7/06/13

Murise mun muffinssiin!

26 63 P6047483.JPG

Varoituksen sana taas kaikille nälkäisille ja herkkuhimoisille – ruokakuvia tulossa! En ole koskaan ollut kovin innokas leipomaan mitään makeita leipomuksia. Tykkään leipoa suolaisia piirakoita ja laittaa ruokaa, mutta en ole tainnut koulun köksäntuntien kuivakakkua lukuunottamatta ikinä leipoa kakkua. Leipomani makeat herkut rajoittuvat joihinkin kerran tehtyihin kaurakekseihin ja joulutorttuihin, joissa niissäkään ei järin paljon leipomista ole. Innostuin kuitenkin nyt kokeilemaan blogien suosikkileivonnaista eli cupcakeseja, koska sain kokeiltavaksi sellaisen valmispaketin, jonka kanssa vaaditaan jo aikamoista taitoa, jos meinaa epäonnistua. :D Kungsörnen nimittäin lähetti minulle testiin sellaisia instant cupcakes -paketteja, joissa kaikki aineet ovat näpsäkästi mukana ja valmistus hoituu lisää-vain-vesi-tyyppisesti. Vähän sama idea kuin niissä paistovalmiissa vierasvaroissa, mutta tässä pääsee kuitenkin vähän enemmän tekemään itse – että voi sanoa leiponeensa. ;)

P6047453.JPG

Minä en siis ole sellainen kodin hengetär, jolla on aina seitsemää sorttia tarjolla, kun ystäviä tulee kylään. Enemmänkin mennään sellaisella teetä ja suolakeksejä -linjalla. :D Jos siis niitä keksejä sattuu olemaan kaapissa… Apua, olenko ihan surkea emäntä? Toisaalta harva kaverini kai odottaa mitään herkkutarjoiluja tullessaan kylään, joten tuskinpa se on niin vakavaa. Mutta myönnän, että on ihanaa aina kyläillä esimerkiksi ystäväni Maijan luona, koska hän on AINA leiponut jotakin herkkuja. Maijalla tosin taitaa olla pari ekstratuntia vuorokaudessa – näin ainakin vahvasti epäilen, koska neitokainen on niin aikaansaava, että en tajua, missä ajassa hän sen kaiken ehtii. No joka tapauksessa päätin kerrankin yllättää ystäväni sillä, että shokeeraavaa kyllä, minulla olisikin jotain tarjottavaa. Ja vieläpä itse tehtyä! No ainakin melkein itse tehtyä… ;)

P6047454.JPG

Makuina noissa puolivalmiissa cupcakeseissa on suklaa ja mansikka, ja tuumasin tekeväni samalla vaivalla ja yhdellä pellillisellä helposti molempia. Homma pelittää siis todellakin niin yksinkertaisesti, että kipataan vain kulhoon ne kuivat aineet ja lisätään joukkoon vesi. Sitten vain sekoitellaan ja kaadetaan valmis taikina muffinssivuokiin. Taikina on sen verran löysää, että se on oikeastaan helpointa kaataa suoraan vuokiin kaatonokallisesta kulhosta, jos sellainen sattuu löytymään. Minulle lähetetyn testipaketin mukana tuli myös tuollainen Lékuén nuolija ja pursotin kuorrutuksia varten, ja nuolija osoittautui kyllä tässä kohtaa tosi hyödylliseksi. Sain nimittäin kaavittua kulhon pohjalta vielä lopuksi varmaan melkein kaksi vuoallista taikinaa. Ja sitten vain pelti 20 minuutiksi uuniin ja valmista tuli!

P6047455.JPG

Paketin mukana tulee omiakin vuokia, mutta rakastuin itse alkuvuodesta Kööpenhaminassa noihin mintunvihreä-raidallisiin maailman söpöimpiin muffinssivuokiin ja päätin ostaa ne siitäkin huolimatta, etten oikeastaan koskaan leivo muffinsseja. Selvästikin ennustin tämän hetken vielä joskus koittavan. ;) Paketin mukana tulleiden vuokien sijaan käytin siis noita omia, jotka ovat hiukan isompia, joten myös cupcakeja tuli määrällisesti vähän paketin kyljessä luvattua vähemmän. Olisin voinut laittaa vieläkin enemmän taikinaa yhteen kippoon, mutta pelasin varman päälle, kun en tiennyt, miten paljon taikina kohoaa uunissa enkä halunnut muffinssien tulvivan ulos kipoista. Mutta se ei siis kohoa mitenkään ihan älyttömästi, joten huoletta voi laittaa vuoat aika täyteen.

P6047456.JPG

Paketissa tulee mukana myös kuorrute, jonka ehtii mainiosti valmistaa sillä välin, kun cupcaket kypsyvät uunissa. Jauheen sekaan tarvitsee vain lisätä vettä ja margariinia (tai vaihtoehtoisesti tuorejuustoa), mutta totesin itse, että vettä voi huoletta laittaa joukkoon ainakin tuplamäärän ohjeen mukaiseen annostukseen verrattuna. Pursotus onnistuu nimittäin paaaljon helpommin, kun kuorrute ei ole ihan niin tiivistä tavaraa kuin ohjeen mukaisella nestemäärällä. Testipaketissa sain siis myös Lékuén pursottimen, mutta tuollaisen melko paksun kuorrutteen kanssa uskon, että sellainen perus-pursotin toimii kaikkein parhaiten. Jos sellaista valmista pursotinta ei satu omista leipurintarvikkeista löytymään, sellaisen voi loihtia myös itse leivinpaperista. Esimerkiksi Sitä sun tätä -blogissa on pursottimen tekemiseen hyvät ohjeet. :) Ja kannattaa muuten käyttää kuorrutteen sekoittamiseen sähkövatkainta, koska sillä koostumuksesta tulee sellainen sopivan kuohkea.

P6047457m.jpg" src=

Käytännössä siis sekä cupcaket että kuorrute valmistuvat noin 25 minuutissa, josta 20 minuuttia itse leivonnaiset ovat siis uunissa, mutta ainakin omalla kohdallani se työläin vaihe oli vasta kuorrutus. Jos nyt on minkäänlaista kunnianhimoa sen suhteen, miltä haluaa kuppikakkujensa näyttävän, niin tähän kannattaa varata aikaa hetki. Cupcake-paketeissa tulee kuorrutteen lisäksi pienet pussit värikkäitä rakeita, joilla muffinsseja voi halutessaan koristella, mutta minulla oli vielä niiden  lisänä erilaisia nonparelleja ja koristeita sekä tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä. 

P6047463.JPG

Minulla oli aluksi hiukan haasteita saada kuorrute asettumaan muffinssien päälle kauniisti, sillä liian tymäkkä suklaakuorrute ja käyttämäni pursotin eivät oikein pelanneet yhteen. Pupulandian Facebookia seuraaville raportoinkin jo aiemmin, että sain puristettua pursottimesta ulos vain kaksi sellaista kakkapökäleen näköistä kökköä ja totesin, että eivät ole ihan julkaisukelpoista materiaalia. :D Mutta koska nyt otin siitäkin taidonnäytteestä kuvan, niin voitte kommenttiosion puolelta kurkata, kuinka kaikki ei mennyt ihan kuin Strömsössä. Niin tosiaan, Lilyssä voi kommentteihinkin lisätä kuvia :) En viitsinyt laittaa niitä kikkareita tätä itse postausta rumentamaan, mutta käykää nauramassa kommenttiboksissa. :D

P6047461.JPG

Olin jo luovuttaa koko kuorrutuksen kanssa, mutta kuorrutteen hieman lämmettyä huoneenlämmössä sain sen vihdoin ulos pursottimesta ja mansikkakuorrutteeseen laitoinkin sitten heti suoraan enemmän nestettä kuin ohjeessa kehotettiin. Kannattaa muuten kokeilla sekoittaa noita eri makuja siten, että laittaakin suklaamuffinsseihin mansikkakuorrutteen ja mansikkamuffinsseihin suklaakuorrutteen – minusta mausta tuli kaikkein paras juuri niin. Kokosuklaiset cupcaket tuntuivat nimittäin omaan makuun vähän turhan tuhdeilta ja mansikkaiset taas olivat yksinään melko makeita. Yhdistelmät toimivat ehdottomasti minusta parhaiten. :) Ja sitten vain päästin luovuuteni valloilleen ja pipersin noiden koristeiden, mansikoiden ja mintunlehtien kanssa. Ja vaikka nyt itse sanonkin, niin ensikertalaisena olen suorituksesta ihan ylpeä. :D Vai mitäs tykkäätte? Ja tuliko makeanhimo?

P6047482.JPG

Cupcaket olivat supermenestys ja kieltämättä tosi hyvän makuisia. :) Tarjoilin ne äidin tekemän marjamehun kera ja sattuipa vielä niin hauskasti, että minulla oli myös tuollaisia mintunvihreä-raidallisia pillejä, jotka matchasivat muffinssivuokiin täydellisesti. Ja astioissakin toistui sama väriteema. En ole muuten muistanutkaan esitellä teille noita söpöjä mintun värisiä astioita, jotka ostin muuton jälkeen heräteostoksena Ikeasta (koko astiaston hinta oli 13 euroa!!!). Kyllä on joka kerta ilahduttanut syödä mintunvihreiltä astiolta, eivätkä tosiaan olleet kalliit. 

P6047467.JPG P6047464.JPG
P6047478.JPG
P6047472.JPG
P6047469.JPG
P6047477.JPG P6047470.JPG P6047480.JPG

Tags: ,

Categorised in: Yleinen

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Jenniii

  Joo-o, ja tässä se ensimmäinen versio kuorrutuksesta. :D Kaksi kakkakikkaretta, nam! ;)

  [[{”fid”:”159431″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”1037″,”width”:”1382″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

 • tiiti

  Hihihi, tämä on kyllä mun suosikki noista kaikista (oisko tää ehkä sitten kuppikaakka :D), tässä on selkeästi personaa ja mukava luonne!

 • Jenniii

  Hahhahha! Kuppikaakka! :D Meinasin tuon väkerryksen jälkeen luovuttaa koko kuorrutuksen suhteen, mutta sitten söin tuon epäonnisen rumiluksen ja oli niin hyvää, että oli pakko antaa koristelulle vielä uusi mahdollisuus. :D

 • Iksu

  Hihih!

  Tosi ihanilta näyttävät nuo varsinaisen postauksen kuvat! Olen pari kertaa tehnyt muffinsseja/cupcakeja itse, ja onhan se melko työlästä tällaiselle jauhotunarille. Tuollaisella puolivalmisteella voisi helposti vähän oikaista… Ja olit ilmeisesti tyytyväinen myös kuorrutteen makuun? Minulla nimittäin on vielä täydellisen kuorruteohjeen etsintä käynnissä.

 • Jenniii

  Tämä oli kyllä tosi näppärä ja helppo tapa tehdä noita itse ja kuorrutuskin maistui mainiota. Mutta suosittelen vahvasti ottamaan molemmat paketit ja laittamaan kuorrutteet ristiin, kuten tuossa tekstissä mainitsin. Tulee täydellinen tasapaino! :) Mansikkainen kuorrute keventää suklaan täyteläisyyttä ja suklainen kuorrute tuo mansikkaisiin cupcakeihin täydellisen lisän. :)

 • Jenniii

  Myös kuppikakki voisi olla potentiaalinen nimitys. :D

 • Vierailija

  Haha, ihana kuppikakki! Olin ihan varma että olet joku kodinhengetär, mutta tämä paljastus valoi aivan uutta toivoa meikäläiseenkin. Viimeinen luomus taitaa olla lähinnä tähänastisia saavutuksia keittiössä. Lähes identtisiin törmään tosin myös kissan hiekkalaatikossa päivittäin.

  Ja pakko rakastaa myös Edua – vaikkei biisi varsinaisesti ruokahalua herättelekään…

 • Tuuli3

  Söpöjä cupkeiksejä.
  Btw, iPadilla lukiessa kuvat käääntyvät vieläkin kyljelleem. :/

 • lintsi

  Ihan huippu toi valmis muffinsiaines.. Oon useinkin tehnyt eri valmistajan samankaltaisella muffinsiseoksella muffinseja niin hyvällä kuin huonollakin menestyksellä (nimimerkillä monet mustuneet muffinsit). Lisäksi tuo on hyvä pienen budjetin leipomiseen, kun tekee mieli makeaa tai pitää saada justiinsa vieraille tarjottavaa niin tollanen valmis muffinsipaketti ei maksa paljon pieruakaan verrattuna siihen kun ostaisi kaikki ainekset erikseen. Makukin on fantastinen, vaikka todella makeita noista muffinseista tuleekin. Lisäksi pitää suositella valmiita mousseaineksia, maku on yhtä ihanan kuohkea ja samettinen kuin vanukkaissa tai oikeassa moussessa (paitsi stokkan moussea ei voita mikään ;D)

 • Lizzz

  Tuollaisilla kuppikakeilla on varmasti moni muukin aloittanut, ei hätää:D:D;)

  Ihanan näköisiä tuli, ai hitsi huomenna on nyt varmaan pakko itsekkin leipoa….<3

  Ja muuten: noinkin nuo ovat ihan superherkullisen näköisiä, mutta itse tykkään pursottaa cupcakeihin kuorrutteen vähän toisella tekniikalla, sillä lailla kuin tekisi isoa kermavaahtoruusuketta, niin saa sellaisen ihanan huipun sen loppuun.(vaikea selittää...:D) Ja tällä tekniikalla ei tule kikkareita!;)

 • ida f

  Tänään kaksi suklaamuffinia ahmineena (!!!) voin rehellisesti sanoa, että ei tullut makeanhimo. Mutta hyvinhän se kuorrutus sitten onnistui, näyttävät kyllä super hyviltä :)

 • TiinaMariN.

  Rakastan Edu Kehäkettusta ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=Q35KSkAy-4c&amp;

 • TiinaMariN.

  Ja on nuo muffinssitkin ihan söpöjä ;)

 • Sara's Stripes

  Syötävän söpöjä! Pisteet myös behind the scenes -materiaalille. Täällä myös yksi välineurheilija ilmoittautuu, sillä viime kerralla Pinossa vieraillessani minun oli pakko ostaa valkokeltaraitaisia pillejä ihan vaan siksi, että ne näyttivät niin söpöiltä vaikken niitä tarvitsekkaan. Huh, tulipas paljon söpöilyä yhteen kommenttiin.

  -Sara

 • PlusMimmi

  Nyt alko sitten otsikon biisi soimaan päässä… :D LOL!

 • Gt

  iPadilla katsottaessa suurin osa kuvista on kyljellään ja vääriä kuvia postausten alla. Jep jep, muffinssit on tosi jees.

 • Jenniii

  Vikaa selvitellään, toivottavasti ensi viikolla tähän löydettäisiin joku ratkaisu. :/

 • Tintti141

  Olet varmasti saanut monen monta huomautusta asiasta, mutta iPad:lla blogiasi lukiessa pystykuvat keikahtavat sivuttain :/

 • Jenniii

  Joo, tämä ongelma on tiedossa ja valitettavasti menee varmasti nyt viikonlopun edellä ainakin ensi viikkoon, ennen kuin se saadaan korjattua. Toivottavasti teillä riittää kärsivällisyyttä. <3

 • Elsa / oimutsimutsi

  Meille meinasi tulla naapuririita kun se suklaakuorrute tosiaankin oli jämäkämpää mitä mansikka! Täällä omat kungsörnenit lasten tekeminä http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/2013/05/09/helppo-kuppikakku-tutorial/

 • vilma.p

  Oi miten söpöjä! Koristelit kyllä niin kauniisti ja mäkin haluan tuollasia muffinssivuokia! Ja mitä tarjoamisiin ja huonoon emännyyteen tulee, niin mäkin yleensä meen tolla tee&suolakeksi meiningillä. En kuitenkaan ainakaan itse laita YHTÄÄN pahakseni jos ei kyläpaikassa ole pahemmin tarjottavia, jos pointtina on kuitenkin vain nähdä ja vaihtaa kuulumiset. ;)

 • Vierailija

  Saanks mä pärskii sun puseroon, beibi?

 • TiinaMariN.

  Saanks mä pöristä sun poslariin, beibi? Joo, linkki ei skulaa joten pitää laulaa ihan ite.

 • hheini

  Oii ihanan näkösiä kuppikakkuja! Itsekin oon ostanu saman paketin tota vaaleenpunasta hulluilta päiviltä, pitäisi varmaan kokeilla, näyttivät sen verran hyviltä kuvissa! :D namm

 • Tiina - Fanni ja Kaneli

  Nää kuvat on niin herkullisia!!

 • Pitsimekko

  Ihania! Erityisesti värimaailma on mun makuuni. Noita iiiihania raidallisia vuokia näin myytävän Karkkikauppa Sweetheartissa Helsingissä (Uudenmaankatu 32) :) vink-vink.

Related posts