29/05/13

Työpöytäpäätöksiä

9 89 string2.jpg

Taas olisi luvassa sisustuslöpinöitä. :) Olen nyt tehnyt nimittäin päätöksiä paitsi sohvan, myös työpisteen suhteen. Tein jokin aika sitten inspiraatiojutun työpöydistä, kotitoimistoista ja erilaisista niihin liityvistä ratkaisuista. Olin vielä postauksen tekovaiheessa suunnittelemassa ihan erilaista ratkaisua kuin mihin kuvasadon koottuani lopulta aloin kallistua. Kriteereitäni työpisteelle ovat olleet se, että se saisi mielellään olla melko kapea, mutta pöydän pitäisi silti olla tarpeeksi syvä ollakseen ergonominen. Fysioterapeutti nimittäin neuvoi, että läppärityöskentelyssä olisi hyvä, että kädet yltäisivät lepäämään pöydällä ja syvyyssuunnassa kovin lyhyellä pöydällä se ei onnistu. Toinen toiveeni oli, että pöydän yhteydessä olisi säilytystilaa, laatikoita, kaappeja tai hyllyjä – jotakin, mihin kansioita, laatikoita ja muita työskentelyyn liityviä tavaroita saisi säilöttyä kätevästi. Ja sitten ovat tietysti vielä ne ulkoiset kriteerit, että työpöytä vastaisi mieltymyksiäni.

string11.jpg

Kuvat: String

Mitä enemmän tuijottelin inspiskuviin nappaamiani otoksia Weekday Carnival -blogissa usein vilahtaneesta String-hyllystä, johon oli yhdistetty pöytälevy, sitä varmemmaksi aloin tulla, että String olisi se minunkin valintani. Ruotsalaisen design-klassikon yksi parhaita puolia on sen muunneltavuus. Tällä hetkellä tarvitsen nimenomaan työpistettä, mutta tulevaisuudessa samaa settiä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen ja kokonaisuutta voi muunnella loputtomiin omien tarpeiden mukaiseksi hankkimalla lisää hyllyjä, pystytikkaita, kaappeja ja muita eri osia. Idea on oikeastaan aika sama kuin kotimaisella Lundialla, joka sekin tarjoaisi samantyyppisiä klassisen tyylikkäitä ja helposti muunneltavia ratkaisuja, mutta jotenkin tuo Stringin muotokieli innostaa minua hiukan enemmän. Jotenkin noissa valkoiseksi maalatuissa metallisissa pystyosissa on sellaista kepeyttä ja ilmavuutta, joka istuu minun makuuni. 

string18.jpg

Kuva: Weekday Carnival

Asiaa tuumailtuani ja hintoja vertailtuani tulin myös siihen tulokseen, että String on erilaisten työpöytävaihtoehtojen joukossa varsin kohtuullisen hintainen – ainakin design-klassikoksi. :) Tämä on toki makuasia, mutta minusta 450e rakenteista, kolmesta hyllystä ja pöytälevystä ei ole paha hinta, varsinkaan kun nuo ovat todennäköisesti käytössä kutakuinkin ikuiset. Eli kyllä se taitaa tuo String olla juuri passeli meikäläisen tarpeisiin. Mietin, että hankkisin nimenomaan tuollaisen setin valkoisena, että siihen kuuluisivat korkeat 2-metriset pystyosat, kolme hyllyä ja pöytälevy, joka on pieneen tilaan varsin näppärän kokoinen (leveys 78cm, syvyys 58cm). Hyllyille voi sitten laittaa tavaraa vaikkapa kaunissa laatikoissa ja mietiskelin, että tuohon alle voisi ehkä ostaa sellaisen Ikean Helmer-arkistokaapin valkoisena, mutta katsotaan sitä sitten. Kyllä tämä koti tästä pikkuhiljaa rakentuu. :) Kuvia on luvassa, kun projekti etenee. Sitä odotellessa aimo annos String-inspiraatiota kuvien muodossa!

string1.jpg

Kuva: String

string3.jpg

Kuva: Alvhem

string4.jpg

Kuva: Hemnet via Designoform

string5.jpg

Kuva: String

string7.jpg

Kuva: Weekday Carnival

string8.jpg

Kuva: Nordic Leaves

string9.jpg

Kuva: Alvhem

string10.jpg

Kuva: String

string12.jpg

Kuva: String

string13.jpg

Kuva: String

string15.jpg

Kuva: String

string16.jpg

Kuva: String

string17.jpg

Kuva: String

string19.jpg

Kuva: Weekday Carnival

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mää oon kans aivan ihastunut tuohon String-pöytäratkaisuun. Ihana keveä ja tyylikäs! Muunneltavuudesta paljon plussaa tietysti. Mutta sitä en tiennytkään, että Lundialla ois vastaavia systeemejä tarjolla! Siistiä, Lundia kuitenkin valmistaa huonekalunsa Suomessa, ja tavaran pitäis olla erittäin kestävää. Menen heti Lundian sivuille surffailemaan.

  Stringin sivuilta en harmillisesti löytänyt mitään valmistusmaa- yms. tietoa, mutta jospa ne kummiskin tehtäis Ruotsissa? Toivottavasti. :)

 • Essi

  Apua, ruotsalainen design vain on jotain niin hämmentävän simppelin upeata! Nyt sait minullekin aikaan string-kuumeen… Liian hyödyllisen näköinen systeemi!

 • Aino Animal

  String on munkin lemppari. Ostin keittiön seinään hiljan eka osan String pocketia – eli siis sitä parikytäsenttiä syvää mallia pähkinäpuisena ja mustalla tikkaalla. Antaa kummasti ryhtiä ja eleganssia, vaikka pikkuinen onkin. Harkitsin pitkään kokovalkoista, mikä olisi tulevaisuudessa mennyt tyttären huoneen kirjahyllynä, mutta kyllä tuo tumma on just eikä melkein sitä, mitä meidän kalvakka kyökki kaipasi.

  Tarkoitus on jatkaa vastapäiseen seinään samaa teemaa tuolla syvemmällä mallilla. Keittiö on raivostuttavan mallinen, käytävä käytännössä, joten seinään kiinnitettävät hyllyt on oikeastaan ainoa kaluste, mitä sinne voi ajatella:-(

 • Meille on myös tulossa uuteen kotiin String-hyllyt. En ole itseasiassa nähnyt koskaan mitään muuta vastaavan ilmavaa ja kevyttä hyllyratkaisua ja pienessä tilassa helposti hukuttaa kämpän liian massiivisilla ratkaisuilla. Eli String on loistava <3

 • sarafia

  Mitenköhän kiikkerä tuo pöytälevy on? Upea on muotokieli, mutta itse olen sellainen pöytiin nojailija ja ihmeellisissä lukuasennoissa pöytään usein tulee rasitetta..hmm. Sopii kyllä hyvin kodin tyyliisi ja aiemmasta postauksesta tuo oli kyllä lempparivalinta kotiisi!

 • Jenni

  Minulla on ollut aiemmin Lundian vastaavantyyppinen systeemi ja se oli kyllä tosi tukeva. Tästä en nyt tietenkään vielä osaa sanoa, mutta selvinnee, kunhan saan jossain vaiheessa sen kotiin ja asennettua. :)

 • Ton Stringin tukevuus liittyy muuten aika paljon siihen, onko pöytälevy kiinnii niissä maahan asti tulevissa paneeleissa vai kokonaan seinällä. Tai ainakin näin on minua valistettu eli ainakin jos on yhtään nojailevaa tyyppiä niin lattiaan asti tulevat sivupaneelit ja tukeva seinä, johon on huolella kiinnitetty paneelit (useammasta kohtaa, sinnehän voi niitä ruuveja porailla vaikka kuinka monta halutessaan) niin pitäisi kestää :)

 • H.G.

  Oon varmaan ainoa, joka ei lämmenyt Stringille. Muistuttaa (mun silmään) liikaa pyykinkuivaustelinettä, astianpesukoneen hyllymateriaalia tai sellaisia heppaisia tiimarikoreja nuo säleiset reunusosat. :D Sorry :/

  Tykkääsin kyllä 1. kuvan tunnelmasta (puu + valo!) sekä 3. kuvan käkkyräjalkaisesta kokovalkoisesta valaisimesta.

 • heidi

  Mä kuulun kanssa niihin pöytiin nojailijoihin ja mietein myös, että kuinka paljon rasitetta siihen kohdistuu. Pelkään, että kaatuu seinätkin samalla. :D

Related posts