28/05/13

Jymyjuttu: Pupulandian uusi osoite

14 52 tibi-clenci-elle-romania9.jpg

Minulla olisi luvassa hiukan blogiin liittyvää ilmoitusluontoista asiaa, tai oikeastaan aikamoinen jymyuutinen! Saan nimittäin vihdoin paljastaa teille sellaisen jutun, että kaikki Trendin blogit, ja Pupulandia siis niiden mukana, muuttavat tämän viikon torstaina Lily-sivuston alle. Moni teistä on varmasti huomannut, että Trendi-lehden muutettua Formalta A-lehdille, Lily ja Trendi ovat tehneet kovasti yhteistyötä sisarellisessa hengessä, joten nyt tämä yhteistyö syvenee piirun verran enemmän. Lily uudistui merkittävästi jokin aika sitten ja näiden uudistusten jälkimainingeissa tosiaan myös Trendin blogit loikkaavat osaksi Lilyn iloista joukkoa. Jatkan siis edelleen Trendin bloggaajana tuttuun tapaan, mutta osoite vain muuttuu. :)

On aina tosi jännittävää ja pelottavaakin kertoa teille tällaisista isoista muutoksista, koska varmasti joukkoon mahtuu muutamia, joille uutinen ei ole pelkästään myönteinen asia. Toivon kuitenkin kovasti, että pysytte matkassa mukana, vaikka blogin sijainti muuttuukin. :) Tieto muutosta oli minulle itsellenikin aluksi aikamoinen ylläri, mutta ehdittyäni nyt sulatella asiaa hetken, olen sitä mieltä, että tämä on ehdottomasti hyvä juttu. Moni ei sitä varmaankaan tiedä, mutta itse asiassa Trendillä ja Lilyllä on jo pitkään ollut yksi ja sama huikean osaava päätoimittaja, joten minulla on vahva luotto siihen, että meininki pysyy ennallaan, vaikka osoite uudistuukin. :) Trendin toimitus on itse asiassa pitänyt Lilyn puolella blogia jo melkein vuoden ja kertoillut siellä juttuja lehdenteon kulisseista, innostanut ihmisiä osallistumaan lehden tekemiseen ja höpötellyt muutenkin mukavia. Ja olenhan pian sitten samalla tontilla monien muidenkin printtilehden sivuilta tuttujen ja itse seuraamieni blogittarien kanssa, sillä Lilyn alla sijaitsevat esimerkiksi nämä blogit: Saara Sarvas, Lainahöyhenissä ja Kaikki mitä rakastin. Ollaan sitten kaikki pian samassa osoitteessa.

Jos Lily ei nyt ole vielä jollekulle tuttu, niin kyseessä on siis muutama vuosi sitten perustettu yli viidentuhannen blogin yhteisö, jota seuraa yli satatuhatta silmäparia viikossa. Lilyllä on oma mainio toimitus, monta nimikkoblogia sekä niiden lisäksi 5000 muuta bloggaajaa. Lilyyn voi siis ihan kuka tahansa perustaa blogin – vaikkapa juuri sinä. :) Sivuston sisältö syntyy yhdessä sekä toimituksen, nimikkoblogien että kaikkien muiden blogien yhteistyönä ja aiheita on aivan laidasta laitaan. Jos haluatte jo ennakkoon kurkistella, millainen meno tuolla Lilyn puolella on, niin voin lämmöllä suositella edellä jo mainittujen blogien lisäksi ainakin näitä loistoblogeja, joita itse seurailen epäsäännöllisen säännöllisesti: Lilou’s Crush, Vilma P, Minimalen, White Trash Disease, Uusia Tuulia, Coco Sweet Dreams, Laura de Lille sekä monia muita. :) Totta puhuen suurin osa seuraamistani blogeista taitaa sijaita Lilyn sivuilla, nyt kun mietin! 

Tosiaan, kuten osa teistä varmasti jo tietääkin, Lily tosiaan uudistui hiljattain rajulla kädellä. Palvelussa on siis yhä vielä joitakin pieniä bugeja, joita pyritään fiksailemaan niin nopeasti kuin mahdollista. Uuden palvelun tekemisessä on kuitenkin otettu huomioon nimenomaan lukijoilta saatu palaute, joten parhaillaan siellä touhutaan juuri lukijoiden ja bloggaajien omien toiveiden mukaan räätälöityä loistavaa pakettia. :) Jos näin voisi sanoa, niin tuolla tuoreella sivustolla yhdistyvät siis oikeastaan vähän niin kuin Trendin ja Lilyn parhaat puolet muutamilla kivoilla lisäominaisuuksilla höystettyinä. Eli luvassa pitäisi olla entistäkin ehompaa bloggailua! Itse tykkään Lilyssä erityisesti siitä, että melkein joka visiitillä päädyn lukemaan monia muitakin kiinnostavia juttuja kuin joiden perässä sinne alun perin päädyin. Yhteisössä on omanlaisensa voima ja arvostankin Lilyssä sitä suurta yhteisöä ja laadukkaiden blogien verkostoa. Trendin blogien pieni joukko pääsee nyt myös osaksi tuollaista isompaa yhteisöä – ehkäpä sitä kautta tulee seurailtua blogikollegojenkin touhuja enemmän.

Varoitan teitä jo valmiiksi sellaisesta käytännön jutusta, että muuton koittaessa torstaina blogin vanha sisältö ei vielä siirry mukana uuteen osoitteeseen. Jonkin aikaa kaikki blogin arkistot ja vanhat postaukset ovat siis saavuttamattomissa. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä ne siirtyvät perässä mukana heti, kun tekniikkatiimi ehtii vain tehdä tuon siirron eli toivon mukaan hommaan menee maksimissaan jotakin parin viikon ja kuukauden välillä. Sitä odotellessa uudet postaukset ilmestyvät kuitenkin ihan normaalisti uudessa osoitteessa, joten bloggaaminen jatkuu entiseen tapaan. 

Pupulandiaa pystyy jatkossaki seuraamaan tutuilla tavoilla Blogilistan, Bloglovinin, Facebookin, Twitterin ja RSS-feedien avulla (kaikki nämä linkit löytyvät jo uuden osoitteen sivupalkista). Myös Bloggerin kautta seuraaminen onnistuu kuten ennenkin. :) Tästä nykyisestä osoitteesta tulee olemaan automaattinen uudelleenohjaus uudelle tontille Lilyn puolella, joten ei ole syytä hätääntyä, vaikka muutokseen ei ehtisikään millään tavalla reagoida ennen torstaita. Tietysti omiin kirjanmerkkeihin ja muihin vastaaviin systeemeihin kannattaa jo valmiiksi merkitä ylös uusi osoite, joka on siis seuraavanlainen:

http://www.lily.fi/blogit/pupulandia

Osoite toimii jo nyt, mutta vielä toistaiseksi blogissa ei ole sisältöä. Ulkoasun olen halunnut pitää mahdollisimman samanlaisena kuin tämän nykyisen, mutta esimerkiksi sivupalkin omakätinen muokkaus mahdollistaa sen, että sinne varmasti tulee jatkossa kaikenlaisia pieniä lisäyksiä, kuten linkkilista itse seuraamiini blogeihin, yms. :) Odotan itse innolla ja jännityksellä tätä muutosta, ja se vaatii toki totuttelua minultakin, sillä bloggaaminen uudella alustalla asettaa aina uudenlaisia haasteita. Mutta toivottavasti pysytte menossa mukana ja tykkäätte Pupulandiasta yhtä paljon myös jatkossa siellä uudella tontilla. :)

Jos heräsi kommentoitavaa tai kysyttävää, tai jokin jäi vielä epäselväksi, niin huhuilkaahan kommenttiboksin puolella! :) Joka tapauksessa olisi kiva kuulla mietteitänne tästä uudistuksesta.

Kuva: Tibi Clenci for Elle Romania March 2013 

Tags: ,

Categorised in: Elämä

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • maarit

  Mulle ainakin sopii! Ihan kiva – lily on tuiki tuttu!! Onnea ja menestystä!!!

 • Chatte

  Ei haittaa lainkaan, Lily on mukava paikka! Onnea!! :)

 • Ami

  Lilyhän on aivan ihana!! Kaikki lempiblogit yhessä paikkaa. Tykkään :—)

 • Onnea siirtymästä, tuskin tuosta ainakaan haittaa on :)

  (Koska muuten ratkeaa Kaktus-festariarvonta?)

 • Jenni

  Hei hyvä, kun muistutit! Viimeistään huomenna kisavoittajan tiedot luvassa! :)

 • koo

  tsemppiä uuteen alustaan! itse tykkään kyllä lilystä, mutta toivottavasti saavat pian bugit korjattua ja esim etsi-ominaisuuden takaisin! tuo uudistus varmaan jakaa mielipiteitä, mutta mä en kyllä uudesta etusivusta välitä ollenkaan, aivan liian sekava! laitoinkin jo fb:ssä palautetta, että harkitsisivat vanhan feedin palauttamista, tykkäsin nimittäin selata kaikkia blogeja jo etusivulta. ehkä tähän vielä tottuu, mutta jotenkin kumma kun costumenkin sivut on mun mielestä älyttömän sekavat? ei oo ystävällistä ainakaan tälle lukijalle! :D mut ehkäpä mä totun! :)

 • tiuku

  Jee! Vihdoinkin kaikki lempparit saman katon alla :)

 • Tervetuloa Lilyyn, siellä liikuskelen minäkin ja tulen seuraamaan sinua siellä myös jatkossa!

  http://www.lily.fi/blogit/kuplassa

 • Hei, mahtavaa! Lisää huippua jengiä Lilyyn! Nyt ei tarvitse sunkaan juttuja erikseen Blogilistan kautta seurailla. Hyvä, hyvä, hyvä!!! :) <3

 • Ohhoh, tulipa puun takaa. Mutta positiivinen ylläri on kyllä eli meikäkin tykkää! Hurjasti onnitteluita! :-)

  Itseänikin on kiinnostanut jo pitkään ryhtyä bloggaamaan Lilyssä kun vaikuttaa tosi pätevältä alustalta ja äärimmäisen positiiviselta pleissiltä yhteisöllisyydellään, mutta itselläni enemmän lukijoita ja kävijöitä muualta kuin Suomesta, joten se kansainvälinen ympäristö olisi must (tai mahdollisuus valita englannin kieli valikoissa ynnä muissa), johon tämä oma domain taas antaa rajattomat mahdollisuudet (+ ulkoasun haluaisin säilyttää nykyisenä) :-) Toisaalta, voisihan sitä sielläKIN aktivoitua saman blogin kaksoisolennon merkeissä ja kirjoitella suunnilleen samoja postauksia… or not, mene ja tiedä :-D

  Oho, tulipa höpöteltyä hieman aiheen vierästäkin! Enivei, edelleenkin kuulut Blogosfäärin parhaimmistoon eli sama se missä bloggaat
  -sinne kuitenkin blogisi perässä tulisin! :-)

 • Lilyn ainoa huono puoli on, että siellä pitää kommentoidessa olla Lilyn tunnarit eikä voi kommentoida tälleen kätsysti maililla kuten vaikka täällä. Mutta kyllä sen kestää – varsinkin kun ne tunnarit on jo. Lähinnä tajuan, miksi jotkut juuri tuon takia dissailevat Lilyä.

 • Tervetuloa Lilyyn!! Suosikkiblogien lukeminen se vaan käy päivä päivältä helpommaksi! :)

 • ”Lilyn ainoa huono puoli on, että siellä pitää kommentoidessa olla Lilyn tunnarit eikä voi kommentoida tälleen kätsysti maililla kuten vaikka täällä.”

  Komppaan tätä, mutta mukana tullaan. Onnea uuteen blogikotiin! :) <3

Related posts