16/05/13

Ohjelmantäyteinen loppuviikko eli menovinkkejä viikonlopuksi

10 63 julia-stegner2.jpg

Tuntuu, että tällä viikolla tapahtuu ihan älyttömästi kaikkea, joten päätin tehdä teille nyt loppuviikoksi Helsinkiin tällaisen menovinkki-postauksen, jossa on kaikenlaista kivaa ohjelmaa loppuviikoksi. Kommenttiboksissa saa täydentää listaa, jos tulee mieleen jotakin kivoja juttuja! Ja muidenkin kaupunkien asukkaat voivat osallistua tapahtumavinkkien jakoon. :) Itse asiassa jo tänään torstaina tapahtuu vaikka mitä, joten tsekkailkaahan listaa tarkkaan, mikäli illaksi ei ole vielä ohjelmaa! Itse en valitettavasti pääse yhteenkään illan tapahtumista, mutta menkää te sitten minunkin puolestani. :) Ja voin kertoa, että tämän listauksen tekeminen tuotti todellakin harmaita hiuksia, sillä olin jo tehnyt sen valtavan työn, että postaus oli otsikkoa vaille valmis, kun jollain virheklikkauksella koko teksti katosi taivaan tuuliin. Toivottavasti näistä siis on iloa jollekulle, koska postauksen tekemiseen kahteen kertaan meni noin kolme tuntia! :D

 • Ihan ensimmäisenä on mainittava Ihana Helsinki -tapahtuma, joka on käynnissä koko loppuviikon ajan ja täynnä kaikenlaista mukavaa ohjelmaa. Koko ohjelma kannattaa tsekata tapahtuman nettisivuilta, mutta yhden jutun mainitsen ihan erikseen. Nimittäin myös kauppakeskus Galleria Esplanad on mukana menossa ja olen itse siellä paikan päällä perjantaina klo 14-17. Ideana olisi, että käyn ennakkoon bongailemassa omia suosikkijuttujani Galleria Esplanadin liikkeistä ja napsin niistä kuvia (vähän samaan tapaan kuin tuossa parin päivän takaisessa Iso Omena -postauksessa). Kuvat sitten pyörivät screenillä tuolla kauppakeskuksessa ja olen itse siellä paikan päällä. Minulta voi tulla kyselemään vinkkejä joko pukeutumisjuttuihin tai bloggaamiseen liittyen tai ihan vain muuten vaan jutustelemaan, joten tulkaahan moikkaamaan minua sinne Galleria Esplanadiin perjantaina klo 14-17. Ja vinkiksi teille, että joitakin onnellisia kävijöitä saatan ilahduttaa korallinvärisellä huulipunayllätyksellä… ;)
 • Hanna Sarén avaa kesäksi Helsinkiin pop up -putiikin, joka avautuu yleisölle torstaina 16.5.2013. Myynnissä putiikissa on I LOVE DAYDREAMING summer13 -malliston vaatteita, puukenkiä ja pilvilaukkuja sekä kissa- ja tähtihiuspinnejä plus muita ihanuuksia kesälle. Liike on auki arkisin ma-pe klo 11-17 osoitteessa Korkeavuorenkatu 2b (sisäpiha).
julia-stegner1.jpg
 • Tänään torstaina 16.5. Helsingin Katariinankadulla sijaitsevassa Urbanstory-liikkeessä juhlitaan vaatemerkki Vieton ja kenkäsuunnittelija Emmi Malmströmin kevään mallistoja. Illan aikana esitellään molempien merkkien tuoreet kevätmallistot ja lisäksi muutamalla onnekkaalla kävijällä on mahdollisuus päästä stailattavaksi. Kurkkaa lisätietoja tapahtumasta TÄÄLTÄ!
 • Vaatemerkki Kaksitvå ryhtyi kuvaamaan dokumenttia viime syksynä, kun “Home is where your heart is”-mallisto esiteltiin osana Muotia Art Goes Kapakka-tapahtumaa Vanhalla Ylioppilastalolla. Jussi Häyhän ohjaamassa dokumentissa seurataan muotinäytöksen järjestämistä, suunnittelijoiden arkea, ystävyyttä ja yrittämistä. Kaksikko pyörittää asustemerkin lisäksi suunnittelutoimistoa ja tuottaa mallistonsa Suomessa. Siihen tarvitaan jaksamisen lisäksi huumoria ja luotettavia yhteistyökumppaneita. Tänään torstaina 16.5. dokumentti esitetään yleisölle We Got Beef -baarissa klo 21 alkaen, minkä jälkeen ilta jatkuu juhlatunnelmissa. Sisäänpääsy tilaisuuteen on ilmainen. Dokumentin trailerin voi kurkata ennakkoon TÄÄLTÄ.
julia-stegner4.jpg
 • Paloni-putiikissa Eerikinkadulla kuullaan tänä iltana livemusiikkia, kun Rebecca Clamp soittaa liikkeessä klo 19-21 välillä. Paikan päälle voi piipahtaa vaikkapa vain yhden tai kahden biisin ajaksi nauttimaan livemusiikista. Lisää tapahtumasta voi lukea täältä ja Rebeccan musiikkia voi ennakkokuunnella esimerkiksi täällä
 • Kiinnostava kotimainen verkkokauppa ja putiikki Acolyth juhlistaa Iso Roobertinkadulla sijaitsevan liikkeensä 1-vuotissynttäreitä tänään torstaina 16.5. kaikille avoimessa tilaisuudessa klo 18-21. OPEN HOUSE -illassa on ainutlaatuisia tarjouksia ja esillä ovat kaikki uudet kevät-kesä 2013 naisten ja miesten vaatteet sekä asusteet. Samalla kun käy tsekkaamassa sesongin mallistot, voi nauttia talon tarjoamia juomia ja virvokkeita. Lisäksi illan aikana starttaa kilpailu, jossa voi voittaa 500 euron lahjakortin Acolyth-liikkeeseen tai -verkkokauppaan. 
julia-stegner5.jpg
 • Design Forum Shopin shop-in-shopeissa juhlitaan kesän ajan suomalaista koru- ja asustemuotoilua ja uusi teemakausi alkaa tänään torstaina 16.5. Esillä on korusuunnittelun koko kirjo lähes 30 suunnittelijalta – kauniista hopeakoruista muodikkaisiin asustekoruihin ja myös konseptuaalisempaan korutaiteeseen. Lisäksi valikoimista löytyy laukkuja ja kenkiä. Esillä ovat Anna Heino, Anniina Dunder, Anu Halmesmaa, Chao & Eero, Emmi Malmström, Jatuli, Joonas Turunen, Katariina Guthwert, MOIMOI, Sari Isosomppi, SYYS ja 2. elämä sekä Korutaideyhdistyksesta Ivary Vimm, Tiina Ehrukainen, Eeva Väänänen, Ari Pyörälä, Tarja Tuupanen, Elli Hukka, Kaisa Logren, Timo Mustajärvi, Melitina Balabin, Helena Lehtinen, Clarise Finell, Eija Mustonen ja Anna Rikkinen.
 • Tänään torstaina nähdään Helsingissä myös Lahden muotoiluinstituutin kevätnäytös, joka esittelee valmistuvien suunnittelijoiden opinnäytetyömallistot sekä muiden vuosikurssien luomuksia. Tämän vuoden näytöksen teema KOE13 pohjautuu opinnäytteiden kokeelliseen luonteeseen; luvassa on uusia lähestymistapoja vaatetusmateriaaliin, sen muokkaamiseen ja värjäykseen. Lisäksi työt ottavat kantaa ekologisuuteen ja eettisyyteen, sekä tutkivat käsityöperinteitä ja kaavoitusta. Osassa mallistoista pohditaan tiedon jakamista osana suunnitteluprosessia, prosessin läpinäkyvyyttä, sekä paneudutaan omistamisen ja vaatteen käsitteeseen. Näytös pidetään klo 20 Suvilahden Kattilahallissa, osoitteessa Sörnäisten rantatie 22. 
julia-stegner6.jpg
 • Design District Helsinki juhlistaa kevättä ja kesää Design District Market -myyjäisillä Dianapuistossa lauantaina 18.5. klo 11-17. Myytävänä on kaikenlaisia designtuotteita kuten vaatteita, asusteita, koruja, esineitä, taidetta ja paljon muuta. Paikan päällä ovat myös myymässä herkullisia hodareita Designkorttelin ravintolat Papa Albert ja Olipa kerran. Tapahtuman ohjelman ja listan kaikista mukana olevista myyjistä voit kurkata TÄÄLTÄ. 
 • Arabian Katufestivaali järjestetään taas lauantaina 18.5.2013 klo 12-17. Katufestivaalin aikana liikenteeltä suljettu Hämeentien pätkä kuhisee kierrätys- ja kirpputorimeininkiä ja kerää tuhansia vierailijoita joka vuosi. Kirpputorille voi mennä ilmaiseksi myymään kuka tahansa – katso ilmoittautumisohjeet TÄÄLTÄ
julia-stegner7.jpg
 • Legendaarinen Ravintolapäivä tulee jälleen! Lauantaina 18.5. putkahtaa lukematon määrä ravintoloita yhdeksi päiväksi pystyyn ympäri Suomea ja maailmaa. Tsekkaa oman kotisi lähellä sijaitsevat pop up -ravintolat Ravintolapäivän nettisivuilta
 • Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään Taideteollisen Korkeakoulun opiskelijoiden ja alumnien töitä myyvä Arts Exposed -tapahtuma, joka ainakin viime vuotisen visiitin perusteella on ehdottomasti käymisen arvoinen. ARTS Exposed -myyntitapahtumassa nähdään vaikuttava kokoelma Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumnien ja nykyopiskelijoiden osaamista muotoilun ja taiteen kentältä. Tapahtuma on avoinna yleisölle la-su 18.-19.5.2013 klo 12-18 Masters of Aalto (MoA´13) -tiloissa, osoitteessa Hämeentie 39. Tänä vuonna myynnissä aiempaa enemmän yksittäiskappaleita sekä piensarjatuotantoa ja -vedoksia. ARTS Exposed tarjoaa loistavan mahdollisuuden tehdä hankintoja ja tutustua kasvokkain kansainvälisestikin vaikuttaviin muotikuvittajiin, keramiikkataiteilijoihin, kuvataiteilijoihin, vaatesuunnittelijoihin sekä muotoilijoihin.
julia-stegner9.jpg
 • Supersuosittu Fashion Kirppis järjestetään jälleen Maxill-ravintolassa Korkeavuorenkadulla sunnuntaina 19.5. klo 12-15. Supersuositussa kirpparitapahtumassa aarteitaan ovat myymässä Helsingin fashionistat, mutta suosionsa takia tapahtumaan kannattaa suunnata joko todella hyvissä ajoin tai vaihtoehtoisesti pahimman alkuruuhkan jo hälvennyttyä loppuvaiheessa. Itse en ole parina viime kertana edes päässyt sisään asti, kun shoppailuinto on hyytynyt elämääkin pidemmässä jonossa. Tänä vuonna jonottajien iloksi on luvassa muutama myyntipöytä myös ulkona, jos sää sallii. 
 • Sunnuntaina 19.5. päästään nauttimaan klo 9-17 myös ilmaisesta hyvänolon tapahtumasta nimeltä Ihana Päivä. Tarjolla tapahtumassa on useita erilaisia joogatunteja, meditaatiota ja luentoja sekä minihoitoja thai-hieronnasta äänikulhohoitoihin. Myynnissä myös uniikkeja NANNANDA-koruja, KAKSITVÅn Pihasalilla suunnittelemia legginsejä ja muita ihania erikoisuuksia. Pihasalissa (Kalevankatu 31) järjestettävän hyvinvointipäivän ohjelman ja aikataulun voi tsekata tapahtuman Facebook-sivuilta
julia-stegner11.jpg

Kuvat: Julia Stegner for Reserved autumn-winter 2012 campaign by Mateusz Stankiewicz

Tags: ,

Categorised in: Elämä

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Fashionkrpparin kohdalla on kirjoitusvirhe, tapahtuma alkaa kahdeltatoista, ei kahdelta ;P

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

 • Jenni

  Hei kiitos korjauksesta! Ajatus vähän harhaili ilmeisesti, kun toiseen kertaan näpyttelin samoja tietoja. :)

 • Riina

  Kiitos, että jaksoit tehdä kahteen kertaan! Miten kiva ja hyödyllinen tapahtumalistaus.

 • HEY YESS. Kiitos! Oon tienny et paljon on luvassa 2 viikkoa eteenpäin, kiitos ku vielä teit tän postauksen niin ei missaa mitää. Kaikissa tapahtumissa haluaisin kyllä käydä mut ei ole valitettavasti aikaa. Pakko yrittää ;)

 • Uuu, monta jo tiesin, mutta monta tuli uuttakin, kiitos vinkeistä! Lintsin toukokuun konserteissa perjantaina vuorossa Tiiu Helinä, tapahtuma on ilmainen ja showtime tais olla klo 19, semmonen tärppi vielä :)

 • Jenni

  Hei mahtava lisäys Emma! Tuo oli itselläkin tiedossa, mutta unohtui, kun näitä oli niin monta. :)

 • Jenni

  Hei tiedoksi muualla Suomessa asuville, että KaksiTvå-dokkaria esitetään myös muissa kaupungeissa tällä viikolla. Bongasin Facebookista tällaisen listan:

  To 16.5 Helsinki, We got beef (Roba), klo: 21:00
  Pe 17.5 Tampere, 931 (Kehräsaari B), klo: 20:00
  La 18.5 Loimaa, “yksityisnäytös” (päivällä)
  La 18.5 Turku, S/S Bore (Linnankatu 72), klo: 21:00

 • oot ihana kun jaksat tehdä näitä :)

  vinkkaan teille ystäväni ravintolasta ravintolapäivänä:
  vastavalmistunut kondiittori avaa Katies putiikkinsa toista kertaa ravintolapäivän herkkusuille, tällä kertaa teemalla ”cakes in a jar” eli herkullisia kakkuja helposti mukaan otettavissa pilttipurkeissa!

  Tehtaankatu 6, myynti huoneiston ikkunasta :)

 • SuskiV.

  Viikonloppuna on myös Puu-Vallilan pihakirppis! Tervetuloa lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15 ihastelemaan takapihoja, tekemään kirppislöytöjä ja maistelemaan pihakahviloiden herkkuja! ;)

 • Isadora

  Puu-Vallilassa varmasti myös hyvä meininki, ihanat pihat täynnä kirppareita ja ravintoloita! :)

Related posts