21/05/13

Tukka putkelle eli haussa hyvä hiustenkuivaaja

21 65

Koin viikonloppuna sellaisen traagisen hetken, että noin 20 vuotta palvellut hiustenkuivaajani hönkäisi viimeisen henkäyksensä. Kesken kuivailun vehje vain simahti eikä enää sen koommin käynnistynyt. Myönnetään, että olen varmaankin viimeiset 10 vuotta harkinnut uuden hankkimista, mutta koska tuo vanhuskin oli palvellut mainiosti, en sitten koskaan nähnyt syytä uuden ostamiselle. Nyt kuitenkin on edessä uuden hiustenkuivaajan hankinta ja mieluiten mahdollisimman pian, sillä minä kuulun kyseisen laitteen suurkuluttajiin. Tiedän, että asiassa on eri koulukuntia ja joillekin kavereilleni koko hiustenkuivaaja on täysin tarpeeton vekotin, mutta ainakin tälle pitkätukalle se on välttämättömyys paristakin syystä: a) aamuisin on aina kiire ja tukka harvoin ehtii kuivua suihkun jäljiltä itsekseen ennen lähtöä ja b) pää alaspäin kuivaamalla luirutukkaan todellakin saa volyymia ja muotoilutuotteistakin saa kuivaajan kanssa paremmat tehot irti.

Surffailin sitten eilen muutaman elektroniikkaliikkeen sivuilla ja etsiskelin tarpeisiini sopivaa hiustenkuivaajaa. Tässä välillä sain onneksi äidiltä lainaksi varakuivaajan, koska oikeasti jo pari päivää ilman tuotti vaikeuksia. Mutta tosiaan, tuon edesmenneen antiikkisen masiinani ansiosta olin tyystin ehtinyt unohtaa, miten monenlaisia vaihtoehtoja sitä onkaan tässäkin asiassa nykyään tarjolla. Mistä sitä nyt tietää, mikä noista kymmenistä ehdokkaista olisi hyvä? Varmasti kaikki ajavat asiansa, mutta ajattelin nyt silti kääntyä viisaampieni puoleen. Hintahaarukka noissa kuivaajissa näyttää ulottuvan 15 eurosta jonnekin lähes satasen tietämiin – onko niillä nyt sitten niin merkittävästi eroa keskenään? Tai onko joku merkki jotenkin aivan must? Toiveissa minulla olisi sellainen hiustenkuivaaja, jossa voi säätää sekä puhalluslämpötilaa että -tehoa. Muita vaatimuksia nyt ei varsinaisesti ole. Tai no myös se, että takaosa olisi suojattu tarpeeksi hyvällä systeemillä, esim. verkolla, jotta hiuksia tai pölyä ei pääse laitteen koneistoon niin helposti. Eli nyt vinkkejä, käyttäjäkokemuksia ja suosituksia jakoon!

Kuva: alkuperäinen lähde ei tiedossa

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Kauneus

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sofie

  Minulta löytyy BaByliss hiustenkuivaaja (6634E) jossa voi säätää sekä ilman lämpötila että voimakkuus. Vekottimesta löytyy myös kylmäilma-nappi. Kuivaaja on toiminut erinomaisesti, ei ole kertaakaan ylikuumennut tai ollut muuta ongelmaa näiden vuosien aikana. Hankin laitteen kolme-neljä vuotta sitten Stockalta ja hinta taisi tuolloin olla 40 euron luokkaa. (Gigantin nettisivuilla toi malli oli nyt 55 euroa). Tuossa mallissa on aika tehokas moottori, joten hiukset saa hätätilanteessa kuivaksi parissa minuuutissa. Olen ollut erittäin tyytväinen ostokseen enkä voi kuin suositella!

 • Neela

  Itse kiinnittäisin huomiota eniten tehoon. Minulla on ostoslistalla Babyliss B6615E-hiustenkuivain, joka on itse asiassa juuri tällä hetkellä Stockmannilla tarjouksessa! Siinä on 2300 watin moottori ja vaikuttaa muutenkin oikein näppärältä laitteelta.

 • ElinaK

  Itse kuulun näihin jotka eivät kuivaajaa käytä, paitsi sellaista ”kihartavaa” versiota joskus harvoin. Itse kiinnittäisin huomiota tehoon ja kylmällä kuivaamisen mahdollisuuteen.
  Mutta eniten suositan koko kuivaimen unohtamista, koska hiukseni – ohuehkot ja myöskin luirut ovat vahvistuneet hurjasti kun hylkäsin kuivaimen. Enkä sitä enää edes kaipaa! Ilman kuivainta näyttävät nykyään paremmilta:) Omatkin hiukseni ovat yli olkapäisen pitkät.

 • Jenni

  Minua kiinnostaisi kuulla, miten kuivaajan poisjättäminen voisi vaikuttaa hiuksiin vahvistavasti? Oman tukkani ongelma on juuri se, että se on vähän liiankin hyväkuntoinen ja siksi niin liukas ja valuva. Minulle on moni kampaaja jopa suositellut, että hiusta kannattaisi jollain tapaa vähän ”huonontaa” esim. vaalentamalla, koska silloin siitä tulisi helpommin käsiteltävä. Logiikkani siis on, että vaikka hiustenkuivaajan käyttö kuivattaisi hiuksia myös pidemmällä tähtäimellä hiukan, minun tapauksessani se ei taida olla niin huono asia. Hoidan muutoin hiuksiani hellävaroen ja lämmin ilma hiuksiin puhallettuna ei kuitenkaan ole lainkaan sama asia kuin esimerkiksi suoristusraudan siihen kohdistama kuumuus. Jos joku viisaampi tietää aiheesta enemmän, niin valistakoon. :)

 • Krista

  Ostin itse uuden hiustenkuivaajan pari vuotta sitten, siihen asti olin sinnitellyt antiikkikuivaajan kanssa. Päädyin tähän http://www.verkkokauppa.com/fi/product/20352/djkxt/OBH-Nordica-Bjorn-Axen-Tools-Compact-Pro-AC-Hair-Dryer-hiust ja olen ollut todella tyytyväinen. Mieletön teho, hyvät säädöt ja ionitoiminto tosissaan vähentää hiusten sähköisyyttä. Huomasin eron erityisesti, kun lainasin matkakuivaajaa ja tukka oli ihan sähkössä, vaikka tökötit oli samat :) Mut tosiaan lämpimästi voin suositella, tätä en vaihtaisi.

 • Katja

  Komppaan ylläolevia, että kiinnittäisin huomiota kuivaimen puhallustehoon. Itselläni ollut kohta 10v käytössä Hairstoresta aikanaan ostettu Eclipse-merkkinen kuivain, koska halusin yhtä tehokkaan ja laadukkaan, mitä kampaajat käyttää. On tehoa ja kaksi puhallusnopeutta, kaksi lämpövaihtoehtoa, vielä erikseen kylmänappi. Plussaa myös pitkä johto! Olen ollut tyytyväinen ja on kyllä maksanut itsensä takaisin. En tiedä onko myynnissä enää.

 • Joliel

  Itse ostin useita vuosia sitten ns. ammattilaisföönin tutun kampaajan kautta, enkä ole joutunut katumaan ostostani. Kuivaaja ei kuumene, eikä ole koskaan sammunut kesken käytön. Siinä on luonnollisesti kylmäpuhallustoiminto ja lämminpuhallustoiminnot eivät ole liian kuumia (kuten halpiskuivaajissa usein on), ja se kuivaa hiukset todella nopeasti. Ainoa miinus ammattilaisfööneissä on niiden koko ja paino, mutta ne taas kertovat siitä, että moottori ja kuivaaja itsessään on rakennettu kestävimmistä osista :) Eli jos haluaa panostaa kestävämpään kuivaajaan, niin suosittelen ostamaan ammattilaisföönin kotikäyttöön, ja matkoja varten sen halvemman ja kevyemmän halpiskuivaajan.

 • Katsu

  Oma kuivaajani on BaByllis ipro2000. Sain sen lahjaksi muutama vuosi sitten. Itse olen ollun varsin tyytyväinen vempaimeen. Kuivaa pitkät, paksut hiukseni ihan hetkessä. Löytyy kaksi lämpövaihtoehtoa ja kaksi tehoa, sekä kylmäilmanappi.

 • Shoegal

  Mulla tuli sama tilanne viime kesänä vastaan! Jostain yläasteajoilta asti käytössä ollut (eli jotain melkein 20 v) hiustenkuivaaja veti viimeisen henkäyksensä, kun se tippui korkealta kovalle lattialle. Sen jälkeenkin yritin sitä käyttää, mutta hyvin pelottava ääni ja palaneen haju sai toteamaan, että ehkä tää nyt oli tässä :) Antiikkikuivaaja oli ostettu kampaamosta ja niin tein nytkin. Sen tarkemmin en muista nykyisen kuivaajan merkkiä tai tehoja, mutta hyvä on. Kampaamosta ostin, koska 40 euroa tuntui kohtuulliselta hinnalta. Mä siis sinuna kysyisin kampaajalta neuvoa. Puhallusteho taitaa olla se oleellisin asia, että hiuksiin tulee sitä volyymiakin, eikä vain, että hiukset kuivuu :)

 • AnnaAusseista

  Monen halpiskuivaajan jälkeen päätin hankkia GHD:n kuivaajan ja sekuntiakaan en ole katunut. Nopea, tehokas, paras!

 • Noonu

  Kampaamoista parhaat föönit! :) Niissä on kunnon tehot, lämpö- sekä voimakkuussäädin, kunnon verkot moottorin suojana.. Ja kestää aina vaan vuodesta toiseen!

 • Anni

  Valera professional!

  Itselläni malli Light 5300. Minulla on pitkä ja paksu tukka ja tämä puhaltaa kuivaksi _todella_ paljon nopeammin kuin mikään muu kokeilemani! Sinuna en edes miettisi muita ;)

 • Janica

  Minulla itselläni on Braun Satin hair hiustenkuivaaja. Se on aika iso ja siinä on monenmoista toimintoa ja säätöä, se mm. ionisoi hiuksia ja suojaa niitä jollain erityisellä tavalla kun hiuksia kuivaa. ”Jouduin” ostamaan uuden hiustenkuivaimen, koska itsellänikin 15 vuotta palvellut hiustenkuivaaja sanoi sopimuksensa irti. Braunin kuivaaja on ollut hyvä, oikein salonkilaatuinen ja hintansa väärti :) Muistelen maksaneeni n. 80 € kuivaajasta.

 • Johanna

  Pirteän punainen OBH Nordica täyttää mainitsemasi toiveesi! Ollut mulla käytössä noin 4-5 vuotta, hyvin toimii.

 • ellie

  Suosittelen ehdottomasti myös OBH Nordican Björn Axen Tools -sarjan Hair Dryer 2000 mallia. Itselläni ollut sellainen käytössä jo monta vuotta ja toimii täydellisesti. Jos välillä olen esim. matkalla ollessani joutunut käyttämään kaverin tai hotellin fööniä, niin on tullut ikävä tuota omaa. Se kuivaa niin nopeasti, hellävaraisesti (ioni-toiminto), eikä jätä sähköiseksi. Lopuksi puhallan aina kylmätoiminnolla hiuksia jonkin aikaa, niin se antaa hyvän loppusilauksen, etteivät hiukset jää liian pörröisiksi. Itselläni on myös liukas tukka ja tuolla föönillä saan kyllä parhaimman ja tuuheimman tuloksen aikaiseksi muotoilutuotteiden kanssa (verrattuna muihin fööneihin).

 • L*

  Äänestän ammattilaisfööniä! Ostin omani Centrixini pari vuotta sitten Citydealin tarjouksesta tarkan googlailun jälkeen. Loistavat tehot, pitkä johto, ionisoi tehokkaasti – ja mikä parasta, se on (tai ainakin oli) markkinoiden hiljaisin hiustenkuivaaja. Meluherkkänä on mahtavaa kun hiustenkuivaaja ei huuda korvaan :)

 • Hebulba

  Minulla on ollut pari vuotta käytössä Remington D5015. Kaksi pyörimisnopeutta + turbo, kolme lämmönsäätöä + kylmäpuhallus. Maksoin 40 € Tuolla näyttäs olevan alle kolmekymppiä: http://www.tretti.fi/kauneudenhoito/hiustenhoito/hiustenkuivaajat/remington-d5015
  Olen tykännyt, tehokas. Ainoa pieni miinus on iso koko, jos joutuu matkassa kulettamaan.

 • Olisin vielä hetki sitten väittänyt että ammattilaisten vehkeet ovat parhaita, mutta nyt kuin kahden kymppin suoristurauta on toiminut vielä paremmin kuin aikaisempi kampaamovehje, tulen tulokseen että hyvän ei tarvitse olla kallis. Oma Vidal Sassoon ”turbo ionic” kuivaajani on varmaan lähemmäs kymmenen vuotta vanha ja kevyin sekä tehokkain puhallin jota olen käyttänyt. Hinta parisen kymppiä!

 • Ponsa

  Kävin vuosi sitten Långvikissä lomailemassa ja siellä huoneessa oli mielestäni mielettömän hyvä hiustenkuivaaja. Oli ihan pakko ostaa sitten kotiinkin sellainen: http://www.amazon.de/Bosch-PHD9760-Haartrockner-Profi-ProSalon/dp/B0015RTNFK

  Suosittelen lämpimästi :)

 • ansku

  Näissä laadukkaimmissa, etenkin kampaamokäyttöön tarkotetuissa hiustenkuivaimissa on kaksi suurta ongelmaa käytettävyyden suhteen: 1. ne on melko painavia ja 2. niiden puhallinputki on niin pitkä, että sillä on vaikea kuivata omat hiukset riittävältä etäisyydeltä, eli vaikka periaatteessa komppaan monia näistä suositelluista tuotteista, paras olisi sellainen missä yhdistyisi nuo hyvät tehot ja ionisointi sekä aavistuksen pienempi ja kevyempi koko…

 • Dried in Japan

  Japanissa moniin asioihin on syvennytty vanhan kulttuurin myötä jo kymmeniä, satoja.. ja tuhansia (!) vuosia. Harkita voisi siis sitä japanilaista neuvoa, että tukka pitää AINA kuivattaa, jotta:
  – päänahka ja
  – hiukset
  pysyvät terveinä (japanilaisilla on aika usein paksut tukat).
  Minä uskon nykyään tähän, vaikka ennen mielläni kuljin ’seksikkäästi’ märin päin. :)

Related posts