11/05/13

Mad Men -koukussa

24 66 madmen_standard.jpg

Mainitsinkin jossain aiemmassa postauksessa ohimennen, että olen päättänyt olla hankkimatta televisiota tänne uuteen kotiin. Olen aiemminkin elänyt pitkiä aikoja ilman telkkaria ja totta puhuen en nytkään kaipaa sitä tipan vertaa. Loppujen lopuksi sieltä tulee todella vähän mitään, mikä minua kiinnostaa ja aikaansa voi käyttää niin paljon paremminkin kuin tuijottaen tv-ruutua illat pitkät. Monet telkkariohjelmat pystyy nykyään halutessaan katsomaan netin puolelta Areenasta, Katsomosta tai Ruutu.fi:stä ja dvd:tkin voi katsella tietokoneelta. Ehkä ainoat hetket, kun olen telkkarittomana kaivannut tv:n olemassaoloa, ovat olleet sellaisia väsyneitä ja itsekseen vietettyjä iltoja, kun kaipaisi vain jotain aivot narikkaan -henkistä viihdykettä tai töllöä nurkkaan seuraksi papattamaan. Sain joskus joulun alla blogiyhteistyön kautta käyttööni Netflix-palvelun vuodeksi ja rehellisyyden nimissä mietin tuolloin, että vaikka palvelu vaikuttaakin kivalta, kuinkakohan paljon sitä tulee oikeasti käytettyä sitten todellisuudessa. Mutta kappas, nyt kun sitä telkkaria ei enää ole, Netflix onkin osoittautunut aika mahtavaksi viihdykkeeksi. Toisin sanoen, huomaan edelleenkin tuijottavani aika usein jotain ruutua iltaisin ennen nukkumaanmenoa, vaikkei se olekaan enää tv-ruutu. :)

Itse asiassa kaikenlaisissa dvd-paketeissa ja tällaisissa kokonaisia tv-sarjoja sisältävissä palveluissa on se vaara, että kun oikein ihastuu johonkin sarjaan, sitä tulee vain ahmittua kausi toisensa perään hullulla intensiteetillä. Telkkarissa kaudet on annosteltu niin, että uutta jaksoa joutuu odottamaan aina viikon, mutta tietokoneelta katsoessa mikään ei estä katsomasta seuraavaa jaksoa samantien, jos edellinen jäi oikein jännään kohtaan. Ja sitten taas seuraavaa… Ja näin minulle on juuri käynyt! Aloin muuttoviikolla viisaudenhammasleikkauksesta toipuessani katsoa Mad Meniä, jota en ole koskaan seurannut telkkarin puolella – eikä aikaakaan, kun olin aivan koukussa. Ja hups vain, olen jo menossa kaudessa numero 5. Olen sarjaan jopa niin koukussa, että mietin, mitä ihmettä aion tehdä, kun kaikki jaksot on katsottu. Harvoin olen kiintynyt jonkun sarjan hahmoihin samalla tavoin kuin Mad Menin. Ja ne asut ja se visuaalinen maailma, ah! Monena iltana on nukkumaanmeno viivästynyt vain siksi, että on ollut ihan pakko vielä katsoa se yksi tai kaksi jaksoa.

madmen_standard2.jpg

Olen keksinyt kyllä aika oivallisen tavan hillitä monen jakson katsomista putkeen, koska muuten en varmaan muuta tekisikään. Tiedättehän, että sarjojen jaksot on tietysti rakennettu niin, että lopussa katsoja jää uteliaaksi ja haluamaan lisää. Seuraava jakso on pakko katsoa, koska edellisen lopussa vihjataan jo niin jännittäviä asioita tulevasta tai kiinnostava juonenkäänne jätetään dramaattiseen vaiheeseen. No olen ihan yhtä paljon tämän kikkailun orja kuin kaikki muutkin ja yleensä en malta olla aloittamatta uutta jaksoa, jos katson edellisen loppuun asti. Niinpä olen alkanut tehdä sitä, että jätän jaksot kesken. Keskellä yhtä jaksoa on kaikenlaisia suvantovaiheita, joihin on helpompi lopettaa kuin siihen jakson loppuun, johon on kerätty kaikki ne houkuttimet. :D Seuraavalla kerralla sitä vain jatkaa sitten jo sitä aloitettua jaksoa uuden sijaan. Hah, olen niin ovela! Onko siellä ruudun takana muita Mad Men -faneja? Vai mihin sarjoihin te olette koukussa? Ja kuka myöntää sortuvansa samanlaisiin sarja-maratoneihin kuin minäkin? :D

PS. Tein tuon Mad Men Yourself -kuvan jo monta vuotta sitten, mutta kaivelin sen eilen tietokoneeni kätköistä, kun muistin sen yhtäkkiä. Intouduin tekemään arkisesta Mad Men -minästäni tuollaisen fiinimmänkin version. :D Iltadrinksulla Donin kanssa, kuinkas muuten, haha.

Tags: ,

Categorised in: Elämä

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sara

  Oon koukussa myös! Netflixissä on kai vaan kaks ekaa kautta? Nyt kolmas kausi menossa ja toivon niin, että Betty löytäis uuden miehen, haha!

 • Anna

  Tiedän tunteen, kun aina vaan pitää katsoa vielä se seuraava jakso :D
  Itse katsoin Netflixistä Dexteriä ja How I met your motheria (Ensisilmäyksellä). Aika nopealla aikataululla tuli katsottua monta kautta kyseisiä ohjelmia, mutta ne nyt vaan on niin hyviä :)

 • emmien

  Mad men ei kolahtanut minuun, mutta tiedän tunteen silti. Kun gilmoren tytöistä loppui viimeinen jakso, tunne oli kamala, samoin kävi sopranoksen kanssa.
  Tuntuu, ettei elämää noiden lempparisarjojen jälkeen sitten olekkaan, vaikka toki on. Nyt en ole koukussa mihinkään sarjaan, ei vaan oo natsannu eli sitä uutta lempparia metsästän edelleen.

 • Tanju

  Mulla on täysin sama homma Gossip Girlin kanssa. Ostin kaikki DVD:t lukuunottamatta sitä viimeisintä joka ilmestyy vasta heinäkuussa. Kohta kaikki katsottu ja odotusaika heinäkuuhun on valtava! Puhumattakaan itkusta, joka tulee kun kolo sarja on katsottu! Kyllä ihmisen täytyy tehdä elämästään vaikeaa :D

 • Mirka☮

  Juu-u.. Netflix tuo paholaisen keksintö. ;) Tällä hetkellä taas vähän sellainen matalakausi, että ei oikein jaksa katsoa mutta vähän aikaa sitten katsoin Bonesia 7 kautta putkeen. Meni viikossa.. Hups.

 • Jenya

  Mulla meni kolme viikkoa kun kahlasin Greyn Anatomian 1-8 tuottikset läpi. Olin ihan koukussa ja mun kannalta sattu silleen hyvin et sairastuin flunnssaan, jtn sain makoilla kotona ja katella kaikessa rauhassa, ilman sitä en olis varmaan malttanu levätä :)

 • anni

  Ekan kuvan yks jäbä selkeesti tsekkailee piirros-Jennin pyllyä.

 • P

  Huh niitä aikoja kun Sex and the city boksini oli tuoreempi. Tuntui, että se oli koko elämäni. Eikä todellakaan pidä vähätellä sitä iloa ja voimaa (joskus vaikeinakin aikoina), mitä sarjasta sain. Aika monta katselukertaa kesti se boksi, mutta ei sentään loputtomasti. Nyt muistan jakot liian hyvin. Ehkä joskus vuosien päästä tai vanhana mummona taas se nautinto, hih.
  Ja olishan se ihanaa jos tekisivät vielä sen kolmannen leffan…

 • Lotta

  Mad Men on ehdottomasti paras sarja! Hyvänä kakkosena tulee PanAm, mutta abc lopetti sarjan ekan kauden jälkeen. :(

 • anni

  mitä mitä seitsemäs kausi mistä?! :D

 • Olin aiemmin ihan koukussa Täydellisiin naisiin, mutta sen loputtua seuraan muita vanhoja lempisarjojani Greyn anatomiaa ja Bonesia.

 • Maea

  Game. of. Thrones. :D Olen täysin obsessed ja sama fiilis: en tiedä mitä teen kun jaksot loppuu..paitsi odotan tietenkin seuraavaa kautta kokonaisen vuoden!

 • Mad Men on kyllä loistava. Rakastan 60-luvun tyyliä! True Blood ja ehkä enemmän teineille suunnattu Pretty Little Liars ovat myös koukuttaneet mut täysin. Komedioita tulee myös jonkin verran seurattua, kun jaksot ovat vain 20-30 minuutin mittaisia. :) How I Met Your Mother ja Parks and Recreation ovat suurimpia suosikkeja komedioiden saralla.

 • S.J.

  Mä katson Cucircan, Tv-linkisin tai Megasharen kautta lempiohjelmiani, kuten Newsroom (tällä hetkellä lempparini), MadMen, GoT, Girls, PLL, Glee USA:n tahdissa, eli täytyy aina odottaa se viikko (mutta ennen kuin sain kirittyä U.S:n kiinni, niin jaksoja kului monta päivässä ;).

  TV mulla on, mutten sitä kamalan paljon katso, koska olen aina jossain silloin kun lempisarjani siellä pyörivät. Eli minäkin turvaudun oikeastaan vain Ruudun, Katsomon ja Yle Areenan palveluihin. Niiden ansiosta tallentavaa digiboxia ei tarvitse koskaan edes harkita. ;) Yle Areena ja sen tarjoamat tiededokumentit ovat lemppareitani.

  Vaikken TV:tä paljon katsomalla katso, niin silti se on minulla usein auki etenkin illalla, koska pidän siitä taustaäänestä, vaikka se onkin aika tyhmää sähkönkulutusta.. Usein mulla siis on tv päällä samalla kun olen keskittynyt tekemään jotain läppärilläni. Ja läppärilläkin teen samaan aikaan monia eri asioita, koska en pysty keskittymään vain yhteen kerralla. :D Olen multitasking-riippuvainen.

 • Jenni

  Google Chromeen ja Firefoxiin saa ladattua sellaisen lisäosan kuin Mediahint, joka avaa käyttöön kaikki jenkki-version kaudet. ;) Tekstityksiä ei noissa tietenkään ole suomeksi saatavilla, mutta englanninkieliset tekstitykset löytyvät. :) Kirjoitat vain googleen mediahint ja lataat sen plug-inin selaimeen, ja johan toimii! Kiitokset jollekin ystävälliselle lukijalle, joka tästä minulle muinoin vinkkasi!

 • Mirka☮

  Mulla on Chromessa laajennus, että näen mitä jenkitkin näkee niin niillän 7 kausi Netflixissä myös. Oikeastihan sarjan 8. kausikin on jo loppunut. Ysiä odotellessa. :D Jenni tuossa ylempänä neuvoi Mediahintin kanssa. :)

 • Susanna

  Kun erosin poikaystävästäni syksyllä 2011 kävin ostamassa kaksi ekaa tuotantokautta Mad Menia… Viikon päästä olin ostamassa seuraavaa ja lopun arvaatkin. ;) Aivan loistava ja koukuttava sarja! En myöskään koskaan seurannut telkkarista. Sarjakoukusta ennätykseni on yksi sunnuntai, kun katsoin putkeen 13 jaksoa Sinkkuelämää. ;)

 • Voi itsekin olen jäänyt hiljattain koukkuun juuri samaiseen sarjaan, enkä meinaa saada pidettyä itseäni irti ruudusta. Pitääpä kokeilla tuota sun vinkkiä. :)
  Ihanaa kevättä sinne! xx

 • Mad Men on loistava – juonitteleva, seksikäs, tyylikäs ja upea ajankuvaus 60-70-luvusta! Aloin seurata sarjaa melko pian sen ilmestyttyä, ja olen edelleen yhtä innoissani sarjasta :) Katson uusimman jakson joka maanantai, sarja kun tulee USA:ssa sunnuntaisin…

 • Itse olen nyt katsonut Siskoni on noitaa urakalla. :D About kausi kuukaudessa ja nyt siis meneillään kuudes kausi. Hiukan houkuttaisi seuraavaksi Roswell.. :D Miehen kanssa ollaan kytätty komediasarjoja läpi Netflixistä ja Viaplausta.

 • Marsu Maria

  Voi miten hauska oli tuo Mad Men Yourself, tein heti itselleni ”profiilit” :D

 • Lalalaa

  Monet kaverit on kehuneet Mad Meniä, ja siksi katsoin kaksi ekaa kautta, mutta vaikka kuinka olisin halunnut innostua, en innostunut. Tuleeko sarjaan vielä muutakin sisältöä tai sanomaa kuin se että mainosmaailma on mätä ja kiiltokuvaelämät harvoin täydellisiä? Koska joo ihan kiinnostava pointti mutta kantaako se pidemmälle? Vihaan vihaan vihaan kivikasvoista ja -sydämistä alfauros-Draperia joka tekee mitä lystää jurottaen eikä puhu tunteistaan! Tympeä yrmy! Syveneekö hahmo? Oi kerro täytyykö sarjalle antaa vielä tilaisuus?

 • R

  Mua nauratti toi Mirkan kommentti paholaisen keksinnöstä.. (mun mies on nimittäin samaa mieltä ja viljelee samaa kommenttia, kun istun nenä kiinni ruudussa ;) )Mulla on valehtelematta kulunut koko alkuvuosi Netflixin syövereissä ja Mediahintin kautta sain myös käyttööni jenkki-version valikoiman.

  Hullaannuin aluksi aivan täysin How I met your mother-sarjaan, jota tykitin joka päivä monta tuntia putkeen. Seitsemään tuotantokauteen meni tasan tarkkaan viisi viikkoa.

  Muutamaa muutakin sarjaa on tullut katseltua (+leffoja!), mutta suurimmaksi suosikiksi nousi tv-sarja Breaking Bad, joka valehtelematta on yksi kaikkien aikojen parhaimmista sarjoista EVER!!! Aluksi olin epäileväinen, mutta olin täysin koukussa jo parin ensimmäisen jakson jälkeen. Voi sitä jännityksen määrää mitä sarja on tuonut tullessaan ja näyttelijäsuoritukset ovat olleet päätähuimaavan mahtavia.

  Bryan Cranston on saanut miespääosa-Emmyn kolmena peräkkäisenä vuotena (-08, -09 ja-10) ja Aaron Paul sai pystit parhaasta miessivupääosasta kahtena vuotena.

  Ja musta on aivan ihana katsoa Netflixia sohvan pohjalta, 42-tuumaisesta taulutelkkarista. HDMI-piuha vaan kiinni telkkariin tai jos omistaa pleikan, niin sitä kautta voi katsoa suomi-versiota.

  Ja olen siis 34-vuotias toimistotyöntekijä.

  Seuraavana listalla on Mad Men :D

 • Auts, osui ja upposi eli meikäläänenkin tunnustaa olevansa sarja-maratoonari :-D

  Tämä pahamaineinen harrastus sai alkunsa äitiyslomaillessani, jonka jälkeen ei ole loppua näkynytkään (etenkään niinä hetkinä kun sairauskierre ottaa valtaansa, jolloin on ”lupa” vain olla ja sairastella rauhassa). Hävyttömän monet tuotantokaudet on tullut koluttua milloin mistäkin sarjasta ja syvästi koukututtua. Sen verran pahoin, että tietyt hahmot eksyvät uniinikin :-D Taidanpa lopetella tätä kommenttiani -ennen kuin tulee paljastettua liikaa tästä heikkoudestani :-D

Related posts