoraan ne vaatteiden ostopaikat ja kauneuspostauksessa kertoa suoraan huulipunan merkki ja sävy, koska jos näin ei tee, kommenttiosio täyttyy aiheeseen liittyvistä kysymyksistä. Todella moni etsii blogeista hyvin konkreettisia vinkkejä tuotteista, vaatteista, tavaroista ja muistakin asioista, jolloin he yleensä haluavat tietää, mistä mikin on, kun näkevät jotakin mieluisaa. 

  Minusta on jotenkin hämmentävää, miten herkkä paikka joillekin nuo bloggaajien saamat erilaiset etuudet tuntuvat olevan. Minä todellakin olen ihan tavallinen ihminen, jonka rahapussia monet arkisetkin hankinnat keventävät kovasti. Koen itse, että saadut etuudet ovat tietyllä tavalla osa bloggaajan ”palkkaa” ja kieltämättä monet noista saamistani eduista, tuotenäytteistä ja muista yhteistöiden mukana tulevista erityisjutuista, jos nyt eivät suoranaisesti mahdollista, niin ainakin helpottavat sitä, että pystyn tekemään tätä hommaa työkseni. Kyllä se on iso rahallinen etu, että minun ei esimerkiksi tarvitse kovin usein ostaa kosmetiikkaa tai hiustuotteita. Se voidaan toki kyseenalaistaa, että tarvitseeko tästä hommasta tehdä itselleen ammattia, mutta minä ainakin nautin siitä, että voin tehdä tätä työkseni. Osittain sitä ovat mahdollistamassa satunnaiset kaupalliset yhteistyöt. Nykyisellään blogissani on muun sisällön ohessa paljon myös kaupallisia kytköksiä, koska yksinkertaisesti vain saan paljon asioita blogini myötävaikutuksella. Ja paluuta entiseen ja niihin aikoihin, jolloin blogimainonta oli vielä täysin tuntematon käsite, ei tässä blogissa yksinkertaisesti ole. Jos siis blogiyhteistyöt lähtökohtaisesti ärsyttävät, niin sitten ei ehkä kannata lukea Pupulandiaa. Ja tämä ei siis ollut sinulle, Kentauri, vaan ihan vain yleisen tason pohdintaa siitä, että jos lukijaa harmittavat yhteistyöt kovasti.

 • kisu

  Siitä sulle pinnat, että kerroit alesta! Se on juuri sitä hyvää avoimuutta, kaikki tahot huomioiden. Vähän sellainen ”myrsky vesilasissa” keskustelun tämä juonne, johon itsekin tuli osallistuttua…

  Onnea uudelle sohvalle ja mukavia löhöhetkiä sulle! Mulla tähän elämäni ekaan sinkkukotiin sohvamalli jo päätetty, mutta kangas vielä mietinnässä. Pitääkin mallailla noita kangaslipareita nyt näin iltavalossakin :-)

  Kivaa kesän jatkoa sinulle ja lukijoillesi!

 • Kentauri

  Omalta osaltani voin kertoa ymmärtäväni muotiblogimaailman lahjat ja alennukset vaatteiden, kosmetiikan ja oheistavaran osalta sekä blogiyhteistyöt. Ne kuuluvat asiaan ja on hyvä että niistä rehellisesti mainitaan. Rahasummat, mitä lahjat käsittävät, ovat vielä pieniä, mutta tietenkin pienistä puroista kertyy isoja virtoja. Mutta nämä kuuluvat asiaan. On hyvä vain pohtia välillä sitä blogimaailman ohutta rajaa muodin, sisustuksen, asunnon stailaamisen, asunnon hankkimisen/remppaamisen jne välillä. Määritteleekö hyväksyttävän lahjan/alennuksen sen rahallinen arvo ja mikä on se summa, johon on hyvä vetää raja? Entä jos perustan blogin, joka käsittelee asunnon sisustamista ja päätänkin rempata sitä paremmaksi. Remppaus maksaa ja saankin remppatarjouksen firmalta joka tekee työn miltei ilmaiseksi/hyvällä alennuksella vastineeksi blogimainonnasta. Kyse on tuhansien eurojen edestä saatavasta hyödystä. Onko kyse edelleen sisustusblogista vai olenko vain hyödyntänyt blogimaailman tapoja edistääkseni kotini arvoa? Tämä kaikki jää varmaankin jokaisen bloginpitäjän oman oikeustajun ja omantunnon kysymykseksi ja tulkinta tilanteesta vastaavasti ruudun toisella puolella istuvien blogien seuraajien mielikuvituksen varaan. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin on hyvä aina välillä havahtua ja pohtia omia vaikuttimia. Oma kriittinen asenteeni sohva-alennuksestasi heijastaa näitä ajatuksia. Kyse ei niinkään ole juuri sinun, Jenni, saamastasi alennuksesta vaan muista samankaltaisista alennuksista, lahjoista, näytekappaleista,joita on vilahdellut blogeissa ja joka nyt sattui konkretisoitumaan kohdallesi. Välillä on hyvä pohtia myös tääällä ruudun toisellakin puolella omia vaikuttimia ja arvoja, sekä ärsytyksiä. Niille syy löytyy usein jostain muualta kuin juuri siitä blogista johon kriittisen mielipiteesi naputtelit.

 • Ingel S

  Ihana koti siulla! Ihailen myös sitä kuinka rauhallisesti ja selkeästi osaat suhtautua kiperämpiinkin kommentteihin. Olen itse samanlainen pohdiskelija, mietin pienempiäkin hankintoja (ja sohva on kyllä tosi iso hankinta) todella tarkasti ja muiden mielipiteistä on usein todella paljon apua. Siksi ei ole tullut koskaan mieleenikään, että tuo hurmaava intoilu ja pohdiskelu voisi olla mitään alennusten tai etujen kalastelua. Jatka samaan malliin! Innostus on parasta silloin, kun se tarttuu. Kyllä miullekin kerran kävi noin. Olin viime kesänä niin fiiliksissä Ryhmäteatterin Suomenlinnan Peter Pan -esityksestä, että raahasin sinne kaikkia ystäviänikin kerta toisensa jälkeen ja hehkutin sitä pyyteettömästi kaikille vastaantulijoille. Kesän lopulla yksi esityksen työntekijöistä soitti minulle ja kysyi haluanko katsoa sen vielä kerran, koska rakastin sitä niin paljon. :)

 • Jooanna

  Voi, voi…kyllä se vain niin on, että pientä on suomalaisten bloggareiden alet ja tavaran saaminen. Omasta mielestäni kaikki se on kuitenkin ansaittua. Se aika mitä blogipostien kirjoittamiseen ja värkkäämiseen kuluu, on hurja. Jokainen voi aloittaa blogin ja alkaa saamaan etuuksia, jos niin haluaa. Se, että bloggari kyselee mielipiteitä lukijoiltaan, ei ole mikään ihmetys. Tottakai hankintoja pähkäillään blogin teksteissä. Ne kuuluvat bloggarin elämään ja ovat monesti juuri tyyliin liittyviä asioita. Tällaisista aiheista kysellään muiden mielipiteitä ja kokemuksia. Totuus on, että koko maailma on kaupallinen paikka. Jokasuunnalta pommitetaan mainoksilla. Luulen kuitenkin, että suurin osa suomalaisista bloggareista omaa hyvän moraalin ja suostuu kertomaan tuotteista, joista oikeasti pitävät. Totean vain, että kyllä työmies/nainen on palkkansa ansainnut!

 • Lare K

  Ei työntekijöille annettavat alennukset ole ihan verrattavissa tähän. Vaatekaupoissa työntekijät saavat yleensä alennusta tuotteista siksi, että he käyttävät esim. vaatteita työssään. Liikunta/kulttuurisetelejä annetaan/niitä saa ostaa työantajan tukemana, jotta töissä jaksaminen olisi parempaa (joilloin yrityksen tuloskin on parempaa). Jenni on (kaiketi) itsenäinen yrittäjä tämän blogin tiimoilta, eikä työskentele Valantille.
  Mulla henkilökohtaisesti ei ole blogia, mutta monesti saan alennuksia pienissä putiikeissa, koska olen sosiaalinen ja tutustun ihmisten kanssa helposti. Yrittäjät ja myyjät varmasti kokevat, että kerron hyvästä liikkeestä myös ystävilleni ja tuttavilleni. Ja toisaalta he haluavat myös pitää minut jatkossakin asiakkaana ja palkita minua hyvästä asiakassuhteesta.
  Lähtökohtaisesti alennuksissa ei mun mielestä ole vikaa, mutta aina niitä ei voida katsoa hyvällä. Esimerkiksi poliitoille annettavat tai vastaanottamat alennukset, jne. ei ole musta ok, sillä se vähentää kunnallisen/valtiollisen työn läpinäkyvyyttä. Mun mielestä poliitikkojen tulisi kieltäytyä kaikista tarjottavista alennuksista.
  Kaikilla työpaikoillakaan ei saa ottaa vastaan lahjoja/alennuksia, jos niillä yritetään vaikuttaa työhön. Eli ei se aina ole hölmöä kieltäytyä alennuksista, joskus se voi olla ihan viisastakin!

 • MariaY

  Kylläpä oiva on KOMEA!

 • Jenniii

  Kyllä kelpaa tällaisen komistuksen kainalossa köllötellä. ;)

 • emzi

  Ihana toi sohva! Valkoinen on kyllä ihana mutta kuten kaikki sanoo niin se on vaikea pitää valkoisena. Toivottavasti pystyt siihen. En itse uskaltaisi ottaa valkoista sohvaa, tai mitään muutakaan.

 • Kriittinen lukija

  Moikka! Aivan pakko myöskin kommentoida tätä postausta. Olin vakuuttunut että näin tulee käymään kun luin ensimmäisen sohvanpohdinta-postauksesi.

  Joskus muinoin tutustuin blogiisi ja aloin pitääkin siitä hiukan. Hyvin pian sain kuitenkin useasti sen tunteen, että taas jokin postaus on ainoastaan ”alennusten kärkkymistä”. Sen vuoksi en enää halunnut lukea blogiasi. Kyse ei todellakaan ole kateellisuudesta. Kyse on omalla kohdallani siitä, että en koe postauksia kirjoitetuksi ns. puhtaat jauhot pussissa. Koen sen hyvin voimakkaasti lukijoiden aliarvioimiseksi, koska ”alehaukkailu” paistaa niin selvästi läpi, ja on ikävää olettaa etteivät lukijat sitä huomaa. Keväällä kuitenkin eksyin uudelleen blogiisi, kun työkuvioiden puolesta otin selvää Valantin kalusteista.

  Mielestäni ei tietenkään ole mitään pahaa siinä että bloggarit saavat paljon alennuksia yms. Se on ansaittu kovalla työllä ja kuuluu asiaan. Kyse on vain siitä miten asia tapahtuu. On aivan normaalia, että ihmiset joutuvat miettimään hyvin tarkkaan isoja hankintojaan kuten kirjoititkin, mutta kannattaako jokainen vatvonta kirjoittaa tänne blogiin. Sitä en osaa sanoa. Ymmärrän että houkutus on kuitenkin suuri, koska se on melko helppo keino säästää selvää rahaa. En ole perehtynyt bloggaukseen, mutta onko asia niin että kun bloggari huomaa tarvitsevansa jotain, hän ottaa itse suoraan yhteyttä haluamiinsa yrityksiin yhteistyön toivossa? Sinun työskentelytapasi toisinaan vaikuttaa siltä.

  Kaikessa on kuitenkin kyse lukijoiden kunnioituksesta. On tietysti oikein että kerrot saamastasi alennuksesta, mutta toki kaikki sitä osasivat odottaakin, joten on hieman kornia että olet asiasta yllättynyt.
  Aidosti mieltä lämmittävää olisi ollut, jos alennus olisi tullut oikeasti yllätyksenä meille kaikille. Nyt kuitenkin vellotit asiaa niin paljon ja tosiaan aika pitkään sinnittelit ilman sohvaa, että olisi ollut ihme jos tämä tapaus olisi päättynyt jollain muulla tapaa.

  Tarkoitukseni ei ole loukata eikä osoittaa kateutta. Halusin vain kommentoida että omat tuntosarveni haistoivat tämän kalastelun jo heti alussa. Ehkä on hyvä suoda pieni ajatus työskentelytapoihin ja arvioida lukijoitakin osaksi uudelleen. On niin tärkeää olla postauksissa vilpitön ja aito eli ns. puhtaat jauhot pussissa.

  Anyhow, sohva on kerrassaan upea ja valintasi osui varmasti nappiin!

 • Jenniii

  En voi kommentoida tähän muuta kuin sen, että olet väärässä. Koska mikään kirjoittamasi ja minusta epäilemäsi ei ole totta. Tulkintasi teksteistäni ei pidä paikkaansa ja kyllä, syytöksesi loukkaavat minua. On surullista, jos aito asioista intoilu koetaan alennusten ja etujen kalasteluksi. Mitään muuta en varmaankaan voi tässä kohtaa tehdä kuin toistaa sen, minkä olen jo pariinkin otteeseen täällä kommenttiosiossa kertonut. En tunnista kuvauksestasi itseäni laisinkaan. Ja tuntuu oikeasti aika inhottavalta, että joku voi lukea tekstejäni noin väärin. Ehkäpä siis myös voisit itse tarkastella omia tapojasi lukea blogiani – näetkö siellä, mitä itse haluat nähdä vai luetko tekstini yhtä vilpittömästi kuin ne on kirjoitettu? Voisiko olla, että et olekaan niin tarkkanäköinen kuin luulet?

  Tuntuu turhauttavalta, että tietää itse olevansa rehellinen ja avoin, ja siitä huolimatta joku suoraan syyttää valehtelemisesta. Sillä sitähän tämä sinunkin kommenttisi omien selontekojeni jälkeen on. Et usko vilpittömyyteeni tai siihen, että saattaisin intoilla jostakin asiasta ilman taka-ajatuksia. On kurjaa, että asenteesi on noin kyyninen. 

  Tuntuu myös todella pahalta, jos rivien välissä syytät minua kunnioituksen puutteesta lukijoita kohtaan, sillä siitä ei todellakaan ole kyse. Vaikka sanot, että tarkoituksesi ei ole loukata, niin kuitenkin onnistuit jo edellä mainitsemistani syistä niin tekemään. Syytät minua kalastelusta, johon en ole yhtä ainoaa tuolla aiemmissa kommenteissani mainitsemaani vuonna 2009 tapahtunutta kertaa lukuunottamatta koskaan syyllistynyt.

  Onko käynyt mielessä, että sohvan kaltaisen suuren ja kalliin hankinnan edellä sitä oikeasti haluaa miettiä asiaa huolella, koeistua muitakin sohvia ja olla päätöksestä varma – etenkin kun rahasumma todellakin on itselle suuri. Onko tullut mieleen, että ehkäpä minulla ei juuri sillä hetkellä oikeasti ollut tilillä rahaa riittävästi, jotta voisin suoraan laittaa sohvan tilaukseen, kun siitä ensimmäisen kerran haaveilin ja tästäkin syystä asian kanssa piti odotella ja miettiä hetki. Edelleenkään tämä ei kuulu lukijoille, mutta erotessani ja uuteen kotiin muuttaessani ostoslistalla oli paljon muutakin kuin se sohva, puhumattakaan siitä, että maksettavaksi lankesivat entiseen moninkertaisen vuokran lisäksi takuuvuokrat. Koko ero muuttoineen päivineen tuli loppujen lopuksi minulle aika yllätyksenä, joten en ollut myöskään taloudellisesti varautunut tilanteeseen ennakkoon. Toisaalta, ei minun tätä tarvitse kenellekään ulkopuoliselle selitellä. Jos sinä et halua uskoa sanaani ja rehellisyyteeni, sitten et usko. Mutta siinä kohtaa oikeasti toivon, että pidät ennemmin suusi suljettuna kuin syytät minua aiheetta valehtelusta, kalastelusta ja kunnioituksen puutteesta.

  Ikävää, jos et pysty näkemään aitouttani ja vilpittömyyttäni. Tulee väistämättä fiilis, että menee oikeasti ilo tästä koko hommasta, jos ihmiset todella lukevat ja tulkitsevat tekstejäni noin väärin. Jos siis puhtain sydämin kirjoitetut fiilistelypostaukseni tai pohdintani tuntuvat sinusta todellakin vain alennusten kärkkymiseltä, niin pyydän, että toimit kuten aiemminkin: jätät postaukseni lukematta.

 • Jenniii

  Pakko kommentoida näin yleisesti sen verran, että tämä koko ”sohva-gate”, joksi pikkuveljeni asian vitsikkäästi nimesi, on saanut aivan naurettavat mittasuhteet. Tuntuu absurdilta, että kivasta aiheesta kirjoittamani kiva postaus, josta todennäköisesti suuri osa blogini lukijoita on kiinnostuneita, menee kommenttiosiossa tällaisesta asiasta vääntämiseen ja kääntämiseen. Vielä absurdimmalta tuntuu se, että minua epäillään ja syytellään täällä ties mistä. Ja puolustauduttuanikin vielä syytetään valehtelemisesta. Mitä muuta voin sanoa kuin, että olette väärässä? Nyt on kyllä käynyt niin, että ”tarkkanäköiset” lukijat ovat tehneet tulkintansa aivan pieleen. Voitte omissa päissänne toki tulkita tekstejäni miten haluatte ja olla näkevinänne niissä mitä haluatte, mutta ehkä olisi jossain kohtaa syytä myös teidän mennä itseenne ja miettiä, miksi tulkitsette kirjoituksiani noin? Olen oikeasti vähän pahoillani ja aika pöyristynyt siitä, mistä minua täällä syytellään. Koen, että on oikeastaan aivan sama, mitä tässä kohtaa teille sanon, koska olette jo tehneet omat tulkintanne minusta ja selvästi haluatte pysyä niissä riippumatta siitä, mitä minulla itselläni on asiaan sanottavana. Niinpä koen omalta osaltani keskustelun jatkamisen turhaksi. Ensimmäistä kertaa olette myös koko blogiurani aikana saaneet minut miettimään, haluanko oikeasti kirjoittaa blogia, jossa joudun lukemaan tällaisia aiheettomia syytöksiä itsestäni.

 • Jenniii

  Lisään myös vielä tähän sen, minkä sanoin tuolle jollekin kommentoijalle jo aiemmin. Jos ihminen on näkevinään kieroilua ja laskelmointia kaikkialla (ja varsinkin näkevinään sitä siellä, missä sitä ei aidosti ole), niin minusta se kertoo enemmän siitä ihmisestä kuin tämän blogin kirjoittajasta. Kyky ja halu tuollaiseen laskelmoivaan ajatteluun ei ole osa minua, enkä ole siksi osannut edes miettiä, että joku voisi tulkita tekstejäni noin. Tuntuu välillä aika hassulta, miten totaalisen outo kuva teillä joillakin on minusta. Jos tuntisitte minut oikeassa elämässä, en usko, että teille tulisi edes mieleen ajatella noin. 

 • Titi-Uu

  ”Jos ihminen on näkevinään kieroilua ja laskelmointia kaikkialla (ja varsinkin näkevinään sitä siellä, missä sitä ei aidosti ole), niin minusta se kertoo enemmän siitä ihmisestä kuin tämän blogin kirjoittajasta.”

  Sanoisin ennemmin, että tämä kommenttiryöppy kertoo enemmänkin blogimaailmasta kuin yksittäisistä lukijoista, joita sinulla on paljon. Lukijat ovat niin varpaillaan mainostus-/alennusaiheen edessä, että laskelmointia nähdään sielläkin, missä sitä ei ole. En usko, että tämä oli henkilökohtainen hyökkäys sinua kohtaan, vaikka kyse on sinun sohvastasi.

  Suurinta osaa tuntuu hiertävän se, että sinä olit yllättynyt (tai yllättyvinäsi, kuten moni ilmeisesti kokee) saamastasi alennuksesta, kun samaan aikaan niin moni näki tilanteen ennalta.

  Mutta noinhan se menee. Minä olen musiikkitoimittaja ja olen saanut pyytämättä erityiskohtelua esim. lempibändini keikalla, jota menin omaksi ilokseni katsomaan. Yllätyn ja ilahdun moisista eleistä yhtä paljon valehtelematta joka kerta.

  Minusta on ikävää, että vastaanotto on tällainen, kun iloisesta ja mukavasta asiasta kerrotaan eteenpäin. Lukijoita ei toki voi verrata ystäviin, joilta en ko. tilanteessa vastaavaa kommentointia sulattaisi, mutta on sääli, että enemmistö takertui saamaasi alennukseen, josta aivan asiallisesti mainitsit postauksessa.

  Ainahan olisit voinut myös jättää mainitsematta siitä.

 • veerras

  Mun sohva on siis ihan Ikeasta, ja suojasuihkeen lainasin siihen ensihätään kaverilta, joka oli ostanut sen ihan huonekaluliikkeestä :) enempää en osaa kertoa, haha :D pitäisi kyllä ostaa oma suihke, suojaus pitäisi kohta varmaan taas uusia…

 • Kriittinen lukija

  Moikka!
  Ensiksi, pahoittelut että koit kommenttini loukkaavaksi. En mielestäni kirjoittanut ilkeästi, ainoastaan suoraan ja kriittisesti. Ilkeät kommentit on mielestäni täysin turhia.
  Mielestäni tänne kommenttiboksiin kuitenkin tulee voida antaa rehellistä ja myös kriittistä palautetta. Toki niistä voi loukkaantua, mutta eikö bloggari voisi suhtautua kriittiseen palautteeseen avoimemmin..
  Sanon myös sen että en lukenut kuin silmäillen muut kommentit tässä postauksessa.

  Olet varmasti oikeassa, että voin myös itse tarkastella omia tapojani lukea postauksiasi. Blogisi arkisto on ilmeisesti hieman epäkunnossa tällä hetkellä mutta kun vanhoihin teksteihin pääsee taas niin voisin hyvin lukea aikaisempia postauksiasi ja tarkastella samalla omia olettamuksiani ja tulkintaani. Itsetutkiskelu on varmasti aina paikallaan. Ja aion lukea postauksiasi avoimin mielin. En tosiaan ole tuomitseva, vaan uskon että vikaa voi aina olla myös lukijassa.
  Tarkkanäköisyyttäni / tuntosarviani en kuitenkaan vielä täysin kyseenalaista. Blogimaailmassa asiat ovat tietysti hieman erilaisia joten arviointi Pupulandian kohdalla voi kuitenkin olla paikallaan.

  Seuraan aika laaja-alaisesti blogeja, ja jokaisesti blogista muodostuu tietysti ajan kanssa oma kuvansa. Kuten sanoin, jokin toinen postaus (jota en juuri nyt muista) sai minut pohtimaan postausmotivaattoreita ja se muistui mieleen tässä sohvan etsinnässä. Siksi kommentoin.

  Totta että raha-asiasi eivät tänne blogiin kuulu ja niistä ei tarvitse todellakaan kirjoittaa. Sohvapohdinnassasi kuitenkin tuli hyvin pian selväksi, että olet päätöksesi tehnyt jo Oivan suhteen. Sen vuoksi vellotus tuntui ehkä kalastelulta koska ainoastaan raha oli asiassa suurin epäröintiä aiheuttava seikka. Ja tottakai bloggarit tietävät mitkä pyörät lähtevät liikkeelle tällaisista, ei edes pelkästään vihjailevista postauksista. Ymmärsithän itsekin vaikutusvallan 2009.

  Mielestäni ei ole nyt kyse uskosta mistä puhut. Vaan lähinnä siitä minkä kuvan bloggari blogissa antaa ja miten lukija asiat tulkitsee. Uskon että suurin osa lukijoista lukee blogia avoimin ja ns. positiivisin mielin. Mutta se ei tarkoita että bloggariin luotetaan kaikessa, koskaan mitään kyseenalaistamatta.

  Ilman muuta, pysyn poissa blogistasi mikäli fiilikseni ei uudelleen arvioinnin jälkeen muutu. Toivon kuitenkin että osaat ottaa kriittisenkin palautteen vastaan. Mielestäni on kuitenkin arvokkaampaa antaa kriittistä palautetta kuin olla antamatta sitä. Osaat varmasti erottaa turhan ilkeän palautteen ja rakentavan palautteen. Ehkä näistä asiallisista palautteista ei kannata hermostua ja ottaa niin vakavasti. Loukkaantumisesta saa pikemminkin sen kuvan että osuu bloggaria arkaan paikkaan. Jos tiedät toimineesi puhtain tarkoitusperin niin miksi ottaa itseensä.

  Pahoittelut vielä mielipahasta.
  Kaikkea hyvää Pupulandialle ja aurinkoista kesää!

 • tiia_

  Onpas kiva sohva! Itse en koskaan voi ostaa valkoista sohvaa (meillä on viisi kissaa, se kertonee tarpeeksi :)), mutta onneksi pääsee ”sijaiskokijana” ihastelemaan sitä näin kuvien välityksellä! Ja pakko vielä lisätä, että että vaikka blogmainonta-asiat minua noin yleisesti ottaen joskus vaivaavatkin, niin tämä sohva-gate on kyllä minusta täysin aiheeton.

 • nupsi

  Hei oli pakko laittaa sen verran omaa lusikkaa soppaan sohva-gate keskusteluun, että minusta on mukavaa, että kerrot blogissasi asioista, tai tuotteista, joista olet innostunut ja joita harkitset. Se antaa juuri sellaisen järkevän kuvan, että bloggaajat ovat ihan samanlaisia kuin me kommentoijatkin – harkitsevat hankintojaan. Kaikkea ei tarvitse ostaa ja siksi on kivaa jos joskus hankinnat jäävätkin fiilistely tasolle, ja joku muu saa mahdollisesti inspiraation ja noh – löytää vaikka blogin avulla unelmiensa sohvan. :) Kaiken lisäksi ei ole kovin epätavallista saada esimerkiksi huonekaluhankinnoissa alennusta olipa ostaja kuka hyvänsä.

  Todella kaunis on sohva! (ja ihania tyynyjä… :) )

 • Salsa

  Onpa kaunis sohva! Odotan kyllä innolla asuntopostauksia, kunhan saat sisustuksen kohdalleen. Olin itsekin viime keväänä sellaisessa tilanteessa, että eron vuoksi jouduin muuttamaan yhteisestä kodista pois, ja rahaahan siinä touhussa paloi, kun joutui ostamaan käytännössä kaikki huonekalut (ja lisäksi vielä monta muuta tavaraa ja tarviketta). Sisustus alkaa oikeastaan vasta nyt vuosi muuton jälkeen näyttää valmiilta. Joten tsemppiä sinulle, eroaminen on ihan kamalaa ja muuttaminen hirveää ja sitten joutuu vielä asustelemaan keskeneräisessä kodissa, kaikki sympatiat sinulle.

  Ja mitä tulee tähän alennuskohuun, olen aika hämmentynyt. Ihanko tosissaan kaikki ihmiset ostavat sohvansa ja muut useamman tonnin hankintansa pyytämättä alennusta? Minä luulin, että on ihan normaali käytäntö esimerkiksi huonekaluliikkeessä pyytää alennusta kalliista ostoksista. Olen pyytänyt ja myös saanut alennusta mm. sohvasta, sängystä, televisiosta, tietokoneesta. Ja olen ihan tavis, en bloggaaja tai julkkis. Totta kai yrityksille on kannattavampaa antaa muutaman satasen alennus ja parinkympin kaupanpäälliset jostain isosta ostoksesta kuin menettää koko asiakas. Onkohan tässä myös kyse sellaisesta tietynlaisesta suomalaisesta sääntöjen noudattamisesta ja jääräpäisyydestä. Kun on määritelty jokin hinta, niin sehän maksetaan, ei alennuksia hitto vieköön.

 • Jenniii

  Syy, miksi loukkaannuin on se, että olin aiemmissa kommenteissa jo ottanut selkeästi kantaa ja selventänyt toimitatapojani ja motiivejani. Ja kun sen jälkeen jätit vielä oman kommenttisi, jossa aiemmista selonteoistani huolimatta kyseenalaistit motiivini, se tuntui suoranaiselta vittuilulta. Tietenkin, jos tilanne oli se, ettet ollut lukenut aiempia kommenttejani, se asettaa tuon ensimmäisen viestisi erilaiseen valoon. Lähtökohtaisesti siitä tuli kuitenkin sellainen fiilis, että ”tiedät itsekin, että valehtelet”. Ja kukapa ei pahastuisi, jos suotta syytetään valehtelusta. Ehkä minun pitäisi vain ignoorata tuollaiset jutut ja antaa olla, jos itse tiedän, ettei asia ole niin kuin väitetään. Mutta olen oikeasti aika herkkä tyyppi ja tuntuu inhottavalta, että syytellään turhasta tai oletetaan minun valehtelevan. Kai pitäisi itsekin olla välinpitämättömämpi. En kuitenkaan pidä siitä ajatuksesta, että tuollainen olettamus jää ilmaan roikkumaan ilman, että itse olisin yrittänyt edes korjata sitä oikeaksi. 

  Pystyn kyllä ottamaan vastaan rakentavaa palautetta ja viestisi oli kaikin puolin asiallisesti muotoiltu. Se kuitenkin sisälsi aika monia olettamuksia ja väitteitä sävyyn, joka antoi ymmärtää, että tunnet minun motiivini paremmin kuin minä itse. Sellainen saa herkästi niskakarvat pystyyn, varsinkin jos nuo olettamukset eivät oikeasti pidä paikkaansa. Kiitos kuitenkin selvennyksestäsi ja no hard feelings puolin tai toisin. Arvostan sitä, että tällaista kriittistäkin keskustelua voidaan käydä täällä kommenttiosiossa ilman törkeyksiin menemistä, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys täällä blogimaailmassa.

  Kunhan tuo arkisto saadaan tänne Lilyn puolelle siirrettyä ja toimintaan, niin olisi minusta oikeastikin ihan mielenkiintoista kuulla, että mitkä postaukset ovat sinussa herättäneet fiiliksen, jossa ”kalastellaan” jotakin. Vaikka tiedänkin itse, etten ole niitä sellaisiksi tarkoittanut, niin olisi kiinnostavaa tietää, millaiset jutut saattavat joidenkin silmiin sellaisilta näyttää. Ehkä se voi jopa auttaa minua kehittämään ilmaisuani paremmaksi, jos näen millaisia sanamuotoja tai tekstejä tulkitaan toisin kuin olen ne tarkoittanut. Jos ei tunnu järkevältä niitä alkaa täällä kommenteissa niitä listata, niin minulle voi laittaa kyllä sähköpostiakin asiasta. Ja minua oikeasti kiinnostaa – voimmepahan sitten molemmat tehdä itsetutkiskelua. ;)

 • Jenniii

  Juuri näin! En minä hanki itselleni läheskään kaikkea mistä haaveilen, mutta ei se silti tarkoita ettenkö voisi nauttia kuvista ja ideoista ja inspiroitua niistä. Ja joskushan voi olla, että se asia, josta olen täällä intoillut, on jollekulle muulle juuri se löytö, mitä hän on etsinyt, vaikka en itse koskaan tuota tuotetta päätyisikään ostamaan. Minulle juuri nuo fiilistelypostaukset ovat usein sitä vähän kuin ostohimojen hillitsemistä ja harkitsemista, koska joskus totean jonkin ajan päästä, että pelkkä kuvien ihastelu riitti minulle, enkä koe enää halua edes hankkia sitä tavaraa omaksi. 

 • Jenniii

  Kiitos kivoista sanoistasi ja tsemppauksista. <3 Ehkä tämä sohva-gate voisi toimia lukijoillekin kannustimena, että ihan tavallisenkin ihmisen kannattaa itse pyytää alennusta, jos kerran noin helposti sitä voi saada! ;) Minun isäni ainakin on tingannut aina ties mistä ja vaikka urheiluvälineistäkin saa monesti tingittyä hintaa alaspäin. Muistan, että sain aikanaan lenkkarinikin alennuksella, kun pyysin ”opiskelija-alea” – ja takaan, ettei tuolla urheilumyyjä-sedällä ollut siihen maailman aikaan harmainta aavistustakaan siitä, että lenkkarit päätyisivät vielä näytille johonkin blogiin. :D

 • Es

  Muistaakseni postauksessa, jossa sohvan valkoista väriä pohdittiin Oiva ja Valanti nousivat hyvin vahvasti esiin. Eli kyseessä ei ollut yleinen väripohdinta sohvalle. Silloin mietin itsekseni, että varmasti saat sohvan ilmaiseksi tai alennuksella. Kertokoot sitten enemmän minusta kuin sinusta, tai ehkä blogeista ja mainonnasta. Ei ole muutenkaan tarve pohtia tai kyseenalaistaa tarkoitusperiäsi sen enempää, lähinnä muiden tavoin ihmettelen miten itse olet kyseisestä huomionosoituksesta niin yllättynyt, etenkin nyt kun blogimainonta- ja yhteistyöt ovat tällä hetkellä niin ajankohtaisia. Ehkä lukijat ovat liian monta kertaa törmänneet bloggaajan tarpeisiin (esim. kampaamokäynnit), jotka ykskaks blogissa kyselyn/voivottelun jälkeen järjestyvät yhteistyön merkeissä. En tiedä onko siinä läpinäkyvyyden lisäksi mitään väärää, yhteistyökuviot varmasti palvelevat kaikkia niin kuin pitääkin ja mielestäni tämäkin alennus sinulle oli täysin ok.

 • Murkinamasu

  Aivan upea sohva! Minun mielestäni tässä sohvagatessa pitäisi muistaa se, että jos jonkun asian voi ymmärtää väärin, niin joku aivan varmasti ymmärtää sen väärin. Intoilu ja asiasta pohdiskelu on toisen mielestä kalastelua. Minä koin, että se oli intoilua ja pohdiskelua. :)
  Työni puolesta saan asiakkailta melko usein illallisia ja muita kestityksiä, kun olen ulkomailla. Joku saattaisi sanoa, että kalastelen niitä, jos kysyn palaverin päätteeksi, mitä kyseisessä vieraassa kaupungissa kannattaa tehdä. Mutta oikeasti kysyn joka kerta mielenkiinnosta ja välttääkseni hotellikuoleman. Se, että joku/jotkut lähtevät näyttämään paikkoja ja tarjoaa illallisen, yllättää minut positiivisesti joka kerta. Joskus saan hyviä vinkkejä seuran sijasta, jotka otan yhtä innolla vastaan, koska paikalliset tietävät aina paremmin. Joku saattaisi silti sanoa, että kalastelen ja valehtelen. Ehkä se on niin, että karavaani kulkuu ja koirat haukkuu… :P

 • Jenniii

  Tottakai se nousi siinä kohtaa esille, koska kerroin postauksessa silloin jo päättäneeni ostaa tuon kyseisen sohvan. :) Siinä kohtaa mietiskelin enää värivalintaani ja kaipasin kokemuksia valkoisesta väristä, että kannattaako ottaa riski.

  Mielestäni en ole tuonut missään kohtaa esille, että olisin jotenkin aivan totaalisen ällikällä lyöty tuosta tarjotusta alennuksesta, mutta toki se oli ilahduttava yllätys. En tiedä, miten paljon te lukijat kuvittelette bloggaajien saavan noita alennuksia, mutta eivät ne kyllä todellakaan mitään itsestäänselvyyksiä ole ja kuten jossain aiemmassa kommentissa totesinkin, on edelleenkin paljon yrityksiä, joita blogit eivät kiinnosta tipan vertaa. Osa jopa haluaa tietoisesti pitäytyä erossa kaikenlaisista blogiyhteistöistä. On siis mahdotonta ennustaa, mikä yritys haluaa jollakin tavalla huomioida bloggaajaa. Ja koska en ikinä odota saavani mitään, on jokin etu aina minulle ensisijaisesti ilahduttava yllätys, jos asiasta ei ole jotenkin ennakkoon sovittu tai ilmoitettu. 

 • kehittynyt lukija

  Olen Kisun kanssa samaa mieltä siitä, että alesta kertominen on ”sitä hyvää avoimuutta”, vaikka ymmärrän kyllä myös näkökulman, miksi siitä olisi aivan hyvin voinut jättää kertomatta. Pessimistisen blogiyhteistyöajattelumaailmani huomasin siitä, että odotin, että ”pieni alennus” olisi ollut todellisuudessa lähempänä 50 prosenttia kuin, että se todella on pieni, kuten kommentistasi ymmärsin. Tällä seikallahan ei siis sinänsä ole merkitystä; en olisi ihmetellyt sitäkään, että olisit saanut sohvan ilmaiseksi, missä siinäkään ei mielestäni olisi ollut mitään pahaa – minäkin klikkailin itseni tämän postauksen jälkeen Valantin sivuille tulevan kodin löhönurkkaus mielessäni. Olen aika varma, että myös esimerkiksi Eeva Kolun blogi on inspiroinut useamman sohvahankintaa. Moni on varmasti ihastunut Kaikki mitä rakastin-sohvaan ja jos samanlainen sohva tekisi istujastaan hieman blogihahmo Eeva Kolun kaltaisen, hyvällä twistillä kepeän syvällisesti maailmaa havainnoivan mestarikokin, kuinka moni panisi pahakseen. Tai Pupulandian Jennin kaltaisen 

  Pitää myös kommentoida tuohon vuosien takaiseen järjestelmäkamerajuttuun, että itsehän kävin heittämässä tuohon postaukseen sen klassisen ”nyt loppu mun kohdalta tän blogin seuraaminen”- kommentin, mikä nyt nolottaa ja mitä nöyrästi pahoittelen! Niin raivostuttavalta ja lukijaa aliarvioivalta, ehkä jopa hyväksikäyttävältä bloggaus silloin blogien muinaiskaudella tuntui. Nyt ajattelen, että ilman muuta sinulla oli ja on täysi ja arvostelematon oikeus huhuta henkilökohtaisessa blogissasi minkä tahansa asian perään. Lukija taas voi päättää aivan kuten muidenkin mediatuotteiden kohdalla jatkaako seuraamista. Mielestäni linjasta voi antaa varmasti blogin pitäjääkin kiinnostavaa palautetta, mikä on kuitenkin eri asia kuin arvostelu ja uhkailu ”tilauksen lopettamisella”. Blogista viestintävälineenä kieltämättä tekee jännän se, että yhteys bloggariin koetaan niin henkilökohtaisena, että hänelle oma pettymys ilmaistaan todennäköisesti helpommin kuin mitä esimerkiksi lehdelle. Mutta eihän etenkään henkilökohtaisen blogin pitäjän tehtävä ole täyttää lukijan odotuksia. (btw. gradusi analyysilukua ootellessa ;)

  Kuten huomata saattaa, en toteuttanut tuota monumentaalista uhkaustani vaan seuraan edelleen blogiasi aktiiivisesti, koska yksinkertaisesti pidän siitä. Paitsi että tyylisi inspiroi, tykkään tavastasi kirjoittaa, tarkastella ilmiöitä useista eri näkökulmista ja nostaa keskusteluun hankalaksikin koettuja ja vähän vaiettuja asioita. Blogista välittyy kuva ainakin aidosta, empaattisesta, hauskasta, fiksusta sekä hyvällä tavalla jämäkästä tyyliniekasta, jonka puolesta on helppo olla iloinen – nyt tämänkin pienensuuren sohva-asian kohdalla :)

  Sitten tuon, voi luojan lykky ainokaiseksi jääneen kommenttikivahdukseni jälkeen olen tottunut mainos- ja yritystyöhön blogeissa, eivätkä ne minua Pupulandiassa ole häirinneet. Olen jo vanhempi lukija, joten omalla kohdallani mainosyhteistyö, josta bloggari ei kerro avoimesti, vaikuttaa ehkä ennen kaikkea blogin uskottavuuteen ja vie lähinnä vain maun blogista. Se, mikä sitten taas on ”sallittua” tai ”kiellettyä” on mielestäni paljon ”fiiliksiä” hankalampi kysymys.

  ps: kiitti ihan huipusta blogista

 • kehittynyt lukija

  huutomerkki ps:n perästä jäi!

 • Maria Morri

  Mulle nyt jäi sivusta seuranneena edelleen siis vielä auki se, että mitä väärää niissä alennusten ja etujen saamisessa on? Ymmärrän erittäin hyvin sen, jos on poliitikko ja käyttää sitä omaa demokraattisesti saatua valta-asemaa ja on vaara aiheuttaa ihmisille vahinkoa tekemällä biasoituneita päätöksiä niiden alennuksia ja korruptiorahoja tyrkyttävien suuntaan, mutta joku media-alan ihminen, joka kirjoittelee muodista ja omasta elämästään? Missä se moraalinen arveluttavuus on? Mistä moraalisesta periaatteesta se tulee? Mitä arvoa tai muiden oikeutta alennuksen saaminen rikkoo? (Tää siis ihan irrallaan mainonnan läpinäkyvyydestä, joka ilmeisesti ei ollut tässä nyt se luu, koska sehän oli hoidettu mallikkaasti.)

 • Jenniii

  Hauskaa saada keskusteluun myös näkökulmaa ihmiseltä, joka on ollut oikeasti todistamassa sitä ensimmäistä (ja toistaiseksi ainoaa) kertaa, kun tarkoitushakuisesti huhuilin jonkin asian perään. Joskaan tuolloin en aidosti uskonut sen johtavan mihinkään ja heitin koko jutun tosiaan puoliksi vitsillä. Ja silloin ihmetys toden totta oli suuri, kun huhuiluuni vastattiinkin. Osittain ehkä juuri siksi olen sen jälkeen ollut tällaisissa tietoisesti varovaisempi, koska tuollainen kerjääminen ei vain kuulu tyyliini ja silloin kamera-asian yhteydessäkin se oli tosiaan lähinnä vitsi. Vaikka en tietenkään pannut pahakseni, että heittooni tartuttiin. Ja tuskinpa montaa lukijaakaan loppujen lopuksi harmitti, että kuvanlaatu parani huikeasti entiseen nähden. :)

  Saamani alennus oli ihan hyvä, koska valitsemani kangas nosti sohvan lähtöhintaa jonkin verran, mutta mitenkään puoli-ilmaiseksi en tätä todellakaan saanut, vaan maksoin tosiaan sohvasta varsin suuren summan itse. Osittain senkin takia tuntuu älyttömältä tästä asiasta noussut kohu, koska olen sohvan alesta huolimatta omilla rahoillani ostanut. 

  Mutta kiitos piristävästä ja ihanan rehellisestä kommentistasi. Hauskaa huomata, että mieli voi muuttua blogista joskus myös noin päin! :)

 • ellisa

  Näinpä juuri. Tuntuu että tässä keskustelussa on aika monella menneet nyt puurot ja vellit sekaisin. Bloggareita ei voi IHAN verrata vaaleilla valittuihin poliitikoihin.

  Tietääkseni esim. Pupulandian Jenni ei tee päätöksiä Kentaurian tai kenenkään muunkaan elämästä, toisin kuin vaikka eduskunta tai kunnallispoliitikot… Bloggareilla ei ole mitään velvollisuutta pysyä puolueettomina, toisin kuin poliitikoilla (jotka eivät sitä tietenkään käytännössä ole). Mainoksen läpinäkyvyyteen kyllä on bloggareillakin velvoite, mutta sehän oli tässä postauksessa hoidettu asiallisesti. Joten itse en kyllä ihan tajua, mikä tässä nyt on ongelma. Jenni sai blogin kautta alennuksen, so what?

  Myönnän, että itsestänikin bloggareiden ”haavepostaukset” tuntuvat usein aika kalastelevilta, mutta eihän se laitonta tai väärin ole.

 • Lyyti-

  Huonekaluissa on ovh:ssa tuntuvasti ilmaa, ”hyvää hintaa” kannattaa pyytää aina! Ja lähes aina saakin, ainakin paremman kuin hintalapussa.

  Sohva-gate, haha! :D Onko tää vellova piilomainontakeskustelu tosiaan laukaissut jotain blogimainostusparanoiaa tai -joukkopsykoosia?

 • Nan

  Lukiessani sohvapohdintapostauksiasi, tuli myös minulle mieleen, että ei olisi ihme, jos saisit niiden ansiosta alea isosta hankinnastasi. Ja hyvä kun sait, niin hyvää näkyvyyttä Valannille tuli kirjoituksiesi myötä. Itse suhtaudun saamaasi aleen positiivisesti (tietysti sellaiset pitää ottaa vastaan!), eikä postauksesi vaikuttaneet mielestäni kalastelulta, vaan aidolta innostukselta. :) Arvostan myös sitä, että kerroit alesta julkisesti, vaikkei olisi tarvinnut, koska pitkälti ale oli blogikirjoituksiesi ansiota (= Valanti oli saanut kyselyjä sohvasta). Nauti kauniista uudesta sohvastasi!

 • Julia LK

  Eipä olis varmaan sohva-gatea syntynyt ellei ne sohvapohdiskelut olis ollut ehkä askeleen liian vihjaavia, pahoittelut vaan Jennille, mutta mulla nousi ainakin sellainen ”Älä huoli, tuskin siitä sohvastas tulet täyttä hintaa maksamaan” -ajatuskupla päänpäälle niitä aiempia postauksia lukiessa.

  Mutta sanokoon mitä sanovat, jokainen meistä käyttäytyisi Jennin housuissa samoin. Minä ainakin. Ja ne, joilla on pieni hivenenkin business-älyä. Siinnä mielessä sohva-gate on turha, koska mitään normaalista poikkeavaa tai laitonta ei ole tapahtunut, joten ei taida auttaa inhottavat kommentitkaan. Jennillä on täysi oikeus nauttia sohvastaan ylpeydellä ja kunnialla! Se on hieno ostos isolla O:lla ja onnea uuteen kotiin!

  Eikä musta Jenni tässä aliarvioinut lukijoita, vaan itseään. Veikkaan että lukijoidenkin olisi ollut helpompi niellä jos sohva oltaisiin alusta asti hankittu (ja siitä postattu) yhteistyön tiimoilta, eikä näin ”yllätyksen” kautta. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan… :)

 • Lora

  Vautsi miten kivalta sohva näyttääkään. Innolla odotan lisä kuvia kun saat olohuoneen valmiiksi. Näissä kuvissa ihastuttaa eirtyisesti nuo taulut, mahtavia väripilkkuja!

  Itselleni blogit toimivat inspiraation lähteenä ja monesti niistä saa hyviä vinkkejä moniin tuotteisiin niin kosmetiikkaan kuin sisustukseen. Kun me lukijat kuitenkin käännymme bloggaajan puoleen neuvojen ja vinkkien puitteissa niin kyllähän sen pitäisi toimia toisinpäinkin. Sohvaostos kun on aika suuri investointi niin kyllä sitä kannattaakin pohtia ja kysellä käyttökokemuksia eri tahoilta. Ja kyllä me ”matti meikäläisetkin” alennusta saamme kun niin haluamme. Meidän taloudessa avopuoliso on kuule semmoinen neuvottelija…saanut alennusta niin huonekaluista kuin kellokaupoilla :)
   

 • inez

  Heippa! Kivan näköinen sohva, itsekin vähän haaveilen valkeasta sohvasta. :)
  Kiinnitin huomiota tuohon seinällä näkyvään kelloon, koska itselläni on tällä hetkellä seinäkello hakusessa. Ajattelinkin kysellä, sattuisiko sinulla olemaan mitään hyviä vinkkejä kivoja kelloja myyvistä nettiputiikeista? Olen kuluttanut jo useamman päivän nettiä koluamalla, mutta kivoja ja siroja seinäkelloja ei tunnu hirveästi löytyvän.

  Hyvää ja aurinkoista kesää sinulle,koti Jenni! :)

 • Jenniii

  Tuo minun kelloni on sellaista merkkiä kuin Karlsson, joka tekee kyllä tosi hauskoja kelloja. En ole varma, onko heillä omaa verkkokauppaa, mutta googletapa! :)

 • puolustaja

  Olen nyt pari päivää aika ajoin miettinyt tätä sohva-gatea, enkä saa sitä mielestäni. Eniten olen pohtinut sitä, että mistä ihmeestä bloggarin sitten kuuluu kirjoittaa, jollei hän saa kirjoittaa niistä asioista, mitä hänen tekee mieli ostaa? Ainakin minun mielestäni bloggaaminen on suurimmilta osin juuri niistä asioista kirjoittamista ja ainakin tätä blogia minä luen juuri niiden postausten takia.

  Miettikää, mistä te Jenniäkin tällä hetkellä syytätte. Miltä teistä itsestänne tuntuisi, jos kertoisitte jollekin mielihaluistanne ja saisitte vastauksena syytöksiä valehtelusta ja ahneudesta. Minä ainakin uskon Jenniin ja siihen, ettei hän todellakaan ole sellainen ihminen, joka tekisi postaukset mielihaluistaan vain miettien, että voi kunpa juuri tätä tuotetta myyvä yritys lukisi tämän jutun ja minä hyötyisin siitä. Olen lukenut tätä blogia monta vuotta, eikä minulle ole koskaan tullut sellaista fiilistä, että nyt tässä kalastellaan jotain. Kyllä minusta sohvaa ostaessa on hyvä mainita, mistä sitä on hankkimassa. Vertaisin tätä hieman ontuvasti esimerkiksi kirjallisuuteen, jossa totta kai mainitset aina lähteen jos lainaat jostakin jotakin. Blogia luetaan yleensä ideoiden ja inspiraation toivossa, joten totta kai täytyy mainita, mistä sohvaa saa, jotta joku siihen ihastunut myös löytää sen! Ja tässä on nyt meille esimerkkinä positiivinen ostokokemus, josta moni meistäkin saattaa hyötyä.

  Eikä kukaan tainnut nyt huomata edes enää tuota yhtä sanaa sen alennuksen edessä. Se sana on ”pieni”. Kyllä minä ainakin olen huonekaluja yms. ostaessani saanut pieniä alennuksia ja niin me kaikki olemme saaneet! Muistakaa vaan tinkiä, kun ostatte jotain. Eikä alennuksen määrällä ole edes väliä, miksi ette voi vain olla iloisia toisen puolesta? Tuskinpa tuo sohva todellakaan ilmaiseksi lähti! En tajua miten tämä maailma voi olla näin täynnä katkeruutta ja kateutta..

  En tiedä nyt toinko tähän keskuteluun mitään uutta ja paljon minulta jäi vielä sanomattakin, mutta onneksi täällä on nyt hiljennytty ja annettu Jennin vain nauttia uudesta ihanasta sohvasta. Halusin kuitenkin tuoda joitain miettimiäni asioita esille, sillä tämä asia vaivasi minua niin kovin. Ja tärkeimpänä kuitenkin se, että halusin tietyllä tavalla puolustaa Jenniä.

 • Hekku

  Tervehdys Pupulandiaan!

  Kommentoin tänne ensimmäistä kertaa ikinä, tämä sohva-gate vaan sai sormeni syyhyämään. Olen seurannut blogiasi jo vuosikausia juurikaan lukematta kommenttiboksin sisältöä, mutta tällä kertaa kiinnostuin siitä fb-statuksiesi perusteella. Olin niin ihmeissäni muutamista kommenteista, että taisin lukea koko kommenttiketjun ääneen miehelleni :D

  Itselleni blogit ovat mukavaa ajanviihdettä, inspiraationlähteitä oman arkeni keskellä. Olen odotellut sohvapostaustasi ihan vaan mielenkiinnosta, enkä ole missään vaiheessa edes tajunnut ajatella sitä niin, että kalastelisit täällä jotain alennuksia. Ehkä se kertoo minusta ja ”medialukutaidottomuudestani” (ei tuo taida edes olla sana, mutta enivei :)), mutta kuten jo kirjoitin, luen blogeja vain viihdyttääkseni hetken itseäni kiinnostavien aiheiden ja hyvien tekstien seurassa. Kriittisiä silmälasejani käytän elämässäni aivan johonkin muuhun, en tarkastellakseni, että mitähän ne bloggaajat tällä kertaa ovat vinkuneet ja anoneet itselleen alennuksella tai ilmaiseksi.

  Alennuksesta puheen ollen, en voi ymmärtää miksi sinun olisi pitänyt jättää se käyttämättä. Sehän olisi ollut ihan täysin järjetöntä! :) Kyllä itsekin kyselen alennuksia, kun näen sellaiseen mahdollisuuden. Esimerkiksi itse työskentelen musiikkialalla ja mainitsen sen musiikkikaupoissa asioidessani, koska säästö se on pienikin säästö. Aina sitä ei saa, mutta eipä se kysyminen mitään maksa. Tietenkin bloggaaja saa nauttia työnsä tuomista eduista, se ei ole keneltäkään meiltä lukijoilta pois. Päinvastoin, jos ei olisi yhteistöitä, ei luultavasti olisi myöskään arvontoja. Niistä mekin pääsemme (hyvällä tuurilla) hyötymään! :)

  Olen seurannut blogimainostamisesta käytyä keskustelua viime aikoina paljonkin, ja sinun tapauksessasi kaikista yhteistyöpostauksista on jäänyt vain hyvä fiilis. Ehkä luen vain niin hyviä blogeja, että mistään niistä ei ole jäänyt sellainen vonkaamisen tai epärehellisyyden katku. Jatka vaan siis samaan malliin, täällä yksi uskollinen lukija jatkaa lukemista ja odottaa innolla lisää postauksia uudesta, kauniista kodistasi! Nautinnollisia löhöilyhetkiä sohvallasi, muista suojata se! :)

  Kaikkea hyvää Pupulandiaan, kiitos!

 • Maria Morri

  Joo, ainahan kannattaa tinkiä, meidänkin kotona on mummusta vaariin aina tingattu kaupoissa kaikesta ja aika usein alea sitten irtoaakin, ja joskus jopa myös ihan sen perusteella, että on oltu hyvissä väleissä liikkeen omistajan kanssa. Ei tää sinänsä mikään tavallisilta kuolevaisilta poissuljettu asia ole. :D Joku sen muuten jo sanoikin näissä kommenteissa, mutta pitipä vaan itse vielä lisätä. :D

  Ja todellakin oon miettinyt kans tota blogimainosparanoiaa! x) Välillä kyllä semmosia syytöksiä satelee bloggaajien niskaan et huh… Mut kaipa se on sit vaan just se mimmosten lasien läpi haluaa niitä blogeja lukeja. Kyllä valkosesta saa mustan, kun oikein alkaa ”kriittiseksi”.

 • Lizzz

  Kiitos kun selvensit nuo asiat:)! En ole tällaisten juttujen asiantuntija, joten valitsemani esimerkit olivat selvästi huonoja… Mutta kommenttini pointtinahan yritin vain sanoa sitä, että vaikka Jenni ei kyseisellä firmalla ole töissä, eikä sohvakaupoissa kyseessä ollutkaan vissiin mikään virallinen yhteistyö tällä kertaa, niin Jenni kuitenkin varmasti toi positiivista näkyvyyttä Valantille ja uusia asiakkaita! Ja mielestäni se oli hienoa, että Valanti halusi ”palkita” Jenniä tuomastaan näkyvyydestä.

  Tuo ensimmäinen kommentti taisi antaa minusta hieman tyhmän kuvan…:D

 • Stadilainen

  Joko sulla muuten on uusi komistus siellä köllöttelemässä? Erostahan on jo jonkin aikaa :)

 • hanbuu

  Kotisi on niin ihanan persoonallinen. Meidän sisustus on vähän turhan aneeminen; leikittely ja rohkeus puuttuu ja ratkaisut ovat turvallisia. Kiva inspiroitua persoonallisten sisustajien kodeista :) ja sohva on kyllä erittäin viehättävä, kaunis. Kiva että sait alennusta siitä :) Blogipoliisit ovat taas olleet valppaina, miten tuollaiset asiat jaksaakin ihmisiä riepoa ja herättää ihme salaliittoteorioita. Antakaa olla ja nauttikaa blogeista tai jättäkää lukematta! Kaikkea hyvää Jenni ja älä lannistu vaan jatka samaan malliin :)

 • LauraMaria

  Voi Jenni, näitä sisustuspostauksia on aivan ihanaa lukea! Itse olen identtisessä elämäntilanteessa kanssasi. Erosin pitkästä avoliitosta ja jäin täysin tyhjän päälle. Paljo varmasti omasta tyhmyydestäni. Nyt muutaman kuukauden omillani asumisen jälkeen alkaa tuntua siltä että koti on pikkuhiljaa valmis ja elämäkin alkaa osoittaa hymyilyn merkkejä. Toisaalta on ihanaakin, ettei tarvinnut ottaa mitään yhteisestä kodista mukaan omaan kotiinsa. Toisaalta harmitti, että suurin osa säästöistä meni huonekaluihin yms. tavaroihin. Mihin sitä silti rahansa voisi paremmin käyttää, kuin omaan hyvinvointiinsa. Tällä viikolla on ensimmäisiä kertoja ollut se olo, että olen selviytynyt. Ja kaiken kokemani jälkeen tiedän selviytyväni jatkossakin kaikesta mitä elämä eteeni tuo. Nautitaan Jenni kesästä!! :)

 • designia Töölössä vs. Ikeaa Itä-Helsingissä..

  Blogaus ja sen synnyttämät uudet markkinointimahdollisuudet ovat vielä uusi asia ja hakevat muotoaan. Arvasin myös alennuksen ja tarkoituksenhakuisuutta on ollut ilmassa jo aiemminkin (mikä olisi hyvä hiustenkuivaaja..) Mutta ymmärrän kuvion silti täysin, enkä ihmettele alennusta, sen ”kalastelua” enkä sen vastaanottoa jne. Yritysten on tarkoitus tehdä myyntiä ja bloggaajat tuntuvat olevan nykyajan tupperware-ladyjä..Enemmän minun silmääni pisti yksi vastauksesi alennukseen liittyen, elämänmuutoksesi ja elinkustannusten nousu. Siinä missä sinä hankit näinä vaikeina yksineläjän aikoina hintavan sohvan kalliilla asuinalueella sijatsevaan asuntoosi, hankkii jossain muualla jopa pariskunnat yhteistuloillaan ehkä juuri sen Ikea-sohvan..

 • Jenniii

  Totean edelleen, että tarkoitushakuisuutta voi nähdä missä vain, jos niin haluaa. Minusta blogi on hyvä kanava vinkkien kyselyyn, jos en tiedä, mistä muuten lähtisin liikkeelle, joten miksi en sitä hyödyntäisi.

  Se, millaisia valintoja puolestani teen elämässäni ja raha-asioissani, se ei kuulu ulkopuolisille millään tavalla. Tosiasia on se, että elinkustannukseni ovat merkittävästi nousseet entiseen nähden ja joudun miettimään entistä tarkemmin, mihin rahojani käytän. En näe tarvetta alkaa vertailla, kuka tienaa minkäkin verran ja mihin kukin rahojaan valitsee käyttää, koska se ei tänne kuulu. Niin kauan kuin tienaan itse työllä elantoni, ei minusta ulkopuolisilla ole aihetta arvostella valintojani. Pointtina ei ole ollut surkutella rahatilannettani, koska pärjään ihan hyvin, mutta valitessani hankkia tämän sohvan, luovuin samalla monesta muusta asiasta, joihin olisin voinut rahaani käyttää. Tänä kesänä en esimerkiksi tee todennäköisesti mitään lomamatkaa. Enkä myöskään osta uutta tietokonetta, jota kipeästi myös tarvitsisin (vanha heittänee veivinsä viimeistään puolen vuoden sisään). Elämä on valintoja. 

 • kukka-maaria

  Eli nyt seurataan mielenkiinnolla, tarjoaako joku yritys sinulle lomamatkaa tai lentoja kesän aikana tai saatko esimerkiksi Applelta tai muulta yritykseltä kannettavan tutustumista varten.

  Ei asiassa mitään vikaa ole, kunhan niistä kirjoitetaan avoimesti.

 • phocahispida

  Minun piti kirjoittaa blogiini bambuisista, kaunista arkea (mielestäni) edustavista, superkalliista eli seitsemän euron tiskiräteistä, joita olen käyttänyt kohta kolme vuotta, pesten niitä aina uudestaan. Mutta en ehkä uskalla, kun saatan saada ”tarkkasilmäisiä”, ”kriittisiä”, ”rivien välistä hyvin lukevia” tai muuten vaan aggressiivisesti kommentoivia ja kaiken sanomani kyseenalaistavia kommentoijia kimppuuni. :D

  Siis miksei kaikki Maija Meikäläisetkin saa tiskirättejä ilmaiseksi? 
  Kyllä nyt puolueettomuus kärsiin. Tällä kalastelulla toivon saavani loppuelämän diilin tiskirätteihin. :DD

 • Jenniii
  Hohhoijjaa. Näemmä en voi sanoa enää yhtään mitään yhtään mistään. En tiedä oliko kommenttisi tarkoitettu vitsiksi vai ei, mutta kuten totesin tuolla jossain yllä, niin kyllä alkaa tätä menoa pikkuhiljaa kadota ilo tästä koko blogista, jos porukka lähtee tälle linjalle. Mainitsin eilen postauksessa käyneeni Anton & Antonissa leivos-ostoksilla, ja eiköhän siellä ollut joku välittömästi vittuilemassa kommenttiboksissa (joko tosissaan tai ei, vaikea sanoa), että saavatko bloggaajat alennusta sieltäkin. Edelleenkin totean, että nämä kommentit kertovat enemmän kirjoittajistaan kuin minusta.
   
  Ja jotenkin rohkenen epäillä, että yritysten PR-ihmiset tuolla intensiteetillä scouttaisivat joka ikisen postauksen joka ikistä kirjoittamaani kommenttia. Kauhean kiva tietysti, jos niin paljon kiinnostaa, mutta epäilen. 
 • tipetti

  Aivan ihana sohva! :) Asuntosi näyttää muutenkin todella ihanalle ja ihanaa kun postailet sisustusjuttuja tänne. Ihastuin myös hulluna tuohon ikkunalaudalla olevaan epäsymmetriseen tuikkukippoon, mistä olet sen hankkinut? :)

 • Vierailija

  Koen blogien yhteistyökuviot ongelmalliseksi siinä vaiheessa, kun alennukset ja lahjat muodostavat osan bloggaajan toimeentulosta eli ovat osa palkkaa, työstä maksettavaa korvauksta. Eikö niistä silloin pitäisi maksaa veroa? Toki valtaosassa suomalaisia blogeja yhteistyökuvioissa liikkuvat varsin pienet rahat, mutta kun aletaan puhua satojen tai tuhansien eurojen eduista (siis bloggaajan näkökulmasta palkasta) luulisi verottajan kiinnostuvan asiasta. En tunne käytäntöjä kovin tarkasti, ehkä jossain tapauksissa veroja maksetaankin. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa?

 • Lahjaverotuksesta voit lukea Verohallinnon sivuilta:

  http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Lahja

  Oleellisin on tässä: ”Lahjaveroa täytyy maksaa, jos saa samalta lahjanantajalta kolmen vuoden aikana lahjoja, joiden arvo on yhteensä 4 000 euroa tai enemmän. Lahjavero määrätään jokaiselta antajalta saaduista lahjoista erikseen.”

 • Kampela

  Upeita sisustuselementtejä! :) Erityisesti ensimmäisen kuvan taulut miellyttivät silmää ♥

 • laaaura

  Moi! Postauksesta on jo sen verran aikaa, että haluaisin tietää, millainen sohva on ollut? Onko se pitänyt muotonsa ja miten tyynyt ja kangas ovat suhtautuneet käyttöön? Entäpä kankaiden pesu, oletko kokeillut? Ilmeisestihän sohvan kaikki kankaat saa irti? Ja vielä viimeisenä, onko tuo sinun sohvasi se 210 cm leveä vaihtoehto? Täällä harkitsen kyseistä sohvaa (näyttää hyvältä!), mutta on tosiaan sen verran kallis, että haluaisin kuulla kokemuksia. :) Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Related posts