23/05/13

Sadesään sulostuttajat

14 57 sateenvarjot.jpg

Olen nyt herännyt parina aamuna sateen suloiseen ropinaan ikkunalautaa vasten. Vaikka sadesää itsessään ei ole lemppareitani, niin aika pienillä jutuilla siitäkin voi tehdä kivemman. Pääasia tietysti on se, että on varustautunut sateeseen sopivalla tavalla eli vähintääkin sateenkestävillä kengillä ja sateenvarjolla. :) Ja jos sateenvarjoon viitsii vähän panostaa, niin se voi tarjota sateensuojan lisäksi myös silmäniloa! Vaikka pienet kokoontaitettavat sateenvarjot mahtuvat kätevästi laukkuun, ne kääntyvät usein ympäri ensimmäisen voimakkaamman tuulenpuuskan myötä ja hajoava nopeasti. Jämäkkä, kiinteävartinen ja kaunis sateenvarjo voi olla kertahankintana kallis, mutta siinä missä kokoontaitettavat halpisvarjot (tosin niitäkin on varmasti kestävämpiä malleja) ovat aikalailla kertakäyttökamaa, laadukas sateenvarjo kestää käytössä vuosia, ellei jopa vuosikymmeniä. Eikö olisikin ihanaa omistaa niin kaunis sateenvarjo, että sitä käyttäessä sateesta voi melkein iloita? Ja uskaltaisin väittää, että Suomessa sataa sen verran paljon, että täällä voisi sateensuojaan muutaman euron hyvällä omallatunnolla uhratakin. :)

Olen elämässäni heittänyt roskiin varmaankin kymmeniä kokoontaitettavia sateenvarjoja, mutta yksi uskollinen sateensuoja on ollut minulla käytössä jo 22 vuotta. Sain sinisen puuvartisen sateenvarjon isoäidiltäni lahjaksi ollessani ensimmäisella luokalla ja se palvelee uskollisesti vieläkin! Isojen sateenvarjojen hankaluus on siinä, että koska niitä ei voi näppärästi sujauttaa käytön jälkeen laukkuun, ne ovat usein vaarassa jäädä milloin minnekin. Olen itse hukannut tuon rakkaan sateenvarjoni varmaan kymmeniä kertoja ja parhaimmillaan se on ollut kadoksissa useamman kuukaudenkin, mutta kuin ihmeen kaupalla se on putkahtanut esiin aina jostakin. Mammalta saatu sateenvarjovanhus on ulkonäöltään melko tavallinen, mutta esimerkiksi Helsingin Kruununhaassa sijaitsevasta Mustahöyhen-putiikista olen bongannut niin käsittämättömän hienoja Pasottin sateenvarjoja, etten tiennyt sellaisia olevan olemassakaan. Itse asiassa voitin itse Mustahöyhenen Facebook-kisasta viime vuonna tuollaisen Pasottin kaunokaisen, mutta en ole vielä tullut esitelleeksi sitä teille – ehkä pitääkin ottaa agendaan. :) Suosittelen piipahtamaan vaikka vain ihastelemassa, sellaisia aarteita sieltä löytyy. Toinen sateenvarjoparatiisi on brittiläinen verkkokauppa Brollies Galore, jolla on aivan uskomaton valikoima erilaisia sateensuojia. Kokosin kollaasiin muutamia suosikkejani Pasottin ja Brollies Galoren valikoimista inspiraatioksi. :)

Kuvat: valmistajat

Tags: ,

Categorised in: Elämä, Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ostin vuosia sitten itselleni Lontoosta Union Jack-kuvioidun sateenvarjon ja sen kanssa oli helppo hymyillä sadesäälläkin. Se toi reissumuistoja mieleen, oli mukavan värikäs ja kaveritkin tunnistivat minut jo kaukaa. Valitettavasti sekin oli tuota niputettavaa mallia ja hajosi parin vuoden käytön jälkeen. Nyt on pitänyt turvautua tylsään mustaan varjoon, kun mitään kivempaa ei ole sattunut kohdalle. :/

  Olen haaveillut tuollaisesta läpinäkyvästä, kupolimallisesta varjosta, mutta ei ole vielä tullut missään muualla kuin netissä vastaan – tai sitten en vain ole osannut etsiä oikeista paikoista. Tosin minulle kelpaisi myös tuo varjo, jonka sisäpuolelle aukeaa kukkanen, on se sen verran kaunis! :)

 • Mer

  Helsingissa oli aikoinaan liike ”Ombrellino” ja sielta ostin italialaisen sateenvarjon, mustalla pohjalla oli pienia varikynia, varsi ja nuppi olivat vaaleaa puuta. Kalliskin oli.. mutta sadetta se ei pitanyt. Samoin olen Jerseysta ostanut ”matkamuistoiksi” joka kerta kauniit ruudulliset, erivariset, ihanat ,mutta taas sadetta pitamattomat. Ne suoja-aineet jota suihkutetaan.. ei toiminut ja kayton jalkeen kuluu ryppykohdista ja ei ole kaunis enaa.
  Sopii kevyelle suhusateelle ;-)
  Nyt ostin Isotoner varjon..( kuvassa lintuhakki) kirkkaan, valkoisilla tereilla, on paras ikina.. tosin painaa mutta eipa ainakaan tule minusta Maija Poppasta. Kyynarpaihin asti pysyy kuivana. Suosittelen.
  Isotonerilla on paljon erilaisilla kuvioilla, ovat ihan kivoja mutta minua ne hairitsivat

 • tiia

  Itselläni on juuri tuollainen läpinäkyvä kupolisateenvarjo, jonne voi mennä hyvin piiloon vaakasuoraa sadettakin… Helsingin Stockalta ostin omani, muistaakseni vuosi sitten.

 • NRA

  Marimekolla on parhaat sateenvarjot. Kestää moooonia vuosia. Hinnat jotain 30e luokkaa. Omani ostin jostain alennuksesta 17 eurolla :)

 • koo

  ihana toi aivan keskimmäinen musta, jossa valkoinen kukka sisäpuolella. loistavaa, että vaikka varjo kääntyis tuulessa ympäri, niin tuo näyttää siltä, että kukka avautuu täyteen kukoistukseensa just sillon! heh, mut onks tuo merkki, et sen täytyykin kääntyä ympäri? vihjailu laadusta? :D

 • Karkkinen

  Samaa mieltä :) omani on ollut käytössä jo ainakin 5 vuotta ja kyseessä on sellainen kokoontaitettava! Kerran on myrskysäällä kääntynyt ympäri, mutta sateenvarjo kesti senkin! Voin suositella lämpimästi!

 • No jaa, en minä niitä kokoontaitettavia lähtisi kauheasti soimaamaankaan. Yhden olen joutunut heittämään pois sellaisen hakasen katkettua, mutta kaikki muut ovat palvelleet loistavasti ! Tällä hetkellä käytössä ovat kirkuva oranssi, kepeä kukkakuvioitu sekä tavallinen musta, jokaiseen tyyliin omansa.

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Jenni

  Toki myös kokoontaitettavissa voi olla isoja eroja, mutta tuollainen jämäkkärakenteinen ja kiinteävartinen varjo ei teknisistä syistä voi kääntyä ympäri. Ainakin täällä Helsingin merituulessa harva kokoontaitettava varjo on kestänyt viiman riepoteltavana. Toki eri tilanteisiin sopivat erilaiset sateenvarjot ja kokoontaitettava on näppärä napata matkaan, jos ei ole varmuutta, onko päivän aikana luvassa sadetta vai ei. Eikä tämän postauksen tarkoituksena ollut mitenkään soimata kokoontaitettavia varjoja. :D Veikkaanpa silti, että harva omistaa tuollaista kiinteävartista sateenvarjoa, ja omasta kokemuksesta voin kyllä kertoa, että kyllä ne jämäkkyydessään ovat ihan toista maata kuin sellaiset taitettavat pikkuvarjot. :)

 • Hei kiitos paljon vinkistä! Löytyy näköjään myös heidän verkkokaupastaan, niin kupolimallisena kuin kukkanakin. :)

 • Tuo on kyllä niin totta, sadepäivänkin harmaus on paljolti omastakin asenteesta kiinni. Itsekin raahasin muutama vuosi taaksepäin Jenkeistä mustan Burberryn sateenvarjon niiteillä ja värikkäämmän Missonin, kun olivat mega-alessa outletissa. Oikeasti jotakin kymppien luokkaa. Kentällä oli sitten jännittäviä hetkiä, kun ne eivät mahtuneetkaan matkalaukkuun ja ruumaan, vaan piti yrittää ottaa käsimatkatavaroina. Ihme että tiukat jenkkien turvatarkastukset päästivät läpi ;) Mutta kyllä ne piristävät yhä vaan, jämäkkää ja kestävää tekoa :) Mukavaa torstaita!

 • Paljon on muuttunut niistä lapsuusajoista, jolloin oikein juoksi sateeseen ja hyppimään vesilätäkköihin.. :D Mutta nuo satikat kyllä tosissaan piristävät inhottavaa sadepäivää, omat suosikkini noista ovat pilkullinen ja Pariisi. :)

 • Viviann

  Ainakin kevättalvella H&M myi läpinäkyviä kupolivarjoja kympillä. Toistaiseksi on kestänyt hyvin.

 • Minäkin olen jo oppinut, että kannattaa ostaa tukevarakenteinen sateenvarjo. Niin monta kasattavaa olen jo hajoittanut. Nyt suosikkina on kaksi tukevaa sateenvarjoa, jotka kestävät vankemmankin tuulen ;)

 • Hi Friend
  We are RST umbrella company which is professional manufacture for variety of umbrellas with history over 20 years. What’s more, most of our products we have stock in our three warehouses which can make us fast delivery for our customers, we also passed ISO9001 and was interviewed by CCTV many times due to our high quality and competitive price also the considerate service !
  if you get my email please give me a confirmation so that I can sent you a official quotation for your reference! 
  Thanks 
  All the best!
  Patrick Gao
  Tel:+86-17705601986(whatsapp)Skype:raoxian180

Related posts