30/05/13

Prosenttilukuja elämästä

19 80

Päätin, että koska esittelyt on nyt hoidettu pois alta, voidaan ryhtyä suoraan tositoimiin eli varsinaiseen bloggailuun! :) Trendin puolelta tutut lukijat tietävät, että minulla on sellainen hauska KotonaDesignin magneetti-liitutaulu, johon minulla on ollut tapana aina kirjoitella erilaisia mietelauseita, aforismeja, sitaatteja ja muita sen sellaisia ajatuksia, jotka kulloinkin ovat tuntuneet tärkeiltä, piristäviltä tai muuten vain ajankohtaisilta. Täällä uudessa kodissa en ole vielä ehtinyt tauluuni kirjata yhtään mietettä, joten nyt päätin korjata tilanteen.

P5307369.JPG

Elämän vastoinkäymisten ja onnenhetkienkin keskellä olen todennut, että yksi sitaatti kuvastaa omaa elämänfilosofiaani todella osuvasti. Tämän hienon lauseen löysin itse asiassa erään minulle ihanan sähköpostin kirjoittaneen lukijan viestistä ja tunsin sen heti jotenkin omakseni. Kyseessä on Lou Holtzin lausahdus: ”Life is 10 % what happens to you and 90% how you respond to it.”

Uskon vakaasti oman asenteen ja positiivisuuden voimaan, ja tuossa lauseessa se ajatus tiivistyy aika hyvin. Että meillä on jokaisella vapaus valita, miten kohtaamme elämässämme tapahtuvat asiat. Ja se loppujen lopuksi määrittelee myös paljolti sitä, miten onnellisia olemme. Takertumalla epäonnistumisiin ja vastoinkäymisiin ja jäämällä niihin vellomaan, teemme ainoastaan itsemme onnettomiksi. Tietysti on aikoja, jolloin on vaikeaa ja myös murheille on osattava antaa tilaa, mutta uskon itse siihen, että onni on loppupeleissä asennekysymys. Ja omat kokemukseni ovat sitä uskomusta kyllä myös kovasti vahvistaneet. :) Tästä aiheesta voisin ehkä joskus kirjoittaa lisääkin, koska näistä omien tämän kevään varrelle osuneiden vastoinkäymisteni ja surujeni kautta tuntuu, että olen oivaltanut elämästä Suuria Asioita. 

P5307370.JPG

Mutta loikatakseni ihan toiseen asiaan, joskin postauksen aiheeseen liittyvään seikkaan silti… Innoittajana postaukseen ja uuden mietelauseen ylös kirjaamiseen nimittän toimi niinkin hassu pieni asia kuin liitutussi! Olen tuskaillut, miten vaikeaa on saada kirjoitettua kaunista käsialaa liidulla ja joku kerta minulle selvisi, miksi ravintoloiden mainos- ja lista-taulut näyttävät niin paljon paremmilta kuin omat liitutuherrukseni. On siis olemassa sellainen kynä, josta käytännössä tulee liitua tussimaisessa muodossa! Olin aivan ällistynyt, kun kuulin tästä. Onko tämä vain jokin ravintoloiden ja liitutauluja käyttävien putiikkien tarkoin varjeltu salaisuus? :D No eilen avattiin Helsinkiin se ihana ruotsalainen sisustusketju Granit ja visiitilläni bongasin sieltä tämän loistokeksinnön. Ja pakkohan se oli ostaa ja testata heti tänään. Toimii kuin häkä! Ja jälki pyyhkiytyy pois ihan samaan tapaan kuin tavallinenkin liitu eli kostealla rätillä. Fantastista!

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Emmania

  Tosi hyvä lause, noinhan se menee. Itselleni tärkeä lause huonona aikana oli tämä:

  ”Valitsit syystä sen mitä ympärilläsi tapahtuu.
  Koeta kestää, elä elämääsi parhaasi mukaan,
  ja jonkin ajan kuluttua syy paljastuu.”

  – R. Bach –

 • phocahispida

  Loistovinkki! Joko Helsingistä tai viimeistään Tukholman reissulla täytyy kotiuttaa tällainen!

  ( Granitin rantautumista fiilistellessänikään en tätä huomannut:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/sisustajan-iloksi-granit-helsinki/ )

 • minttumari

  Hieno ajatus! Ja se 90%:n ”responding”han ei tarkoita pelkästään sitä, että kaikki käännetään tuosta vaan positiiviseksi ja väännetään hymy naamalle, vaan myös sitä, millä tyylillä ja kuinka hyvin onnistuu käsittelemään vaikeudet ja menemään niistä yli.

  Ylipäätään ihan mielettömän vapauttava ajatus, että vain 10% verran olemme maailman ja muiden armoilla, ja loppu on itsestä ja omasta psyykestä kiinni! Paitsi toisaalta – juuri ne omat reagointitavat ja oma temperamenttihan saattavatkin olla se kaikkein vaikeimmin muutettavissa oleva asia…

 • Jenniii

  Juuri näin! Vaikeuksien keskellä ei tarvitse yrittää vääntää väkisin hymyä naamalle hampaat irvessä, vaan nimenomaan antaa niille kielteisillekin tunteille tilaa ja miettiä rakentavasti, että miten siitä eteenpäin. Olen muutamien ystävieni kanssa puhunut tämän kevään aikana läpikäymän eroprosessin ja elämänmuutoksen mukanaan tuomasta viisaudesta ja oivalluksista, ja moni heistä on sanonut saaneensa noista mietteistä hyvää uutta näkökulmaa, joten ehkäpä tähän aiheeseen pitää vielä palata syvemmin tuonnempana. :)

  Ja loistava huomio tuokin, että on oikeastaan aika lohdullinen ajatus, että vain 10% verran maailma meitä heittelee. ;) Mutta se on totta, että monesti ne omat toiminta- ja ajatusmallit istuvat kaikkein tiukimmassa. Mutta siinäpä onkin sitten itsetutkiskelun paikka itse kullekin – ehkä tuo sitaatti kannustaa juuri tutkailemaan omia tapoja reagoida oman elämänsä tapahtumiin.

 • Johannainen

  Tämä tulikin kuin tilauksesta! Olen tämän viikon painiskellut surkeiden tunnelmien kanssa ja positiivisuus on päässyt unohtumaan. Muutenkin taidan olla välillä aikamoinen surkuttelija, vaikka tiedän kuitenkin kokemuksesta, että asiat ratkeavat aina lopulta.
  ”Toivo syttyy, kun kaikki pettää”, sanoo Legolas Tarussa sormusten herrassa (näin muistelen, tuo lause on kulkenut mukanani teini-iästä asti). :)

  P.S. Mainio idea tuo taulu!

 • ekoemo

  Allekirjoitan minäkin. Mutta prosentit tuntuvat kummasti muuttuvan jatkuvan univelan kanssa (kuukauden vanha vauva)… Nukuttuaan pystyy taas käsittelemään haasteitakin rakentavammin. Siispä käsken itseni nyt pois koneelta!

 • Jenniii

  Kyllä se siitä. :) Yritä suhtautua niin, että tuo on onneksi ohimenevä vaihe. Ja kauniita unia! ;)

 • ilU

  Oliko tuo liitutussi minkä hintainen? täytyy nimittäin pyytää sisko hakemaan, jos ei itse pääse mestoille :)

 • JuttaElisabet

  Mulle tuollainen tussi nyt heti! Paljon moinen kustantaa? Itse kirjoitan erilaisia viikkoaikatauluja ja to do -listoja liitutaululle huonoa käsialaa kiroten.

 • Saraa

  Eka kommentti sulle tänne lilyn puolelle:) mutta tuo taulu on kyllä ihana! ja nuo magneetit kans :)

 • Pirita8

  Kiva kynä! Missä tämä Granit sijaitsee? Kävin liikkeen sivuilla, eikä sinne ole päivitetty tietoja Helsingin pisteestä.

 • Jenniii

  Granit sijaitsee siinä Bulevardin ja Erottajan kulmassa tuossa ihan Helsingin keskustassa. :)

 • Jenniii

  Kynän hinta oli 6,90. :) Vielä en tiedä, miten pitkäksi aikaa tuosta riittää, mutta veikkailisin että aika pitkään tuota saa käytellä ennen kuin tarvitsee ostaa uusi.

 • Jenniii

  Hintaa tussilla oli 6,90 euroa eli ei paha. :)

 • Hanna K

  Ensimmäistä kertaa harkitsen liitutaulun ostamista! :D Ihan loistava idea kirjoittaa oma mietelause jokapäiväiseksi muistutukseksi, se piristää ja voimauttaa :) Hieno lausahdus, ja niin totta!

 • elma

  Toivotaan ehdottoman paljon postaus Suurista ajatuksista ja oivalluksista!

 • ElisaM

  Oi, loistouutinen tuo liitukynä! Opettajana kirjoittelen paljonkin taululle ja tuollainen kynä menee välittömästi hankintaan. Mitenköhän sitä nyt malttaakaan lomailla kun tuollainen polttelee penaalissa ;)

 • JuttaElisabet

  Hei vielä sellaista kysyisin, kun Granitista väittivät tussin tomivan vain heidän omin muovipintaisiin liitutauluihinsa ja sen jämähtävän normaaliin liitutauluun, niin miten asian laita todella on?

 • Jenniii

  Minulla kyllä toimi tuo liitutussi tuolle omalle liitutaululleni aivan mainiosti ja lähtee kostealla pyyhkeellä pois normaalin liidun tapaan. :)

Related posts