18/05/13

Flapper girl

23 68 P1017001.JPG

Lupailin teille asukuvia tuosta torstai-illan The Great Gatsby -lookista, kun pukeuduin leffan teeman mukaan kutsuvierasnäytökseen. Monet ovatkin jo malttamattomina kaipailleet kuvia ja nyt niitä olisi luvassa. :) Sanottakoon ensin siitä itse leffasta muutama sana. Kriitikoilta Kultahattu ei ole saanut kummoisiakaan arvioita, mutta minusta 2,5-tuntinen oli kyllä sen verran viihdyttävää settiä, etten vilkaissutkaan kelloa koko aikana. Baz Luhrmanin taito luoda visuaalisia maailmoja on aivan uskomaton, päähenkilöt istuivat rooleihinsa kuin nappi silmään ja tarina piti tiukasti otteessaan loppuun saakka. Hauskaa elokuvassa on myös sen soundtrack, sillä onhan se aika koomista, että 20-luvun heput ja mimmit ketkuttelevat itseään esimerkiksi Kanye Westin tahtiin. :D Ei tuo nyt elokuvallisesti lempileffojeni joukkoon noussut, mutta todella inspiroiva visuaalinen pläjäys ja kiehtova tarina eli suosittelen! Ja olen aivan varma, että tämä leffa kyllä aloittaa aikamoisen 20-luku-buumin myös tyylirintamalla!

P1017044.JPG

Mutta tosiaan, se leffaillan asu… Kutsussa oli mainittu pukukoodina charleston, mutta itse en ollut edes huomannut koko pukukoodia. Päätin muuten vain pukeutua! :D Oli kuitenkin tosi hauska huomata, että suurin osa elokuvayleisöstä oli kunniottanut teemaa ja pannut parastaan. Minulle asun kokoaminen oli oikeastaan aika helppoa, sillä kaapista sattumalta löytyi valmiiksi tuollainen vähän 20-luvun art deco -henkisellä paljettikuvioinnilla varustettu mekko. French Connectionin kolttu sopi tilanteeseen mainiosti, joten ei tarvinnut lähteä etsimään erikseen teemaan sopivaa vaatetta. Yhdistin mekkoon simppelisti mustat sukkahousut ja tohveli-malliset kengät. Korkkaritkin olisivat toki sopineet, mutta takana oli pitkä päivä ja leffan jälkeen myöhään illalla edessä vielä balettitreenit, joten päätin säästää jalkojani.

P1017004.JPG

Kosmetologi-ystäväni Cindyn minulle loihtimaa upeaa 20-luvun henkistä meikkiä ehdinkin esitellä jo aiemmassa postauksessa, mutta se todellakin täydensi asun. Myös kampauksesta saitte jo vilauksia tuossa meikkipostauksessa. Se tosiaan syntyi myös helposti, koska tuo hopeanvärinen hiuspanta löytyi omista varastoista ja itse kampauksen tekeminen vei aikaa ehkä maksimissaan 1,5 minuuttia. :) Hitsi vie, viihdyn 20-luvun neitona niin hyvin, että voisin pukeutua ja laittautua näin vaikka joka päivä. Jotenkin tunsin heti olevani tuossa tyylissä kuin ”omissa nahoissani”. Jotenkin tuo 20-luvun siluetti ja laskettu vyötärölinja myös sopii meikäläisen kropalle. Oih ja voih, pitänee varmaan kokeilla tätä tyyliä toistekin – ihan normaalielämässäkin, vaikkei olisi edes mikään 20-luvun teema. :)

P1017069.JPG

20-luku on aina ollut minusta pukeutumisasioissa varsin kiehtovaa aikaa, sillä se on vähän sellainen poikkeuksellisen rohkea ja liberaali aikakausi siihen maailman aikaan. Naiset leikkasivat hiuksensa lyhyiksi, pukeutuivat lyhyisiin mekkoihin, kuuntelivat jazzia ja tanssivat. Flapper-tyttöjen aikakausi edusti naisten vapautumista seksuaalisessa ja taloudellisessa mielessä ja näkyi nimenomaan lyhyiksi leikatuissa hiuksissa ja väljissä, rohkean syvään leikatuissa mekoissa. Jos jotakuta kiinnostaa lukea lisää tuosta aikakaudesta, niin ainakin Wikipediasta löytyy lisätietoa. :) 

Mutta mitäs tykkäätte lookista? Kiitos vielä ihanalle Cindylle kuvaus-assistenttina toimimisesta. :)

20s.jpg P1017007.JPG P1017056.JPG P1017059.JPG P1017075.JPG P1017018.JPG P1017033.JPG P1017064.JPG P1017031.JPG P1017058.JPG P1017062.JPG

Kuvat: Cindy Riera

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Kauneus, Muoti

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aivan ihana asu ja hiukset!!:)

 • Anna

  Hyvältä näyttää :)

 • Julia

  Hyvältä näyttää! Olen ihan samaa mieltä, että sulle kyllä sopii tuo 20-luvun tyyli. Ihan mielettömän hyvin. :) Minusta noin voisi pukeutua vaikka joka päivä, jos vain haluaa ja viihtyy siinä! :)

 • Riikka

  Jännä miten tuo elokuvan musiikki on jakanut mielipiteitä. Niin monet ovat kummastelleet, että eihän sillä ole mitään tekemistä 20-luvun jazzin kanssa! Itse olen sitä mieltä, että jazz on todella hienoa musiikkia mutta kuvitelkaapa miltä se olisi kuulostanut tässä elokuvassa! Jazz oli omana aikanaan valtavan ihmeellistä ja uutta. Jotta samanlainen tunnelma saatiin elokuvaan oli musiikiksi valittava jotain sellaista, joka sytyttäisi tämän päivän ihmiset :) siksi mielestäni tämä toimi hyvin!

  Ja mekkosikin toimii! Tosi nätti kokonaisuus :) olisipa kiva, jos 20-luvun tyyliä alkaisi näkyä taas enemmän!

 • Riikka

  Jännä miten tuo elokuvan musiikki on jakanut mielipiteitä. Niin monet ovat kummastelleet, että eihän sillä ole mitään tekemistä 20-luvun jazzin kanssa! Itse olen sitä mieltä, että jazz on todella hienoa musiikkia mutta kuvitelkaapa miltä se olisi kuulostanut tässä elokuvassa! Jazz oli omana aikanaan valtavan ihmeellistä ja uutta. Jotta samanlainen tunnelma saatiin elokuvaan oli musiikiksi valittava jotain sellaista, joka sytyttäisi tämän päivän ihmiset :) siksi mielestäni tämä toimi hyvin!

  Ja mekkosikin toimii! Tosi nätti kokonaisuus :) olisipa kiva, jos 20-luvun tyyliä alkaisi näkyä taas enemmän!

 • Kaunis asu, ihana meikki ja kampaus!

 • mymmeli

  Tosi kiva asu ja meikki ja hiukset! Sopii sinulle älyttömän hyvin tuo 20-luvun tyyli :) Itsekkin pidän kovasti aikakauden tyylistä, mutta olen todennut että nuo charleston mekot ei parhaiten sovi itselle, kun on kurvikkaampaa mallia :D

 • Caroline

  Wau!! Olet kyllä niin kaunis!! :)

 • Kairo

  Kaunis tyttö ja kaunis kokonaisuus.
  Mielestäni mekko voisi olla hivenen pidempi. Nyt se on jotenkin keskenkasvuinen ja vaikuttaa kaukaa katsottuna alushamelta.

 • Kivat hiukset :)! Nyt ei tosin kynnet sovi asukokonaisuuteen :/

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Tera

  The Great Gatsbyn Facebook-sivuilta löytyy paljon kauniita kuvia ihasteltaviksi ja fiilisteltäviksi – elokuvan ohella tietty.

 • Katih

  Ihana tyyli, olet kuin keiju!

 • ihanan näköinen olet! ja olit myös paikan päällä, näin sinut siellä ja ajattelin tulla moikkaamaan, mutta sitten jotenkin oli paljon ihmisiä ja ehkä vähän ujostuttikin :) harmi! mutta ens kerralla tulen juttelemaan :)

 • Lorain

  Vyötäröstä ylöspäin näyttää hyvältä.

  Kuten tuossa jo joku totesikin, helma ei ole aivan sitä autenttista 20-lukua. Pituus ja muotokieli menee jo 60-luvulle.

  Kokonaisuus ihan ok.

 • Jenni

  Mekko löytyi suoraan kaapista eli hyödynsin fiilikseen sopivan vaatteen sen sijaan, että olisin lähtenyt tällaisen aika harmittoman tilaisuuden takia pukuvuokraamoon tai ostoksille. Harvallapa meistä on valmiina kaapissa täysin autenttisia joka aikakauteen sopivia vaatteita eikä tässä nyt ollutkaan tarkoitus toteuttaa 20-luvun tyyliä autenttisimmillaan, vaan inspiroitua siitä ja luoda look ajan hengessä. :) Ei näitä niin vakavasti tarvitse ottaa. ;) 

 • Netta

  Asu on AIVAN IHANA, mutta jotenkin kiinnitin huomiota noihin kenkiin. Kun olet niin juhlava muuten, niin jotenkin nuo tossut eivät mielestäni istu kokonaisuuteen.

 • Emmi L.

  Näytät ihan Carey Mulliganilta näissä kuvissa :) Todella hyvältä näyttää siis! Sopisit niin mainiosti tuolle aikakaudelle!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Oi miten hurmaavan kaunis olet täsä(kin) lookissa! Juuri sopivan ”ei täysin 20-lukulainen”, niin ei näytä naamiaisasulta. Mikä tuo herkullinen huulipuna on? Etsiskelen viikonlopun iltapukujuhlaan just tuollaista punaista :)

 • Oi, ihana! Olen itse odottanut Great Gatsbya koko kevään, ja hullaantunut 20-luvun muotiin; paljetti- ja hapsumekkoihin, upeisiin koruihin ja kokonaisvaltaiseen eleganssiin.

  Pidän asukokonaisuudestasi paljon! Nappivalinta! Voi kun saisi itsekin jonkun tekosyyn lähteä ulos upeassa 20-luvun asussa…<3

 • emi

  Hei, minkälaisia kokoja French Connection vaatteet ovat? Onko esimerkiksi koko 12 liian iso 36 kokoiselle tyttöselle?

  Kultahattu oli kyllä aivan ihana ja ihanaa että vanhaa klassikkoa kunnioitetaan teemavaatetuksella! :)

 • Jenni

  French Connectionin vaatteissa on brittimitoitus eli kannattaa tsekata oikea koko sellaisesta kokotaulukosta. Esimerkiksi Asoksen sivuilla on aika hyvä: http://www.asos.com/infopages/SizeGuide/pgesizechart.aspx

  Brittikoko 12 on siis aivan liian suuri kokoa 36 olevalle. Oma mekkoni on kokoa 6 eli suomalaisittain 34. Tuo on vähän hankalaa, kun mitoitukset vaihtelevat maittain ja sitten vielä Jenkeissä ja Italiassakin on omat luokituksensa. Mutta tuollaisen taulukon avulla koon tarkistaminen on aika helppoa. Toki kokomitoituksissa on sitten vielä merkkikohtaisiakin eroja. :)

 • emi

  minä kiitän!
  ps. olen lukenut blogiasi varmaan jo 3-4vuotta ja tämä on ensimmäinen kerta kun sanoin heipat! sinulla on hyvin inspiroiva blogi! you go girl!

  heips ja mukavaa kesää!

 • Ei vitsi, miten ihana mekko! Kyllä tuli mieleen 20-luku huolimatta pituudesta yms. Näytät loistavalta! :D

  Riikka puki hyvin sanoiksi tuon musiikkivalinnan – siitäkin huolimatta olisin itse toivonut jazzia sen jumputuksen sijaan, kun mä oon perehtynyt niin paljon 20-lukuun että oon jotenkin sisäistänyt sen jazzin uutuudenviehätyksen siihen aikaan! :D

Related posts