4/06/13

Uudet aurinkolasit nenällä

15 75 P6027437.JPG

Olen vähän sellainen tyyppi, että aurinkolaseja ei koskaan voi olla liikaa. Pääasiassa omistan halpislaseja, mutta kaapista löytyvät myös muutamat vähän arvokkaammat designer-aurinkolasit. Varjelen silti kaikkia rillejäni yhtä suurella hellyydellä, oli hintalapun lukema yksi- tai kolmenumeroinen. :) Uusin hiukan arvokkaampi tulokas aurinkolasikokoelmassani on Ray-Banin Clubmaster. Kiitos tästä kuuluu Ray-Banille itselleen, koska sieltä ystävällisesti haluttiin lahjoittaa minulle uudet aurinkolasit. Kun ryhdyin tekemään valintaa, vaihtoehtoina oli aika vaikuttava kolmikko: Wayfarer, Aviator ja Clubmaster. Suurin osa teistä taitaa tietää pelkkien nimien perusteella automaattisesti, minkä mallisista laseista puhutaan – ja se on muuten aikamoinen onnistumisen merkki aurinkolasibrändiltä! Itse en taida osata nimetä ainoitakaan aurinkolasja miltään muulta merkiltä…

P1017809.JPG

Pohdin asiaa aikani, mutta lopulta valintani oli muutama vuosi sitten uuteen supersuosioon nousseiden Wayfarerien hiukan tuntemattomampi pikkuveli Clubmaster, jonka suosio puolestaan on ehkä jäänyt enemmän underground-asteelle siinä missä Wayfarereitä on nähty uuden tulemisensa jälkeen vähän jokaisen nokalla. :) Wayfarerit taitavat peräti olla maailman myydyimmät aurinkolasit, mikäli Wikipediaa on uskominen. 

P6027439.JPG

Luulin itse asiassa ensin, että Clubmaster on Wayfareria vanhempi malli, mutta se onkin vain 80-luvulla syntynyt mukaelma 50-60-luvuilla erityisessä suosiossa olleesta mallista, jota on kutsuttu nimellä browline glasses. Wayfarer puolestaan on peräisin jo 50-luvulta ja legendaariset Ray-Banin Aviator-lasit jo 20-luvulta. Ja montako loistokasta comebackia kukin legendaarinen lasimalli on jo ehtinyt historiansa aikana jo tehdä? Aika monta.

P1017784.JPG

En jostain syystä aiemmin itse tykännyt Clubmastereista. Kun kaverini joskus vuosia sitten mainitsi, että ne voisivat sopia minulle, olen jopa sanonut, että ne eivät todellakaan ole minun juttuni. Ja tässä sitä taas nähdään, että vannomatta paras. Kun nimittäin nostin ne nenälleni ja kokeilin, jouduin toteamaan, että nehän ovat nimenomaan minun juttuni. :D Ostin aluksi joskus vuosia sitten Gina Tricot’n halpisversiot noista oikeista Clubmastereista, mutta unohdettuani ne joihinkin kekkereihin, miespuolinen kaverini oli ominut ne itselleen. Tyyppi käytti laseja niin onnellisena, etten hennonnut vaatia niitä takaisin, koska minulla oli kuitenkin useammat mieluisat aurinkolasit. Monesti olen kuitenkin miettinyt, että perhana, kun piti mennä lahjoittamaan ne pois. No nyt on sitten vihdoin ihan oikeat ja ikiomat! :) Tykkään kyllä itse noista kaikista Ray-Banin klassikkomalleista, mutta mikäs niistä on teidän muiden suosikki?

P6027441.JPG

Näissä valitsemissani Clubmastereissa on mallinsa lisäksi toinenkin juttu, joita olen ehtinyt elämässäni isosti karsastamaan. En nimittäin yleensä voi sietää sitä, jos aurinkolaseista näkyvät silmät kovin selvästi läpi. Nämä minun Clubmasterini ovat – mitäpäs muutakaan kuin – täysin läpinäkyvät. :D Olen joutunut siis näiden kyseisten kakkuloiden kohdalla pyörtämään aiemmat mielipiteeni jo useammastakin asiasta. Never say never, näemmä.

P1017785.JPG

Napsimme ystäväni Cindyn kanssa sunnuntaina kuvia myös näistä uutukaisista laseista ja hitsi vie, noissa on kyllä jotenkin ihan mahtava kesän tunnelma ja valo. Cindy osaa hommansa ja taas oli maailman vaikeinta valita vain muutama kuva, joten jälleen kerran luvassa yliannostus meikäläisen pärstää. :D Pahoitteluni niille, jotka juuri toivoivat postauksiin vähemmän kuvia. ;)

P1017811.JPG P1017801.JPG P1017815.JPG P1017818.JPG P1017825.JPG P1017829.JPG

Kasvokuvat: Cindy Riera

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Chatte

  Clubmaster on todellakin juuri sinulle sopiva malli, todella kivalta näyttää! :)

  Omat ikiaikaiset lempparini ovat Aviatorit, ja ehkäpä vihreillä linsseillä. Tai ruskeilla, en oikein osaa päättää! :D Omistan monet halppis-versiot Aviatoreista, niitä kun on mielettömästi tarjolla. Ja aidot hankin kyllä, jahka raaskin. Itselleni aurinkolasit ovat olleet sellaista tavaraa, joka hukkuu ja menee rikki helposti, enkä siksi ole viitsinyt hirveitä investoida. Ja olen myös todennut, että halppislaseillakin täällä Suomen paisteessa pärjää. :)

 • Polly Biscuit

  Oi, hienot Clubmasterit! Loistohankinta!

  Tajusin itse pari vuotta sitten uudet rillit ostettuani, että multa löytyy kaikki kolme Ray-Banin mallia: Clubmasterit ja Wayfarerit silmälaseina ja Aviatorit aurinkolaseina. Haha! Se ei ollut ollenkaan tarkoituksellista, ne vaan olivat parhaat. Aviatorit ovat myös aivan järjettömän kestävät – ne eivät hajoa millään, vaikka jatkuvasti tippuvat käsistä ja pyörivät missä sattuu, ihan uskomatonta! Kun nykyiset, nyt jo neljä vuotta aktiivikäytössä palvelleet Aviatorit ovat tarpeeksi naarmuiset, ostan samanlaiset tilalle…

  http://thesunshinerecorder.blogspot.com/

 • Lola.

  Oih, enpä olisi uskonnut että ’läpinäkyvät’ aurinkolasit näyttäisivät noin kivalta! Ja sopii juurikin sinulle erittäin hyvin!

  Noista kolmesta klassikkomallista mielestäni ovat juuri Clubmasterit ne hienoimmat. Vahinko on, ettei yksikään niistä sovi minulle – mutta onneksi kissamaiset taas ovat mun juttu, ei tartte olla ilman arskoja kuitenkaan. :)

  Kuvat ovat todella hienot ja kesäiset, Cindy on mahtava valokuvaaja ja sinä loistava malli. :)

 • maij

  Vautsi, nuo Clubmasterit sopivat kyllä sinulle todella hyvin! :)

  Itse ostin viime kesänä vihdoin Wayfarerit ja en ole kyllä katunut! Itsellänikin on aiemmin ollut useita halpislaseja, mutta kyllähän eron Wayfarereiden (ja muiden ”oikeiden” aurinkolasien) ja halpislasien välillä huomaa ihan selvästi. Linssit ovat aivan eri luokkaa ja näin uskoisin, että ”oikeat” lasit suojaavat silmiäkin aika paljon paremmin kuin jotkut henkkamaukat. Hyvä investointi siis! Itse olen nyt muutenkin koittanut iskostaa päähäni ajatusta siitä, että mieluummin ostaa yhdet hyvät ja vähän kalliimmat kuin monet halpikset – sama pätee niin aurinkolaseissa ja vaatteissa kuin muissakin jutuissa. Seuraavaksi olisi mietinnässä nuo Aviatorit, katsotaan milloin niihin kehtaisi investoida :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Aviatorit ovat kyllä upeat. Minulla on Guccilta pilottilasit, mutta tietysti ne Ray-Banin Aviatorit ovat ne originaalit. ;) Moni ei taida raaskia ostaa kalliita aurinkolaseja juuri siksi, että pelkää kadottavansa tai rikkovansa ne. Mutta on niistä kunnon laseista kyllä sitten iloakin, jos joskus innostut panostamaan!

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ihan mahtavaa, että sinulla on kaikki nuo klassikkomallit. :D Huippua kuulla myös, että laatu on maineensa veroinen.

 • Jenniii

  No en olisi uskonut minäkään, ennen kuin laitoin nuo päähän! Vielä kuvaushetkelläkin vähän arastelin sitä läpinäkyvyyttä, mutta kun näin kuvat, olin vakuuttunut, että kyllä nuo hyvältä näyttävät. :)

  Ja oih, kissamaiset lasit ovat niin ihania. Minulle ne taas eivät oikein sovi. :) Ja joo, Cindystä on kovaa kyytiä tulossa aivan huippukuvaaja. Meillä on loistava kuvaustiimi yhdessä! Välitän henkilökohtaiselle huippukuvaajalleni nämä ihanat terkut. ;)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Olen kyllä kuullut samantyyppisiä tarinoita muillekin, että sitten kun on raaskinut ostaa vähän kalliimmat lasit, ei sitä ole joutunut katumaan. :) Itse sain nämä kyseiset tosiaan Ray-Banin PR-toimistolta, (onnenmyyrä minä!), mutta muutama vuosi sitten ostamani YSL:n pyöreät aurinkolasit ovat kyllä todellakin olleet investoinnin arvoiset. :) Ja Aviatorit toimivat aina, peukku niille täältä suunnalta!

 • KaroliinaP

  Ja taas sama juttu :) Istutat lasit aivan liian korkealle… Silmät keskellä linssiä ja kulmat jää kehysten taakse. Ei näin. Oikein sovittamalla nuo asialliselle korkeudelle sopivat sinulle varmasti hyvin. Ja tyylillisesti oiva match.

 • Jenniii

  On jotenkin vähä hassua, miten jaksat kiinnittää tällaiseen asiaan niin paljon huomiota? En minä tavallisena kuluttajana tiedä, millä korkeudella lasien edes kuuluisi oikeaoppisesti olla, ja tuskin tietää kovin moni mukaan. Sen voin silti sanoa, että tuollainen ”Ja taas sama juttu. Ei näin!” -tyyppinen neuvominen ei yleensä herätä ainakaan ensimmäisenä aitoa iloa siitä, että joku opastaa. Mitäpä jos ottaisit ensi kerralla vaikka sellaisen asenteen, että ”Hei, noita nenätyynyjä voi muuten säätää. Lasithan toimivat siis mainiosti noinkin, mutta ne voisivat istua vielä hitusen paremmin, jos olisivat himpun verran alempana nenänvarrellasi.” Huomaatko eron? Ensimmäisessä tavassa on hymiöistä huolimatta melko ärsyttävä sävy. :D Ja edellisen kerran, kun huomautit asiasta, lasit oli kyllä optikon kanssa valittu ja hänen mielestään ne istuivat täydellisesti. Että voisikohan tässä nyt olla myös vähän makuasiasta kyse?

  Lisäksi olen utelias, että miten alhaalla nenällä noiden lasien sinun mielestäsi pitäisi oikein roikkua? Myös pään asento ja kuvakulma vaikuttaa siihen, millä korkeudella lasit näyttävät olevan. Suurimmassa osassa kuvia pääni on yleensä hiukan kallistettu taakse ja leuka ylös, jolloin lasit näyttävät siltä kuin ne olisivat korkeammalla kuin ovatkaan. Tässä kuvassa katson suoraan eteenpäin ja kuten näet, kulmakarvat kyllä näkyvät sieltä ihan hyvin: http://www.lily.fi/sites/lily/files/user/550/2013/06/p1017818.jpg

  Suurin osa meistä ei ole optikoita, eikä kiinnitä moiseen huomiota. Ja ilman vahvuuksia olevien aurinkolasien kanssa se varmastikaan ei ole kovin vakavaa, vaikka ne eivät olisi tismalleen aseteltu juuri niin kuin optikon mielestä kuuluisi. ;) Hyvin ajavat asiansa noinkin eli suojaavat silmiä kirkkaalta auringonpaisteelta. Niin että eiköhän nautita tuosta auringosta ja unohdeta tällaiset turhat napinat. :)

 • milenasusanna

  Ostin tässä keväällä juurikin Clubmasterit ja en ole kyllä katunut. :) Olen käyttänyt aina ennen ns. halpislaseja, mutta noiden Clubmastereiden kanssa paluuta sinne maailmaan ei enää ole, sillä ulkomaailma näyttää paremmalta niiden kanssa! Jotkut aurinkolasit kun vääristävät tai värittävät aika paljon. Omista Clubmastereistani ei mielestäni läpi oikeastaan näy, hmm!

  Ja kyllä sopivat sinulle tosi hyvin. :) 

 • Sama tyyppi

  Jos olet itse tyytyväinen, niin se varmaankin riittää. Siinä tapauksessa, että aihe kiinnostaa muita lukijoita, niin tässä pari vinkkiä. Silmälasien (riippumatta siitä onko ne arskat, pleksit tai normit… lisää muuttujia tulee ainoastaan kun kyseessä on moniteholasit, erityisesti rajattomat sellaiset) mittasuhteet on suunniteltu niin, että silmän tulee istua linssin ylemmän puolikkaan keskipaikkeilla tai isoimpien lasien kohdalla jopa ylimmän kolmanneksen alueella. Ja kulmakarvojen tulee näkyä kehysten yläpuolella riippumatta pään asennosta/kuvakulmasta. Vielä lisää knoppisääntöjä, kehyksen alareunan ulkokulman tulisi olla suunnilleen poskipään kohdalla (leveyssuunnassa) ja aisojen tulee kulkea suoraan taakse, ilman leviämistä sivussuunnassa. Aisan ja ohimon väliin tulee muutama milli tyhjää, mutta ei liikaa tilaa. Näin valitsemalla (tai esim. kehyksiä ja nenätalloja säätämällä ja muokkaamalla) lasit istuvat suunnitellulls tavalla designin puolesta, kasvojen piirteet pääsevät kauniisti esille ja useimmiten lasit myös tuntuvat mukavimmalta käytössä. Lasit tulisi voida umohtaa, niitä ei tarvitse päivän mittaan suoristaa tai nostella ja ne eivät aiheuta kipua tai puristusta pään ja kasvojen alueen kudoksille.

 • Shade Spectacle

  Clubmasterit on oiva valinta mikäli pitää browline rilleistä. Itse ostin verkkokaupasta Wayfarerien vanhan mallin ja ovat uskomattoman coolit. Sopii hyin isolle lättänaamalla kuten minulle ;) Noista Wayfarereista kannattaa muuten tehdä hieman vertailua jos niitä meinaa hankkia. Uusi style kun on aivan eri naamalle kuin vanha design. Tässä oiva linkki Differences between Wayfarer styles

 • kysymys

  Ovatko noi sun lasit kokoa M vai L? Oon ite tilaamassa ja en tiedä kumman koon ottaisin.

Related posts